|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
![]() Co będziesz szyła?? ![]() Aska8999 hmm no raczej sobie daruję z tym sądowaniem się ale gdyby przez to coś się stało mojej małej to bym ich tam chyba wszystkich rozszarpała... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja ruchy różnie czuję, od powrotu z wczasów jakoś tak z boku a wcześniej jak ty, nisko ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4145 |
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nic nie pokazywałam więc pochwalę się tym co mam (a jest tego niewiele hehe)
![]() bodziaki i czapeczka kupione na ciuchach różowe bluzeczki i geterki z F&F różowy komplet ramones H&M ale to na za rok bo roz 74 skarpetki aliexpress i opaska h&m ![]()
USG: 03.10 - 2090g szczęścia ![]() USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2016-08-18 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje synka sliczne imie ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Rozeznanie
|
Wstawiam zdjęcia zdobyczy
![]()
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-08-18 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do konfliktu serologicznego, to ja akurat w tej grupie gdzie oboje z mężem mamy Rh+, ale moja mama ma Rh- i spokojnie urodziła nas dwójkę (mnie i brata). Nie wiem jak to jest, bo nigdy się tym nie interesowałam, ale dla spokoju swojego i bezpieczeństwa dziecka chyba lepiej pomyśleć o tym zastrzyku. A pytałaś o cenę też w innych aptekach? bo ceny mogą się zaskakująco różnić. Wiem, że nie ma co porównywać, ale ja mam stałą aptekę do której chodzę od lat. Miałam właśnie wykupić szczepionkę na odczulanie i akurat nie po drodze mi było do mojej więc kupiłam gdzie indziej. Zapłaciłam 150zł., a później w poradni powiedziano mi, że chyba na jakąś mocną promocję trafiłam, bo ona normalnie 300-400zł. Dla mnie to był szok! Aż takiej różnicy się nie spodziewałam.
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie ciuszki przecudowne
![]()
#4151 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ale cudownie, wreszcie lato przyszło do UK ![]() itstoolate, mewka, kociulek, Darunia, marlen, motylku ![]() Bardzo mi miło, że Lidia tak dużo pozytywnych komentarzy zebrała! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Heh, znam to, też bym już nie mogła zmienić! Ciekawe, że faktycznie w rankingach Kubuś jest w czołówce, a ja nigdy zbyt wielu małych Kubusiów nie spotykałam, w zasadzie to prawie żadnych. Już chyba prędzej takich w moim wieku. Też bym na Twoim miejscu nie zmieniła, gdybym od lat jakieś imię tak mocno lubiła i może akurat Twój Kubuś też wielu imienników w życiu nie spotka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cóż, z tego co pamiętam to już chyba z Karoliną nie udało Ci uniknąć popularnego imienia ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że Ala zdrowa! To musiało być zabawne, jak ziewała ![]() W ogóle dziewczyny wszystkie, co przytyłyście 4-6 kg, czyli chyba prawie wszystkie ![]() ![]() motylku, ja idę łeb w łeb z Tobą... ![]() ![]()
![]() |
#4152 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Ty dobrze się czujesz? Skończyły Ci się te okropne mdłości i wymioty? Też się trzymaj! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cudne te literki! Gdzie kupiłaś? A ja Wam jeszcze powiem, że "zmieniłam" mój tp. Tak się upierałam wcześniej, żeby trzymać się tego z om, bo tak mocno mnie przyzwyczaili do tego lekarze z Pl, ale tu jako mój główny wpisany do karty ciąży uznają tylko ten z pierwszego usg, czyli 25 grudnia ![]() ![]() ![]() A na każdej wizycie na badaniach czy u lekarza, każdy od razu ledwo rzuci okiem na moje dokumenty, to zaraz wielki uśmiech i "ooo, Christmas baby!" ![]() Tak jeszcze dodam, bo niektóre z Was czasem o to pytały i powiem Wam, że po moich doświadczeniach z Pl, to za jedyny i właściwy w Pl uznaje się termin z om. Ten z pierwszego usg jest tak dla potwierdzenia i w zasadzie różni się zwykle o kilka dni. Natomiast z kolejnych usg już zupełnie nie ma to przełożenia na faktyczny termin porodu, raczej jest to orientacja czy dziecko rośnie duże czy nie. Wcale nie jest tak, że duże dzieci rodzi się po terminie, a małe przed, prawda? Zmykam na kolację z tż i omówić konkretniejszy plan zakupów dla Liduni ![]()
![]() |
#4153 |
Zadomowienie
|
Znalazłam w mieście malutki sklepik niemowlęcy i się ogromnie zdziwiłam jego asortymentem. Niby mała klitka a ma o wiele więcej produktów niż niejeden większy
![]() Ciuszki w dobrej cenie, znakomitej jakości. Akcesoria, wanienki, laktatory, kocyki, rożki, beciki... Łóżeczka, komody z przewijakiem i wózki. I właśnie w tym sklepiku znalazłam mojego faworyta! http://www.camarelo.pl/w12.html ![]() Oraz kupiłam cudny komplecik ![]() Nie muszę już jechać daleko za wózkiem a kołyskę kupię przez internet ![]()
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-08-18 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Wtajemniczenie
|
No dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia.
Ale postanowilam notować co jem codziennie i pokaże następnym razem mojemu lekarzowi. Zdziwi się ile jem. Według mnie za mało , ale co ja tam mogę wiedzieć W ogóle to jeszcze mi powiedział ze jak tak dalej pójdzie to młoda bedzie miała przy urodzeniu do 3kg Jak dla mnie bomba. Tylko tak się zastanawiam. Ponoc się rozpasłam a dziecko takie małe wyhoduje?? Wydaje mi się ze po prostu był zmęczony po 12 godz pracy i się dowalil bez sensu. On przyjmowac zaczyna o 11 a ja byłam u niego 22.10 wiec wiecie. Też bym była wkurzona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja juz ostatnio upatrzylam sobie poszycie na maxi cosi fotelik pasujace do tej torby i koszyka... tz sie smieje, ze to niepotrzebny wydatek ale mi sie mega taki pokrowiec kolorowy na fotelik podoba. Ale sie dzis wyspalam po pracy. Pewnie bede siedziec do poznych godzin nocnych i czytac co mi wpadnie w rece. Ja wlasnie siedze i zamawiam w wysylkowym sklepie play mate, bujaczek(tz chce zeby jednak kupic), ale bujaczek taki najzyklejszy, bez bujania, tylko zabawki na nim sa, zeby sie mała mogła pobawic. no i chce wkladke taka do wanienki do kapaniaz angelcare bo wszyscy mi tu zachwalaja, ze dobre i dzidzia na tym nie zjezdza, wiec koszt nie jest jakis duzy to sie w nia zaopatrze. Folinka mi sie tez podoba imie Lidia, ja to ostatnio was podczytuje ale jakos malo sie udzielam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciekawostką jest, że można tak również kupić ubranka dla wcześniaka.
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() folinka - ja znam tylko jedna Lidie ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | |||
Zakorzenienie
|
Nie dokończyłam ostatniego posta bo przyszła koleżanka na kawkę.
Nawet literówek nie sprawdziłam, ale lecę dalej. A chciałam napisać, Darunia, nasi lekarze to chyba jedną szkołę kończyli, bo mój też ciągle na mnie krzyczy za wagę. Ja na pierwszej wizycie miałam 57,5. Później spadło mi do 55. Na przedostatniej miałam 60 i wtedy usłyszałam, że muszę zacząć kontrolować wagę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale macie śliczne zbiory dziewczyny ![]() Migdałku, komplecik uroczy ![]() Motylku, to teraz będziesz szaleć z ciuszkami dla dziewczynki, a wierz mi, nawet przy 8-latce nie da się z tego wyleczyć ![]() Velvet Wave, super zbiory ![]() ![]() ![]() Migdałku, fajnie z tym sklepem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4160 |
Rozeznanie
|
kociulek, folinka Literki kupowałam na allegro
![]() ![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/literki-litery-3d-...k3MDMyNmFmMw== Ale ogólnie tego jest pełno na allegro ![]() ![]() ![]() PaniMigdalek super wózek, bardzo mi się podoba gondola i z tego co widać na zdjęciu ma naprawdę duży kosz na zakupy ![]() My będziemy zamawiać wózek przez neta bo cena w sklepie zabija ![]() ![]() Dziewczyny jaki kupujecie materacyk? Nie wiedziałam w ogóle, że tyle jest możliwości! Pianka, gryka, kokos, lateks, jakieś mieszaniny, medyczne, nie medyczne a dajta spokój dla takiego kogoś jak ja co się w ogóle nie zna ![]() Tak samo przeżyłam szok z karuzelami nad łóżeczko. Do tej pory myślałam, że są tylko takie z pozytywką z wiszącymi zabawkami po prostu a tu karuzela z projektorem, lampką, muzyką, szumami, pilotem... Kurcze blade :P Albo widziałyście te zabawki "miś szumiś" albo "Mr B" ? Mają mega dobre opinie, ale (jak na moje) kosztują naprawdę dużo...
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-08-18 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Zakorzenienie
|
Migdałku ten komplecik przecudowny!
![]()
#4163 |
Zakorzenienie
|
Velvet Wave, 10 lat temu mówiono, że gryczano-kokosowy jest najzdrowszy i taki mieliśmy. Ale teraz wszystko idzie do przodu i nie wiem co teraz na czasie. Sama jestem ciekawa czy coś się od tamtego czasu zmieniło.
Papaya, czy ty już po wizycie? Dostałaś zwolnienie? ![]()
![]() |
#4164 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
5zl... nie wiem co tam jest teraz. Cytat:
W koncu mi sie humor poprawil, jak zobaczylam moja kicie bawiaca sie i fikajaca za pileczkami. Od razu zaczela jesc. Wystarczyla jedna tabletka i porzadne odrobaczenie. Myslalam, ze to zadziala za kilka dni a tu prosze. Kot jak nowy. Wystawil mi maz maszyne i na tym sie skonczylo... nic nie Uszyłam! Nie mam weny;( |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jestem w szoku.
Przypomniało mi się ze mam kupony do tesco na ciuszki. Wyruszyłam wiec na łowy i tak oto kupiłam : -2 pajace za 29zl z 59zl przecenione - komplet bluzeczka plus ogrodniczki (w rozmiarze juz na lato) za 23zl z 59zl - buty slipone dla siebie za 16zł z 55zł - bezrekawnik dla chrzesniaczki za 49zl - spodnie dresowe dla chrzesniaczki za 37zl Oprócz tego miałam kupony znizkowe na uwaga 55zl. Wykorzystałam wszystkie. Po normalnych cenach zaplacila bym za ciuchy 259 zł a tak naprawdę zaplacilam 100. Jestem z siebie dumna !!! :-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4166 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4167 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4169 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Wtajemniczenie
|
He he jak widać żaden ginekolog nie jest idealny.
Każdy zawsze strzeli jakimś tekstem. Mi ze się upasłam, a koleżance wyżej ze dopiero po porodzie okaże się czy z dzidzia wszystko si. He he za coś płacimy w końcu :-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.