Próbować do skutku Cześć VII "w drodze po szczęscie" - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-03, 19:30   #3391
Zuziunia
BAN stały

Dot.: Próbować do skutku Cześć VII "w drodze po szczęscie"

I o co kaman z ta moja temperaturą?
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 19:48   #3392
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jota Pokaż wiadomość
Castagnus chyba mi nie pomaga ale miesza. Chciałam, by wydłużył fazę lutealną ale coś mi się wydaje, że opóźnia owulację. W cyklu bez niepokalanka owulka była 15 dc (potwierdzone usg), w 1 cyklu z ziółkiem 16 dc, teraz w drugim dziś w 17 dc skoku temp jeszcze nie było - mam nadzieję, że wogóle będzie. Wezmę jeszcze przez jeden cykl, bo kuracja ma trwać 90 dni.
Mi ładnie wydłuzył cykl. Fazę lutealną także, wiec moze i u Ciebie spełni swoje zadanie.

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Rumiankowa proszę o zmianę w polu @ 03.01.2009
druga IUI porażka
ale pamietaj Oliweczko - jeszcze będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Olivko no normalnie brak słów

Ja już w domu, jem można powiedzieć śniadanie, bo rano nie byłam w stanie nic jeść a potem nie było kiedy.

Luknijcie na mój wykres, coś tempka skacze...
dzisiaj mierzyłam godz wcześniej. http://28dni.pl/ZuziaM/charts/2008-12-08
No wykres troszkę szaleje, ale Ty sie Zuziu troszkę też zatroszcz o siebie. Regularne jedzonko jest bardzo ważne, nie możesz o 17 -stej jeść śniadania! a do tego masz teraz ciężki czas, stres pewnie, to się też wszystko na wykresie odbija i nie tylko na nim - na zdrówku całym.

Ja też mam problem pierwszy raz ze swoim wykresem. Prośba do Was, szczególnie do Kropki - co z moją owu??? Myślałam, ze to dziś, dziś był dopiero skok tempki, a wykres mi zaznaczył, że to juz po ptokach... czy może mi pokazywać błednie owu, dlatego że nie podałam mu tempki w 9 i 10 dniu? Kropeczko, co myślisz? Poza tym robiłam testy i z testów też wynika bardziej na dziś...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 64022_4.jpg (125,4 KB, 28 załadowań)

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 20:09   #3393
DDosiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Ddosiek juz jestem i tłumaczę otóż w step 1 wpisujesz pierwszą wartość bety, step 2 dni od owulacji czyli po ilu dniach od owulacji robiłaś badanie, step 3 kolejna wartość bety i step 4 ilość dni między badaniami. Wtedy pojawi się czerwona linia któara pokazuje jaki jest przyrost bety. Ale tak od siebie dodam że moja pierwsza beta wynosiła 42 i robiłąm ją w piątek a potem w poniedziałek wyszło 188 więc przyrost prawidłowy i tego się trzymajmy

Bardzo mi przykro Olivko znam to uczucie
Nie poddawaj się Kochana!!

Siobhan ogromne gratulacje
To wiedziałam, tylko nie wiedziałam o co chodzi w tych obliczeniach programu. Dopiero potem skapnęłam się, ze jest wykres i pokazuje, ze w moim przyadku przyrost jest duży

A w którym dniu cyklu robiłaś betę? Bo mnie jednak trochę wystraszył dziś ten lekarz, ze jak na ten tydzień ciąży beta mogłaby być wyższa. Może do zapłodnienia doszło w ostatnich godzinach życia jajeczka i długo się zagnieżdzalo? eh, juz nerwy. Ale jest przyrost, to najwazniejsze.

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Siobhan i Pawełka

Justine - test robiłam 32 dc, trudno mi powiedzieć, ile po zapłodnieniu - nie mierzyłam temperatury, i nie zapisywałam przytulanek z tż-em, zwłaszcza, że jesteśmy młodym małżeństwem test wyszedł mało widocznie, tego dnia zrobiłam betę.
nie umiem napisać o pierwszych objawach, bo poza chwilowym niepokojem - tamten cykl niczym się nie różnił od poprzednich. jak co miesiąc stałam w łazience z testem ciążowym i jak co miesiąc wierzyłam, że się udało... a, ciąneło mnie też w dole brzucha - czyli jak na standardową @. cykl 32-dniowy to też nie był żaden znak, bo moje cykle przeważnie bywały 32-28 (uśredniając, miewałam i dłuższe). przed ciążą kilka lat brałam anty, odstawiłam je w okolicach lutego, w ciążę zaszłam (najprawdopodbniej) pod koniec sierpnia.
u mnie w ogóle trudno mówić o objawach ciążówych - poza zatrzymaniem @, rosnącym brzuchem, powiększeniem piersi - nie zmieniło sie nic.
nie miałam nawet przez chwilę mdłości, nie odrzucało mnie od żadnych zapachów, nie miałam żadnych zachcianek (innych niz przed ciążą ;p).

DDosiek - Tobie też zleci mnie się pierwszy trymestr ciągnął jak guuuuuma.
nie jestem przesądna, więc nie uwazam, żeby powiedzenie o ciązy zanim skończą się 3 miesiące miało przynieść pecha. o mojej poinformowałam najbliższą rodzinę bardzo szybko chociaż i tak (poza tż-em, który był pierwszą osobą, która się dowiedziala) najpierw poinformowałam przyjaciółkę lekarkę - tego samego dnia, kiedy zrobiłam test, i to jeszcze przed wynikami bety
im "bardziej" byłam w ciąży, tym większą ochotę miałam zachowac tą wieść dla mnie i tż-a bo to w końcu nasze dziecko i nasza radość

ps. wczoraj urodziła moja dobra kolezanka. w trakcie rozmowy o porodzie (rodziła naturalnie) stwierdziła, że było to dużo mniej straszne przeżycie niż się spodziewała, więc na pewno będą chcieli więcej dzieci
No mnie się już ciągnie, bo do ginka idę dopiero za 2 tygodne...a chciałoby sie juz zobaczyć malucha. Ale na razie staram się zapełnić ten czas odpoczynkiem i zdrowym jedzeniem, które niestety wymaga czasu. A tak za mna chodzi zupka chińska. Zawsze je lubiłam, a tu nici. Ale powiem Wam, ze mąż się przejął. Dziś jak robiła mizerię z cebulką (a robi raczej pikantnawe) to spytał, czy moge takie ostre rzeczy jeść Rozczulające.

Cytat:
I o co kaman z ta moja temperaturą?
Ni mom pojęcia. Ja zwsze mialam książkowe wykresy. No ale skok jest, to może się jajniki obudziły jednak w tym cyklu?

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Mi ładnie wydłuzył cykl. Fazę lutealną także, wiec moze i u Ciebie spełni swoje zadanie.

ale pamietaj Oliweczko - jeszcze będzie dobrze.

No wykres troszkę szaleje, ale Ty sie Zuziu troszkę też zatroszcz o siebie. Regularne jedzonko jest bardzo ważne, nie możesz o 17 -stej jeść śniadania! a do tego masz teraz ciężki czas, stres pewnie, to się też wszystko na wykresie odbija i nie tylko na nim - na zdrówku całym.

Ja też mam problem pierwszy raz ze swoim wykresem. Prośba do Was, szczególnie do Kropki - co z moją owu??? Myślałam, ze to dziś, dziś był dopiero skok tempki, a wykres mi zaznaczył, że to juz po ptokach... czy może mi pokazywać błednie owu, dlatego że nie podałam mu tempki w 9 i 10 dniu? Kropeczko, co myślisz? Poza tym robiłam testy i z testów też wynika bardziej na dziś...
Aż tak bardzo się nim nie sugeruj, bo juzparę dziewczyn pisało, ze były na bank pewne, ze owu była w innym terminie niz pokazal to program. To tylko sugestia. Ale mizianko było, więc nie ma co narzekać, nawet, jeśli owu juz rzeczywiście miałaby być.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 20:15   #3394
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość
To wiedziałam, tylko nie wiedziałam o co chodzi w tych obliczeniach programu. Dopiero potem skapnęłam się, ze jest wykres i pokazuje, ze w moim przyadku przyrost jest duży

A w którym dniu cyklu robiłaś betę? Bo mnie jednak trochę wystraszył dziś ten lekarz, ze jak na ten tydzień ciąży beta mogłaby być wyższa. Może do zapłodnienia doszło w ostatnich godzinach życia jajeczka i długo się zagnieżdzalo? eh, juz nerwy. Ale jest przyrost, to najwazniejsze.

No mnie się już ciągnie, bo do ginka idę dopiero za 2 tygodne...a chciałoby sie juz zobaczyć malucha. Ale na razie staram się zapełnić ten czas odpoczynkiem i zdrowym jedzeniem, które niestety wymaga czasu. A tak za mna chodzi zupka chińska. Zawsze je lubiłam, a tu nici. Ale powiem Wam, ze mąż się przejął. Dziś jak robiła mizerię z cebulką (a robi raczej pikantnawe) to spytał, czy moge takie ostre rzeczy jeść Rozczulające.

Ni mom pojęcia. Ja zwsze mialam książkowe wykresy. No ale skok jest, to może się jajniki obudziły jednak w tym cyklu?

Aż tak bardzo się nim nie sugeruj, bo juzparę dziewczyn pisało, ze były na bank pewne, ze owu była w innym terminie niz pokazal to program. To tylko sugestia. Ale mizianko było, więc nie ma co narzekać, nawet, jeśli owu juz rzeczywiście miałaby być.

Pierwszą betę robiłam w 11 dniu po owulacja, dla lekarza było ważne jak przyrasta ponieważ widełki wartości bety są naprawdę duże.

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 20:29   #3395
DDosiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Pierwszą betę robiłam w 11 dniu po owulacja, dla lekarza było ważne jak przyrasta ponieważ widełki wartości bety są naprawdę duże.
To tez mi lekarz powiedział i dlatego kazał sie nie martwić. Czyli robiłam tak jak Ty, w 11 dniu owu. To się podbudowałam.

Wyczytałam, że orzechy laskowe maja właściwości przeciwporonne. Wiadomo, nie utrzymujatak jak leki, ale na pewno mogą troszke pomóc.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
Stary 2009-01-03, 20:29   #3396
Zuziunia
BAN stały

Ryczeć mi się chce wszystko jest do kitu...nie wiem nie wiem, le dobija mnie to...

Nie potrafię jeść w takim stresie... bo mam odruch wymiotny.
2 raz to mam w życiu, pierwszy był jak odchodziłam 2,5 roku temu.
Boże po co ja wracałam, po co wierzyłam że się ułoży, angażowałam po co
Stary 2009-01-03, 20:32   #3397
DDosiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Ryczeć mi się chce wszystko jest do kitu...nie wiem nie wiem, le dobija mnie to...

Zuzka, naprawdę jest az tak źle? Moż eto tylko chwilowy kryzys?

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
Stary 2009-01-03, 20:58   #3398
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie pokazał dobrze. Jest obniżenie do 36, a po nim wzrost. Moim zdaniem owu była 14go lub 15go d.c.

Za to mój jest całkiem od czapy. Owu była, a na wykresie niet. Chyba potrzebuje 3 dni po skoku, żeby zaznaczyć? Sprawdzę jutro.

Edit. A jednak nie tak od czapy. Naniosłam z ciekawości na jutro tempkę taką jaka była dziś i zaznaczenie się pojawiło. Nie taki on głupi jednak ten program. Zakładając, że się dobrze mierzy i naprawdę ma owulację - działa.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg XII 08.jpg (118,9 KB, 17 załadowań)

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-01-03 o 21:05
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 22:21   #3399
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Niby racja, ale i tak mi się ten wykres nie podoba...

Cytat:

Zuzia, trzymaj się jakoś. ja w stresie też tak mam - nic nie przełknę i zaraz po mnie wszystko widać, bo wyglądam jak wieszak. Zuziu, nic nie piszesz co tak na prawdę się stało, napomknęłaś tylko kiedyś, że się czegoś dowiedziałaś, tak Ci trudno pomóc i coś z sensem napisać. Może to nie jest takie czarne jak Ci się teraz wydaje? Moze trzeba Wam czasu po prostu, szczerej rozmowy? Czasem są takie sinusoidy w związku i nie tylko, ze może trzeba spaść na samo dno, aby potem fala na powrót zaczęła się wznosić? Wsłuchaj się w siebie i uwierz w to, że obojętnie jaki obrot sprawy przybiorą - poradzisz sobie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Wg mnie pokazał dobrze. Jest obniżenie do 36, a po nim wzrost. Moim zdaniem owu była 14go lub 15go d.c.

Za to mój jest całkiem od czapy. Owu była, a na wykresie niet. Chyba potrzebuje 3 dni po skoku, żeby zaznaczyć? Sprawdzę jutro.
Nie podoba mi się. I im dłużej jem tego Castangusa tym niższą mam temperaturę na 36,2 - tak niskiej lini odzielajacej jeszcze nie miałam. Dobrze, ze to ostatni m-c z nim.
A z tym programem to dokładnie tak jest - potrzebuje 3 dni. Mi tez dopiero dzisiaj zaznaczył owulkę ku memu ogromnemu zaskoczeniu
A tak z ciekawości wpisze sobie zaraz 10-go dnia, tego kiedy nie mierzyłam - ostatnia tempkę 36,3 i zobaczymy czy mu to coś zmieni...

Sprawdziłam, a jednak zmienia. Czyli przez to, że nie zmierzyłam tempki w 10 dc to mogę sobie cały wykres w buty schować. I trudno :-(

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2009-01-03 o 22:36
Stary 2009-01-03, 22:25   #3400
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Nie podoba mi się. I im dłużej jem tego Castangusa tym niższą mam temperaturę na 36,2 - tak niskiej lini odzielajacej jeszcze nie miałam. Dobrze, ze to ostatni m-c z nim.
A z tym programem to dokładnie tak jest - potrzebuje 3 dni. Mi tez dopiero dzisiaj zaznaczył owulkę ku memu ogromnemu zaskoczeniu
A tak z ciekawości wpisze sobie zaraz 10-go dnia, tego kiedy nie mierzyłam - ostatnia tempkę 36,3 i zobaczymy czy mu to coś zmieni...
Nie zmieni. Ani 36,3, ani 36,2, ani też 36,1.

Stary 2009-01-03, 22:42   #3401
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Nie zmieni. Ani 36,3, ani 36,2, ani też 36,1.
Ale już 36,35 wiele zmienia...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-01-04, 00:25   #3402
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:

Zuziu, nie napisalas nam, o co tak bardziej konkretnie chodzi wiec tylko od siebie moge napisac, ze czasami pewnych rzeczy nie warto na sile przeciagac, bo szkoda straconego czasu, ale z drugiej strony ja wierze, ze wszystko w zyciu dzieje sie z jakiegos powodu wiec nie rozpamietuj, ze minelo tyle czasu - widocznie tak mialo byc...Ale, mimo ze wiem to trudne, sprobuj usiasc sama ze soba, przeanalizowac cala sytuacje i podjac jedna i pewna decyzje...
Bardzo mi przykro kochana, wiem jak to jest, kiedy zycie wydaje ci sie rozsypane w drobne kawalki...Beda lepsze dni, musisz w to wierzyc, i w ogole przytulam cie z calych sil...

olivko przykro mi, ze sie tym razem nie udalo , ale nastepny jest twoj i juz

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 07:49   #3403
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Gratuluję!!

Rzeczywiście,Rumianku, zlecialo. Jak dołączyłam do was na wątku, Kończyłaś drugi miesiąc.
Życzę samych pomyślności i szczęśliwego rozwiązania.

Co do bety, to najważniejsze, że przyrasta. Doktor sam powiedział, ze nie jest źle, może po prostu do zapłodnienia doszło poźniej niż myślę, albo długo się junior zagnieżdżał. i stąd wyniki mniejsze niż na dzień, który mówię.
Ale mówi, ze przyrost jest prawidłowy.

Hi,hi. Kupiłam sobie pierwsza gazete ciążową. ciekawa.

Zuzka, jesteś gdzieś? jak poszedł egzamin?

Aniu, jak będziesz, to daj o sobie znać, bo chciałam Cie prosić o interpretację tego kalkulatora bety.
Co do Twojej Bety Pewnie bedzie chłopak
Ja w 5 tygodniu miałam 1029... ale jakoś od samego początku wiem, że zaszłam wcześniej niż mi to wyliczył internetowy kalkulator i tak czuję, że będzie córcia
Jutro idę na drugą betę i już się doczekać nie mogę

Jaką ciekawą gazetę ciążową zakupiłaś??

I tak w ogóle DZIEŃ DOBRYYY aniołki
Ja znowu w pracy do 20 a dzisiaj mi się tak cudownie spało...

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2009-01-04 o 07:57
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 09:36   #3404
ModzioZ
Raczkowanie

Witajcie Kobitki ja jak zwykle z dużymi przerwami....bo i działo się. CO prawda nic wartego obwieszczenia wszem i wobec....ale wasze sugestie żeby przebadac tarczyce byly trafione!!
Od 2 miesięcy szfendałam się po lekarzach. Bo uznałam że nim się zdecydujemy na in vitro to lepiej się przebadam dokładniej niż to co do tej pory.
I bingo antyciała tarczycy dużo poza normą. Hormony niby OK ale przeciwciała( TPO norma<35 a ja mam 105; TG norma<105 a ja mam 155)
Może dlatego inseminacje nie przynosiły efektu?? Ale najgorsze, że żaden lekarz nie jest skłonny powiedzieć tak to było powodem....A ja oczekuje jasnej inf. - wyleczy Pani tarczyce jest szansa na ciążę...
Kobitki czy wiecie coś na ten temat??
ModzioZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 11:06   #3405
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ModzioZ Pokaż wiadomość
Witajcie Kobitki ja jak zwykle z dużymi przerwami....bo i działo się. CO prawda nic wartego obwieszczenia wszem i wobec....ale wasze sugestie żeby przebadac tarczyce byly trafione!!
Od 2 miesięcy szfendałam się po lekarzach. Bo uznałam że nim się zdecydujemy na in vitro to lepiej się przebadam dokładniej niż to co do tej pory.
I bingo antyciała tarczycy dużo poza normą. Hormony niby OK ale przeciwciała( TPO norma<35 a ja mam 105; TG norma<105 a ja mam 155)
Może dlatego inseminacje nie przynosiły efektu?? Ale najgorsze, że żaden lekarz nie jest skłonny powiedzieć tak to było powodem....A ja oczekuje jasnej inf. - wyleczy Pani tarczyce jest szansa na ciążę...
Twoje wyniki wskazują na Hashimoto. Zapisali Ci leki na tarczycę? Warto byłoby zrobić usg, żeby zobaczyć jak duże są zmiany w miąższu i ew. biopsję. Hashi nie jest samo w sobie przyczyną niepłodności, jeśli tarczyca jest wyrównana lekami, czyli hormony są w normie, i cała reszta (czyli hormony przysadkowe, płciowe i nadnerczowe) też są wyrównane to powinno być wszystko ok. W ciąży, a zwłaszcza w pierwszym trymestrze trzeba pilnować leków (ewentualne skoki TSH mogą się odbić na systemie nerwowym dzieciaczka) i kontrolować TSH. Duże wspomaganie folikiem. Trzeba znaleźć dobrego endokrynologa (o to niełatwo, najlepiej poszukać takiego, co przyjmuje prywatnie, a dodatkowo ma zaplecze szpitalne w postaci bycia ordynatorem oddziału, to mi się zawsze najlepiej sprawdza). Powodzenia. Aha i te przeciwciała też trzeba sprawdzać, bo na razie jest przekroczenie, ale wskazujące na początek choroby, potem może być gwałtowny wzrost w tysiącach.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 12:04   #3406
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Ale już 36,35 wiele zmienia...
Tyle że nie ma sensu wkładać w to miejsce każdej możliwej i nie możliwej temp. której nie zmierzyłaś.
Na test owu radziłabym przymrużyć oko. Już nie takie cuda tu dziewczynom wychodziły tym testem.

Cytat:
Napisane przez ModzioZ Pokaż wiadomość
Jakiego lekarza pytałaś o tę ciążę? Byłaś u endokrynologa?

Stary 2009-01-04, 12:33   #3407
Miramej
Zakorzenienie

Cześć kobiałki

olivko , bardzo mi przykro.

Zuzia, chciałabym Ci coś mądrego poradzić, ale nic mi do głowy nie przychodzi . Myślę o Tobie i mam nadzieję, że to wszystko ułoży się tak, żeby było dobrze. Dla Ciebie i dla Twojego TŻ-a. Mogę tylko poradzić, żebyś nie działała pod wpływem emocji, dała sobie tyle czasu, ile potrzebujesz. Życzę Ci, żebyś była szczęśliwa, bez względu na podjętą decyzję. Przytulam .

Modzio, nieładnie znikać na tak długo .

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 12:57   #3408
agusia8524
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny czytam troszke z ukrycia i mam pytanie w zwiazku z badaniami tarczycy, otoz czy na poczatek wytarczy jak przy podwyzszonej PRL zrobie tylko TSH czy co jeszcze powinnam oznaczyc, bo czytam post Modzio, a tam madre nazwy przeciwcial i nie wiem czy tez je robic(juz jestem taka narwana i do lekarza chce isc z kompletem wynikow)
Olivko wyczekane skarby sa cenniejsze
Echh nie mialam pojecia, ze zajcie w ciaze moze byc tak skomplikowane...
Miłej niedzieli wszystkim
a jutro do pracy uhhhhh:P
agusia8524 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 13:49   #3409
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Rumianeczku prosze o zmiane w polu @ 04.01

Bazylia 222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 13:59   #3410
impertinence
Przyczajenie

Hej Dziewczyny,

Wczoraj robiłam test i wyszła bardzo blada druga krecha, dziś postanowiłam potestować raz jeszcze i troszkę bardziej widoczna też się ukazała, chociaż na zdjęciu które załączam i tak słabiej widać. Okres powinnam dostać 6.01.2009.
Czy Waszym zdaniem to już jest ciąża. Byłabym bardzo szczęśliwa .
Wiem, że Wy jeszcze robicie badania z krwi, dopiero tutaj się o nich dowiedziałam, może powinnam się udać?

Pozdrawiam Was serdecznie i czekam na odpowiedź.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SNC13013.jpg (12,7 KB, 55 załadowań)
impertinence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 14:08   #3411
rumiankowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bazylia 222 Pokaż wiadomość
Rumianeczku prosze o zmiane w polu @ 04.01
a to @ wredna
Cytat:
Napisane przez impertinence Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,

Wczoraj robiłam test i wyszła bardzo blada druga krecha, dziś postanowiłam potestować raz jeszcze i troszkę bardziej widoczna też się ukazała, chociaż na zdjęciu które załączam i tak słabiej widać. Okres powinnam dostać 6.01.2009.
Wiem, że Wy jeszcze robicie badania z krwi, dopiero tutaj się o nich dowiedziałam, może powinnam się udać?

wygląda jak test potwierdzający ciążę
badania z krwi są bardziej miarodajne i pozwalają określić bliżej który to tc. a na pewno są skuteczniejsze niż testy
generalnie polegają na tym samym hormonie - betaHCG - testy ciążowe mierzą jego zawartość w moczu, badanie krwi - jak sama nazwa wskazuje - we krwi
ja poszłam na betę, bo test był dla mnie zbyt niejednoznaczny, a chciałam od początku odpowiedzialnie podejść do ciąży
nie potrafię Ci udzielić odpowiedzi, czy iść na betę czy nie
gratulacje z okazji dwóch kreseczek
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 14:10   #3412
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez impertinence Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,

no wszystko wskazuje na to, że jesteś w ciąży
Mi też test pozytywny wyszedł na 3 dni przed planową @ a dzisiaj jestem w 6 tyg ciąży Na Twoim miejscu jutro poleciałabym zrobć bete a na razie nieśmiało Ci gratuluję I dbaj teraz o siebie
Stary 2009-01-04, 14:10   #3413
rumiankowa
Zadomowienie

Kapuściane Pole

aaassssiiiikkkk(Asia, 26lat)~~~@ 18.09 / lodz
aankaa78 (Anna, 30 lat)~~~~~@ 18.12
agabil1 (Agnieszka, 32lata)~~ @ 01.01 / Łodź
Anciaahk (Ania, 28 lat)~~~~~ @08.12/ Mazury
asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~ @ 13.09 / lubuskie
Bazylia 222 (Agata, 27 lat)~~~@ 04.01 / Dublin
biedroneczkaolga (Olga, 25 lat)~~ @ 17,12/ Bydgoszcz
cellaris (Ola, lat29 )~~~~~ @25.12 Katowice
Dafreen (Anna, 32 lata)~~~~~ @07.12/ Warszawa
Darianna25 (Daria, 30 lat)~~~ @ 26.12 / Croydon U.K.
DDosiek (Dorota, 24 lata)~~~ @ 06.12 / Biala Podlaska cykl 2
Dra (Daria, 22 lata)
~~~~~~~~ @02.12 / Wlkp
Evuncia (Ewa 28 lat)~~~~~~~ @05.12/ Irlandia
Fiona (Madzia 25lat)~~~~~~@03.11
Joannao08 (Asia, 26 lat) ~~~~ @ 09.06 / ok. Ciechanowa
Kachula27 (Kasia, 28 lat)~~~~ @ 31.12 / lubuskie
Karenina19 (Kamila, 25 lat)~~ @ 25.12 / Braunschweig terapia ENATONE
ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~@ 30.12 /Londyn
Kasia23 (Kasia, 29 lat)~~~~~~~@16.12/ Świnoujście
kobra913 (Agnieszka, 23lata)~~~@08.12/ Szczecin 1 cykl
Konczita ( Marzena, 24 lata)~~ @ 18.12 / Śląsk
kropka75 (Sylwia, 33 lata)~~~~@ 18.12
Madziwnia (Magda, 24lata) ~ @ 29.12 3 msc.tabsów (jeszcze 3)/ok Darłowa
Mahora (Monika 27 lat)~~~~~ @ 11.10 / U.K
Marta8117 (Marta27)~~~~~~~~ @06.12 /Dolny Śląsk
Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~ @ 30.11 / Königsbach
Mikant (Gośka, 33 lata)~~~~~~@ 14.12/ małopolska 1 IUI
Miramej (Jola, 32 lata)~~~ @ 22.10 / Trójmiasto
ModzioZ (Madga 35 lata)~~ @ 01.11 /Warszawa
Olivka_7 (Aneta, 25 lat)~~~~~ @ 03.01 / Kraków
Olunek (Aleksandra, 29 lat)~~ @ 08.10 / Gliwice
Ryba82, (Iza, 26 lat)~~~~~~~~ @06.12 /Częstochowa
Sonia 1981 (Sonia 27 lat) ~~ @ 07.12 (m-c przerwy)
Storczyk83 (Marta, 25 lat)~~~ @ 11.11
Symbio ( Agnieszka 32 lat)~~~@ 04.12
Syla (Sylwia 29 lat)~~~~~~~~~@ 26.10 / Norwegia
Tarasia (Agata, 25 lat) ~~~~~ @ 18.12/ Krynica
Tequillla (Gosia, 28 lat) ~~~~ @ 18.12/ Warszawa 1 IUI
Zuziunia (Zuzia, 22 lata)~~~~~ @ 07.12 / lubelskie

Są dwie kreski II... obecnie: 29

pani z herbata (Bożena, 27 lat) - t.p. 08.01.2009 r. Polina
freshona (Agnieszka, 34 lata) - t.p. 21.01.2009 r. Hania
roxi1980 (Kasia, 28 lat) - t.p. 19.01.2009 r. synek
bezsenność (Basia, 24 lata) - t.p. 28.01.2009 r. Mateuszek
martynnka (Justyna, 27 lat) - t.p. 28.01.2009 r. ??? lub ???
Gosiala (Gosia, 36 lat) - t.p. 02.02.2009 r. ??? lub ???
jukol (Justyna, 22 lata) - t.p. 02.02.2009 r. Aleksander
AMILAMIJA (Ania, 29 lat) - t.p. 03.02.2009 r. Matylda
anna1593 (Ania, 25 lat) - t.p. 14.02.2009 r. Hania lub Maksymilian
niunieczek (Żaneta, 24 lata)- t.p.26.02.2009??? lub ???
zanka205 (Żaneta, 22 lata) - t.p. 03.03.2009 r.Filip
ewccik (Ewa, 28 lat) - t.p. 21.03.2009 r. ??? lub ???
ancia19 (Ania, 28 lat) - t.p. 13.04.2009 r. ??? lub ???
gabriellao0 (Gabriela, 27 lat)- t.p. 22.03.2009 r. Olivka
Zlota Jagoda(Ania, 26 lat) - t.p 14. 04. 2009 Joannalub ???
Anadun (Asia lat 34)- t.p. 5.04.2009. ??? lub ???
ikak (Ika, 27 lat)- t.p. 17.04.2009. Natalka
Mediane ( Ewa 25 lat)- t.p. 05.05.2009 ??? lub ???
Kathi75 (Kasia, 32 lata)- t.p.-01.05.2009. ??? lub ???
Sasha20 (Natalia 20 lat)- t.p.-15.05.2009. Laura lub Jakub
Rumiankowa (Sylwia, 30 lat)- t.p.-15.05.2009 Gosia
anulka (Ania, 24 lata)- t.p.-12.05.2009 ??? lub ???
Blondynka (Magda, 26 lat) t.p.29.05.2009 Michalinka lub Marcin
Małgosia : ) (Małgosia, 23 lata t.p.11.06.2009Emilia lub Antos
Cassandra 23 (Beata, 25 lata)t.p. 04.07.2009 ??? lub ???
Truheart (Ola, 27 lat) t.p. 13.07.2009 ??? lub ???
Ania0104(Ania 25 lat) t.p. 21.07.2009 ??? lub ???
Adaikaka (Aneta 22 lata) t.p. 27.08.2009 ??? lub ???
Anusia_82 (Ania, 26 lat) t.p. 03.08.2009 ??? lub ???

WIELKA ZIMOWA ZADYMKA

załącznik
Stary 2009-01-04, 17:31   #3414
biochemia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez freshona Pokaż wiadomość
A najlepiej Alitol - tablety czosnkowe, po których się nie śmierdzi
Dziekuje wsztstkim za ciepłe przyjęcie. Już sporo sie od was dowiedziałam. Postaram się na bieżąco informować o moich postępach.
biochemia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 17:33   #3415
biochemia
Przyczajenie

No własnie i tu widac że jestem nowa w tym temacie. Źle zacytowałam wiadomość. Sorki...
biochemia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 17:39   #3416
Miramej
Zakorzenienie

Bazylko .

Witaj biochemia .

H. MacLeod

.
Stary 2009-01-04, 17:53   #3417
Tequillla
Zadomowienie

Witajcie koleżanki
Mam pytanie do aaasssiiikk, Miramej i Syli- dziewczyny, czemu ciągle jesteście w tabelce z kapustą? Nie chcecie zasilić tabelki z 2 kreskami? statystyki wyglądałyby bardzie optymistycznie...
Stary 2009-01-04, 18:05   #3418
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Zuziu, nie napisalas nam, o co tak bardziej konkretnie chodzi wiec tylko od siebie moge napisac, ze czasami pewnych rzeczy nie warto na sile przeciagac, bo szkoda straconego czasu, ale z drugiej strony ja wierze, ze wszystko w zyciu dzieje sie z jakiegos powodu wiec nie rozpamietuj, ze minelo tyle czasu - widocznie tak mialo byc.
Na razie czekam na rozwój wydarzeń i na @...czekam jak nigdy.

Bo wykres mi skacze...http://28dni.pl/ZuziaM/charts/2008-12-08

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Zuzia, chciałabym Ci coś mądrego poradzić, ale nic mi do głowy nie przychodzi . Myślę o Tobie i mam nadzieję, że to wszystko ułoży się tak, żeby było dobrze. Dla Ciebie i dla Twojego TŻ-a. Mogę tylko poradzić, żebyś nie działała pod wpływem emocji, dała sobie tyle czasu, ile potrzebujesz. Życzę Ci, żebyś była szczęśliwa, bez względu na podjętą decyzję. Przytulam .
Zamierzam właśnie bez emocji podjąć decyzje co dalej...chociaż nie wiem czy się da. Ale na pewno jakoś mi specjalnie nie żal tego wszystkiego.

Wyczytałam bardzo mądry tekst:

Jesli zastanawiasz się czy jeszcze kochasz, już przestałeś kochać na zawsze.."

A co do tempki to jak to jest z godz mierzenia, wczoraj o 6 a dzisiaj o 5 i bardzo mao spałam dzisiaj.

Brałam od 29. XII do 2 I luteinę i pobolewa mnie od wczoraj brzuch na dole...może @ sie zbliża powoli...
Stary 2009-01-04, 18:11   #3419
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Witajcie koleżanki
Mam pytanie do aaasssiiikk, Miramej i Syli- dziewczyny, czemu ciągle jesteście w tabelce z kapustą? Nie chcecie zasilić tabelki z 2 kreskami? statystyki wyglądałyby bardzie optymistycznie...
Bo ja bojaźliwa jestem .

Cytat:
Zamierzam właśnie bez emocji podjąć decyzje co dalej...chociaż nie wiem czy się da. Ale na pewno jakoś mi specjalnie nie żal tego wszystkiego.

Wyczytałam bardzo mądry tekst:

Jesli zastanawiasz się czy jeszcze kochasz, już przestałeś kochać na zawsze.."

A co do tempki to jak to jest z godz mierzenia, wczoraj o 6 a dzisiaj o 5 i bardzo mao spałam dzisiaj.

Brałam od 29. XII do 2 I luteinę i pobolewa mnie od wczoraj brzuch na dole...może @ sie zbliża powoli...
Zuziu mądre teksty to jedno, życie to drugie...
Czy Twój TŻ w ogóle wie, co się dzieje? Jak reaguje?

Tempkę chyba powinno się mierzyć o jednakowej porze.

H. MacLeod

.
Stary 2009-01-04, 18:12   #3420
rumiankowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Witajcie koleżanki
heh, ja ciągle próbuje delikatnie zasugerować, żeby się przeniosły, ale one są uparte a tymczasem ciągle druga lista się zmniejsza, a powiększa lista kapuścianych bobasów
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości