![]() |
#481 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#483 | |
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2008 cz.II
Hej
![]() Cytat:
Wszystko już działa poprawnie, użytkowniczka troszkę namieszała, ale już jest porządek. Uff. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a tak btw to mam dwa pytania: co oznacza skrot TŻ ktorego namietnie używacie? ![]() ktoś wie na ile starcza "salonowe" golenie nóg?? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zadomowienie
|
#486 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Zadomowienie
|
Witam Cię Żurawinko!
![]() Co do wykupywania panny młodej za wódkę, napiszę jedno: żenada. W ogóle nie rozumiem ani nie popieram tego typu "zabaw", podobnie jak większości weselnych. Dmuchanie balona pupą, szukanie kolanka panny młodej to dla mnie - przepraszam - mentalne disco polo ![]()
#488 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez katia0117 Czas edycji: 2008-04-09 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Wtajemniczenie
|
Mój ślub będzie 5 lipca
![]() Tak tak z towarzyszem życia chyba każda początkująca wizażanka ma problemy. Teraz, chociaż nie jestem tu bardzo długo to czasami nawet do mojego TŻ-a mówię TŻ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#491 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A kosciolek bardzo ladny. Zaklepaliscie sobie juz godzinke?? Cytat:
![]() ![]() z tego co ja zrozumialam to jest golenie nog woskiem w salonie. Tak??? Wystarcza na okolo miesiac... zdecydowanie lepsze jest golenie woskiem niz depilatorem elektrycznym (nie wyrywa wszystkich wloskow i potem wrastaja) ale prz pierwszym goleniu jest MASAKRA ![]()
![]() |
#492 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Byłam na weselu, w tamtym roku, gdzie młodzi zabronili grać zespołowi disco polo no i było w miarę, ale jak zespół zagrał biesiadne piosenki, od razu było widać przy czym ludzie bawią się najlepiej (zarówno Ci z wilekigo miasta jak i z małej miejscowośći) ![]() co do wykupowania to też mi sie to nie podoba, ale jak u kogoś jest taki zwyczaj to co zrobić... na szczęście u mnie nie ma ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Raczkowanie
|
mam pomysl dla tych co maja pojedyncze np okragle stoliki a chca usadzac gosci. Pomysl rzecz jasna sciagniety z francji ( no coz siedze tez na francuskim forum slubnym. Takie stoliki najczesciej sie numeruje ale moze by je nazwac jakos sympatcznie ? dwa przyklady jeden to rodzaje milosci :
![]() Wielka milkosc Milosc bez granic Milosc platoniczna Milosc czula Milosc Wariacka Pierwsza Milosc Milosc niespodziewana..... Mozna wtedy znalezc cytaty ktore nawiazuja do tych nazw. Zamiast wydrukowanych kartek z numerami stolikow wydrukowac te nazwy a na kartonie z rozrysowanymi stolikami tez te same nazwy z nazwiskami gosci . Mozna dolozyc fajne zdjecia z seri ME TO YOU wiecie takie fajne misie. ![]() Druga propozycja to nazwy kwiatow ![]() Stol irysowy, blawatkowy, rozany, pierwiosnkowy , albo zwyczajnie w mianowniku IRYS ROZA BLawatek etc. w takim wypadku mozna ozdobic wlasnie zdjeciami kwiatow. Moj stol bedzie jeden w ksztalcie U ale na poczatku o tym myslalam . ![]() Nastepna ciekawostka to zabawa ktora polega na tym ze Mlodzi jeszcze przed slubem zbieraja zdjecia od wszystkich takie w okresie pozno niemowlecym - przedszkolnym, najlepiej je zeskanowac i wydrukowac na nowo a orginaly oddac. Rozddziela sie na koszyk dziewczynek i koszyk chlopcow i kazdy losuje plec przecinwa. Maja obowiazek sie odnalezc i zatanczyc razem . Niektorzy oszukuja i nie tancza ale to wiadomo. Tylko uwazam ze z tym jest bardzo duzo roboty. ![]() ![]() Inny pomysl. Na pewno spotkalyscie sie z takimi slicznymi parasolkami dla panny mlodej. Halftowane koronkowe. W Pewnych regionach Francji w czasie wesele odbywa sie tak zwany taniec parasola. Mlodzi tanczac razem trzymaja parasol nad glowa a goscie maja rzucac serpentyny tak dlugo az ten parasol sie nie przechyli ![]() ![]() Fajna tradycja jest to ( i to dotyczy wieczoru panienskiego ) ze dziewczyny przygotowuja mlodej jakies przebranie i dokladaja d tego jakies wyzwania ( przebrana za aniola ma spiewac na jednej nodze grajac na bebenku) wieczor konczy sie w barze ... ![]() ![]() Inna tradycja jest jeszcze " nocnik" podczaswselea goscie przygotowuja mieszanke wszytkich specjalow do tego dodaja jajka i gotuja , mlodzi mysza to zjesc i to ma im zapewnisc szczescie plodnosc itd .... ( mam nadzieje ze mnie to ominie ) ![]() ![]() I jeszcze ostatnia rzecz to zabawa Podwiazka : Mloda staje na krzesle ( lub stoliku ) i sa dwie opcje - gdy mezczyzni licytuja to ponosi coraz wyzej podwiazke gdzy babki to ja spuszcza ( wow ale to zabrzmialo) , wtedy wyznacza sie tasiemka limity - gdy mezczyzni licytuja to podnosi suknie, gdy kobiety opuszcza gdy opusci do samej ziemi kobiety wygrywaja gdy podniesie do podwiazki faceci wygrywaja Niewatpliwym minusem jest fakt ze tradycyjnie wygrywajacy mial prawo i obowiazek sciagnac podwiazke z mlodej zebami ( co za sprosny narod) tym bardziej ze trafia sie to zawsze jakiemus staremu dziadkowi ![]() ![]() ![]() ![]() To tak w ramach poznawania swiata ... ja i tak takich tradycji nie zastosuje ![]() Dodaje zdjecie tanca z parasolem |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Rozeznanie
|
swietna sprawa z tym parasolem... fajnie to wyglada
Z tymi stolikami tez ciekawy pomysl... ja akurat bede miala okragle stoly i z tymi nazwami mozna jakies zabawy wymyslic.... ![]() U nas podwiazke zebami sciaga tylko i wylacznie pan mlody... i niech tak zostanie ![]() Na panienskim i tak dziewczyny daja mlodej jakies przebranie nr.welon lub diabelskie rogi...juz nie moge doczekac sie swojego ![]() Jesli chodzi o piosenki "jestes szalona" albo "prawy do lewego" to wg mnie wesele nie moze obyc sie bez takich szlagierow ![]() Osobiscie nie cierpie takich piosenek ale na weselu musza byc... na weselu sa inne kryteria... piosenki nie skaplikowane i dobrze wszystkim znane... bo kazdy je zna i spiewa do nich i tanczy ![]() A najbardziej mi sie podoba " a teraz idziemy na jednego" ![]() ![]()
#495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do zabaw,to jesli są naprawde przemyslane,to ubaw po pachy,bo czasami są też durnowate i niekiedy nawet krzywdę mozna sobie zrobic ![]() ![]()
![]() |
#496 |
Raczkowanie
|
coz.....bardzo mi przykro po komentarzach jakie dostala moja wypowiedz w sprawie wykupienia panny mlodej-co jest zwyczajem w mojej wsi-BO MIESZKAM NA WSI I JESTEM Z TEGO DUMNA!!!!zadna zenada,zadne 20 min,po prostu traktuje to jak zabawe!!!!i bardzo mi przykro za te zlosliwe komentarze do mojej wypowiedzi bowiem nie tego sie spodziewalam!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() znam takie tradycje o ktorych mowisz i sa one nadal bardzo czesto wykorzystywane. Mnie osobiscie nikt wykupowac nie bedzie i orkiestry na wyjscie tez nie chce (mimo burzy z tesciowa) po prostu mi sie nie podoba i tyle. Ale grajki na wyjscie mlodych sa praktycznie codziennoscia i wreczzadkoscia jest to ze mlodzi tego nie chca (wiec jestem dziwolagiem i dobrze mi z tym ![]() Znak krzyza bedzie i to pewnie u kazdej z nas bo chyba wszystkie jestesmy katoliczkami. To Twoj ślub i to Ty masz go przezyc tak jak Ty chcesz a nie tak jak np. ja. Kazda z nas inaczej wyobraza sobie ten dzien i nie chodzi w tym forum o to zeby wyzwac kogos kto chce inaczej i nikt tego nie zrobil. Ty wyrazilas swoje zdanie inne dziewczyny swoje ale zadna z nas nie bedzie nikogo przekonywac jaka ma suknie zalozyc albo czy TŻ to odpowiednia osoba dla mnie. Jestesmy tu po to zeby dzielic sie swoimi problemami i radosciami w przygotowaniach, doradzac ale nie namawiac ![]() Wiec glowa do gory nic zlego sie nie stalo ![]()
![]() |
#498 |
Raczkowanie
|
AGATA R-p[oczulam sie tak jakgdby ktos smial sie i szydzil ze zwyczajow panujacych u mnie i zostaly one skrytykowane i wysmiane...to bylo przykre....a forum to zawsze forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem Cię i popieram to co napisałaś ![]() ![]() naprawde nie bierz do serca tandetnych uwag i pisz dalej ![]()
![]() |
#501 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wystarczy mi, że się obawiam czy mój makijaż przetrwa błogosławieństwo ![]() Moze są jakieś kropla na powstrzymanie płaczu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
Toverek naprawdę niczym się nie przejmuj. Rób jak uważasz i bądź sobą, bo to jest najważniejsze, a opiniami innych się aż tak nie przejmuj bo nie warto.
Każdy jest inny, każdy lubi co innego, i dobrze, bo jak by każdy był taki sam to jakiś nijaki byłby ten świat. U mnie błogosławieństwo będzie, ale bez orkiestry, i tylko i wyłącznie z tego powodu że będę wychodzić z bloku z wynajmowanego przeze mnie i TŻ-ta mieszkania. Gdyby to było u mnie w domku orkiestra z pewnością by była. I na weselu będzie też disco polo, chociaż mnie takie klimaty osobiście nie kręcą. A dlaczego? Bo do tej pory na każdej imprezie znajomi włączali sobie dla śmiechu disco polo i się przy tym bawili. Do słuchania może to najlepsze nie jest, ale do zabawy i owszem moim zdaniem. I chociaż zespól który będzie grał u mnie nie ma takich utworów w repertuarze, to ich specjalnie o nie poprosiłam, tak, żeby każdy znalazł coś dla siebie i żeby zabawa była udana ![]()
#503 |
Raczkowanie
|
dziekuje Wam kochane za slowa otuchy......dziekuje ze mnie poniekad zroumialyscie.....a wogole caly tydzien mam smutny.napierw tesciowa,potem choroba taty,wszytsko sie wali....ale przynajmniej TZ mnie na duchu podtrzymuje......i WY!
![]() ![]() ![]() ![]() jeszcze jedno czy znajde dla TZ koszule do slubu w kolorze smietanki skoro moja suknia jest w tym kolorze???czy moze biala tez bedzie dobra???a wiecie w niedziele poszlam do proboszcza bo oboje mieszkamy w tej samej parafi i oboje w niej bylismy chrzczeni-no ale poszlismy w sprawie godizny slubu tzn zeby go poinformowac ze chcemy o 14 bo musimy zamiawiac zaproszenia a ON do nas:NO W KONCU ZESCIE PRZYSZLI!!!!!!!i zaczal nam nawijac o zapowiedziach...szalolny. ......
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200706034029.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008092701601630.png Edytowane przez toverek83 Czas edycji: 2008-04-09 o 10:49 Powód: zapomniala.... |
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do zabaw, o których pisałam, to jeszcze raz powtórzę: żenada. Jeśłi ktoś widział "Wesele" Smarzowskiego, zrozumie, o co mi chodzi ![]() Jeśłi kogoś uraziłam, przepraszam.
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
To fajny proboszcz
![]() Toverek, najważniejsze to się nie poddać temu wszystkiemu i mimo wszystko być dobrej myśli. Każdy ma czasem ciężkie chwile w życiu, ale pamiętaj, że i po najgorszej burzy zawsze świeci słońce! Co do koszuli to myślę, że jak poszukasz to na pewno znajdziesz taki kolorek ![]() Powodzenia we wszystkim, trzymam kciuki żeby w końcu wszystko Ci się poukładało jak należy!
#506 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
urodzona w mieście, kilka lat za granica w Wieeelkim mieście, powrót do PL do miasta a 1,5 roku temu wybudowałam sobie dom..na WSI ![]() I strasznie wieś lubię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Córeczke będę wychowywac własnie na wsi, bo miasto mi bokiem wyłazi. Ale nawet tutaj na podpoznańskiej wsi, nie wszystcy lubieją zespoły hurtowo zwane disco polo i muzyke biesiadną. U mnie"grajków" jak ich nazywacie nie będzie bo po prostu nie lubię akordeonu, saksofonu ani inych tym podobnych dzwięków, a nie znalazłam nikogo z gitarą ![]() Co do KOSZULI PANA MŁODEGO - ABSOLUTNIE NIE BIAła!!! ![]() DLACZEGO? BO TY W ŚMIETANKOWEJ PRZY PANU MLoDYM W BIELI BĘDZIESZ WYGLĄDAĆ JAK NIEŚWIEŻA LUB BRUDNA! Naprawdę tak efekt! (widziałam taki slub) A to TY masz byc tą jasną Panną Młodą - więc koszula identyczna lub o ton ciemniejsza. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a jesli chodzi o wies to ja tez mieszkalam od malego w wielkim miescie ale rodzice pamietam mieli uskladana kupke pieniedzy i mowia ze jada po samochod!my z siostra ucieszone patrzymy z okna bloku a oni wracaja AUTOBUSEM~!!pytamy gdzie auto?a oni na to:dzialke kupilismy!bedziemy sie budowac!a moja siostra:spoko nie bedziemy mieli lazienki a kibelek bedzie na polu!!!!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Proboszcza macie super!!! tylko pozazdroscic ![]() Ja tez mam smietankowa kiece i Pan Mlody tez chyba koszula jasna... tez mam ten problem ![]()
![]() |
#510 |
Raczkowanie
|
jejku dziewczyny a ja myslalam ze o wszytkim myslalam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.