Panny Młode 2008 cz.II - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-09, 12:33   #511
Masako
Rozeznanie

Dot.: Panny Młode 2008 cz.II

Towerek, po pierwsze to sie nie przejmuj, bo nie warto zdrowia tracic. ja też raz na forum usłyszałam, ze mam tak fatalnie dobraną suknie, ze do tego zadnego bukietu sie nie da dobrac. Przepłakałam wtedy cały dzien (bo jeszcze ZNP miałam) ale potem pomyślałam, ze to MÓj dzien, w sukience widziała mnie mama, TZ, przyjaciółki i ich zdanie jest dla mnie najwazniejsze, bo to z nimi będe sie bawić i z nimi spędze ten jeden jedyny dzien w życiu. I dlatego rób tak żebyś i ty i twoi najbliżsi przeżyli to tak jak sobie wymarzyliście Z drugiej strony też musisz pamiętać że inni wymarzyli sobie to inaczej i nieomieszkają ci o tym powiedzieć

Co do koszuli i kamizelki to dobrze jak pójdziecie do odbrego sklepu z fachową obsługa i oni wtedy pomogą(mi taka pani ocaliła życie) albo pomysl kto u ciebie w rodzinie ubiera sie najgustowniej i najeleganciej i popros poprostu o pomoc.

Nie można zmienić kobiety. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia.
Masako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 12:53   #512
gosiunia22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Widziałam...to juz jest skrajnośc,to co tam się dzieje i tu akurat nie zaprzecze,ze to zenujące,ale jakaś taka zdrowa potupajka na wesolo,czemu by nie
No pewnie W końcu po to jest wesele

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 13:45   #513
dorotka08
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lulucelo Pokaż wiadomość
jejku dziewczyny a ja myslalam ze o wszytkim myslalam a nie pomyslalam o smietankowej koszuli do mojej smietankowej sukienki mam nadzieje ze bedzie latwo znalezc, trzeba sie sugerowac ze ma byc takie jasniejsze ecru bo ecru czasem wpada w zolc. Tak szukalam butow i wiecie ze jest duzo odcieni ecru co tkanina to inna jeszcze jedno rozwazanie to dac stara koszule no wtedy to konkurencji nie bedzie mi robil

No mi kazali przyjsc ze skrawkim sukienki zeby dopasowac koszule a problemu ze znalezieniem nie ma bo w sklepach jest chyba z 5 odcieni ekri to raczej jest problem z dopasowaniem
dorotka08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 13:46   #514
lulucelo
Raczkowanie

tylko ze ja nie mam skrawka sukienki chybba ze jakos wydebie w salonie bo moja bedzie na mnie dobrej dlugosci bez skracania nic bo mam 176 cm plus obcas , na szczescie mezunio jest wyzszy
lulucelo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 14:04   #515
katey
Rozeznanie

GG do katey

Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
Dzieki za porade!dobrze wiedziec zeby nie myslec nawet o bieli bo faktycznie nie czulabym sie komfortowo gdybym wygladala na ubrana w brudna suknie....a jesli juz isc tym tropem i koszula bedzie smietankowa to jaka kamizelka?bo z tego co widzialam to sa np koloru zlota lub srebra?jaki wybrac?waszym zdaniem?bo moze kolor zlota zlal by sie z kolorem koszuli?
a jesli chodzi o wies to ja tez mieszkalam od malego w wielkim miescie ale rodzice pamietam mieli uskladana kupke pieniedzy i mowia ze jada po samochod!my z siostra ucieszone patrzymy z okna bloku a oni wracaja AUTOBUSEM~!!pytamy gdzie auto?a oni na to:dzialke kupilismy!bedziemy sie budowac!a moja siostra:spoko nie bedziemy mieli lazienki a kibelek bedzie na polu!!!!!!i co sie okazalo???od 10 lat mieszkam na wsi na podkarpaciu...dom maly sliczny w domu 2 lazienki!!!pies na ogrodzie winogrono jablonki wisnie.........w niedziele podwieczorki w altance....w weekendy grille pod golym niebem......wies ma swoje dobre strony i teraz tez nie wrocilabym do wielkieho miasta!teraz tak sobie marzymy z TZ o domku malym ale naszymm....tylko bedzie problem oboje jestesmy nauczycielami z krotkim stazem i na dodatek TZ od wrzesnia zacznie splacac kredyt studenckale moze faktycznie i dla nas zaswieci slonko na dluzej......
toverek83 głowa do góry nie daj się tutaj i nie zamartwiaj tyle bo przygotowania maja być radosne a nie płacz! kurde tyle naskrobałyście że ledwo nadążam z czytaniem! ja też jestem z miasta w sumie od urodzenia,ale mam sporo rodziny na wsi więc dla mnie te obyczaje są normalne, chociaż faktycznie zrezygnowaliśmy z orkiestry pod blokiem bo mam wścibskich sąsiadów i wystarczy jak będą w oknach siedzieć!jak ktoś chce się targować to niech się targuje wódka na tzw bramy będzie przygotowana... wiem , że dziewczyny mogą mi buta zabrać na weselu i śpiewać o wykupienie a niech śpiewają tak samo z disco polo! wesele bez "jesteś szalona" nie może być i nasz zespół wie że jak najwięcej disco zresztą nasi znajomi też na codzień nie słuchają takiej muzyki ale przy wódce na weselu to taka muzyka najlepiej się sprawdza
co do wsi, to my też się przenosimy działka już kupiona ok20km za Lublinem i uciekamy z miasta...jeden problem że będę zmuszona zrobić prawko a broniłam sie rekami i nogami ale bedzie trzeba....mus to mus...
zazdroszę Ci pieska koło domu, grillów pod gołym niebem itp. ale jakieś 2-3 lata męczarni z rodzicami lub teściami i będziemy mieć domek swój własny
i jeszcze jedno: widzę, że już nie jesteśmy bezrobotne? a pamietasz jak jeszcze jakis czas temu jęczałyśmy że z pracą ciężko??? widzisz słońce zawsze się pojawi, czasem w najmniej spodziewanym momencie

to tyle ode mnie...na razie przynajmniej

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 14:23   #516
dzasta110
Wtajemniczenie

Toverek wg mnie to właśnie dobrze, że piszesz co czujesz i masz swoje zdanie co Ci się podoba a co nie, te cechy są bardzo cenne w tych czasach więc trzymaj tak dalej, nie daj się i nie bierz wszystkiego jak "napad" na Twoją osobę...
u mnie zespół też będzie grał przed domem i przy błogosławieństwie...

dobrze że ja mam białą kieckę, bo gdzie ja bym znalazła śmietankową koszulę

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 14:35   #517
lulucelo
Raczkowanie

Kurcze my mamy w planach zakup garnituru TZ na tydzien przed slube, kolo czestochowy jest centrum takie z garniturami tam jest chyba ze dwadziescia sklepow napewno zatem sie cos znajdzie, bowiem jest duzo wyboru, nie pomyslalam jednak o koszuli , tam zbyt duzego wyboru nie ma i jak nie znajde to gdze szukac ? w salonach slubnych czy raczej w sklepach w stylu sunset suit? no i jeszcze on nie chce za bardzo kamizelki zreszta kamizelki sa albo snieznobiale albo mocno ecru nie wiem jak rozwiazc ten problem a wszystkoprzez smietankowa sukienke

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-09, 14:46   #518
katey
Rozeznanie

GG do katey

Cytat:
Napisane przez lulucelo Pokaż wiadomość
Kurcze my mamy w planach zakup garnituru TZ na tydzien przed slube, kolo czestochowy jest centrum takie z garniturami tam jest chyba ze dwadziescia sklepow napewno zatem sie cos znajdzie, bowiem jest duzo wyboru, nie pomyslalam jednak o koszuli , tam zbyt duzego wyboru nie ma i jak nie znajde to gdze szukac ? w salonach slubnych czy raczej w sklepach w stylu sunset suit? no i jeszcze on nie chce za bardzo kamizelki zreszta kamizelki sa albo snieznobiale albo mocno ecru nie wiem jak rozwiazc ten problem a wszystkoprzez smietankowa sukienke
a jakby trzeba było garnitur dopasować na TŻta??pomyśl jednak o zapasie czasowym... co do koszuli to nie wiem sami szukamy ale u nas bez problemu bo ma być biała, a z kamizelki to chyba TŻ zrezygnuje bo w zasadzie podoba nam się i bez wtedy tylko krawat np kaskadowy oczywiście biały i też świetnie wygląda to razem widziałam na modelu gzdieś w gazecie

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 14:54   #519
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

A ja dzwoniłam dzisiaj do babki z dekoracji i zmodyfikowałam umowę, trochę się bałam, że może się nie zgodzić, no ale przecież jeszcze ozdób żadnych nie robi więc może coś nie co pozmieniać. I w rezultacie zrezygnowałam z pewnej balonowej dekoracji nad stołem z szampanami a w to miejsce wzięłam satynowe zasłony za Młodą Parą (bo tam jest okno i dodatkowe drzwi na taras, a my nie mamy zamiaru mieć przeciągu za plecami, więc to sprytnie zasłonimy, na taras goście będą wchodzili od innej strony). Babka na szczęście miło ze mną rozmawiała.

Buziaki dla wszystkich Panien Młodych.
Stary 2008-04-09, 14:55   #520
lulucelo
Raczkowanie

tak tak ale wczesniej nas w Polsce nie bedzie, no wiesz trzeba bedzie to jakos zalatwic, drobne zmiany robia na miejscu (dlugosc szerokosc spodni) trzeba tylko dobrac odpowiedni rozmiar, ale w razie czego zabieram jego garnitur ze slubu cywilnego jak nie bedzie wyjscia to go zalozy. Tak jam mowie tam jest ze 20 roznych sklepow plus pogotowie krawieckie, a co do tego jak ma wygladac moj mezczyzna? Sama nie wiem nie moge znalezc jakos ciekawych propozycji. Moze czarny (tudziez ciemno brazowy garnitur) plus smitankowa koszula i taki sam jasny krawat, ?? nie wiem sama
Stary 2008-04-09, 16:01   #521
dzasta110
Wtajemniczenie

właśnie przyszły już do mnie biutonosze (jeden z myślą o ślubie) z www.intymna.pl i nie pasują
i co ja teraz biedna mam począć gdzie ja znajdę taaaaaaki rozmiar... jedynym wyjściem chyba będą te wszywane miski

mój TŻ też pewnie będzie kupować ganitur na "ostatnią chwilę", on ma zawsze na wszystko czas

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-09, 16:49   #522
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
coz.....bardzo mi przykro po komentarzach jakie dostala moja wypowiedz w sprawie wykupienia panny mlodej-co jest zwyczajem w mojej wsi-BO MIESZKAM NA WSI I JESTEM Z TEGO DUMNA!!!!zadna zenada,zadne 20 min,po prostu traktuje to jak zabawe!!!!i bardzo mi przykro za te zlosliwe komentarze do mojej wypowiedzi bowiem nie tego sie spodziewalam!moj tato powiedzial ze bedzie sie przekamarzal z panem mlodym i ja mu tego nie zabroniewrecz przeciwnie podoba mi sie to.a jesli chodzi o disco polo to wlasnie niech bedzie na weselu!niech beda piosenki biesiadne bo przy takiej muzyce goscie bawia sie najlepie!a ja bede miala zespol-ze wsi normalnych 5 panow.jak podjada z panem mlodym pod moj dom beda goscie najpierw spiewac:przybyli ulani pod okienko...a orkiestra bedzie przygrywac!i mnie sie to podoba i ciesze sie ze bedzie wesolo!i beda mi grac przy blogoslawienstwie na sakosofonach dwoch panow z orkiestry i bardzo sie ciesze bo zawsze gdy wylatywalam do Stanow,gdy szlam na mature,gdy zdawalam na studia,gdy jechalam na obrone pracy mgr rodzice zwlaszcza moja mamaa robila mi znak krzyza na czole i ja wlasnie tego nie moge sie doczekac w tym dniu bo bedzie to jedna z bardziej wzruszajacych chwil w tym dniu.....chyba sie juz nie bede oddzywac na tym forum bo ono jest chyba nie dla mnie skoro same osoby z miasta tu sa a ja ze wsi.....
Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
tez jestem ze wsi i nie sie co denerwowac zdanie jak du... kazdy ma swoje
znam takie tradycje o ktorych mowisz i sa one nadal bardzo czesto wykorzystywane. Mnie osobiscie nikt wykupowac nie bedzie i orkiestry na wyjscie tez nie chce (mimo burzy z tesciowa) po prostu mi sie nie podoba i tyle.
Ale grajki na wyjscie mlodych sa praktycznie codziennoscia i wreczzadkoscia jest to ze mlodzi tego nie chca (wiec jestem dziwolagiem i dobrze mi z tym )
Znak krzyza bedzie i to pewnie u kazdej z nas bo chyba wszystkie jestesmy katoliczkami.
To Twoj ślub i to Ty masz go przezyc tak jak Ty chcesz a nie tak jak np. ja. Kazda z nas inaczej wyobraza sobie ten dzien i nie chodzi w tym forum o to zeby wyzwac kogos kto chce inaczej i nikt tego nie zrobil. Ty wyrazilas swoje zdanie inne dziewczyny swoje ale zadna z nas nie bedzie nikogo przekonywac jaka ma suknie zalozyc albo czy TŻ to odpowiednia osoba dla mnie. Jestesmy tu po to zeby dzielic sie swoimi problemami i radosciami w przygotowaniach, doradzac ale nie namawiac
Wiec glowa do gory nic zlego sie nie stalo
toverek nie ma się co denerwować - wiadomo jakie zwyczaje panują na wsi i na wsi takie wykupywanie jest o wiele lepiej urządzone (jeśli tak to można nazwać) niż w mieście - ja właśnie widziałam kilka takich wykupywań i po prostu ręce opadały i w dodatku jeszcze trwały mnóstwo czasu. A przegięciem było własnie to ostatnie wesele. nigdy nie zapomnę głosu Panny Młodej po prostu krzyczącej i prawie z płaczem "dajcie mi już go".... a jej siostra i szwagier stali sobie jak dwa słupy zadowoleni przy bramie i nie chcieli chłopaka wpuścić, gadając jakieś pierdoły.

Co do błogosłwieństwa- to wiedomo, że chyba każdy to ma i znam krzyża też się czyni

natomiast mnie nie podobają się grajki przed domem i tyle odrzuca mnie jak słyszę takie melodie i cieszę się, że cała rodzina podziela moje zdanie

a i tak najważniejsze,żeby wszystko się udało
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 17:29   #523
kina2807
Zakorzenienie

dziewczyny, jaki welon do tej sukni bedzie pasowal najlepiej bo juz zdurnialam
najpierw myslalam o delikatnym tiulu, jedna warstwa bez zadnych obszyc, taki do bioder, ale teraz coraz bardziej podobaja mi sie welony obszyte hiszpanska koronka, ktory byscie doradzily, a moze jeszcze cos innego

Mąż i żona...

Edytowane przez kina2807
Czas edycji: 2008-05-26 o 12:21
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 17:31   #524
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
coz.....bardzo mi przykro po komentarzach jakie dostala moja wypowiedz w sprawie wykupienia panny mlodej-co jest zwyczajem w mojej wsi-BO MIESZKAM NA WSI I JESTEM Z TEGO DUMNA!!!!zadna zenada,zadne 20 min,po prostu traktuje to jak zabawe!!!!i bardzo mi przykro za te zlosliwe komentarze do mojej wypowiedzi bowiem nie tego sie spodziewalam!moj tato powiedzial ze bedzie sie przekamarzal z panem mlodym i ja mu tego nie zabroniewrecz przeciwnie podoba mi sie to.a jesli chodzi o disco polo to wlasnie niech bedzie na weselu!niech beda piosenki biesiadne bo przy takiej muzyce goscie bawia sie najlepie!a ja bede miala zespol-ze wsi normalnych 5 panow.jak podjada z panem mlodym pod moj dom beda goscie najpierw spiewac:przybyli ulani pod okienko...a orkiestra bedzie przygrywac!i mnie sie to podoba i ciesze sie ze bedzie wesolo!i beda mi grac przy blogoslawienstwie na sakosofonach dwoch panow z orkiestry i bardzo sie ciesze bo zawsze gdy wylatywalam do Stanow,gdy szlam na mature,gdy zdawalam na studia,gdy jechalam na obrone pracy mgr rodzice zwlaszcza moja mamaa robila mi znak krzyza na czole i ja wlasnie tego nie moge sie doczekac w tym dniu bo bedzie to jedna z bardziej wzruszajacych chwil w tym dniu.....
Ty tego chcesz, jesteś z tego dumna, więc nic nie stoi na przeszkodzie byście spełnili swoje marzenia i urządzili ślub taki jaki Wam się marzy!.
Nie bierz tak bardzo do siebie opinii z forum! Ja nigdy nie byłam na weselu na wsi i z miłą chęcią chciałabym zobaczyć inne zwyczaje i obyczaje!

Cytat:
Napisane przez toverek83
chyba sie juz nie bede oddzywac na tym forum bo ono jest chyba nie dla mnie skoro same osoby z miasta tu sa a ja ze wsi.....
A po dupie to Ty czasem nie chcesz dostać? Jak wezmę pasa ...
Stary 2008-04-09, 18:06   #525
czekoladka79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
właśnie przyszły już do mnie biutonosze (jeden z myślą o ślubie) z www.intymna.pl i nie pasują
i co ja teraz biedna mam począć gdzie ja znajdę taaaaaaki rozmiar... jedynym wyjściem chyba będą te wszywane miski

mój TŻ też pewnie będzie kupować ganitur na "ostatnią chwilę", on ma zawsze na wszystko czas
dzasta110 nie przerażaj mnie ..... ja muszę zakupić biustonosz z odczepianymi ramiączkami do 15 maja a rozmiar teraz 75E a do maja (chudnę strasznie) moze to być 70E lub F .... nie wiem gdzie ja taki dostanę, cos słyszałam że podobno można takie kupić w triumphie
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-09, 18:19   #526
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Panny Młode 2008 cz.II

Dziewczyny, dlatego ja nigdy przenigdy nie kupuje niczego czego nie mogę wcześniej przymierzyć. Kurczę duże macie te cycuchy i wierzę, że nie tak łatwo wybrać Wam ten odpowiedni model stanika pod suknie ślubną, ale naprawdę w miarę możliwości wolałabym pobiegać po sklepach, ale mieć możliwość dokładnego przymierzenia.

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
dziewczyny, jaki welon do tej sukni bedzie pasowal najlepiej bo juz zdurnialam
najpierw myslalam o delikatnym tiulu, jedna warstwa bez zadnych obszyc, taki do bioder, ale teraz coraz bardziej podobaja mi sie welony obszyte hiszpanska koronka, ktory byscie doradzily, a moze jeszcze cos innego
Ja na Twoim miejscu wybrałabym welon obszyty koronką, ponieważ dół twojej sukni jest delikatny, skromny (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) i wszelkie dodatki do Twojego welonu na pewno nie przedobrzą Twojego ogólnego wizerunku. Mogłabyś mieć nawet welon dwuwarstwowy, taki właśnie za pupę.
Stary 2008-04-09, 18:22   #527
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ja na Twoim miejscu wybrałabym welon obszyty koronką, ponieważ dół twojej sukni jest delikatny, skromny (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) i wszelkie dodatki do Twojego welonu na pewno nie przedobrzą Twojego ogólnego wizerunku. Mogłabyś mieć nawet welon dwuwarstwowy, taki właśnie za pupę.
dzieki Marta
ja wlasnie nie chcialabym przedobrzyc, wiec zastanawialam sie nad samym tiulem, ale jak tak teraz patrze na ta koronke na dole, to az sie sama prosi, aby podkreslic ja jeszcze koronka na welonie

Mąż i żona...
Stary 2008-04-09, 18:53   #528
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
dzieki Marta
ja wlasnie nie chcialabym przedobrzyc, wiec zastanawialam sie nad samym tiulem, ale jak tak teraz patrze na ta koronke na dole, to az sie sama prosi, aby podkreslic ja jeszcze koronka na welonie
Tylko że w wielu poradnikach przedślubnych piszą, że koronka przy welonie musi pasować do koronki na sukni, gdy takowe elementy ona zawiera. Czy w salonie mają welony obszyte taką (lub jak najbardziej podobną) samą koronką jak obszyty jest dół sukni?
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 19:06   #529
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Tylko że w wielu poradnikach przedślubnych piszą, że koronka przy welonie musi pasować do koronki na sukni, gdy takowe elementy ona zawiera. Czy w salonie mają welony obszyte taką (lub jak najbardziej podobną) samą koronką jak obszyty jest dół sukni?
Malin takiej jak najbardziej podobne bede szukac, jesli juz nie znajde, to wtedy wezme welon bez zadnych obszyc, sam tiul, ale salon, w ktorym kupuje suknie wspolpracuje z producentem dodatkow slubnych, wiec mam nadzieje, ze dopasuja mi koronke, bo pewnie maja wiele wzorow

Mąż i żona...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-09, 19:14   #530
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Malin takiej jak najbardziej podobne bede szukac, jesli juz nie znajde, to wtedy wezme welon bez zadnych obszyc, sam tiul, ale salon, w ktorym kupuje suknie wspolpracuje z producentem dodatkow slubnych, wiec mam nadzieje, ze dopasuja mi koronke, bo pewnie maja wiele wzorow
A jeśli nie, to sam tiul (tylko brzeg jest delikatnie obszyty, żeby się nie strzępił) też będzie pięknie wyglądał - taka mgiełka wokół głowy i ramion. Ja właśnie na taki dwuwarstwowy do pasa (wpinany od góry) się zdecydowałam, bo moja suknia miała dużo koronkowych wstawek. Nie dobrałabym do niej identycznej.
Stary 2008-04-09, 19:14   #531
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka79 Pokaż wiadomość
dzasta110 nie przerażaj mnie ..... ja muszę zakupić biustonosz z odczepianymi ramiączkami do 15 maja a rozmiar teraz 75E a do maja (chudnę strasznie) moze to być 70E lub F .... nie wiem gdzie ja taki dostanę, cos słyszałam że podobno można takie kupić w triumphie
z obwodem 70 i miską E to naprawdę będzie kłopot... ja nigdy z Triumpha bielizny nie miałam, ale słyszała że za ciekawe nie są a cena wysoka... ostatnio znalazłam taki kalkulator jak oblicza się prawidłowo rozmiar stanika... do tej pory nosiłam 75E, czyli podobnie jak Ty, ale tam co mi wyszło to porażka w notatce rozmiar polski: nie produkują nieźle nie?? no to sobie popatrzyłam na allegro angielskie firmy i wygrałam aukcję stanika freya, dzisiaj również przyszedł i jest poprostu cudo... (szkoda, że nie widziałam tego kalkulatora zanim zamówiłam z intymna.pl)i od dziś będę patrzyła na allegro, może będzie jakiś biały z odpinanymi ramiączkami i ciekawe czy się doczekam...

Stary 2008-04-09, 19:17   #532
kina2807
Zakorzenienie

Panny Młode 2008 cz.II

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
A jeśli nie, to sam tiul (tylko brzeg jest delikatnie obszyty, żeby się nie strzępił) też będzie pięknie wyglądał - taka mgiełka wokół głowy i ramion. Ja właśnie na taki dwuwarstwowy do pasa (wpinany od góry) się zdecydowałam, bo moja suknia miała dużo koronkowych wstawek. Nie dobrałabym do niej identycznej.
tak wlasnie na poczatku chcialam, skoro Ty potwierdzasz, ze taki bedzie pasowal, to super, jesli nie dobiore koronki, to zdecyduje sie wlasnie na taka mgielke
dzieki

Dzasta ja tez ostatnio skorzystalam z tego przelicznika i sie mocno zdziwilam
zamiast 75/80 C powinnam miec 65 H/I, tylko gdzie ja taki rozmiar znajde
a ta firma Freya, to dobra i droga?

Mąż i żona...

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-04-09 o 19:37 Powód: post pod postem
Stary 2008-04-09, 19:29   #533
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzasta ja tez ostatnio skorzystalam z tego przelicznika i sie mocno zdziwilam
zamiast 75/80 C powinnam miec 65 H/I, tylko gdzie ja taki rozmiar znajde
a ta firma Freya, to dobra i droga?
ja wygrałam aukcję za 80 zł, ale wiem że kobietka, która sprzedawała to zapłaciła ok 130 zł. (kupiła za duży) no to nie są male pieniądze... ale materiał mięciusi i milusi, a jak się będzie nosił to się dopiero okaże w praktyce... jak narazie nie żałuje zakupu

Stary 2008-04-09, 19:33   #534
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
ja wygrałam aukcję za 80 zł, ale wiem że kobietka, która sprzedawała to zapłaciła ok 130 zł. (kupiła za duży) no to nie są male pieniądze... ale materiał mięciusi i milusi, a jak się będzie nosił to się dopiero okaże w praktyce... jak narazie nie żałuje zakupu
dzieki za info
wiem, ze dobry biustonosz kosztuje, ale warto, ja musze wszystkie swoje wymienic, bo zaden nie jest w dobrym rozmiarze, masakra

Mąż i żona...
Stary 2008-04-09, 20:15   #535
czekoladka79
Zadomowienie

A słyszałyście o tym zwyczaju, że narzeczona kupuje swojemu wybrankowi koszulę ślubną a on dla niej buty ślubne, ja się właśnie dowiedziałam o tym od koleżanki
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 20:44   #536
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
A słyszałyście o tym zwyczaju, że narzeczona kupuje swojemu wybrankowi koszulę ślubną a on dla niej buty ślubne, ja się właśnie dowiedziałam o tym od koleżanki
a co to za (nowe?) zwyczaje?
Stary 2008-04-09, 20:52   #537
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

www.subtelna .pl - może tam..?
Stary 2008-04-09, 20:55   #538
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
pierwsze słyszę

Stary 2008-04-09, 21:01   #539
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

KATEY-pamietalas o moim bezrobociu.....jestescie dziewczyny niemozliweno nie wiem co pisac...wiec pracuje z mlodzieza wieczorami w klubie i wiecie koncze prace o 21 i TZ CODZIENNIE PO MNIE PRZYJEZDZA!!!!!!!!!!moj kochany.............czase m mialam wrazenie ze po 10 latach naszej znajomosci wedrze sie nuda znudzenie soba a jest lepiej niz wtedy gdy sie poznalismy.mam juz wlasnie taki sklep upatrzony z garniturami i co tez wazne z fachowa obsluga.....i mam nadzieje ze nie bedzie problemu z koszula dla niego.no a jesli chodzi o zwyczaje to ja slyszalam o takim ze pani mloda kupuje koszule i.......UWAGA!!!skarpetki .....powiedz TZ o tym a on sie smieje....wiecie co moze to glupie ale za to co mi napisalyscie wkleje wam jedno z naszych ulubionych wspolnych zdjec....chyba ze ne mozna co??????a co tam!raz sie zyje!dziewczyny pokazcie swoich TZ....moj tu nie zaglada wiec ni martwie sie ze makrzyczy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg odrzykon 2007 004.jpg (112,0 KB, 86 załadowań)
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 21:06   #540
agunia82
Zakorzenienie

Toverek śliczna z Was para

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości