Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-13, 18:38   #1501
rudaska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

WOJNIANN pogratuluj koleżance synka! Co oni chcieli zrobić?! Całe szczęście że trafiła na mądrych ludzi i uratowali ciążę... Aż mi ciarki przeszły br
Stary 2015-11-13, 18:39   #1502
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość

U mnie tsk jest.. myślałam na początku, że to mały dupke wypycha, ale to chyba nie to..

Tez sie nad tym zastanawiam czy to dupka czy skurcz. Mam tak w okolicach pępka dosyć czesto

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
OGÓLNIE tobie to mogę się wepchnąć w kolejkę bo to już dobry termin by był Ale ani HALWAYA ani KORITSIA ani MERVIE wam nie chcę wchodzić w paradę o nieeee

Umówmy sie ze ww dziewczyny maja pierwszeństwo i je szanujemy haha

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 18:42   #1503
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
To odpoczywaj kochana ja juz leki wieczorne lyknelam i mam cichą nadzieję że to tak tylko dzisiaj brzuch mi twardnieje, bo mężulo juz w strachu

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

MERVIE by się chłop wstydził przywozic takie łóżeczko, przecież wiadomo że to dla dziecka mialo być a nie na legowisko dla psa czy coś...
Też mam nadzieję, że to dzisiaj tylko taki dzień mi się przy trafił, wczoraj cały dzień w drodze i nic się takiego nie działo, no może poza rozpychaniem Małej, bo ona ostatnio to sama siebie przechodzi...
Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
mam tak od miesiąca:/ dokładnie tak jak opisałaś.m

U mnie tsk jest.. myślałam na początku, że to mały dupke wypycha, ale to chyba nie to..
A trwadnieje Ci też caly? Czy tylko właśnie tak miejscami?

Ja od początku czułam, ze to żadna część ciała, bo jest za twarde i za długo trwa, jak przełożyłam rękę to dupka czy noga by szybko uciekła.
Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam wiadomość ze moja koleżanka urodziła chłopca. Powiem wam jej historię. W wakacje wstała z kanapy i wody jej chlupnely. Może nie dużo ale.jednak. Pojechała na izbę przyjęć u nas w.mieście. Dr stwierdziła że to już po dziecku nie.da.się uratować i.chciała ja.czyścić. Rozumiecie w 5/6 miesiącu chciała ja.czyścić. Ale ta.się.nie zgodziła pojechała do Lublina i tam dano leki, kroplowki założono pessar i dziś na 4 dni po terminie urodziła zdrowego synka. A nasi rzeznicy by zabili jej dziecko. To nie pierwszy przypadek u nas ze odrazu czyścić chcą. I jeszcze się dziwią czemu większość woli omijać porodówke szerokim łukiem.

Jak mnie raz dr zbadał to mu powiedziałam ze jak.chciał obejrzeć moje migdałki to mogłam usta otworzyć. Tak mnie wkurzył. Nigdy więcej tu nie dam się dotknąć. Przed ciążą dawała mi leki bez badań i nie zdziwiło ja to ze mój okres trwał 3 tyg tydzień przerwy i od nowa. Ból głowy miałam to kazała iść do neurologa. A tak naprawdę wystarczyło zatrzymać krwawienie, uformować je i głowa przestała mnie boleć bo miałam anemię.
Jeju straszne, całe szczęście ze koleżanka pojechała do innego lekarza, pogratuluj jej zdrowego dzieciaczka
Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Ja dzis oblukalam brzuch. Jest na takiej wysokości jak byl.

Czytałam ze nie ma na to reguły. Jednym sie obniży na 2 tyg przed, innym 4 innym na tydzień a niektórym w ogole.
A ja to bym chciala, żeby mi się obniżył, przynajmniej bym jakoś się nastawić mogła, ze już niedlugo wszystko się może zdarzyć
Cytat:
SYYLWUSKA twardnieje mi cały brzuch, od gory do dolu a potem jeszcze po bokach. Czuję to tak jakby mi ktoś scisnal brzuch imadlem. To mnie nie boli, tyle ze się brzuch robi jak kamień twardy a to dziwne uczucie. Trwa to kilkanaście sekund a potem puszcza .
I dużo razy tak dzisiaj mialas? Jakie leki pijesz?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Tak się składa ze jutro zaczynam 38 tydz wiec teoretycznie bezpieczny czas. Jakos mnie nie pocieszylas hahah
Hah powaznie? Kurczę to faktycznie nie zabrzmiało pocieszajaco ale dajmy pierwszeństwo Dziewczynom, Ty jeszcze poczekaj

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 18:52   #1504
cienwiatru
Wtajemniczenie

SYYLWUSKA biorę scopolan i nospe trzy razy dziennie. A ty masz jakieś leki?

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 19:00   #1505
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
na ile czasu przed porodem nastepuje gwałtowny wzrost sił/samopoczucia?
Też się nad tym zastanawiam, bo od kilku dni mam powera. Wczoraj okna myłam.

Cytat:
Czy tylko mnie męczą dzisiaj skurcze? Nie wierzę w pechowy piątek 13 -tego, ale nie podoba mi się ten mój twardy brzuch
Mnie może dwa razy brzuch stwardniał, więc znośnie.

Martwią mnie za to plecy - jakbym nerki czuła. Nie jest t ból, ale nieprzyjemne.

My właśnie wrócilismy do domu.. z wózkiem! Bardzoooo się cieszę z zakupy i od razu jakiś taki spokój mnie ogarnął, bo gdyby Młody chciał ni stąd ni zowąd przybyć to przynajmniej będzie miał gdzie przekimać (w gondoli ) zanim TŻ łóżeczka nie ogarnie.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 19:01   #1506
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Tez sie nad tym zastanawiam czy to dupka czy skurcz. Mam tak w okolicach pępka dosyć czesto

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Umówmy sie ze ww dziewczyny maja pierwszeństwo i je szanujemy haha
Ja jeszcze się mogę wepchac nie przeczę bo mam TP na 29listopada ale kto wie czy mała wcześniej nie wyskoczy może w pełnię najbliższą to chyba 25 listopada wypada
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 19:05   #1507
ogolnie
Zakorzenienie

Czy któraś ma piżamę/koszulę nocną z bonprix? Właśnie zamówiłam jedną dla siebie. Mam nadzieję, że zdąży przyjść do porodu
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 19:15   #1508
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
SYYLWUSKA biorę scopolan i nospe trzy razy dziennie. A ty masz jakieś leki?
Ja mam 3x1 Spasmoline no i magnez mam sobie lykac dwa trzy razy dziennie, ale z witaminami, żurawitem, Wit d, cerutinem, dopegytem tyle tego wszystkiego się robi, mimo że staram się rozdzielac to jakos, ze aż mi słabo, ze tyle tabletek Lukas ;/
Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Też się nad tym zastanawiam, bo od kilku dni mam powera. Wczoraj okna myłam.

Mnie może dwa razy brzuch stwardniał, więc znośnie.

Martwią mnie za to plecy - jakbym nerki czuła. Nie jest t ból, ale nieprzyjemne.

My właśnie wrócilismy do domu.. z wózkiem! Bardzoooo się cieszę z zakupy i od razu jakiś taki spokój mnie ogarnął, bo gdyby Młody chciał ni stąd ni zowąd przybyć to przynajmniej będzie miał gdzie przekimać (w gondoli ) zanim TŻ łóżeczka nie ogarnie.
Jaki kupiliscie? Pochwal się

My też już mamy, Tz godz temu przywiózł do domu, ale już jutro Wam pokaże, w lepszym świetle

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-11-13 o 19:20
Stary 2015-11-13, 19:46   #1509
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Jaki kupiliscie? Pochwal się
Bebetto Luca - używany. Jest w rewelacyjnym stanie - tylko lekkie otarcia na stelażu, poza tym brak śladów użytkowania (podobno używany przez rok, jeszcze jest na gwarancji).

Zostawilismy w aucie, bo TŻ dzisiaj i jutro szlifuje gips, a wiadomo jak ten pył wszędzie włazi, więc wrzucam zdjęcie z ogłoszenia.

Mówiłam, że mnie skurcze nie męczą? Noooo, to mnie w krótkim czasie siekły takie dwa spicia brzucha, że myślałam, że się nie wyprostuję. Ja się nie zgadzam na żadne wizyty na IP w dniu dzisiejszym.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 283471731_5_1000x700_bebetto-luca-3w1-lodzkie_rev004.jpg (82,8 KB, 29 załadowań)

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2015-11-13 o 19:52
Stary 2015-11-13, 19:51   #1510
ogolnie
Zakorzenienie

oo, wózek podobny do naszego bebetto holland - one chyba wszystkie są na jedno kopyto

Laskiiii...Cionża mi na mózg padła, czemu ja oglądam półnagich facetów na fejsie?
Stary 2015-11-13, 19:54   #1511
Fionka_31
Zakorzenienie

Sylwuska właśnie mialam pytac czy wózek juz macie my odbieramy jutro wiec wieczorem się pochwale

Wojniann gratulacje dla koleżanki, ale kurczę ci lekarze u was to jacyś rzeźnicy ...

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Ja mam 3x1 Spasmoline no i magnez mam sobie lykac dwa trzy razy dziennie, ale z witaminami, żurawitem, Wit d, cerutinem, dopegytem tyle tego wszystkiego się robi, mimo że staram się rozdzielac to jakos, ze aż mi słabo, ze tyle tabletek Lukas ;/

Ja tez mam wrażenie ze tylko wiecznie lykam kapsulki :/ łącznie w ciągu dnia wychodzi mi ok 13 szt + calcium o ktorym wiecznie zapominam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-13, 19:56   #1512
lobofylia
Raczkowanie

Czesc żyje poczytuje was stale )

Rudaska lez lez... ja z tz się przekulalam po galerii i tez mnie teraz dopadl bol ale myślę puści

Dzwonili do mnie z poradni ze ktg spoko mam przyjść za tydzień. Hm? Chore nie uważacie? Skurcze były i w sumie nic żadnej wizyty wcześniej czy cos a ja do ginekolog mam na 5 grudnia!

Hm ciekawe bo mi się śniło ze 5 urodziłam. mam nadzieje że ja się nie wcisne w kolejke przed mervie i halwaya

Teoretycznie to od kiedy jest bezpieczny termin? 37 skończony?

Pytala któraś z was o baterie do snuza ja mam te droższe oryginalne bo one długoo dzialaja

Hm ja to mam wszystko juz chyba naszykowane jutro ostatnia partia ciuchów do prasowania plus naszykowac dla tz rzeczy dla małego na wyjście z szpot

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

*szpitala
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 19:56   #1513
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Rzeznicy to tez obraza dla rzexnikow. Ja wolałabym tutaj rodzić ale nie dam się dotknąć. Lublin to taśmowa robota ale normalni lekarze.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 19:58   #1514
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
oo, wózek podobny do naszego bebetto holland - one chyba wszystkie są na jedno kopyto
Z tego co wiem to holland to jakby 'następca' bebetto - w sensie nowszy model tego samego, rózniący sie chyba tkaninami czy czym takim.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Ja tez mam wrażenie ze tylko wiecznie lykam kapsulki :/ łącznie w ciągu dnia wychodzi mi ok 13 szt + calcium o ktorym wiecznie zapominam
Ooooo matko, ile?

Ja się zastanawiam czy witamin nie odstawić - Młody rośnie jak na drożdżach i ewidentnie nic mu nie brakuje, więc co go będę dodatkowo tuczyć.

Stary 2015-11-13, 20:04   #1515
Fionka_31
Zakorzenienie

Wiecie co u mnie jest najgorsze ze mnie kluje macica. Nie mam takich twardnien tylko bolące skurcze ehh

No i dopatrzylam sie kilku rozstępów na udzie fuck

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Lobo 37 tydz skończony wiec teoretycznie za tydzień u ciebie ale mam nadzieje ze sobie wysnilas 5 grudnia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-13, 20:06   #1516
lobofylia
Raczkowanie

Fionka :d to ja nogi razem do grudnia
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 20:07   #1517
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:

Ooooo matko, ile?

Ja się zastanawiam czy witamin nie odstawić - Młody rośnie jak na drożdżach i ewidentnie nic mu nie brakuje, więc co go będę dodatkowo tuczyć.

No tak dużo jakos wychodzi ale samego magnezu lykam 3 (a powinnam 3x2) i 3 ciążowe to 6 szt.

Mialam magnez na dniach odstawiac ale boje sie po wczorajszej nocy.

Nie widzę zdjec na komórce

Stary 2015-11-13, 20:08   #1518
czubasek20
Zakorzenienie

Mi wylazl rozstep na brzuchu

ijaa ja jak bralam kapiel to mnie tez sieklo ale juz pogadalam do brzucha. Mowie ,, synu ani sie waz dzis wychodzic .
Chyba podzialalo bo puscilo a teraz leze i nawet mnie nic nie boli

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 20:10   #1519
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Fionka :d to ja nogi razem do grudnia

5 mogę rodzic z toba

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

A ja zaparzylam herbatkę z liści malin, a co tam

Stary 2015-11-13, 20:11   #1520
czubasek20
Zakorzenienie

I przyszly mi koszule. Fajniejsze niz te wczesniejsze. Taki lzejszy material.

Stary 2015-11-13, 20:15   #1521
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Bebetto Luca - używany. Jest w rewelacyjnym stanie - tylko lekkie otarcia na stelażu, poza tym brak śladów użytkowania (podobno używany przez rok, jeszcze jest na gwarancji).

Zostawilismy w aucie, bo TŻ dzisiaj i jutro szlifuje gips, a wiadomo jak ten pył wszędzie włazi, więc wrzucam zdjęcie z ogłoszenia.

Mówiłam, że mnie skurcze nie męczą? Noooo, to mnie w krótkim czasie siekły takie dwa spicia brzucha, że myślałam, że się nie wyprostuję. Ja się nie zgadzam na żadne wizyty na IP w dniu dzisiejszym.
To super, ze w takim stanie i na gwarancji udało się kupić

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość

Laskiiii...Cionża mi na mózg padła, czemu ja oglądam półnagich facetów na fejsie?
Ogólnie a Tobie co?? Twój Tz nie wystarcza?? Powiedz żeby się rozebral i popozowal może Ci przejdzie? :Brzydal:
Cytat:
Sylwuska właśnie mialam pytac czy wózek juz macie my odbieramy jutro wiec wieczorem się pochwale

Wojniann gratulacje dla koleżanki, ale kurczę ci lekarze u was to jacyś rzeźnicy ...

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Mamy, Mamy, tylko po południu tak się zaczęłam zle czuc, tzn może nie zle, tylko te twardnienia mnie dobijaja, mimo że nic nie robię i nic nie mówiłam, poza tym Tz koło 18 dopiero przyjechał i wniósł go do mieszkania. Teraz się wietrzy, chyba koła, najbardziej smierdzace są, ale podoba mi się bardzo.

Jest tylko jedna rzecz, nie wiem czy tak było, niby w sklepie oglądaliśmy, ale wszystkiego zobaczyć się nie da, czy jak Tz wnosil na 4 piętro, a na klatce mamy mozaikę i na budce jest taka rączka do noszenia gondoli i jest w jednym miejscu obtarte trochę widoczne, bo i w miejscu takim, Tz się wkurzyl strasznie, bo podejrzewa, że to jednak on zrobił, ehh ala:
Ale szkoda mi go, bo co się stało to się nie od stanie, trudno. Powiedział, że zamowi ta część nowa, w takiej desperacji był, ale bez przesady, może spróbuję to rozkręcić i przełożyć na odwrotną stronę i wtedy to tak jakby z tyłu wózka będzie, czyli w ogóle nie widoczne, ale to zobaczymy już jutro.
Ciężko mu było nieść i w sumie mi też mogło się zdarzyć, więc nie ma co się gniewac, tylko szkoda, bo cena nie niska, a tu już obtarte, no ale trudno

A co do tabletek, to mi praktycznie chyba tyle samo wychodzi, ło matko 13 tabletek

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Czesc żyje poczytuje was stale )

Rudaska lez lez... ja z tz się przekulalam po galerii i tez mnie teraz dopadl bol ale myślę puści

Dzwonili do mnie z poradni ze ktg spoko mam przyjść za tydzień. Hm? Chore nie uważacie? Skurcze były i w sumie nic żadnej wizyty wcześniej czy cos a ja do ginekolog mam na 5 grudnia!

Hm ciekawe bo mi się śniło ze 5 urodziłam. mam nadzieje że ja się nie wcisne w kolejke przed mervie i halwaya

Teoretycznie to od kiedy jest bezpieczny termin? 37 skończony?

Pytala któraś z was o baterie do snuza ja mam te droższe oryginalne bo one długoo dzialaja

Hm ja to mam wszystko juz chyba naszykowane jutro ostatnia partia ciuchów do prasowania plus naszykowac dla tz rzeczy dla małego na wyjście z szpot

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

*szpitala
Lobo tak, skończony 37 tydzień to ciąża donoszona, dziecko nie jest już wtedy wczesniakiem

Czyli z przesyłką około 45 zł placilas za baterie? Tam jedną tylko idzie?

Stary 2015-11-13, 20:20   #1522
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Rozmawialam telefonicznie z położna z Oxfordu. Powiedziała mi, że będą do mnie w czwartek dzwonić by mi powiedzieć o której mam przyjechać (zazwyczaj umawiają między 8-11rano). Powiedziała, że TZ to mnie może tam zostawić i pojechać odpocząć, bo zanim coś zaczną robić to trochę czasu minie.. Bo ktg, sprawdzenie podwozia.. Dawka żelu.. Zatem pewnie TŻ dopiero następnego dnia dojedzie.. Może do poniedziałku urodze
jej ale to juz blisko w sumie przy drugim może pójść szybciej wywoływanie. U mnie nawet przy pierwszym poszło ekspresowo, od pierwszych ich tam zabiegów do momentu jak miałam małego na brzuchu ok 7h.

Cytat:
Teraz boje sie napic herbatki z liści malin .
myślisz że to może być po tej herbatce? Ja w sumie duzo tego pije i ani jednego skurczu jak narazie
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 20:22   #1523
sylwoha
Zakorzenienie

Ja wg mnie tez mam skurcze, tzn nie napina mi sie caly
Brzuch, ale czuje ze boli mnie jak na okres, jakby mi sie kupe chcialo
Ale na ktg nic nie wychodzi
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 20:26   #1524
ogolnie
Zakorzenienie

Sylwuska wystarcza wystarcza
Tylko teraz w pracy jest a mi się nudzi
Stary 2015-11-13, 20:26   #1525
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa czy ktoras z was się wepchnie przede mnie w kolejkę. Jestem przekonana, że tak
Byle bym to nie była ja raz że jeszcze nie gotowa organizacyjnie dwa nastawiłam mocno na grudzień
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 20:29   #1526
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ja się na styczeń nastawiłam wolę mieć te 1.5 tygodnia zapasu niż się wkurzać, że jeszcze nic z tego i wyszukiwać symptomy porodu a później pojechać do szpitala i kwitnąć tam tydzień
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 20:34   #1527
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
O, to fajnie U mnie w sumie mogłoby być do gniazdka, bo mam akurat gniazdko koło łóżeczka.

W ogóle dziewczyny pomóżcie!
Niedługo będziemy wstawiać łóżeczko do sypialni i mamy dwie opcje:
1. Przesuniemy nasze łóżko całkiem pod ścianę stroną męża (więc zabierzmy mu jego przestrzeń, ale Mała będzie spała tak, że jak się obudzę to nie będę musiała wstawać i będę ją widziała.
2. Postawimy łóżeczko pod ścianą za naszymi nogami (obok komody).
Będę pewnie musiała wstawać żeby do Małej zaglądnąć, ale nie zabiorę mężowi miejsca i obok będę miała komodę z podręcznymi rzeczami.
Jak byście zrobiły? Do tej pory myślałam tylko o opcji nr.1
Czy któraś z Was będzie miała, bądź miała przy pierwszym dziecku ustawienie nr.2 i się sprawdziło?
Jak dla mnie opcja numer 1

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Dziewczyny która ładniejsza?

Zielona

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
No to jakbym mojego słuchała mogę teoretycznie wieszać ubrania na strychu ale wolę nie bo tam się kurzy, no a teraz jak jest zimno to już tam nie schnie tak szybko. Muszę wszystko suszyć na kaloryferze w łazience więc trochę mi zejdzie z tym praniem
TŻ w końcu powiedział, żebym zamówiła komodę no i już zamówiona:

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

My niestety nie mamy oddzielnej sypialni i zdaję sobie sprawę, że tv przy dziecku to kiepskie rozwiązanie ale nie mamy za bardzo wyjścia

My tez nie mamy sypialni.
Musimy np teraz wyniesc stol z krzeslami i w tym miejscu bedzie kacik malego.
Stol wyladuje na korytarzu bo mamy duzy wiec nie bedzie zle.

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Robimy zakłady? ja myślę, że jednak Halwaya rozwiąże worek a potem się posypie
Tez mysle ze Halwaya bedzie pierwsza

Cytat:
Cień mam to samo dzisiaj i sram się już, bo jak wcześniej takie skurcze miałam to był lajt a po tym szpitalu, no i może dlatego że to już coraz bliżej boję się każdego twardnienia. W ogóle Mała mi się też tak rusza, brzuch jest niewielki i wszystko mnie boli w środku i czasem sama nie wiem czy to skurcz, czy ona już się też denerwuje, ze miejsca nie ma. Mam nadzieję, że nie zechce wyjść wcześniej rosi:

Cień a Ci twardnieje po całości brzuch?

Komuś w ogóle twardnieje tak jak mi? Ze znieksztalca się i jest taki nierówny, nieokragly?

Nie są super jakości, ale ja też jestem zadowolona, za tyle kasy, na prawdę nie ma do czego się przyczepić

Mi tak twardnieje.
Wlasnie taka twarda nieksztaltna kula plus ciezko mi wtedy oddech zlapac.

Cytat:
SYYLWUSKA twardnieje mi cały brzuch, od gory do dolu a potem jeszcze po bokach. Czuję to tak jakby mi ktoś scisnal brzuch imadlem. To mnie nie boli, tyle ze się brzuch robi jak kamień twardy a to dziwne uczucie. Trwa to kilkanaście sekund a potem puszcza .

O boziu... opisalas moje bole porodowe.
To wsttetne imadlo... jakby mi macice wykrecalo.

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Mi jak na ktg pisaly sie 80 to nie moglam slowa powiedziec tak mnie zatykalo.
W ogole inny bol niz z Hania.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-13, 20:39   #1528
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość

myślisz że to może być po tej herbatce? Ja w sumie duzo tego pije i ani jednego skurczu jak narazie

Nie żebym nie wierzyla w moc ziol ale mysle ze to zbieg okoliczności, aż tak wrażliwego organizmu nie mam. Chociaż w cionszy cholera wie

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Jeny jaka jestem dzis spuchnieta. Dłonie mam wielkie jak szrek, stopy płoną wrrrr

Stary 2015-11-13, 21:02   #1529
halwaya
Zakorzenienie

A gdzie nasza gadula Adka???

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 21:04   #1530
mujer
Zadomowienie

Hm czy też czujecie się tak zmęczone?
Mam kryzysowy dzień. Chodzę po kwaczemu. Coś mnie kłuje w kręgosłupie. Nie że w krzyżu, ale niżej mnie ciśnie. Stawy mnie chrupią i bolą, zwłaszcza biodrowe. Stopy też mnie bolą (platfus). I też mnie dziś naskurczowało solidnie, aż w sumie musiałam stawać na chwilę.
To się mieści w normie, czy jestem wrakiem i biadolę?

Hm, a mi leci połowa 35 tc ledwie, choć wg mnie to będzie jednak tydzień do przodu, no aleee...

Nie powiem w jakim miejscu właśnie czuję czkawkę
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości