Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-09, 12:48   #2611
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Guru.super ta.opieka!

Summer.ja mam 1,5!Dzidziuś duży i.naprawdę.momentami jest mi.ciężko.Przyparta jest główką i właśnie.od 2-3 dni czasami strasznie w kroczu mnie boli,takie rozrywanie.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Karolina pytalas o ciasta-ja ostatnio robilam.babke jogurtowa,sernik na zimno,zjadlabym jakieś ciasto.z.masą np 3 bita,robilam.też panna cotte z musem.malinowym,moja mama.kupila pyszna malinowa.chmurke i.przymierzam.się,aby ją zrobić,aha bardzo też lubię ciasto.marchewkowego.i.se rnik.z nutella
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 13:11   #2612
dorka24
Rozeznanie

Emma, pola, Zua dzięki

U mnie też dzisiaj duchota, na popołudnie zapowiadają burze.
Właśnie wróciłam z targu cała mokra z gorąca, miałam wielką ochotę na truskawki tylko nasze polskie, myślałam że już są te wczesne a tu lipa, tylko zagraniczne. Za to kupiłam szparagi będą na jutro do obiadu

Tez w karcie ciąży mam tylko wizyty i te dodatkowe badania wpisane jak toksoplazmoza, hiv, przeciwciała itp.

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-05-09 o 13:14
dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 13:32   #2613
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja to jeszcze takich skurczy nie mialam chyba.... nigdy nie urodze
Przescieradlo do gondoli tez bede chciala kupuc jakies bawelniane.
Norciu a zdecydowalas sie w końcu na wózek ?
Summer dziekuje, że tak we mnie wierzysz z wagą mam po prostu zachcianki i tyle... wczoraj na kolacje zjadlam dwa pomidory ze śmietaną i doprawiłam malutką miseczka platkow cornflakes z mlekiem. Po godzinie zjadlam pol jabłka. Dzisiaj juz po sniadaniu, czekam na pomiar cukru, a juz mysle o tym co zjem do kawy masakra, chyba muszę sie zająć tym Ali... mam nadzieję że jak będę miala zajęcie pt. Pranie prasowanie układanie to przestane tyle jeść....

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zUa ja też jadłabym ciągle... Wczoraj zrobiłam sobie na kolację 3 kanapli z szynką, białym serem i pomidorem, po czym poszłam do kuchni i... zrobiłam kolejne 3
Dzisiaj tak mnie ciągnie do słodkiego, ale próbuję się powstrzymać. Jedynie co było dzisiaj słodkie, to mrożona kawa z kawałkiem loda śmietankowego. Ale to do towarzystwa z mamą wypiłam.
Ale faktycznie macie rację, jak siedzi się to głowa myśli o jedzeniu, a jak jest się w ruchu to jednak głowa jest zajęta czymś innym i o jedzieniu nie myśli!

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny melduję się po.wizycie ,wszystko ok,pozamykana itd Mała waży 2071g!!Termin z usg na 29.06.!!!
Lekarz też coś.powiedział jak bylam.na fotelu,tylko nie pamiętam dokładnie,mała przyparta??!!
Gratuluję udanej wizyty! Jeju jestem ciekawa, ile mój mały Wielkolud waży w połowie kwietnia miał 1460g- pewnie teraz też będzie już mieć ponad 2kg! Dowiem się za tydzień

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Pierwszy fotel to ten za ok. 400 zł., jest na białych nóżkach.
Ten drugi nowy za 700 zł z wysyłką byłby obity tę fioletową tkaniną.
Fotel z czwartego zdjęcia totalnie skradł moje serce, ale kosztuje jakieś 1370 zł w wysyłką... Dlaczego.... Załącznik 7529316Załącznik 7529326Załącznik 7529331Załącznik 7529336
Fajowe te fotele! A ja dalej marzę o tym ektrop... tylko cena i wygoda nie pasują mi tutaj... Lepiej byłoby, gdybym kupiła kanapę dwuosobową... Jeżu... kto napadnie ze mną bank? :brzyda l:

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Witam się dzisiaj

Gratuluję udanych wizyt i naprawdę już sporych dzieciaczków 2 kilo to już jest co potrzymać.

Dzisiaj jestem na nogach od 6.30 ale od 4 nie śpię. Jest jak na razie nie najgorzej. Zdążyłam już dzisiaj z rana zaliczyć targowisko i zamówiłam wkoncu komodę pod wymiar na ciuszki od malutkiej. Kupiłam też trochę owoców i warzyw i przed chwilą wciągnęłam miskę truskawek z bananem, borówką amerykańską i jogurtem naturalnym teraz biorę się za obiad, chodzą za mną kotlety mielone.

Przed chwilą też dotarł kurier z pościelą do łużeczka, jestem naprawdę zadowolona z wykonania. Naprawdę bardzo ładnie jest szyta.

Norciu wszystko zależy ile chcesz wydać, ten fotel za 4 stówy się chyba opłaca chyba że faktycznie ta tapicerka cię nie przekonuje, ale może spróbujesz ten kolor jakoś złamać, dodać jakąś fajną poduchę czy jakiś pled/ koc w innym kolorze i będzie pasować?

Madziara każdemu się zdarza pokłócić czasami pewne rzeczy się nawarstwiają i gdzieś trzeba temu dać upust, ale najważniejsze to się potem szybko dogadać i wyjaśnić tak więc nie zasmucają się zwłaszcza że już przeprosiła świat

Karolina też się nie denerwuj nie ma czym, takie sytuacje się zdarzają to tylko psinka.
A co do ciasta to za mną chodzi cały czas jakieś ucierane z rabarbarem i z kruszonką. Ja zrobię na weekend. A magnez bierz, jego nie da się przedawkować a naprawdę mało kto ma go na tyle żeby się dodatkowo nie suplementować. Na pewno nie zaszkodzi

Truskawki ja nadal nie trafiłam na truskawki... Więc póki c otylko marzę

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Ostatnio dziewczyny chwaliły się brzuszkami to i ja coś wstawię w obwodzie już 99 cm.Załącznik 7529351

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Super, że z mała wszystko ok!
Łożyskiem narazie się nie przejmuj, ale dobrze, że lekarz zauważył, bo takie coś trzeba mieć na oku.
U mnie łożysko z tego co pamiętam I stopień. Który u ciebie tc? Bo faktycznie okruszek, ale skoro lekarz nie widzi żadnych problemów to bym się nie przejmowała, najwidoczniej taka uroda małego I nic ci lekarz na to nie powiedział? Nie poddał obserwacji itp? Super, że wszystko ok.
A to twój lekarz bierze pod uwagę ten termin? Bo u mnie mała wychodzi rozmiarowo też na czerwiec, ale patrzą na termin z usg I trym. I nie zmieniają go.. Moje kuzynce kilka dni przed terminem cc mała. Się przekręcila główka w dół i urodziła SN. To bym 37tc. Wszystko jest możliwe. A twój gin bierze te same termin pod uwagę??

Dzień dobry! Ale napisalyscie... Nadrabialam przez 30min.

Tak na szybko, to współczuję wam przeżyć z teściami. Moi źli nie są, ale ja ogólnie nie daje sobie na głowę wchodzic,ostro bezczelnie i krótko.. Ale mam za to spokój. Widzimy się z teściami czasem raz na tydzień, czasem raz na 3tyg, a czasem 2 razy w tyg. Mamy do nich 15 min samochodem... Oni na szczęście nie przyjeżdżają bez zapowiedzi.. Ale mają jedną wadę, mówisz im, żeby byli na 17.00 to są na 16 albo max 16:30...
Doprowadza mnie to do furii, daje ostania szansę M. Jak ich nie ogarnie to ja się odezwę.
Serio, wolę żeby byli spóźnieni, niż za wcześnie..
Z moimi rodzicami żadnych problemów,jedynie kloce się z mamą o brata, ale to mi odpowiada bo do jej mózgu coś zaczyna w końcu docierać..

Do wózka mam 3x bawełniane prześcieradło, ale to dostałam.
Spiworkow do spania mam sztuk 6. W różnych rozmiarach i na różne pory roku.

Witamin dla kobiet w ciąży już dlugoooo nie zażywam, po pierwsze źle się czulam,pojawiły się wymioty po drugie, uważam że owoce i warzywa wystarcza...
Kwas. Foliowy skończyłam brać razem z kompleksem witamin dla kobiet w ciąży.
Biorę tylko magnez, jod, witaminę D. I teraz terdyferon na anemię no.i euthyrox.

Byłam też dziś na wizycie u lekarza, miałam ekg robione, bo potrzebne mi do karty ciąży, ale nie wyszło najlepsze. Mam za wolna pracę serca ale jeszcze nie kwalifikuje się pod bradykardie.
Kazała się nie przejmować, tylko bardzo na siebie uważać, niektóre w ciąży maja wysokie ciśnienie i wysoki puls, a u mnie na odwrót..
Przez to, mogą zdarzac mi się omdlenia, zawroty głowy,ogólne osłabienie, spowolnienie funkcjonowanie.
Wpływ ma też na to moja anemia, z którą dopiero zaczynam walkę, no i oczywiście tsh ma duży wpływ na to.
Nie jest źle, ale mogło być lepiej.
Zobaczymy jak badania krwi wyjdą..

Blanka uważaj na siebie i na swoje serducho! Czy te wyniki kardiologiczne klasyfikują Cię względnie do CC?

Z tą wagą teraz, to moja gin mówi mi, jaki "termin" wychodzi na podstawie wagi, ale nie bierze go pod uwage. Dzicie rosną teraz nierównomiernie i dlatego też są takie różnice wagowe i wielkościowe pomiędzy dziećmi urodzonymi w tym samym tygodniu.

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
super, że wszystko ok duża córeczka

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

śliczny brzuszek

Blanka oszczędzaj się
ja to mam pustki w karcie ciąży, reszta poza wizytami niepouzupełniana, to źle? sprawdzają to gdzieś?
U mnie w sumie jest wszystko na bieżąco wypełniane. Byłam u dentysty w drugim trymestrze to podsunęłam jej kartę ciąży to wpisała tam wizytę, mam wpisywane wszystkie wyniki z badań krwi na bieżąco oraz wyniki każdej wizyty u gin.
Karta ciąży (przynajmniej w moim szpitalu) jest ważna przy przyjeździe- prowadzona dobrze i regularnie pokazuje przebieg całej ciąży. I powinno się ją mieć zawsze przy sobie w razie W, żeby ratownicy mogli sprawdzić, historię ciąży.

Zrobiłąm dzisiaj 5km spacerku po dłuższej przerwie w bezruchu. Dobrze mi to zrobiło, ale żęby się nie przemęczyć nie będę dzisiaj sprzątać, tak jak planowałam... Przesuwam to na jutro

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 13:56   #2614
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Czas odgrzac zupę ! A jutro w końcu robie te szparagi !!!! Powiedzcie tylko czy do tego jakies ziemniaki czy co ? Znalazlam tez przepis na taki makaron ze szparagami i szynka parmeńska, ale pewnie moj francuski mąż bedzie wybrzydzal.... tak jak z tą zupą! Zrobilam cały gar, a on stwierdził, że zje, ale jednak pieczarki w zupie to mu nie do końca pasują... Masakra.
Dorka a Ty co bedziesz robic ze szparagów ?

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 14:07   #2615
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Czas odgrzac zupę ! A jutro w końcu robie te szparagi !!!! Powiedzcie tylko czy do tego jakies ziemniaki czy co ? Znalazlam tez przepis na taki makaron ze szparagami i szynka parmeńska, ale pewnie moj francuski mąż bedzie wybrzydzal.... tak jak z tą zupą! Zrobilam cały gar, a on stwierdził, że zje, ale jednak pieczarki w zupie to mu nie do końca pasują... Masakra.

Ze szparagami nie pomogę chociaż widziałam ostatnio że koleżanka robiła z ziemniakami i jajkiem sadzonym

Ale ten mąż Twój to faktycznie francuski piesek

Ja dzisiaj sobie zrobiłam placki ziemniaczane bo mnie ochota na nie naszła

Właśnie się położyłam na chwilę i miałam dzwonić do kuzynki żeby się na jutro umówić a tu nagle mama dzwoni że kuzynka dzisiaj urodzila termin miała na 20 maja mały waży 2700g i wszystko jest ok

Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 14:19   #2616
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Super, że z mała wszystko ok!
Łożyskiem narazie się nie przejmuj, ale dobrze, że lekarz zauważył, bo takie coś trzeba mieć na oku.
U mnie łożysko z tego co pamiętam I stopień. Który u ciebie tc? Bo faktycznie okruszek, ale skoro lekarz nie widzi żadnych problemów to bym się nie przejmowała, najwidoczniej taka uroda małego I nic ci lekarz na to nie powiedział? Nie poddał obserwacji itp? Super, że wszystko ok.
A to twój lekarz bierze pod uwagę ten termin? Bo u mnie mała wychodzi rozmiarowo też na czerwiec, ale patrzą na termin z usg I trym. I nie zmieniają go.. Moje kuzynce kilka dni przed terminem cc mała. Się przekręcila główka w dół i urodziła SN. To bym 37tc. Wszystko jest możliwe. A twój gin bierze te same termin pod uwagę??

Dzień dobry! Ale napisalyscie... Nadrabialam przez 30min.

Tak na szybko, to współczuję wam przeżyć z teściami. Moi źli nie są, ale ja ogólnie nie daje sobie na głowę wchodzic,ostro bezczelnie i krótko.. Ale mam za to spokój. Widzimy się z teściami czasem raz na tydzień, czasem raz na 3tyg, a czasem 2 razy w tyg. Mamy do nich 15 min samochodem... Oni na szczęście nie przyjeżdżają bez zapowiedzi.. Ale mają jedną wadę, mówisz im, żeby byli na 17.00 to są na 16 albo max 16:30...
Doprowadza mnie to do furii, daje ostania szansę M. Jak ich nie ogarnie to ja się odezwę.
Serio, wolę żeby byli spóźnieni, niż za wcześnie..
Z moimi rodzicami żadnych problemów,jedynie kloce się z mamą o brata, ale to mi odpowiada bo do jej mózgu coś zaczyna w końcu docierać..

Do wózka mam 3x bawełniane prześcieradło, ale to dostałam.
Spiworkow do spania mam sztuk 6. W różnych rozmiarach i na różne pory roku.

Witamin dla kobiet w ciąży już dlugoooo nie zażywam, po pierwsze źle się czulam,pojawiły się wymioty po drugie, uważam że owoce i warzywa wystarcza...
Kwas. Foliowy skończyłam brać razem z kompleksem witamin dla kobiet w ciąży.
Biorę tylko magnez, jod, witaminę D. I teraz terdyferon na anemię no.i euthyrox.

Byłam też dziś na wizycie u lekarza, miałam ekg robione, bo potrzebne mi do karty ciąży, ale nie wyszło najlepsze. Mam za wolna pracę serca ale jeszcze nie kwalifikuje się pod bradykardie.
Kazała się nie przejmować, tylko bardzo na siebie uważać, niektóre w ciąży maja wysokie ciśnienie i wysoki puls, a u mnie na odwrót..
Przez to, mogą zdarzac mi się omdlenia, zawroty głowy,ogólne osłabienie, spowolnienie funkcjonowanie.
Wpływ ma też na to moja anemia, z którą dopiero zaczynam walkę, no i oczywiście tsh ma duży wpływ na to.
Nie jest źle, ale mogło być lepiej.
Zobaczymy jak badania krwi wyjdą..

Blanka u mnie 29 tydzień, w piątek już 30.. Trochę się martwię moim kurdupelkiem ale ja mam ledwo 155cm a mąż za wysoki na faceta też nie jest ma jakieś 175cm.. Może po prostu mały urodzi się malutki. Moja ciotka jest takich gabarytów co ja i urodziła dzieci 2600 i 2900 więc nie za duże. Mąż też uspokaja że jeżeli coś byłoby nie tak lekarz nam by coś powiedział.. Ale widząc wagę Waszych dzieciaczków trochę się martwię..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 14:19   #2617
pola25
Zakorzenienie

Kropka bylam.u dentysty w kwietniu i nie wpadłam na to,aby poprosić o.wpis w kartę...

Camelitos u.nas jutro placki,sosik,buraczki

Dzisiaj zanawialismy pizzę,ble nie smakowała mi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-09, 14:32   #2618
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

Można powiedzieć że ten twój mężuś to ma wyrafinowane podniebienie w poprzednim wcieleniu nie był przypadkiem arystokratą?

Co do szparagów to za bardzo nie pomogę bo jeszcze ich nie robiłam ale mam na nie ogromnego smaka

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 14:34   #2619
pola25
Zakorzenienie

Sandam waga jest taka orientacyjna,nie przejmuj.się tym.

Co do.szparagow,to kilka dni wcześniej dziewczyny podawały fajne przepisy
Stary 2018-05-09, 14:39   #2620
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
zUa ja też jadłabym ciągle... Wczoraj zrobiłam sobie na kolację 3 kanapli z szynką, białym serem i pomidorem, po czym poszłam do kuchni i... zrobiłam kolejne 3
Dzisiaj tak mnie ciągnie do słodkiego, ale próbuję się powstrzymać. Jedynie co było dzisiaj słodkie, to mrożona kawa z kawałkiem loda śmietankowego. Ale to do towarzystwa z mamą wypiłam.
Ale faktycznie macie rację, jak siedzi się to głowa myśli o jedzeniu, a jak jest się w ruchu to jednak głowa jest zajęta czymś innym i o jedzieniu nie myśli!

Gratuluję udanej wizyty! Jeju jestem ciekawa, ile mój mały Wielkolud waży w połowie kwietnia miał 1460g- pewnie teraz też będzie już mieć ponad 2kg! Dowiem się za tydzień

Fajowe te fotele! A ja dalej marzę o tym ektrop... tylko cena i wygoda nie pasują mi tutaj... Lepiej byłoby, gdybym kupiła kanapę dwuosobową... Jeżu... kto napadnie ze mną bank? :brzyda l:

Zrobiłąm dzisiaj 5km spacerku po dłuższej przerwie w bezruchu. Dobrze mi to zrobiło, ale żęby się nie przemęczyć nie będę dzisiaj sprzątać, tak jak planowałam... Przesuwam to na jutro
Dziewczyny, ja wczoraj zjadłam 4 kanapki przed snem i nie robię sobie wyrzutów - co z Wami?! Nie bez powodu jest apetyt, dzidzie nam rosną pod sercem i macie jeść kanapki bez marudzenia, to nie czekolada z tysiącem kalorii! Zaraz zostanę tutaj objechana, bo odezwał się wieszak..
Kropko, za tydzień twój kropek nie będzie już kropeczkiem, ale Kropsonem.
Zapodaj bank i już wyciągam rajtuzy coby na głowę zaciągnąć

A mnie teraz już za każdym razem boli cała kość krzyżowa jak idę, nie łupie jakoś mocno, ale odczuwalnie i przyszło to z 7mym miesiącem - którąś też boli?

Summer, teraz panimajałam, ale gdybyś ni wytłumaczyła, to nigdy bym na to nie wpadła.. Co to się dzieje Już po dentyście, tak to mogę leczyć ząbki. Wszystkie super, poleczone, mam spokój na kolejne kilka lat. Po porodzie zaprosiła na fluoryzacje (???), żeby zabezpieczyć ząbki przed psuciem. Dzieci do 18 roku mają na NFZ co 3 miesiące za friko!

Jestem właśnie w restauracji u męża, pochłaniam drugą porcję fasolki z bułką tartą, a jego szefowa zrobiła mi cappuccino.. Dziewczyny, ale zaszczyt mnie kopnął!

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 14:49   #2621
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Sandam, na pewno jak lekarz nie widzi nieprawidlowosci, to wszystko jest dobrze ! Mysl pozytywnie Kochana !
O kurcze Norka, ja w trakcie obiadu a Ty tu o takich pysznosciach jsk fasolka z bułką... mniam ! A wiesz prpblem z jedzeniem jest taki ze ja po tych kanapkach czy zupie bede miala ochote na czekolade. Ja juz wiem, ze skoncze zupe i zjem co najmniej 3 cukierki... nie wytrzymam i zjem no
Chyba przesadzilam dzis z balkonem, cale nogi czerwone. Dobrze, że u mnie ta opalenizna dosyc szybko robi sie brązowa.

Stary 2018-05-09, 15:03   #2622
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Sandam, na pewno jak lekarz nie widzi nieprawidlowosci, to wszystko jest dobrze ! Mysl pozytywnie Kochana !
O kurcze Norka, ja w trakcie obiadu a Ty tu o takich pysznosciach jsk fasolka z bułką... mniam ! A wiesz prpblem z jedzeniem jest taki ze ja po tych kanapkach czy zupie bede miala ochote na czekolade. Ja juz wiem, ze skoncze zupe i zjem co najmniej 3 cukierki... nie wytrzymam i zjem no
Chyba przesadzilam dzis z balkonem, cale nogi czerwone. Dobrze, że u mnie ta opalenizna dosyc szybko robi sie brązowa.

Jak masz gdzieś tam Makro, to kup sobie fasolke mrożoną, taka cienka i bez nitek, taka pyszna jest.. Kiedyś 2,5 kilowe opakowanie schodziło mi w kilka dni, jadłam jak nienormalna.
Tak jak ktoś już tutaj wspominał - wszystko siedzi w głowie, naprawdę, chociaż tutaj nie wiem czy aby ciąża nie rządzi się swoimi prawami i jak chce się słodkie, to się chce i koniec kropka.
Sandam, Ty chociaż masz balkon..

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 15:05   #2623
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, ja wczoraj zjadłam 4 kanapki przed snem i nie robię sobie wyrzutów - co z Wami?! Nie bez powodu jest apetyt, dzidzie nam rosną pod sercem i macie jeść kanapki bez marudzenia, to nie czekolada z tysiącem kalorii! Zaraz zostanę tutaj objechana, bo odezwał się wieszak..
Kropko, za tydzień twój kropek nie będzie już kropeczkiem, ale Kropsonem.
Zapodaj bank i już wyciągam rajtuzy coby na głowę zaciągnąć

A mnie teraz już za każdym razem boli cała kość krzyżowa jak idę, nie łupie jakoś mocno, ale odczuwalnie i przyszło to z 7mym miesiącem - którąś też boli?

Summer, teraz panimajałam, ale gdybyś ni wytłumaczyła, to nigdy bym na to nie wpadła.. Co to się dzieje Już po dentyście, tak to mogę leczyć ząbki. Wszystkie super, poleczone, mam spokój na kolejne kilka lat. Po porodzie zaprosiła na fluoryzacje (???), żeby zabezpieczyć ząbki przed psuciem. Dzieci do 18 roku mają na NFZ co 3 miesiące za friko!

Jestem właśnie w restauracji u męża, pochłaniam drugą porcję fasolki z bułką tartą, a jego szefowa zrobiła mi cappuccino.. Dziewczyny, ale zaszczyt mnie kopnął!
Ale wiesz- ja moglabym caly dzien wpierniczac. A jak mi sie nie chce robic to siegam po słodkie ale dzisiaj mam pierwszy dzień hamowania sie od slodkiego (owoce nie licza sie jako slodkie wiec je wcinam jak durna)- trzymajta kciukasy za mnie!
Norka taaaa- Kropson to odpowiednie nazewnictwo zawsze byl tydzien większy i patrzac na gabaryty mojego brzucha to tutaj nic sie nie zmienilo
A bank to ten najwiekszy i w polowie drogi miedzy nami (zeby bylo fair) :brzydaal:

Super ze jestes juz po dentyscie! I zazdroszcze cappucino- kawa z pianką to marzenie poki co nieosiagalne u mnie na wsi
Cytat:

Kurde ja dalej mam nogi blade jak twarożek. Kupilam balsam opalajacy tydzien temu i ani razu nie posmarowalam sie nim i ja sie pytam skad Ty masz slonce? U mnie burza stulecia

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 15:10   #2624
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

ja mam takie odcięte krótkie spodenki jak od balerinek na stopach i zazdroszczę balkonu
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 15:12   #2625
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Jak masz gdzieś tam Makro, to kup sobie fasolke mrożoną, taka cienka i bez nitek, taka pyszna jest.. Kiedyś 2,5 kilowe opakowanie schodziło mi w kilka dni, jadłam jak nienormalna.
Tak jak ktoś już tutaj wspominał - wszystko siedzi w głowie, naprawdę, chociaż tutaj nie wiem czy aby ciąża nie rządzi się swoimi prawami i jak chce się słodkie, to się chce i koniec kropka.
Sandam, Ty chociaż masz balkon..
Ja mam balkon? Nie mam balkonu aktualnie.

Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 15:20   #2626
KarolinaK
Zakorzenienie

Dorka piekny brzuszek! Ja wczoraj zmierzyłam po raz pierwszy i mam 94 cm.

Guru ciekawostki w tej Norwegii... to znaczy ze nie mierzą wcale przeziernosic karkowej w 12 tygodniu??? Nie sprawdzają wad chromosomowych?
W UK tez na NHS sa standardowo 2 USG i nic więcej. Rowniez przychodząc do lekarza przed 12 tygodniem ciazy mozna ewentualne zostac zignorowanym totalnie i odesłanym w kwitkiem ale to dlatego ze tak naprawde w tych PierwsYch tygodniach ciazy niewiele mozna zrobic. Natura rządzi wtedy swoimi prawami.
Ja pierwszy skan serduszkowym wyjatkowo miałam w 7 tygodniu ale to nie w szpitalu a w klinice ktorej miałam wykonywane IVF. Jak to serduszko zobaczyłam to oczywiscie był dla nas tak piekny i emocjonalny moment ze czułam sie najbardziej szczesliwa na swiecie. Pielęgniarka z kliniki kazała od razu jechać i zarejestrować sie w przychodni u poloznej. Tak zrobiliśmy z Tz’em. I całe moje szczescie opadło jak zobaczyłam minę kobiety w rejstracji. Podeszłam i mowie ze chciałabym sie zarejestrować u poloznej bo jestem w ciazy. Juz miałam zostac doprowadzona do pionu, kobieta autentycznie minę miała taka jakby miala na mnie nawrzeszczec ze jej głowę zawracam ☠☠☠☠☠☠☠ami kiedy w ostatnim momencie dodałam ze to ciąża z IVF kobiet autentycznie zmieniła całkowicie swoje podejscie i dała mi kartę do wypełnienia. Także niestety ciąża naturalna jest podobnie traktowana w większości krajów wydaje mi sie... w Poslce to co czytamy to sa wizyty prywatne za ktore płaci sie surowa kasę...

Pola podaj ten przepis na ta babkę jogurtowa proszę! Tesciowa robiła ostatnio pyszna była. Chciałabym zrobic.

Zua głowa do gory! Ja tez juz w niewiele sie mieszczę. Ale kupialmostatnio spoTo ubran takich wieksEgo rozmiaru i chodzi mi sie bardzo wygodnie.

Ehh jutro mamy oddanie starego domu... Tz oczywiscie nie moze musze sama tam jechać na zdanie kluczy. Juz na sama mysl o tym sie stresuje. Na pewno cos znajda... w ogrodzie sa krzaki nieodcięte. Od początku mielismy ogrodnika ale w zeszłym roku właścicielka powiedziała ze nie bedzie podnosiła czynszu ale musimy sami trawę obcinać. Kupiliśmy kosiarkę i obcinalismy sami. Jak agencja wystawiła dom na rynek to zaczęła narzekania ze krzaki nie sa obcięte. Zadzwoniłam do tego ogrodnika (bardzo dobry znajomy wlascicelki swoja droga) i poprosiłam go zeby obciął i całe koszty zapłacimy. Obiecał ze zrobi i ze właścicielka wie o tymi nie mam sie martwić... dzis byłam i jest zrobione tylko na zewnątrz domu a w ogrodzie w srodku nie... jak mi jutro to wygarnie agencja to sie zdenerwuje autentycznie.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 15:23   #2627
pola25
Zakorzenienie

Ja mam bardzo delikatnie opalone,nie wystawiam się,bo słońce mnie.męczy

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Karolina ja mam przepis z thermo. Mixaa,dac Ci taki?

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-05-09 o 15:28
Stary 2018-05-09, 15:24   #2628
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Ja mam balkon? Nie mam balkonu aktualnie.

Chyba Norce chodzilo o mój balkon
Tak jak mowilam, zjadlam cztery cukierki....DLACZEGO ?!

Stary 2018-05-09, 15:27   #2629
KarolinaK
Zakorzenienie

Aha w brew pozorom francuskie pieski wcale nie sa takie wybredne cos wiem na ten temat... mam dwa urodzone we Francji . A Francuzi jedza wszystko i nie grymaszą przy stole. Nawet ślimaki, ostrygi i żabie udka.
Ciekawe skąd sie wzięło to powiedzenie... ale z prawda nie ma nic wspólnego.

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Ja mam bardzo delikatnie opalone,nie wystawiam się,bo słońce mnie.męczy

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Karolina ja mam przepis z ☠☠☠☠☠☠☠☠☠a,dac Ci taki?

Hahaha Pola co Ty na mnie wyzywasz 🤣 nic a nic nie rozumiem. Daj jakikolwiek tak jak robiłas
Stary 2018-05-09, 15:42   #2630
aniama6
Zadomowienie

Obiecałam zagadkę co dziś robimy to daje zdjęcie, ale chyba prosta zagadka. Choć ja od godziny poleguje i czytam kryminał Mroza, fajny, lekki. Nawet przysnelam, ale to dlatego ze na burze się u nas zbiera. Która to polecała kawę z lodami? Właśnie wypiliśmy i chyba to będzie mój hit na najbliższe dni. Guru, ciekawy opis opieki ciążowej, generalnie mi się podoba, na luzie bez paniki, ale rzeczywiście badań genetycznych brak. U nas teoretycznie to wiele jest na NFZ, śle w praktyce pewnie ciężko się dostać. No genetyczne dla grup ryzyka. Ale mam znajome/osoby w rodzinie które chodziły na NFZ i wszystko ok. Muszę tez powiedziec, ze szpital który wybrałam tez z tego co wiem standardy podobne do tych co opisujesz, ja generalnie polecam placówki prywatne z kontraktem NFZ, sama w takiej pracuje i wiem ze wszystko inaczej działa niż w państwowych molochach. A teraz obiecane zdjęcie.IMG_1382.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 15:47   #2631
KarolinaK
Zakorzenienie

Uuu to co misie lubią najbardziej ️.
Anima co z tym robicie??? Tz wyjmował???
Stary 2018-05-09, 15:52   #2632
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Aha w brew pozorom francuskie pieski wcale nie sa takie wybredne cos wiem na ten temat... mam dwa urodzone we Francji . A Francuzi jedza wszystko i nie grymaszą przy stole. Nawet ślimaki, ostrygi i żabie udka.
Ciekawe skąd sie wzięło to powiedzenie... ale z prawda nie ma nic wspólnego.

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Hahaha Pola co Ty na mnie wyzywasz 🤣 nic a nic nie rozumiem. Daj jakikolwiek tak jak robiłas
Zaraz wyślę
Stary 2018-05-09, 15:53   #2633
Elaaaa
Wtajemniczenie

Polu ważna, ze córa cała i zdrowa!

Norciu o czym Ty w ogóle piszesz fasolka z bułką... ommmmm ja uwielbiam taka od babci z ogródka

przespałam dwie godzinki, jakoś mi lepiej.
Odebrałam dziś kolejną paczkę a w nich pieluszki tetrowe, ręcznik babyono.. ale wzięłam 100x100 i to był chyba błąd. Jest ogromniasty teraz dostałam smsa, że w paczkomacie czeka kolejna paczka nie mogli za jednym razem?
w rossmanie kupiłam też trochę rzeczy do szpitala, chusteczki dla małego, woreczki na pampersy. oo i japonki pod prysznic
Stary 2018-05-09, 16:34   #2634
pola25
Zakorzenienie

Karolina masz termomisia albo dostęp do cookido?bo nie mogę Ci skopiować tego przepisu.
Ja właśnie robię https://przyzielonymstole.blogspot.c...niami.html?m=1

Elcia

Jestem jakaś rozdrażniona,sama nie wiem,czego chce,co bym zjadła, z rąk mi wszystko leci...

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Sorki,że rozmiary!

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-05-09 o 16:28
Stary 2018-05-09, 16:35   #2635
aaska92
Zadomowienie

Hej,
Jestem po wizycie u gin aktualnie 29 tc 6 d wg om mały waży ok. 1,7 kg. Ma dosyć dużą główkę. Z usg teraz wyszedł mi termin na 12.07 czyli wcześniej o 8 dni, ale trzymamy się tego wyliczonego z miesiączki. Młody jest w górnych granicach wagowo, ale mówiła, że jeszcze może przystopować, a jeśli do ok 4 kg pod koniec dobije to raczej cesarka mnie czeka. Na razie mam się nastawiać na sn. Główką dalej leży w dół.

Kolejna wizyta 30.05
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 16:36   #2636
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Polu ważna, ze córa cała i zdrowa!

Norciu o czym Ty w ogóle piszesz fasolka z bułką... ommmmm ja uwielbiam taka od babci z ogródka

przespałam dwie godzinki, jakoś mi lepiej.
Odebrałam dziś kolejną paczkę a w nich pieluszki tetrowe, ręcznik babyono.. ale wzięłam 100x100 i to był chyba błąd. Jest ogromniasty teraz dostałam smsa, że w paczkomacie czeka kolejna paczka nie mogli za jednym razem?
w rossmanie kupiłam też trochę rzeczy do szpitala, chusteczki dla małego, woreczki na pampersy. oo i japonki pod prysznic
ja mam takie ręczniki 75x75 i też wydawały mi się ogromne ale w sumie można dziecko fajnie nimi otulić

Po obiedzie zjadłam lody, a teraz jeszcze wcinam ciasto dzisiaj jestem niemożliwa
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 16:37   #2637
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Hej,
Jestem po wizycie u gin aktualnie 29 tc 6 d wg om mały waży ok. 1,7 kg. Ma dosyć dużą główkę. Z usg teraz wyszedł mi termin na 12.07 czyli wcześniej o 8 dni, ale trzymamy się tego wyliczonego z miesiączki. Młody jest w górnych granicach wagowo, ale mówiła, że jeszcze może przystopować, a jeśli do ok 4 kg pod koniec dobije to raczej cesarka mnie czeka. Na razie mam się nastawiać na sn. Główką dalej leży w dół.

Kolejna wizyta 30.05
super,że wszystko ok!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-09, 16:44   #2638
KarolinaK
Zakorzenienie

Dzieki wielkie Pola!!! Jak mi sie uda to dzis zrobie jak nie go jutro.
Mam tylko Cookeo ale to nie miesza. To jest tylko szybkowar.
Stary 2018-05-09, 16:59   #2639
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Dzieki wielkie Pola!!! Jak mi sie uda to dzis zrobie jak nie go jutro.
Mam tylko Cookeo ale to nie miesza. To jest tylko szybkowar.
Ciasto jest dobre,mam nadzieje,że będzie smakowałoWymeiszasz mikserem
Stary 2018-05-09, 17:11   #2640
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Hej,

Kolejna wizyta 30.05
ojej wszystkie terminy się przesuwają rosną nam dzieciaczki

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
ja mam takie ręczniki 75x75 i też wydawały mi się ogromne ale w sumie można dziecko fajnie nimi otulić

Po obiedzie zjadłam lody, a teraz jeszcze wcinam ciasto dzisiaj jestem niemożliwa
to pomyśl, że ja mam jeszcze większy teściowa ostatnio kupiła nam jakiś chyba w lidlu czy gdzieś, to jest mniejszy ojj urośnie synuś

ja jeszcze bez obiadu, ale zjadłam pączka i mam truskawy chyba się za nie zabiorę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości