Panny Młode 2008 cz.II - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-10, 12:50   #631
Mbu83
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Mbu83
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II

Cytat:
Napisane przez lulucelo Pokaż wiadomość

Pozdrawiam WARIATKA LULU
no to co MBU83 dolaczaszsie do Stowazyszenia Wariatek opetanych wlasnym slubem ? SWOWS
No raczej nie mam wyboru bo w rodzinie juz wszyscy (z TZ na czele) to stwierdzili
Ja się wkurzam jak czegoś nie moge sama załatwic bo mój tatko tez za bardzo sie przejął rolą i sam chce dużo rzeczy robić. Mamcia sie śmieje że nam porozdziela zadania. Wojana jak nic. A dziś sie dowiedziałąm ze menu tez mam sie nie głowić bo oni wybiora (
Stary 2008-04-10, 12:52   #632
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mbu83 Pokaż wiadomość
No raczej nie mam wyboru bo w rodzinie juz wszyscy (z TZ na czele) to stwierdzili
U mnie to samo, więc też się przyłączam
Przestańcie już pisać, bo w końcu robię coś przy dyplomie i się skupić nie mogę!

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 12:54   #633
lulucelo
Raczkowanie

Cytat:

No to witaj W SWOWS. Jestes honorowa Wariatka bo jestes Druga

Czy spotkalyscie sie z czyms takim ze po weselu mlodzi wysylaja podziekowania dlla gosci za przybycie tudziez prezent? Ladna kartka i najczesciej zdjecie mlodych ze slubu ( raz to nawet mlodzi trzymali karton z napisem Dziekujemy, podczas zdjec w plenerze)

Bo tak sie robi we francji i juz sama nie wiem w Polsce chyba nie ? No bo ja bede musiala to zrobic dla Francuzow i sie zastanawiam czy dla polakow tez? Mysle nad tym bo dostalismy od wujka Fabiena pierwszy czek ( wiem pospieszyl sie ) i musze zaczac myslec nad tymi podziekowaniami
lulucelo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 12:54   #634
Mbu83
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Mbu83
Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Przestańcie już pisać, bo w końcu robię coś przy dyplomie i się skupić nie mogę!
Oj to chyba zostaje ci odłączyć neta albo przełozyć pisanie/ robienie przy pracy

Cytat:
No to witaj W SWOWS. Jestes honorowa Wariatka bo jestes Druga

Czy spotkalyscie sie z czyms takim ze po weselu mlodzi wysylaja podziekowania dlla gosci za przybycie tudziez prezent? Ladna kartka i najczesciej zdjecie mlodych ze slubu ( raz to nawet mlodzi trzymali karton z napisem Dziekujemy, podczas zdjec w plenerze)

Bo tak sie robi we francji i juz sama nie wiem w Polsce chyba nie ? No bo ja bede musiala to zrobic dla Francuzow i sie zastanawiam czy dla polakow tez? Mysle nad tym bo dostalismy od wujka Fabiena pierwszy czek ( wiem pospieszyl sie ) i musze zaczac myslec nad tymi podziekowaniami
Ja Druga Wariatka spotkałam się z tym u mojej kuzynki - ich zdjęcie z namisem "Dziękujemy" i coś tam...(nie pamiętam) ale nie wszystkim dawali takie zdjęcia tylko najbliższym - babci, chrzestnym...
Ja tam jeszcze nie wiem czy bedzie mi sie chciało po bo przed mam pełno zapału ale po to nie wiem jak bedzie

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-04-10 o 13:18 Powód: post pod postem
Mbu83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 12:58   #635
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Druga Wariatka spotkałam się z tym u mojej kuzynki - ich zdjęcie z namisem "Dziękujemy" i coś tam...(nie pamiętam) ale nie wszystkim dawali takie zdjęcia tylko najbliższym - babci, chrzestnym...
fajny pomysl, zastanowie sie nad tym

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 12:59   #636
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Pierwsze słyszę, u nas zazwyczaj dziękuję się gościom jak oni wychodzą, czasem daje jakiś mały upominek- ciasta czy cukiereczki ładnie zapakowane. Ewentualnie później młodzi dzwonią do gości jeszcze i pytają jak się bawili, dziękują itp, ale to już niekoniecznie.

Chociaż ten pomysł z kartonem "dziękujemy" na plenerze fajna rzecz, można potem gościom chociaż na maila wysłać zdjęcie z krótkim podziękowaniem, na pewno miło im się zrobi

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 13:17   #637
dzasta110
Wtajemniczenie

u mojej siostry w tamtym roku było podziękowanie dla gości w takiej formie: cukierek czekoladowy a do niego przyczepiona karteczka z ładnym podziękowaniem, podpisy Młodych i data te cukierki były rozłożone przy każdym talerzu i ludzie byli zadowoleni z takiego słodkiego gestu w ich stronę u mnie takie coś też będzie... i może jeszcze ściągnę ten pomysł z kartonem... całkiem faknie to musi wyglądać...

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 13:22   #638
katey
Rozeznanie

GG do katey

matko!!!rzeczywiście piszecie jak opętane nic nie robię w pracy tylko nadrabiam zaległości
jak wróce do domu to może też znajdę jakieś zdjęcie i wkleję skoro toverek zapoczątkowała nową świecka tradycję
a do stowarzyszenia i ja mogę dołączyć podobno gadam tylko o ślubie i weselu

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 13:45   #639
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83
Cytat:
Napisane przez katey Pokaż wiadomość
matko!!!rzeczywiście piszecie jak opętane nic nie robię w pracy tylko nadrabiam zaległości
jak wróce do domu to może też znajdę jakieś zdjęcie i wkleję skoro toverek zapoczątkowała nową świecka tradycję
nie masz wyboru KATEYwklejaj zdjeciaja poszlam tylko na spacer z psem wrocilam do domu pomalowalam z tata plotek w ogrodku wchodze na wizaz....dwie strony wiecej...czytam od kilku minut i juz mi sie w glowei miesza.......moge dolaczyc do tego stowarzyszenia?
czyli polecacie zakupy w tym sklepie internetowym z butkami slubnymi?ok ja zaraz ide dzwonic do krawcowej i porobie zdjecia butom slubnym hehe zeby sie ich pozbyc............moj tato dzis powiedz ze nie moze sie doczekac slubu tylko z jhednego powodu:ja przestane juz o tym mowic

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
u mojej siostry w tamtym roku było podziękowanie dla gości w takiej formie: cukierek czekoladowy a do niego przyczepiona karteczka z ładnym podziękowaniem, podpisy Młodych i data te cukierki były rozłożone przy każdym talerzu i ludzie byli zadowoleni z takiego słodkiego gestu w ich stronę u mnie takie coś też będzie... i może jeszcze ściągnę ten pomysł z kartonem... całkiem faknie to musi wyglądać...
dzasta czy te czekoladki lezaly juz od samego poczatku obiadu?czyli jak tylko goscie usiedli sobie na swoich miejscach to prezencik juz przednimi lezal tyak?fajny pomysl moge odmalpowac?

Czas edycji: 2008-04-10 o 19:49 Powód: post pod postem
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 14:05   #640
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
dzasta czy te czekoladki lezaly juz od samego poczatku obiadu?czyli jak tylko goscie usiedli sobie na swoich miejscach to prezencik juz przednimi lezal tyak?fajny pomysl moge odmalpowac?
tak, leżały od samego poczatku, kelnerzy rozłożyli
zmałpować oczywiście, że możesz
po to sobie tu gadamy, żeby coś podpatrzeć i zmałpować, przynajmniej ja
dziewczyny w końcu chyba wzięły się za "robotę", że tak zamilkło

Stary 2008-04-10, 14:06   #641
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80
buhaha...
małpuj od niej - i tak wszystke to robimy tutaj hehehehhe

jak tak czytam o waszych ręcznych robótkach to aż mnie wstyd ogarnia - bo na razie nic nie tknęłam z "tych" rzeczy
Ale dzis SZOK
I musze sie z kimś podzielć radością - po 3 miesiącach poszukiwań i nieudanych przymiarkach moja krawcowa znalazła w końcu materiał o jaki mi chodziło : jupi:
Właśnie wrócilam z przymiarki gdzie w końcu suknie zaczyna przypomnać to o co mi chodzi
Mam ochote fruwać z radości! Czekałam na ten dzień 3 dłuuugie miesiące

zwariowałam z radości

a poniżej "nasze" fotki - troszkę inaczej niż u Was bo u Nas trójeczka
My w ostatnie Boże NArodzenie i nasze słońce - Nati kilka dni temu
(my takie stare konie co to juz dom, dziecko, praca.. )

Cytat:

robotę? jaka robotę? to ktoś tu w ogóle pracuje??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg my.jpg (33,9 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nati.jpg (35,2 KB, 33 załadowań)

Czas edycji: 2008-04-10 o 19:50 Powód: post pod postem
ava80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-10, 14:12   #642
agunia82
Zakorzenienie

śliczna para, cudny dzieciaczek Pozazdrościć tego skarba małego

Cieszymy się razem z Tobą że z sukienką i materiałem się udało

Stary 2008-04-10, 14:13   #643
dzasta110
Wtajemniczenie

ava ale słodziuchna ta Twoja córcia

Stary 2008-04-10, 14:16   #644
lulucelo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Asiuk trzecia wariatka SWOWS III

Cytat:
Oj to chyba zostaje ci odłączyć neta albo przełozyć pisanie/ robienie przy pracy

Ja tam jeszcze nie wiem czy bedzie mi sie chciało po bo przed mam pełno zapału ale po to nie wiem jak bedzie

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
fajny pomysl, zastanowie sie nad tym
we Francji mozna zamowic zupelnie takie karki z wydrukowanym tekstem podziekowan i kilkoma zdjeciami ze slubu .

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę, u nas zazwyczaj dziękuję się gościom jak oni wychodzą, czasem daje jakiś mały upominek- ciasta czy cukiereczki ładnie zapakowane. Ewentualnie później młodzi dzwonią do gości jeszcze i pytają jak się bawili, dziękują itp, ale to już niekoniecznie.

Chociaż ten pomysł z kartonem "dziękujemy" na plenerze fajna rzecz, można potem gościom chociaż na maila wysłać zdjęcie z krótkim podziękowaniem, na pewno miło im się zrobi
No to dziewczyny szykujcie kartony

Cytat:
Ja bede dawala tradycjne francuskie draze czyli migdaly w cukrze, z karteczka z naszymi imionami, ale to jest tradycja tego obejjsc sie nie da. A dladzieci takie czekoladki w cukrze jak mms bo te migdaly to twardawe i czasem latwo sie mozna nimi zakrztusic

Cytat:
Napisane przez katey Pokaż wiadomość
Katey oficijalnie SWOWS 4

No ide sobie dalej myslec i wymyslac dam znac jak na cos jeszcze wpadne
Stary 2008-04-10, 14:21   #645
agunia82
Zakorzenienie

Ja myślę, że do SWOWS to można wszystkie dziewczyny co się tu udzielają zaliczyć, włączając mnie

Mój TŻ ma w ogóle przerąbane, bo nie dość że ja mu w domciu o ślubie co i rusz wspominam, to jak pojedziemy do Jego rodziców na obiad to też jeden temat

U moich jesteśmy rzadziej, bo mieszkają 100km od nas, więc ja częściej z mamą wiszę na telefonie, ale to jak TŻ jest w pracy

Stary 2008-04-10, 14:25   #646
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość
sliczna z Was rodzinka, a niunia po prostu boska

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 14:58   #647
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

dziękujemy za komplementy
Młoda nas rozwala - dosłownie. Musze przyznac że to udany ij pogodny dzieciak
Stary 2008-04-10, 15:01   #648
lulucelo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
nie masz wyboru KATEYwklejaj zdjeciaja poszlam tylko na spacer z psem wrocilam do domu pomalowalam z tata plotek w ogrodku wchodze na wizaz....dwie strony wiecej...czytam od kilku minut i juz mi sie w glowei miesza.......moge dolaczyc do tego stowarzyszenia?
czyli polecacie zakupy w tym sklepie internetowym z butkami slubnymi?ok ja zaraz ide dzwonic do krawcowej i porobie zdjecia butom slubnym hehe zeby sie ich pozbyc............moj tato dzis powiedz ze nie moze sie doczekac slubu tylko z jhednego powodu:ja przestane juz o tym mowic
no moj chyba tez sie podda i bedzie tak samo niecierpliwie czekal na slub jak ja witatj w SWOWS

Cytat:
tak, leżały od samego poczatku, kelnerzy rozłożyli
zmałpować oczywiście, że możesz
po to sobie tu gadamy, żeby coś podpatrzeć i zmałpować, przynajmniej ja
E tam zadne malpowanie ja to tak ladnie nazywam inspiracja a wiadomo ze za kazdym razem bedzie inaczej , mozna takie cukierki w tiulu obwiazac tiul taniutki jest i do tego kawalek bialej tasiemki do pakowania kwiatkow

Cytat:
buhaha...

Slicznie bedzie z dzidzia, tylko uwazaj zeby nie zrobila ci konkurencji na twoim wlasnym slubie
Stary 2008-04-10, 15:54   #649
biedronka19876
Rozeznanie

Cytat:
Chodzi o takie duze pudlo ( ktore mialam po jakiejsc paczce swiatecznej) pomalowalam je na srebrno i bialo , przykleje tez takie srebrne serce, na pokrywce jest dziura i tam mozna wrzucic koperte. Tak sie robi we francji pudlo bedzie sklejone i nie bedzie go mozna otworzyc podczas wesela , bedzie lezalo na stoliku kolo ksiegi gosci, jesli dostaniemy koperty pod kosciolem to sami wrzucimy a jak nie to goscie beda mogli wrzucac to tej urny otworzymy na drugi dzien. To poprostu bedzie w widocznym miejscu wiec na pewno nie zginie a nie bedzie mozna go otworzyc wiec koperty beda w bezpieczenstwie nie mam innego zdjecia niz to ktore wkleilam wklejam jeszcze raz, bo pudlo zostalo w domu, moge zrobic wieczorkiem i wyslac jutro na przyklad, to nie zadna filozofia.

tu sa tez inne przyklady. niektorzy biora za wytlumaczenie ) sobie jako urne naprzyklad taka ozdobna klatke na ptaki ( biala)
http://www.le-mariage.com/boutique/urne.html

dzieki za wytlumaczenie )
biedronka19876 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-10, 16:34   #650
robaczek-85
Rozeznanie

Śliczne fotki wklejacie

Ja też tak miałam z wariacjami ślubnymi... teraz to już wszyscy je mamy w rodzinie bo do ślubu 16 dni

Zamiast się denerwować ślubem...uczę się do egzaminu:/

byłam zamówić bukiet...ale akurat właścicielki sklepu nie było i umówiłam się na jutro, na nic nie mam czasu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg my.jpg (61,0 KB, 47 załadowań)

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 16:36   #651
nysiunia
Raczkowanie

Cytat:
Ja halke też muszę wypożyczać bo nie jest z suknią
Myślałam ze tak jest zawsze
I na dodatek musze dać 150 zł kaucji żebym przypadkiem nie postanowiła jej sobie zatrzymać, a ona przecież nawet tyle nie warta. Hmmm.... wygląda na to że przeceniałam ten salon
ja zamówiłam halke na allegro - podałam wymiary i mi uszyli - z przesyłką niecałe 70 zł zapłaciłam

Dziewczyny muszę przyznać, że jesteście śliczne! Jak znajdę jakieś zdjęcie to wkleje.
Ja generalnie mało się udzielam, bo nie mam zbytnio czasu, ale wszystko czytam (piszecie na potęgę!!!). Okazało się, że mam jeszcze pare rzeczy do zrobienia - i chyba nocami je będę robić (zawieszki na alkohol, winietki), nie mam rajstop, musze kupić bransoletke - bo rękawiczek nie będę mieć i jeszcze pare innych rzeczy i nie wiem kiedy to zrobie. Nie mamy na czym spać, nie mamy na czym siedzieć. Na wszystkie meble po kilka tygodni trzeba czekać i wogóle to jestem zestresowana....!!!!
A do ślubu 9 dni.
nysiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 17:07   #652
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
sukni nie pokazywalam gdzies tam jest mow watek z suknia
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=235978
, ale kleje moze zdjecie z katalogu tylko ze moja jest w kolorze smietankowym ( a dokladniej kosc sloniowa ivory) bardzo prosta i skromna
Zdjecie bez moje twarzy bo wyszlam serio tragicznie to tylko kiecke ogladac babka w salonie robila nie umiala sie pozluzyc aparatem

Zamowilam ta choc nie mialam wrazenia " to ta jedyna" a pozatym bylam sama i tak srednio jestem zadowolona z tej wizyty
Bardzo ładna,delikatna suknia

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
a nie pokazywałam
nie pokazywałam, bo po zamówieniu sukni TŻ chciał koniecznie wiedzieć jaką wybrałam, a ja mu nic nie mówię ale już ponad 3 miesiące minęły od zamówienia, on już się nie pyta, więc w sumie moge pokazać

moja suknia jest w kolorze śmietankowym - zdjęcia niestety nie obrazują wyglądu sukni na żywo kiedyś już pisałam, że jak już zmierzyłam tą suknię to od razu wiedziała, że tylko ta tylko bolerka nie miały w sklepie i wyciągnęla katalog, żeby mi je pokazać i jak zobaczyłam te fotki to: mówię: to ta suknia - byłam bardzo zdziwiona bo prawdopodobnie oglądając zdjęcia z katalogu w ogóle bym na niż nie zwróciła uwagi
Juz kiedys wysyłałeas mi zdjecia sukni na priva wiec teraz tylko moge powtorzyc co napisałam:Piekna jest

Cytat:
buhaha...

jak tak czytam o waszych ręcznych robótkach to aż mnie wstyd ogarnia - bo na razie nic nie tknęłam z "tych" rzeczy
Ale dzis SZOK
I musze sie z kimś podzielć radością - po 3 miesiącach poszukiwań i nieudanych przymiarkach moja krawcowa znalazła w końcu materiał o jaki mi chodziło : jupi:
Właśnie wrócilam z przymiarki gdzie w końcu suknie zaczyna przypomnać to o co mi chodzi
Mam ochote fruwać z radości! Czekałam na ten dzień 3 dłuuugie miesiące

zwariowałam z radości

Sliczne trio tworzycieA Niunia mała przecudna
Stary 2008-04-10, 17:09   #653
agunia82
Zakorzenienie

No i kolejna śliczna para nam się objawiła

Katia, dawaj Ty też zdjęcia z TŻ-tem, ale już!

Stary 2008-04-10, 17:43   #654
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
My zrobiliśmy coś takiego - ślub był we wrześniu, a na Boże Narodzenie wysyłaliśmy wszystkim, którzy byli na weselu życzenia wraz ze zdjęciem grupowym z wesela i podziękowaniami za bycie z nami w ważnym dla nas dniu.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 18:04   #655
czekoladka79
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie co dziewczyny we Francji sprzedaja ci suknie bez halki to znaczy ze halki cena nie jest wliczona w cene sukni i wyobrazcie sobie ze tam gdzie zamawialam ta sukienke chcieli za sama halke 95 € , a w innym sklepie w moim miescie chcieli 160 € a ja kupilam moja na ebayu juz doszla dawno w kopercie poskladana i jest super i nie ta cena a swoja droga to haka kosztowala 7 euro i do tego 15 € FDP

No u mnie też cena halki nie była wliczona do sukni, kupowałam osobno i zapłaciłam 250 zł .....
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 18:24   #656
malutka_24
Wtajemniczenie

Cześć wszystkim po długiej nieobecności Dawno już nic ni pisałam, bo u mnie w domu jest remont łazienki i na ten czas mieszkamy z TZ u moich rodziców więc nie zawsze mam dostęp do kompa (wszyscy toczą o niego boje). Jak się w końcu zabrałam do czytanie to mi wyszło 10 stron
Dziewczyny suknie macie śliczne, a wasze zdjęcia z TZ są super. Jak już wrócę do siebie to też postaram się coś wkleić
Ogólnie muszę się Wam pochwalić, bo wczoraj kupiliśmy ZAPROSZENIA!!! Kupiliśmy 2 rodzaje: inne dostaną rodzice, rodzeństwo (czyli nasi świadkowie), babcie i chrzestni. Stwierdziliśmy, że chcemy te osoby wyróżnić w jakiś sposób. Jeśli chodzi o halkę to ja mam w cenie sukni, jako gratis "od firmy". U nas będzie tak, że dla każdej osoby w restauracji będzie na stole coś słodkiego (myślałam o "kuleczce" raffaello albo ferreroche i do tego karteczka z podziękowaniem), a po weselu chcemy każdemu z gości (którzy oczywiście przyjdą) wysłać podziękowanie z grupowym zdjęciem ze ślubu

kina2807 jak przeżyłaś wtorkowy dzień bez prądu?
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 19:11   #657
mordusiak
Przyczajenie

Łoo Matko!
Nie nadążam z czytaniem!
Więc byłam dzisiaj z przyjaciółką mierzyć sukienki bo nie wiedziałam w czym mi będzie ładnie. Jestem dość pulchna i musiałam dobrać jakiś fason. No i tradycyyjnie gorset musi być. Sukienkę szyje u krawcowej, zadatek dawno wpłaciłam ale na zdjęcie miary i wybór fasonu jade pod koniec kwietnia. Mam nadzieje że wszystko będzie na czas Krawcowa ma bardzo duże doświadczenie i mam nadzieje że wie co robi. Ale muszę przecież wiedzieć jaką suknie chce mieć przecież nie powiem jej: "niech pani uszyje jakąś suknie" bo pomyśli ze z wariatkowa uciekłam Chciałam wam pokazać wybór fasonu ale zginął mi dzisiaj kabel usb z aparatu szukałam go pół dnia ale nie mam pojęcia gdzie jest jak TŹ wróci z pracy to może znajdzie!
A co do sukienki to góra gorset, dół spódnica w A ale odcinana poniżej bioder. Myśle że wiecie o co mi chodzi? Jak znajdę podobną w necie to wkleje.
Pozdrawiam
mordusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 20:00   #658
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dziewczyny przestraszyłam się. Patrzę dzisiaj do moich świadectw z liceum, a tam ocena z religii tylko do drugiej klasy. W trzeciej i czwartej mam za to wielką krechę i za chiny nie jestem w stanie sobie przypomnieć dlaczego. Czy zaprzestałam chodzenia czy już nie miałam tego przedmiotu. To było tak dawno temu. Mój partner chodził do technikum mechanicznego tam w ogóle nie miał religii. Boję się co teraz powie Ksiądz, kiedy przyjdziemy do niego z dokumentami, chętni spisywać protokół.

Czy któraś z Was jest/była w podobnej sytuacji?Czy jest możliwe (kiedy działał stary system 4-letnich ogólniaków), że religia nie trwała 4 lata, tylko jak u mnie do 2 klasy?
Stary 2008-04-10, 20:30   #659
kasiuleks
Rozeznanie

hmm no dziwne... ja w ogolniaku mialam przez 4 lata religie...

[ ' ]
kasiuleks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 20:54   #660
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Dziewczyny przestraszyłam się. Patrzę dzisiaj do moich świadectw z liceum, a tam ocena z religii tylko do drugiej klasy. W trzeciej i czwartej mam za to wielką krechę i za chiny nie jestem w stanie sobie przypomnieć dlaczego. Czy zaprzestałam chodzenia czy już nie miałam tego przedmiotu. To było tak dawno temu. Mój partner chodził do technikum mechanicznego tam w ogóle nie miał religii. Boję się co teraz powie Ksiądz, kiedy przyjdziemy do niego z dokumentami, chętni spisywać protokół.

Czy któraś z Was jest/była w podobnej sytuacji?Czy jest możliwe (kiedy działał stary system 4-letnich ogólniaków), że religia nie trwała 4 lata, tylko jak u mnie do 2 klasy?
Religia była przez 4 lata, tylko nieobowiązkowa więc skoro nie masz oceny to pewnie nie chodziłaś. Ja byłam w takiej samej sytuacji i musiałam zrobić kurs, TZ chodził na religię do samego końca 4 klasy, tylko mu świadectwa nie dali( bo to była taka oddzielna kartka żółta bodajże), bo ksiądz sie zgapił, cośtam...no i też musiał ze mną chodzić Tak czy siak poradnię musicie zaliczyć..
Dziewczyny szczeście bije z Waszych zdjęć, aż miło oglądać takie szczęśliwe i zakochane buzie Ava, a twoja córcia to jak ciasteczko do schrupania i jak ją Mamusia fajowo ubiera!

PS. mój suwak coś się zaciął...Wiecie może jak go "ruszyć"?
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości