![]() |
#2611 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Guru.super ta.opieka!
Summer.ja mam 1,5!Dzidziuś duży i.naprawdę.momentami jest mi.ciężko.Przyparta jest główką i właśnie.od 2-3 dni czasami strasznie w kroczu mnie boli,takie rozrywanie. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Karolina pytalas o ciasta-ja ostatnio robilam.babke jogurtowa,sernik na zimno,zjadlabym jakieś ciasto.z.masą np 3 bita,robilam.też panna cotte z musem.malinowym,moja mama.kupila pyszna malinowa.chmurke i.przymierzam.się,aby ją zrobić,aha bardzo też lubię ciasto.marchewkowego.i.se rnik.z nutella |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2612 |
Rozeznanie
|
Emma, pola, Zua dzięki
![]() U mnie też dzisiaj duchota, na popołudnie zapowiadają burze. Właśnie wróciłam z targu cała mokra z gorąca, miałam wielką ochotę na truskawki tylko nasze polskie, myślałam że już są te wczesne a tu lipa, tylko zagraniczne ![]() Tez w karcie ciąży mam tylko wizyty i te dodatkowe badania wpisane jak toksoplazmoza, hiv, przeciwciała itp.
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham ![]() Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-05-09 o 13:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2613 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj tak mnie ciągnie do słodkiego, ale próbuję się powstrzymać. Jedynie co było dzisiaj słodkie, to mrożona kawa z kawałkiem loda śmietankowego. Ale to do towarzystwa z mamą wypiłam. Ale faktycznie macie rację, jak siedzi się to głowa myśli o jedzeniu, a jak jest się w ruchu to jednak głowa jest zajęta czymś innym i o jedzieniu nie myśli! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Z tą wagą teraz, to moja gin mówi mi, jaki "termin" wychodzi na podstawie wagi, ale nie bierze go pod uwage. Dzicie rosną teraz nierównomiernie i dlatego też są takie różnice wagowe i wielkościowe pomiędzy dziećmi urodzonymi w tym samym tygodniu. Cytat:
Karta ciąży (przynajmniej w moim szpitalu) jest ważna przy przyjeździe- prowadzona dobrze i regularnie pokazuje przebieg całej ciąży. I powinno się ją mieć zawsze przy sobie w razie W, żeby ratownicy mogli sprawdzić, historię ciąży. Zrobiłąm dzisiaj 5km spacerku po dłuższej przerwie w bezruchu. Dobrze mi to zrobiło, ale żęby się nie przemęczyć nie będę dzisiaj sprzątać, tak jak planowałam... Przesuwam to na jutro ![]()
![]() |
![]() |
#2614 |
Wtajemniczenie
|
Czas odgrzac zupę ! A jutro w końcu robie te szparagi !!!! Powiedzcie tylko czy do tego jakies ziemniaki czy co ? Znalazlam tez przepis na taki makaron ze szparagami i szynka parmeńska, ale pewnie moj francuski mąż bedzie wybrzydzal.... tak jak z tą zupą! Zrobilam cały gar, a on stwierdził, że zje, ale jednak pieczarki w zupie to mu nie do końca pasują... Masakra.
Dorka a Ty co bedziesz robic ze szparagów ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2615 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale ten mąż Twój to faktycznie francuski piesek ![]() Ja dzisiaj sobie zrobiłam placki ziemniaczane bo mnie ochota na nie naszła ![]() Właśnie się położyłam na chwilę i miałam dzwonić do kuzynki żeby się na jutro umówić a tu nagle mama dzwoni że kuzynka dzisiaj urodzila ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2616 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2617 |
Zakorzenienie
|
Kropka bylam.u dentysty w kwietniu i nie wpadłam na to,aby poprosić o.wpis w kartę...
Camelitos u.nas jutro placki,sosik,buraczki Dzisiaj zanawialismy pizzę,ble nie smakowała mi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2618 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do szparagów to za bardzo nie pomogę bo jeszcze ich nie robiłam ale mam na nie ogromnego smaka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2619 |
Zakorzenienie
|
Sandam waga jest taka orientacyjna,nie przejmuj.się tym.
Co do.szparagow,to kilka dni wcześniej dziewczyny podawały fajne przepisy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2620 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kropko, za tydzień twój kropek nie będzie już kropeczkiem, ale Kropsonem. ![]() ![]() Zapodaj bank i już wyciągam rajtuzy coby na głowę zaciągnąć ![]() A mnie teraz już za każdym razem boli cała kość krzyżowa jak idę, nie łupie jakoś mocno, ale odczuwalnie i przyszło to z 7mym miesiącem - którąś też boli? Summer, teraz panimajałam, ale gdybyś ni wytłumaczyła, to nigdy bym na to nie wpadła.. Co to się dzieje ![]() ![]() Jestem właśnie w restauracji u męża, pochłaniam drugą porcję fasolki z bułką tartą, a jego szefowa zrobiła mi cappuccino.. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2621 |
Wtajemniczenie
|
Sandam, na pewno jak lekarz nie widzi nieprawidlowosci, to wszystko jest dobrze ! Mysl pozytywnie Kochana !
O kurcze Norka, ja w trakcie obiadu a Ty tu o takich pysznosciach jsk fasolka z bułką... mniam ! A wiesz prpblem z jedzeniem jest taki ze ja po tych kanapkach czy zupie bede miala ochote na czekolade. Ja juz wiem, ze skoncze zupe i zjem co najmniej 3 cukierki... ![]() ![]() Chyba przesadzilam dzis z balkonem, cale nogi czerwone. Dobrze, że u mnie ta opalenizna dosyc szybko robi sie brązowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2622 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak jak ktoś już tutaj wspominał - wszystko siedzi w głowie, naprawdę, chociaż tutaj nie wiem czy aby ciąża nie rządzi się swoimi prawami i jak chce się słodkie, to się chce i koniec kropka. Sandam, Ty chociaż masz balkon.. ![]()
![]() |
![]() |
#2623 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Norka taaaa- Kropson to odpowiednie nazewnictwo ![]() ![]() A bank to ten najwiekszy i w polowie drogi miedzy nami (zeby bylo fair) :brzydaal: Super ze jestes juz po dentyscie! I zazdroszcze cappucino- kawa z pianką to marzenie poki co nieosiagalne u mnie na wsi ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2624 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2625 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2626 |
Zakorzenienie
|
Dorka piekny brzuszek! Ja wczoraj zmierzyłam po raz pierwszy i mam 94 cm.
Guru ciekawostki w tej Norwegii... to znaczy ze nie mierzą wcale przeziernosic karkowej w 12 tygodniu??? Nie sprawdzają wad chromosomowych? W UK tez na NHS sa standardowo 2 USG i nic więcej. Rowniez przychodząc do lekarza przed 12 tygodniem ciazy mozna ewentualne zostac zignorowanym totalnie i odesłanym w kwitkiem ale to dlatego ze tak naprawde w tych PierwsYch tygodniach ciazy niewiele mozna zrobic. Natura rządzi wtedy swoimi prawami. Ja pierwszy skan serduszkowym wyjatkowo miałam w 7 tygodniu ale to nie w szpitalu a w klinice ktorej miałam wykonywane IVF. Jak to serduszko zobaczyłam to oczywiscie był dla nas tak piekny i emocjonalny moment ze czułam sie najbardziej szczesliwa na swiecie. Pielęgniarka z kliniki kazała od razu jechać i zarejestrować sie w przychodni u poloznej. Tak zrobiliśmy z Tz’em. I całe moje szczescie opadło jak zobaczyłam minę kobiety w rejstracji. Podeszłam i mowie ze chciałabym sie zarejestrować u poloznej bo jestem w ciazy. Juz miałam zostac doprowadzona do pionu, kobieta autentycznie minę miała taka jakby miala na mnie nawrzeszczec ze jej głowę zawracam ☠☠☠☠☠☠☠ami kiedy w ostatnim momencie dodałam ze to ciąża z IVF kobiet autentycznie zmieniła całkowicie swoje podejscie i dała mi kartę do wypełnienia. Także niestety ciąża naturalna jest podobnie traktowana w większości krajów wydaje mi sie... w Poslce to co czytamy to sa wizyty prywatne za ktore płaci sie surowa kasę... Pola podaj ten przepis na ta babkę jogurtowa proszę! Tesciowa robiła ostatnio pyszna była. Chciałabym zrobic. Zua głowa do gory! Ja tez juz w niewiele sie mieszczę. Ale kupialmostatnio spoTo ubran takich wieksEgo rozmiaru i chodzi mi sie bardzo wygodnie. Ehh jutro mamy oddanie starego domu... Tz oczywiscie nie moze musze sama tam jechać na zdanie kluczy. Juz na sama mysl o tym sie stresuje. Na pewno cos znajda... w ogrodzie sa krzaki nieodcięte. Od początku mielismy ogrodnika ale w zeszłym roku właścicielka powiedziała ze nie bedzie podnosiła czynszu ale musimy sami trawę obcinać. Kupiliśmy kosiarkę i obcinalismy sami. Jak agencja wystawiła dom na rynek to zaczęła narzekania ze krzaki nie sa obcięte. Zadzwoniłam do tego ogrodnika (bardzo dobry znajomy wlascicelki swoja droga) i poprosiłam go zeby obciął i całe koszty zapłacimy. Obiecał ze zrobi i ze właścicielka wie o tymi nie mam sie martwić... dzis byłam i jest zrobione tylko na zewnątrz domu a w ogrodzie w srodku nie... jak mi jutro to wygarnie agencja to sie zdenerwuje autentycznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2627 |
Zakorzenienie
|
Ja mam bardzo delikatnie opalone,nie wystawiam się,bo słońce mnie.męczy
---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Karolina ja mam przepis z thermo. Mixaa,dac Ci taki? Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-05-09 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2628 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak jak mowilam, zjadlam cztery cukierki....DLACZEGO ?! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2629 | |
Zakorzenienie
|
Aha w brew pozorom francuskie pieski wcale nie sa takie wybredne
![]() ![]() Ciekawe skąd sie wzięło to powiedzenie... ale z prawda nie ma nic wspólnego. ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
Hahaha Pola co Ty na mnie wyzywasz 🤣 nic a nic nie rozumiem. Daj jakikolwiek tak jak robiłas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2630 |
Zadomowienie
|
Obiecałam zagadkę co dziś robimy to daje zdjęcie, ale chyba prosta zagadka. Choć ja od godziny poleguje i czytam kryminał Mroza, fajny, lekki. Nawet przysnelam, ale to dlatego ze na burze się u nas zbiera. Która to polecała kawę z lodami? Właśnie wypiliśmy i chyba to będzie mój hit na najbliższe dni. Guru, ciekawy opis opieki ciążowej, generalnie mi się podoba, na luzie bez paniki, ale rzeczywiście badań genetycznych brak. U nas teoretycznie to wiele jest na NFZ, śle w praktyce pewnie ciężko się dostać. No genetyczne dla grup ryzyka. Ale mam znajome/osoby w rodzinie które chodziły na NFZ i wszystko ok. Muszę tez powiedziec, ze szpital który wybrałam tez z tego co wiem standardy podobne do tych co opisujesz, ja generalnie polecam placówki prywatne z kontraktem NFZ, sama w takiej pracuje i wiem ze wszystko inaczej działa niż w państwowych molochach. A teraz obiecane zdjęcie.IMG_1382.jpg
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2631 |
Zakorzenienie
|
Uuu to co misie lubią najbardziej
![]() Anima co z tym robicie??? Tz wyjmował??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2633 |
Wtajemniczenie
|
Polu ważna, ze córa cała i zdrowa!
Norciu o czym Ty w ogóle piszesz fasolka z bułką... ommmmm ![]() ![]() ![]() przespałam dwie godzinki, jakoś mi lepiej. Odebrałam dziś kolejną paczkę a w nich pieluszki tetrowe, ręcznik babyono.. ale wzięłam 100x100 i to był chyba błąd. Jest ogromniasty ![]() ![]() ![]() w rossmanie kupiłam też trochę rzeczy do szpitala, chusteczki dla małego, woreczki na pampersy. oo i japonki pod prysznic ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2634 |
Zakorzenienie
|
Karolina masz termomisia albo dostęp do cookido?bo nie mogę Ci skopiować tego przepisu.
Ja właśnie robię https://przyzielonymstole.blogspot.c...niami.html?m=1 Elcia ![]() Jestem jakaś rozdrażniona,sama nie wiem,czego chce,co bym zjadła, z rąk mi wszystko leci... ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Sorki,że rozmiary! ![]() Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-05-09 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2635 |
Zadomowienie
|
Hej,
Jestem po wizycie u gin ![]() Kolejna wizyta 30.05 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2636 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Po obiedzie zjadłam lody, a teraz jeszcze wcinam ciasto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2638 |
Zakorzenienie
|
Dzieki wielkie Pola!!! Jak mi sie uda to dzis zrobie jak nie go jutro.
Mam tylko Cookeo ale to nie miesza. To jest tylko szybkowar. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2640 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja jeszcze bez obiadu, ale zjadłam pączka i mam truskawy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.