![]() |
#4951 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 część II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Właśnie przeglądałam sobie wątek mamuś listopadowo-grudniowych i czytałam opisy porodów. Z jednej strony nie wyglądają strasznie, ale z drugiej łatwo powiedzieć, jak się czyta, a jak to jest naprawdę to nie jesteśmy sobie w stanie wyobrazić! Ale dziewczyny tam radzą brać ZZO, te, które nie brały, mówią, że teraz by wzięły, a te które brały, mówią że nie żałują tego ani trochę. Jeju ciekawa jestem jak to będzie z nami... ![]()
![]() |
#4952 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ogólnie źle sypiam, bo wszystko mi drętwieje po pewnym czasie, zmiana pozycji też jest bolesna ![]() Cytat:
![]() po drugie cieszę się, że z Twoją szyjką wszystko ok, byle tak do końca ![]() po trzecie ja nie dostałam jeszcze żadnego skierowania na jakieś konkretne badania przed porodem ![]() a po czwarte śliczny brzuszek, a figurę masz super niestety ja mam rozstępy chyba już wszędzie, na udach, biodrach, pupie i nawet na brzuchu ![]() nie mogę na te pręgi patrzeć, ale najważniejsze żeby młody zdrowo rósł dzięki ![]()
![]() |
#4953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mierzyłam na wysokości pępka to jakoś 104 chyba a na najgrubszym miejscu "biodrowym" prawie 110. NO I JA TEŻ 29 TC JESTEM ![]() i z 60-63 kg utyłam na około 74 kg (pewna nie jestem dokładności wagi) ZANKA na fociach nie było widać roztępów na Twym brzusiu, a Ty jesteś młodziutka. Skóra łatwo wróci do formy, zobaczysz. Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2009-01-02 o 12:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Zakorzenienie
|
wczoraj na National Geographic był program o całej ciąży i porodzie (łącznie z pokazaniem od A do Z porodów!):
1. bliźniaków 2. trojaczków 3. czworaczków Tylko bliźniaki urodziły się SN. Wszystko pokazali. Nie wyglądała "ta pani" na "wyjącą z bólu" i jej nie nacieli, ale wyglądało to wręcz ohydnie - tak zbierająco na wymioty ![]() brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Trojaczki i czworaczki urodziły się CC i też pokazali dosłownie jak lekarz szukał w brzusiu gdzie się pochowały woreczki owodniowe ![]() Bardzo fajny program, taki akurat dla ciężarówek. Jak nie dało sie czegoś pokazać to była "symulacja komputerowa" zrobiona jak np. się bliźniaki w brzusiu "biją" o miejsce ![]() No i powiedzieli, że od 30 tc dziecko zajmuje się w 99% TYLKO i wyłącznie przybieraniem na wadze i rośnięciem. I otwiera oczka i reaguje na światło! |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Zakorzenienie
|
Gabi nie widać bo namęczyłam się w photoshopie żeby je pozakrywać, a nie jestem w tym dobra
nie mogłabym Wam pokazać jak wygląda moja skóra, bo się jej po prostu wstydzę to wygląda jakbym się nożem pocięła wszędzie ![]() dlatego wolę to ukryć i chociaż na zdjęciach wyglądam "fajnie" ![]()
#4956 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ja dzis troche sie nachodzilam bo male zakupy na sobote i niedziele i pojechalam do szpitala po wypis a tu lipa.....wypisu jeszcze nie ma, musze dzwonic w poniedzialek a we wtorek mam wizyte u lekarza, jak do wizyty nie bede miec wypisu to chyba ten szpital rozniose! A wiecie co ja dzis zauwazylam jak sie ubieralam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super, że możesz chodzić ![]() Posiew miałam robiony w szpitalu. A brzuchol masz śliczny ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do tej kobiety rodzącej bliźniaki - to był jej 3 poród, więc może dlatego jej nie nacinali. Parła tym razem 3 godziny (!) - serdecznie współczuję. Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4958 |
Zakorzenienie
|
A skad mogę wziac programik photoshop ? jest jakas stronka z ktorej mogę sciagnac pełna wersje po polsku? bo szukalam i nigdzie znaleźć nie moge, klezanka mi obiecala zgrac na płytke to juz sie proszę od kilku m-cy i przestalam bo widocznie to taka wielka filozofia jest
Ja tez mialam robiony posiew w szpitalu a dokladnie wymaz z szyjki i to 2 razy jak pytalam dlaczego to mi powiedzieli ze do powtorki....i do teraz nie wiem dlaczego, wydaje mi sie ze ten pierwszy zgubili! Nie wiem nawet jaki wynik wyszedl ale skoro mnie wypuscili to chyba dobry, wymaz pobierali dlatego bo chcieli sprawdzic czy powodem tych skuczykow nie jest zakazenie ukladu moczowego albo drog rodnych, dostalam tylko wyniki krwi (2 razy mi robili) i moczu, wszystko wyszlo idealnie, a wogole lekarz ktory mi robil USG młodego i USG szyjki powiedzial ze mam lozysko z przodu (ja tak podejrzewalam bo dlatego pewnie mlodego malo i lekko czulam a moj lekarz mi tego nie powiedzial) a dokladnie lozysko przodujace i dno tak mam zaznaczone ![]() ![]() ![]() A wogole taki wymaz pewnie bedzie miala kazda przed porodem bo jesli jest jakies zakazenie ukladu moczowego czy szyjki to nie mozna rodzic naturalnie tylko cesarka (kolezanka ktore rodzila teraz w grudniu tak miala i do dzis sie meczy z tym zakazeniem) Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-01-02 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że idziesz na kontrolę, człowiek się lepiej czuje, jak wie co mu jest, nawet, jak nie jest idealnie. Nie wiem ile teraz ma moja szyjka, bo nie miałam dzisiaj usg, tylko badanie na fotelu i po tym stwierdził, że jest ok, widocznie nie trzeba było robić usg. I co na tym posiewie wychodzi? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale fajne były faktycznie te animacje komputerowe ![]()
![]() |
#4960 |
Zakorzenienie
|
ja ściągnęłam z internetu z jednej stronki z programami, po angielsku jest
a smaruję się od początku, najpierw oliwką a teraz Fissanem ![]()
#4961 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4962 |
Zakorzenienie
|
Mi w szpitalu dziewczyny powiedzialy (a przewinelo sie ich przez moj pokoj chyba ze 15 - wszystkie urodzily) ze najlepsza jest Mustela ze po Fissanie mialy jeszcze wiecej rozstepow, llezala jedna dziewczyna ktore miala caly brzuch w mocnych rozstepach, nie miala ani kawalka gladkiej skory jak i na brzuchu tak i z boku i z tyłu - ochyda jak to nam pokazala, ale ona niczego nie uzywala bo wiedziala ze i tak bedzie miala bo to genetyczne
|
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4964 |
Zadomowienie
|
Witam w Nowym Roku
![]() Wszystkiego najlepszego Mamuśki ![]() Inka trzymam kciuki, aby wsio dobrze się skończyło, przecież u mamusi w brzusiu na pewno jeste jej o wiele lepiej i przyjemniej ![]() Zahaczyłam o dyskusje o łóżeczkach - my mamy takie: http://www.allegro.pl/item513474121_...mat_bonus.html - nawet od tego samego sprzedawcy, z tym samym dodatkiem. Jestem bardzo zadowolona, drugi raz kupiłabym takie samo. Jeśli któraś z Was by chciała, to mam do odstąpienia stelaż do baldachimu -http://www.allegro.pl/item516051086_stelaz_do_b aldachimu_lub_moskitiery_ od_mamo_tato.html - nam nie będzie potrzebny. |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Z kolei dziewczyna, która ze mną leżała w szpitalu, 18-latka, też stosowała Fissan - i to 2 razy dziennie - i cały brzuch miała w ogromnych, czerwonych rozstępach... także jestem skłonna uwierzyć, że to w 80% sprawa genetyczna. Cytat:
![]() ![]() A co do badania na fotelu to... wolałabym do tego jeszcze usg, bo jak byłam ostatnio na wizycie, to szyjka była niby ok., dopiero na usg wyszłoę, że sie skraca "od góry" i rozwiera, czego nie można było "wymacać" - i wtedy właśnie zostawili mnie w szpitalu. A więc przyjdę się na izbę przyjęć. A tak w ogóle to trochę się podłamałam - czytałam opisy porodów mam listopadowo-grudniowych... i zaczęłam się nieźle bać. Właśnie się dowiedziałam, że koleżanka z forum "sierpniowych panien młodych", na którym aktywnie uczestniczyłam ![]() ![]()
"Piękno zaczyna się tam, gdzie kończy się banał, to jest - zaczyna się od deformacji" Andre Lhote Nina, Nina, Nina... ![]() Edytowane przez gosiunia22 Czas edycji: 2009-01-02 o 14:20 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4966 | |||||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() miłego wieczoru dziewczynki ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Zakorzenienie
|
wiem ze już po świetach ale skoro w końcu kupiłam baterie do aparatu to pochwale sie wam i choinką i brzuszkiem (koniec 23 tygodnia u mnie )
![]() ![]() a ja chciałam sie zmierzyc w pasie ale nigdzie nie mogę centymetra znaleźć ![]() ![]()
#4968 |
Zakorzenienie
|
No ponoć tak jest genetycznie z tymi rozstepami ale ja nawet jak bym wiedziała że moja mama miała dużo to i tak bym sie smarowała przynajmniej nie mogła bym sobie nic zarzucić,Ja póki co nie mam ani jednego i żadnego celulitu i mam nadzieje że tak zostanie moja mama i babcia nie miały w ogóle.
#4969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorzej dla kogoś na podtrzymaniu lub dla ciążowego leniuszka.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A z tym spaniem to też mam problemy okropne, ręce mi drętwieją, na plecach spac nie mogę, bo mnie brzuch uciska zbyt mocno, zostają tylko boczki, ale znowu ręce drętwieja a jak probuję zmienic pozycje to i brzuch boli i piersi bolą... ale to już z górki leci, więc jakos przezyjemy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A Twoj brzusio taki malutki, drobniutki ![]() Fakt dla leniuszka gorzej, ale z tymi problemami ciążowymi to są jakieś świadczenia socjalne zaiązane ze złym stanem zdrowia, ale późniejsze macierzyńskie liczone jest według ostatnich kilku miesięcy i pewnie przez to siedzenie w domku jest pomniejszone.... coś za coś... tutaj dziewczyny pracują do ostatnich miesięcy.... wyobrażacie sobie kobiete pracującą w 9 miesiącu ciązy???
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Wtajemniczenie
|
Malpka ale chudziutka jesteś
![]() ![]() ![]() a tak na poważnie to fajniutki brzusio i śliczna choinką - pod taką wielką choinką to i nie wypada malutkich prezentów kłaść ![]() co do urządzania pokoiku to niby maluszek będzie na początku z nami ale i tak wczoraj mi coś odbilo i kupiłam kilka rzeczy do upiększenia jego pokoiku.....tematyka - Kubuś Puchatek ![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=519251455 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=511287372 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=516619755 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=516622461 i jeszcze chcę kupić coś takiego http://www.allegro.pl/item513972575_...0.html#gallery ale to może za jakiś czas, tymbardziej, że planję kupić komplet tańszych mebli i je przemalować na takie jak mi się podobają - kupimy prawdopodobnie takie http://www.baby.vox.pl/meble/kolekcj...y_dab_cremona/ a przerobimy na takie
#4973 |
Wtajemniczenie
|
Emilka śliczne te Kubusiowe dodatki
![]() ![]()
![]() |
#4974 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciesze sie niezmiernie, ze wszystko dobrze z szyjka no i, ze dostalas skierowanie na badania ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No wlasnie ja na lewym boku zasnac nie moge, bo cos mi drentwieje pod zebrami :/ wiec zostaja plecki i prawy bok ![]() Cytat:
![]() ![]() Gdybys potrzebowala jeszcze pomocy to pisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Emilka super te puchatkowe dodatki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4975 |
Wtajemniczenie
|
Emilka zdecydowanie najbardziej mi sie podoba naklejka miarka,chyba kupię też taką,fajnie potem to zapisywać na bieżąco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4977 |
Wtajemniczenie
|
cieszę się, że Wam też się podobają Kubusiowe dodatki
![]() a teraz coś na pożegnanie wątku...jak ten czas leci...
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez e.m.i.l.k.a Czas edycji: 2009-01-02 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oj tak, masz racje, tez czas tak szybko leci ![]() ![]()
![]() |
#4979 |
Wtajemniczenie
|
ja się kopniaczkami też chętnię podzielę - czasami jak się Adrianek rozciąga to taki chwilowy ból mnie łapie jakby mi ktoś igłę w bok wsadził
![]() masz rację lada chwila.... ![]() wczoraj ciotka jak mnie zobaczyła to powiedziala że zaraz będę rodzić bo mam strasznie nisko brzuch ![]() ale mi się nie wydaje....cały czas mam tak - nie zauważyłam, żeby mi się specjalnie obniżył ![]() lecę się zameldować na nowym wątku
#4980 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jak chcesz możesz przejąć listę skoro ją już wkleiłaś w pierwszym poście nowego wątku, daj do podpisu jak chcesz Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.