|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV
..tak się zastanawiam i chyba też jestem DDA
nie wiedziałam do tej pory, ze coś takiego jest.... mój ojciec jest alkoholikiem. Ponad trzy lata temu bylo apogeum tego picia...i o dziwo w odróżnieniu od postaw niektórych mama, moja mama potrafiła wziąć sie w garśc...ale było ciężko.... Skierowała go na przymusowe leczenie, chodziłyśmy (obie) do poradni dla rodzin osób pijących... pamietam, że wtedy całe jedzenie, środki czystości itp. trzymaliśmy w jednym pokoju, w którym zamontowaliśmy zamek... na początku sie wściekał, było strasznie....ale z perspektywy czasu widzę, że to pomogło... teraz jest oki. Wprawdzie teraz nie jest świętoszkiem, ale za to imprezki z alkoholem w roku mozna policzyć na palcach, no i przede wszystkim nie ma awantur. W tym okropnym czasie pierwszy raz w zyciu nie mogłam jeść i dużo schudłam... Cieszę się, ze mam to juz za soba i oby sie nie powtórzyło....
|
|
|
|
#392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciagle, sie boje jak tam jade, jak rozmawiam z nia przez telefon i slysze, ze pila to od razu sie koncze rozmowe ale znow dzwonie, jade, bo nie umiem sie oderwac, bo mam cholerne wyrzuty sumienia, bo sie boje. A najgorsze, ze uwazaja, ze wszystko jest ok, ze im sie duzo nalezy, ze trzeba ich szanowac bo nas wychowali ?! ok, nigdy nie opowiadam o tym, probuje nie wspominac bo coz moge. Moj maz pije tylko mleko i soki Mleka wypija dziennie ok. 2 litrow. Herbate ja nauczylam go pic, kawe wypil chyba tylko raz (przed jakimis zawodami). Piwo na spole ze mna i tylko po saunie. Ale mu nie bronie jakby chcial jakies % pocwiczyc
|
|
#393 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, czytam Was z wypiekami na twarzy i łzami w oczach- tak ten instynkt to przyciąganie do siebie ta intuicja lub mięta jak to kropka napisała jest niezwykłe- to się czuje gdzieś głeboko... Kropko- wiem dokładnie co czujesz- rodzice którzy się nawzajem wkręcają...już nie wiem sama którego winić, kto jest gorszy, kto zaczął... nie wiem...czasem zaczynam po cichu winić siebie. najgorsze , że mam tam zostawione dwie małe siostry...jedna 15 lat druga 10...dziś już podrosły , ale przeszły piekło gdy były takie maleńkie..rozdzielono nas, bo w końcu ja i moje druga siostra poszłyśmy do terapeuty , sądu na policje, ruszyłyśmy machinę...przez rok nie mogłam nawet zadzownić do moich sióstr...rodzice byli objęci kuratorem itp itd...a ja? derpesja, łzy, kocham moje siostry nad życie, wysyłałam długie listy, że tęsknię, że kocham że nie umiem bez nich żyć..miały wtedy po 11 i 6 lat...w końcu ojciec się złamał mogłam zobaczyć siostry! i co...przez rok było lepiej ...potem wszystko wróciło. a ja już nie mogęzrobić drugi raz tego, co zrobiłam. każdy telefon to lęk czy są pijani czy nie. będę spokojna dopiero gdy najmłodsza siostra wyjdzie z domu. z matką od slubu nie rozmawiam. nie umiem wybaczyć, już nie. straszne.... przytulam Was dziewczyny. jesteśmy silniejsze niż myslimy. Araczku....przytulam - to straszne kiedy pije ojciec , ale matka jest kobiecie tak bardzo potrzebna, prawda...? kiedy zaczyna pić matka to jest koszmar.... moja najpierw nie piła tylko była ofiarą...potem się zaczęło... alkohol, tabletki...zniknęła dwa razy na parędni, policja jej szukała...rozumiem, że nie umiesz się odciąć.... ja też nie umiem. nikt tak naprawdę nie umie- wtym problem. Yolanda , przytulam.... to już za tobą...
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2008-12-16 o 12:08 |
|||
|
|
|
#394 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kocham Cię za te słowa. Cytat:
Brawo dla Twojej matki! Pokazała, że ma jaja i dlatego ojciec ucichł. Wyznaczyła mu granice i je utrzymała. Możesz być z niej dumna. Cytat:
Faktycznie jeszcze się nie oderwałaś. Dobrze by było byś to zrobiła nim zostaniesz matką, będzie Ci łatwiej i Twoje dziecko będzie wolne od tego problemu. Ja gdy dzwoni moja matka, czaję bazę w sekundę i jeśli okazuje się, że owszem, coś jest na rzeczy, rozmowa jest krótka, np.: "nie mam czasu, oglądam film". Niestety za tydzień wigilia, muszę się zebrać w sobie i napisać jej sms, że jeśli po przyjeździe zobaczę że ma fazę, wychodzę nie zdejmując nawet butów. Cytat:
Na rękach nosić po prostu.
|
||||||
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robię to samo, jak pijana to nie rozmawiam wogóle odkładam słuchawkę bez słowa albo romzwiam z siostrami tylko... chciałam napisać do niej list na święta....ale za dużo we mnie złości.
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej jak sa przeciwciała czy jak ich nie ma? I mogłobyc coś z tego przyczyna dwóch nieudanych ciąż? Wiesz może czy coś więcej się z tym wiąże?
|
|
#397 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie cięzko było się odciąć, bardzo, każda z nas wie, jak to jest. Ale ojciec mi "pomógł". Zrobił coś takiego, że widziałm go ostatni raz 6 lat temu. I wtedy też zamieniłam z nim ostatnie słowo. I od tego czasu powoli zaczęłam od nowa, jest ciężko, ale tak jest dla mnie najlepiej. Wiem to. Cytat:
Cytat:
.
|
|
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem czuję się... bezdomna... tak właśnie...bezdomna... ale wierzę, że buduję z moim mężem dom DOM w którym moje dzieci kiedyś poczują siębezpiecznie, do które go przyprowadzą chętnie przyjaciół potrzebujących pomocy, o którym będą mówić : chodź do mnie, moi rodzice ci pomogą- tak jak kiedyś powiedziała moja przyjaciółka- taki dom chce stworzyć.
|
|
|
#399 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do listu to Ci się nie dziwię, ja bym nie napisała, ani słowa, nic, null. Cytat:
Chorób dających efekt dodatnich przeciwciał przeciwjądrowych jest kilka. Nie chcę się w to zagłębiać, bo się na tym nie znam za bardzo. Skoro lekarz Ci je zlecił to na pewno wie po co i czego szuka. Wypytaj go. Podobno przy poronieniach może być dodatni wynik, tak gdzieś mi się obiło o oczy. Cytat:
Cytat:
To i tak delikatnie, moja jak postanowiła się wymigać z problemu (kiedyś przyznała że go ma i aż 3 razy była na terapii) uznała, że to ja mam problem skoro tak to drążę, nie ona.
|
||||
|
|
|
#400 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam za to fajna babcie, ktora wspierala zawsze. Cytat:
Tak mi namotli w glowie. Nie wiem jak sie oderwac ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bywalo nawet, ze myslalam, ze z takim chlopem tez bym zaczela chlac. Wg nich wszystko jest cacy. Cytat:
Brak klamek w oknach aby nie uciekla (potrafila) to byl standard. Wiecie co, nie mam z nimi zadnych fajnych wspomnien, takich rodzinnych. Nas dzieci nikt nie traktowal powaznie w domu. Znajde kiedys w sobie sile aby sie odciac. Moze wlasnie jak pojawi si dziecko bedzie latwiej. Sciskam Was mocno, wszystkie kochane!
|
|
#401 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety moja mama lubiala na mnie podniesc reke wielokrotnie to robiła.któregos dnia gdy zapytałam sie dlaczego tak robi odpowiedziala ze zawsze stawała w mojej obronie jak ojciec chcial mnie udezyc i ona dostawała za mnie teraz musze za to odpokutowac. Wiec w zyciu nie moglam liczyc ani na tate ani na mame.Wyprowadziłam sie z domu jak tylko skonczyłam 18 lat.Nie powiem nie narzekam na prace i własnie teraz mama chce odemnie pomocy finansowej bo wkoncu jestem jej corka!!!!!Ale gdzie ona była gdy ja jej potrzebowałam gdzie przepłakiwalam cale noce i dnie.jak sie wyprowadziłam nie interesowało ja to czy mam gdzie spac co jesc!!!!!Nawet moja babcia ostatnio stwierdziła podobnie. Moze i maja racje ale we mnie jest tyle nienawisci do własnej matki...wiem nie powinnam nawet tak myslec ale tak jest i dziewczyny wiem co czujecie i wiem ze nigdy to nie zniknie z pamieci.Ale ja obiecałam sobie jedna rzecz: Moje dzieci które teraz planuje beda miale mame i tate.Najwspanialszych rodziców na ziemi i wszytscy bedziemy życ i kochac sie na wzajem.Tego tez wam życze przy okazji na te świeta
|
|
|
|
|
#402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana Kobro, bodz silna! Jestes juz silna i podziwiam za decyzje! Bedzies wspaniala mama a Twoj dom, bedzie dzieciom sie kojarzyl tylko z bezpieczenstwem
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do alkoholika w rodiznie, to niestety u mnie jest to samo ! z tym ze zalu do matki nie mam , bo zawsze byla awantura, wysylanie na odwyk itd mojego tate, stawala w naszej obronie. Do ojca zal jakis jest , bo nie jest głupim cżłowiekiem zeby dac sie wplatac w nałogi. Ale niestety nic zorbic si enie da, bo z odwykow ucieka, poprawia sie na 6 miesiecy apozniej od nowa , musiało by jego kumpli na świecie od kieliszka nie byc !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#404 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nawet nie wiecie, jak się cieszę, że Was poznałam, choćby wirtualnie. Dziękuję
Cytat:
Ja ubierałam suknię ślubną w domu moich rodziców i żałuję, że nie słuchałam siebie. Bo mama tak się przejmowała, "co ludzie powiedzą", że "ojciec stanie na wysokości zadania" itp. Uległam, niepotrzebnie. Cały ślub i wesele był jednym wielkim stresem, ojciec na zewnątrz "stanął na wysokości zadania", ale odwalił taką krecią robotę (o której dowiedziałam się od teściowej kilka lat później), że brak słów. Więc nie żałuj. Cytat:
Co do drążenia i Twojego niby problemu - no przecież to jasne .Cytat:
|
|
|
#405 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wiecie co, odkad rzucilam fajki, czyli 15 wrzesnia 2008
zaczelam podjadac to i owo, w domu owoce to dobrze ale w pracy zawsze stoja jakies ciastka wiec siegalam po nie, i poszlo troche w boki... i chyba sam organizm zdecydowal bo chce pomidorow ![]() jem od tygodnia pomidory jak jablka. Do pracy zabieram 4-5 sztuk. W domu podobnie i nie mam dosyc
|
#406 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#407 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mama starała się nam to wszystko wynagrodzić. Zakupy, knajpki itp. Od lat pamiętam obietnice i groźby rozwodu z jej strony. Ojciec bał sie przez tydzień. I znów od początku. Właściwie do dzisiaj słyszę historie planowania wyprowadzenia ojca, jak nie przestanie pić. Ale wiem, ze to tylko próżne słowa. Że ojciec się znów przestraszy, wysprząta dom, będzie mily przez tydzień, a potem znów to samo. Do tego wszystkiego dochodzi to, ze od małego wpajano mi,ze jestem silniejsza od siostry i że powinnam sobie sama poradzić z problemami, bo siostra sobie nie poradzi i jej trzeba pomóc. No i że ojciec zawsze bardziej wolał mnie. Rzeczywiście, ze mną miał najlepszy kontakt. I przez to nigdy nie umiałam sie od niego odciąć . Zawsze przy jego poprawie wierzyłam mu, robiłam wszystko, zeby mu pomóc, a potem dostawałam po dupie.i byłam zła na siebie, ze mu uwierzyłam. A potem znów powtórka z rozrywki. Przed ślubem bałąm się, jak ojciec się będzie zachowywał przed ślubem. Bo wiedziałam, ze jeśli parę dni przed znów coś odwali, to nie będe go chciała widziećna ślubie. A chciałam, zeby był, bo mimo wszystko go kocham. Zawsze marzyłam o rodzinie, pełnej. Gdzie będzie można zwierzyć się iojcu. No ale nie wyszło. Najgorzej jest z tym, że mama zawsze przy ludziach ukrywała jego problem. Potem juz się przyznała i mówiła o tym otwarcie. Ale rodzina(nie wiedząc jak to jest żyć z alkoholikiem) nie rozumiała naszych pretensji. Uważali, ze przesadzamy. Ponad rok temu ojciec miała zawał. Przestraszył się i nie pił prze rok. Udało nam sie przez ten czas odbudowac jako tako zdrowe relacje. Ale po roku ojciec znów zaczął zaglądac do kieliszak. Żal mam do mamy za jej postępwanie. za to, że nie umiała nigdy dopilnować granicy, dotrzymać słowa. Wychodziło zawsze na to, ze ojciec miał pełną lodówkę, frykasy, dobre ubrania, auto. jak była impreza to sama mu polewała, no bo wszyscy pijąi jest okazja, to można. albo przynosiła mu piwo do domu, b lepiej jak w domu wypije, niz jak ma stac pod sklepem. Nie rozumiała, ze po tym domowym piwie ojciec tym bardziej pójdzie pod sklep. Zawsze miałam wrażenie, że powiennam ojcu jakoś pomóc, ze nie robię wszystkiego, co powinnam. Bo to ja miałam być tą silniejszą, tą która ma bronić starsza siostrę i mamę przed krytyka ojca. ja byłam tą, któa bardziej do niego dotrze. a nie umiałam za bardzo do niego dotrzeć. I tak sie koło zamykało. Starałam sie dotrzeć, nie wychodziło. Byłam zła na niego, potem na siebie, ze może nie zrobiłam wszystkiego, co mogłam. Teraz mieszkam na drugim końcu Polski. Tęsknię za mamą i siostrą. Za ojcem też. Ale w sumie cieszę sie, ze nie mam bezpośredniego kontaktu z tym wszystkim. że nie widze i nie wiem, co sie naprawdę dzieje. Ale z drugiej strony, wiem, że na pewno coś się znów dzieje, tylko mi nie mówią, żebym się nie denerwowała. a one tam cierpią i nie moge im pomóc. Błędne koło. Ale odciąć sie nie umiem.
|
|
#408 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie tez mimo zakretow i anomali rodzice bardzo sie przejmowali ludzmi. Moje przygotowania do slubu to koszmar bo oni ciagle cos zmieniali pod siebie (mieszkalam juz w innym miescie i dojezdzalam czasami) a wesele to byl stres bo patrzylam tylko ile wypije i gdzie padnie. 4 dni pozniej juz wyjechalam i ani razu nie ogladalam filmu ze slubu. Cytat:
Moja terapia byl/jest moj brat ale wiem, ze to nic nie rozwiazuje. Masz racje Miramejku, szkoda zycia. Dziekuje Ci za to
|
|
#409 | |
|
Zadomowienie
|
Sorki za post pod postem ..
Cytat:
Napewno tak powiedza jestes za madra aby powielac bledy mamy.Wiem, ze bliskim jest trudno zrozumiec klebiace sie w nas emocje. Slowa "zab za zab" odbieraja doslownie. "Nam" trudno. Ale maja tez racje aby nie poddawac sie tym nawykom bo to sie moze nigdy nie skonczyc. Eh, bardzo dobrze Cie rozumiem aby radzic. Moze metoda malych krokow bedzie skuteczna.. Teraz wazne abyscie skoncentrowali sie na potomstwie I niech Wam sie szybko uda!
|
|
#410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a staramy sie staramy niestety nachodzimy na male problemy z mojej strony bo dziwnie mam juz 8 dzien miesiaczke i bardzo mnie to niepokoi.Pierwszy raz mam tak dlugo i nie wiem co mam myslec o tym???
|
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
byłam dziś na badaniach, zapłaciłam 181 zł ![]() ![]() i jak wróciłam do pracy to zasłabłam zadzwonili do mojego męża, przyjechał po mnie, odrazu kupił czekolady i inne dobroci, przywiózł mnie do domku, położył spać ![]() już jest lepiej ale i tak jakoś dziwnie mi ![]() czemu tak się stało? nigdy tak nie miałam nie boję się zastrzyków ani nic takiego więc o co chodzi
|
#412 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez mialam ojca alkoholika, cudem zmadrzal juz kilka lat temu, rzucil nie tylko picie ale i palenie, mama dała sie przeprosic i znow sa razem. szkoda, ze ja juz bylam dorosla... w kazdym razie jestem zla, bo tesciowa wie, ze alkohol zniszczyl jej zycie, ogolnie jest bardzo dobra i madra kobieta, ale jednoczesnie serwuje synkowi procenty no a ja sie czepiam, bo przeciez to urlop i nikt nie pije na umór a ja i tak wiem swoje!
www.liwia_nie_chce_spac.r epublika.pl Edytowane przez fleurdelacour Czas edycji: 2008-12-16 o 14:41 Powód: literowki |
|
|
|
|
#413 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Mówisz jak mój TŻ.
On też uważa, że jest bezdomny. Kiedyś gdzieś był i napisał mi sms, że nie wraca do domu tylko do mnie, bo on nie ma domu i że go przybłędą kiedyś nazwano... Aż się poryczałam jak przeczytałam co napisałaś. Cytat:
Cytat:
Cytat:
On dostawał za ojca, od matki, za całą jej do niego nienawiść. Wiecie jak do mnie teściowa ostanio powiedziała o swoim dziecku? "Ten sk...syn, mój syn." Cytat:
Cytat:
Witaj siostro. Ja rzuciłam 10 września. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widzę, że Ty też to masz. Nie pomagaj im, oni mają swoje życie, swoje rozumy, tak samo jak Ty. Ciesz się, że jesteś daleko i walcz o swoje jutro. Żeby było lepsze niż wczoraj Twojej matki. Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#414 |
|
Raczkowanie
|
[quote=kropka75;10102770]I ma poniekąd sporą rację. Ona nie zasłużyła sobie na Twoją pomoc. To ona Tobie miała pomagać, Ciebie wspierać, od tego była kiedy byłaś dzieckiem i nastolatką. Na wzajemność trzeba sobie zasłużyć.
no tak trezba ale jednak rodzoców sie nie wybiera.Wiesz nie raz wrecz mazyym zeby okazało sie ze nie jest moja prawdziwa matka.Mialabym pretekst do tego zeby powiedziec jej co o tym wszytskim mysle.Teraz jak moja babcia a jej mama wypomina co mi robila wszytskiego moja mam sie wypiera nie potrafi przyznac sie do bledu.Naszczescie mam teraz kogos innego.Mame ktora pokochałam, z krtora o wszystkim moge porozmawiac, posmiac sie, poklucic czasem ale i przytulic kiedy potrzebuje----MOJA TESCIOWA to ona jest moja mama chodz przybrana. I jednak wiem ze w zyciu trezba czekac na lepszych ludzi bo tacy sa |
|
|
|
#415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i odrazu zastrzegl ze nie chce jej widziec tam.jest mi troche zal ze tak mowi i on o tym dobrze wie i stara sie na ten temat nie wchodzic.Ale moze ma racje ze nie chce jej znac????
|
|
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie ma u mnie problemu typu DDA, ale moja Mama akurat jest osoba dosc apodyktyczna, do dzisiaj pamietam ciegi i slady na nogach po psiej smyczy albo skakance . Czasem bylam tak na nia za to zla, ze w pamietniku pisalam, ze to nie jest moja prawdziwa mama. Kiedys to przypadkowo przeczytala, i wyszlo szydlo z worka. Moja Mama biologiczna zginela, kiedy bylam jeszcze malutka. Nie, w naszym domu alkohol pilo sie bardzo sporadycznie, w ogole, pochodze z dosc nobliwej rodziny. Z tak zwanego dobrego domu, znaczy sie - studia, wysokie stanowiska, lsniace parkiety itd. Rozne sa pojecia dobrego domu co prawda, ale moj przez ludzi do takich na pewno byl zaliczany. Teraz troche denerwuja mnie wyklady mojej Mamy, dotycza one tego, co najlepsze dla dziecka. Wtedy wracaja wspomnienia. Ale chce zeby dzieciatko mialo dziadkow, w sumie moja Mama zla nie jest, po prostu troche nerwowa - bardzo pedantyczna i silna osobowosc. Juz byly sciecia dot. dziecka wlasnie. Bo ona ma swoje idee, inne niz moje. I tak robie swoje, ale nie stawiam spraw na ostrzu noza. |
|
|
|
|
#417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już mi to chociaż trochę naświetliłaś
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kropeczko - widzisz swoj ciągnie do siebie !! ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#420 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Prawda?
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2008-12-16 o 18:18 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

nie wiedziałam do tej pory, ze coś takiego jest....

Mleka wypija dziennie ok. 2 litrow. Herbate ja nauczylam go pic, kawe wypil chyba tylko raz (przed jakimis zawodami). Piwo na spole ze mna i tylko po saunie. Ale mu nie bronie jakby chcial jakies % pocwiczyc
.
.
My to się chyba wyczuwamy na odległość. Miramej 
Albo ciągnie ją do znajomych na grilla (choć wiadomo że będzie zakrapiany), albo wraca z zakupów i przynosi dwa piwa, z czego jedno daje jej. Jak mu o to kiedyś zrobiłam awanturę to stwierdził, że alkoholikiem nie zostaje się po jednym piwie. Mogłabym wtedy strzelać.

już jest lepiej ale i tak jakoś dziwnie mi