|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Kruszynko, przytulam mocno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3272 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecię dziś przechodzi samą siebie. Wszystkie narządy mi już chyba przestawiła i dalej coś kombinuje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Zakorzenienie
|
Co do chrztu, to u nas będą przeboje, jak się teściowie dowiedzą, że nie chrzcimy
![]() ![]() Tak jak swego czasu (tuż przed ślubem!) się obraziła, bo myslała, że weźmiemy siostrę TŻta na świadkową ![]() Gdzie ona jest starsza ode mnie 14 lat, ma męża i dwoje dzieci i nijak nie widziałam jej w roli świadkowej: organizowanie panieńskiego, pomoc przy weselu, czy nawet ogarnianie na weselu czy kiecka się dobrze układa, tudzież pójście ze mna do kibla ![]() Nie mówiąc o tym, że u nas ja wybierałam swoją świadkową, a TŻ swojego świadka, więc nijak nie rozumiem, czemu moją świadkową miała być jego siostra, z którą kontakt mam raczej sporadyczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3274 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3276 |
Zakorzenienie
|
Kruszynko ściskam i trzymam za was kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3277 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję kochana ![]() Cytat:
![]() No i najpierw poryczałam się przez ten rozstęp, a chwilę później że nie mam co narzekać i że dla małego wszystko.. głupie hormony idźcie sobie.. Kupiłam olej kokosowy.. tak łatwo się nie poddam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3278 |
Zakorzenienie
|
O tym mi nawet nie wspominaj
![]() ![]() Jakie macie podkłady dla dziecia? Te mniejsze typu coś takiego? Właśnie sobie uświadomiłam, że ja czegoś takiego nie mam. Można to gdzieś stacjonarnie bez problemu kupić? |
![]() ![]() |
![]() |
#3279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3280 |
Zakorzenienie
|
Co do chrzcin - my mamy problem. Siostra Tż jest w wieku mojej mamy i powiedziała, że nie chciałaby być chrzestną ze względu na problemy rodzinne.. No a ja mam dwóch braci z tym, że ten starszy jest dziwny i ja z nim w ogóle nie potrafię porozmawiać, a Tż go nie lubi. A młodszy ma 15 lat i ma już bierzmowanie, ale nie wiem to jeszcze dziecko
![]() No i pomyślałam o mojej przyjaciółce, która jest idealną kandydatką na to miejsce.. ale przez ciążę, mój ślub i w ogóle czuję, że oddalamy się trochę od siebie - ona studia, chłopak, wyjazdy, a ja brzuch, mąż i dom... i czasem mam wrażenie że w ogóle się nie rozumiemy i że w ogóle żyjemy w innych światach.. Tż nie ma normalnych kolegów, a przynajmniej na tyle, żeby ogarnęli jakoś temat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3281 |
Wtajemniczenie
|
Dotka to będziesz miała wesolo
![]() ![]()
#3282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Czarna ja mam z rossa te podkłady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3283 | |||||
Wtajemniczenie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
Cytat:
![]() Te misski brzydkie sa, zadna mi sie nie podoba :p Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Mi dzis brzuch peknie mlody tak sie rusza ![]() Dzis na szkole rodzenia raczej nudy ![]() ![]() ![]() ![]() Potem pojechalismy na pizze i jestem przezarto-obzarta. W ogole sie czuje jak slon jak sie tak objem.. ![]() Dostalismy znow mnostwo probek i prezentow i leze wlasnie posmarowana bio-oilem :p ale to ma dziwny zapach ![]() ![]() Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-12-04 o 21:37 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3284 |
Zakorzenienie
|
Koleżanka właśnie mnie pocieszyła po tym jak marudziłam jej o rozstępach.. Ona sama przeszła prawie dwie ciąże bez niespodzianek, na tydzień przed drugim porodem jej strzelił brzuch. Załamana była strasznie.. a teraz mi wysłała zdjęcie przytulających się maluchów i pisze "moje rozstępy na dywanie i nie zamieniłabym na żadne inne" eh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3286 |
Zakorzenienie
|
Także olej kokosowy idzie w ruch, jak nie pomoże to trudno z czasem zbieleją, a będę robić wszystko żeby były jak najpłytsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3287 |
Zakorzenienie
|
Dawno mnie nie bylo
![]() Magda chcialam napisac Ci tylko na pocieszenie ze ja tez pierwszego rozstepa przeryczalam i strasznie przezylam ![]() ![]() ![]() Takze glowa do gory! |
![]() ![]() |
![]() |
#3288 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieje, że po nowym roku będziecie mogli się strać i po kilku miesiącach zawitasz do nas z super wiadomością ![]() Też bardzo się cieszę, że jest forum bo tu można i się wypłakać i cieszyć razem. Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3289 | ||
Rozeznanie
|
![]() ![]() gorzej będzie z drugim dzieckiem bo mężczyzn nam brakuje ale może w końcu któraś siostra znajdzie sobie męża ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
http://sklepmati.pl/materace/4275-ak...-40x60-cm.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3290 |
Zadomowienie
|
Kruszynko wierzę że dobrà nowinę przekażesz kiey będzie na to najlepszy czas
![]() A co do rozstępów to z ciąży póki co mam kilka na piersiach, nie przeszkadzają mi, ale z poprzedniej zimy całe poorane boczki. Także ja moich rozstępów nie muszę kochać ![]()
#3291 |
Rozeznanie
|
jak ja uwielbiam jak mi się post kasuje
![]() Czarnula ja mam podkłady od Hubiego o takie: http://sklepmati.pl/materace/4275-ak...-40x60-cm.html Ten stanik Lupo jest o tyle fajny że bardziej ścisły w obwodzie od tego Alles wiec jak będziesz szukać po porodzie to są one warte uwagi My mamy chrzestnych moją najmłodszą siostę bo druga była świadkową więc sprawiedliwość msi być no i brata TZta. Problem będzie przy drugim dziecku bo na szwagrze kandydaci na chrzestnych się kończą chyba że któraś siostra się hajtnie ![]() a jednak się nie skasował jakoś dziwnie mi Wizaz działa:/ a co do podkładów to nawet pampers takie robi no ale są drogie Edytowane przez ahnessy Czas edycji: 2015-12-04 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3292 |
Zakorzenienie
|
Serio?
![]() W ogóle dziewczyny dzięki za wsparcie po tym co pisałam, już nie dam rady wszystkiego pocytować. Ja już to naprawdę przepracowałam, i już dzisiaj się nie roztkliwiam. Po prostu to nie był ten czas, tak miało być.
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-12-04 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3293 |
Zakorzenienie
|
ahnessy dzięki, na pewno będę po porodzie szukać czegoś o mniejszym obwodzie, więc pewnie je rozważę o ile rozmiar znajdę, bo mi napisali w meilu, że to jest w ogóle jakaś końcówka serii już i nawet od producenta mi nie mogą sprowadzić.
![]() magda a możesz mi linka do nich wysłać? |
![]() ![]() |
![]() |
#3294 | |
Zakorzenienie
|
Magda piękne te zdjęcia masz
![]() Kruszynka buziaki ogromne ![]() ![]() ![]() Co do chrzestnych to u nas też jest mega problem. Z matką chrzestną jest spoko, bo mamy aż za dużo kandydatek ale chrzestny... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3296 |
Zakorzenienie
|
a ile u was chrzestni będą mieć lat, macie jakiś limit co do wieku, czy to dla was bez znaczenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chciała, żeby jednak byli w zbliżonym wieku do naszego no ale jak to wyjdzie w praktyce... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3299 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3300 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio mówiłyście, że brzuchy Wam się obniżyły. Ja tam siedziałam cicho, bo mi i tak wszyscy mówili całą ciążę, że mam go nisko. Dzisiaj przyjechałam do rodziców, wchodzę do domu, a mama z siostrą "O Boże ale Ci brzuch urósł! I opadł w dół już bardziej! Jak nic Oluś będzie na święta."
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.