|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Oglądacie Must Be The Music?
Moi znajomi to roots rockets ![]()
#3872 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piękną pogodę mieliśmy, w marynarce gorąco mi było ![]() ![]() Czy Wasze dzieci też leżą i cały czas "gadają"? ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3874 |
Zakorzenienie
|
Cloche - dziękuję za odp. co do mięska
![]() ![]() dzisiaj byliśmy w Carrefourze z nadzieją, że pokupujemy słoiczki a tam tylko deserki, mięcho i to co już Hela jadła. Znalazła się na szczęście jarzynowa z Bobovity więc to zakupiłam i znowu nie mam na zaś słoika ![]() Muszę zamówić przez neta w tesco i trudno. A co do pokolenia rodziców - jakby się zastanowić to też mam wśród znajomych kilkoro z rodzeństwem gdzie jest koło 2 lat różnicy, kuzynostwo też. Patrząc u nas ekonomicznie to powinnam się już starać ![]() ![]() Pawie - ja gotuję wodę z butelki, nie wiem czy dobrze, teściowa tak robiła to ja też tak robię ![]()
#3875 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() niezle 11 miesięcy, a udało im się w jednym roku kalendarzowym? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak długo schnie?
![]() |
#3877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmm, ale ona jest w naprawdę niezlej formie. kurcze moja mama jest 6 lat starsza ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3878 |
Zakorzenienie
|
Maluska88 - WOW, aż mój mąż podszedł zobaczyć Twojego malca
![]() ![]() ![]()
#3879 | ||
Zakorzenienie
|
nie
![]() Cytat:
tez się nad tym zastanawiałam. tutaj na osiedlu w okolicach rocznikowych (75) mojego rodzeństwa były same takie male roznice. później druga fala (85) i znow rok, dwa trzy i rodzeństwo...teraz wydaje mi się to nierealne hehe ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Xal - wychodz z domu, choćby na godzinke ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() a wyżej zaznaczone...według mnie milo jest gdy ktoś zadzwoni i zapyta czy może przyjść. każdy ma swoje zycie, swoje plany. to takie jakies kulturalne |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() matko ja nie pamiętam kiedy spałam dłużej niż do 7.20 ... tzn jakiś ponad miesiąc temu to było. może jutro choć do 7 pośpimy bo Młody padł na pół h przed 19 i teraz próbujemy go zmotywować do spania ![]() Cytat:
![]() naprawdę szok, Przemek jeszcze siadać nawet nie próbuje ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-10-27 o 20:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
Magiusa - ciasto pyszlo PRZEPYSZNE!!! już prawie nie ma...zatem jeszcze bardziej zacisnę poślady, by Ci je prędko wyslac ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3882 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
A powiedz ile przed zaczął sam siadać? Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3884 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
biedny Adaś
![]() Cytat:
![]() i temat chrzcin. tesciowa wypytywala moja mame co z chrzcinami, bo temat ucichl i jak to takie duże dziecko chrzcić... powiedziałam tzowi, a on wariat zadzwonil i mowi "slyszalem, ze chcesz nam chrzciny zasponsorować. nie? a to nie robimy. no normalnie, nie będziemy jej chrzcić." dalszego ciągu nie opisuje, bo już sikalam ze smiechu, a nie chciałabym nikogo urazic. mamo jak diabelsko bylam dumna z tego mojego faceta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
my dzisiaj tez po basenie, cudnie było ![]() ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | ||
Zakorzenienie
|
cos w tym jest. u nas to potwornie gruby mur hehe
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3886 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Teściowa była u nas raz, jak Bartek był maleńki, później ze 3 razy był tam M. z nim, teraz już nie bo oni palą jak smoki i nie wietrzą ![]() Cytat:
![]() ![]() Banka podziwiam, że nie roześmialiście się ![]() Diabli super Nela i przyjaciel smok ![]() Przeczytałam o Cynamonku i ryczę ![]() === Nam dzień minął fajnie, wylegiwaliśmy się w trójkę do 10:00, później obiad u moich, mecz, Bartek zamiast kibicować spał ![]() ![]() ![]() ![]() Ze smutniejszych wieści ![]() ![]() ![]() pamiętam, jak jeszcze kilka tygodni temu byłam z Bartusiem w chuście u nich w klubie i rozmawiałam z nim, mówił mi, że pewnie maleństwo urodzi się wcześniej bo mają problemy z ciążą ale nie sądziłam, że aż tak ![]() ![]() ![]() === Jutro przyjeżdża chrzestna Bartka, zrobiłam ciacho - polecam: http://www.domowe-wypieki.pl/przepis...zepis-na-3-bit , jest pyszne! Swoją drogą - niezła kopia Moich Wypieków ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3887 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
super ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Dziś byliśmy u dziadków i młody dał popis siadania ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |||
Rozeznanie
|
Duuużo
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cały czas o nich myślę, tak bardzo bym chciała, żeby Adaś wyzdrowiał, nie pamiętał, normalnie żył, żeby nic go nie bolało, żeby mu po prostu dali wszyscy spokój i mógł do woli tulić się do cynamonowej. Dzięki m.in. cynamonowej, cloche przestałam narzekać na moje dzieci, nie wkurzają już mnie tak bardzo jak marudzą, wyją, nie chcą spać, jeść, słuchac się itp. Najważniejsze, że są zdrowe, przy mnie. |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3890 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | |
Zakorzenienie
|
budzi się i gada, śmieje się
![]() ![]() Nic, po prostu mamy jasny wózek ![]() ![]() Nie schnie długo ale wczoraj mi się nie chciało i dopiero dziś namoczyłam, jutro jeszcze spacerówka a we wtorek gondola znów ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() po tylu zajęciach się jeszcze obawiasz? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak nurkuje bez polewania? skąd wie, że będzie nurkować i że musi zamknąć buzię, pooowiedz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Zakorzenienie
|
hehe nie udało się
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Piszecie o zapowiadaniu wizyt - ja uważam że kiedyś to może i można było wpadać bez zapowiedzi ale teraz są takie czasy że po prostu nie wypada ![]() ![]() Vil - dziękuję za info gdzie mogę znaleźć jakiegoś słoja dla córci ![]()
#3894 |
Wtajemniczenie
|
Diabli plis wrzuc calosc rozmowy Tz z tesciowa bo zapowiada sie ciekawe. Nie badz taka i daj sie posmiac
![]()
![]() |
#3895 | |||
Zakorzenienie
|
chodzicie razem do przedszkola?!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3896 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ona jest po prostu boooskkkaaaa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Taaaaa , za to ja będę miała aż 3 synowe ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Boże daj im siłę, pozwól żyć temu dziecku ![]() Cytat:
![]() Witam.. Kilka dni mnie na forum nie było.. Nadrobiłam tak mniej więcej ... przyznaję się bez bicia ![]()
![]() |
#3897 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Haha zgadzam sie:-P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |
Zakorzenienie
|
miałam takich kolegow - jeden ze stycznia, drugi z grudnia
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no przecież ![]() ja jestem dobrej myśli ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3900 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ----- Hejka laseczki. Nie mam jakoś czasu na wizaż. Nadrabiam ale nie cytuje bo nie mam weny do odpisywania. Ciągle chodzę zmęczona. Julcia jest coraz grzeczniejsza. Widocznie te ząbki po wyrżnięciu już tak nie dokuczają jej. Z dnia na dzień wychodzą coraz więcej. Niedawno wiedziałam, że wyszły bo łyżeczką postukałam a teraz jak się śmieję to z daleka widać takie dwa małe cuda ![]() Diabli Nelka jest cudowna i śliczniusia. Trzymam kciuki za zafasolkowanie. Ciągle myślę i trzymam kciuki za Adasia Cynamonka. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy. Moim zdaniem to wystrzelać tych wszystkich lekarzy partaczy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.