Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-27, 11:08   #2371
kasperka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
ZAP ostatnio je wcinam... Lody z dzieciństwa

Ni ma ich u nas

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-05-27 o 11:08 Powód: Blad
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 11:09   #2372
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Witamy

ja ostatnio musialam w kosciele isc do kibelka
a to da sie sprawdzic na usg czy jest owiniete pepowina? Bardxo sie tego boje
nam na ostatnich wakacjach w Hiszpanii rezydentka powiedziala ze wizyta lekarza 100e :/ postaraj sie namowic lekarza na antybiotyk w razie czego, podobno 50% ludzi przechodzi zemste faraona.... dlatego ja chyba nigdy nie pojadę do turcji,Egiptu bo sie boje tak, ale z odbiorem żeby za przesylke nie płacić
pulpeciki w sosie pomidorowym mniam
chcialabym miec taki poukladany dzien )

Ale to jest kwota, ktora Ci po powrocie do PL zwracają. Bierzesz paragon i po powrocie wypisujesz specjalny formularz, doczepiasz paragon i do 30 dni masz zwrot pieniędzy
Poza tym w niektórych biurach chyba do 100€ nie płacisz nic a kazda kwota powyzej jest przez Ciebie na miejscu opłacana i zwracana pozniej w Polsce
My tak mieliśmy i spokojnie zwracali kase, rowniez za lekarstwa

Ja tam w Egipcie byłam i na szczęście żadnej zemsty nie miałam, zreszta nikt ze znajomych nie miał... Ale mnie tam jakos ich kultura przeszkadza, nie lubie
Natomiast Turcja to juz cywilizacja

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 11:11   #2373
Jess922
Zakorzenienie

Ja tymczasem zajmuje sie moja 5mies siostrzenica, ktora najchetniej wyrwala by mi tel z reki mam jej podac starte jabluszko- ciekawe jak mi pojdzie

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

heroine- u mnie to samo wstaje robie sniadanie, Lukasz wychodzi a ja siup i dalej spie korzytam poki moge
Stary 2015-05-27, 11:12   #2374
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Ni ma ich u nas
oj.... to zapraszam do mnie... zakochasz sie i nie będziesz chciała do domu wracać

przy okazji zrobię ci pazurki hahahahah
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 44444.jpg (10,7 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stylowi_pl_kuchnia_lody-zapp-_1148054.jpg (40,9 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tr2.jpg (77,8 KB, 8 załadowań)
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 11:13   #2375
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NOK84 Pokaż wiadomość
oj my jesteśmy bezgranicznie zakochani w Karaibach jak pierwszy raz pojechaliśmy na Dominikanę to przepadliśmy - no raj na ziemi

No tez bym sie wybrała !
Na ta chwile nie było kiedy, zawsze z juniorem gdzies blizej, potem kupiliśmy mieszkanie i mieliśmy w tym albo przyszłym roku wlasnie na Dominikanę poleciec... No ale pozniej TŻ wymyślił wyjazd do Stanów no a w rezultacie zaszłam w ciąże
Na razie znow bedziemy gdzies blizej ale na pewno sobie pozniej odbijemy jak juz dwójka dzieciaczków bedzie odchowana i beda miec oboje z tego tez sporo radości i wspomnień

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-27, 11:13   #2376
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
a szukam pościeli do kołyski juz od kilku dni... i wczoraj tz mi mówi żebym dala sobie spokój bo on znajdzie w 5 minut... podałam mu laptopa mówiąc proszę bardzo... Patrzcie co znalazł... Ja padłam... A on sie obraził że przecież tak super pościel to każdy by chcial

Ojej ha ha ale wiesz cco mój by na pewno tez taka znalazl tylko z innym klubem także wiem co czujesz

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Ale to jest kwota, ktora Ci po powrocie do PL zwracają. Bierzesz paragon i po powrocie wypisujesz specjalny formularz, doczepiasz paragon i do 30 dni masz zwrot pieniędzy
Poza tym w niektórych biurach chyba do 100€ nie płacisz nic a kazda kwota powyzej jest przez Ciebie na miejscu opłacana i zwracana pozniej w Polsce

Ja tam w Egipcie byłam i na szczęście żadnej zemsty nie miałam, zreszta nikt ze znajomych nie miał... Ale mnie tam jakos ich kultura przeszkadza, nie lubie
no widzisz nawet nie wiedzialam... ale ja zawsze na wakacjach mam kilka dni mdlosci i slabego samopoczucia chyba przez zmianę właśnie klimatu, jedzenia...
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 11:13   #2377
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

To tez moje lody dzieciństwa ale w ciazy nie moge na nie patrzeć

Synuś i Córcia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-27, 11:15   #2378
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
oj.... to zapraszam do mnie... zakochasz sie i nie będziesz chciała do domu wracać

Ooo jaki komplecik
Znam te lody z dzieciństwa
Stary 2015-05-27, 11:16   #2379
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej ha ha ale wiesz cco mój by na pewno tez taka znalazl tylko z innym klubem także wiem co czujesz

no widzisz nawet nie wiedzialam... ale ja zawsze na wakacjach mam kilka dni mdlosci i slabego samopoczucia chyba przez zmianę właśnie klimatu, jedzenia...

No to Ci współczuje

Fakt faktem w Egipcie sporo osob choruje no ale tak jak mowie - nas to ominęło

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-27, 11:18   #2380
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:

znajomi też często do Egiptu wyjeżdżają, mam koleżankę która jest 4-5razy w roku bo trenuje nurkowanie i jest już tam trenerem czy jak to się zwie...
Ale częściej tam maja problemy po jedzeniu więc chcę jakoś Maję zabezpieczyć...
W Turcji też cała paka znajomych była i nic nikomu się nie działo... Egipt chyba gorszy pod względem zatruć.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
To tez moje lody dzieciństwa ale w ciazy nie moge na nie patrzeć
a ja je ostatnio chyba w liceum jadłam... potem były zapomniane... aż tu nagle zapppp hahhaah
Stary 2015-05-27, 11:18   #2381
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Kurdeee uduszę Cię
Myślałam, że Ty mi rozsądnie wybijesz z głowy te łóżeczko, a Ty mi tu, że piękne
No bo obiektywnie piękne, ale bym sie na takie nie zdecydowała

Chyba przede wszystkim dlatego, że starszaka "w klatce" nie chciałabym trzymać Poza tym łóżeczko z funkcją tapczanika można znaleźć równie ładne, a drugie poza tym, dla mnie cena nieadekwatna do... no właśnie do niczego

Cytat:
Wiesz co ja mam zaprzyjaźniona lekarke, ktora do nas przyjeżdża juz od kilku lat na wizyty domowe. I jest tak fajna babeczka, ze nie to ze bierze stosunkowo nie duzo jak na wizyte domowa (50zl) to nie raz w czasie choroby jeszcze przyjedzie za darmo zbadać czy postawić banki juniorowi. Dodatkowo nie raz jak byliśmy w pakiecie chorzy to nas wszystkich przebadała i grosza więcej nie wziela.
No i to ona mi przepisuje antybiotyki dla wszystkich, przepisuje na receptę leki na zatrucie, wymioty, biegunkę itd wiec ja oprócz tych typowo aptecznych mam sporo rzeczy mocnych, na receptę. No i późnej jestem z nia na telefon, jak cos sie dzieje to dzwonię, mowie co i jak i ona mowi co brać i ile. Nie raz tez było tak, ze junior w Grecji chory, jechaliśmy z nim do kliniki, dowiadywaliśmy sie co mu jest a potem mojej lekarce podawałam co przepisał ten lekarz i ona jeszcze mowila co brać z tamtych, co z moich itd
Jest to dla mnie taki luz psychiczny ze jak cos to jestem przygotowana na kazda ewentualność. Wiadomo, teraz nasze dzieci sa juz starsze wiec mozna więcej na własna rękę podac niż jak jest taki roczniaczek do którego bezwzględnie wzywalabym na wakacjach lekarza
Super, dobry lekarz to absolutny skarb

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Ten był wyjatkowo apetyczny

Cytat:
a szukam pościeli do kołyski juz od kilku dni... i wczoraj tz mi mówi żebym dala sobie spokój bo on znajdzie w 5 minut... podałam mu laptopa mówiąc proszę bardzo... Patrzcie co znalazł... Ja padłam... A on sie obraził że przecież tak super pościel to każdy by chcial

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-27, 11:19   #2382
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
znajomi też często do Egiptu wyjeżdżają, mam koleżankę która jest 4-5razy w roku bo trenuje nurkowanie i jest już tam trenerem czy jak to się zwie...
Ale częściej tam maja problemy po jedzeniu więc chcę jakoś Maję zabezpieczyć...
W Turcji też cała paka znajomych była i nic nikomu się nie działo... Egipt chyba gorszy pod względem zatruć.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

a ja je ostatnio chyba w liceum jadłam... potem były zapomniane... aż tu nagle zapppp hahhaah

Ja tez myslalam ze Turcja to tak jak Egipt ale nie. Tu jest cywilizacja juz normalna. Nie ma tej cholernej flory bakteryjnej, jak ja to mowie - tez masz Arabów ale bardziej europejsko :P

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-27, 11:28   #2383
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zaraz do sklepu ruszam i chyba dziś spaghetti zrobię
U mnie problem rozwiązał się sam- nie mam dla siebie makaronu a nie chce mi się zapitalać do sklepu w ten deszcz więc robię kotleciki z grilla mięsno-jaglane, kopytka bezglutenowe a'la kluski śląski i jakąś surówkę zmontuję

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
edit: aaa jeszcze chciałam a propos polskiego morza... cenowo wychodzi tak drogo, że chyba lepiej jechać/lecieć gdzieś gdzie pogoda gwarantowana
Właśnie najbardziej to się pogody obawiam... bo nocleg to nam dość tanio wyszedł- 450 zł za 2 osoby na 7 dni no i oczywiście trzeba doliczyć jedzenie i paliwo, ale myślę, że tragicznie nie wyjdzie

Cytat:
ale ci dobrze ja wstaję 6:20 biorę prysznic, robię makijaż i o 7 budzę już Maję. Na 8 do przedszkola, potem zakupy, wstawiam obiad, sprząta, siedzę na wizażu między czasie zanim się obejrzę juz jest 13:30 i lece po Maję, a potem sie bawimy, przytulamy, gramy w coś i czekam na TZ... Jak wróci jemy obiad, sprzątam kuchnie pijemy kawusie i jakiś deser i już robi się wieczór, więc kąpanie dziecka, my się kapiemy, sprzątam łazienkę i potem czytam bajki z Maja... I tak dzień w dzień ... Na pełnych obrotach... I niech tu kto powie że kobieta w domu leży i pachnie to uduszę... Ja czasem przy deserze i kawusi z TZ b;lisko już wieczoru uświadamiam sobie że w danym dniu nie zdążyłam usiąść na chwilę odpocząć...
Niedługo się to zmieni
Faktycznie pracowicie taaa, kobieta w domu odpoczywa... jak mnie denerwuje ten tekst

Cytat:

faceci

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
heroine- u mnie to samo wstaje robie sniadanie, Lukasz wychodzi a ja siup i dalej spie korzytam poki moge
no właśnie, trzeba korzystać póki można

Cytat:

To ja jestem dziwna, bo nigdy tych lodów nie jadłam
Pazurki Twoje?
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 11:37   #2384
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
robili ale dziecko wtedy już duże jest tym bardziej że było prawie 2 tyg. po terminie i była jeszcze tak ułożona że nie było tego widać - tym bardziej że 1 część porodu poza tym że była długa to przebiegała wzorcowo - wyszło dopiero w trakcie jak zanikło tętno i zrobili cesarkę

tak polskie morze do tanich nie należy - my byliśmy w gdańsku - wynajmowaliśmy mieszkanie 2 pokojowe z tarasem na ostatnim piętrze z tarasem od strony morza, nad bałtyk mieliśmy przejść przez deptak więc może 50 m było ale za to za dobę płaciliśmy 420zł , a wiadomo trzeba doliczyć jeszcze jedzenie, dojazd i inne atrakcje
Aaa, rozumiem, no to ja pójdę wcześniej stanowczo może coś będzie widać

Fajną miejscówkę mieliście

Cytat:
a to da sie sprawdzic na usg czy jest owiniete pepowina? Bardxo sie tego boje
Liczę na to, że np w 34t jeszcze nie będzie dzieć za duży i da radę zobaczyć

Cytat:

No baaa że każdy by chciał Każdy kibic Barcelony

Cytat:
oj my jesteśmy bezgranicznie zakochani w Karaibach jak pierwszy raz pojechaliśmy na Dominikanę to przepadliśmy - no raj na ziemi
O jaaaa... bardzo mi się Dominikana marzy

Cytat:
To te lody są jeszcze w sprzedaży?

Cytat:
Ja też nie lubię ich kultury... a raczej jej braku. Byliśmy w Egipcie, bo bardzo chcieliśmy z mężem pozwiedzać. Już się raczej nie wybierzemy tam.

Turcja jest super, jest pięknie, ludzie mili... zupełnie co innego Szczególnie Turcja Egejska... dziewczyny, polecam!!!

Cytat:
Ja tez myslalam ze Turcja to tak jak Egipt ale nie. Tu jest cywilizacja juz normalna. Nie ma tej cholernej flory bakteryjnej, jak ja to mowie - tez masz Arabów ale bardziej europejsko :P
Oj bardzo by się obrazili jakbyś ich nazwała Arabami... oni są muzułmanami, ale Arabami nie. Są mocno na to wyczuleni

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Właśnie najbardziej to się pogody obawiam... bo nocleg to nam dość tanio wyszedł- 450 zł za 2 osoby na 7 dni no i oczywiście trzeba doliczyć jedzenie i paliwo, ale myślę, że tragicznie nie wyjdzie
Cena super! Szczena opada wręcz
Stary 2015-05-27, 11:42   #2385
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:
Aaa, rozumiem, no to ja pójdę wcześniej stanowczo może coś będzie widać

Fajną miejscówkę mieliście

Liczę na to, że np w 34t jeszcze nie będzie dzieć za duży i da radę zobaczyć

No baaa że każdy by chciał Każdy kibic Barcelony

O jaaaa... bardzo mi się Dominikana marzy

Ja też nie lubię ich kultury... a raczej jej braku. Byliśmy w Egipcie, bo bardzo chcieliśmy z mężem pozwiedzać. Już się raczej nie wybierzemy tam.

Turcja jest super, jest pięknie, ludzie mili... zupełnie co innego Szczególnie Turcja Egejska... dziewczyny, polecam!!!

Oj bardzo by się obrazili jakbyś ich nazwała Arabami... oni są muzułmanami, ale Arabami nie. Są mocno na to wyczuleni

Cena super! Szczena opada wręcz

Ale ja absolutnie ich obrazić nie chce bo szanuje kazda kulturę i każdego człowieka - zeby nie było
A ich kultura nie przemawia za mna, wkurza mnie te naciąganie, nie rozumienie słowa "nie" i inne takie.
Turcja jest piękna ale my juz nigdy raczej tam nie wrócimy - TŻ z juniorem wrócili z jakimś mega zakażeniem skórnymi, nie mogl nic do ręki złapać bo nawet dłonie miał w bolesnych plamach, skończył na sterydach, junior troche łagodniej to przeszedł ale tez długo sie leczył.
O dziwo hotel czysty, 5*, super... Ale taki "niesmak" pozostaje i TŻ bym juz na pewno nie namówiła (co mu sie wcale nie dziwie )

No a Egipt to juz w ogole inna gadka, Egipcjanie wręcz mnie przerażają sam fakt, ze wchodząc do hotelu siedzą z tymi karabinami i pilnują (jeszcze tak jest?), gdziekolwiek na dalsza wycieczkę to konwoje itd. Nie... To juz w ogole nie dla mnie. Zwłaszcza ze dosc niestabilnie tez tam jest... A ja wole jechac gdzies gdzie całkowicie odpoczywam a nie zastanawiam sie czy cos sie nie wydarzy (a tam bym pewnie rozmyślała)

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-05-27 o 11:44
Stary 2015-05-27, 11:47   #2386
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
no i o nieeebo drożej.... Maja przyleciała i zapytała czy może zrobić sobie tatuaż bo pan robi dzieciom taki brokatowy chciała Heloo Kitty... No oczywiście że może... Poleciała... Zrobiła... Przybiegła, pokazuje i mówi... Daj 20 euro muszę zapłacić

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość

To ja jestem dziwna, bo nigdy tych lodów nie jadłam
Pazurki Twoje?

pazurki akurat z neta jak szukalam zdjęcie lodów to znalazlam... ale często klientkom latem robię takie albo hybrydy albo maluję ,,na wodzie,, lakierem... Fajnie to wychodzi jak ktoś ubi takie kolorki...
Stary 2015-05-27, 11:47   #2387
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
no i o nieeebo drożej.... Maja przyleciała i zapytała czy może zrobić sobie tatuaż bo pan robi dzieciom taki brokatowy chciała Heloo Kitty... No oczywiście że może... Poleciała... Zrobiła... Przybiegła, pokazuje i mówi... Daj 20 euro muszę zapłacić

A nawet nie zwróciłam na to szczególnej uwagi. Tzn porównujac Egipt z Turcja to na pewno
Ale tak nigdy nie rozkminialam jak to w porownaniu z innymi krajami. Jedyne na co zwróciłam uwage to, ze Grecja popodnosila ceny i Chorwacja, ktora kiedys była tania jak barszcz

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-27, 11:48   #2388
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:

no ba
Stary 2015-05-27, 11:51   #2389
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Naciągacze

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
A nawet nie zwróciłam na to szczególnej uwagi. Tzn porównujac Egipt z Turcja to na pewno
Ale tak nigdy nie rozkminialam jak to w porownaniu z innymi krajami. Jedyne na co zwróciłam uwage to, ze Grecja popodnosila ceny i Chorwacja, ktora kiedys była tania jak barszcz
Chorwacja też super jak dla mnie... ale to prawda, że zrobiła się modna i automatycznie zrobiła się bardzo droga.

Nam znajomi polecali Bułgarię, podobno (jeszcze) jest tanio, a bardzo fajnie
Stary 2015-05-27, 11:55   #2390
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
pisałam porównując Egipt z Turcją Sama wycieczka była meeega droga, dodatkowe wycieczki też nie najtańsze ale się korzysta skoro już się wyjeżdża i ma ochotę zwiedzać a nie prażyć pupy przy hotelowym basenie... Gałka loda dla dziecka 5euro tak dla przykładu, ten tatuaż może 7/10cm 20euro... No drożej.
A mam znajoma która co roku lub 2razy w roku jest w Egipcie... Taka ona jakaś dziwna bo tylko Egipt i Egipt i tylko hotel który ma milion zjeżdżalni dla jej synka a ta tylko pupsko praży na 50stopniowym sloncu i wraca czarna z bialymi plamami pigmentacyjnymi masaaaaakra... I była juz tyle razy a nawet piramid nie widziala... Po za hotel nosa nie wystawia... Nie oceniam ale ja tak bym rady nie dała... Trzeba zwiedzać cos zobaczyć a nie 4 mury hotelu.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Naciągacze

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Chorwacja też super jak dla mnie... ale to prawda, że zrobiła się modna i automatycznie zrobiła się bardzo droga.

Nam znajomi polecali Bułgarię, podobno (jeszcze) jest tanio, a bardzo fajnie
nie bylam w Bułgarii ale znajomi po powrocie bardzo chwalili... że jest przede wszystkim pieknie i uroczo.
Stary 2015-05-27, 12:01   #2391
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
W tej chwili nie, bo mam pakiet w Medicover i pójdę tam
Gina mam też pakietowego dr. Ślusarski, ale średnio jestem zadowolona, w poprzedniej ciąży miałam LuxMed i tam świetną gin.

W poprzedniej ciąży byłam na wizycie we Wrocławskim Eye Laser Center - mają też umowę z NFZ i mieli niezłe terminy - zadzwoń i podpytaj na kiedy mogliby Cię przyjąć. Fajne jest to, że jeśli lekarz stwierdzi, że jest wskaznie do laserowania to oni mają też na to kontrakt
Tez chodze do Slusarskiego, ale w multimedyku, dla mnie lekarz okej (na lepszego na nfz nie trafilam jeszcze we Wroclawiu), ale duzo robi konkretna i pomocna polozna z ktora kazda ciezarna przed wizyta gada

Jutro podzwonie po okulistach i sie gdzies zapisze
Cytat:
Napisane przez 104moni Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Przyszła mama sierpniowa z Antkiem w brzuchu chce się do was przyłączyć.
Jestem już na zwolnieniu wiec będę miała czas zaglądać na forum.
Termin na 08 sierpnia 2015
Wzięłam się za kompletowanie wyprawki

Spokojnego dnia
Witam

Jesli chodzi o wakacje, my w tym roku odpuszczamy, jedziemy tylko w czerwcu do szklarskiej poreby na 4 dni troche odpoczac. W przyszlym roku mysle ze pojedziemy nad Bałtyk, bo dawno nie bylismy, ewentualnie Grecja bo lot krotki ale marza mi sie juz wakacje we trojke pozniej pewbie bede tesknila za chwilami we dwoje hehe

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 12:02   #2392
martulka0991
Zadomowienie

Wy tu o pazurkach, a ja dzis rano zlamalam swoje, musialam obciac calkiem wszystkie :-( taka zla bylam bo byly wszystkie takie ladne, rowniutkie...
Co do wakacji to ja moge pomarzyc, dobrze ze to nic nie kosztuje... ;-) ale jak maly podrosnie to moze gdzies sie wybierzemy do cieplych krajow licze na to ;-)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 12:03   #2393
vea7
Zakorzenienie

Dziewuszki grzebie sobei w necie w poszukiwaniu inspiracji na pokoik Maluchów i wymyśłiłam, że chcę do łóżeczka Janka dorobić/dokupić takie poduchy na ścianę, żeby mógł sobie też na nim siedzieć, coś w ten deseń (ale w innej kolorystyce):
http://img23.imageshack.us/img23/9687/tpul.jpg
http://www.urzadzamy.pl/zrob-to-sam/...ek,9_8654.html
http://meble-z-palet.pl/made-for-bed/

Dwa pierwsze fajniejsze, bo zdejmowane do ewentualnego prania

A przy okazji trafiła się fajna inspiracja "szaraczkowa" http://mamawszpilkach.pl/?cat=72

WYMIENIĘ

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-27, 12:05   #2394
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
pisałam porównując Egipt z Turcją Sama wycieczka była meeega droga, dodatkowe wycieczki też nie najtańsze ale się korzysta skoro już się wyjeżdża i ma ochotę zwiedzać a nie prażyć pupy przy hotelowym basenie... Gałka loda dla dziecka 5euro tak dla przykładu, ten tatuaż może 7/10cm 20euro... No drożej.
A mam znajoma która co roku lub 2razy w roku jest w Egipcie... Taka ona jakaś dziwna bo tylko Egipt i Egipt i tylko hotel który ma milion zjeżdżalni dla jej synka a ta tylko pupsko praży na 50stopniowym sloncu i wraca czarna z bialymi plamami pigmentacyjnymi masaaaaakra... I była juz tyle razy a nawet piramid nie widziala... Po za hotel nosa nie wystawia... Nie oceniam ale ja tak bym rady nie dała... Trzeba zwiedzać cos zobaczyć a nie 4 mury hotelu.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

nie bylam w Bułgarii ale znajomi po powrocie bardzo chwalili... że jest przede wszystkim pieknie i uroczo.
A ja zawsze dużo zwiedzam i wracam biała i mojs mama zawsze mowi do mnie ze cos kiepskie te wakacje skoro sie nie opalilas a ja bardzo ciezko łapie słońce i musialabym faktycznie caly urlop leżeć, zawsze jezdze na tydzien i te 3 dni przeznaczam na zwiedzanie wiec tylko 3, 4 dni leżenia a zawsze trafi się jakiś brzydki dzień

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Pora wstać i sie poruszac bo mały zaczyna sie wiercic, niech idzie spać
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 12:06   #2395
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
Tez chodze do Slusarskiego, ale w multimedyku, dla mnie lekarz okej (na lepszego na nfz nie trafilam jeszcze we Wroclawiu), ale duzo robi konkretna i pomocna polozna z ktora kazda ciezarna przed wizyta gada

Jutro podzwonie po okulistach i sie gdzies zapisze
Jak dla mnie trochę za nerwowy i za bardzo zamotany, ale może to wynika z faktu, że ma tylko 15 min. na pacjenta
Gdyby top była moja pierwsza ciąża i gdybym była "zielona", to obawiam się, ze kilku badań bym nie miała - a tak wiem o co zapytać, o co się upomnieć i jakoś to idzie
Wkurza mnie też to, że u niego generalnei 3 usg (chociaż bardziej w Medicover po prostu), bo w LM miałam za każdym razem samolot, usg, komplet badań (ciśnienie, serduszko), a tu raczej taka lipa...

WYMIENIĘ

Stary 2015-05-27, 12:14   #2396
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Dziewuszki grzebie sobei w necie w poszukiwaniu inspiracji na pokoik Maluchów i wymyśłiłam, że chcę do łóżeczka Janka dorobić/dokupić takie poduchy na ścianę, żeby mógł sobie też na nim siedzieć, coś w ten deseń (ale w innej kolorystyce):
http://img23.imageshack.us/img23/9687/tpul.jpg
http://www.urzadzamy.pl/zrob-to-sam/...ek,9_8654.html
http://meble-z-palet.pl/made-for-bed/

Dwa pierwsze fajniejsze, bo zdejmowane do ewentualnego prania

A przy okazji trafiła się fajna inspiracja "szaraczkowa" http://mamawszpilkach.pl/?cat=72
ale fajne to znalazłaś, pierwsze mi się podobają

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
A ja zawsze dużo zwiedzam i wracam biała i mojs mama zawsze mowi do mnie ze cos kiepskie te wakacje skoro sie nie opalilas a ja bardzo ciezko łapie słońce i musialabym faktycznie caly urlop leżeć, zawsze jezdze na tydzien i te 3 dni przeznaczam na zwiedzanie wiec tylko 3, 4 dni leżenia a zawsze trafi się jakiś brzydki dzień
oooo... a to własnie ta znajoma co pisałam, że jak tylko z mężem zaczęłam się spotykać przeprowadzając się na śląsk 300km że w stronach rodzinnych mam już dziecko i przyjechalam szukać męża... może kojarzycie...

Ja akurat opalam się bardzo szybko, jeden dzień mi wystarcza... a znowu tak na słońce się nie wystawiam, szybko skóra sie przesusza, wiotczeje i zmarszczki wychodza...

Ale co wy wiecie młode mamusie o zmarszczkach ja już sie pilnuję
Stary 2015-05-27, 12:21   #2397
Nicole`_
Zakorzenienie

Tak piszecie o tym zwiedzaniu, że teraz do mnie dotarło, że jak polecimy z takim prawie rocznym lub rocznym skarbkiem to i tak nic nie zwiedzimy pewnie... no, bo jak? Więc pewnie to będą wakacje w 4 ścianach hotelu. Kompletnie inaczej niż dotychczas.
Stary 2015-05-27, 12:26   #2398
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak piszecie o tym zwiedzaniu, że teraz do mnie dotarło, że jak polecimy z takim prawie rocznym lub rocznym skarbkiem to i tak nic nie zwiedzimy pewnie... no, bo jak? Więc pewnie to będą wakacje w 4 ścianach hotelu. Kompletnie inaczej niż dotychczas.

No coś Ty
My wypożyczymy auto, spacerówke do bagażnika i można zwiedzać

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Vea te w zyzgzaki super

A tak wogóle to któraś z Was pokazywala tu kiedys pościele, ochraniacz i śpiworek w zygzaki i mie umiem tego odszukaćn
Pomóżcie
Stary 2015-05-27, 12:31   #2399
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajne to znalazłaś, pierwsze mi się podobają
Gdzieś jeszcze widziałam taką wersję z napami - napy na desce do ściany, a druga część na odwrocie poduszki i po prostu się przypina

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
No coś Ty
My wypożyczymy auto, spacerówke do bagażnika i można zwiedzać

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Vea te w zyzgzaki super

A tak wogóle to któraś z Was pokazywala tu kiedys pościele, ochraniacz i śpiworek w zygzaki i mie umiem tego odszukaćn
Pomóżcie
Mówisz i masz... cała seria... włącznie z zasłonami, poduszką i koszykami
http://www.sangotrade.pl/produkt/pos...zaki--455.html

WYMIENIĘ

Stary 2015-05-27, 12:42   #2400
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

Jak kto woli, my nie wyobrażamy sobie siedziec cały pobyt w hotelu.
Zawsze samochód wypożyczamy i zwiedzanie, nawet jak junior miał 6 m-cy. ale tak jak pisze - wszystko zalezy od człowieka bo mamy znajomych co to z rocznym dzieckiem by na wakacje samolotem sie nie zdecydowali wiec wiadomo ze kazdy ma inne podejście do sprawy

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Mam pewne spostrzeżenie...
Im dłużej leze tym bardziej jestem zmęczona, wypluta i mi sie chce spac... A to dopiero drugi dzien z rzędu, nie dałabym rady dłużej... Chyba, ze byłabym obłożnie chora...
Jednak wole to moje wczesne wstawanie i wymyślanie sobie sporo pracy niż takie nic nie robienie

Synuś i Córcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości