|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
hehe
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3902 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() a na tym basenie są zajęcia tylko i wyłącznie dla niemowląt?? bo na naszym i każdym innym jaki znam nie ![]() Ja jestem dumna z Bartka bo on w kąpieli też wstrzymuje oddech jak myjemy główkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agnes no celowac w owulke juz tym razem chcielismy. Ale los chcial, ze tego dnia sie poklocilismy i przytulanek nie bylo. Musialy zadzialac te z dnia wczesniej. A ja oczywisie do czasu spodziewanej @ chodzilam zla na TZa bo przez niego stracilismy cykl ![]() Modle sie za cynamonkow. nic wiecej nie mozemy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koperty tez nie da, bo jemu nikt ot tak nic nie daje tylko musi na to ciężko zapracować... później tesciowa chyba zaczela mu mowic, ze jak to tak, ze komunia itd. "no do komunii tez nie pojdzie - wszyscy odetchną z ulga, bo nie będzie się trzeba zrzucać na quada". na co ona, ze będzie biedna przez nas wytykana palcami, bo na religie nie będzie mogla chodzic "może do tego czasu w szkołach już będzie etyka, a na religie sama zdecyduje czy chce chodzic czy nie". ale sąsiadki i jakies dalsze ciotki już ja pytaly kiedy chrzcimy... w końcu podsumowal, ze on nie wierzy w sakramenty i tu już pewnie tesciowa była purpurowa...(pewnie myśli, ze mu syna sprowadziłam na ciemna strone :P) i ze Pan Jezus tez sam się ochrzcil jak miał około trzydziestki, wiec jeszcze mamy kuuuupe czasu. to tak mniej więcej, bo siedziałam na kibelku i podsluchiwalam, a to baaaardzo nieładnie ![]() aaa i żeby nie było, on jej to wszysztko mowil w ZARTACH. droczyl się jak syn z matka... ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- ![]() ![]() widocznie to teraz przedszkolny hit hehe. dasz im popalić ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() jakiś taki wstręt mam, ze obcy dziad moczy w tej wodzie kulki, a ja mam tam wsadzić corke ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-10-27 o 22:29 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ogólnie to czasami mi smutno ze rodzina tak daleko.. ale jak sobie pomyśle o tych wszystkich niezapowiedzianych wizytach, dobrych radach i uwagach to się cieszę że jednak troche mnie od teściów dzieli ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a i u mnie w klasie w liceum byla dziewczyna i chlopak o tym samym nazwisku ale nie jakieś popularne.. i się pytali zawsze nauczyciele na pierwszej lekcji czy rodzenstwo... a chlopaki się zbijali i wkręcali ze malzenstwo... .... Wczoraj oglądałam film wpadka - kurcze jak mi sie zachciało takiego noworodka.. masakra... i bym miała dwa serdelki w domu do przytulania ![]() A i Innocene brawo za ząbka Mateuszka!! Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-10-27 o 22:13 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3906 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3907 |
Zakorzenienie
|
Helo nie mialam glowy dzisiaj zeby wejsc do Was a teraz nie chce mi sie nadrabiac ;( tz zalamany wypil 8 piw i w koncu zasna plakal jak dziecko pierwszy raz go takiego widzialam , ten tydz. bedzie ciezki bo sprawy pogrzebowe trzeba pozalatwiac do tego jutro wizyta w placowce reha z M. We wtorek szczepienie wvsrode kardio z Dawciem achh niechvten rok sie konczy....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3908 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas w jacuzzi moczą się chopy z brzuchami, feeee i nawet ja tam nie wchodzę mimo, że woda filtrowana i w ogóle ![]() w sumie wiesz... wielu rodziców z tymi dziećmi wchodzi do wody i cholera wie czy oni z mydełkiem się lubią ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
![]() weszłam tylko na chwilkę ... mieliśmy pracowity weekend, stwierdziliśmy, że pomalujemy ściany (mimo,ze mieszkamy na wynajmie) no i od razu lepiej się zrobiło w mieszkaniu ![]() niestety Wojtuś dawał nam popalić... ![]() znowu męczą go bączki ![]() co 2-3 godziny pobudki (pisałam jjuz to wczesniej) np dzisiaj obudził się po 2 godzinach snu z krzykiem (zachowywał się tak jak kiedyś jak był maly, prężenia, straszny płacz itp), tż stwierdził, ze wkladamy mu rurkę, trochę to trwało zanim się ulotniły gazy, ale w koncu był efekt biedactwo moje tak się meczy ![]() myslałam,zeby powiazac to jakos z rozszerzaniem diety, ale co 2-3 godz budzi się z płaczem od prawie 3 tygodni, a diete rozszerzam od tygodnia... maluska- widziałam na szybko filmik, boski jest Twoj Mały ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie tylko daszek się troszkę dopomina o pranie a reszta nie. Ciemny wózek to był dobry wybór ![]() Zażalenie do męża ![]() A poważnie, to przecież zawsze możesz być tą fajną teściową.
![]() |
#3911 |
Zakorzenienie
|
Zapisałam Helcię do zdrowych dzieci z tym katarem - nie nakrzyczą na mnie nie
![]()
#3912 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Adaś https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post43455831 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak ![]() ![]() ![]() my z TŻ też sobie jakieś drobiazgi dajemy na mikołaja i dostajemy od rodziców ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- właśnie puściłąm buffalo soldier i marudzenie z maty ucichło ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3914 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#3915 |
Zakorzenienie
|
Ale Adaś jest śliczny
![]()
![]() |
#3916 | |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny!
Troszkę Was podczytuję ale być na bieżąco to dla mnie nie lada wyzwanie, któremu raczej nie podołam. Podziwiam Was że macie na to czas ![]() U nas ok, Sebastian rośnie z dnia na dzień, jest coraz fajniejszy ale też od kilku miesięcy mamy etap ząbkowania, ostatnio bardziej intensywny mimo, że jeszcze nic nie wyszło... Mały kiedyś przesypiał całą noc od 21 do 6, potem budził się raz na butle ale bez problemu, wypił i zasypiał a teraz... 4-5 pobudek, trochę się napije i albo zasypia albo trzeba go lulać na rękach ![]() ![]() maluska88 jestem w szoku że to już ![]() mój S póki co nie przewraca się z pleców na brzuch i odwrotnie, tylko z moją pomocą, tzn raz tak zrobił ![]() Cytat:
![]() Czy Wasze dzieci też ciężko przechodzą ubieranie? Mój syn jak go ubieram, tak krzyczy, że mam wrażenie że się udusi z tego płaczu i krzyku, jak opętany ![]() ![]() Aa jak jest goły lewą rączką miętoli się po jajkach i zaciesza ![]() Wasi synowie też mają takie dewiacje? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko chce mnie wykończyć...w nocy od 23 jedzenie co 2h i o 6.30 chce wstawać.
Diabli Super zdjęcia. Fajnie wiedzieć, że nie tylko moja ma taka "bujną" fryzurę. ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() |
#3918 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() za to moja mama to inny temat w ogole, bo my się spieram non stop, a w kwestii młodego nie słucha w ogóle i jej najmądrzejsza, zresztą przypomina Twoją teściową ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3920 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moja jak tylko widzi aparat to zaraz powaga, jakby wcześniej rozbawiona nie była ![]() Zdjęcia z nowym przyjacielem zarąbiste, a najlepsze to są komentarze mamusi ![]() A i Twój TŻ wymiata ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może i bliźniczki, kto wie ![]() Ja powtarzam raz jeszcze, moja jest generalnie dobrą kobietą, pomocną itp, ale męczy mnie Jej osoba :P Cytat:
A co do pianki, to mój brat jest teraz w Bruxeli i poleciłam Mu tam poszukać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 3 bita- uwieeeelbiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---- ![]() Poczytałam, ale noc była fatalna, więc jestem ledwo żywa. Tak więc przywitałam się i uciekam ![]()
![]() |
#3922 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witam
Cięzka noc za nami. Jakiś ostatni komar niedobitek pastwił się nad nami od 3 w nocy. A Ninie po ostatnim ukąszeniu komara dioda centralnie na czole leczyła się 2 tygodnie i jeszcze nie zeszła. Groziłam temu skur***synowi ale miał mnie gdzieś i dalej atakował. O 4.30 nie wytrzymałam, obudziłam męża i wysłałam do kotłowni po off. Psikliśmy kilka razy w powietrze i odpuścił. Nince zakryłam buzie pieluszką. Ale tak mnie bzyk pieprzony wkurzył że już nie sunęłam. Cytat:
![]() Mi sie marzy ciąża za 3 lata, chciałabym znowu na wiosne w sezonie kwiecień - czerwiec 2017 roku poród. Ash na mój rozum, syna łatwiej skonstruować ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym czytała o mojej teściowej z tym, że ona ma do nas może 2,5h ale raczej nas nie odwiedza bo przecież ma na miejscu pozostałe 4 wnuczki.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 |
Zakorzenienie
|
hihi
![]() deb, twoi tesciowie mnie rozbawili ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3925 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=justyna_g4;43458548]Moje dziecko chce mnie wykończyć...w nocy od 23 jedzenie co 2h i o 6.30 chce wstawać.
/QUOTE] Ja mam tak od samego początku ![]() Hahaha umarłam ze śmiechu :-P |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I jak TZ? Troche lepiej? Cytat:
nie nakrzycza ![]() Cytat:
2017?? Toz to za sto lat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() musze koniecznie na kompa siasc zobaczyc Adasia i raczkujacego Emilka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jadę a raczej lecę w styczniu ale biletów jeszcze nie mam
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Wtajemniczenie
|
hejj
![]() dzisiejsza nocka spokojniejsza ,gdyby nie windi o północy to pewnie znowu Młody by mi się budził co 2 godziny, a tak przynajmniej się wyspał ![]() miło że pytasz ![]() tak już lepiej ![]() mieliśmy taki obrzydliwy zielony szpitalny kolor ścian, rok z nim wytrzymaliśmy , w końcu trzeba było to zmienić ![]() ![]() == teraz muszę tylko okna umyć...bo są straaaaasznie brudne ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- ale śliczny jest Adaś cynamonowej ![]() mimo , że malutki, chudziutki i taki chory widać, że jest dzielny i silny ! modlę się, żeby powoli wychodził na prostą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja znajoma jest z grudnia i ma siostrę z początku roku ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gdzieś od 10-14 dni mała w nocy budzi się co 2h, wydaje mi się, że mamy skok. Już nie miałam siły tak co chwilę wstawać, więc po pierwszym karmieniu w nocy mała zostaje u nas w łóżku i śpi z nami. Mam spore zaległości na wątku i brak czasu na nadrabianie poprzedniego tygodnia czy dwóch, mógłby ktoś mi streścić postępy maluszków - kto ma nowe ząbki, kto siedzi, raczkuje, kto rozszerzył dietę? ![]()
![]() |
#3930 |
Zakorzenienie
|
Paulinka dostała gadulca o 5:30
![]() ![]() No i tak sobie gadała i gadała, już wiem, że nawet pod kołdrą słychać i nie da się zasnąć. No i tak sobie leżałam i czekałam co dalej aż w którymś momencie jakoś 6:45 padła i spała całe pół godziny. Chyba jakoś tak, bo mi się udało zasnąć więc wnioskuję że jej też, bo przecież nie siedziałaby tyle w ciszy i sama ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.