zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-08, 11:22   #2551
LadyMagnolia
Rozeznanie

Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom

Cytat:
Napisane przez polka746 Pokaż wiadomość
nic aż takiego tak po prostu sie zaczytałam na wizazu jak kolejnym sie spełniają marzenia, jak kolejne maja rozmowy o pierścionkach
a u mnie. . . . jest dobrze jest po staremu dobrze ....nic sie nie szykuje a wiecie ze zareczyny by nas uszczęśliwiły jeszcze bardziej,
znów mnie naszły myśli że nie jestem tego warta no może

dobrze że jestescie dziewczyny

Nie pisz, że nie jesteś warta, bo to bzdury jakieś w ogóle!!!!Jesteś warta. Popatrz na to tak im dłużej czekasz, tym większa będzie potem z tego radość...

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 11:24   #2552
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
nie dołuj się. masz nas i my zawsze chętnie pomożemy, co nie dziewczyny ?
pewnie,ze tak.kazdy ma chwile smutku.............
ale po nich wychodzi slonce....:eh em::ehe m:

Cytat:
Napisane przez niziolek86 Pokaż wiadomość
Co się stało?

Oboje mamy po 22 lata, ze stażem to trochę cieżko powiedzieć, byliśmy ze sobą 2,5 roku, roztalismy się ... , po pół roku, w marcu tego roku wróciliśmy do siebie i tak jesteśmy razem do tej pory, wiec będzie już ponad 3 lata. W czerwcu zamieszkaliśmy razem ( jesteśmy z jednej miejscowości, ale TZ wyjechal na studia i przez ten okres bylismy ze sobą na odległość, bo ja studiowałam w naszym rodzinnym mieście), teraz zdecydowałam się na studia mgr zaoczne i pracę w mieście w którym on studiuje i tak oto wynajeliśmy mieszkanie ( z dwójką znajomych) i bawimy się w dom
Się rozpisałam, ale mam nadzieje że wszystko jasno przedstawiłam
wszystko jasne
ale macie fajnie,ze zamieszkaliscie razem!

Cytat:
nic aż takiego tak po prostu sie zaczytałam na wizazu jak kolejnym sie spełniają marzenia, jak kolejne maja rozmowy o pierścionkach
a u mnie. . . . jest dobrze jest po staremu dobrze ....nic sie nie szykuje a wiecie ze zareczyny by nas uszczęśliwiły jeszcze bardziej,
znów mnie naszły myśli że nie jestem tego warta no może

dobrze że jestescie dziewczyny

jestesmy i Cie nie zostawimy! mnie tez czasem taki dolek lapie,ale wiem,ze TZ mnie kocha i cokolwiek zrobi czy nie zrobi to bedzie przy mnie kiedy go bede potrzebowala.
nie martw sie,bo im wiecej sie martwisz,tym bedzie Ci ciezej. to,ze jedna sie zarecza teraz,inna tydzien lub miesiac pozniej,a inna jeszcze wcale nie planuje,nie oznacza,ze nie jestemy tego warte.

Ollliwka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 11:28   #2553
polka746
Raczkowanie

Arrow Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom

.
na dobry wieczór, na długi wieczór,
na zgodne ciepłe ścielenie łóżek,
na nieustanne sobą zdziwienie,
na gniew i krzywdę i przebaczenie
wybieram Ciebie.

Edytowane przez polka746
Czas edycji: 2009-01-22 o 23:35
polka746 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 11:29   #2554
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
DZIEWCZYNY DZIEKUJE WAM!!! JESTESCIE NAPRAWDE KOCHANE

fakt czasmi sie trzymam a czasami miewam gorszy nastrój jak to wszystko sie naraz zejdzie, i myśl że u mnie znów nic sie nie zapowiada na ten mement...

dzieki wam już mi lepiej jest, ulyzło mi troche jak sie wygadałam co mi na sercu siedzi

zawsze sie mozesz wygadac!
zawsze!

ja tez czekam na zareczyny i sie doczekac nie moge

Stary 2008-12-08, 11:46   #2555
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Ollliwka gratuluje serdecznie.:j upi:
Nie ważne jaki diament- ważne, że specjalnie dla Ciebie i z ciepłymi uczuciami i deklaracją Sama nie wiem, czy nie będę tej chwili odwlekać jak przyjdzie co do czego.

Ja już nie marudzę i coraz mniej zazdroszczę, bo mój TŻ powiedział, że będę mogła już w święta pozbyć się marudzenia mamy. Mama marudzi, że już by chciała, żebyśmy się pobrali tak jakoś od roku i już mi bardzo na nerwy działa, bo sama się przecież oświadczać nie będę. Z tego wynika, że coś się szykuje w ciągu najbliższych dwóch tygodni, chociaż znając TŻ to się może jeszcze na po świętach przesunąć, bo on roztrzepany jest
Czyli kolejne zaręczyny się szykują super!

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Lady widze,ze u Ciebie pelna deklaracja
moj TZ powiedzial cos takiego...w najgorszym wypadku dostaniesz depilator! a ja ze dlaczego w najgorszym? he! to zalezy od kosztow naprawy autka...
depilator lub..... ciiiii.....byle nie zapeszyc
Nooo kochana! trzymam kciuki, byleby to nie był depilator Z resztą depilator bywa w podobnej cenie co pierścionek

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
trafil akurat na taki moment mojego zycia ze nie chcialam miec nikogo, ani dawac złudzen, wiec olewalam go - co wiecej powiedzialam mu ze nie chce nikogo i jestem zołza i zeby nie marnowal czasu
Bylam taka okropna naparwde. Lepiej nie bede wchodzic w szczegoly hehe
Pozniej mnie wzielo oj tak
Pytalam go kiedys tam co sprawilo ze byl taki wytrwały a on powiedzial ze sam sie sobie dziwił, ale cos go do mnie ciągnelo
Nie ma, jak przyciąganie

Cytat:
Ja to stara panna już jestem na standardy mojej mamy. Ona wyszła za mąż w wieku 22 lat i uważała, że długo czekała, a my oboje z TŻ mamy już po 24. Właściwie, to chodzi o takie myślenie- Skończyliście studia- to na co jeszcze czekacie.
kiedyś nadejdzie i Twój czas co do takiego myślenia 24l ata=stara panna, to moja bratowa 15 lat temu w swojej wiosce w wieku 23 lat nie znalazłaby już kawalera, bo okrzyknięto ją stara panną i żadna matka na ślub z nią by się nie zgodziła - to dopiero były zabobony

Cytat:
A stąd wiem że nie bede mieć zareczyn w urodziny gdyż dostane pendriva!!!
i uwierzcie napewno nic nie kombinuje znam go, jeśli by cos miało być to byłby inny.

Ps; najfajniejsza nie chodz przcież u mnie tez nie ma na co czekać
ejjj zostań z nami!!
Ojj strasznym rozgoryczeniem z Twoich postów bije ;/ Jak nie na urodziny to jest jeszcze wiele innych okazji Rozmawiasz z Tż o tym?

Z resztą prezenty można dostać 2

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2008-12-08 o 11:49
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 12:06   #2556
polka746
Raczkowanie

Arrow Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom

.
na dobry wieczór, na długi wieczór,
na zgodne ciepłe ścielenie łóżek,
na nieustanne sobą zdziwienie,
na gniew i krzywdę i przebaczenie
wybieram Ciebie.

Edytowane przez polka746
Czas edycji: 2009-01-22 o 23:36
polka746 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 12:15   #2557
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, bo chce żeby to od niego wyszło bez zadnego nalegania, wiec marudze tutaj,
no nic bardzo chciałam mieć taka niespodzianke na urodziny a wyszło tak że dowiedziałam sie że bedzie co innego i zrobiło mi sie smutno, ale nie zawsze można mieć to co sie chce tu i teraz, pouzalam tutaj sie troche
i bedzie sie żyło dalej bo sie kocha
Ojj dziewczynko, dziewczynko
Głowa do góry! I nie mówię, ze masz usiąść i powiedzieć, że ma się oświadczyć i koniec Ja tam któregoś razu, po czytaniu tego wątku nie wytrzymałam i zapytałam "czy ty zamierzasz się wogóle ożenić?"
Tż odp, że wogóle kiedyś tak i to w dodatku ze mną I na tm się rozmowa zakończyła, a ty po jakichś 2 meisiącach proszę.../ pierścień jest Nie uważam, że coś na nim wymusiłam, bo sam o czymś związanym z weselem typu: my do ślubu pojedziemy audi, wspomniałs am jakoś zaraz po naszej 1 rocznicy. Przyznał, że myślał nad tym od dawna, ale wymagało to czasu, bo to poważny bądź co bądź krok i moje ewentualne pytania, czy sugestie niczego by nie zmieniły.
Niedługo gwiazdka, sylwester, potem walentynki, a i każdy zwykły dzień jest dobrym dniem na podjęcie decyzji o wspólnym życiu we dwoje, także kochana uśmiech na buzię, głowa do góry i powiedz Tż, że jakby co, to rozmiar pierścionka to np 10

A tak wogóle, możeni enie doczytałam, ale ile macie z Tż lat i ile jesteście razem?

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2008-12-08 o 12:16
Stary 2008-12-08, 12:31   #2558
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Ojj dziewczynko, dziewczynko
Głowa do góry! I nie mówię, ze masz usiąść i powiedzieć, że ma się oświadczyć i koniec Ja tam któregoś razu, po czytaniu tego wątku nie wytrzymałam i zapytałam "czy ty zamierzasz się wogóle ożenić?"
Tż odp, że wogóle kiedyś tak i to w dodatku ze mną I na tm się rozmowa zakończyła, a ty po jakichś 2 meisiącach proszę.../ pierścień jest Nie uważam, że coś na nim wymusiłam, bo sam o czymś związanym z weselem typu: my do ślubu pojedziemy audi, wspomniałs am jakoś zaraz po naszej 1 rocznicy. Przyznał, że myślał nad tym od dawna, ale wymagało to czasu, bo to poważny bądź co bądź krok i moje ewentualne pytania, czy sugestie niczego by nie zmieniły.
Niedługo gwiazdka, sylwester, potem walentynki, a i każdy zwykły dzień jest dobrym dniem na podjęcie decyzji o wspólnym życiu we dwoje, także kochana uśmiech na buzię, głowa do góry i powiedz Tż, że jakby co, to rozmiar pierścionka to np 10

A tak wogóle, możeni enie doczytałam, ale ile macie z Tż lat i ile jesteście razem?
dobrze napisałaś jak kochacie się to na pewno oświadczy się, a lepiej nie myśleć o tym tylko skupić się na tym, co jest teraz i że jest Wam ze sobą cudownie to przecież ile szczęścia daje ! (i mówi to ta, która też już by chciała hihi)

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 12:37   #2559
chilanes
Zakorzenienie

the_sania - sama do niedawna czekałam, wiem jakie to czasem przykre, szczególni, gdy kolejna pisze, że dostała, a człowiek czeka i nie wie ile jeszcze i czy wogóle A jeszcze, jak nie daj boże jakaś koleżanka dostała wcześniej
Najważniejsze, to by się w związku układało, reszta przyjdzie z czasem
Stary 2008-12-08, 12:47   #2560
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
the_sania - sama do niedawna czekałam, wiem jakie to czasem przykre, szczególni, gdy kolejna pisze, że dostała, a człowiek czeka i nie wie ile jeszcze i czy wogóle A jeszcze, jak nie daj boże jakaś koleżanka dostała wcześniej
Najważniejsze, to by się w związku układało, reszta przyjdzie z czasem
właśnie
może nawet lepiej zaoszczędzić sobie wchodzenia na ten wątek, bo tutaj co chwilę, któraś zaznaje tego szczęścia- oświadczyn. Mój TŻ jakiś czas temu powiedział do mnie "lepiej nie wchodź na ten wizaż, bo to zmienia Twoją postawę". Chodziło mu o to, że jak zaczęłam wchodzić na ten wątek, to częściej wspominałam o ślubie itp, a do tego nie śpieszy mu się jeszcze (jak to mówi wszystko w swoim czasie).
Najlepiej nie patrzeć na kogoś, tylko skupić się na własnym związku i jak jest dobrze, to niczym się nie przejmować

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 12:54   #2561
motylek1007
Zakorzenienie

dziewczyny ja sie dowiedzialam dzis ze na gwiazdke dostaje pierscionek
NIE ZARECZYNOWY

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 12:57   #2562
ama1005
Raczkowanie

Witam wszystkich, jestem nowa jak to brzmi
przypadkowo wpadłam na ten wątek.. znam troszkę wasze uczucia.
Krrótki opis mojej sytuacji:
mam22 lata , moj TZ również , jestesmy razem ponad 5 lat bez przerwy , bez wiekszej kłótni, poznalismy się w LO, ja byłam z kims innym, on też ,ale ta chemia, wspolne zainteresowania itd. robią swoje.3 lata temu nagle umarł jego ojciec , wtedy zaczelismy inaczej o wszystkim myslec , cieszyc się każdym dniem, chwilą , takie sytuacje muszają do przemyślen. Moj TZ od tego czasu spoważniał, stał się bardziej opiekuńczy, samodzielny.Mieszkamy jakies 10 km od siebie. rozmawiamy o przyszłosci i to czesto , ale raczej o wspolnym mieszkaniu, zyciu na co dzien. mam tate konserwatyste i wiem co to będzie gdy powiem , wyprowadzam sie bez slubu itd. na sama mysl przechodzą mnie ciarki, od jakiegos roku mysle o tym intensywnie , mam dosc róznych glupich sytuacji typu: nie masz swojego domu, lózka itd? eh szoda mowic. ostatnio nasz znajomy zareczyl sie i padlo pytanie: a Ty jak bys chciala?wiem, że on też o tym mysli tylko że chce by wszystko było takieidealne , myslibardzo na przod, gdzie bedziemy mieszkac ,z czego życ itd.wiem to są ważne pytania, ale ja zawsze mówie jakoś to będzie. ostatnio rozmawialismy przy okazji zareczyn tego kolegi o tym jak bym chciała by się mi oświadczył , odpalilam, że dla mnie nie ważne jest jak ale sam gesttrzeba zachwac zimna krew czuję , że tenmoment się zbliża, ale chyba nie tak szybko jakbym ja tegoi chciała, to tyle o mnie

Do Polki 746:
też tak mam ,nie chce naciskac to ma wyjsc od niego anie pod presja

mam nadzieje , że przyjmiecie mnie życzliwie do grona "oczekujących"
ama1005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 12:59   #2563
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
NIE ZARECZYNOWY
A może jednak

ama1005 witamy Też jesyem ze swoim 5 lat i też najbardziej zalezy nam na wspólnym mieszkaniu, niestety bez ślubu nie wchodzi to w grę więc cierpliwie czekam
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 13:04   #2564
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
A może jednak
nie, na 100% nie

TZ pytal co chce na gwiazdke, powiedzialam zeby mi kupil pierscionek taki zeby mi pasowal do kolczykow i łancuszka jaki mi kupil na urodziny, wiec jak widzicie moja inicjatywa i bedzie to pierscionek bez podtekstu, ale ok, ciesze sie i tak

[*] 11.09.2012
Stary 2008-12-08, 13:23   #2565
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
NIE ZARECZYNOWY
ale nazwe wymyslilas,niezareczynowy ...

Cytat:
nie, na 100% nie

TZ pytal co chce na gwiazdke, powiedzialam zeby mi kupil pierscionek taki zeby mi pasowal do kolczykow i łancuszka jaki mi kupil na urodziny, wiec jak widzicie moja inicjatywa i bedzie to pierscionek bez podtekstu, ale ok, ciesze sie i tak
no ale skoro tak mu powiedzialasbez podtekstu.....

Stary 2008-12-08, 13:26   #2566
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
No mnie w przyszłym roku czekają 25 urodziny. A z mamą to chodzi raczej o to, że ona bardzo naciska i czasami to czuje, że chodzi o to, że powinniśmy się pobrać, dlatego, że ona tak chce, bo co ludzie powiedzą, bo inni już się pobrali, tak dla spokoju jej własnego sumienia, a nie dlatego, że np. chcemy.
To niezbyt będziesz miała oświadczyny,które będa wymuszone przez twoją mame.

Przepraszam,że to napisze ktoś musi wami potrząsnać. Czytając Was z boku,straszna desperacja z Was bije kombinujecie aby tylko dostać ten wymarzony lub wymuszony pierścionek.Sorki,ale ja się nie dziwie że kolejne się doczekują skoro marudziły na wątku i pewnie nie tylko,a potem zabawnie jest czytac że ona wcale misia nie zmuszała.

Życze powodzenia i rychłych pierscionków.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 13:29   #2567
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość

Przepraszam,że to napisze ktoś musi wami potrząsnać. Czytając Was z boku,straszna desperacja z Was bije kombinujecie aby tylko dostać ten wymarzony lub wymuszony pierścionek.Sorki,ale ja się nie dziwie że kolejne się doczekują skoro marudziły na wątku i pewnie nie tylko,a potem zabawnie jest czytac że ona wcale misia nie zmuszała.

Ja się nie poczuwam do tych słów, nikomu nie marudzę, nic nie kombinuję. A marzenia chyba wolno mieć kazdemu.
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 13:42   #2568
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Wybacz madmuazelle ale JA JAK JUZ PISAŁAM nie marudziłam mojemu Tz, pare razy sobie napisałam na wątku, to nie oznacza, że mam pierścionek wymuszony...nawet ani troszke tego nie czuje zreszta gdyby tego nie chciał, to by mi sie nei oświadczył, a ja wiem, że chemy wziąść slub (bo już przed zaręczynami były takie plany, w końcu po to pojechalismy za granice), cchemy być ciągle razem i zyć. I nikt nikogo nie zmusił do tego. Wkurza mnie już to torche, że ciagle Cie głowa boli, że Dziewczyny tu marudzą

Przykładowo Claris która miała w sobote 5ta rocznice z Tz nie może sobie pomarzyc i ponarzekać, że nie zobaczyła pierścionka???Po to jest ten wątek w końcu Przecież nie przyciska Tż do muru i mu nie każe tego robic, tak jak pozostałe z Dziewczyn. Mój Tz nawet nei wiedział o istnieniu tego wątku

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2008-12-08 o 13:46 Powód: dopisek
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 13:44   #2569
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość

no ale skoro tak mu powiedzialasbez podtekstu.....
czytalam akurat ten wątek i tak mi sie skojarzył pierścionek

[*] 11.09.2012
Stary 2008-12-08, 13:54   #2570
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:

O to, że będą wymuszone przez mamę to się akurat nie martwię. Chodzi mi tylko o to jej ględzenie- bo od niego to mi się wszystkiego odechciewa. Poza tym rozmowy z TŻ-tem o wspólnym życiu zaczęły się przed ględzeniem mamy I od dawna wiem, że ten pierścionek dostanę, kwestia pozostaje tylko kiedy i to jest frustrujące. Wiedzieć coś po cichu, a móc to powiedzieć oficjalnie to dwaie różne rzeczy, zwłaszcza jak się wciąż inni pytają " kiedy?"

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 13:57   #2571
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się nie poczuwam do tych słów, nikomu nie marudzę, nic nie kombinuję. [B]A marzenia chyba wolno mieć kazdemu.

no wlasnie,kazdy ma inne marzenia i wolno mu.

jesli madmuazelle nie podoba sie,co tu wypisujemy,to czytac nie trzeba. to rownie dobrze moze sie odnosic do innego watku,ze po co sie marudzi itp ze po co sie pisze o zdradach,o ycd,o czymkolwiek...

Edytowane przez martha330
Czas edycji: 2008-12-08 o 13:59
Stary 2008-12-08, 13:58   #2572
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:

Marzyć można każdemu, nie każda która się doczekała,a przy okazji zaglądała na ten wątek wymusiła decyzję na Tż. Akurat to miało guzik do rzeczy w moim przypadku.
Nie rozmawiałam z Tż na tematy ślubno-zaręczynowe, jak większość dziewczyn tutaj, więc nie pisz, jakbyś była wszechwiedząca, bo zabrzmiało to dla mnie mniej więcej tak: "zaglądacie na ten wątek, jęczycie, zrzędzicie Tżtom,zmusiłyście Tżów do oświadczyn i nie macie się z czego cieszyć, bo to były wymuszone deklaracje..."
Irytują mnie takie wypowiedzi :grrr:

I tu nei chodzi o jakieś tam pierścionki, czy ich brak! W większości przypadków chodzi o deklarację, przejście dalej.

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2008-12-08 o 14:01
Stary 2008-12-08, 13:59   #2573
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:

wybaczam sarkazm bo nie czytasz wątku regularnie
wiekszosc z nas nie jeczy TZ dzien i noc o pierscionek i zareczny, czesto w ogole nic nie mowie, tylko czekaja a tutaj "jęczą" i snują plany

i wiem ze czesto ten watek jest obgadywany na innych hehehe

[*] 11.09.2012

Edytowane przez motylek1007
Czas edycji: 2008-12-08 o 14:00
Stary 2008-12-08, 14:01   #2574
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Marzyć można każdemu, nie każda która się doczekała,a przy oakzi zaglądała na ten wątek wymusiła decyzję na Tż. Akurat to miało guzik do rzeczy w moim przypadku.
Nie rozmawiałam z Tż na tematy ślubno-zaręczynowe, jak większość dziewczyn tutaj, więc nie pisz, jakbyś była wszechwiedząca, bo zabrzmiało to dla mnie mniej więcej tak: "zaglądacie na ten wątek, jęczycie, zrzędzicie Tżtom,zmusiłyście Tżów do oświadczyn i nie macie się z czego cieszyć, bo to były wymuszone deklaracje..."
Irytują mnie takie wypowiedzi :grr:

Chilanes przecież myśmy swoim Tż wręcz ultimaty postawiły:albo się oświadzczaja albo zrywamy ide się pociąća Ty?już nierób tych zaproszeń

Stary 2008-12-08, 14:05   #2575
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Chilanes przecież myśmy swoim Tż wręcz ultimaty postawiły:albo się oświadzczaja albo zrywamy ide się pociąća Ty?już nierób tych zaproszeń
Masz rację! Cholera chyba je opchnę na All, bo po co mi one
Powieśmy się na 1 sznurówce, będzie taniej, tylko nie, żebym to na Tobie wymuszała
Stary 2008-12-08, 14:09   #2576
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację! Cholera chyba je opchnę na All, bo po co mi one
Powieśmy się na 1 sznurówce, będzie taniej, tylko nie, żebym to na Tobie wymuszała
Nie wiem czy się na sznurówce jednej zmiescimy, w razie czego się potnealbo rzuce z wiaduktu

a propo wieszania przypomniał mi się kawał:
Idzie mrówka do krawcowej i mówi:
-poproszę 2 cm nitki.
Na co krawcowa:
-zapakować?
Mrówka:
-nie, powieszę się na miejscu

Stary 2008-12-08, 14:22   #2577
byliczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się nie poczuwam do tych słów, nikomu nie marudzę, nic nie kombinuję. A marzenia chyba wolno mieć kazdemu.
Ja mam tak samo. Nie wydaję mi się żeby mój TŻt gdzieś po nocach po kątach ryczał ze ja niedobra do ołtarza go chcę zaciągnąć. Nie podejmujemy tego tematu ani ja, ani on więc nie rozumiem gdzie tu jakieś wymuszanie ma miejsce. A to że dziewczyny tak tutaj piszą, to piszą między sobą swoje przemyślenia, wielokrotnie w formie żartu, co nie oznacza że 24h na dobe męczą TŻta o pierścionek.
Stary 2008-12-08, 14:30   #2578
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Nie wiem czy się na sznurówce jednej zmiescimy, w razie czego się potnealbo rzuce z wiaduktu

a propo wieszania przypomniał mi się kawał:
Idzie mrówka do krawcowej i mówi:
-poproszę 2 cm nitki.
Na co krawcowa:
-zapakować?
Mrówka:
-nie, powieszę się na miejscu
popłakałam sie ze śmiechu
Stary 2008-12-08, 15:01   #2579
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
popłakałam sie ze śmiechu

ja zdecydowanie tez

Stary 2008-12-08, 15:54   #2580
najfajniejsza
Zakorzenienie

dobra, raz na jakiś czas można się wypowiedzieć

ja podejmowałam z moim temat zaręczyn, bo zależy mi na tym, by być jego żoną. proste.
potem trochę przesadzałam i zbyt często zaczynałam o tym mówić, mam tego świadomość, aczkolwiek nie przejmuję się tym AŻ TAK BARDZO, bo wiem, że jakby mój facet nie chciał, to by niczego nie robił, jego akurat nie da się zmusić.
Co jednak nie zmienia faktu, że staram się ograniczyć w gadaniu z nim o tym do minimum, bo to po prostu męczące dla niego :P
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości