![]() |
#61 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. IV
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1001833 7]wtorek, 9 grudnia 2008 r. 344 dzień roku
Imieniny: Aneta, Leokadia, Wiesław Anetko pijemy ![]() ![]() ![]() ![]() Dużo zdrówka, Solenizantki!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pysiamn, przepraszam, ale dopiero teraz przeczytałam, że w piątek zmierzyłaś się po raz pierwszy z egzaminem prakt. na prawko. Dobrze, że się nie poddajesz. Oby ten następny, drugi raz był tym ostatnim. Uda się... I Tobie i mi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo fajna zabawka. Maja dostała podobna na Mikołaja, ale ona ma farmę, więc bardziej swojska i dużo mniej kolorowa. ![]() Cytat:
to dobrze, że wszytsko jest na dobrej drodze do zażegnania kupeki i wymiotów. Cytat:
U mnie słońce świeci, ale rano rzeczywiście było nieciekawie. Cytat:
Też się zastanawiam. [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1001833 7]wtorek, 9 grudnia 2008 r. 344 dzień roku Imieniny: Aneta, Leokadia, Wiesław Anetko pijemy ![]() ![]() ![]() ![]() Zdrowia dziewczyny ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że pobyt pomoże. Trzymajcie się ![]() Cytat:
Czyli zęby. Cytat:
Precz z katarem ![]() ... Ja dziś od 7 na nogach, byłam w urzędzie pracy, ale nic nie załatwiłam. Potem byłyśmy u lekarza, dowiedzieć się co dalej robić z brakiem zębów i zważyć Maję. Maja waży 8 600, także kawał baby ![]() Edytowane przez 82anusia Czas edycji: 2008-12-09 o 12:01 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
tak czyli zeby tylko dziwi mnie to ze wszystkie jak do tej pory w miare bezobjawowo i nawet jedna czworka poszla bez niczego a na ta ruga takie historie sie dzieja a ja mam dzis szalony dzien.rano wstalam i poszlam z dzieckiem do parku co by sie wybiegala wyciagnelam oczywiscie tez tz z nami a co mi bedzie gnil w domu w szczegolnosci ze ten tydzien chodzi do pracy jak chce bo na jego stanowisku nie ma pracy i pomaga na innym dziale zdazylam wrocic i polozyc dziecko spac a tu wpada moja przyjaciolka ze swoja 2 i pól letnia corka bo przyniosla mi spodnie dla naszej malej no to kawa i cos do niej obowiazkowo a potem Roksana zglodniala wiec szybko jedzonko i herbata malej a o 17 ide na te zajecia z mala poprostu szalony dzien i jak ja was mam nadrobic no niech mi ktoras powie jak
Cytat:
Start 107,20 cel 53 kg dni bez slodyczy,sukru,makaronu,m ąki,chleba i innych tuczników 5-10-15-20-25-30-35-40-45-50-55-60-65-.....................366 Mój blog.Zapraszam bardzo serdecznie www.moj-blog-moje-zycie-opowiesc-o-mnie-samej.blog.onet.pl Edytowane przez mamamartynki Czas edycji: 2008-12-09 o 12:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co Wy macie do Teletubisiow,ja je uwielbiam ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1001680 6]Anetko: ja w przedszkolu nienawidzilam 2 rzeczy: zupy owocowej i pieczonych jablek ![]() ![]() ![]() Az mnie ciarki przechodza na samo wspomnienie ![]() ja jablek i mleka na sniadanie,Panie nie sluchalu mamy,ktora mowila,ze nie jem mleka. za kazdym razem probowaly wlac we mnie chociaz troche... bleee Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1001833 7]wtorek, 9 grudnia 2008 r. 344 dzień roku Imieniny: Aneta, Leokadia, Wiesław Anetko pijemy ![]() [/quote] sto lat dziewczyny ![]() Cytat:
![]() dlaczego Kac nie chce jesc warzyw? nigdy nie jadl,czy nagle wlaczyl mu sie taki wstret? ja kiedys nie jadlam owocow,ale samo przeszlo. Cytat:
![]() ************************* ************************* ************** jak przystalo na przedszkolaka Simonek spi. pierwszy raz poszlam dzis spac po pracy i wstalam przed 14. fatalnie sie teraz czuje ;/ wole jednak nie spac w ciagu dnia. ucielo mi 2 posty ;/ Matylda niesamowcie wyglada za stolem,a na toalecie ... nie pogada ![]() Kubus widze niezle wymachuje doboszem,nawet na zdjeciu nie da sie go uchwycic. nam zostal juz tylko plastikowy kijeczek z tej zabawki ![]() TZ wzial wczoraj Simona na zakupy i znow wrocili z zabawkami,coraz mniej mi sie to podoba.
![]() ![]() Edytowane przez maatra Czas edycji: 2008-12-09 o 15:21 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Bry.
![]() Słoneczka moje kochane, jestem, za Mikołaja się nie przebieram, choć dostałam od mojego taty dyspozycję, by kupić mu czerwony strój ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam, że nie odniosę się do postów, przeczytałam wszystko i widzę, że toczy (-ła) się dyskusja nt. odżywiania. Chciałam też napisać słówko od siebie i nie będzie to atak skierowany w którąkolwiek z Was. Po prostu moje odczucia. Myshia napisała, że Kacperek nie przepada za warzywami, uwielbia natomiast placki, itp. Jakbym siebie w dzieciństwie widziała... Placuszki, naleśniki, pierożki, popite słodkim kakao oczywiście. Przez 3-4 miesiące opiekowała się mną babcia, było to przed pójściem do przedszkola. Zamiast zrobić dziecku posiłek, babcia pytała mnie, co zjem. Odpowiedź zawsze brzmiała "placuszki". I babcia ulegała moim zachciankom, dodam - zachciankom 3-letniego dziecka ![]() Ilość komórek tłuszczowych kształtuje się w dzieciństwie, później mogą się one jedynie rozrastać, "nadymać". Od kiedy sięgam pamięcią mam skłonności do tycia, choć nigdy nie byłam otyła - ani w dzieciństwie, ani w dorosłym życiu. Ponadto do tej pory, jeśli mam wybrać między obiadem i pysznym deserem - zawsze najpierw myślę o słodkościach. Z rozsądku jadam obiady, z rozsądku wybieram zdrowe rzeczy i ich obróbkę (unikam smażenia). Gdyby nie miało to żadnego wpływu na moje zdrowie i wagę, z pewnością pozostałabym przy diecie kluchowo-czekoladowej ![]() W każdym razie warto zadbać o prawidłowe nawyki żywieniowe dzieci. Niedawno pisałam artykuł na ten temat, szukałam informacji z nim związanych. Dowiedziałam się m.in., że badania wskazują, że nawyki żywieniowe kształtują się we wczesnym dzieciństwie. Warto zatem nauczyć dzieci spożywania warzyw, owoców, węglowodanów złożonych, ograniczenia produktów smażonych, zwłaszcza smażonych długotrwale i w głębokim tłuszczu. Najprościej - zacząć od siebie, przykład idzie z góry. Mam zamiar podawać Jasiowi słodycze - moją zmorę i mój narkotyk - możliwie najpóźniej i okazjonalnie, a nie jako codzienne "danie", na pewno jednak przed pójściem do przedszkola, bo tam spotkanie z nimi jest nieuniknione i nie chciałabym, żeby opychał się nimi po kryjomu. Już teraz ograniczyliśmy z mężem słodycze, a jeśli po nie sięgamy, to nie przy Jasiu. 15-miesięcznemu dziecku nie są one do niczego potrzebne, nie mają żadnej wartości, prócz miliona kalorii. A zawarty w czekoladzie magnez, można również znaleźć w innych produktach. Oprócz pustych kalorii mają też one zgubny wpływ na zęby (ja jakoś uchowałam się, mimo tego "kakałka" z butli, nie będę jednak sprawdzać, czy Jasiowi się uda), a czarne, zalapisowane kikutki czy rwanie czwórek u trzylatków jest dość przerażające. Oczywiście zdarza się również próchnica u dzieci, które dbały o higienę jamy ustnej i nie jadały słodyczy, ale w takiej sytuacji nie będę miała wyrzutów sumienia, że ja do tego dopuściłam. Co zaś do nocnika, to uważam, że dla jaj można posadzić 4-miesięczne, dobrze siedzące niemowlę. I nie widzę żadnego innego powodu, dla którego należałoby uczyć to dziecko załatwiać się do nocnika. Moja przyjaciółka, z którą byliśmy na wczasach, jest psychologiem klinicznym. Z pasją obserwowała Jasia zarówno „amatorsko” jak i od strony zawodowej. Rozmawiałyśmy m.in. o sadzaniu dzieci na nocnik. Powiedziała, że zbyt wczesne sadzanie dzieci na nocnik i „uczenie” ich załatwiania doń swych potrzeb może odbić się echem (choć nie musi) w dorosłym życiu, w postaci zaburzeń w sferze seksualnej. Pomocne linki: - http://www.edziecko.pl/male_dziecko/...8,1323743.html - https://mamotoja.pl/wychowanie_podst...6.html?print=1 - http://www.rodziceonline.pl/rodzice2...1449&page=text PS W przedszkolu nienawidziłam budyniu i kaszy manny na mleku, bleee... ![]() * * * * * * 20.01 - Lipinka 20.01 - Motylek78 28.01 - Ebena 07.02 - Annula 14.02 - Edytkap 18.02 - ~Ania26 03.03 - Dorka19801 08.03 - Myshia 21.03 - Poissonivy 31.03 - Enya 04.04 - Iza251 29.04 - Biankaaa 12.05 - Aneta80s 15.05 - Edycia15 18.05 - Demonik 25.05 - Sylwia-Zuza 03.06 - Cathy86 04.06 - Eszeweria 10.06 - Berbeaa 27.06 - Edytka2 30.06 - Pysiamn 07.07 - Myycha 30.07 - Joli31 06.08 - Weriidiiana 19.09 - Szmidtka 23.09 - Anaid5 27.09 - Taszkin 13.10 - 82Anusia 21.10 - Joasiah 22.10 - Zwierciadlana 10.11 - Maatra 16.11 - Katarzynka77 17.12 - Lea29 29.12 - Murmelius
Jaś ma: http://lb4f.lilypie.com/MTFXp2.png ![]() Antoś ma: http://lb1f.lilypie.com/AA2Gp2.png ![]() Edytowane przez demonik Czas edycji: 2009-05-12 o 07:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet nie wiesz jak ja chciałbym iść na zwolnienie ![]() Tym właśnie różni się dobry szef od złego... mój mąż jak jest chory, to jego dyrektor prawie siłą wysyła go na zwolnienie i mówi "Proszę iść na zwolnienie, nie będzie mi pan tu pozostałych pracowników zarażał". Moja pani dyrektor (choć to naprawdę świetny dyrektor pod względem organizacyjnym), to nic nie powiedziała słysząc moje chrząkanie w środę ![]() Najważniejsze, że lepiej się czuję już [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1001725 8]2 tyg temu udawalam twardziela i co, do pracy chora chodzilam, po czym zarazilam Oliego i Tz. ![]() Mnie właśnie mój ślubny zaraził ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edit: Ja nienawidziłam, wręcz wymiotowałam bawarką ![]() Edytowane przez poissonivy Czas edycji: 2008-12-09 o 16:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
witam
ja tak na chwilkę z Klaudia troche lepiej- tylko2 rzadkie kupki a u mnie tak sobie. tzn super w samej pracy tylko ze mną nie jest za dobrze. słonika na gwiazdke nie dostanie bo jak wróciłam z zakupami to musiałam go dać dzisiaj no i musze znaleźć inny prezent. mój prawie cały dzień to ogladanie zabawek no i rzeczy- zło konieczne i już. dla dzieci siostry też juz mam prezenty i dla teściowej.
![]() |
#69 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No, ale ja tu tak narzekam a dziś zjadł cały obiad łącznie z sałatką (ogórek, pomidor, kiełki) bez narzekania i z uśmiechem na twarzy ![]() ![]() Demoniku mi daleko do rozpieszczającej mamusi. Bardziej się boję że go zagłodzę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję, gdyby miała choć jednego, pewnie bym nie panikowała. Jutro dzwonie dowiedzieć się, w jakie dni i o której przyjmują, może się uda jeszcze jutro coś załatwić ![]() Cytat:
Jak było na zajęciach? Cytat:
Maatra, ja sadzałam Maję praktycznie raz dziennie na nocnik, jak widziałam, że zaczyna się szykować do kupy, albo po obiedzie, jeśli wcześniej nic nie zrobiła (dawniej sadzałam ją z rana). Czasem ona sama chciała siadać w ciągu dnia. Kiedyś zauważyłam, że ciągnie za pieluszkę w dół (kilkakrotnie ją na tym złapałam), ale wtedy przeważnie pielucha była tyle co zsikana, bądź już bardzo mokra. A od kilku dni, jak pisałam wcześniej sygnalizuje, że coś chce. Oczywiście nie jest to każdorazowo, ale zdarza się z 5 razy dziennie, więc nie jest to raczej przypadek. Jaka potem dumna wstaje z nocnika ![]() Cytat:
Pewnie się przyda. dziękuję, też mam taką nadzieję ![]() Cytat:
Szkoda, że nie macie fotek. Ale co się odwlecze to nie uciecze ![]() Cytat:
My zawsze przemycamy zabawki, by od razu ich nie dopadła (jeśli są na jakąś okazję). Mikołajkowe wnieśliśmy do domu, jak spała. Cytat:
Sama bym zjadła taką sałatkę, tylko ze mnie ostatnio leń i nie chce mi się nic pichcić (prócz zupy, którą dzień w dzień gotuję). |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | ||||||||||||||
Rozeznanie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1001833 7]
Imieniny: Aneta, Leokadia[/quote] ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A potem to na mojej biednej nieskalanej Balbinie psy wieszaja... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przepraszam, ze tak wyskoczylam - myslalam, ze probujesz byc twarda ![]() Cytat:
![]() To dobrze ![]() |
||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | ||||||
Rozeznanie
|
Dziekujemy za zyczenia imieninowe
![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1001680 6]Anetko: ja w przedszkolu nienawidzilam 2 rzeczy: zupy owocowej i pieczonych jablek ![]() ![]() ![]() Az mnie ciarki przechodza na samo wspomnienie ![]() no ot sie wypowiedzialy... ![]() czy ja dla Was chciałam ją gotowac? ![]() Dziecko owocow nie je to moze w ten sposob przejdą a te nawybrzydzaly ze teraz to juz i mi sie jej nie chce ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny a moze spotkalybysmy sie wlasnie w takim miejscu zeby dzieciaki razem mogly poszalec, ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
Uf dobrnęłam do końca 3 strony IV części Jesiennych Cześć!
Mati cudo poprostu cudowna, ślicznotka Kubuś też cudowny bez dwóch zdań! Avek piękny. Klaudusiu zdrowiej maleńka! ![]() Sylwia musisz być silna! Maciuś do szpitala? Wyobrażam sobie że jest Ci potwornie ciężko ale zawsze myśl że to dla najdroższego skarba i będzie łatwiej. ![]() Demoniku pochwal się zdobyczmi! Co do żywienia dzieci uważam jak większość że trzeba podawać produkty przeznaczone dla nich a nie dawać coś co niczemu nie służy (np słodycze) i potem ma się odbić na zdrowiu. Anusiu Majusia będzie miała prześwietlenie? Przemawiam do rozsądku "perełek" wyłazić wyłazić! Martynce i Łusi życzę zdrówka! Poiss a nie myślałaś żeby skończyć karmienie i brać silniejsze leki? -------- U nas wszystko dobrze do 14:30 jestem codziennie więc i kaszka rano zjedzona i ząbki umyte i na nocnik posadzona zrobi a potem obiadek i już znikam. Jest już na tyle cwaną bestią że wie że będziemy się rozstawać i nie zawsze ale co drugi dzień robi scenę rozpaczy, zresztą ja też cierpię ale nie okazuję bo po co większą tragedię czynić?! Już dziś wróciłam z godz. temu więc odeśpię wczorajszą nockę (do 3 liczyłyśmy) Ale kied ja mam iść po prezenty? A gdzie idziecie na Sylwestra? Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Jakoś dziś weny brak
![]() Będzie krótko ![]() Cytat:
![]() ![]() My mamy już plany......jedziemy na party z Puchatkiem ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
witam
Klauduni juz chyba lepiej - kupki były 2 ale ta ostatnia juz prawie noramalna. za to ja pól nocy spedziłam na kibelku i dziadka też złapało. dobrze że tż jest to znią będzie siedział bo póki co - to ja w tej rodzienie zarabiam. a jak on troche poesiedzi to nic mu nie będzie. co do dziadka to rozumiem że go dopadło i xle sie czuje ale on vały czas leży- ja sie męcze od soboty i muszę jakoś z tym normalnie funkcjonować. jak tż złapie to też nie wiem co będzie- bo przecież faceci to zaraz umierają. dzis popołudniówka więc może nie będzie tak źle w pracy bo od rana jest wiecej pracy a popołudniówki to zwykle luzik. miłego dnia
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
my na sylwestra do panstwa pierzankowskich a martynka do pania misia misiowego puchatkowego
Start 107,20 cel 53 kg dni bez slodyczy,sukru,makaronu,m ąki,chleba i innych tuczników 5-10-15-20-25-30-35-40-45-50-55-60-65-.....................366 Mój blog.Zapraszam bardzo serdecznie www.moj-blog-moje-zycie-opowiesc-o-mnie-samej.blog.onet.pl |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ......................... .............. My dziś ostatni raz antybiotyk, od poniedziałku do żłobka, a szczepienie (odra,świnka,różyczka) nie wiem kiedy chyba po nowym roku. Czy wasze dzieci też używają zębów do otwierania???? Maatylda wszystko otwiera zębami, każd puszkę,butelkę nawet danonka napoczyna zębami-resztę rączką. Boję się, że tak jak mój brat (też zęby wykorzystaywał do wszystkiego) nabawi się paradontozy...Ech brak mi słów Przedwczoraj moja córa widząc, że mamusia chodzi nieumalowana cały dzień postanowiła zrobić mi sama makijaż, oczywiście nie obyło się bez szkody dla moich kosmetyków ![]() Edytowane przez ebena Czas edycji: 2009-03-01 o 21:16 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
no slicznie mala artystka nie no bez kitu dzieci sa pomyslowe moja to wlazi do szafki z garnkami na polke i z tamtad podziwia swiat i robi zamieszanie w sztuccach
Start 107,20 cel 53 kg dni bez slodyczy,sukru,makaronu,m ąki,chleba i innych tuczników 5-10-15-20-25-30-35-40-45-50-55-60-65-.....................366 Mój blog.Zapraszam bardzo serdecznie www.moj-blog-moje-zycie-opowiesc-o-mnie-samej.blog.onet.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaśko ma farmę, też uwielbia plastikowe zwierzątka ![]() Cytat:
![]() Zdjęć nie wkleję ![]() Napiszę tylko, że fioletowy golf, brązową spódnicę, brązowy pasek i szary top ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o grudzień, to lepiej by było wybrać właśnie środek tygodnia, bo w najlbiższe weekendy w centrach handlowych pewnie lepiej się nie pojawiać ![]() Mnie póki co pasuje, do pracy idę od lutego. Nic mi o tym na razie nie wiadomo, pewnie zostaniemy w domu ![]() Cytat:
![]() Widziałam na ulicy wielokrotnie szczupłych rodziców z otyłym dzieckiem (nie uroczym, zaokrąglonym bobasem, ale mocno otyłym kilku- kilkunastolatkiem, nierzadko dzierżącym w garści hamburgera, chipsy czy wiadro coli). Moja dobra znajoma, mająca obecnie 43 lata, jest kobieta bardzo szczupłą (175 cm, 58 kg). Jej mąż jest podobnego wzrostu i również należy do szczupłych. Córka znajomej od wczesnego dzieciństwa zdradzała skłonność do tycia, może tę skłonność odziedziczyła po dziadkach, nie wiem. Rodzice nie dawali jej, w obawie o tuszę i zdrowie, m.in. słodyczy i napojów gazowanych. Dziewczyna ma teraz 15 lat i zupełnie inną budowę niż matka. Raczej szczupła, ale zupełnie inaczej rozkłada się u niej tkanka tłuszczowa - ma spory biust, zaokrąglone biodra i mocne uda, w przeciwieństwie do mamy, która zawsze miała figurę modelki. Co ciekawe - dziewczyna nie lubi słodyczy i nie pije napojów gazowanych, bo jej nie smakują. Cytat:
![]() * * * Nie jestem fanką kuchni azjatyckiej, preferuję śródziemnomorską, choć za zielone curry z w-wskiej restauracji Kwai i kurczaka po kantońsku z Dżonki, dałabym się pokroić. Mój mąż natomiast lubi wschodnie smaki, więc wysiliłam się i zrobiłam wczoraj tajską mieszankę warzywną. Wyszła rewelacyjnie, dlatego podzielę się z Wami przepisem ![]() 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego 2 zmielone ząbki czosnku 1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny 1/2 łyżeczki otartej skórki z limonki 2 szklanki pokrojonych w plasterki czubków szparagów (niestety nie znalazłam mrożonych, dlatego użyłam całych szparagów ze słoika, pokrojonych w małe kawałki) 1 szklanka połówek małych pieczarek 1 mała czerwona papryka pomidorowa pokrojona w cienkie paski 1 mała główka kapusty chińskiej (bok choy): łodygi pokrojone w plasterki, a liście pozostawione w całości (nie znalazłam takiej kapusty, użyłam więc niedużej pekińskiej, skroiłam 3/4 główki) 1/4 niesolonych orzechów arachidowych 1/2 łyżeczki pokruszonych płatków czerwonej papryki (ja dałam pop trochu zmielonej papryki ostrej i słodkiej) 1 łyżka sosu sojowego (light) 1 łyżka świeżego soku z limonki 1 łyżka świeżego soku z cytryny 1 mały pęczek świeżej bazylii, pokrojonej w paski W naczyniu miksera lub robota kuchenego umieścić mleko kokosowe, czosnek oraz skórkę z cytryny i limonki. Na małych obrotach zmiksować na pastę (mnie pasta nie wyszła, ale nie przejęłam się tym ![]() To jest przepis na 4 porcje. My zjedliśmy tę ilość we dwójkę, ale była to nasza obiado-kolacja. Wartość odżywcza 1 porcji to 136 kcal ![]()
![]() |
![]() |
#83 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Coś mi się pokrzaczyło z tym cytowaniem ![]() Demoniku tajska mieszanka ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
my spedzamy sylwka w domu przed tv a martyna w poscieli z kubusiem puchatkiem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
![]() Pysiu, w koncu wzielam sie za ten piernik i srednio mi wyszedl - zakalec z 1 strony, ale ja mam 2 lewe rece do pieczenia ![]() ![]() Demoniczko, przeczytalam wlasnie Twego posta na temat jedzenia i nocnikowania i przyznaje, ze dalas mi do myslenia... ide trawic ![]()
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli zaś chodzi o nocnik, to szukałam informacji na ten temat, bo czułam presję ze strony mojej mamy i teściowej, by uczyć Jasia załatwiania swych potrzeb jak najwcześniej do nocnika, a widziałam, że jemu się to nie podoba i nie jest na to gotów (w jedenastym miesiącu). Niebawem zaczniemy przygodę z żółciutkim kolegą ![]()
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
A na jakim dziale baby?
Cytat:
![]() ![]() Ja robilam go już kilkakrotnie i bez zakalca ![]()
![]() |
![]() |
#89 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tym bardziej cała rzecz mnie boli, bo zostawałam zawsze kiedy trzeba było, robiłam za siebie i za innych, nigdy nie migałam się od roboty, a teraz krzywo się patrzy na to, że jestem chora i potrzebuję odpoczynku (jakbym z własnej woli była chora). Ale już nie narzekam, bo wyznaję zasadę "Nie narzekaj na szefa, zawsze mógłby Ci się trafić gorszy". Chciałbym, ale teraz może to być bardzo trudne. Tym bardziej, że Ola nie chce jeść mleka modyfikowanego wcale ![]() My spotkamy się z naszymi znajomymi, którzy mają córeczkę w wieku Oli Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ------------------- Ola ma biegunkę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
![]() Mam nadzieję, że szybko przejdzie ![]() Duże Buziaczki dla niej ![]() ************************* ***************** A Kuba dziś dostał paczkę ze słodyczami odemnie z pracy właściwie to paczka chyba będzie dla taty ![]() ![]() No i jestem mega happy, bo okazuje się, że dostane od firmy bony świąteczne na zakupy na jakieś 450 zł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ach kocham tą firmę....dobrze, że już wracam........chyba ![]() ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-12-10 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.