|  2008-12-09, 18:26 | #2341 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-05 Lokalizacja: Śląskie 
				 | 

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

Cześć! Niedawno wróciłam z pracy i za chwilę siadam do dyplomu. Widzę, że tematyka kremów znów na tapecie. Ja mam ostatnio dość mocno przesuszony pyszczek  Rano i wieczorem myję twarz tym: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3203, ostatnio też tym: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3202, ale wróciłam do pierwszego, gdy zauważyłam to przesuszenie. Na po umyciu twarzy rano nakładam bezpośrednio na skórę emulsję z filtrem 50+ Avene: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20790, krem pod oczy Polleny Ewy ze świetlikiem (muszę go zamienić, bo średnio nawilża). I makijaż. Nie używam nic matującego, jedynie zwykłego pudru transparentnego (na podkład). Wieczorem robię demakijaż tym mleczkiem: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=4601, znowu myję twarz Niveą do cery suchej i wklepuję to: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=18134 Przyznaję, że wcześniej zmywałam mleczkiem do demakijażu tylko oczy, twarz po prostu myłam żelem. Od jakiegoś czasu dopiero zmywam całą twarz tym kosmetykiem (używam go od lat). L_V, nasza Specjalistko, czy wiesz może, z czego to przesuszenie?  Diano, naprawdę nie masz się czego obawiać, jeśli chodzi o samodzielne zrobienie kremu czy czegokolwiek innego z BU  Sama miałam to serum, jest strasznie łatwe do wykonania   | 
|     | 
|  2008-12-09, 18:33 | #2342 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: z każdego miejsca na Ziemi 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 

__________________ | ||
|     | 
|  2008-12-09, 18:40 | #2343 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-05 Lokalizacja: Śląskie 
				 | 

Cytat: 
  Masz dokładną instrukcję, co i jak, nawet opis, jak kosmetyk w danym momencie powinien wyglądać i jaką mieć konsystencję. Wszystko masz już odmierzone, wystarczy zmieszać w odpowiedniej kolejności  Nawet wszelkie potzrebne mieszadełka/łyżeczki/probówki/naczynka masz w zestawie   | |
|     | 
|  2008-12-09, 18:45 | #2344 | |
				 | 

Cytat: 
 I jaki mam dodać ten alkohol? 
				__________________ | |
|     | 
|  2008-12-09, 18:51 | #2345 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  Wszystko masz Diana wytłumaczone w instrukcji, która znajduje się na stronie BU, przyrządy też masz  Ja musiałam dodać spirytusu rektyfikowany http://www.polmos-warszawa.pl/img/pr...rytus_rekt.jpg Kupiłam 50 ml za ok. 6 zł 
				__________________ | ||
|     | 
|  2008-12-09, 19:20 | #2346 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: las 
				 | 

A jakbyś napisała jakiś podobny wykaz dla cery mieszanej (łuste T, a suchsze poliki) z tendencją do zaskórników, i cieniami pod oczami to by bło nieźle. Tzn wiem już o serum, niedługo zamówię. Ale jaki tonik, czy mogę zmywać makijaż tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...jazu-oczu.html Jaki krem na dzień, i co na noc z kwasami (AD??) i jak często. Krem najważniejszy, resztę pytań możesz olać. Dori: Teściowa jes młodsza sporo, dopiero skończy 40 at. Bite 8 latt różnicy. Patrząc na nie, moja mama ma zdecydowanie lepszą figurę, szczupła. Teściowa wciąz się odchudza (mimo, że nie ma specjalnej nadwagi). Ale z twarzy to zdecydowanie młodsza, nic dziwnego zresztą ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)  
				__________________ "mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M  | 
|     | 
|  2008-12-09, 20:05 | #2347 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | 

Hej.

| 
|     | 
|  2008-12-09, 20:12 | #2348 | 
				 | 

Cześć   I znów przyszedł wieczór, a zatem puchy się robią na wizażu  Szkoda, że nie wzięłam ze sobą żadnej książki do poczytania na wieczór  Mam spore zaległości i kilka książek kupionych, które czekają w kolejce... Jak miło wspominam czasy, gdy siadałam z książką w ręku i zapominałam o całym świecie  Edit.: L_V mam pytanie od mojej mamy  Ma 52 lata, skórę suchą, naczynkową. Pyta jaki krem byś jej poradziła? Z Vichy juz się nie za bardzo lubi, używała przez kilka lat (z przerwami, ale krótkimi). W chwili obecnej kńczy kolejny słoik Diora i stwierdziła, że tym razem bardzo wysuszyło jej twarz. Ktoś jej podpowiedział zwykłe kremy nasze rodzime, Ziaji. Podpowiedz jej jakiś kremik proszę, z góry dziękuję   
				__________________ Edytowane przez DianaM Czas edycji: 2008-12-09 o 20:16 | 
|     | 
|  2008-12-09, 21:39 | #2349 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | 

A o panu Jerzym Zielonce ktoś słyszał?

| 
|     | 
|  2008-12-09, 22:43 | #2350 | |
| Słitaśna and Grymaśna ;p Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Cytat: 
 bo jestem sfrustrowana  juz mam dosc tego mieszkania i ciagle cos a ostatnio jestem bardziej nerwowa   
				__________________  Zestawienie i status wszystkich zamowien  Wzorki i wzoreczki, teraz nowe pazurki u Swinecki zapraszam do komentowania   | |
|     | 
|  2008-12-09, 23:57 | #2351 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

Haniu, Butter jak obejrzycie 3x11 Dextera to dajcie znać! Ja już jestem po    
				__________________ | 
|     | 
|  2008-12-10, 08:17 | #2352 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-11 
				 | 

Cześć kobietki    | 
|     | 
|  2008-12-10, 08:33 | #2353 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

dzień dobry    | 
|     | 
|  2008-12-10, 09:07 | #2354 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
  Ja miałam problemy tylko z cerą, nigdy, przenigdy nie miałam jednego syfka na plecach, ciele  , także każdy przypadek jest inny   Dzień dobry  Dzięki Ci Haniu, że podpowiedziałaś żeby sprawdzić zapach przed zakupem, jakbym kupiła tego Słonia w ciemno nie wiem co bym z nim zrobiła  Ależ tragiczny, męczący zapach, a ja go kiedyś używałam  I to 5 flaszek pod rząd   | |
|     | 
|  2008-12-10, 09:22 | #2355 | |
				 | 

Cześć wszystkim    Cytat: 
 Ile ja się stresu najadłam przy remoncie to moje i nikomu nie zyczę. Zaplanowany był generalny remont trzech pokoi na max. 20 tyś, wyszło 50 tyś (burzyliśmy ściane, zalewalismy podłogi). I z dwóch pięter skończyło się na jednym. Minęły dwa lata, a my dalej nie odkuliśmy się na tyle, żeby zacząć II piętro. A jak na koniec przyszedł fachowiec, że jeszcze dodatkowo 6 tyś bo się należy to tak się wydarłam na Tż, że chyba sąsiedzi słyszeli, a fachowiec wziął kasę, czmychnął, żeby mi nie wchodzić na ślepia i tak do widzenia nie usłyszał ode mnie. Myślę, że jakiś nieuaktywniony jeszcze wrzód żołądka się przez to pojawił i co mi po tym? Na starość wyjdzie i będzie kłopot. Więc nie stresuj się. Tym bardziej, że zaciążyłaś   
				__________________ | |
|     | 
|  2008-12-10, 09:32 | #2356 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 
				 | 

Cześć   Cytat: 
  Dziś muszę nadrobić  Cytat: 
  Wiem, że to moga być tylko założenia, ale nie stać nas na więcej niż mamy... Musimy wyremontować całe 110 m mieszkanie bez łazienki   | ||
|     | 
|  2008-12-10, 09:39 | #2357 | |
				 | 

Cytat: 
 Chyba że naprawdę zrobicie wcześniej dokładny plan i będziecie się go ściśle trzymać. Oprócz materiałów dochodzą jeszcze opłaty za robociznę, lepiej zawsze tak zaplanować, żeby wykorzystać mniej niż się ma kasy a pewnie i tak wyjdzie w praktyce więcej | |
|     | 
|  2008-12-10, 09:43 | #2358 | |
				 | 

Cytat: 
 Opłat za robociznę nie liczę w ogóle, nie ma takiej potrzeby, bo wszystko zrobimy sami, tzn. jeszcze z tatą -od kładzenia paneli, poprzez płytkowanie, aż do robienia mebli do kuchni - moi rodzice mają wprawę w tej kwestii  Więc to odpada. Ale na pewno wyskoczy coś nieprzewidzianego - to standard przy remoncie ... | |
|     | 
|  2008-12-10, 09:43 | #2359 | ||
				 | Cytat: 
 U nas remont trwał 100 razy krócej niż pewnie powinien. Nam się bardzo spieszyło. Znaleźliśmy fachowca, który zapewnił nas, że przez lipiec i sierpień zrobi remont, a we wrześniu będziemy mogli sie wprowadzić. Fakt, że wprowadziliśmy sie w połowie września, a tylko I piętro (!!!  ) domu wyglądało jak powinno to inna kwetia. U nas był podział obowiązków na: podstawowy remont Tż, wykończenie (kolory glazury, terakoty, farby, generalnie wystrój i kolorystyka) ja. Przy tym tej pierwszej części mnie nie było, doglądał tylko Tż, który czasami dojeżdzał. Mieszkaliśmy wtedy u moich rodziców 2 m-ce, a do miejsca docelowego było 80km.  A zatem, jesli facet powiedział, że potrzeba zrobić to czy tamto, to dla świętego spokoju mówiło sie to zrób...i kolejny tysiąc zł nie nasz  Dlatego wydaje mi się, że nieźle przepłaciliśmy. Jeśli Wy będziecie na miejscu to z pewnością uda Was się trzymać planu finansowego. Nasz przerósł nas dwukrotnie. Musieliśmy nawet pożyczyć te ostatnie 6 tyś od rodziców, które potem przez kolejne 4 m-ce spłaciliśmy (a były przeznaczone na coś innego). Dlatego po dziś dzień nie możemy ustabilizować się z kasą. Nie mamy długów, ale i żadnych oszczędności  Cytat: 
  to prawda, zawsze wyjdzie coś nieoczekiwanego. Coś czego się nie spodziewaliście, a jednak "jak robić, to robić porządnie" i jednak trzeba będzie dopłacić. 
				__________________ Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-12-10 o 11:38 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"! | ||
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2008-12-10, 09:52 | #2360 | |
				 | 

Cytat: 
  A teraz nawet budżetu nie robimy, ale mniej więcej wiem ile musimy mieć aby zrobić nasze mieszkanko do zamieszkania   | |
|     | 
|  2008-12-10, 09:56 | #2361 | |
				 | 

Cytat: 
 Najwyżej nie zrobimy jadalni. Będzie musiała poczekać. Ale powiem Wam, że cenu wszystkiego mnie przerażają  Mamy z 5 razy za mało kasy, żeby zrobić tak, jak bym chciała w 100%  ...no ale co zrobić... trzeba robić zgodnie z tym, na co kogo stać... Właśnie oglądam panele na necie  Zastanawiam się pomiędzy dwoma kolorami. Jesteście zwolenniczkami takich samych paneli we wszystkich pokojach? | |
|     | 
|  2008-12-10, 10:11 | #2362 | |
				 | 

Cytat: 
 Ja tak , jestem zwolenniczką aby całe mieszkanie było utrzymane w jednym tonie  , stylu, podobnie jak terakota czy jakiekolwiek płytki będę wybierać te same na podłogę i na ściany, ja tak lubię po prostu, co najwyżej tylko gra kolorami wchodzi w grę  Np. w salonie, tak gdzie będzie część wypoczynkowa, to będzie taka nasza wysepka, dwie kanapy,dwa fotele, dużo zieleni, tv na ścianie i tam wpadłam na pomysł, by wymieszac kolorystycznie panele, tzn. zrobić takie zaznaczenie tej wyspy, kontury ale nie wiem czy technicznie się to uda  Będe się martwić jak przyjdzie na to pora   | |
|     | 
|  2008-12-10, 10:27 | #2363 | |
				 | 

Cytat: 
 No ja własnie też wolę całe mieszkanie w jednym tonie. W kuchni i na przedpokoju np. będę mieć te same płytki, bo w kuchni nie będzie drzwi i będzie się łączyć z przedpokojem. Na razie najbardziej mi się podobają panele w kolorze dąb michigan   | |
|     | 
|  2008-12-10, 10:36 | #2364 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2008-12-10, 10:50 | #2365 | |
				 | 

Cytat: 
  , ale i ta zrobię ciemne  Nie dość, że widać na nich kurz, brud każdy to jeszcze zarysowania wszelkie   | |
|     | 
|  2008-12-10, 10:51 | #2366 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

Dzieki za wsparcie  jestescie kochane A ja nie zdalam        Trafilam na kawal ch.... ktory od poczatku chcial mnie uwalic i to zrobil   | 
|     | 
|  2008-12-10, 10:58 | #2367 | |||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Dori, pokaż jakieś panele, które Ci sie podobają  Cytat: 
  Przykro mi. Na pewno nastepnym razem pójdzie Ci lepiej  Nie od razu Kraków zbudowano, jak to się mówi...   | |||
|     | 
|  2008-12-10, 10:59 | #2368 | |
				 | 

Cytat: 
  Anitko, głowa do góry, tak to już jest z egzaminem na prawko. Ja zdawałam trzy razy i w ogóle chyba rzadko się zdaje za pierwszym z tego co słyszę. Trudno, zdasz następnym razem | |
|     | 
|  2008-12-10, 11:00 | #2369 | |
				 | 

Cytat: 
 Podaj stronę gdzie szukasz tych paneli ?  Anitko nie załamuj się, do trzech razy sztuka   | |
|     | 
|  2008-12-10, 11:02 | #2370 | |
				 | 

Cytat: 
  http://www.classen.pl/ruckzuck/www/p....php?id=2,3,15 ten mi się też podoba - akacja miodowa, jeszcze ciemniejsza. A najbardziej mi się podobała podłoga z jakiegoś afrykańskiego drewna - było ciemne i w takie jakby pasy, widziałam kiedyś w castoramie, teraz nie mam zbytnio czasu na szukanie tego w necie, ale też było strasznie drogo, jak zawsze jak mi się coś podoba  http://www.e-market.intechpw.com.pl/...ge.php?pID=591 tu jest z kolei ten dąb michigan ciemniejszy i mi się bardzo podoba Edytowane przez miskowa Czas edycji: 2008-12-10 o 11:03 | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.