..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::.. - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-11, 18:48   #4261
live
Rozeznanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::..

effa79 dziękuje za podpowiedz kochana jestes ,,,ser to wspaniały pomysł , jak dobrze ze istnieje taki watek przynajmniej wiem ze nie musze sama zmagac się z tym wszystkim ....pozdrawiam wszystkie plazowiczki
live jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 18:55   #4262
IlonaP
Zakorzenienie

a, jeszcze spowiedź:
ś: 2 gofry z serkiem i dżemem, latte
IIś: wieśniak
o:pierś kurczaka pod pieczarkową pierzynką inspirowana przepisem z Zuzli, surówka z pekinki i papryki, dresing: ocet ryżowy, oliwa truflowa, sól, pieprz
p:grejpfruit
k:kawałekk piersi z obiadu [ta mała polędwiczka z boku] i kromka dzisiejszego chlebka
Stary 2008-12-11, 19:04   #4263
zielonamorelka
Zakorzenienie

moja spowiedz
1-4 lyzki "zdrowego blonnika" z 1/2 szklanki mleka 0,5%
2-podwojna kanapka razowego z ogorkiem
3-2 nieduze filety z mintaja z "tarta salatka"z 4 brukselek gotowanych kawalkach gorka i marchewki cebulki dymki 1/2 wiesniaka
4-rolmops i 5 orzechow laskowych
5-ok 120-150g twarogu chudego

a teraz pytania:
1-ocet jablkowy.ostatnio kupilam butelke i chciala sie zapytac czy omge go pic.nie moge zalezc wartosci IG.ale znalazlam ze wspomaga prace jelit itp sprzyja odchudzaniu.
2-znalazlam ze bob gotowany ma IG 80wiec pewnie odpada hm?
3-kasza jeczmienna ma IG 70czyli nie powinno sie jej jesc na diecie[bo tu jemy produkty do 60] a przeciez jest wskazana.
to takie orientacyjne z gory dziekuje za pomoc
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 19:18   #4264
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielonamorelka Pokaż wiadomość
moja spowiedz
1-4 lyzki "zdrowego blonnika" z 1/2 szklanki mleka 0,5%
2-podwojna kanapka razowego z ogorkiem
3-2 nieduze filety z mintaja z "tarta salatka"z 4 brukselek gotowanych kawalkach gorka i marchewki cebulki dymki 1/2 wiesniaka
4-rolmops i 5 orzechow laskowych
5-ok 120-150g twarogu chudego

a teraz pytania:
1-ocet jablkowy.ostatnio kupilam butelke i chciala sie zapytac czy omge go pic.nie moge zalezc wartosci IG.ale znalazlam ze wspomaga prace jelit itp sprzyja odchudzaniu.
2-znalazlam ze bob gotowany ma IG 80wiec pewnie odpada hm?
3-kasza jeczmienna ma IG 70czyli nie powinno sie jej jesc na diecie[bo tu jemy produkty do 60] a przeciez jest wskazana.
to takie orientacyjne z gory dziekuje za pomoc
spowiedź całkiem niezła

bób odpada
kasza jęczmienna ma poniżej 50, sprawdzałam w kilku miejscach
natomiast ocet jabłkowy to bujda niepoparta żadnymi badaniami, jeśli chcesz używaj go jako przyprawy w sałatkach i marynatach do mięs ale picie, nie
Stary 2008-12-11, 19:27   #4265
zielonamorelka
Zakorzenienie

poprawilam sieale mam radoche
dziekuje za odpowiedzia ocet skoro juz kupilam to bede uzywac do sosow
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 20:34   #4266
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

witam

U mnie caly dzien problem z internetem Na szczescie problem nie tkwi w mojej viscie a u providera. W kazdym razie juz zaczyna wszystko dzialac poprawnie.

pysiamn Zrobilam kotlety siekane z zarodkami pszennymi i zielona papryka i curry i czosnkiem i pycha Dzieki za przepisik

bambii i effa79 Ja mam nadzieje, ze wy dzieki moim radom w kartoflisku nie wyladujecie Nie unikajcie wegli tylko jedzcie je rano i wczesnym popoludniem a wieczorkiem bialeczko

Dziewczyny kupilam dzis w lidlu patelnie do grilowania i mysle, ze dzis cos jeszcze na ruszcik wrzuce Kupilam tez obieraczki do owocow i warzyw i mam chec ta tarke ale sie wciaz zastanawiam nad nia

morelko no fajnie, ze sie poprawiasz sprawdz etykiete octu jablkowego bo niektore maja smak jablkowy a glownym skladnikiem jest zwykly ocet

IlonaP ty tez widze masz zaciecie kucharskie i do tego talent Gorzej jak u mnie: zaciecie jest, zdolnosci srednie

Milego wieczoru dziewczyny
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 21:59   #4267
Rosalyn
Zakorzenienie

Hej!
U mnie 1 dzień drugiej fazy niewele się różnił od 1. Spowiedź:
1 - serek wiejski z papryką i ogórkiem
2 - pół dużego jabłka
3 - zupa z soczewicy, pół zawijańca serowo-jajecznego z wczoraj
4 - jogurt naturalny z naturalnym cacao i słodzikiem

Późno wstaję dlatego są tylko 4 posiłki i biednie dziś z warzywami, ale to na prawdę wyjątek!
Jutro biorę się za pizzę na cieście twarogowym!

Edytowane przez Rosalyn
Czas edycji: 2008-12-11 o 22:07
Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 22:01   #4268
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

A ja wlasnie zjadlam pikantne drobiowe miesko z patelni do grillowania z cebulka marynowana

Rosalyn Jak ci zupka z soczewicy smakowala?
Stary 2008-12-11, 23:19   #4269
effa79
Zadomowienie

I ja jestem ze spowiedzia
ś: dwie cebulowki +kefir+pomidor
cebulowka
II ś: salatka z pekinki, kielek pszenicy i soji, papryki z octem balasmicznym i ziolami
o: kurczak w warzywach po chinsku
k: fladra wedzona plus rzodkiewka i jogurt nat.

Kolejne izba wysprzatana Zrobilam wlasnie porzadek w swoich luznych podrukowanych zewszad przepisach. Znalazlam kila swietnych i mozna podciagnac pod SB. Jutro moze cos wrzuce
Szynka w przyprawach lezy w lodowce i czeka na jutrzejsze pieczenie
Spokojnej nocy

ps. Aha czy np. do mielonych zamiast bulkio tartej mozna dac siemie??? Takie surowe??

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 23:22   #4270
effa79
Zadomowienie

Aaaa i zapomnialam zupelnie.
Jakos tak weszlam dzis do netto - generalnie nie robie tam zakupow, bo oni wieczny balagan maja. Ale bylo warto. Zakupilam dzem slodzony splenda mozarelle light, dotychczas u Niemcow kupowalam
Kurcze i w koncu znalazlam musztarde... Ja nie wiem, ze sobie ubzduralam, ze wam chodzi o firme Devely...

Stary 2008-12-11, 23:52   #4271
martulinkaaa
Rozeznanie

Witam Was Tak tu u Was miło, że postawiłam się przyłączyć. Zaczynam swoja druga przygode z South Beach. Poprzednim razem schudłam 4 kg w czasie pierwszej fazy, potem niestety to zaniedbałam i teraz muszę zacząć odchudzanie od nowa. Ważę 70 kg, moją docelową wagą ma byc 56 kg. Narazie jednak chcę schudnąć do 66 mam nadzieje, ze tym razem mi sie uda

martulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 07:10   #4272
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość
haha effa widze ze pod tym wzgledem to jak siostry jestesmy moj TZ jest taki jak twoje pociechy... jak on mi zaczyna pomagac to wszystko trwa dwa razy dluzej a ostatnio to juz sie na maksa wkurzylam jak w zasadzie on ugotowal obiad ktory ja gotowalam... doslownie wyciagal mi lyzki z rak przestawial od kuchenki i chcial wszystko robic za mnie.... i skonczylo sie na tym ze obiad na ktory mialam taka straaaszna ochote nie wyszedl za dobry troche na niego powarczalam, mialam ochote postawic wielki zakaz wstepu TZ do kuchni ale pomyslalam sobie ze glupia jestem... chlop chce mi pomoc, wyreczyc mnie, odciazyc, a ja sie wkurzam.... a potem jak nic nie bedzie robic to znowu bede foszyc ze nic nie pomaga .... wiec koniec koncow bardzo sie postaralam o tym zapomniec tak to juz z nami babami jest

on w ogole ma rozbrajajace podejscie - wszystko chce robic "ze mna", np. jak mu mowie ja ugotuje ty posprzataj pokoj, to on mi na to "to ja ci pomoge a potem razem pokoj posprzatamy" - rozkalda mnie tym na lopatki

myślę, że nie ma co marudzić, bo jeszcze wogóle straci chęć do pomagania

Cytat:
Napisane przez Windblow Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Pewno mnie tu już nikt nie pamięta, bo przerwałam SB na jakiś miesiąc i bardzo źle się z tym czuję.
pamiętacie, pamiętacie. Wracaj do nas z kocykiem plazowym

Nie mam dziś zupełnie pomysłu na obiad- chyba zrobię kotlety jajeczne, bo straaaasznie dawno nie było. No i wieczorem zrobię jakąś pastę z makreli- będzie na jutro
Jak mi sie już weekendu chce
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 07:12   #4273
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

dzien dobry

u mnei dzis firmowe Christmas Party jakos nie czuje tego wielko-balowego nastroju mam wrazenie ze wiekszosc chlopakow z firmy przezywa to bardziej niz ja

Dzis na sniadanie zjadlam 2 owsiane mufinki - kurcze super sniadanie szczegolnie o 5 rano... nic robic nie musze, nic tylko zjec musze to przemyslec porzadnie na przyszlosc i do tego szklanka cieplego mleka calkiem pysznie to brzmi

w sumie dobra nowina pomimo pernamentnego grzeszenia od soboty, i to nie byle jakiego, bo bardzo duzo cukru w jedzeniu, zauwazam spadek wagi od jutra ostre SB wczesna 2faza, czyli z mniejsza iloscia wegli, moze do swiat jeszcze troche bym wysmuklala
aaa i mocne postanowienie na przyszly tydzien - duzo miesa!! nawet moj TZ zauwazyl ze go prawie nie jem - nie marudzil, bo myslal ze tak ma w diecie byc ale to przez te przeprowadzki i cale zamieszanie, nawet o miesie nie myslalam... poprawie sie

Windblow, ja tez cie pamietam, wracaj do nas

Cykado ja tez mysle o odwyku, ale wizazowym, szczegolnie w pracy :d nawet sie zastanawiam czy admina o chwilowa blokad enie poprosic

Edytowane przez Djana
Czas edycji: 2008-12-12 o 07:13
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 07:30   #4274
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
witam

U mnie caly dzien problem z internetem Na szczescie problem nie tkwi w mojej viscie a u providera. W kazdym razie juz zaczyna wszystko dzialac poprawnie.

pysiamn Zrobilam kotlety siekane z zarodkami pszennymi i zielona papryka i curry i czosnkiem i pycha Dzieki za przepisik

bambii i effa79 Ja mam nadzieje, ze wy dzieki moim radom w kartoflisku nie wyladujecie Nie unikajcie wegli tylko jedzcie je rano i wczesnym popoludniem a wieczorkiem bialeczko

Dziewczyny kupilam dzis w lidlu patelnie do grilowania i mysle, ze dzis cos jeszcze na ruszcik wrzuce Kupilam tez obieraczki do owocow i warzyw i mam chec ta tarke ale sie wciaz zastanawiam nad nia

morelko no fajnie, ze sie poprawiasz sprawdz etykiete octu jablkowego bo niektore maja smak jablkowy a glownym skladnikiem jest zwykly ocet

IlonaP ty tez widze masz zaciecie kucharskie i do tego talent Gorzej jak u mnie: zaciecie jest, zdolnosci srednie

Milego wieczoru dziewczyny
normalnie zaraz się zarumienię

Twoje rady są jak najbardziej na miejscu, a dobre kartoflisko też nie jest złe

a jaką tarkę? ja ostatnio choruję na mandolinę i strugi microplane

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
cebulowka
II ś: salatka z pekinki, kielek pszenicy i soji, papryki z octem balasmicznym i ziolami

Kolejne izba wysprzatana Zrobilam wlasnie porzadek w swoich luznych podrukowanych zewszad przepisach. Znalazlam kila swietnych i mozna podciagnac pod SB. Jutro moze cos wrzuce
Spokojnej nocy

ps. Aha czy np. do mielonych zamiast bulkio tartej mozna dac siemie??? Takie surowe??
można, przecież i tak je upieczesz/usmażysz - tylko do posypywania trzeba zmielić albo uprażyć

rany, Oli wychodzą "3" już od kilku tygodni i to praktycznie wszystkie na raz, koszmar, źle śpi, jest niespokojna, miewa temperaturę - biedna dzidzia, mamusia też
Stary 2008-12-12, 07:52   #4275
natalaplo
Rozeznanie

helo
jestem dzis starsznie zapracowana... wszystko na koniec roku jest takie pilne

zjadłam juz sałatke z ogórka, czerwonej fasoli, sera 13%, szynki chudej i musztardy, lubie ją zimą

uciekam spowrotem do papierzysk, mam straszna zgage, ważyłam sie dzis - 74,9 kg , bynajmniej nie przytyłam a to juz cos bo z dietą nie było fajnie, gubi mnie podjadanie... do Świat ograniczam węgle i koniec kropka...

pozdrawiam plażowiczki

wracam do Dukana
64 - 62 - 60 - 58

cel ostateczny - 55 kg
58 - 57 - 56 - 55
natalaplo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 09:27   #4276
effa79
Zadomowienie

Helol
Pije wlasnie kawe w pracy. Do wczorajszej spowiedzi zapomnialam dodac, ze wieczorem jeszcze winka po sprzataniu wypilam - sprzatalam nasz barek no i nie moglam sobie odmowic Na sniadanie zjadlam wegle w postaci chleba, z jajkiem, szynka, pomidorem i papryka
Strasznie mnie korcilo, zeby wejsc na wage, ale wygralam z pokusa Mam wrazenie, ze znowu chudne "od gory", a tz stwierdzil, ze mi sie miesnie w ramionach zarysowaly i je widac Pewnie wynik basenu
Wlasnie, dzis basen - juz sie doczekac nie moge, dla mnie najlepszy relaks tuz przed gotowaniem

Windblow i Martulinka witajcie i powodzenia

Ilona dzieki z tym siemieniem. Tez uwazam, ze jestes mistrzem kuchni

Paprak - tam na kartoflisku zaraz Kurcze tez szukam obieraczek do warzyw - musze sie wybrac do Lidla, a o jakich tarkach mowisz???

Milego dzienia

Stary 2008-12-12, 09:35   #4277
ninaad
Wtajemniczenie

ale ja głodna jestem. No ale muszę zaczekać, bo w socjalnym w pracy wszystkie krzesła przy stole zajęte. Chyba zjem wieśniaka lekkiego i korniszony do tego (trzeba wyjeść, bo inaczej pójdą do śmieci). I może jabłko
Stary 2008-12-12, 10:10   #4278
Anetka1974
Raczkowanie

ILONKO współczuję Twojej córeczce ciężkiego ząbkowania. Te Twoje wczorajsze piersi z pieczarkami tak smakowicie wyglądają-super kuchareczka z CIEBIE!!!!! Dziewczyny , a co myślicie o WIESIOŁKU i o jego niby cudownych właściwościach?
Anetka1974 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 10:32   #4279
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

dzien dobry

Ja juz wrocilam z tata z tomografii, zniosl ja dobrze wiec teraz tylko czekac na wyniki i sie modlic zeby byly dobre

A rankiem zjadlam dwa kotlety siekane i cebulke marynowana

Dziewczyny mamchec na taka zwykla tarke do warzyw tylko z wymiennymi ostrzami i oslona na rece bo ja sobie zawsze cos zetre jak nie paznokiec to skorke Co tarkowanie to juz troche obywatela mniej O taka mi chodzi:
http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages...wielofunkcyjna

A obieraki bardzo fajne wiec polecam effo

Teraz chyba jajo sadzone z kanapeczkami i do lidla podjade

Milego dnia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-12, 10:41   #4280
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb
Konto usunięte

Cytat:
witam
Paparak nawet mi nie mow, wstąpilam wczoraj po maslankę wieczorem i moglabym poł oferty wykupić --> Formę do babeczek - takich większych od muffinów, spryskiwacz do oliwy i winegret, ta nieszczesna tarką, mlynek do pieprzu i soli Odrazu tysiąc uzasadnien sobie znalazlam jak mi to niezbędne w kuchni
Konie konców dzielnie wyszlam jedynie z maslanką w ręku

Cytat:
Dzis na sniadanie zjadlam 2 owsiane mufinki - kurcze super sniadanie szczegolnie o 5 rano... nic robic nie musze, nic tylko zjec musze to przemyslec porzadnie na przyszlosc i do tego szklanka cieplego mleka calkiem pysznie to brzmi
Tez mialam muffiny, tyle ze marchewkowe z maslanką Przepis puszcze na bloga zaraz

Cytat:
Cykado ja tez mysle o odwyku, ale wizazowym, szczegolnie w pracy :d nawet sie zastanawiam czy admina o chwilowa blokad enie poprosic
Zastanawiam sie wlansie kiedy mi internet zablokują

Cytat:
Paprak - tam na kartoflisku zaraz Kurcze tez szukam obieraczek do warzyw - musze sie wybrac do Lidla, a o jakich tarkach mowisz???
Effa
Dla zdrowia wlasnego portwela nie idz do lidla :d

Ja dziś na urlopie bo szkoła wzywa Lece obiad robić i do Krk potem
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 10:52   #4281
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cykado Ja wlasnie wczoraj do Lidla wybralam sie majac przy sobie tylko dokumenty i klucze od samochodu i 100zl zeby nie przesadzic. No ale coz z tego jak ta tarke jeszcze bardzo chce A patelnia do grillowania super W ogole wszystko z rzeczy kuchennych, ktore tam kupilam sprawdza mi sie super poza osuszarka do salaty poniewaz ma otwory w dnie i musi stac w zlewie oraz jest na sznurek i odpala sie ja jaka pile elektryczna Przymierzam sie do wymiany tego urzadzenia bo kot pewnego dnia zawalu dostanie
Stary 2008-12-12, 10:55   #4282
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny mamchec na taka zwykla tarke do warzyw tylko z wymiennymi ostrzami i oslona na rece bo ja sobie zawsze cos zetre jak nie paznokiec to skorke Co tarkowanie to juz troche obywatela mniej O taka mi chodzi:
miałam kiedyś bardzo podobną tarkę, tylko z pojemnikiem. Jakoś mi nie podpasowała- mała powierzchnia trąca a uchwyt też średnio wygodny i do tego jak warzywa zbyt miękkie/twarde - nie chcą się dobrze w nim trzymać. Efekt był taki, że kilka razy użyłam, potem postała w szafce aż wreszcie wyrzuciłam na śmieci.

No i nie zjadłam wieśniaka- skwaśniał. Zamiast niego wszamałam serek homo waniliowy- niestety duży i słodki - no ale też trzeba było zjeść- na szczęście ten jest już ostatni. No i serek zagryzłam korniszonami
Teraz popijam zieloną herbatkę i próbuję jakoś ogarnąć robotę. No ale jeszcze 3 godziny i weeeeekeeeeend:jupi :
Stary 2008-12-12, 11:10   #4283
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
miałam kiedyś bardzo podobną tarkę, tylko z pojemnikiem. Jakoś mi nie podpasowała- mała powierzchnia trąca a uchwyt też średnio wygodny i do tego jak warzywa zbyt miękkie/twarde - nie chcą się dobrze w nim trzymać. Efekt był taki, że kilka razy użyłam, potem postała w szafce aż wreszcie wyrzuciłam na śmieci.
Ninaad mow mi tak caly czas, moze mi przejdzie ochota na zakupy Ja zarzyczylam sobie na koregos mikolaja maszynke do miesa Zelmera z zestawem tarek. Super, tyle ze nie chce mi sie jej dla jednej marchewki rozkładac

Edit : przepis na muffiny marchewkowe ---> klik

A tak na powaznie to fajne rzeczy sa terazw Lidlu

Edytowane przez 1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb
Czas edycji: 2008-12-12 o 11:12
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 11:14   #4284
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

to mnie zasmucilas ninaad A ja sie tak napalilam na ta tarke

edit O wlasnie Cykado bo z rzeczami, ktore sa "do wszystkiego" to jest tak, ze zazwyczaj sa do niczego bo za duzo z nimi roboty. Ja juz teraz kupuje urzadzenia wyspecjalizowane w robieniu jednej rzeczy. Nie widza mi sie blendero-malaksero-miksero-mieszacze do ciast Moje doswiadczenie mi podpowiada, ze trzeba miec jedna porzadna maszyne do robienia konkretnej rzeczy. I zawsze to mycia mniej

Edytowane przez paprak
Czas edycji: 2008-12-12 o 11:17
Stary 2008-12-12, 11:23   #4285
effa79
Zadomowienie

Cykada ja ta forme na babeczki kupilam Świetna - mini pierniki w niej robie
Ta patelnia do grillowania - mhmmm Brzmi i wyglada niezle...

Tarka tez mi nie wyglada na super rozwiazanie... kurcze ja tez siebie scieram przy kazdej okazji. Na szczescie mam blender Brauna i w nim duzo rzeczy "tre"

A maszynke do miesa zazyczylam sobie od rodzicow na Świeta

Ninaad serek - korniszonami??? MI to znowu ciaza zapachnialo

Stary 2008-12-12, 11:56   #4286
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Zgadzam sie z Wami ze w Lidlu dobrze rzzeczy do kuchni sa niestety w takim okresie ze niestety ja nie poszaleje z zakupami , a bardzo spodobala mi sie ta lmpka LED moglabym ja zabrac ze soba przy wyprowadzce - caly czas marudze ze mam za malo swiatla w kuchni strasznie swiatlolubna jestem

a co do tej tarki to zgadzam sie z ninad kiedys taka byla u nas w domu. Naprawde masakra jakas - wiadomo ze co producent to inny produkt ale jak widze te tarki to je omijam z daleka(do niedawna bylam na kupnie ). Zanim ja wyrzucilam definitywnie(bo calkiem niedawno zalazlam ja u babci w kuchni) to zrobilam studium przypadku i wlasnie doszlam do takiego samego wniosku co ninad, ze mala powierzchnia tracia, kiepski ten uchwyt i w ogole nie wygodna i bardzo niepraktyczna. 10000000 razy leprze sa takie klasyczne tarki trapezowe po 6 zl

A u mnie w domu jest taka super tarka, jakiejs niemieckiej firmy, tylko nie pamietam nazwy tej firmy... w poniedzialek Wam podam(moze sie i zdjecie znajdzie w internecie). Wiem ze mozna je upolowac, nawet wiem gdzie w krk sa, bo calkiem niedawno tato zakupil nowa do domu a ja dostalam stary egzemplarz - i w taki sposob zostalam jej szczesliwa posiadaczka(bardzo mi sie taka marzyla, ale myslalam ze juz jej nigdzie nie kupie, bo ta mielismy od ladnych kilku lat) nawet w tym tygodniu myslalam zeby ja sobie przywiezc
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 12:00   #4287
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

a mnie krew zalewa jesli chodzi o trapezowe tarki mam jedna malutka plaska to jej uzywam a trapezowa to juz jak musze i wtedy wlasnie sobie przy okazji tez cos zetre I teraz jestem w kropce Kupic nie kupic? Oto jest pytanie
Stary 2008-12-12, 12:15   #4288
effa79
Zadomowienie

Cytat:
a mnie krew zalewa jesli chodzi o trapezowe tarki mam jedna malutka plaska to jej uzywam a trapezowa to juz jak musze i wtedy wlasnie sobie przy okazji tez cos zetre I teraz jestem w kropce Kupic nie kupic? Oto jest pytanie
Paprak dlatego wlasnie ja wrzucam ser zolty, czy marchewke, czy inne twarde rzeczy do starcia do malego pojemnika blendera i mam wiorki Gotowane warzywa nie sa az tak wielkim zagrozeniem dla moich rak, jak spotykaja sie z tarka trapezowa

Stary 2008-12-12, 13:56   #4289
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Red face Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::..

Cześć Dziewczyny!

Od dzisiaj chciałabym się dołączyć do WAS
Mam do zrzucenia około 15-20 kg i myślę, że z SB będzie najzdrowiej i najszybciej. Oczywiście jestem aktywna fizycznie, ćwiczę aerobic, jestem cheerleaderką ale jak widać, same ćwiczenia to nic.. Ostatnio wpadłam w doła bo zważyłam się po pół roku nieświadomości co do mojej wagi i wyskoczyło mi 63kg ( to nie jest dużo, ale kiedy ostatni raz się ważyłam, było to 48kg )!!
Mam nadzieję tylko, że dam radę i nie będę miała napadów na słodycze itd.. Liczę na Wasze wsparcie, ponieważ tu, w domu, nikt mnie nie wspiera i to też przyczynia się do mojego nie zbyt dobrego samopoczucia.
Stary 2008-12-12, 14:23   #4290
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wlasnie zjadlam pikantne drobiowe miesko z patelni do grillowania z cebulka marynowana

Rosalyn Jak ci zupka z soczewicy smakowala?
Zupka była ok, smakoawła jak z Green waya bo tam wcześniej jadłam taką.

Cytat:
cebulowka

Spokojnej nocy

Można siemię lniane, ja tak robię, nawet pytałaś na moim blogu czy suche, ale widać nie przeczytałaś odpowiedzi. Moim zdaniem świetnie zastępuje bułkę tartą.

Cytat:
Napisane przez martulinkaaa Pokaż wiadomość
Witam Was Tak tu u Was miło, że postawiłam się przyłączyć. Zaczynam swoja druga przygode z South Beach. Poprzednim razem schudłam 4 kg w czasie pierwszej fazy, potem niestety to zaniedbałam i teraz muszę zacząć odchudzanie od nowa. Ważę 70 kg, moją docelową wagą ma byc 56 kg. Narazie jednak chcę schudnąć do 66 mam nadzieje, ze tym razem mi sie uda
Witam i powodzenia. Ja też zaczęłąm drugi raz ale teraz zmieniłam sposób myślenia o diecie.

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
normalnie zaraz się zarumienię

Twoje rady są jak najbardziej na miejscu, a dobre kartoflisko też nie jest złe

a jaką tarkę? ja ostatnio choruję na mandolinę i strugi microplane

można, przecież i tak je upieczesz/usmażysz - tylko do posypywania trzeba zmielić albo uprażyć

rany, Oli wychodzą "3" już od kilku tygodni i to praktycznie wszystkie na raz, koszmar, źle śpi, jest niespokojna, miewa temperaturę - biedna dzidzia, mamusia też

Dla Oli, niech jej te ząbki szybko wychodzą.
Cytat:
dzien dobry

Ja juz wrocilam z tata z tomografii, zniosl ja dobrze wiec teraz tylko czekac na wyniki i sie modlic zeby byly dobre

A rankiem zjadlam dwa kotlety siekane i cebulke marynowana

A obieraki bardzo fajne wiec polecam effo

Teraz chyba jajo sadzone z kanapeczkami i do lidla podjade

Milego dnia
trzymam kciuki za tatę!

U mnie szał. Na śniadanie miałam wieśniak z truskawkami
Na lunch kawałeczek pizzy na twarogowym ceście, na obiad drugi kawałek. Moja pizza była cienka ażeby więcej farszu mozna było wrzucuć, nawet mąz się zachwycał.

Teraz lece do pracy.

A jutro też pracuję, bo koleżanka poprosiła mnie o zastępstwo Znowu sobota w robocie!!!

Buziam, i lece!

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości