![]() |
#121 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Same Zakazy
Cytat:
![]() Ciekawe zalozenie, jakiekolwiek reguly = panstwo policyjne ![]() Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To rodzice maja nauczyć poprzez zachowanie czym jest szacunek i okazywać go. Dziecko które tego szacunku nie doświadczy, bo jeszcze nie zasłużyło (tak wynika z pogrubionej cześci twojego postu), nie bedzie szanowac, bo nie bedzie wiedzało jak.
![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
/ciach spam/
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2008-12-15 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Ja tez jestem troszku starsza od Ciebie, moi rodzice pozwalaja mi sie malowac, wogole na to uwagi nie zwracaja, ale sama z siebie sie nie maluje, zeby nie niszczyc cery ![]() ![]()
![]() |
#125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
z makijazem sie zgodze, ale juz np zakaz zrobienia zwyklej grzywki i narzucanie nawet dlugosci wlosow zaczyna byc troche dziwne too co pisalam odnosilam raczej do ogolnych relacji, nie konkretnie doo sytuacji autorki, bo ona napisala niewiele, a ze watek i tak juz dosc odbiegl od tematu pozwoliilam sobie napsac troszke szerzej ![]() no i w sumie przebywanie 13 latki o 20 poza domem jest tak samo niebezpieczne jak 16latki o 21 jesli bedzie sie pchac ww jakies niebezpiecznee uliczki, czy chodzic sama do knajpy niebezpieczenstwo zawsze istnieje, a zwieksza je przede wszystkim pakowane sie w niebezpeczne miejsca czy towarzystwo a nie godzina czy wiek a i jesli chodzi o makijaz i ogolny wyklad 13-14 latki - dziewczynki w tym iweku najczesiej sa juz tego samego wzrostu i budowy co przecietna 16latka, wiekszosc nie ma juz slodkich dzieciecych buziek, wtedy ma sie najwieksze problemy z cera (wiec nie ma sie coo dziwic ze uzywa pudru, korektowa itd) a np. dzieki regulacji brwi i odpowiedniej fryzurze zwykle wygladasie nawet mlodziej i delikatniej, wiec nie zgoodze sie z czescia tych argumentow |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziecko uczy sie przez przyklad a nie kazania i liste zasad takkich czy innych, jak samo nie jest szanowane i nie widzi szanujacych sie nawzajemm czlonkow rodziny to skad ma too umiec (tylko umiec naprawde, a nie udawac 'boo takk trzeba') |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Z grzywką mogłabyś negocjować. Tutaj nie widzę przeszkód, dlaczego nie mogłabyś mieć grzywki czy zmienić nieco fryzury. Na ten temat możesz porozmawiać z mamą. Co do wychodzenia z domu, to gdzie niby młodziutka dziewczyna miała by wychodzić po ciemku? Mama troszczy się o ciebie, zresztą słusznie, nie żyjemy w 100% bezpiecznym świecie i nawet nie przychodzi ci jeszcze do głowy jakie niebezpieczeństwa mogą na ciebie czyhać. Nawet dorosłe osoby nie włóczą się bez potrzeby wieczorami, szczególnie o tej porze roku gdy szybko robi się ciemno. Reasumując twój problem nie jest problemem, wszystko jest dokładnie tak jak być powinno, no może prócz grzywki ![]()
![]() |
![]() |
#128 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie ze rodzic powinien szanowac dziecko, ale szacunek nie polega na spelnianiu zachcianek. Cytat:
Cytat:
Wcale nie popieram mowienia dziecku nie i juz, ale nieraz do dzieci nie dociera, gdy rodzic wyjasni motywacje. Co wtedy, gdy dziecko "chce i juz!"?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.