![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozłąka z ukochanym - 2012
ToTylkoJa, szczęściaro!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Super
![]() A ja wracam do domu... Kolejne 7,5 miesiąca rozłąki z TŻ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natomiast we Francji to zależy ile Francja da pracy. Narazie ma do końca października, ale jak wróci to firma znowu wysyła na inny kontrakt - Niemcy, Cechy, Szwecja, Hiszpania - cała Europa praktycznie. A jak długo zamierza wyjeżdżać? Na pewno aż nie znajde jakiejś fajnej roboty. Aż kupimy samochód i odłożymy coś n mieszkanie. Ale teść próbuje nam wmówić, że każdy prawie co w tej firmie jest też tak gadał, a później znalazło się jeszcze jakiś wydatek i tak do emerytury jeżdżą. My nie zamierzamy tego tak ciągnąć, bo nie po to ślub braliśmy, żeby żyć osobno. No ale czas pokaże. U mnie noc kiepska. Nie spałam prawie wcale. Nie mogłam spać. Kręciłam się z boku na bok. Troche wkurzyłam się na R. Bo spał całe popołudnie po robocie, a jak wstał to poszedł na impreze - a całe tamte dwa miesiace się bronił że z tymi ludźmi pić nie bedzie bo to debile a po alko to już w ogóle :/ Ja mu nie obronie, niech idzie tylko obiecał, że codziennie znajdzie choć 5 min nie dla mnie ale dla Piotrusia. Mały naprawde zrobił się nie grzeczny po jego wyjeździe, cały wczoraj dzień latał koło komputera i wołał tate. Cały wieczór przepłakał. A ja później musze go uspokajać i tłumaczyć.. A dobrze wie, że dzis znowu nie pogadamy bo teraz będzie odsypiał do południa a później ja mam gosci i nie bede miała na to czasu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj spalam jak zabita, wczoraj mialam ciezki dzien. Ogolnie teraz sie troche ponudze w weekend w domu, odpoczne. Moja kuzynka ma urodziny i zaprosila cala rodzine, moja mama mi nic nie powiedziala, to nawet nie wzielam nic odpowiedniego do ubrania i pewnie nie pojde
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zadomowienie
|
agniesikk, idź idź. nie ma zamulania w domu
![]() a ja zrobiłam włosom spa. biegam teraz w dresie i w czapce po mieszkaniu ogarniając je. potem oczywiście siadam grzecznie do pisania pracy a wieczorem kończę oglądać film P.S I love you ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio trochę myślałam o naszym związku, jak to teraz wygląda i w sumie to stwierdziłam, że mogę w ten sposób do dwóch lat pociągnąć.. Tzn 3-4 miesięczne rozstania i miesiąc(jak dobrze...) bycia razem. Za dwa lata będę już po studiach podyplomowych i nic nie będzie mnie tu trzymać. Tzn teraz oczywiście pracuję, ale jeśli nie znajdę nic lepiej płatnego, to i praca w Polsce nie będzie argumentem aby tu zostać. Tylko szczerze mówiąc, nie wiem jak Ty, ale ja nie wyobrażam sobie na chwilę obecną życia we Francji..szczególnie przeraża mnie bariera językowa. ![]() agniesikk, ee no co Ty, takie spontaniczne wyjścia są najlepsze ![]() Pia Gizela, że też Ci się chce, te wszystkie czynności pielęgnacyjne, ja to leń jestem ![]() ![]() ![]() A ja mam dziś wolną sobotę, pierwszą od dłuuugiego już czasu. Już posprzątałam a przed chwilą nastawiłam automat do pieczenia chleba na wyrabianie i rośnięcie ciasta do pizzy, chciałam zrobić pizzę serową, ale mam tylko dwa sery(żólty i feta). Zadzwoniłam do brata, żeby kupił jeszcze pleśniaka i mozarellę, ale chyba nie zdąży, więc jakąś inną pizzę muszę stworzyć ![]()
Edytowane przez confused women Czas edycji: 2012-09-08 o 11:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
cantara_007 dłużej niż weekend
![]() ![]() Czytam swoje wiadomości sprzed tygodnia, równo tydzień temu Tż był od godziny w drodze, a ja siedziałam i szlochałam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Tzn. no wiecie, spontant spontanem, ale to nie jest impreza, tylko rodzinny obiad, ciocie, wujki i pytania "A czemu nie poszlas na studiaaaaa?"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rozdział jeden skończony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
Ja też leń, kilka miesięcy temu kupiłam olejek do włosów khadi i użyłam może.. 2 razy
![]() ![]() ![]() ToTylkoJa, mi też ciężko uwierzyć, że tydzień temu rozpaczałam i niemożliwym wydawało się, żeby upłynął jeden dzień (czas tak się dłużył), a tu już tydzień ![]() Pia Gizela, dzięki Twoim drożdżowym fragmentom w postach przypomniałam sobie, że jak byłam mała, mama mi je dawała do picia (jakieś problemy ze zdrowiem i słabością wszelakich rzeczy i zalecenie lekarza) i okazały się baaardzo pomocne. Więc w wolnej dłuższej chwili zamierzam pobuszować po odpowiednim wątku na forum ![]() Edytowane przez cantara_007 Czas edycji: 2012-09-08 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bedzie dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Zadomowienie
|
cantara, kochana mogę Ci streścić wszystko
![]() kupujesz drożdże babuni najlepiej (ja płacę 85 gr w Lidlu) i bierzesz 1/3 kostki, wrzucasz pokruszone do kubeczka, zalewasz wrzątkiem aby się pluskały i odstawiasz na 15 minut. potem dolewasz albo wody (chociaż ja sobie nie wyobrażam ![]() ![]() ja dodatkowo piję jeszcze filiżankę pokrzywy dziennie ![]() a co do włosów, to ja nie wiem czemu swoje ścięłam ![]() ![]() a w przyszłym tygodniu (jak już obronię projekt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja już po gościach. Padam na mordkę. Mały już śpi. Właśnie się dowiedziałam, że kontrakt na Francję jest do 27 października i albo zjeżdżają wtedy do domku całkiem, albo na kilka dni i wracają tam i podpisują nowy kontrakt, albo nowy kontrakt i nie zjadą do świąt.... Nie podoba mi się ta ostatnia opcja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jaki masz teraz kolor włosów? Myśle, że ciepłe miodowe, złote kolory są dla nas, ja sama też mam ciemne, piwne oczy, ciemne brwi, i raczej opaloną karnację i noszę na głowie jasny, miodowy blond(naturalny mój kolor to jasny brąz). Kiedyś farbnęłam się na platynowy blond i wyglądałam koszmarnie, jak jakaś lala, wiecie o co chodzi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
![]() Kurcze, rzeczywiście byłoby bardzo niefajnie jakby Twój mąż nie zjechał na Święta.. Ale nie martw się na razie, poczekaj do końca października, gdy coś już będzie wiadomo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zadomowienie
|
confused women ze mnie kretynka co sama rozjaśniała Joanną i powiem Ci, że jak miałam właśnie coś takie miodowe (przemilczę, że nierówno mi na włosach wyszło
![]() ![]() ![]() ![]() wracam do pisania. zajrzę wieczorem. trzymajcie się dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
Właśnie myślałam o stworzeniu takiego tematu , dołączam do Was ! Mój mężczyzna też wyjechał , na bagatela pół roku najprawdopodobniej , do USA więc daleko i te różnice w czasie
![]() Witam ! ![]()
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
confused women, zgadzam się, mam znajomą o dokładnie takim samym typie urody, która też jakoś niedawno zrobiła sobie miodowy blond i wygląda naprawdę fenomenalnie
![]() ![]() Pia Gizela, dziękuję za 'instrukcję obsługi drożdży' w pigułce ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale jestem niewyspana...A w kuchni piętrzą się góry naczyń po wczorajszej imprezie ;-( A co doradzicie na wypadajace włosy?? Dosłownie garściami gdy myje. A jak chodze w rozpuszczonych to wszędzie ich pełno ![]() A co do farbowania, nigdy nie farbowałam bo jakoś nie chce ich obciążać dodatkowo, natomiast pare razy próbowałam szamponetką, ale jaki bym kolor nie wybrała, zawsze wychodziły rudawe ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zadomowienie
|
Ja na wypadanie wcieram Jantar, ale to dużo zachodu z tym
![]() ![]() ![]() zazdroszczę Wam tych ciemnych kolorów włosów, miodowych itd. Ja z natury jestem bardzo jasną blondynką i jak pomalowałam na mleczną czekoladę to wyglądałam 15 lat starzej. Musiałam się pozbyć tego ciemnego koloru i od tamtej pory farbuję na kolor zbliżony do naturalnego ![]() Dzisiaj robię sobie SPA- maseczki, peelingi itd, niestety tylko w niedzielę mam na to czas ![]()
![]() |
#170 |
Zadomowienie
|
mart989, ja jeszcze efektów nie widzę ale stosuję dopiero tydzień
![]() ![]() ja zaraz uciekam się doprowadzić do ładu bo idę do teściowej na obiad i ciasto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja już od dawna nie byłam u fryzjera, tzn końcówki podcina mi znajoma fryzjerka a włosy farbuję sama. Zawsze szkoda mi kasy, daj znać ile taka przyjemność farbowania kosztuje jak już się zorientujesz, może w przyszłym miesiącu po wypłacie zaszaleję ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Zapomniałam Wam coś napisać. Otóż mój facet najprawdopodobniej wróci dopiero na Święta ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
confused woman, super by bylo, jakby sie udalo pojechac do TZ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś na razie rozmawiałam z TŻ tylko chwilę na Skype, bo wkoło niego kręcili się ciągle jacyś znajomi a nie chciałam przy nich wszystkich mówić o naszych sprawach ![]() A co tam dziś u Was Dziewczyny? Ja powinnam się zabrać za dziennik praktyk studenckich ale coś Word nie chce ze mną współpracować, chyba zrobię to jutro, jak znajdę w pracy wolną chwilę.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
A mój TŻ pała od rana ma wyłączony telefon i nie mogę się do niego dodzwonić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już się skontaktowaliście?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Tak, jak zwykle posiał gdzieś kabel do ładowania telefonu (ładowarki już dawno też nie ma). Dzwoni do mnie z tabletu, ale tak mi się okropnie rozmawia, że się pożegnałam, bo nie rozumiem go w ogóle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
U mnie też jest taka sytuacja, że albo przyjadę do TŻ-a na przełomie października i listopada, albo zobaczymy się dopiero na święta
![]() Niestety, mój przyjazd do niego zależy od tyyylu rzeczy, że nie powinnam cieszyć się na zapas ![]() Ja dzisiaj byłam na rowerku w okolicznych, malowniczych wioskach ![]() ![]() Ech, ciężko mi. A nie mam serca wspominać o tym TŻ-owi - jemu jest ciężej i samotniej... Tydzień zleciał prawie błyskawicznie, w tym jakaś pociecha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
wiecie co... Mój ukochany wyjechał w środę, szlochanie , płakanie kilka dni wcześniej i ze dwa dni po wyjeździe . Na lotnisku bylam twarda , ale łez i tak w końcu nie powstrzymalam.
A teraz... Muszę sobie z kimś porozmawiać ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Bidulka
![]() ![]() ![]() Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2012-09-09 o 23:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
Właśnie dlatego znowu pojawiłam się na wizażu
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.