![]() |
#2341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)
Cześć!
Niedawno wróciłam z pracy i za chwilę siadam do dyplomu. Widzę, że tematyka kremów znów na tapecie. Ja mam ostatnio dość mocno przesuszony pyszczek ![]() Rano i wieczorem myję twarz tym: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3203, ostatnio też tym: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3202, ale wróciłam do pierwszego, gdy zauważyłam to przesuszenie. Na po umyciu twarzy rano nakładam bezpośrednio na skórę emulsję z filtrem 50+ Avene: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20790, krem pod oczy Polleny Ewy ze świetlikiem (muszę go zamienić, bo średnio nawilża). I makijaż. Nie używam nic matującego, jedynie zwykłego pudru transparentnego (na podkład). Wieczorem robię demakijaż tym mleczkiem: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=4601, znowu myję twarz Niveą do cery suchej i wklepuję to: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=18134 Przyznaję, że wcześniej zmywałam mleczkiem do demakijażu tylko oczy, twarz po prostu myłam żelem. Od jakiegoś czasu dopiero zmywam całą twarz tym kosmetykiem (używam go od lat). L_V, nasza Specjalistko, czy wiesz może, z czego to przesuszenie? ![]() Diano, naprawdę nie masz się czego obawiać, jeśli chodzi o samodzielne zrobienie kremu czy czegokolwiek innego z BU ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I jaki mam dodać ten alkohol?
![]() |
#2345 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() http://www.polmos-warszawa.pl/img/pr...rytus_rekt.jpg Kupiłam 50 ml za ok. 6 zł
![]() |
#2346 |
Zakorzenienie
|
A jakbyś napisała jakiś podobny wykaz dla cery mieszanej (łuste T, a suchsze poliki) z tendencją do zaskórników, i cieniami pod oczami to by bło nieźle.
Tzn wiem już o serum, niedługo zamówię. Ale jaki tonik, czy mogę zmywać makijaż tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...jazu-oczu.html Jaki krem na dzień, i co na noc z kwasami (AD??) i jak często. Krem najważniejszy, resztę pytań możesz olać. Dori: Teściowa jes młodsza sporo, dopiero skończy 40 at. Bite 8 latt różnicy. Patrząc na nie, moja mama ma zdecydowanie lepszą figurę, szczupła. Teściowa wciąz się odchudza (mimo, że nie ma specjalnej nadwagi). Ale z twarzy to zdecydowanie młodsza, nic dziwnego zresztą ![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Zakorzenienie
|
Hej.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2348 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() I znów przyszedł wieczór, a zatem puchy się robią na wizażu ![]() Szkoda, że nie wzięłam ze sobą żadnej książki do poczytania na wieczór ![]() Jak miło wspominam czasy, gdy siadałam z książką w ręku i zapominałam o całym świecie ![]() Edit.: L_V mam pytanie od mojej mamy ![]() ![]()
Edytowane przez DianaM Czas edycji: 2008-12-09 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Zakorzenienie
|
A o panu Jerzym Zielonce ktoś słyszał?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
bo jestem sfrustrowana ![]() ![]()
![]() |
#2351 |
Zakorzenienie
|
Haniu, Butter jak obejrzycie 3x11 Dextera to dajcie znać! Ja już jestem po
![]()
#2352 |
Rozeznanie
|
Cześć kobietki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam problemy tylko z cerą, nigdy, przenigdy nie miałam jednego syfka na plecach, ciele ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Dzięki Ci Haniu, że podpowiedziałaś żeby sprawdzić zapach przed zakupem, jakbym kupiła tego Słonia w ciemno nie wiem co bym z nim zrobiła ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | |
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
![]() ![]() Cytat:
Ile ja się stresu najadłam przy remoncie to moje i nikomu nie zyczę. Zaplanowany był generalny remont trzech pokoi na max. 20 tyś, wyszło 50 tyś (burzyliśmy ściane, zalewalismy podłogi). I z dwóch pięter skończyło się na jednym. Minęły dwa lata, a my dalej nie odkuliśmy się na tyle, żeby zacząć II piętro. A jak na koniec przyszedł fachowiec, że jeszcze dodatkowo 6 tyś bo się należy to tak się wydarłam na Tż, że chyba sąsiedzi słyszeli, a fachowiec wziął kasę, czmychnął, żeby mi nie wchodzić na ślepia i tak do widzenia nie usłyszał ode mnie. Myślę, że jakiś nieuaktywniony jeszcze wrzód żołądka się przez to pojawił i co mi po tym? Na starość wyjdzie i będzie kłopot. Więc nie stresuj się. Tym bardziej, że zaciążyłaś ![]()
![]() |
#2356 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba że naprawdę zrobicie wcześniej dokładny plan i będziecie się go ściśle trzymać. Oprócz materiałów dochodzą jeszcze opłaty za robociznę, lepiej zawsze tak zaplanować, żeby wykorzystać mniej niż się ma kasy a pewnie i tak wyjdzie w praktyce więcej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opłat za robociznę nie liczę w ogóle, nie ma takiej potrzeby, bo wszystko zrobimy sami, tzn. jeszcze z tatą -od kładzenia paneli, poprzez płytkowanie, aż do robienia mebli do kuchni - moi rodzice mają wprawę w tej kwestii ![]() Więc to odpada. Ale na pewno wyskoczy coś nieprzewidzianego - to standard przy remoncie ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas remont trwał 100 razy krócej niż pewnie powinien. Nam się bardzo spieszyło. Znaleźliśmy fachowca, który zapewnił nas, że przez lipiec i sierpień zrobi remont, a we wrześniu będziemy mogli sie wprowadzić. Fakt, że wprowadziliśmy sie w połowie września, a tylko I piętro (!!! ![]() ![]() Dlatego wydaje mi się, że nieźle przepłaciliśmy. Jeśli Wy będziecie na miejscu to z pewnością uda Was się trzymać planu finansowego. Nasz przerósł nas dwukrotnie. Musieliśmy nawet pożyczyć te ostatnie 6 tyś od rodziców, które potem przez kolejne 4 m-ce spłaciliśmy (a były przeznaczone na coś innego). Dlatego po dziś dzień nie możemy ustabilizować się z kasą. Nie mamy długów, ale i żadnych oszczędności ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-12-10 o 10:38 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"! |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwyżej nie zrobimy jadalni. Będzie musiała poczekać. Ale powiem Wam, że cenu wszystkiego mnie przerażają ![]() ![]() Właśnie oglądam panele na necie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak , jestem zwolenniczką aby całe mieszkanie było utrzymane w jednym tonie ![]() ![]() Np. w salonie, tak gdzie będzie część wypoczynkowa, to będzie taka nasza wysepka, dwie kanapy,dwa fotele, dużo zieleni, tv na ścianie i tam wpadłam na pomysł, by wymieszac kolorystycznie panele, tzn. zrobić takie zaznaczenie tej wyspy, kontury ale nie wiem czy technicznie się to uda ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja własnie też wolę całe mieszkanie w jednym tonie. W kuchni i na przedpokoju np. będę mieć te same płytki, bo w kuchni nie będzie drzwi i będzie się łączyć z przedpokojem. Na razie najbardziej mi się podobają panele w kolorze dąb michigan ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Zadomowienie
|
Dzieki za wsparcie
![]() A ja nie zdalam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trafilam na kawal ch.... ktory od poczatku chcial mnie uwalic i to zrobil ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dori, pokaż jakieś panele, które Ci sie podobają ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie od razu Kraków zbudowano, jak to się mówi... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anitko, głowa do góry, tak to już jest z egzaminem na prawko. Ja zdawałam trzy razy i w ogóle chyba rzadko się zdaje za pierwszym z tego co słyszę. Trudno, zdasz następnym razem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podaj stronę gdzie szukasz tych paneli ? ![]() Anitko nie załamuj się, do trzech razy sztuka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.classen.pl/ruckzuck/www/p....php?id=2,3,15 ten mi się też podoba - akacja miodowa, jeszcze ciemniejsza. A najbardziej mi się podobała podłoga z jakiegoś afrykańskiego drewna - było ciemne i w takie jakby pasy, widziałam kiedyś w castoramie, teraz nie mam zbytnio czasu na szukanie tego w necie, ale też było strasznie drogo, jak zawsze jak mi się coś podoba ![]() http://www.e-market.intechpw.com.pl/...ge.php?pID=591 tu jest z kolei ten dąb michigan ciemniejszy i mi się bardzo podoba Edytowane przez miskowa Czas edycji: 2008-12-10 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.