![]() |
#1171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cześć dziewczyny
![]() Piszecie o mdłościach, bladej i brzydkiej cerze, tyciu. A ja nic ![]() Eh... Tak źle i tak niedobrze ![]()
![]() |
#1172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1173 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry piękne mamusie
![]() ![]() Byłam wczoraj na labie ![]() ![]() ![]() Przy usg usłyszłam: Infekcja jest ale za to ... Piękna ciąża! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://sklep.bio-active.pl/new-life-1-szy-trymestr ... mam nadzieję ze listonosz je dzisiaj dostarczy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/alabaster/ Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A wczoraj byłam u ginki i jak weszłam do gabinetu to usłyszałam: jak pani pięknieje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Ty się czujesz Gizmiatko?
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze to glupio zabrzmi ale zawsze wieczorami bolal mnie brzuch i nie wiedzialam o co kaman, i dziewczyny na sali kotre byly i sa w ciazy podobnej wiekiem do mojej powiedzialy ze to znak ze trzeba sie "wyproznic" Wiem pomyslicie osbie jak mozna nie wiedziec ze sie chce "kupę" ale ja nie wiedzialam nie bolal mnie brzuch jak na widaomo co tylko jakbym miala @ dostac no i teraz codziennie wieczorem biegam do kibelka i w nocy brzusio nie boli. Ze kobiety w pierwszym trymestrze nie powinny trzymac rak na brzuszku bo sie ogrzewa macica a to xle wpływa na dzidzie, ze powinno sie lezeec i spac na lewym boku wtedy macica jest dobrze ukrwiona, ze nie powinno sie spac i w ogole za czesto podnosic rąk bo sie wsyzsko naciaga i dzieciak ma mało miejsca w macicy, a i trzeba chodzic sikac czesto oraz "kupkac" bo pełny pecherz i jelito grube powoduja ze w macicy robi sie starsznie mało mniejsca. Ja tego nie wiedzialam i bylam w szoku ze taki "banalne" rzeczy moga wpływac na ciąze ! acha jedna ze wpsołlokatorek kotra byla juz w 24 tygodniu ciązy poleciła mi na moj wilcze pragnienie herbatke z Hipp wklejam link http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...iazy-200g.html mowi ze bardzo fajnie sie po niej cuzje i nie chce sie az tak pic, a i pijac duzo trzeba pamietac aby uzupełniac witaminy i mikroelementy ktore teraz raz ze dzidzia zabiera a dwa ze wysikujemy i ta herbatka jest super bo uzupełnia wsyztsko a w ododatku jest dobra w smaku ! ![]() ![]() acha i ze jak sie czuje skorcze macicy to jest dobry znak bo to oznacza ze macica sie rozszerza aby pomiesciala coraz wiecej wody płodowej no i coraz wiekszego dzidziorka ![]() Mam nadzieje ze komus chiało sie o tym przecyztac i ze komus pomogłam ![]() Ania0104 chacina fajna ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Ja problem z ciuchami mam niebywały, dziś wylałam puder na swoje spodnie ciążowe i musiałam założyć inne, ale siedzię z rozpiętymi guzikami bo mnie cisną ;( mój kochany mąż powiedział, że jeślich chcem możemy iśc dziś na zakupy, służy pomocą, problem tkwi w tym że byłam na wekend w h&m znalazłam 2 pary fajnych spodni ale nie było rozmiarów albo 36 albo 44 wrrr, ja zawsze chodziłam w 36 ale teraz to ona na styk, a tendencja wzrostowa jest więc tez 36 to chyba na 2 tyg by starczyły. Cera jest do zakceptowania , za to włosy istny koszmar myje je codziennie a i tak jakieś tłuste, już nawet zrezygnołałam z odżywki, eh też nie chuje się najlepiej ze swoim wygląem ale jak sobię pomyślę, ze w lipcu z w.ózeczkiem będę chodzić to poprawia mi się humor, choć i tak pewnie TŻ będzię atakowany pytaniami - a podobam ci się jeszcze? jestem gruba? kochanie kłamiesz wiem że jestem !!! Mam dziś barszczyk na obiad to też mnie trochę podnosi na duchu i odliczam już minuty do 16 ![]() agaamn23, ania 0104 fajne te wasze projekty, podoba mi się zwłaszcza ten wbudowany grill na dworze ![]() mi bardzo zależało na podwójnym garażu bo nienawidzę skrobać szyb zimą, a tu już nasz wybór domku się ograniczył. Oh też bym sobie z chęcią powybierała płyty agd a zwłaszcza zmywarki !!!! ale to za jakieś 2 lata, a pomysł na pokoik dla dzidzi już macie? Polecam polsat cafe i program baby room ![]() pozdrawiam kochane |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Muszę się zainteresować bliżej tymi herbatkami ![]() I myślę, że ginka nie kłamała, że piękniejesz ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pojawily mi sie dzisiaj jakies brazowe plamienia
![]() Od tygodnia jestem na duphastonie i od prawie tygodnia na pochodnej heparyny (zastrzyki). Wychodzi ze jestem w ciazy 6tyg i 3 dni. Poronilam dwa razy, ostatni raz w 6tym tygodniu i tak sie boje ze zaczyna sie znowu ![]() Do lekarza nie moge isc bo mieszkam w norwegii, tutaj nie podtrzymuja ciazy. Ostatnio jak pojechalam na ostry dyzur z krwawieniem i bolami poronnymi to powiedzieli ze nie moga mi pomoc i odeslali ze skurczami do domu. Dali na bol 2 tabletki paracetamolu, nawet lekarz do mnie nie zszedl ![]() ![]() Do mojego polskiego gina tez nie moge sie dodzwonic. Nie wiem co robic ![]()
#1179 |
Raczkowanie
|
acha jedna ze wpsołlokatorek kotra byla juz w 24 tygodniu ciązy poleciła mi na moj wilcze pragnienie herbatke z Hipp wklejam link http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...iazy-200g.html mowi ze bardzo fajnie sie po niej cuzje i nie chce sie az tak pic, a i pijac duzo trzeba pamietac aby uzupełniac witaminy i mikroelementy ktore teraz raz ze dzidzia zabiera a dwa ze wysikujemy i ta herbatka jest super bo uzupełnia wsyztsko a w ododatku jest dobra w smaku !
![]() ![]() Hejka Hm wiesz ja mam tą herbatkę i średnio jestem z niej zadowolona, mnie po niej mdli, ale tobie może posmakuje, na początku piłam ją ze smakiem, potem zrobiłam sobię przerwę, bo mój szef ekspert od alegrii, powedział, że żeczy instant, ekspresowe bardzo uczulają i nie wiem czy przez jego słowa czy z innych powodów nie makuje mi już. Chociaż z drugiej strony jeśli jest dla kobiet w ciąży to na opewno nie powinna szkodzić... nie wiem sama ja piję sok z czernej porzeczki i pomidorowy |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Wtajemniczenie
|
O kurcze sporo tych rzeczy Gizmiatko. Z tym wypróżnianiem to chyba prawda bo tak właśnie mnie brzusio boli i zaraz do WC lecę tak inaczej niż wcześniej to się odczuwa.
Jak się chcę wyciągnąć to czuję jakby ktoś mnie za brzuch trzymał i się wszystko naciąga. Dziwne uczucie. Wkurzyłam się dziś bo nasz segment do kuchni będzie gotowy dopiero w styczniu ![]() ![]() ![]() Syla39 myślę, że skoro bierzesz Duphaston to chyba tylko ten lek może pomóc w takiej sytuacji. Próbuj dodzwonić się do lekarza i połóż się. Musisz uspokoić nerwy bo to szkodzi dzidziusiowi. Trzymam kciuki, napisz później jak się czujesz ![]()
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2008-12-10 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Syla naprawdę nie wiem co ci poradzić, jedyne co mi przychodzi do głowy to żebyś poleżała, duphaston masz więc lekarz chyba nic więce by ci nie przepisał, bądź dobrej mysli,. trzymamy kciuki !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Wtajemniczenie
|
Znowu wklejam
![]() "Dodzwonilam sie do mojego ginekologa. Kazala zwiekszyc dawke duphastonu i zastrzyki brac codziennie. Mowi ze mozliwe sa plamienia i ze dopoki nie zacznie sie jakies wieksze krwawienie to jest nadzieja. Najlepiej byloby zrobic usg o czym chyba moge pomarzyc. Bede probowac dostac sie do prywatnej kliniki, ale watpie ![]() Dziekuje dziewczynki za rady i pocieszenie."
#1184 |
Wtajemniczenie
|
syla39 to teraz hop do łóżeczka i bądź dobrej myśli
![]() ![]()
#1185 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi wczoraj pani gin poweidziała że dobrze jest jeść posiłki na leżąco, z obiadem było by cięzko, ale np na pół leząco ... zjeśc i wstac dopiero po chwili ... to na mdłosci wstrętne ![]() a co do mojej chatki to koszt za stan surowy zamkniety 190 tys. My mamy nadzieję że zamkniemy sie w mniejszej kwocie ponieważ budujemy systemem gospodarczym i dużo rzeczy robimy sami ... no ale potem zostaje jeszcze wykończenie ![]() Cytat:
![]() Dzwon do gina na okrągło!!! Moze wkońcu odbierze. ![]() ![]() ![]() ![]() ooo widze ze juz się dodzwoniłaś! To teraz odpoczywaj! BĘDZIE DOBRZE!!! Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2008-12-10 o 10:07 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewcyzny czy wy podcierajac sie macie sluz ? tzn nie jakies ogromne ilosci ale czy w ogole macie jakis sluz czy na bieliźnie czy na papierze toaletowym bo ja nie wiem co myslec , wczensiej przed palmieniami mialam i pozniej te plamienia no i teraz zagladam clay czas na papier i doszukuje sie jakis nowosci i nie wiem czy to normlane czy ..... mam sie znow bac
|
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Wtajemniczenie
|
Ja do tej pory mialam duzo sluzu.
#1188 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() 30 sztuk mamy megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ??? aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ??? p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - ??? lub ??? Cassandra23 (Beata, 25l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - ??? lub Bartosz agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ??? skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ??? beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ---------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ??? Truheart (Ola, 27l, Łódź) -------------------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ??? jusali (???, 20l, warm.-mazurskie) ----------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ??? AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------ t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) --------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ??? mariolasl (Mariola, 34l, UK) ---------------- t.p. 17.07.09 - Alexandra lub Antonio Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) -------------- t.p. 18.07.09 - Emilia lub Marcel serafia11 (???, ?? l, ...) --------------------- t.p. 20.07.09 - ??? lub ??? Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) --------- t.p. 21.07.09 - Emilia lub ??? katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) ------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil majka versace (Beata, 30l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ??? mountain (Karolina, 30l, mazowieckie) ---- t.p. 26.07.09 - Lena lub Tymon/Michał Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan agagmm23 (Agnieszka, 25l, mazowieckie) --- t.p. 27.07.09 - ??? lub ??? czekoladka21 (???, ?? l, ...) --------------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert anusia_82 (Ania, 26l, z nad morza ) ------- t.p. 04.08.09 - ??? lub ??? Malga19 (???, ?? l, ...) ----------------------- t.p. 10.08.09 - ??? lub ??? kinusia86 (???, ?? l, ...) ----------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? musicman (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ----- t.p. .07.09 - ??? lub ??? BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? Wojtusia (???, ?? l, ...) ------------------ t.p. .07.09 - ??? lub ??? Nikka1221 (???, ?? l, ...) ---------------t.p. .07.09 - ??? lub ??? ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------- ![]() gooha3 [*] Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2008-12-10 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1190 | |||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ładne domki budujecie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() syla trzymam kciuki, aby plamienie ustało. Cytat:
![]() |
#1191 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój Tz wyjeżdża na 2 miesiące a potem ze mną jest też 2 więc nie najgorzej ale rzeczywiście trochę się denerwuje tym domkiem. Sprzętu jeszcze nie wybrałam...jakoś nie mam czasu ale w styczniu zajmę się tym ![]() Poza tym widzę, że panuje atmosfera narzekania na wygląd...a ja mam wrażenie że nic się nie zmieniło, zawsze miałam okrągłą buzię i teraz też mam a poza tym cerę mam śliczną ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeju Syla leż i odpoczywaj i myślę że spokojnie możesz podnieść dawkę duphastonu ![]() Cytat:
![]() Poza tym podziwiam system gospodarczy...kurcze trzeba w to włożyc mnóstwo pracy ale przy trybie pracy mojego Tz to nawet 10 lat by nie starczyło ![]() A wykończenie to po prostu masakra!! Nie dość że wszystko drogie to jeszcze fachowcy mają takie wymagania i terminy, że musisz ich prawie na kolanach błagać ![]() ![]()
![]() |
#1192 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A komentarz który wczoraj usłyszałam od lasek w pracy "przecież to dopiero początek, a co będzie dalej" Cytat:
Nie bardzo moge teraz cofnać sie kilka stron wstecz i looknać który jesteś tydzień, na liście też nie moge cię zlokalizowac, ale może jeszcze troszke? Przeciez sa ciążę w którym mamusią nic nie dolega.Moze nalezysz do takich, jak ja do tych którym piersi nie rosną w ciązy ![]() dość mądre to co napisałaś w długaśnym poście, ale tego co zacytowalam, nie mogę pojąć. Jak nie powinno się spać ??? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() acha cyzli widze ze to noramlne Cytat:
Cytat:
dobrze ze macie tez lsuz, przepraszam za tamto pytanie ale wiecie zdezorientowana jestem jesli cos mi wystepuja powyzej normy ! nigdy nie mialam sluzu , a teraz troche jego jest ale to chyba normlne przeciez u kazdej z was on wystepuje -jestem juz uspokojona ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli masz taką wiedzę, lub sama przeszłaś przez taki horror- krwawienie i zwiekszenie dawki tobie pomogło, to zwracam honor. Natomist jeśli nie...to może lepiej nie radzić, dla samego radzenia ? Jak za bardzo sie uniosłam to sorki, ale Duphaston to nie witaminki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ze Syla chciała poczekać, ale Ty? Mogę Cie wpisać? ![]() Oj zamieniłabym sie z każdą, której piersi nie rosną w ciązy ![]() ![]() I na dodatek bolą przy bieganieu po schodach i jak sie w łózku przewracam z boku na bok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Aniu, wpiszę się na listę po USG, dobrze? (USG mam 19 grudnia)
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2008-12-10 o 11:34 Powód: Dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1200 |
Zakorzenienie
|
oj, jak ja Wam zazdroszczę swoich domków
![]() jeszcze 2 lata temu jak kupowalismy mieszkanie nie przyszło nam do głowy, że zachce sie nam dzidzi i nasze małe mieszkanko jest urządzone tylko dla nas - nie mam co marzyć o osobnym pokoju dla dziecka ewentualnie o kąciku w naszej sypialni kiedy my kupimy coś większego ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.