|
|
#1081 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
iwonai Ceratki do wózka nie używałam, pieluchę tetrową podkładałam w razie czego. Ze smoczkami różnie bywa jakiś warto mieć ale nie szalej za bardzo. Każde dziecko jest inne, więc nie wiadomo czy Twojemu podpasuje to co innym. Moja córka ŻADNEGO smoczka nie tolerowała a synowi obojętne było byle można było ssać
Używaliśmy NUKa.Cytat:
![]() viki1988 Ojej Tylko żeby potem weszła z powrotem
|
|
|
|
|
#1082 |
|
Rozeznanie
|
Kasia 01987 ja mam pit bulla red nosa (ludzie i tak mówią że amstaff, przez 10 lat jak ją mamy, może z 3 ludzi poznała rasę
)Też się z niej sypie, ale to typowy kanapowiec, rozpuszczona jest do granic możliwości, ... Zastanawiamy się jak podejdzie do młodego. Inne dzieci toleruje, wychowała się z córą siostry i dwoma kotami, ale nasze dziecko to inna sprawa. Mam zamiar jej nie odtrącać, zobaczymy... ![]() Przez tą zmianę czasu, też się rano zakrecilismy z tż bo na piekarniku była stara godzina i mąż poszedł rano do biedronki a okazało się że jest 8.30 dopiero ;D Ps. Wciągnęłam się w czytanie październikowych dziewczyn, co tam się dzieje ![]() Większość już się rozpakowała i piszą jak to wyglądało. Czytam z zapartym tchem a czasami z łezką w oku. Jeszcze trochę i będziemy też tulić maleństwa
Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-10-25 o 11:27 |
|
|
|
#1083 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1084 | ||
|
Zakorzenienie
|
a jak
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jestem wykończona!!!
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Matko, jak mi się dziś nie chce
![]() Ale 13:30, pora wyjść spod kołdry i wziąć prysznic, bo nadal zalegam w piżamie ![]() Idę robić te gołąbki, potem jedziemy głosować i idziemy do kina
|
|
|
|
#1086 |
|
Rozeznanie
|
witam się i ja w tą ładną niedziele, średnio się czuję i zastanawiam czy iść na głosowanie, zaczeliśmy skręceać z tż łóżeczko ale słabo się poczułam, miałam mroczki myślałam że zamdleje. Położyłam się ale coś nie przechodziło to zmierzyłam ciśnienie i uwaga 91/53 tak niskiego nie pamietam ale mąż mi zrobił podwójne esspreso i jest lepiej bo 112/70. I jeszcze okazało się że tacie szew w palcu puścił i niewiadomo co to będzie. A jak wam mija niedziela?
|
#1087 | ||
|
Zakorzenienie
|
W końcu ją rozbroiliśmy
okazało się że była przykręcona z boków też a nie tylko z góry - oczywiście w instrukcji ani słowa o tym patencie ale już jest git na szczęście, nie trzeba było nikogo wołać do naprawyCytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
czy tak po prostu?U mnie niedziela brzydka, kraina mroku welcome to.... no i burdelink w salonie przez jazdy ze zmywarką (mamy salon z aneksem), chyba niedługo na głosowanie się bedziemy zbierać
|
|
#1088 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja zrobiłam obiadek i zalegam przed tv. Pogoda wstrętna nawet się nie chce wychodzić z domu. Wiem że głupia jestem ale trochę się martwię o mała czy oby z nią wszystko dobrze. Od rana tak się kotlasi że masakra. Raz mnie tak kopnela że wylalam na siebie pół szklanki wody bo się wystraszylam...
|
#1089 |
|
Rozeznanie
|
No nic właśnie przytrzymywałam tylko elementy łóżeczka jak Tż skręcal i w ciągu chwili słabo mi się zrobiło, może to nerwy z powodu taty nie wiem
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- U mnie też coś się psuje pogoda bo było małe słonko ale znikło
|
#1090 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Smoczki podobają mi się te z Lovi ale właśnie są na 3 miesiące.. w dodatku 2 sztuki, a wolałabym jedną. Z Aventu są na 0-6 miesięcy i chyba można kupić 1 sztukę. U nas mglisto, ponuro i zimno ale mimo to na spacerze byliśmy. |
|
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa odebralam parkiet,kupiłam farbe,jutro przychodzi Polak wycenic malowanie scian i polozenie podlogi...ciezko w to uwierzyc ale remont rusza do przodu.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1092 |
|
Wtajemniczenie
|
W tym mieszkaniu cioci tak? Czy u meza?
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia, ja raz jak miałam w szpitalu jakieś 100/60 to mi się w głowie kreciło, a słabo z nerwów też mi się potrafi robić. A normalnie masz jakie ciśnienie? U mnie niskie to standard i nie zawsze mam takie przeboje, ale zdarza się. Trzeba wody wtedy się napić sporo podobno. Poza tym takie incydentalne zasłabniecia w ciąży mogą się zdarzyć, niepokojące są jeśli się często powtarzają.
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
U meza,u ciotki wszystko sobie wysprzatalam,wstawilam dwie komody i moge wygodnie mieszkac az sie unormuje sytuacja ;-) ale jestem pewna ze nie moglabym tam mieszkac na stale,nigdy nie mieszkalam w centrum miasta i jest dla mnie obrzydliwie-halas,smród,w nocy na każdym rogu prostytutki (serio,a to scisle centrum)...
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia, a wody pijesz wystarczająco dużo? Jak mu trzymałaś te elementy, to przypadkiem się nie pochylałaś z głową w dół?
Ja niestety często miewam tak niskie ciśnienie, zdarzało się 80/50, nic przyjemnego.. |
|
|
|
#1096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkich zakupów tych większych i tych mniejszych.
Ja kupiłam smoczek lovi, polowałam na tą zimową serię A jak nie podpasuje małej, to już potem będziemy kombinować. Też słyszałam o NUKu że ok Cytat:
![]() niunia Cytat:
My byliśmy w kościele, na głosowaniu i potem odebrać zamówienie z apteki, a przy okazji na lodach. Czekolada + żurawina W kościele mnie pan rozbawił, bo chciałam usiąść, a on siedział z brzegu i zamiast wstać, to przesunął nogi. Nie wiem czy liczył, że ja z brzuchem będę się przeciskać |
||
|
|
|
#1097 | |||
|
Zadomowienie
|
Byliśmy u mamy na obiedzie... mmmm ale się najadłam rosołku...
![]() Teraz TZ zabrał dzieci na spacer a ja ide leżeć... ![]() Cytat:
![]() Narazie wolę nie myślec o tym... bo mnie to przeraża Cytat:
Jak płacze to od razu ręka w stanik Cytat:
coś widzę rusza do przodu... Byle TZ znów nie miał jakiegoś ale...
|
|||
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1099 |
|
Wtajemniczenie
|
Baby a jednak pomału coś się rusza i to w dobra stronę. Obyscie się dogadali i pan zaczął remont
![]() No z tego co piszesz to nieciekawie się dzieje w tym miasteczku aż strach na ulice wyjść a tym bardziej z małym dzieckiem.
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sporadycznie (po obiedzie/kawie/spacerze) jak mi mierzą, to mam jakieś ładne 130/80. W domu baaardzo różnie (mam ciśnieniomierz). Mmmm, gołąbki wyszły pyszne!
|
|
|
|
|
#1101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No raz chciałam mu podać śrubkę i się pochyliłam to i wtedy zrobiło mi się słabo
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Jest bezpiecznie ale oblesne tak jak w centrum każdego duzego miasta :-P tsk samo jak nie chciałabym chodzić z noworodkiem po poznanskiej,dalszej czesci chmielnej itd w warszawie
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-10-25 o 17:46 |
|
|
|
#1103 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.
Witam się w 30 tygodniu ale strasznie to brzmi :pChyba dzisiaj jest coś nie tak z ciśnieniem. Ja nie mogłam spać a potem nie mogłam się obudzić. Cały dzień jestem zmulona. Rano spełniony obywatelski obowiązek i obiadek u teściów ale pycha zupa krem z dyni była
|
|
#1104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja czasami tez mam takie, bez powodu zupełnie, po prostu taki typ Baby super ze remont się wreszcie rozkręca, oby tak dalej Jaka tu cisza dziś, czyżby cisza wyborcza? ![]() My cały dzień byliśmy u rodziców jednych i drugich. Głosowanie tez oczywiście zaliczone Mama pożyczyła mi jedna ze swoich kurtek puchowych i sie w niej zapinam (rozmiar 44) tak trochę na styk, wiec pewnie niedługo też wyrosnę, ale jakby coś to ma jeszcze 2 większe, więc nie zginę do porodu
|
||
|
|
|
#1106 |
|
Raczkowanie
|
to ja zamowilam w koncu lovi retro
i za waszymi radami zrezygnowalam z podkladu pod przescieradlo.ja mialam ostatnio 130/80, przewaznie to mam koło 100 albo 90. Podobno to rodzinne |
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór, ze strachem siadam do komputera, że tyle czytania mnie czeka, a tu coś dziś cichutko, niedziele wszyscy odpoczywają, na spacerach czy jak?
Gratuluję nowych tygodni i zakupów. My dziś byliśmy na pierwszej sesji nazwijmy ją próbną, bo teraz jak na szybko obejrzałam zdjęcia, to większa połowa mi się nie podoba. Założeniem było dwie sesje, jedna bardziej sportowa, druga elegancka. Dziś była sportowa, ale z racji schudnięcia tych 6 kg, spodnie są za luźne, i nie podoba mi się jak wyglądają, a to włosy miały zły dzień, a to coś. ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Co do smoczków też ma lovi i myślę jeszcze nad jednym nuk własnie, albo jakiś zwykły spróbuję bez firmowy, też może być ok. |
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Już po imprezie. Ogarnięte w domu i w końcu można się położyć, takie imprezy nie dla mnie. Niedługo ta 60-tka i 40-stka mam nadzieję, że dam radę, chociaż powinnam, bo nic nie będę gotować ani sprzątać. A prezentu też ciągle nie mam i dalej nie wiem co kupić.
Co do smoczków pisałam, że jestem wierna avetowi, ale dzisiaj dostałam nuk'a silikonowego na 0-3miesiące i dwa smoczki lovi na 3-6 miesiące, więc nie będę kupować no i kasa zostaje w portfelu ![]() Nuk'a nie mogłam znaleść (a nie chce mi się zdj robić) jest niebieski, no ale przecież nic się nie stanie jak dziewczynka będzie miała w takim kolorze, a lovi takie (w kolorze miętowym):
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-10-25 o 20:14 |
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
koktajlowa tak, bo tej zimowej nigdzie nie mogłam u mnie dorwać. A strasznie ją chciałam
![]() kinga pokaż jakieś
|
|
|
|
#1110 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
napisz coś więcej, jak to wygląda ile kosztuje itp
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

Używaliśmy NUKa.
Tylko żeby potem weszła z powrotem

)

okazało się że była przykręcona z boków też a nie tylko z góry - oczywiście w instrukcji ani słowa o tym patencie
ale już jest git na szczęście, nie trzeba było nikogo wołać do naprawy
czy tak po prostu?
21.06.2014r.

coś widzę rusza do przodu... Byle TZ znów nie miał jakiegoś ale...