|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-05-27 o 12:08 Powód: Blad |
|
|
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
Ale to jest kwota, ktora Ci po powrocie do PL zwracają. Bierzesz paragon i po powrocie wypisujesz specjalny formularz, doczepiasz paragon i do 30 dni masz zwrot pieniędzy ![]() Poza tym w niektórych biurach chyba do 100€ nie płacisz nic a kazda kwota powyzej jest przez Ciebie na miejscu opłacana i zwracana pozniej w Polsce My tak mieliśmy i spokojnie zwracali kase, rowniez za lekarstwa Ja tam w Egipcie byłam i na szczęście żadnej zemsty nie miałam, zreszta nikt ze znajomych nie miał... Ale mnie tam jakos ich kultura przeszkadza, nie lubie ![]() Natomiast Turcja to juz cywilizacja
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tymczasem zajmuje sie moja 5mies siostrzenica, ktora najchetniej wyrwala by mi tel z reki
mam jej podac starte jabluszko- ciekawe jak mi pojdzie ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- heroine- u mnie to samo wstaje robie sniadanie, Lukasz wychodzi a ja siup i dalej spie korzytam poki moge
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
oj.... to zapraszam do mnie... zakochasz sie i nie będziesz chciała do domu wracać
przy okazji zrobię ci pazurki hahahahah
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tez bym sie wybrała ! Na ta chwile nie było kiedy, zawsze z juniorem gdzies blizej, potem kupiliśmy mieszkanie i mieliśmy w tym albo przyszłym roku wlasnie na Dominikanę poleciec... No ale pozniej TŻ wymyślił wyjazd do Stanów no a w rezultacie zaszłam w ciąże ![]() Na razie znow bedziemy gdzies blizej ale na pewno sobie pozniej odbijemy jak juz dwójka dzieciaczków bedzie odchowana i beda miec oboje z tego tez sporo radości i wspomnień
|
|
#2376 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wiesz cco mój by na pewno tez taka znalazl tylko z innym klubem także wiem co czujesz ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
To tez moje lody dzieciństwa ale w ciazy nie moge na nie patrzeć
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to Ci współczuje Fakt faktem w Egipcie sporo osob choruje no ale tak jak mowie - nas to ominęło
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale częściej tam maja problemy po jedzeniu więc chcę jakoś Maję zabezpieczyć... W Turcji też cała paka znajomych była i nic nikomu się nie działo... Egipt chyba gorszy pod względem zatruć. ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- a ja je ostatnio chyba w liceum jadłam... potem były zapomniane... aż tu nagle
|
|
#2381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba przede wszystkim dlatego, że starszaka "w klatce" nie chciałabym trzymać Poza tym łóżeczko z funkcją tapczanika można znaleźć równie ładne, a drugie poza tym, dla mnie cena nieadekwatna do... no właśnie do niczego ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez myslalam ze Turcja to tak jak Egipt ale nie. Tu jest cywilizacja juz normalna. Nie ma tej cholernej flory bakteryjnej, jak ja to mowie - tez masz Arabów ale bardziej europejsko :P
|
|
#2383 | |||||
|
Zakorzenienie
|
U mnie problem rozwiązał się sam- nie mam dla siebie makaronu
a nie chce mi się zapitalać do sklepu w ten deszcz więc robię kotleciki z grilla mięsno-jaglane, kopytka bezglutenowe a'la kluski śląski ![]() Cytat:
no i oczywiście trzeba doliczyć jedzenie i paliwo, ale myślę, że tragicznie nie wyjdzie ![]() Cytat:
Faktycznie pracowicie Cytat:
Cytat:
no właśnie, trzeba korzystać póki można ![]() Cytat:
Pazurki Twoje?
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|||||
|
|
|
#2384 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajną miejscówkę mieliście Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To te lody są jeszcze w sprzedaży? ![]() Cytat:
Turcja jest super, jest pięknie, ludzie mili... zupełnie co innego Cytat:
Cytat:
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
Ale ja absolutnie ich obrazić nie chce bo szanuje kazda kulturę i każdego człowieka - zeby nie było ![]() A ich kultura nie przemawia za mna, wkurza mnie te naciąganie, nie rozumienie słowa "nie" i inne takie. Turcja jest piękna ale my juz nigdy raczej tam nie wrócimy - TŻ z juniorem wrócili z jakimś mega zakażeniem skórnymi, nie mogl nic do ręki złapać bo nawet dłonie miał w bolesnych plamach, skończył na sterydach, junior troche łagodniej to przeszedł ale tez długo sie leczył. O dziwo hotel czysty, 5*, super... Ale taki "niesmak" pozostaje i TŻ bym juz na pewno nie namówiła (co mu sie wcale nie dziwie )No a Egipt to juz w ogole inna gadka, Egipcjanie wręcz mnie przerażają sam fakt, ze wchodząc do hotelu siedzą z tymi karabinami i pilnują (jeszcze tak jest?), gdziekolwiek na dalsza wycieczkę to konwoje itd. Nie... To juz w ogole nie dla mnie. Zwłaszcza ze dosc niestabilnie tez tam jest... A ja wole jechac gdzies gdzie całkowicie odpoczywam a nie zastanawiam sie czy cos sie nie wydarzy (a tam bym pewnie rozmyślała)
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-05-27 o 12:44 |
|
|
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę zapłacić ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- pazurki akurat z neta jak szukalam zdjęcie lodów to znalazlam... ale często klientkom latem robię takie albo hybrydy albo maluję ,,na wodzie,, lakierem... Fajnie to wychodzi jak ktoś ubi takie kolorki...
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nawet nie zwróciłam na to szczególnej uwagi. Tzn porównujac Egipt z Turcja to na pewno Ale tak nigdy nie rozkminialam jak to w porownaniu z innymi krajami. Jedyne na co zwróciłam uwage to, ze Grecja popodnosila ceny i Chorwacja, ktora kiedys była tania jak barszcz
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Nam znajomi polecali Bułgarię, podobno (jeszcze) jest tanio, a bardzo fajnie
|
|
#2390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mam znajoma która co roku lub 2razy w roku jest w Egipcie... Taka ona jakaś dziwna bo tylko Egipt i Egipt i tylko hotel który ma milion zjeżdżalni dla jej synka a ta tylko pupsko praży na 50stopniowym sloncu i wraca czarna z bialymi plamami pigmentacyjnymi masaaaaakra... I była juz tyle razy a nawet piramid nie widziala... Po za hotel nosa nie wystawia... Nie oceniam ale ja tak bym rady nie dała... Trzeba zwiedzać cos zobaczyć a nie 4 mury hotelu. ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
|
|
#2391 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jutro podzwonie po okulistach i sie gdzies zapisze Cytat:
Jesli chodzi o wakacje, my w tym roku odpuszczamy, jedziemy tylko w czerwcu do szklarskiej poreby na 4 dni troche odpoczac. W przyszlym roku mysle ze pojedziemy nad Bałtyk, bo dawno nie bylismy, ewentualnie Grecja bo lot krotki ale marza mi sie juz wakacje we trojke pozniej pewbie bede tesknila za chwilami we dwoje hehe
|
|
#2392 |
|
Zadomowienie
|
Wy tu o pazurkach, a ja dzis rano zlamalam swoje, musialam obciac calkiem wszystkie :-( taka zla bylam bo byly wszystkie takie ladne, rowniutkie...
Co do wakacji to ja moge pomarzyc, dobrze ze to nic nie kosztuje... ;-) ale jak maly podrosnie to moze gdzies sie wybierzemy do cieplych krajow licze na to ;-)
|
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki grzebie sobei w necie w poszukiwaniu inspiracji na pokoik Maluchów i wymyśłiłam, że chcę do łóżeczka Janka dorobić/dokupić takie poduchy na ścianę, żeby mógł sobie też na nim siedzieć, coś w ten deseń (ale w innej kolorystyce
):http://img23.imageshack.us/img23/9687/tpul.jpg http://www.urzadzamy.pl/zrob-to-sam/...ek,9_8654.html http://meble-z-palet.pl/made-for-bed/ Dwa pierwsze fajniejsze, bo zdejmowane do ewentualnego prania ![]() A przy okazji trafiła się fajna inspiracja "szaraczkowa" http://mamawszpilkach.pl/?cat=72 |
|
|
|
#2394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i mojs mama zawsze mowi do mnie ze cos kiepskie te wakacje skoro sie nie opalilas a ja bardzo ciezko łapie słońce i musialabym faktycznie caly urlop leżeć, zawsze jezdze na tydzien i te 3 dni przeznaczam na zwiedzanie wiec tylko 3, 4 dni leżenia a zawsze trafi się jakiś brzydki dzień ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Pora wstać i sie poruszac bo mały zaczyna sie wiercic, niech idzie spać
|
|
|
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdyby top była moja pierwsza ciąża i gdybym była "zielona", to obawiam się, ze kilku badań bym nie miała - a tak wiem o co zapytać, o co się upomnieć i jakoś to idzie ![]() Wkurza mnie też to, że u niego generalnei 3 usg (chociaż bardziej w Medicover po prostu), bo w LM miałam za każdym razem samolot, usg, komplet badań (ciśnienie, serduszko), a tu raczej taka lipa... |
|
|
|
|
#2396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
Ja akurat opalam się bardzo szybko, jeden dzień mi wystarcza... a znowu tak na słońce się nie wystawiam, szybko skóra sie przesusza, wiotczeje i zmarszczki wychodza... Ale co wy wiecie młode mamusie o zmarszczkach ja już sie pilnuję
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o tym zwiedzaniu, że teraz do mnie dotarło, że jak polecimy z takim prawie rocznym lub rocznym skarbkiem to i tak nic nie zwiedzimy pewnie... no, bo jak? Więc pewnie to będą wakacje w 4 ścianach hotelu. Kompletnie inaczej niż dotychczas.
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No coś Ty ![]() My wypożyczymy auto, spacerówke do bagażnika i można zwiedzać ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Vea te w zyzgzaki super A tak wogóle to któraś z Was pokazywala tu kiedys pościele, ochraniacz i śpiworek w zygzaki i mie umiem tego odszukaćn Pomóżcie
|
|
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś jeszcze widziałam taką wersję z napami - napy na desce do ściany, a druga część na odwrocie poduszki i po prostu się przypina
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
![]() http://www.sangotrade.pl/produkt/pos...zaki--455.html |
|
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak kto woli, my nie wyobrażamy sobie siedziec cały pobyt w hotelu. Zawsze samochód wypożyczamy i zwiedzanie, nawet jak junior miał 6 m-cy. ale tak jak pisze - wszystko zalezy od człowieka bo mamy znajomych co to z rocznym dzieckiem by na wakacje samolotem sie nie zdecydowali wiec wiadomo ze kazdy ma inne podejście do sprawy ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Mam pewne spostrzeżenie... Im dłużej leze tym bardziej jestem zmęczona, wypluta i mi sie chce spac... A to dopiero drugi dzien z rzędu, nie dałabym rady dłużej... Chyba, ze byłabym obłożnie chora... Jednak wole to moje wczesne wstawanie i wymyślanie sobie sporo pracy niż takie nic nie robienie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

ostatnio je wcinam... Lody z dzieciństwa 

więc robię kotleciki z grilla mięsno-jaglane, kopytka bezglutenowe a'la kluski śląski