Mamy majowe cz. VI - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-19, 12:20   #4141
marta6704
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Bambi : Ja po prostu nie mam kombinezonu. Ewentualnie taka cieplejsza bluzę. Nastawilam się na temperaturę powyżej 15 stopni.

Dziewczyny wystawiacie w taką pogodę pranie na balkon? Bo wypralam tą pościel i szkoda mi żeby kisila się w domu, a jest póki co słonko więc może da radę wyschnac
Wiecie ze mnie jest słaba Pani domu dopiero się uczę tak naprawdę i czasami się zastanawiam czy dobrze coś robię.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 12:24   #4142
talusiax33
Zadomowienie

Ukrajinka - Jakie pyszne smoothie 😍 aż ślinka cieknie!

CamomileS - Można zwracać biustonosze ja wczoraj zwróciłam jeden i nie było problemu. Oczywiście dopytałam o to przy zakupie.

Inezz - Ja uwielbiam tusz Eveline złoty, jest tani a u mnie sprawdza się rewelacyjnie ☺

Esor - Hura! Nie mogłam się doczekać 😍😍 GRATULUJĘ małej Agatki! Jak się poczujesz lepiej to czekamy na jakieś szczegóły i zdjęcie pierwszej wątkowej ksiezniczki!

Ale zawierucha u mnie! Sypie, leje, wieje - masakra 😖
Idę się kąpać i ogarnąć bożenke, puszczę pranie, obejrzę mój serial i biorę się za obiad

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Bambi : Ja po prostu nie mam kombinezonu. Ewentualnie taka cieplejsza bluzę. Nastawilam się na temperaturę powyżej 15 stopni.

Dziewczyny wystawiacie w taką pogodę pranie na balkon? Bo wypralam tą pościel i szkoda mi żeby kisila się w domu, a jest póki co słonko więc może da radę wyschnac
Wiecie ze mnie jest słaba Pani domu dopiero się uczę tak naprawdę i czasami się zastanawiam czy dobrze coś robię.

Ja zawsze wystawiam na balkon o ile nie pada i nie ma mega wilgoci nawet dobrze jak mocno wieje wiatr, szybko przewieje a jak słoneczko świeci to jeszcze lepiej. Też wolę jak pranie nie kisi się w domu. Niestety u mnie dziś zawierucha, więc włączę kaloryfer w łazience i tam będę suszyć ☺

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 12:25   #4143
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Paskudny dzień, czuje się taka słaba.. najchętniej nie wyszłabym z łóżka a w domu tyle do zrobienia.. i jeszcze mam dziś wizytę, muszę ogarnąć bożenke. O nie :<

Na szczęście szwagierka kupiła mi legginsy czarne w innym Lidlu. ☺

MAM te leginsy są bardzo wygodne

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ja żałuje ze odrazu nie kupiłam laktatora, liczyłam na KP ale nigdy nic nie wiadomo.
Młody zarejestrowany, kiedys dawali 3 akty urodzenia teraz mam jeden i juz nadany nr pesel. Dostaliśmy tez body na rozmiar 74 w prezencie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Witamy nowego oficjalnego obywatela RP

Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
Marta tam jest woda kokosowa, szpinak, banan, kawalek jablka, borowki amerykanskie i truskawki
ale pyszności, a ja właśnie zjadłam kilka ciastek francuskich bardzo niezdrowo

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość

Mam okropnę zgagę i nie mogę zrobić 2 przepraszam, że o tym piszę, ale może któraś ma podobny problem z 2? ze dwa tyg temu 3 razy dziennie, a teraz nic...
Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Moze suszone sliwki, czopek glicerynowy tez napewno pomoze
dokładnie to stosuje, gdyż problem z 2 mam od około 24 tc. Suszone śliwki popijam kefirem, potem jem jabłko a jak nie ma efektów to wieczorem czopek glicerynowy i nie ma silnych zawsze sukces

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
Ehh ja mam jakiś słabszy dzień, niby się wysłałam , ale jakoś tak źle mi... Nie mam cierpliwości do synka, dziś trochę na niego pokrzyczalam, ale on tez dziś jakaś maruda.. na szczęście mogłam go zaprowadzić do mojej mamy,może się zdrzemne, a potem porządki.

U mnie podobnie. Bez płaczu, ale jakiś taki dzien... Zupełnie nie mam powodu, a dołek jest. Trzeba się wziąć w garść! Może jak zabiorę się za jakąś robotę, to będzie lepiej, może czas torbę spakować...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
u mnie też dzisiaj słabszy dzień, humoru brak, samopoczucie w skali 1-10 niestety 0 bez płaczu ale smętnie się czuję

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dziewczynki drogie, o 10:38 przez cc przyszła na świat Agatka 56 cm i 3400 g

WIELKIE GRATULACJE pierwsza forumowa mała dama jest na świecie czekamy na zdjęcie jak się czujecie?

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
To dziewczyny nie bierzecie na wyjście kombinezoniku? hmm, to nie wiem, może i mi niepotrzebny. Ale chyba i tak warto mieć coś takiego

Dzisiaj na 18 idę na hybrydy, potem do hm zobaczyć staniki i do kiko, rossmana po trochę kosmetyków. Może coś upoluję z tej promocji fajnego
Ania widzę że też się szykujesz na ślub!
ja mam w piątek. Też muszę rajty kupić jeszcze. No i biorę torbę do porodu zdecydowanie
ja mam kombinezonik z polaru i taki grubszy na podszewce - kupiłam kiedyś w lumpku nówka sztuka z metkami w zależności od pogody tż weźmie na wyjęcie do domu jeden albo drugi

Ja już po wizycie. Jestem pozamykana na wszystkie spusty, szyjka na 2 cm (strasznie bolesne dziś było badanie ) łożysko młode jak to określił mój gin i widać lekkie zwapnienia ale zbliżającego się porodu nie widać. Szyjka nawet nie zwiastuje zmiękczenia jest twarda i długa także tego ...
Ciśnienie 120/60 , tętno płodu w normie, ktg nie robione, a i sprawdzał mi jaka jest blizna po poprzednim cięciu na usg chyba ma to jakieś znaczenie, może sprawdzał czy się nie rozchodzi?
następna wizyta za tydzień, chyba że się coś bedzie działo to wtedy od razu mam jechać do szpitala, gbs mam dodatni dostałam antybiotyk na 5 dni

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 12:26   #4144
bunnybe
Zadomowienie

Marta ja jak jest słońce to wystawiam na balkon a potem dosuszam w mieszkaniu przy odkreconym kaloryferze tez wole zeby troche na swiezym powietrzu doschło niz mialabym kisić je w domu
Stary 2017-04-19, 12:32   #4145
Melka88
Zakorzenienie

Ja na wyjscie tez kombinezonu nie mam. Spakowalam body z kr. rekawem, pajaca, skarpetki, niedrapki, czapeczke i polarkowy kaftanik. Do fotelika kocyk. W razie czego maz moze dowiezc body z dl. rekawem i polspiochy jeszcze.

Negocjuje z synem w kazdym razie, ze do maja wychodnego nie ma - za smarkaty jest.

Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 12:33   #4146
Baambi
Zadomowienie

Bunny, Kiwaczka łeee szkoda że od jutra :/ no trudno, to jutro może skorzystam jakoś dzięki za info!
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 12:34   #4147
misja0181
Rozeznanie

Cytat:

Jak nie pada to wystawiam na balkon a wieczorem np zabieram zeby doschlo w domu

Aixa no to wizyta udana a termin cc masz czy probujesz sn? Bo rozumiem ze o bliznie po cc pisalas?

misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-19, 12:36   #4148
Martirybka
Rozeznanie

Mamy majowe cz. VI

Cytat:

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

Cudownie!!! Gratulacje! Jak się czujesz?

Edytowane przez Martirybka
Czas edycji: 2017-04-19 o 12:43
Martirybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 12:37   #4149
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:

Jak jest słońce to nawet jak chłodno to można wystawić ja czasem tak robię

Pocieszę Cię. Ja jestem ChPD mój TŻ ogarnia więcej w domu niż ja dobrze przynajmniej ze jako tako gotuje bo inaczej to chyba by mnie nie trzymał xD

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 12:37   #4150
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
To dziewczyny nie bierzecie na wyjście kombinezoniku? hmm, to nie wiem, może i mi niepotrzebny. Ale chyba i tak warto mieć coś takiego

Ale spałam! dopiero się obudziłam

Dzisiaj na 18 idę na hybrydy, potem do hm zobaczyć staniki i do kiko, rossmana po trochę kosmetyków. Może coś upoluję z tej promocji fajnego
ja mam w piątek. Też muszę rajty kupić jeszcze. No i biorę torbę do porodu zdecydowanie
Ja też nie mam żadnego kombinezonu.. liczę na to że jak się coś zacznie dziać to będzie lepsza pogoda na majówkę zapowiadają +20 stopni mam taką grubszą bluzę na wyjście dla małej i mam nadzieję że to wystarczy

Cytat:

Magnificence taaaaak baaaaardzo nisko, dziwne uczucie takie
Śniegiem sie nie przejmuj. U mnie dzis rano było wszystko zasypane, a teraz świeci słońce i nie ma ani śladu po tym bialym dziadostwie ;p
Na razie tego słońca nie widać tylko wiatr i śnieg. Dobrze że nie musiałam dziś z domu wychodzić ..

Edytowane przez Magnificence
Czas edycji: 2017-04-19 o 12:38
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 12:37   #4151
Baambi
Zadomowienie

Aixa a na kiedy masz termin?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-19, 12:38   #4152
misja0181
Rozeznanie

Inezz no właśnie wydawało mi się że axkid to dobra firma. Tylko wszytskie opinie jakie są to o tych dla starszych dzieci fotelikach a o tym pierwszym 0-13 cos niebardzo piszą. No i małż stwierdził że jak chiński trochę wylygląda na żywo i już zwątpiłam. Z pierwszym synkiem mialam maxi cosi city na pasy a teraz chce cos z baza porzadnego. No nic. Zobaczę jeszcze co odpiszą.

Stary 2017-04-19, 12:41   #4153
Magnificence
Rozeznanie

Ja właśnie sobie uświadomiłam że dalej nie kupiłam wanienki we wtorek mam wizytę jak mi lekarz powie że coś się już dzieje to ja zamówię a jak nie to jeszcze poczekam.

Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 12:41   #4154
bunnybe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Negocjuje z synem w kazdym razie, ze do maja wychodnego nie ma - za smarkaty jest.

podoba mi sie Twoje podejście ja jakos jestem spokojna, bardziej mam zyczenie zeby urodzil sie jeszcze w maju a nie na początku czerwca
Dzisiaj moja kolezanka bedzie miala wywolywany porod bo miala termin tydzien temu i nic sie nie wydarzylo
Stary 2017-04-19, 12:43   #4155
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Esor ogromne gratulacje! córcia idealna. obys szybciutko teraz doszła do siebie

marta - jesli u CIebie jest wilgotne powietrze dziś to suszyłabym w domu.

te leginsy z lidla są bardzo fajne i wygodne. mam jasnoniebieskie.

życzę Wam miłego dnia

ja lecę na miasto po walizkę i mam nadzieję że z jakąś wrócę. Nie mam żadnej, ani nic kompletnie nie przygotowane dla malucha, ani torby do szpitala, muszę Was dogonić...
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 12:46   #4156
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
Ja też nie mam żadnego kombinezonu.. liczę na to że jak się coś zacznie dziać to będzie lepsza pogoda na majówkę zapowiadają +20 stopni mam taką grubszą bluzę na wyjście dla małej i mam nadzieję że to wystarczy

Na razie tego słońca nie widać tylko wiatr i śnieg. Dobrze że nie musiałam dziś z domu wychodzić ..

20 stopni? A gdzie tak zapowiadają? Bo mnie tu wszyscy dookola gadaja ze majowka tez ma byc zimna
Wolę Twoją wersję )
Stary 2017-04-19, 12:50   #4157
justyna_bokszczanin
Raczkowanie

Mohnka od 20 kwietnia jest - 49% na wszystko, a jak założysz konto Rossmann to będziesz miała - 55% 😊

Bunnybe tak na polna, ale dojazd tu to tragedia ...

Esor gratulacje ❤️❤️

A ja się boję, jeszcze mnie nie przyjęli, a tu się okazało, że od początku powinnam mieć prowadzona ciążę w Poznaniu i wgl już nie wiem co się dzieje... 😕 martwię się, jeszcze jak na złość ciśnienie miałam 158/95 jak nigdy 😨

Instagram-praktycznie codziennie nowy make up + codzienność
justyna_bokszczanin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 12:56   #4158
Glassball
Rozeznanie

Cytat:

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Gratulacje odpoczywajcie jej mnie to czeka już w poniedziałek...

Nadrabiam po troszku. Święta u mnie w miarę spokojnie. Teraz po trochę pakuję nasz majątek ale czuję się tak niedołężnie... co karton musze siadać i odpoczywać, kartonów pełnych przybywa, a rzeczy do spakowania jakoś nie ubywa ale chcę jak najwięcej do soboty spakować. Mąż powoli wywozi rzeczy co dzień po trochę. Łączę się w bólu bioder, przewrócenie się na drugi bok to jakiś koszmar... a z drugiej strony od wczoraj czuję się kompletnie nie gotowa na poród... tyle mam jeszcze do ogarnięcia mam nadzieję, że uda mi się Was nadrobić między kartonami

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 13:06   #4159
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Esor, gratulacje, duza dziewczynka

Mojego meza rozklada przeziebienie, mnie boli gardlo, s tu zaraz trzeba rodzic.. Dsje corci profilaktycznie syrop na przeziebienie i mam nadzieje, ze nam szybko przejdzie..

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 13:06   #4160
bunnybe
Zadomowienie

Justyna najważniejsze ze dojechałas, teraz bedziesz pod najlepszą opieką, faktycznie szkoda ze od początku nie skierowano Cie do tego szpitala, jesli chodzi o patologiczne ciaze to on nie ma sobie rownych
Stary 2017-04-19, 13:13   #4161
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
podoba mi sie Twoje podejście ja jakos jestem spokojna, bardziej mam zyczenie zeby urodzil sie jeszcze w maju a nie na początku czerwca
Dzisiaj moja kolezanka bedzie miala wywolywany porod bo miala termin tydzien temu i nic sie nie wydarzylo
Ja tez miewam takie mysli, ale jak mnie dopada ten bol jak na okres to mi sie odmienia 😁 a w szyjce to mnie od wczoraj potrafi tak zakluc, jakby mi ktos z calej sily paznokiec wbijal.
Moja mama na 4 ciaze 3 dziewczyny rodzila po terminie, a chlopca tydzien przed terminem. Tak mogloby byc

Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 13:23   #4162
Baambi
Zadomowienie

Magnificence ja też nie mam wanienki; uznaliśmy że niepotrzebnie miejsce będzie nam zabierać :P ale mamy wybraną z ikei i tż w każdej chwili może podjechać. Także pewnie jeszcze z tydzień albo dwa nie będziemy jej kupować

Edytowane przez Baambi
Czas edycji: 2017-04-19 o 13:25
Stary 2017-04-19, 13:24   #4163
gornek
Zakorzenienie

Bunnybe w święta ciężko było dostać laktator który chciałam wiec dopiero dzisiaj był do odbioru. Ale zrobiłam jedna serie 7-7 i było juz 150 ml pozniej juz mniej leciało.
Co do ciuszków nie miałam nic na 50 wiec nosi 56 chociaż w tym pływa niestety.
Esor gratulacje ❤️
W piatek idę na ściągnięcie szwów i mam nadzieje ze będzie wszystko ok

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-19, 13:26   #4164
marg0lcia
Zadomowienie

Gornek Twój pływa w 56, a ja nie wiem czy moja w ogóle się w ten rozmiar zmieści

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 13:31   #4165
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Gornek Twój pływa w 56, a ja nie wiem czy moja w ogóle się w ten rozmiar zmieści

Ja też się o to obawiam

Jeju nie przestaje mnie w tym boku boleć, przeczytałam forumy internetowe (tak, wiem...) i teraz schizuję, że to zastój moczu w nerce dobrze, że jutro mam wizytę

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 13:39   #4166
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Ja też się o to obawiam

Jeju nie przestaje mnie w tym boku boleć, przeczytałam forumy internetowe (tak, wiem...) i teraz schizuję, że to zastój moczu w nerce dobrze, że jutro mam wizytę

NIE CZYTAMY INTERNETÓW !

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Ukrajinka - może zaktualizuj jak będziesz miała wolną chwilę pierwszą strone bo w końcu mamy już 3 wątkowe dzieciaczki
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 13:43   #4167
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Aixa a na kiedy masz termin?
Na 7 maja
Misja tak pisałam o bliznie po cc . Będziemy próbować sn ale z dużym prawdopodobieństwem będzie cc.

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 13:56   #4168
talusiax33
Zadomowienie

Ja już po kąpieli, haha śmiać mi się chce! Ledwo oddech łapałam, takie musiałam wygibasy w wannie robić żeby bożenka była gładka i nogi 😂 co za poświęcenie! Jak mąż wróci z pracy to musi zobaczyć jak tam sytuacja wygląda.

Aixa - Oo a jak z rozmiarówką legginsów? Bo kazałam wziąć sobie S takie jak nosiłam przed ciąża (słyszałam że są duże rozmiary) no i mam nadzieję, że będą dobre dopiero jutro do mnie dotrą.
Gratuluję udanej wizyty zauważyłam, że im bliżej porodu tym bardziej bolesne są dla mnie badania może coś w tym jest?
Właśnie dziś będą mi pobierać wymazy GBS.

Ania - Hahaha tak czytam i czytam i myślę.. o co chodzi! ChPD 😂😂 sikam po nogach! A tak poważnie to na pewno nie jesteś to że mąż ogarnia więcej w domu to co z tego?! Ty na pewno jesteś odpowiedzialna za inne różne czynności i rzeczy ☺ a gotowanie to już też baaaardzo dużo!

Misja - A może maxi cosi cabriofix albo pebble? Z bazą
Kurcze właśnie teraz myślę i przecież mam termin na 26 maj.. kilka dni przenoszę i urodze w czerwcu, nie chce tak!! Chce rodzic w maju! ;<

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 14:02   #4169
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
W Lidlu mozna (nie wiem jak majty, ale staniki na pewno) - nie mają przymierzalni, wie jedyna opcja żeby zmierzyć to w domu. Ja myślę że pewnie trochę zwrotów i ciążowych rzeczy i dzieciecych bedzie, bo sporo ludzi kupuje hurtowo, a potem zwracają...

Zjadłam twixa, popilam cola i trochę mi lepiej 😊

Dziewczyny, jaki to był tusz z rossmana, który polecałascie? Ma ktoś jakiś sprawdzony korektor pod oczy (w pedzelku)??

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Ja poluje na tusz bourjois twist up a korektor L'Oreal true match

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Gratulacje, gratulacje 😘😘😘😘😘

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:

Ale spałam! dopiero się obudziłam

Ja biorę kombinezonik i kocyk jeszcze 😊

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 14:04   #4170
Baambi
Zadomowienie

Babki co wy się tak wystrzegacie tego czerwca ?
Ja miałam być majowa :P a jestem czerwcowa

Tż chce właśnie fotelik pebble, tylko że jest jakiś nowy model, droższy i się zastanawia nad nim. Ja bym chyba wolała poprzedni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości