|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV
Zalalo dzis.Prawie pol godz temu.Dzien po spodziewanej@.No i 4 cykl do **py.Juz mnie to zaczyna irytowac.Moze czas pojsc po nowym roku do ginka po jakies wspomagacze i cos na regulacje @
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhh ale bejbik ważniejszy
|
|
#484 |
|
kosmitka
|
Adaikaka gratuluję
Trochę posmutniałam, jak poczytałam Wasze zwierzenia. Zawsze myślałam, że ja jestem inna, nikt naokoło nie miał takich kłopotów. Wszystkie przeżycia, to też moje przeżycia, jakby ktoś spisał moje życie. Opisujecie swój ślub, rzeczywiście, duży stres. U mnie musiałam wszystko sama zorganizować, włącznie z ubiorem rodziców. Wyjście było z mojego mieszkania, nie z "domu" rodzinnego, matka ma nowego gacha, więc od niej odpadało, a ojciec mój jest bezdomny niestety. I ten strach, które pierwsze da popis na ślubie. Na szczęście się od tego odcinam, każdemu polecam terapię DDA, dodaje wiary. Ojciec teraz w zasadzie jest na moim utrzymaniu, gdy nie jest w cugu, mamie też dużo finansowo pomagam. I jestem czarną owcą w rodzinie. Pracuję, nie piję, ewenement. I też mam żal, że nikt nic z tym nie zrobił, taka udawana bezradność i wysługiwanie się małym dzieckiem. Nigdy swemu dziecku tego nie zrobię, nigdy nie będzie się bało wracać do domu ani musiało z niego uciekać, nigdy. Kropko, w tym wątku jest nas więcej, musisz co najmniej jedną osobę do listy DDA dopisać... Ale dość użalania. Mam do Was pytanie czy w trakcie staranek można brać aspirynę i rutinoscorbin? Przeziębiłam się okropnie, a nie chciałabym antybiotyków.
|
|
#485 |
|
Rozeznanie
|
wiecie co dziewczyny! Przeżyłam szok! Byłam w solariu, patrze a z kabiny wychodzi moja koleżanka która jest w ciąży (około 1,5 miesiąca, jeszcze nie widać) mówie do niej co ona tu robi, że przecież nie może, a ona cicho przecież to dopiero początek ciąży, że jeszcze może:O myślałam że ją zatuke, tłumaczyłam jej ale ona i tak mądrzejsza, zobaczymy;]
dziewczyny a solarium chyba nie ma nic do staranek? bo już warjuje i sama nie wiem co jest złe. A i jeszcze mam pytanie do Niki ja też biore witamine B, poprosiłam w aptece o complex tak jak mówiła Kropka i dostałam(tak pisze na opakowaniu): vitaminum compostinum B, mam nadzieje że to to pozdrawiam
|
|
|
|
#486 |
|
Raczkowanie
|
Kropeczko to wcale nie wyglada tak fajnie.Ostatnia spozniła sie o 8 dni .Ta o jeden (co jest cudem) a i poprzednie byly mocno rozregulowane.Ja wiem ze 8 msc po tabletkach jeszcze wszystko mozliwe ale...nie daje mi to spokoju.
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Na prośbę adaikaka nie uwzględniłam jeszcze zmiany jej statusu
![]() _________________________ _________________________ _____________ AKCJA MIKOŁAJOWA !!! Mikołaju nasz kochany, na fasolki dziś czekamy. Więc gdy śnieżny pada puszek, niech nam wpadnie też okruszek! Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów, proszę o pisanie do mnie na pirv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek. Pozdrawiam malin30 Niech zimowy dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 33 staraczki: KALWI23 - (Maqda, 25 lat, Cieszyn) staranka zawieszone kees26 - (Karolina, 28 lat, Poznań) staranka zawieszone PatkaM84 - (Patrycja, 24 lata, Szczecin) staranka zawieszone Eleonorka947 - (Aneta, 26 lat, Warszawa) cykl 2, last @ 5.10 kitka888 - (Małgosia, 22 lata, Gdańsk) cykl 1, last @ 14.10 gusiec - (Agnieszka, 26 lat, Buenos Aires) cykl 15, last @ 19.10 amarylis29 - (Marta, 29 lat, Poznań) cykl 3, last @ 24.10 Novida - (Agnieszka, 30 lat, Dublin) cykl 2, last @ 25.10 Zuziunia - (Zuzia, 22 lata, Lubelskie) cykl 7, last @ 1.11 dana260 - (Marzena, 31 lat, Warszawa), cykl 1, last @ 8.11 Mischoko - (Izabela, 31 lat, UK) cykl 11, last@ 10.11 IwonkaAnna83 - (Iwona, 25 lat, Rzeszów) cykl 2, last @ 11.11 yolanda9 - (Jola, 27 lat, Pomorze) cykl 4, last @ 12.11 aliisanka - (Ala, 27 lat, Wrocław), cykl 4, last @ 14.11 precious_81 - (Justyna, lat 27) cykl 1, last. @ 17.11 "N@sty" - (Ania, 25 lat, Manchester) cykl 9, last @ 18.11 adaikaka - (Aneta, 22 lata, Kraków) cykl 2, last @ 20.11 Basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) cykl 2, last @ 20.11 araczki - (Ula, 33 lata, Helsinki) cykl 6, last @ 29.11 Milibili - (Magda, 22 lata, Śląsk) cykl 1, last @ 1.12 dra - (Daria, 22 lata, Wlkp) cykl 7, last @ 2.12 sweetpinky - (Martyna, 24 lata, Radom) cykl 3, last @ 4.12 memka87 - (Magdalena, 21 lat, UK) cykl 1, last @ 4.12 DDosiek - (Dorota, 24 lata, Biała Podlaska) cykl 2, last @ 6.12 Sylwiaaa88 - (Sylwia, 20 lat, Włocławek) cykl 3, last @ 6.12 fleurdelacour - (Pola, 29 lat, UK) cykl 5, last @ 6.12 anciaahk - (Ania, 28 lat, Mazury) cykl 2, last @ 8.12 kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 1, last @ 8.12 Foka29 - (Ania, 29 lat, Warszawa) cykl 1, last @ 09.12 malin30- (Magda, 32 lata, Słupsk) cykl 1, last @ 10.12 Equita - (Maja, 29 lat, Austria) cykl 3, last @ 12.12 miss.hot - (Monia, 26 lat, Lublin) cykl 1, last @ 13.12 dominikaaK - (Dominika, 21 lat, Łódź) cykl 5, last @ 17.12 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) czekoladka21 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu BASIA3333 – gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach agagmm23 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu Gizmiatko – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 lipca 2009) erysipelothrix – gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach Ania0104 – gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach *kaalinaa* – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu Ainka11111 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach Cassandra 23 – gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach aaassssiiiikkkk – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu maugoszatka – gratulujemy! dwie kreseczki po 6 cyklach Karola_82 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach gosiaczekdm – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach magdzia50 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu Na liście występuje kolor biały: PatkaM84- Aniołek[*] Nika1980 - Aniołek[*]
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2008-12-17 o 18:34 Powód: korekta |
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh chyba dzisiaj będą nici ze staranek
mężuś wściekły w pracy, małe spięcie między nami wyszło bo niestety odreagował złość na mnie niesłusznie
|
#489 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Adaikaka serdeczne gratulacje
![]() Cytat:
Cytat:
W dodatku odebrałam badania i żelaza mam znacznie ponad normę, to samo z profilami wątrobowymi. Kurcze chyba muszę znowu iść do lekarza. Cytat:
Cytat:
![]() Jesli pytasz czy solarium wpływa na płodność to chyba nie. Dopóki jesteś pewna że w ciaży nie jesteś można śmiało korzystać. W połowie cyklu lepiej zrezygnować bo może akurat pojawia się fasolka. Przynajmniej ja mam zamiar tak robić
|
||||
|
|
|
#490 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno można rutinoscorbin, aspiryny rzekomo nie. Radzę miód i czosnek, oba wolno i nawet warto. Cytat:
A solarium to ja odradzam i bez ciąży, niszczy skórę, zabiera wodę, przyspiesza starzenie, szybciej będą rozstępy w ciąży i trudniej będzie je zminimalizować, bo skóra zniszczona. Cytat:
Tylko pytanie - czy Ty chcesz dalej próbować czy przestać?, bo regulację to się robi hormonami, najchętniej antykoncepcyjnymi. Cytat:
Miałaś już wcześniej za wysokie żelazo?? |
||||
|
|
|
#491 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dokładnie. trudno - kiedy się nie zaznało niewinnosci i radości dzieciństwa- nauczyć się potem w życiu być optymistą i cieszyć się tak naprawdę... mnie to w sobie zawsze irytowało, że nie umiałam się cieszyć, wszędzie towarzyszył mi niepokój... a to normalne u DDA- jak w domu alkoholików jest dobrze to jest to tylko spokój przed burzą...i dziecko t owie, i czeka w napięciu na tą burzę. a potem dorasta a niepokój zostaje... Kropka ja dorosłam w wieku lat 5 kiedy ojciec pobił matkę , przyjechała policja, musiałyśmy uciekać zabierała nas policja, matka nadepnęła mi obcasem na rękę w ferworze ucieczki a mój ijciec posadził moją dwuletnia siostrę na parapecie i powiedział do nie : zrób papa tej kur..ie to pierwsze z kanonu moich koszmarnych wspomnień...
|
|
|
#492 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety nie wiem, bo nigdy wcześniej nie robiłam takich badań. Teraz robiłam kontrolne badania na profile wątrobowe i przy okazji zrobiłam żelazo i wapń pod kątem ciąży. No właśnie Kropka Ty pewnie będziesz wiedziała - czy to ma związek z tymi podwyższonymi (zresztą też znacznie) profilami wątrobowymi albo powiększoną śledzioną?
|
|
|
|
#493 |
|
Rzabbocop
|
Tez kiedys mialam podwyzszone ale u mnie to wynikalo z totalnego przemeczenia - organizm byla tak slaby ze produkowal chyba 10x mniej nowych krwinek niz trzeba i zelazo nie bylo zuzywane do robienia hemoglobiny.
Lykalam na to megadawki witamin z grupy B i ruszylo |
|
|
|
#494 | |||
|
Zakorzenienie
|
nic o tym nie słyszałam... a akurat zakupiłam całe opakowanie rutinoscorbinu.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
aczkolwiek przyznam, że przed sylwestrem chodzą mi po głowie z 2 wizyty żeby całe ciało ładniej wyglądało. Ale to narazie do przemyśleń. Kiedyś gdzieś czytałam, że bezpieczna dawka solarium to jest chyba 20 minut na rok.
|
|
|
#495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jutro idę do fryzjera zmienić kolor włosów na jakiś miodowy może
|
|
#496 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Też bym tego chciała. Ja byłam dzisiaj swoje siwulce zamalować, trochę kiepsko mnie uczesał, ale ogólnie fajna fryzurka
|
|
|
#497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Owszem, aspiryna rozrzedza krew.
Ale np. w USA jest lekiem na wszystko. Cytat:
Tragiczne najwcześniejsze wspomnienie mam z przedszkola, miałam 5 lat, byłam chora i po przedszkolu matka mnie położyła do łóżka. Sama w tym czasie się zciaprała, wstawiła do gotowania ziemniaki i zapomniała o nich. Obudził mnie brak tchu, nie mogłam oddychać, było ciemno na dworze, w domu czarno i gęsto od dymu, a ja nie wiedziałam gdzie jestem, tylko to rozumiałam że się duszę. Pamiętam, że znalazłam ją śpiącą i nie mogłam jej dobudzić i to był mój największy koszmar, pewnie dlatego do dziś to pamiętam. Trzepałam nią, a ona się nie budziła. W końcu coś zajarzyła i też chyba brak powietrza ją ocknął i to, że własnej ręki nie było widać. Pamiętam jak leżałam na podłodze zawinięta w kocu, a ona biegała po domu, otwierała okna i wyganiała dym cały czas charcząc i kaszląc. Ojciec wrócił z delegacji po dwóch tygodniach i od drzwi zaskoczył klimat, tak zaczadziła chatę. Cytat:
Na tę chwilę pomoże dieta, dużo mleka, kefirów, maślanki, ziemniaki, ryż biały, białe pieczywo, owoce, kwasy omega (oliwa z oliwek np.) - te produkty obniżają Fe. Jakie badania jeszcze masz? Robiłaś też AspAT? |
||
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie przesadzaj z minutami Ku przestrodze o solarium: w liceum jedna dziewczyna tak zaszalała z solarium, że chodziła co drugi dzień na 30 minut nie dała sobie przetłumaczyć jakie to jest złe - to była koleżanka mojej koleżanki. I raz przyszła do szkoły strasznie czerwona, a powieki miała całe w bąbelkach i napuchniete... Nie muszę chyba mówić jak wyglądała... Długo nie wytrzymała i po jakimś czasie przyjechała karetka zabrać ją do szpitala ale co z tego wyszło to już nie pamiętam, bo to już dosyć dawno było ![]() A ja właśnie z blondu przeszłam na ciemny wczoraj miałam drugie farbowanie na ciemno lepiej się czuję niż w blondzie ![]() Ja nie wiem czy podczas staranek są jakieś leki zakazane. Chyba ogólnie nie, co najwyżej można uważać w drugiej połowie cyklu. Bo praktycznie rzecz biorąc na ulotce informacyjnej jest napisane że np w ciąży nie można stosować, albo coś w tym stuly. A normalnie raczej można. Takie jest moje zdanie. Ale nie wiem jak to jest naprawdę.
|
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Acha, no właśnie. Generalnie i tak wszystko trzeba z umiarem. A jestem ciekawa, czy jak np przez kilka lat dużo się wrzerało tabletek przeciwbólowych, ja np podczas okresu w pierszy dzień tak zdychałam że potrafiłam wyjęść 12 tabletek ibupromu w 1 dzień (ale to było jeszcze przed czopkami bardzo dlugo) to czy ma to jakiś wpływ na organizm? Chodzi mi pod kątem właśnie ciąży?
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego lepiej jeść leki tylko w sytuacjach ostatecznych. |
|
|
|
|
#502 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tą dietkę akurat stosuję przy moim jelitku - piję właśnie dużo maślanki, nie jem żadnego ciemnego pieczywa, błonnika itp. Kurcze już mnie to wkurza. Mam nadzieję że to znowu nei przesunie naszych staranek. Na poczatku roku w styczniu tego roku też wyskoczyły mi "niespodzianki" zdrowotne i musieliśmy odłożyć starania. Tyle czekania a tu znowu coś. Jak tylko idę robić jakieś badania to się zastanawiam co tym razem mi wyjdzie. Robiłam ASPAT i mam w normie a ALAT mam podwyższony. Oprócz tego mam za bardzo obciążony mocz ale to chyba nie ma związku. Inne badania typu glukoza, morfologia, cholesterol mam w normie. A w ostatnim usg wyszła mi powiększona śledziona. |
||||
|
|
|
#503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to ja chyba tyle w rok nie zjadłam hehe![]() az nie potrafie sobie wyobrazić jakie miałaś bóle, to musiało być straszne. ja to w czasie@ staram się nie brać żadnych przeciwbólowych, jakoś wytrzymuje. A mam jeszcze pytanie do Niki ile bierzesz dziennie tabletek wit.B? na ulotce pisze że dorośli powinni brać 3 dziennie ale wydaje mi się że to za dużo i biorę 2 Edytowane przez Sylwiaaa88 Czas edycji: 2008-12-17 o 22:08 Powód: błędy słowne |
|
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam jeszcze raz listę, bo kolejna dostała @
![]() _________________________ _________________________ _______ AKCJA MIKOŁAJOWA !!! Mikołaju nasz kochany, na fasolki dziś czekamy. Więc gdy śnieżny pada puszek, niech nam wpadnie też okruszek! Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów, proszę o pisanie do mnie na pirv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek. Pozdrawiam malin30 Niech zimowy dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 33 staraczki: KALWI23 - (Maqda, 25 lat, Cieszyn) staranka zawieszone kees26 - (Karolina, 28 lat, Poznań) staranka zawieszone PatkaM84 - (Patrycja, 24 lata, Szczecin) staranka zawieszone Eleonorka947 - (Aneta, 26 lat, Warszawa) cykl 2, last @ 5.10 kitka888 - (Małgosia, 22 lata, Gdańsk) cykl 1, last @ 14.10 gusiec - (Agnieszka, 26 lat, Buenos Aires) cykl 15, last @ 19.10 amarylis29 - (Marta, 29 lat, Poznań) cykl 3, last @ 24.10 Novida - (Agnieszka, 30 lat, Dublin) cykl 2, last @ 25.10 Zuziunia - (Zuzia, 22 lata, Lubelskie) cykl 7, last @ 1.11 dana260 - (Marzena, 31 lat, Warszawa), cykl 1, last @ 8.11 Mischoko - (Izabela, 31 lat, UK) cykl 11, last@ 10.11 IwonkaAnna83 - (Iwona, 25 lat, Rzeszów) cykl 2, last @ 11.11 yolanda9 - (Jola, 27 lat, Pomorze) cykl 4, last @ 12.11 aliisanka - (Ala, 27 lat, Wrocław), cykl 4, last @ 14.11 "N@sty" - (Ania, 25 lat, Manchester) cykl 9, last @ 18.11 adaikaka - (Aneta, 22 lata, Kraków) cykl 2, last @ 20.11 Basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) cykl 2, last @ 20.11 araczki - (Ula, 33 lata, Helsinki) cykl 6, last @ 29.11 Milibili - (Magda, 22 lata, Śląsk) cykl 1, last @ 1.12 dra - (Daria, 22 lata, Wlkp) cykl 7, last @ 2.12 sweetpinky - (Martyna, 24 lata, Radom) cykl 3, last @ 4.12 memka87 - (Magdalena, 21 lat, UK) cykl 1, last @ 4.12 DDosiek - (Dorota, 24 lata, Biała Podlaska) cykl 2, last @ 6.12 Sylwiaaa88 - (Sylwia, 20 lat, Włocławek) cykl 3, last @ 6.12 fleurdelacour - (Pola, 29 lat, UK) cykl 5, last @ 6.12 anciaahk - (Ania, 28 lat, Mazury) cykl 2, last @ 8.12 kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 1, last @ 8.12 Foka29 - (Ania, 29 lat, Warszawa) cykl 1, last @ 09.12 malin30- (Magda, 32 lata, Słupsk) cykl 1, last @ 10.12 Equita - (Maja, 29 lat, Austria) cykl 3, last @ 12.12 miss.hot - (Monia, 26 lat, Lublin) cykl 1, last @ 13.12 precious_81 - (Justyna, lat 27) cykl 2, last. @ 16.12 dominikaaK - (Dominika, 21 lat, Łódź) cykl 5, last @ 17.12 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) czekoladka21 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu BASIA3333 – gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach agagmm23 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu Gizmiatko – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 lipca 2009) erysipelothrix – gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach Ania0104 – gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach *kaalinaa* – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu Ainka11111 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach Cassandra 23 – gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach aaassssiiiikkkk – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu maugoszatka – gratulujemy! dwie kreseczki po 6 cyklach Karola_82 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach gosiaczekdm – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach magdzia50 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu Na liście występuje kolor biały: PatkaM84- Aniołek[*] Nika1980 - Aniołek[*]
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2008-12-17 o 22:02 |
|
|
|
#505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie, nie wiadomo które skutki uboczne są chwilowe a które sie do nas przyczepią na dłużej...Cytat:
Oj bóle miałam straszne... Zawsze w ten dzień nie było mnie w szkole. Chodziłam zgięta wpół, kurcze naprawdę strasznie było. Na szczęście już to przeszło i takich bóli nie mam.
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Apropos środków przeciwbólowych. Mnie ostatnio z lekka zastanowiło to co wyczytałam na ulotce IBUPROMU, który jako jedyna działa na moje bóle głowy..
Cytuje: "Lek ten należy do grupy leków (niesteroidowe leki przeciwzapalne), które mogą niekorzystnie wpływać na płodnośc u kobiet. Jest to działanie przemijające i ustępuje po zakończeniu terapii. W przypadku trudności z zajściem w ciążę, należy skontaktować się z lekarzem przed przyjęciem iboprofemu." Nie wiem co o tym myślec...
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze... szczerze to ja żadko czytam ulotki takich leków... Czytam tylko albo antybiotyki albo no jakies poważniejsze niż takie przeciwbólowe...
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że chodzi tu tylko o płodność w cyklu przypadającym na czas brania ibupromu. Bądźmy jednak szczere - jeśli sięgamy po ibuprom, to ile łykamy tabletek? No chyba że się bierze ponad miarę (jak i paracetamol), to wtedy nie tylko na płodność wpłynie szkodliwie, ale i na inne sprawy zdrowotne.
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli faktycznie wpływa na płodność w taki sposób to najpewniej zaburza coś w danym cyklu, pytanie jednak ile tego bierzemy, jeśli po kilkanaście tabletek w miesiącu to ów stan może się pewnie utrwalić albo rozciągnąć w czasie na miesiące kolejne. Niestety nie wiem jak długo utrzymuje się on we krwi i na jaki czas kumuluje się w narządach, ale tak czy siak na tym forum to jest chyba cenna informacja. Żeby było śmieszniej zawsze brałam ibuprom właśnie. Jakie miałam wykresy każdy widział. Od półtora miesiąca jem paracetamol (jeśli już i to bardzo rzadko) i pierwszy raz miałam piękną owu ze skokiem temp. i wysokim progesteronem w drugiej fazie cyklu. Może przypadek. Ale niedawno obiecałam sobie, że ibupromu już brać nie będę, a teraz tym bardziej zamierzam obietnicy dotrzymać. ![]() Edit. Właśnie doczytałam, że niesteroidowe leki przeciwzapalne należą jednak do "leków powodujących czasową niepłodność" jeśli "przyjmowane są w połowie cyklu", jako przykłady podano ibuprofen i aspirynę; Poza tym jeszcze: - antybiotyki (np. tetracykliny) - antydepresanty Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2008-12-18 o 07:54 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

56->57->58->59->60 

mężuś wściekły w pracy, małe spięcie między nami wyszło bo niestety odreagował złość na mnie niesłusznie
Przecież OB, żelazo, cukier i mocz to w ramach NFZ się robi, a więc za darmo.
Nie nastawialam się, że uda się w pierwszym cyklu ale taki rozwój wypadków mnie zaskoczył...
oraz sle fluidki