|
|
#2701 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom
my też nic nie mamy, spoko
![]() ewentualnie, jak coś, rodzice tż'ta mają mieszkanie w krk (w którym teraz mieszkam z przyjaciółką ), ale za rok siostra tż'ta na studia idzie więc nie wiadomo co będzie ![]() wszystko się o kasę obija... pewnie będziemy musieli poczekać na jakąś "godziwą" pracę i coś wynająć póki co.... |
|
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wynajęcie albo kredyty, misje, misje, misje, wygrana w totka = kupienie własnego M lub domu
|
|
#2703 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
tylko jest niestety Aelitko najmniej realna
i nie mamy na nią wpływu
|
#2705 |
|
Wtajemniczenie
|
jak to???
![]() a w m jak miłość wygrali miliona!!
|
|
|
|
#2706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Proszę: filmik pierwszy http://www.talenty.pl/index.php?str=linkif&filmy=17653 i drugi http://daria24.wrzuta.pl/film/tdvco0...ztof_jackowski W tym drugim jasnowidz wyraźnie mówi,że nie ma się czego obawiać w 2012. Sama nie wiem czy wierzyć w to co mówi, ale nutka niepokoju jest. Byliczko pielęgnujecie swój związek Macie solidne fundamenty. Wiem co mówię, bo my też jesteśmy z sobą od szczeniaka - od kiedy jeszcze byliśmy w liceum. Teraz mój TŻ skończył studia , ja jeszcze studiuję. Fajna sprawa tak wpólnie dorastać, dojrzewać i widzieć jak zmienia się nasze podejście do życia
|
|
|
|
|
#2707 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Właśnie.. jak pomyślę o własnym mieszkaniu albo domu to jestem przerażona Kiedy można na to wszystko znaleźć pieniądze i jak Wam się udaje? Myślicie, że ja i TŻ damy radę jak razem zarabiamy 2400zł ? ![]() i co dalej? jak tu iść na swoje...
|
|
#2708 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;10015364]witam dziewczyny jestem tu nowa. ja jestem już z moim TŻ trzy i pół roku ale naprawdę jakoś szybko minęło chociaż bez przeszkód się nie obyło. coś czuję że niedługo może się stać nieuniknione i TŻ poprosi mnie o rękę a nadarza się okazja wyjeżdżamy razem na sylwestra na słowację no i tu jest problem bo niby w głębi serca bardzo chcę żeby to juz się w końcu wydarzyło ale momentami wogóle nie wyobrażam sobie żebym mogłabym być już niedługo żoną boję się że gdy TŻ da mi pierścionek wogóle się nie ucieszę i nie będę potrafiła tego ukryć czy wy też tak macie ?[/quote]Witamy Nie mamy![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2709 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;10015364]witam dziewczyny jestem tu nowa. ja jestem już z moim TŻ trzy i pół roku ale naprawdę jakoś szybko minęło
chociaż bez przeszkód się nie obyło. coś czuję że niedługo może się stać nieuniknione i TŻ poprosi mnie o rękę a nadarza się okazja wyjeżdżamy razem na sylwestra na słowację no i tu jest problem bo niby w głębi serca bardzo chcę żeby to juz się w końcu wydarzyło ale momentami wogóle nie wyobrażam sobie żebym mogłabym być już niedługo żoną boję się że gdy TŻ da mi pierścionek wogóle się nie ucieszę i nie będę potrafiła tego ukryć czy wy też tak macie ?[/quote]marzenia, pragnienia a rzeczywistość ... myślę, że jesteś pewna, ale raczej boisz się tego co Cię czeka
|
|
#2710 |
|
Raczkowanie
|
Witam!!
A ja bym chciała otrzymać ten wymarzony pierścionek...jestesmy już 4 lata ze sobą, w przyszłym roku koncze studia, na moim roku zaczyna się weselny szał, nie wspomne o zaręczynach...a ja ciągle jakaś zawieszona jestem...nawet jego najlepsi kumle już snują małżeńskie plany, a on nic...a najdziwniejsze, że moje znajome pierścionki otrzymały po 2/3 latach bycia ze sobą i przyszły roczek mam naprawdę weselny...a ja? Chciałabym mieć tą pewność od niego...ehhhhhh |
|
|
|
#2711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() najgorsze to, że wszyscy dokoła, a Ty nie, co nie? ![]() Myślę, że jak się Kochacie to na pewno On o tym myśli i podejrzewam, że również zauważył to co dzieje się .. że wszyscy wokół zaręczają się i ślubują. Rozmawiałaś z nim o tym?
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak się zapatrujecie np. na roczną rozłąkę? Planuje po maturze wyjechać na rok jako au pair i się właśnie zastanawiam nad tym. Mogłabym iśc tu na studia ale wole podszkolić język poznać coś nowego i potem startować na studia...
|
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym sie nie zgodzila, gdyby mnie sytuacja zyciowa nie zmusila do tego
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale im los kupił dziadek
Cytat:
ale to sytuacja nas do tego skłania.. Będę czekać na Tż. O własnym wyjeździe, takim, jaki Ty planujesz myślałam, gdy byłam sama, wtedy była to interesująca propozycja.
|
|
#2715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją drogą, jeśli ktoś kocha prawdziwą miłością, a nie tylko zapatrzeniem, jest w stanie znieść długą rozłąkę. A z drugiej strony jednak wiele prawdy jest w tym, że co z oczu, to z serca... młodość ma to niestety do siebie, że życie i pokusy na wyciągnięcie ręki, codzienność bez obecności partnera nie wróży dobrze takiemu związkowi. Jednak jeśli dacie radę, zobacz jacy będziecie silniejsi i w doświadczenia i w więź między Wami, która przetrwała. Rozmawiałaś z partnerem? Liczy się też, co on o tym sądzi. |
|
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak kogos nie rajcują takie wyjazdy to nie bedzie co wypominac.Jesli wyjazd miałby byc tylko w celach zarobkowych (np ślub) to wole miec go pozniej.
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również pojechałam ale z Concordii z tym, że na dwa miesiące i też przetrwaliśmy. Tylko, że mieliśmy oboje po 22 lata
A 2 mies bardzo szybko zleciały. Potem widzieliśmy się codziennie przez prawie rok, zaś w ostatnim roku semestralnym mieszkałam w akademiku więc widzieliśmy sie tylko w weekendy. Ostatnio byliśmy razem przez 3 miesiące w Anglii![]() Taverney dobrze napisała |
|
|
|
#2719 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do wyjazdu...to ciężka próba, ale przetrwanie jej jest jak mistrzowskie złoto
|
|
|
|
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś TŻ ma ciężki dzień kupuje samochód i na uczelni był jeszcze. Zamierzam mu przedstawić moją propozycję niebawem. Myślę ze rok czy pół roku to nie aż tak długo, a w myśl maksymy Rozłąka osłabia mizerne uczucie, a wzmaga wielkie jak wiatr gasi świece, a rozpala ogień. hm.. jest w tym prawda. Po za tym kurcze bardzo chciałabym z nim być ale chcę też pomyśleć o sobie. NIe wyobrażam sobie innego faceta u mego boku i on innej kobiety. Jest na 4 roku i niebawem kończy już studia a ja... zaczynam i chciałabym jakoś eghm.. gonie nie wiem czy to dobre słowo zacząć to o czym marze :P
|
|
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2723 |
|
Wtajemniczenie
|
nigdy w życiu z własnej, nieprzymuszonej woli nie skazywałabym się na taką rozłąkę
![]() byłam raz miesiąc za oceanem bez niego i myślałam, że umrę, dziękuje bardzo........ a przyjaciółka moja na erasmusie pół roku była. ja nie chcę - wystarczy mi to, co mi mówiła, i jak... [miała pecha;P - wszystkie formalności załatwione miała zanim się zeszła z tżtem, potem doszła do wniosku - przemówił w niej rozsądek? - że skoro już się dostała, przyjęli ją, już wszystko ma, to grzechem byłoby rezygnować, a potem pluć sobie w brodę że się nie pojechało. ale teraz mówi, że nigdy w życiu więcej...]
Edytowane przez Aelitka Czas edycji: 2008-12-09 o 18:17 |
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też rozmyślałam nad wyjazdem na rok do anglii w celach zarobkowych... Nie pojadę, bo znam siebie i wiem, że byłoby mi ciężko wytrwać, byłyby kłótnie, nieporozumienia i kto wie co dalej... Jak wyjechać to tylko razem.
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem ciekawska. no pewno, że się martwię i boje co to będzie ale myślę, że nie mogę uzależniać wszystkiego od TŻta. oczywiście liczę się z jego zdaniem i biorę je pod uwagę. A może taka rozłąka pozwoli nam sporo przemyśleć? jemu temat zaręczyn i dalszej przyszłości i da pewność jeszcze większą, że On to ten jedyny i Ona to ta jedyna na zawsze...
|
|
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
hej
|
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Widzę, że ćwiczysz a6w, ja ćwicze Tamilee Webb-posladki ![]() Lasoa zazdroszcze Ci, że już macie mieszkanko z Tż...mmmm jak ja bym tak chciała
|
|
|
|
#2728 |
|
Raczkowanie
|
czesc
czytam i czytam i mam kilka przemyśleń: 1- to forum jest właśnie po to byśmy mogły miedzy sobą porozmawiać o tym co nas gnębi i to że ktoś tutaj wysuwa wniosek , że marudzimy swoim TZ 24h/dobe o pierścionku trochę mnie smieszy.wlasnie dzieki temu ze tutaj mozna sie wygadac,jest nam lzej i możemy poradzić sie jedna drugiej. 2- mysle ze staz jest wazny, jest ważniejszy niz wiek, co z tego ze np. jakas para ma 28 lat , są razem od 1,5roku itd. to mysle ze ich zwiazek a np. moj (ponad 5 lat, mam 22 lata).tego nie da się porównac to co ja przeżylam z moim TZ w ciagu 5 lat, oni ni są wstanie przezyc w 2 lata. i argument dla mnie ze są starsi jest dosc slaby, nie wiem sie liczy , ale to co się razem przeżyło. to tyle na razie ode mnie
Edytowane przez ama1005 Czas edycji: 2008-12-09 o 18:41 |
|
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak jechac tylko po co zeby cos przemyslec, sprawdzic uczucie, czy sie przetrwa czy nie itp rzeczy to juz nie
|
|
#2730 |
|
Zadomowienie
|
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

), ale za rok siostra tż'ta na studia idzie więc nie wiadomo co będzie 

Macie solidne fundamenty. Wiem co mówię, bo my też jesteśmy z sobą od szczeniaka - od kiedy jeszcze byliśmy w liceum. Teraz mój TŻ skończył studia , ja jeszcze studiuję. Fajna sprawa tak wpólnie dorastać, dojrzewać i widzieć jak zmienia się nasze podejście do życia
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A rozmowy slubno-dzidziowe (kiedy bysmy mniej wiecej chcieli, itp.) tez juz mamy za soba. Ale cos mi przeczucie mowi, ze w najblizszej przyszlosci nie mam na co liczyc.