|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV
Witajcie kociaki
Nowy wątek BRAWO ![]() Zacytuję to co napisałam w innym wątku... Bo nie mam weny tworzenia ![]() Długo mnie nie było bo chorowałam. Mam duże zaległości w temacie i postaram się jakoś to nadrobić ![]() Za 4 dni mam dosać planowo @... Nie nakręcam się bo nie chcę się nakręcać a potem płakać że przyszła @... Cyce mnie bolą BARDZO od owulacji... Już 10 dni Nie lubie tego ![]() Mam chwilowe, dość bolesne skurcze macicy... prawie jak na @ ![]() Temperatura... Wczoraj 36.9 dzisiaj 37.00... Mleczna, płynna wydzielina w dużych ilościach... Generalnie jest tak jak przed poprzednią @ ![]() Korci mnie teścior ale zrobię go dopiero 20.12 jak nie 24.12 jak @ nie przyjdzie... Powiedzcie mi dziewczyny czy takie mocne i dość bolesne ale kilkusekudowe skurcze macicy mogą pojawić się na początku ciąży?? Bo zaczynam się bać, że to jakas infekcjaaaa
|
|
|
|
#362 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A rozmowa się przyda. Na spokojnie. Wierzę, ze wszystko będzie po Twojej myśli. Cytat:
Mój małż lubi latem sobie piwko w weekend strzelić. I najbardziej mnie zadziwia moja nielogiczna łepetyna, ze jak jest impreza, to moglibyśmy oboje się spić, albo mój małż mógłby sie spić do nieprzytomności i nie byłabym zła (co prawda nigdy się nic takiego nie zdarzyło, ale wiem, ze nie byłabym zła, bo to impreza). ale ja w weekene sobie kupuje piwo, to mam przerażenie w oczach. Bo mój ojciec wypijał piwo, dwa i będąc niedopitym wkurzał się na wszystkich i wszystko. A ojciec męża tez czasami lubi sobie chlapnąć. Ja nie przeczę, też od alkoholu nie stronię. Mam tu na myśli ulubionego grzańca(ale tylko galicyjskiego, bo inne tak nie smakują) zimą i jesienią. A latem właściwie może dla mnie alkoholu nie być. Chyba, ze jakiś pyszny babski drink. Typu malibu z mlekiem, albo co. ale jak jest impreza, to nie widzę w alkoholu nic złego. Tylko w normalny dzień juz mam wizję pijaństwa i problemu. od paru dobrych lat miewam omdlenia nawet do parominutowej utraty świadomości. Chodziłam po lekarzach i żaden nic nie umiał mi powiedzieć. Ptałam, czy to może być na tle nerwowym, bo wiem, ze jak się bardzo zdenerwuję, ale tak bardzo, bardzo, to potem mi sie robi słabo. no i lekarz mi powiedział, ze nie, bo (po jednej wizycie) "nie wyglądam mu na osobę ze skłonnością do nerwicy". A czy to trzeba mieć każdy but inny i tiki nerwowe, zeby mieć jakieś problemy nerwowe? "Bo za spokojnie i zbyt racjonalnie z nim rozmawiam". Buchnęłam mu śmiechem, mówiąc, że osoba znerwicowana też potrafi rozmawiać i że prosze o skierowanie do innego lekarza po konsultację w sprawie ewentualnej nerwicy, ale mi nie dał. Stwierdził, ze szukam dziury w całym. A ja chciałabym w końcu poznać przyczynę utraty przytomności, bo prowadzę samochód i mogę zemdleć w trakcie. Bo uczę dzieci, w tym maluchy i co , jak mi się zemdleje? Bo wreszcie chcę być mamą i nie mogę sobie pozwolić na takie akcje.
|
|
#363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj kciuki...Cytat:
z czymś takim człowiek boryka sięcałe życie. ale damy radę. drzewo nie smagane wiatrem, nie wyrasta na silne. a my rośniemy w siłę.
|
|
|
#364 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Wprawdzie nie pisałam ostatio, ale za to z czytaniem jestem na bieżąco Ja obecnie czekam na @, jakoś nie czuje się ciążowo, a temperatura też jakoś specjalnie nadziei mi nie robi ![]() Mam "nowy" samochód i laptoka , którgo bede mogla w łóżku używac, a zawsze o tym marzyłam ![]() w pracy ubrałam choinkę....jest cakiem przyjemnie A w weekend zamierzamy kupic do domciu jodłę kaukaską.... do tego jeszcze prezenty...troche sie boje tego co sie będzie w przyszły weekend działo na mieście... no ale skoro wcześniej się o tym nie pomyślało to teraz trzeba będzie cierpieć![]() Fajnie, ze niektóre z Was idą na badanie, niektóre się pogodziły z tŻtami, witam nowe laski i was wszystkie ![]() Milego dnia dziewczyny.... |
|
|
|
#365 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smutne ale prawdziwe. Współczuję Ci, bo masz się w tym układzie najgorzej. I pewnie nawet wiele nie możesz powiedzieć, bo skoro mama częstuje to jest to normalne i wyjdzie, że się czepiasz. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak to czytam to mam wrażenie, że do kowala trafiłaś. To jakiś idiota jest! ![]() Czy ja wyglądam na osobę ze skłonnością do nerwicy? Nie zawsze rozmawiam spokojnie, ale z lekarzami zawsze, bo nie mam powodu się denerwować. I zawsze rozmawiam racjonalnie, do bólu wręcz. I niestety mam zdiagnozowaną nerwicę. Cytat:
Wtedy to Ci od razu da i do psychiatry.
|
|||||
|
|
|
#366 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
Święte słowa.
![]() Takie akcje często są w filmach, babeczka z laptopem na kolanach, jak w "Lepiej późno niż później" albo "Masz wiadomość". Wygląda sympatycznie i tak sielsko. Niestety nie jest to wcale takie wygodne. |
|
|
|
#368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ...tak tak...ja to wiem ![]() a co do wygody, to jest oki, ja tak lubie...poza tym w pokoju "komputerowym" (z kompem stacjonarnym) nie mam tv....a lubie sobie cos tam czytac w necie i zerkac w telewizor no i do tego ciepełko pod kołderką jak dla mnie same plusy...
|
|
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2008-12-16 o 09:15 |
|
|
|
|
#370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...ale co tam...będę się tym martwiła jak przyjdzie rachunek...![]() a tak w ogóle to ja nie znoszę rachunków, które sie dostaje tuz przed świetami i do tego z krótkim terminem płatności...pewnie i mnie się coś trafi...dawno za gaz nie dostałam...
|
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Chciałam się niesmiało przywitać i dołączyć do Waszego grona staraczek ![]() Jeśli chodzi o nasze starania, to dopiero zaczniemy - właściwie od stycznia - lutego Nie planuję mierzyć tempki - za leniwa jestem chyba na to Po prostu będziemy próbować z małżem Jeszcze mam do Was pytanie - cz przed starankami i planowaniem potomstwa robiłyście jakieś badania ? Wiem na pewno, że musimy ustalić z mażłem grupę krwi, ja zrobić cytologię - hmm no i włąśnie co jeszcze ??? Kwas foliowy obydwoje łykamy od soboty Pozdrawiam Miłego dnia
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Malin
napsiala do mnie miss.hot z prosba o dopisanie do listy Witam Gizmiatko Proszę o dopisanie mnie na listę staraczek miss.hot (Monia, 26 lat, Lublin), cykl 1, last @ 13.12 Dzięki Pozdrawiam Monia
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiec jelsi chodzi o badania krwi , to napewno przeciwciała na wzw B , na rózyczke, toksoplasmoze, cytologie, odwiedziec dentyste i wyleczyc wszystkie zeby, no i ogolne badania krwi, morfologie poziom cukru, jelsi masz problemy z tarczyca to tsh,ft4,ft3 itd
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Witamy. Kwas foliowy przed ciążą należałoby łykać co najmniej 3 miesiące. To raz. A dwa - badania zwykle zleca lekarz. Jeśli chcesz coś na własną rękę to wg uznania: różyczka, wzw, morfologia, Fe, Ca - jak się komu podoba. Nie ma obowiązku. |
||
|
|
|
#375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo lubię tą ikonkę - czy to jakiś problem ? Cytat:
|
|
#376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja do tej pory miałam cytologie, badanie krwi, moczu, zbadałam poziom przeciwciał na różyczkę i toksoplazmozę (tak dla siebie)... Gin mi żadnych badań(cytologie tylko) nie zlecał jak mu powiedziałam, ze chcemy się zacząć starać o dzidziusia, wszystko właściwie robiłam dla własnego spokoju... oczywiście łykam kwas foliowy, a dodatkowo do owulacji łykałam wiesiołek (na poprawę śluzu), mój TŻ łyka tez salfazin... u nas to na razie tyle.... Życzę owocnych staranek |
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem, że jak się witasz z nowymi ludźmi w realu to też zaczynasz od wystawienia do rozmówców języka w pierwszej wypowiedzi?
|
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chciałam nikomu zrobić przykrości
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie było tematu. |
|
|
|
|
#380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kropka hahahahahaha oj Malin jak Ty coś napiszesz to z polotem Cytat:
wczoraj moja przyjaciółka była u lekarza w sprawie przygotowania się do ciąży to ją wyśmiał o powiedział : kwas foliowy i tyle. wasze matki was rodziły i nie latały na badania przed ciążą tysiąc razy i jakoś wszystko z wami w porządku... tacy lekarze też się zdarzają.... ![]() A ja już po pobraniu wymazu do cytologii ale wynika za 4 tygodnie!!!!!! no cóż- grunt , że lekarz się zgodził zrobić...21 stycznia mam więcej badań u położnej to już wynik będzie więc w sumie dobrze tempka dziś o 2 kreski nagle podskoczyła..a taki ładny był wykresik buu, aż dwa razy raz po razie zmierzyłam dla pewności ale dwa razy to samo...jednak źlespałam tej nocy więc może to dlatego ...a może to normalne... ![]() http://28dni.pl/Nika1980/charts/2008-12-07 ale dziś nareszcie mozna się pomiziać z mężem bo wcześniej to przed cytologią post był hehehe
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka bezwolna ofiara w postaci matki robi więcej krzywdy dzieciom niż narąbany ojciec. |
|
|
|
|
#382 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież stawki się co roku zwiększają i bez zwiększonego zużycia płacimy więcej! Jak Ty to robisz??
|
|
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Jestem z siostrzanego wątku "Próbować do skutku", podczytuję Was już długo, dziś postanowiłam się odezwać, bo poruszacie problem, który niestety i mnie dotyczy - DDA. Czytam, co piszecie, i oczywiście widzę siebie w tym wszystkim, ale napisałam, bo bardzo poruszyło mnie, co kropka napisała w ostatnim poście. Przeżyłam w domu piekło, dziś ojca spisałam na straty, wtedy też niczego dobrego się po nim nie spodziewałam, ale do dziś ciężko mi sobie poradzić z postawą mamy. Pijaństwo pijaństwem, ale widziała też inne rzeczy i nie kiwnęła palcem. Dziś mówi, że nie mogła nic zrobić, problem w tym, że nigdy nie spróbowała .Przepraszam, że tak się wtrąciłam do Was, ale potrzebowałam tego.
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2008-12-16 o 10:58 |
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stałam pod salą ślubną skrzypce zaczęły grać ..a ja stałam- nie idę, mojej mamy nie ma. łzy mi płyneły jak wchodziłam.. zresztą wybaczcie...jakoś może przez te święta zbiera mi się w sercu żal...za to wszystko, za to poronienie, za ten smutek co tkwi w sercu jak drzazga. ale to będą piękne święta z moim mężem!
|
|
|
#387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
witamy ![]() Mam juz wyniki Napiszę wszystko dokładnie tak jak mam na kartce zapisane.A więc tak: 1. oznaczenie poziomu przeciwciał przeciwjądrowych w klasie IgG met. immunofluorescencji pośredniej na Hep-2 i wątrobie małpy (EUROIMMUN) ANA plamkowe + nuclear dots 1:1280 wartości prawidłowe (miano) dorośli <1:160 2. oznaczenie stężenia przeciwciał przeciwkardiolipinowych w klasie IgG i IgM, met. Elisa (test ilościowy) aCL IgG <2,0 PL IgG U/ml aCL IgM 2,5 PL IgM U/ml wartości prawidłowe: aCL IgG<12 PL IgG U/ml aCL IgM < 12 PL IgM U/m; wartości pozytywne: aCL >= 12 PL IgG U/ml aCL IgM >= 12 PL IgM U/ml I to tyle. Ten znaczek >=to znaczy więcej i równe. Te drugie badanie wydaje mi się ok, bo mieszczę się w normach. Ale co do tego pierwszego to nie jestem pewna. Kropko jak będziesz coś z tego wiedziała to będę wdzięczna
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#389 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My to się chyba wyczuwamy na odległość. Miramej Tak jak od początku czułam jakaś pokrewnościową miętę do Niki, tak i do Ciebie. Nasz instynkt jest niewiarygodny. ![]() Ja też czasem odczuwam żal, ale zwykle złość. U mnie tym kto powinien działać był ojciec. A potrafił tylko o tym gadać, raz na miesiąc robił scenę, znajdywał flaszki po szafach i rzucał nimi po domu. We mnie znalazł sobie sprzymierzeńca w walce z problemem. Gdy w końcu przyszłam do niego i zaproponowałam drastyczne środki, orzekł że to nic nie da. A najlepsze, że wychodząc do sklepu pyta matkę czy jej kupić wino. Albo ciągnie ją do znajomych na grilla (choć wiadomo że będzie zakrapiany), albo wraca z zakupów i przynosi dwa piwa, z czego jedno daje jej. Jak mu o to kiedyś zrobiłam awanturę to stwierdził, że alkoholikiem nie zostaje się po jednym piwie. Mogłabym wtedy strzelać. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie sytuacja wygląda tak: ojciec - alkoholik od 35 lat, do tego osobowość psychopaty. Mama - współuzależniona i również nie stroniąca od kieliszka, bardziej dziecko, niż rodzic. Starsza siostra, która powieliła (w nieco mniejszym stopniu, ale jednak) model domu rodzinnego i ja - czarna owca, która nazwała rzeczy po imieniu, czyli w d.... ma poprzewracane.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

BRAWO 

trzymaj kciuki...

My to się chyba wyczuwamy na odległość. Miramej