Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-01, 13:13   #781
kalusia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
lobo wiem ze nie chcesz klasc sie na oddzial. Ale moze tak by bylo lepiej. Ja wiem jak wyglada lezenie w domu majac jeszcze dzieciaczka starszego... ( sama sie zastanawialam czy sei nie polozyc zeby te zatoki wyleczyc )
Ale Twoje krwawienia to w ogole kosnos. Lekarze jakos dziwnie spokojnie podchodza. Mieszkacie sami i maz caly czas pracuje ?
I ja bym jednak szukala innego lekarza nawet w dalszej odleglosci bo tu troche niepowaznie do tematy podchodza :/

fionka ja nie pociewze bo u mnie najwiekszy przyrost wagi byl po 20 tyg. Prawie drugie tyle co do 20. U kuzynki to samo :/
Ale szybko sie jednak zrzuca te kg
Czubasku, sorki że tak męczę ale mam pytanko, czy polecasz tego sprzedawcę z Allegro, u którego zamawiałaś ubranka. Jak z ich jakością?
Stary 2015-08-01, 13:14   #782
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Byłam na konsultacjach - jeden był w szoku że NADAL tu cyt. lekarza NADAL jestem w ciąży.... , a dwóch pozostałych plus mój twierdzi że to nadżerka... tylko teraz jeszcze te łożysko i to że młody się tak ułożył

macica mi się też stawia, w czwartek mam połówkowe - czytam na necie itd więc pewnie dostanę nospa, mangez itd...

ponoć przy tym nisko schodzącym - bo to co innego niż przodujące - do 24 tygodnia powinno się podnieść, jako graniczne przyjmuje się 30 tydzień; później może dojść do odklejenia, albo konieczność cc.

czy wy macie tak ja ja wrażenie że wśród nas to ja mam największego pecha?
krwiak, test pappa, krwawienia, owinięta pępowina, nadżerka i teraz łożysko.

Mam wogóle ciśnienie 76/54 - fantastyczne.... przepraszam że wam marudzę... ale leżę z telefonem i dogorywam....

aa i jeszcze podejrzenie wyrostka miałam ;/
Kurczę naprawe Ci współczuje ale dziwne że krwawienie z nadżerki ja mam nadżerkę a nie krwawie no i zdrówka dużo wypoczywaj a bałaganem to się nie ma co przejmować
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 13:14   #783
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość

Oko tyle narazie- poslabym spac
śpij w międzyczasie

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 13:14   #784
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
No właśnie będzie. Bo my wczoraj przywieźliśmy jej jednego wnuczka, który zostaje u niej na miesiąc (przyleciał do Polski na obóz nad morze i go odebraliśmy). A teraz przyjeżdża córka z drugim wnusiem. Więc będzie mieć synka (tż) synową w ciąży (ja) córkę i dwóch wnuczków. Plus cała rodzina na weselu
Aaaa Ja zrozumiałam odwrotnie
To fajnie, że jej robi taką niespodziankę
Stary 2015-08-01, 13:16   #785
katarzynaxxx89
Raczkowanie

[QUOTE=zaneta_b;52274475]Witam się weekendowo. Ja dzisiaj chyba sobie posiedzę w domku, po wczorajszych bólach wolę nie ryzykować wypadów żadnych.

Katarzyna fajnie ze miałaś dobra opiekę przy porodzie. Bo sama organizacja w szpitalach mnie przeraża, każdy mówi coś innego i skąd mamy wiedzieć kogo słuchać? Przeszliście trochę z małym po porodzie ale myślę że sam poród był ok, przynajmniej mam takie wrażenie jak czytałam opis.

Rudaska chyba sobie żartujesz! Nie czytaj wszystkiego tylko poprostu odezwij się co u ciebie a jak zajrzysz czasem to tez na pewno na jakąś fajną dyskusje trafisz akurat :-D

Tak przy porodzie opieka była dobra a no ta organizacja kiepska ale trzeba słuchać siebie trochę przeszliśmy ale dobrze sie skończyło.

Rudaska nie żartuj dokładnie , ja też czasem nie mam jak nadrobić niby nie pracuję ale mam 2 latka i cały dom na głowie takze jak mam chwilę to zaglądam i czytam i piszę a czasem tez nie jestem w temacie nawet zdarzy się ominąć kilka str
Stary 2015-08-01, 13:35   #786
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

właśnie wróciłam z IP...

panicznie boje się szpitali itd, wiecie że mam krwawienia ale dziś rano poszłam do wc siku zrobić i cała toaleta papier itd w krwi... słabo mi się zrobiło

spakowałam męża i dziecko i lecimy na najblizszą IP... tam na spokojnie, powolutku pani mnie informuje że nic mi nie zrobią jak na oddział mnie nie przyjmą i że zostaje na oddziale! wściekłam się!

wkońcu po godzinie przyszedł lekarz, zrobił badanie ginekologiczne i mówi nie ma krwawienia - wyjmuje wziernik i cała ręka i wziernik w krwi żywo czerwonej

zrobił usg i po pogadance :

-nie przyjełam się na oddział ( nie ufam im...)
-krwawiennie ponoć nadal z nadżerki (na wypisie mam wpisane duża ektopia wokół ujścia szyjki macicy, utrzymana część pochwowa)

- MAM ŁOŻYSKO NISKO SCHODZĄCE - zlazło mi niżej w stosunku do ostatnich badań, kazał skonsultować z lekarzem bo dziecko wciąż z pępowina wokół główki ustawiło się głową ku wyjściu pochwy i naciska mi i pcha łożysko w dół ::

teraz leżę na łóżku... bajzel w domu ale chyba nawet dziś nie ruszę nogą ani palcem u stóp

wiecie jak mi było słabo jak jechałam do szpitala? z nerwów??? po takiej ilości krwi? sory za dosłowność ale to jaby ktoś chlusnął ;(;(
Cytat:
Byłam na konsultacjach - jeden był w szoku że NADAL tu cyt. lekarza NADAL jestem w ciąży.... , a dwóch pozostałych plus mój twierdzi że to nadżerka... tylko teraz jeszcze te łożysko i to że młody się tak ułożył

macica mi się też stawia, w czwartek mam połówkowe - czytam na necie itd więc pewnie dostanę nospa, mangez itd...

ponoć przy tym nisko schodzącym - bo to co innego niż przodujące - do 24 tygodnia powinno się podnieść, jako graniczne przyjmuje się 30 tydzień; później może dojść do odklejenia, albo konieczność cc.

czy wy macie tak ja ja wrażenie że wśród nas to ja mam największego pecha?
krwiak, test pappa, krwawienia, owinięta pępowina, nadżerka i teraz łożysko.

Mam wogóle ciśnienie 76/54 - fantastyczne.... przepraszam że wam marudzę... ale leżę z telefonem i dogorywam....

aa i jeszcze podejrzenie wyrostka miałam ;/
Jej strasznie Ci współczuję, biedna jesteś kobieto ale też bym pomyślała o innym lekarzu, żeby chociaż mnie zbadał i zobaczył co jest, skoro tak dużo tej krwi. Mam nadzieję, że w końcu ktoś Ci pomoże.

Może wyda Ci się to śmieszne, ale pomodle sie za Ciebie i dzieciątko Twoje, tak, ja jestem wierząca.

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Palmersa mam balsam ten z pompką

Co do sieciówek... H&M ma strasznie drogo... niby byłam jak były wyprzedaże, ale ceny wcale nie były promocyjne...
Jedynie w C&A kupiłam coś na wyprzedaży bo były fajne ceny, w Reserved dwie bluzeczki kupiłam po 15 zł chyba i jedno body (bo mi się podobało), ale ono już drogie było.

Mieszka braliśmy pod uwagę dla synka

Lobo... Dużo na Ciebie spadło w ciąży, za dużo...
Ja zawsze mówię, że jak ktoś ma bardzo pechowy czas, to później dla równowagi przychodzi tyle samo szczęścia... Wiem, że to mało pocieszające w Twojej sytuacji...
Mam nadzieję, że mimo tych wszystkich nieszczęść spokojnie wszystko będzie toczyć się do przodu.
Dzięki, juz kupiłam, sporo kosztuje, ale mam nadzieję, że się sprawdzi

A w C&A też są takie malutkie ciuszki? U mnie nie ma tego sklepu, ale może kiedyś wstąpie jak będę przelotem.

Cytat:
Mam nadzieję, że do końca II trymestru nie będę wyglądała jak wieloryb... Bo gdzie tu do końca ciąży... Niby póki co dużo nie przytyłam, ale boję się, że wszystko przede mną.

W ogóle we wtorek jadę na test obciążenia glukozą
Muszę zapamiętać, żeby kupić cytrynę i przygotować sobie butelkę.
Może być chyba taka zwykła po wodzie mineralnej?
Skoro leszczyn duzo nie przytylas, to czym Ty się martwisz? Każda z nas to czeka, a teraz w tym okresie to na dniach może się co raz większa piłka pokazywać

Ją jeszcze nie miałam tej glukozy, ale nie zapomnij opisać wrażeń, bo pewnie wszystko przede mną.

Myślę, że butelka taka może być.

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Ale ja na pewno nie mogę winić hormonów

Mogę Wam pokazać mój koszyk. Nic specjalnego, ale chciałam taki w beżu i brązie. W środku poduszka do karmienia, którą dostałam w spadku. I gratisowy misiek. Do koszyka będzie kołyskowy stelaż, ale jeszcze nie doszedł.
I kurcze właśnie myślę, jak się zmieścić ze wszystkimi rzeczami ech, już sporo wywaliłam, a nadal mam mało miejsca.
A zaraz pójdę preparować stolik pod przewijak, podejrzewam, że wyjdzie mi straszna kaszana
Bardzo ładny.

Ale zawsze plus dla Ciebie, że sama chcesz zrobić
Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
mujer śliczny koszyk.

My chcieliśmy kupić używany i zaryzykowaliśmy przez olx z drugiego końca Polski. I wydawało się wszystko ok, dopóki nie wysłaliśmy pieniędzy. Na drugi dzień konta poblokowane, nie ma takiego numeru. I ani kasy ani kosza... Mąż był na policji, ale było za wcześnie i dopiero w przyszłym tygodniu można to oficjalnie zgłosić... Eh, miałam nadzieję, że na rzeczach dla maleńkich dzieci ludzie nie oszukują, a tu jednak okazuje się jak bardzo się myliłam...
O jaaa... to jednak takie rzeczy się zdarzają... trzymam kciuki za pomyślę rozwiązanie tej sprawy.
Cytat:
Śliczny!

Co do małej ilości miejsca u nas to samo.
Zamówiliśmy szafę narożną do garderoby i wtedy powinno być ok. Póki co ciuszki Małej wcisnęłam do naszej szafy.
W naszej też muszę zrobić porządek, schować kurtki, których nie nosimy...sama kurtka na motor męża zajmuje dużo miejsca
No i mam masę jeansów, których nie noszę, a zajmują miejsce.
My też mamy mało miejsca i albo nasze ubrania będziemy musieli przenieść z sypialni albo Małej, ale to już będziemy dyskutować jak będziemy mieli meble. A co do ubrań, to ja większości juz nie mogę nałożyć
Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Jak mnie właśnie wszystkie te "głupoty" o których piszecie interesują Chyba pójdę przez was szybciej na l4. Właśnie siedzę i czekam na fryzjera, mam nadzieję że się wybawimy dzisiaj na weselu. Najlepsze jest to, że siostra tż robi niespodziankę i przyjeżdża dziś z Londynu, wiedzą wszyscy tylko nie teściowa. Ale będzie miała minę jak zobaczy córkę i drugiego wnuczka...
To podczytuj ile możesz, a odzywaj sie co u Was. Mnie to takie szybsze l4 by Bardzo kusilo
No i udanej zabawy, tylko uwazaj na Was ciekawa jestem jej miny, na pewno bardzo się ucieszy

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 13:43   #787
benita84
Zadomowienie

Karmazynowa śliczne ubranka chyba też coś u niego zamówię po powrocie
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 13:47   #788
kalusia87
Zakorzenienie

TŻ nie żartował, naprawdę mi urósł tyłek Przymierzyłam sukienkę, w której mam zamiar iść na wesele i wyglądam jak prostokąt z wielkim tyłkiem
Stary 2015-08-01, 13:49   #789
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
A w C&A też są takie malutkie ciuszki? U mnie nie ma tego sklepu, ale może kiedyś wstąpie jak będę przelotem.

Skoro leszczyn duzo nie przytylas, to czym Ty się martwisz? Każda z nas to czeka, a teraz w tym okresie to na dniach może się co raz większa piłka pokazywać

Ją jeszcze nie miałam tej glukozy, ale nie zapomnij opisać wrażeń, bo pewnie wszystko przede mną.
Ja w okolicy nie mam tego sklepu, dopiero w Rzeszowie (godzina jazdy).

Przejmuję się, bo ja przed ciążą nie wyglądałam jakoś świetnie, a znając życie to mi ten nieszczęsny tyłek urośnie jeszcze bardziej

Na pewno napiszę

W ogóle to czytałam teraz o tych materacach dla dziecka i moja zaufanie budzi materac piankowy Hevea. Drogi jest, ale ma dwie strony użytkowe jedną twardą dla dzieci do 8-9 miesiąca życia i średnio-twarda dla starszych. I ma pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka...
Stary 2015-08-01, 13:52   #790
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam dodać foty
super ten kosz możesz powiedzieć ile dałaś?
ja na początku byłam na niego napalona ale trafiła się ta kołyska

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
My chcieliśmy kupić używany i zaryzykowaliśmy przez olx z drugiego końca Polski. I wydawało się wszystko ok, dopóki nie wysłaliśmy pieniędzy....
co za chamstwo i to jeszcze na dziecięcych rzeczach

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Lobo - trzymaj się, widać dzidzia silna jest

rudaska, moja siostra też zawsze w tajemnicy przylatywała to mama zawsze płakała heheh

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 13:54   #791
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Karmazynowa śliczne ubranka chyba też coś u niego zamówię po powrocie
Ja chyba też bo ma tanie śpioszki. Jeszcze ten sprzedawca mi się podoba http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5038113429
Stary 2015-08-01, 13:55   #792
Fionka_31
Zakorzenienie

śliczne te ubranka, idę oblukać tego sprzedawcę

Stary 2015-08-01, 14:09   #793
lobofylia
Raczkowanie

Hej leżę nadal w łóżku a w su
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 14:11   #794
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Zapomniałam dodać foty
Śliczności

Rudaska życzę dobrej zabawy na weselu :-D napisz potem jaka była reakcja teściowej :-D

U mnie mąż ma dzisiaj rodzicom powiedzieć. Nie mam z nimi jakiejś dobrej relacji, więc wcześniej nie mowilam, a skoro dwa tygodnie temu mojego brzucha nie zauważyli (albo udawali że nie widzą) to nie czułam jakiejś wielkiej potrzeby mówienia. Ale że mąż dzisiaj na całe popołudnie pojechał to wziął im zdjęcie z polowkowego pokazać.

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
TŻ nie żartował, naprawdę mi urósł tyłek Przymierzyłam sukienkę, w której mam zamiar iść na wesele i wyglądam jak prostokąt z wielkim tyłkiem
U mnie to samo... Wszystko mi idzie tylko w tyłek :-( też mam wesele, pod koniec września i nawet nie chce myśleć co założę... Chyba jakiś worek bo w każdej sukience będę wyglądać śmiesznie chyba :-(

Dobra, mam jakiś chwilowy przypływ energii, idę sprzątać :-D
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 14:12   #795
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w okolicy nie mam tego sklepu, dopiero w Rzeszowie (godzina jazdy).

Przejmuję się, bo ja przed ciążą nie wyglądałam jakoś świetnie, a znając życie to mi ten nieszczęsny tyłek urośnie jeszcze bardziej

Na pewno napiszę

W ogóle to czytałam teraz o tych materacach dla dziecka i moja zaufanie budzi materac piankowy Hevea. Drogi jest, ale ma dwie strony użytkowe jedną twardą dla dzieci do 8-9 miesiąca życia i średnio-twarda dla starszych. I ma pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka...
Jakoś wrócimy do formy, też tym się trochę martwię, ale chyba bardziej przed ciążą, teraz jakoś o tym nie myślę, może dlatego że jeszcze mocno nie przytylam

Popatrze na niego. a przypomniało mi się jeszcze coś, wczoraj mowilas że tamte łóżeczka mają średnie opinie, a o tym z allegro cos znalazłaś?

Cytat:
Ja chyba też bo ma tanie śpioszki. Jeszcze ten sprzedawca mi się podoba http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5038113429
O dodam go sobie do zakładek
Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
śliczne te ubranka, idę oblukać tego sprzedawcę
Hehe, teraz pół wątku u niego kupi

Stary 2015-08-01, 14:17   #796
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
U mnie mąż ma dzisiaj rodzicom powiedzieć. Nie mam z nimi jakiejś dobrej relacji, więc wcześniej nie mowilam, a skoro dwa tygodnie temu mojego brzucha nie zauważyli (albo udawali że nie widzą) to nie czułam jakiejś wielkiej potrzeby mówienia. Ale że mąż dzisiaj na całe popołudnie pojechał to wziął im zdjęcie z polowkowego pokazać.
Ooo, ciekawe jak zareagują

Lobo coś Ci post ucięło...

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Popatrze na niego. a przypomniało mi się jeszcze coś, wczoraj mowilas że tamte łóżeczka mają średnie opinie, a o tym z allegro cos znalazłaś?
Nie znalazłam nic o tamtym drugim. Czekam na odpowiedź od znajomej, bo mieszka w okolicy Krakowa, to może zna tą firmę/sklep.
W ogóle to dziś oglądałam dużo łóżeczek i nie wiem...
biorę teraz bardziej pod uwagę łóżeczko bukowe... Zawsze to trwalsze niż sosnowe. Wolę chyba kupić nawet jakieś bardziej klasyczne, ale żeby się nie rozleciało szybko. Tym bardziej, że ono będzie stało w sypialni i nie mam zamiaru nikogo do niej wpuszczać.
I być może ustawię je po swojej stronie łóżka, ale to już muszę porozmawiać z mężem, bo musiałabym mu szafkę nocną zabrać i trochę przestrzeni
Stary 2015-08-01, 14:18   #797
adka_19
Wtajemniczenie

katarzyna bidny maluszek...
Halwaya
kalusia ale kalafiorowe sny
rudaskaa czemu mialybysmy Cie wyrzucic ? Napisz czasem co slychac u CIebie ;*
aniqa ale mi pocieszenie POLOWE !!!
karmazynova sliczne !!!
lobo ciarki mnie przeszly... Kochana lez i odpocczywaj ! w dupie mej balagan w domu !!!!!!! Dzwon do lekarza o wizyte zeby byla w trybie natychmiastowym.
Poradza Ci cos na pewno. a ten lekarz chyba by dostal z liscia za takie komentarze. Marudz kochana ile Ci potrzeba !!!
:tuli: trzymam kciuki zeby bylo wszytko dobrze !!!
Dawaj znac co sie dzieje Myszko !

mujer sliczny kosz.<3

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 14:21   #798
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
aniqa ale mi pocieszenie POLOWE !!!
Nie wiem do czego się odnosisz jak nie cytujesz, ale chyba chodzi o cytat dla Fionki?
Nie chodziło mi o pocieszenie, tylko o wytłumaczenie faktu szybkiego przybrania na wadze
No cóż, chyba tego nie unikniemy, pozostaje pocieszać się, że większość tego ciężaru nosimy w brzuchu
Stary 2015-08-01, 14:33   #799
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, ciekawe jak zareagują

Lobo coś Ci post ucięło...

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Nie znalazłam nic o tamtym drugim. Czekam na odpowiedź od znajomej, bo mieszka w okolicy Krakowa, to może zna tą firmę/sklep.
W ogóle to dziś oglądałam dużo łóżeczek i nie wiem...
biorę teraz bardziej pod uwagę łóżeczko bukowe... Zawsze to trwalsze niż sosnowe. Wolę chyba kupić nawet jakieś bardziej klasyczne, ale żeby się nie rozleciało szybko. Tym bardziej, że ono będzie stało w sypialni i nie mam zamiaru nikogo do niej wpuszczać.
I być może ustawię je po swojej stronie łóżka, ale to już muszę porozmawiać z mężem, bo musiałabym mu szafkę nocną zabrać i trochę przestrzeni
Ja to też muszę czegoś poszukać. mi to się białe podobają i chciałbym jakieś ładne i dobre jakościowo białe kupic z biała komoda.

Wrocilam właśnie z zakupów, usiadłam i czytam co tam napisaliście a Mała mi tańczy w bbrzuchu aż napisałam filmik i nawet cos widać

A w zakupach nie ma szału, oczywiście byłam w Pepco i tam tylko coś wzięłam, bo w innych sklepach to za drogo, na takie małe ubranka. Kupiłam 2 pary półspiochow, jedne leginsy juz takie większe, ale takie fajne kolorowe, że nie mogłam się oprzeć, zwykle body malutkie, 3 pary skarpetek i 4 pieluszki tetrowe, a no i balsam na brzuszek

Stary 2015-08-01, 14:36   #800
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem do czego się odnosisz jak nie cytujesz, ale chyba chodzi o cytat dla Fionki?
Nie chodziło mi o pocieszenie, tylko o wytłumaczenie faktu szybkiego przybrania na wadze
No cóż, chyba tego nie unikniemy, pozostaje pocieszać się, że większość tego ciężaru nosimy w brzuchu
Tak tak o tym myslalam, wybaczcie jechalam po trochu.
POlowe przytyjemy a gdzie druga ? ahaha bede sie kulac, boje sie wejsc na wage normalnie. wejde we wtorek na usg

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 14:39   #801
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to też muszę czegoś poszukać. mi to się białe podobają i chciałbym jakieś ładne i dobre jakościowo białe kupic z biała komoda.

Wrocilam właśnie z zakupów, usiadłam i czytam co tam napisaliście a Mała mi tańczy w bbrzuchu aż napisałam filmik i nawet cos widać

A w zakupach nie ma szału, oczywiście byłam w Pepco i tam tylko coś wzięłam, bo w innych sklepach to za drogo, na takie małe ubranka. Kupiłam 2 pary półspiochow, jedne leginsy juz takie większe, ale takie fajne kolorowe, że nie mogłam się oprzeć, zwykle body malutkie, 3 pary skarpetek i 4 pieluszki tetrowe, a no i balsam na brzuszek

Mi też się białe podobają, ale stwierdziłam, że póki pokoju nie urządzamy to dopasuję do sypialni raczej.
I w sumie komodę zawsze można dokupić gdzieś indziej

U nas w okolicy jest małe Pepco, więc jakoś szału nie ma, jeśli chodzi o wybór. Na szczęście jest Textil Market i tam już więcej jest
Pochwal się zakupami

Fajnie, że Mała tak wariuje Moja już mocniej kopie

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Tak tak o tym myslalam, wybaczcie jechalam po trochu.
POlowe przytyjemy a gdzie druga ? ahaha bede sie kulac, boje sie wejsc na wage normalnie. wejde we wtorek na usg
Widocznie w III trymestrze się nie tyje
Ale tak serio, to chyba właśnie w III już aż tyle tyłek nie rośnie
Ja się ważę obowiązkowo co poniedziałek
Stary 2015-08-01, 14:44   #802
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też się białe podobają, ale stwierdziłam, że póki pokoju nie urządzamy to dopasuję do sypialni raczej.
I w sumie komodę zawsze można dokupić gdzieś indziej

U nas w okolicy jest małe Pepco, więc jakoś szału nie ma, jeśli chodzi o wybór. Na szczęście jest Textil Market i tam już więcej jest
Pochwal się zakupami

Fajnie, że Mała tak wariuje Moja już mocniej kopie [COLOR="Silver"]

U nas właśnie o tyle fajnie, że w sypialni też mamy większość białą razem z szarym i dla dziecka też mi się tak podoba, więc nawet jak będzie w sypialni a potem w swoim pokoju to i tak biała bedzie pasowała
U nas są dwa i nawet ok, a teraz też już wszystko przebrane, więc nie kupiłam nic nowego, tylko buszowalam w Tym co zostało, nic takiego, nie ma się czym chwalić, mam pokazać?
Textila też mamy, ale jakoś ostatnio nniecka dziewczynek nie znalazłam i jakieś takie droższe nawet rzeczy były.

Stary 2015-08-01, 14:44   #803
katarzynaxxx89
Raczkowanie

no ja też nie wiem jak to będzie z wagą bo już prawie 74kg a nie chcę przekroczyć 80 bo potem mi zostanie jak w pierwszej przytyłam do 84 to 10 szybko zeszło z resztą długo walczyłam no a niestety wiem że pod koniec najwięcej tyłam kurcze najgorsze jest to że ciągle jestem głodna a tak wogóle ale mi wywaliło brzuszek w pierwszej miałam taki w 26 tyg a tu 20 i trochę
Stary 2015-08-01, 14:44   #804
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Mi właśnie poszła krew z nosa, ble...

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 14:51   #805
Koritsi_a
Zadomowienie

Aniqa jest glukoza cytrynowa ponoć bardzo dobra zamierzam sobie taką zakupić

Ja z córką najwięcej przybrałam w III trymestrze ale najprawdopodobniej byla to woda zatrzymana w organizmie. W szpitalu wypociłam mnóstwo i wróciłam do domu 10 kg lżejsza. Córka ważyła 3170g.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 14:54   #806
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
U nas właśnie o tyle fajnie, że w sypialni też mamy większość białą razem z szarym i dla dziecka też mi się tak podoba, więc nawet jak będzie w sypialni a potem w swoim pokoju to i tak biała bedzie pasowała
U nas są dwa i nawet ok, a teraz też już wszystko przebrane, więc nie kupiłam nic nowego, tylko buszowalam w Tym co zostało, nic takiego, nie ma się czym chwalić, mam pokazać?
Textila też mamy, ale jakoś ostatnio nniecka dziewczynek nie znalazłam i jakieś takie droższe nawet rzeczy były.
U nas właśnie ciemna sypialnia jeśli chodzi o meble. Zobaczymy jeszcze
Porozmawiam z mężem o tym bukowym, ale coś czuję, że powie, że będzie lepsze.
Ja w Textilu nawet nakupiłam tych ubranek Ale w sumie jak się chodzi co chwilę, to to samo się w sklepie ogląda Czasem lepiej odczekać trochę, aż się zmienią te ubranka
Pewnie, pokazuj

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Tutaj mają piękne białe mebelki http ://babyluxury.pl/pl/c/MIBB/517 (po http spacja).
Ale drogie strasznie
Stary 2015-08-01, 14:56   #807
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Wyręczę Karmazynową bo mam w zakładkach
http ://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=1656469 1 (po http spacja).
Cytat:
Wpisz w Google robik_radom
Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Dziękuję

Dzięki źle wpisałam jego nazwę powinno być ROBiK_Radom.

Dzięki
Dzięki Dziewczyny

Cytat:
Hej

właśnie wróciłam z IP...
(
Lobo trzymaj się! Strasznie Ci współczuję

Cytat:
Zapomniałam dodać foty
Bardzo mi się podoba

Cytat:
mujer śliczny koszyk.

My chcieliśmy kupić używany i zaryzykowaliśmy przez olx z drugiego końca Polski. I wydawało się wszystko ok, dopóki nie wysłaliśmy pieniędzy. Na drugi dzień konta poblokowane, nie ma takiego numeru. I ani kasy ani kosza... Mąż był na policji, ale było za wcześnie i dopiero w przyszłym tygodniu można to oficjalnie zgłosić... Eh, miałam nadzieję, że na rzeczach dla maleńkich dzieci ludzie nie oszukują, a tu jednak okazuje się jak bardzo się myliłam...
Chamówa, niestety wszędzie pełno oszustów

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 14:59   #808
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Aniqa jest glukoza cytrynowa ponoć bardzo dobra zamierzam sobie taką zakupić
Eee za późno, mam już kupioną Kupiłam od razu, bo miałam na jednej recepcie glukozę i globulki i musiałam te globulki kupić i poszło wszystko razem
Stary 2015-08-01, 15:03   #809
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Zauważyłam, że fit babki dużo tyją, ale ekstremalnie szybko to tracą. Pewnie zrzucisz całość nowo zdobytej wagi do 3 miesiąca po porodzie Zwłaszcza, że jesteś i będziesz aktywna. Więc nic się nie martw
Śledziłam trochę temat. Niestety, ja spadłam nieco z aktywnego poziomu, więc tak dobrze mi nie pójdzie.
w sumie nie wiem czy to pocieszenie ogólnie to mam doła, przez totalny brak jakiejkolwiek kontroli nad własnym ciałem,
no i tęskno mi za przerzucaniem sztangi i wylewaniem litrów potu
treningi idą coraz ciężej i sama nie wiem czy to mnie jeszcze bardziej nie dobija. Mam nadzieję, że w marcu już mi się uda wrócić do boxa, ale sama nie wiem jak to może wpłynąć na mleko? bo taki trening to stres i idontknow...
zobaczymy jak mi pójdzie w poniedziałek

Stary 2015-08-01, 15:11   #810
beavercanoe
Raczkowanie

Lobo - jestem tego zdania co dziewczyny. Szukaj dobrego doktora, moze nawet prywatnie zebys byla pod dobra opieka, bo w takiej sytuacji nie mozesz pozwolic zeby ktos bagatelizowal twoje dolegliwosci a na izbie przyjec wiadomo jak jest. Trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze!
beavercanoe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości