![]() |
#1621 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
Cytat:
![]() |
#1622 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z drugiej strony jak byłam na dniach otwartych, to widziałam niezłą akcję, jak to jakiejś kobity przyszła cała rodzina, sztuk ok 9 (liczyłam z niedowierzaniem), w tym jakiś 10 latek i wszyscy się wpakowali do małego pokoiku... Chyba ich w końcu ktoś wywalił, bo potem zdegustowani siedzieli na korytarzu przy wejściu ![]() No cóż, widzę, że nastał czas szajby, aktualnie non stop myslę o tym, że mam pietra, nie znam się na dzieciach, nie ogarniam niczego i jeszcze po drodze ten cholerny poród ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie boli głównie tyłek jak dłużej postoję. A plecy tylko w odcinku lędźwiowym. Stanie jest najgorsze
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Zakorzenienie
|
Cien ja gadam duzo ale ta to jest przesada.
4 rano ide sikac,- a ona do mnie i jak sie spi z rogalem? I ze polityka jej nie intersuje a mon stop o uchodzcach Druga laska smierdzi potem :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1625 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Potem jeszcze chwilę mnie boli jak w końcu siądę. I bywa, ze jak za dużo siedzę to mnie też nawala. A jak już zacznie mnie nawalać, to potem zwykle pół nocy mu zabiera regeneracja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1626 | |||||||
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() wczoraj odwiedzili nas znajomi zamówilismy sushi obejrzeliśmy mecz i ich 1,5 roczny syn rozniósł nam chate ![]() ja bym chyba chciała w przeciągu 2 tyg urodzic;/ wczoraj miałam mega schizy bo nie pamiętałam kiedy ostatnio małą czułam.. w nocy wstawałam i zimne ręce przykładałam do brzucha i wkoncu sie obudziła.. miałam w planach rano jechac na IP ale od 7 nadrobiła cały wczorajszy dzien więc trochę wyluzowałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
hej ![]() Cytat:
też mnie to korci .. ale wydaje mi sie ze doszłam do tego etapu ze .. szkoda mi kasy;p kupujecie/ kupiłyście otulacze?? musze odwiedzić rosska.. boje sie tych dzikich tłumów ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1627 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja byłam wczoraj w Rossmannie i tragedii nie było. Wzięłam co chciałam i wyszłam ![]()
![]() |
#1628 |
Zakorzenienie
|
Ja już się nie nadaje na nic :-( w sklepach robi mi się słabo z gorąca, apetytu wcale nie mam :-(
Zmieniłam zdanie, nie chce być za rok w ciąży!! Sylwuska było ich dużo i mocne. |
![]() ![]() |
![]() |
#1629 |
Zakorzenienie
|
Ja póki co o następnej ciąży nie myślę... Chociaż po tym jak nie mogliśmy zajść powinniśmy kuć żelazo póki gorące, to obawiam się, że kolejną ciążę mogłabym znosić podobnie albo gorzej i przy skurczach i twardnieniach brzucha nie mogłabym nosić Małej itd.
Nie chciałabym jej zaniedbać, więc wolałabym ciut większą przerwę. Także nie wybiegam daleko w przyszłość myślę, że życie samo wybierze dla nas odpowiedni moment tak jak było teraz.
#1630 |
Zadomowienie
|
Domi witaj!
![]() ![]() ![]() Adka powodzenia w rozkręcaniu firmy! ![]() ![]() evciapo super! ![]() Aniqa ja na infekcję dostałam gynalgin od mojego lekarza prowadzącego miesiąc temu i będąc w szpitalu powiedziałam o tym, że je biorę to też powiedzieli, że można to brać w ciąży
#1631 |
Zadomowienie
|
Ogólnie tez nie mam apetytu .. zmuszam się do jedzenia ://
Wklejam zdjęcie wózka ![]() ![]() ![]() ![]()
#1632 |
Zakorzenienie
|
Ogolnie mi też potrafi robić się słabo w sklepach. Najgorsze jest to, że nie mogę za długo chodzić... staram się robić zapasy w sklepach, żeby później nie trzeba było tak często jeździć. Głównie z kosmetyków, żebym nie musiała męża wysyłać...
#1633 |
Zadomowienie
|
Adka współczuję sytuacji w pracy ale tak jak mówiłam nie ma tego złego co by ... wiec z całego serca kibicuje Waszej firmie
![]()
#1634 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1635 |
Zadomowienie
|
Co do wysokości wydaje mi się ze jest okej przy moim wzroście nie musze się jakoś zbytnio schylac tz tez nie narzekał
![]()
#1636 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aniqa masz racje, poczekaj do wtorku, bo wtedy idziesz do gina, bo może się okazać, że to po prostu jest normalne ![]() ![]() co do Paryża... to kto by tego nie zrobił to współczuje rodzinom zaginionych osób teraz oczekiwania czy ich bliski zaginął czy zginął ![]()
![]() |
#1638 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1639 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1640 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mnie kusi ten zakup, ale chyba na razie się wstrzymam i może kupie po porodzie. Myślę, że z potrzebnych rzeczy bardziej laktator by mi się przydał, chociaż w sumie nie planuje jakoś wychodzić na niewiadomo ile i sama nie wiem ![]() Ja to zawsze aplikuje już na lozku, żeby nie chodzić, po od razu po włożeniu czuje taki dyskomfort, zanim się tam ułoży. Co do tv jeszcze czasami sama myślę, że może zasnelabym w sypialni przy nim i już chodzić do łóżka nie trzeba by było, no ale teraz jak Mała bedzie to po pierwsze myślę, że nie będziemy mieli problemów z zasypianiem, po drugie nie wyobrażam sobie wieczorami oglądać jak ona śpi, chciałabym żeby w nocy miała spokój. Co innego w dzień, bo nie zamierzam chodzić na palcach, wycisnąć wszystko, ba nawet myślałam o tym, żeby gdzieś w tle leciało radio czy tv właśnie, żeby nie była przyzwyczajona do kompletnej ciszy, ale noc to noc ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dla mnie noce w szpitalu to był horror, teraz nie jest dobrze, ale w szpitalu to była masakra, ale myślę że moje samopoczucie miało na to duzy wplyw. Cytat:
Cytat:
![]() Ja otulacza nie mam, chociaż planowałam kupić. Cytat:
![]() Co do kolejnej ciąży, to nawet o niej nie myślę na razie. Oczywiście nie chciałabym, żeby Lila była sama, ale nie od razu, ten stan mnie wykańcza i chciałabym się móc zajmować Małą, ale czas pokaże, różnie to może być w życiu ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Zakorzenienie
|
Ja się cieszyłam, że jak ostatnim razem była w szpitalu to nie trafiłam na salę gdzie leżało kilka kobiet...
W sumie przy przyjęciu zapytałam czy jest jakaś wolna mała sala, na której mogłabym być sama, a że mama ze mną była to położne się zgodziły ![]() Dwie kobiety tam tak śmierdziały potem, że jak do łazienki po nich wchodziłam to wymiękałam... Najlepsze jest to, że jedna z nich wyszła spod prysznica i zostawiała za sobą ten smród... Ja rozumiem, że w ciąży można się bardziej pocić itd., ale wtedy trzeba zmieniać częściej ubrania... Mówię Wam, nie wyleżałabym z nimi na sali ![]() Za to w dzień kiedy wychodziłam na moją salę trafiły dwie dziewczyny i były bardzo ok, więc mam nadzieję, że na takie trafię po porodzie ![]()
#1642 |
Rozeznanie
|
Heej
![]() Witaj Domi na wątku! Wszystkie juz macie wózki ? tylko ja zostałam bez ? ![]() Adka, jaką firmę masz bo nie doczytałam ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym nie mogła na łóżku. Potrzebuję po aplikacji umyć ręce, a poza tym np. jak brałam Gynalgin, to przed włożeniem musiałam zmoczyć tabletkę w ciepłej wodzie (tak mi gin.poleciła) bo inaczej ciężko byłoby ją włożyć ![]() Ja też wolałabym, żeby Mała w nocy miała ciszę. W dzień znowu nie mam zamiaru chodzi na palcach tak jak piszesz. No, ale jak wyjdzie z tym TV to zobaczymy. Może mąż sobie coś przemyślał, jeśli nie to pewnie skończy się serio na tym, że na początku ten TV będzie sobie tylko wisiał. No nic, nie chcę się denerwować ![]() Ja w szpitalu budziłam się w nocy tak samo jak w domu. I na początku ciąży jak byłam, a teraz tym bardziej. Zresztą dużo sikałam od tych wszystkich płynów ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Dziewczyny co kupujecie swoim mamom/teściowym pod choinkę? Dodam, że potrzebuję inspiracji na prezent dla mamy, a nie dla teściowej ![]()
![]() |
#1644 |
Zadomowienie
|
Cień to mutsy igo
![]() Sylwuska znalazłam otulacz z motherhood za 40 zł na all .. a na olx używki za 15-20 zł i rozmyślam ![]() Aniqa co do prezentów .. właśnie chciałam zapytać Was o to samo ![]() Zbieram się i jadę do rossmana .. trzymajcie kciuki za mnie ![]()
#1645 |
Zadomowienie
|
Co do tej kury to przez chwilę też o niej myślałam, ale mam kupiony kojec motherhood do spania, a on nadaje się też do karmienia, więc powinien wystarczyć
![]()
#1646 |
Zadomowienie
|
Ja mam Rogala i raczej jego będę używać do karmienia
![]()
#1647 |
Zadomowienie
|
Co do prezentu dla mamy to jeszcze nie mamy wybranego... Dla taty kupujemy coś do wędkowania, a dla mamy brak pomysłu jak na razie...
#1648 |
Zadomowienie
|
Ja wiem tylko co z bratem tz .. jest w takim wieku ze kasa jest najlepszym rozwiązaniem
![]() Mama tz ostatnio mówiła ze chciałaby się zapisać na jakieś zajęcia fitnes i body space wiec może kupimy jej poprostu karnet ;p
#1649 |
Raczkowanie
|
Domi
![]() Adka a juz mialam nadzieje, ze trochę sie poukladalo w tej Twojej pracy... Powodzenia w rozkręcaniu firmy! Na pewno wyjdzie jeszcze lepiej ![]() Aniqa ja na infekcję dostałam gynalgin od jednego gina, a drugi zabronił mi brać ![]() Co do gadżetów to mnie ciągle kusi woombie ![]() Wiecie co, chyba przesadziłam z ubrankami, nie mieszczą sie juz w komodzie a jeszcze jedna pralka została.... Podkłady w rossku są od dzisiaj czy coś pokręciłam?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 |
Zakorzenienie
|
raz mam a raz nie ale ogólnie jest więcej niż przed założeniem krążka. Mam przepisany Macmirror profilaktycznie raz na 3 dni
Oenedue, mam nadzieję, że będziemy z naszych Mutsy zadowolone ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.