|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom
Cytat:
Ollliwka!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! przyjmij i moje gratulacje! gratuluje swiezo upieczonej narzeczonej i szczerze zazdroszcze ![]() nie bylo mnie jeden dzien i prosze jak wszystko sie zmienia! ![]() ![]() ![]() a ja jeszcze dodam tylko,tez sie chwalac,ze TZ przyjechal po mnie do pracy i powiedzial,ze ma dwie niespodzianki...<jupi> pierwsza bylo siedem pieknych roz,a druga bilety do kina! na Piorunka,az sie poplakalam z emocji na bajce,taka wzruszajaca byla ;P
Hania <3 8.11.2014r. <3 i Basia 3.04.2017 Edytowane przez martha330 Czas edycji: 2008-12-07 o 22:44 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2492 |
|
Rozeznanie
|
Oliwka, wszystkiego dobrego na nowej drodze - narzeczeństwa
GRATULUJĘ SERDECZNIE 3maj kciuki za nas
|
|
|
|
#2493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja chyba sobie pójdę z tego wątku, bo nie mam na co czekać... Dziś nie wytrzymałam i marudziłam mojemu straaaaasznie. Że nie mieszkamy jeszcze razem, że związek mojej kumpeli rozpadł się po 4,5 roku, że nie chcę tyyyle z nim spotykać się na randkach itp. Wniosek jest taki, że się bardzo kochamy, jak luby otrzyma umowę na czas nieokreślony bierze kredyt (wcześniej musi odłożyć troszkę pieniędzy), kupuje mieszkanie, a potem... kombinacje ślubne (co do kolejności jesteśmy zgodni, tylko ja bym tak chciała wszystko przyspieszyć ) na oko... za 3 lata zaręczyny. wiem, że to nic złego, ale i tak, jak już wiem, że nie ma wróżki, która spełni moje marzenie i ześle mi z nieba dom na przedmieściach to jakoś tak smutno. Także na mnie i na mojego mężczyznę ta magia wątku nie działa... niestety ![]() Pozdrawiam wszystkie! będę was czytać, możecie być pewne, ale na razie pisać nie będę, bo zupełnie nie ma o czym... mam nadzieję, że za 2 lata wątek nadal będzie istniał PA |
||
|
|
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana za dwa lata ten wątek bedzie miał już pewnie z XIII część i będą nowe marudy, bo te stąd to już pewnie mężatkami będą
|
|
|
|
|
#2495 |
|
Przyczajenie
|
Jak dla mnie byly romantyczne i fajne.zazdroszcze ci bardzo.ja chyba nie mam co na to liczyc i z roku na rok zdaje sie ze jeszcze bardziej sie to ode mnie oddala
no niestety!coz pozostaje mi nic innego jak delektowac sie samotnoscia,mam tylko nadzieje ze nie zaczne robic sie coraz to bardziej zrzedliwa.Bardzo chetnie sie przylacze Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-12-10 o 12:35 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"! |
|
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witamy ![]() w moim otoczeniu WSZYSTKIE kolezanki sa zaręczone, WSZYSTKIE a wiekszosc ma juz ustalona date slubu
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
BLONDASEK6519 witam i... wszystko będzie dobrze
Jak mój zaczął o tym mówić w listopadzie to nie wierzyłam , tymbardziej ,że powtarzał ,że najpierw jakieś zaplecze finansowe, nowa praca i później można myśleć o planach ale wtedy załamana byłam , cały czas o tym myślałam i się dołowałam - wsiadając do autobusu , tramwaju , na zajęciach , na imprezie ale z drugiej strony wierzyłam ,że marzenie się spełni jak wszystkie moje marzenia ale to wymaga czasu i cierpliwości no niestety jedne się zaręczają po 2 miesiącach , inne po 3 latach a jeszcze inne po 8 , tak jest i się tego nie zmieni ![]() Marta dzięki a la romantico TŻ Twój mój romantyczny nie jest ale to już pisałam wcześniej ![]() najfajniejsza dzięki i nie załamuj się bo nieoczekiwanie i Ciebie spotka niespodzianka ta o której marzysz ,mój też tak mówił ,że najpierw kasa ,praca ,przydałoby się mieszkanie a jednak zmienił zdanie.
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2008-12-08 o 08:13 |
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
jak sie czujesz w nowym stanie?
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
przyłączam się do gratulacji dla Oliwki
![]() mnie każdy pyta "a wy kiedy zaręczyny?" jesteśmy razem ponad 3lata i nic. Nawet TŻ nigdy nic nie wspomina, a jak zaczynam temat to albo nic nie odpowiada, albo zakańcza jednym zdaniem.................. ...... jak to mówi" wszystko w swoim czasie"
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
witam nowa osobe - jak ten wątek sie rozrasta
|
#2501 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm nie taka nowa, bo już się tu udzielałam, tylko nikt na mnie specjalnie uwagi nie zwrócił
![]() a tak sobie teraz myślę, że przez ten wątek chyba się bardziej dołuję.. Na co dzień, aż tak o tym nie myślę (jedynie raz każdego dnia
|
|
#2502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale zawsze sobie mowie ze jeszcze tylko pare lat i sie wszystko zmieni ![]() najwazniejsze to sie nie łudzic w moim wypadku bo po co mam wkrecac sobie schizy ze to lada moment ![]() jak mowilam w moim otoczeniu kazdy juz zareczony jest, nawet osoby co znaja sie krocej niz ja z TZ ![]() czekam i czekam, kiedys sie doczekam
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
kazda z nas sie doczeka! wczesniej czy pozniej
tylko kwestia tego czasu,ktory musi minac.... najfajniejsza zagladaj do nas, moze wczesniej niz myslisz bedziesz mogla cieszyc sie z pierscionka,nie zapominaj nas![]() moj TZ potrafi pokazac dusze romantyczna czasami i wczoraj mnie zaskoczyl,a ja sie cieszylam niesamowicie!
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
oj motylku nie zartuj ![]() przed 30tka to chcialabym wyjsc za maz,a nie jeszcze czekac na zareczyny
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
no widzisz
zerknelam na Twoj suwaczek, mamy podobny staż
|
#2507 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy na zdjęcie giganta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2008-12-08 o 09:36 |
||||
|
|
|
#2508 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Także taki plus, że chociaż im mówić nie musieliśmy. Teraz mamy ustalone spotkanie Rodziców na 2 dzień Świąt. Ojjj będzie się działo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo tak jak niektóre mówiłam, że moze być bazarowy pierścionek albo nawet nakrętka od śrubki ![]() Do tego czasu to zapewne będziesz szczęśliwą mężatką. A ja tak sobie pomyślałam, że my tak czekałymy i czekamy na te zaręczyny, potem ślub itd... Ciekawe po jakim czasie będziemy miały dość prania skarpetek ![]() Ollliwka - zapraszamy na watek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...94828&page=100
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2008-12-08 o 09:39 |
||||
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
a ile jestes z Tz? u nas to tak niby niedlugo...ale codzienne spotykanie sie i spedzanie czasu razem,pomoglo nam w poznaniu sie i teraz jestem pewna,ze to TEN staz czasem jest nic nieznaczacy,kiedy dwoje ludzi ciagnie do siebie....
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
martha330 - apropo długości stażu związków, to jest to wg mnie indywidualna sprawa, jednemu wystarczy 5 miesięcy innym 5 lat
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecujesz? zalezy jak liczyc to ![]() Znam go prawie 2 lata, ale pierwsze pół olewalam go totalnie, mimo ze sie staral spotkania odwoływałam (tylko dlatego ze mi sie nie chcialo itp)![]() czesto przez 2 tygodnie zlewałam go totalnie i nie odpisywalam na smsy ani nie odbieralam tel ![]() natomiast jak mam liczyc od kiedy oficjalnie jestesmy razem to rok i 2 m-ce
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku mojego pobytu na wątku, oczywiście długiego możesz być pewna
![]() Moja babcia mówi że jak para jest ze sobą 5 lat i do tego czasu się nie pobiorą to po tych klatach albo rozpadnie się związek albo małżeństwo będzie nie szczęśliwe Wiem że to bzdury, ale kurde w 2012 ma być koniec świata, ja chcę do tego czasu wyjść za mąż i dziecko urodzić Motylku to Ty ile kesteś ze swoim TŻtem? Bo niektóre nie macie suwaczków i ciężko mi się połapać
|
#2513 | ||
|
Zakorzenienie
|
zobaczymy, zobaczymy
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale jak widac nie dal za wygrana i prosze,teraz jestescie razem!no my jestesmy razem prawie rok i 4 miesiace !!! i za nic w swiecie tych dni i miesiacy z TZ nie oddalabym!
|
|
|
#2515 |
|
Rozeznanie
|
Ollliwka gratuluje serdecznie.
Nie ważne jaki diament- ważne, że specjalnie dla Ciebie i z ciepłymi uczuciami i deklaracją Sama nie wiem, czy nie będę tej chwili odwlekać jak przyjdzie co do czego.![]() Ja już nie marudzę i coraz mniej zazdroszczę, bo mój TŻ powiedział, że będę mogła już w święta pozbyć się marudzenia mamy. Mama marudzi, że już by chciała, żebyśmy się pobrali tak jakoś od roku i już mi bardzo na nerwy działa, bo sama się przecież oświadczać nie będę. Z tego wynika, że coś się szykuje w ciągu najbliższych dwóch tygodni, chociaż znając TŻ to się może jeszcze na po świętach przesunąć, bo on roztrzepany jest ![]() |
|
|
|
#2516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas jeszcze trzeba brać pod uwagę to, że jesteśmy młodzi, dopiero zaczęliśmy pracować tzn on dłużej pracuje, ale nie mamy oszczędności, a praca też słabo płatna, jak to w naszym mieście. ja mam 20, on 23lata.A Ty na pewno się doczekasz chociażby wiek do tego zmusi :P
|
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lady widze,ze u Ciebie pelna deklaracja moj TZ powiedzial cos takiego...w najgorszym wypadku dostaniesz depilator! a ja ze dlaczego w najgorszym? ![]() ![]() he! to zalezy od kosztow naprawy autka...depilator lub.....
|
|
|
#2518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ile masz lat w ogóle, że Twoja mama tak marudzi hehe?a wiecie co mi przyszło do głowy.. gdybym była moim TŻ i miałabym podjąć taką decyzję, to też chyba bym miała problem, bo ciągle bym czekała na ten jeszcze bardziej idealny moment i w ogóle... stres na maxa by był chyba
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2008-12-08 o 10:02 |
|
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bylam taka okropna naparwde. Lepiej nie bede wchodzic w szczegoly hehePozniej mnie wzielo oj tak ![]() Pytalam go kiedys tam co sprawilo ze byl taki wytrwały a on powiedzial ze sam sie sobie dziwił, ale cos go do mnie ciągnelo ![]() nie chce zeby wiek go zmuszał, chce zeby to czul wew i zrobil z uczucia
[*] 11.09.2012 jeszcze się kiedyś spotkamy... Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-12-10 o 12:30 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"! |
|
|
|
|
#2520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

i pyta się czy zgodze się go przyjac i przy tym mowi ,ze to nie jest zwykły pierscionek tylko taki oznaczający wspólne życie i bycie z Nim na zawsze ... pozniej dopiero zapytal sie czy zostanę Jego żoną...