|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VII
U mnie okropnie wieje. Nie lubię takiej pogody. Może melisa pomoże.
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-01-05 o 17:14 |
|
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
![]() .... Muminek w kapeluszu ![]() chyba czas iść uskutecznić jakieś prasowanie, bo widzę, że mnie się tutaj od Muminków wyzywa ![]() ...To ja przepraszam ... Cytat:
![]() EDIT: vesenko ![]() u mnie właśnie wywaliło kratkę wentylacyjną
Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-01-04 o 01:14 |
|
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#724 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ja mam podobne odczucia gdy czuję w letni wieczór powiewy jesieni- coś mnie nosi jak ja to mówię, ale ja lubię ten stan. W ogóle w jesieni często mam przedziwne uczucie że mogę wszystko i cały świat do mnie należy, natomiast na wiosnę mam depresję, już się nawet utarło "majowa depresja". Zawsze mi się wydawało ,że te stany ducha to na odwrót powinny być
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię ciepły wiatr we włosach, ale taka wichura jak dziś powoduje,że czuję się źle.
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-01-05 o 17:22 |
|
|
|
#726 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Można też pytać Truskawkę na PW, naprowadzę na odpowiedni wątek.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niespotykana o tej porze roku. Nie nawidzę wiatru, a nad morzem to normalne![]() ![]() Nie nawidzę morza!!!!! A mieszkam 100 metrów od niego! Boże, jakbym chciała mieszkac nad jeziorem |
|
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
wizaż mi się tnie i databaseerroruje
![]() why, się pytam?
|
#729 |
|
grozi wypollizowaniem
|
no przy 12000 czasem mu może być gorzej...
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#731 | ||||||
|
BAN stały
|
No my też
Trochę... Cytat:
![]() Cytat:
![]() No jakie pranie mózgu?! Przecież my same mądrości piszemy Cytat:
To Ty zła kobieta byłaś? ![]() Super ![]() Wystarczyło samo "kopie glanem", bez "brutalnie" Ty... Ty lublińska agresorko ![]() Cytat:
Był piękny, jednak wybitnie nietrwały ![]() Cytat:
Cytat:
Mimo, że wiosna to moja ulubiona pora roku - zawsze wtedy mam największe "schizy" Czytałem kiedyś nawet w jakiejś mądrej książce, że bierze się to z dysonansu pomiędzy rozkwitającą, budzącą się do życia przyrodą a wewnętrznym mhrrrokiem |
||||||
|
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Być może zależy to też od proboszcza, od 2, czy 3 lat mamy nowego. Grzmiał kilka niedziel z ambony jakiś czas temu, o obrazach które są w parafii, które należy odebrać, zabierać do domów, a potem od sąsiada do sąsiada, oczywiście wcześniej należy zakupić odpowiednią książeczkę z modlitwami i pieśniami, uiścić datek, a tutaj obraz jeden odebrany, a reszta nadal stoi w kościele. Po kazaniu z pretensjami wygłoszonym podniesionym głosem, obrazy odebrano, ale dopiero na trzecie piętro bo nikt z niższych przyjąć nie chciał, o czym proboszcz oczywiście wspomniał tydzień potem, zaznaczył też że niektórzy parafianie skarżą się na niego, ale on tych uwag nie bierze do siebie i nadal będzie podniesionym tonem mówił. Jak ja nienawidzę stycznia i lutego Oby do wiosny.
|
|
|
#733 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Albo to może ze mną jest coś nie tenteges, że kocham Bałtyk i nawet się nad inne morze nie wybieram? (ech, pół roku minęło, a ja już tęsknię za Helem moim ukochanym Czuję się tam bardziej u siebie niż w tej swojej śląskiej wsi.)Edyto, a gdzie dokładnie mieszkasz? Może być na PW ![]() Cytat:
U nas cudownie śnieży Pierwszy raz od kiedy żyję śnieg mi się podoba. A małżonek pojechał pojeździć sobie prawie-ostatni-raz przed egzaminem na prawko.Obiecałam sobie w ten piękny dzień nie dołować się pierwszym styczniowym poniedziałkiem. Przygotuję sobie zaraz ciuchy na jutro i już o tym nie myślę A co do tego Baranowskiego: te tytuły z Eskimosem też coś mi mówią. No i "Podróż Smokiem Diplodokiem" też kojarzę. Oglądając komiksy tego pana zauważyłam coś znajomego, co czytałam wiele razy Coś mi się widzi, że mój kuzyn to miał (a ja od niego porywałam przy każdej wizycie garść książek i komiksów). Muszę obadać czy w naszej bibliotece nie mają Baranowskiego ![]() Blue, ten wasz ksiądz to jakaś tragedia Ciekawe ile osób takim postępowaniem zniechęci do siebie i do częstszych wizyt w kościele.Ten nasz ksiądz też nie jakiś za bardzo, ma duże problemy ze składnym wypowiadaniem się Jak mi się tylko chce to jeżdżę w niedzielę na mszę do innej parafii, najbardziej lubię moją poprzednią. A spowiedź to już zawsze w mojej byłej parafii, bo są tam fantastyczni księża
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2009-01-04 o 09:40 |
|||
|
|
|
#734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba muszę Mu trochę przypomnieć, bo co prawda po imprezach się nie szlaja i z kumplami nie popija, ale jak przysiadzie wieczorem przy kompie to kładzie się spać nad ranem - a ja niedopieszczona Cytat:
Sabbb ... stateczna ....![]() Ale wsiąkłam w Last.Fm. Wczoraj cały dzień przesiedziałam i dziś już mnie ciągnie od rana ..... |
||
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głowa bolała mnie wieczorem, boli i rano. Nie śpię od 4. Upiekłam wczoraj piernik, dziś rano upiekłam kolejny już o godz. 7 bo mnie nosiło. Dodałam wódki trochę więcej, nie miałam wanilii i migdałów więc jest bez nich, a jest pyszny. Uwielbiam jednogarnkowe przepisy na ciasta.
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2009-01-04 o 10:39 |
|
|
|
|
#736 | |||||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Zn. Kto ma mrok w sobie ma na wiosnę depreche? ![]() No ciekawa teoria ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No wiesz...czasem gada jakby coś miała w głowie ![]()
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj pomieszkać jakiś czas na Śląsku-zwłaszcza w zimie- a zobaczysz, że pokochasz morze i wszystko inne, co Śląskiem nie jest. Ja najbardziej nienawidzę grudnia. Styczeń jest już bardziej optymistyczny, bo bliżej wiosny Marzę już o marcu. Byle do wiosny.Koszmarna pogoda, sypie od rana, jak ja nie znoszę śniegu
|
|
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
No, też tak słyszałam
Ale halny to ciepły wiatr i raczej wiosenno-jesienny, wzmaga stany depresyjne, bo gwałtownie zmienia się ciśnienie. A teraz to po prostu zwykły zimowy wiatr, jedan w wielu obrzydliwych obrzydliwości zimy. ![]() Oby przeżyc ten styczeń, a w lutym to ja już wyglądam oznak wiosny
|
|
|
|
#739 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja najbardziej nie lubie lutego, choc w tym miesiacu sie urodzilam. Wczoraj, wracajac do domu z TZ zaczelam sie zastanawiac po co tak naprawde jest snieg i zagadki nie rozwiazalam do tej pory. Snieg jest bez sensu, a ja go nie znosze. Chyba nigdy nie wybiore sie w zime w gory ![]() Tez juz chce, aby tylko byl marzec, zeby miec ta swiadomosc, ze wiosna blisko, ze zaraz bedzie juz coraz cieplej
|
|
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero wstałam... hehe
wyspałam się za wszystkie czasy Ja nie lubie stycznia i czerwca - miesiące sesyjne :P hehe
|
|
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) mogli pojechać w góry i nacieszyć się uprawianiem zimowych sportów.Zagadka rozwiązana
|
|
#742 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Skosiłam już Stella Sheer 2008, myślałam o niej w ciemno od jakiegoś czasu, a próbka od Ciebie upewniła mnie że znajdzie się miejsce dla niej u mnie. Pewnie jeszcze któraś próbka mnie do zapachu przekona. Nawet mam już następnego kandydata do dużego flakonu Odnalazłam zapach który kojarzy mi się z dawno używaną mgiełką
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko zaapeluje że jak będziesz chciala pozbyć się XS daj mi znać na PW ok? ![]()
|
|
|
|
|
#744 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A tak serio, to zastanawiam się, czy nie nastraszyć Orange zerwaniem umowy, skoro wybrana przez nich firma kurierska nie wywiązuje się z umowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do pór roku i sezonowych depresji, to mnie jednak frustruje na dłuższą metę brak światła. I jak kiedyś lubiłam zimę, tak teraz działa ona na mnie dołująco. Grudzień to jeszcze, ale styczeń i luty Komiksy Baranowskiego kojarzę z zamierzchłych lat, z odległego dzieciństwa ![]() Nie mam ich niestety. A ktoś pamięta tu "Relax" i komiksowe historie w odcinkach? Uczyłam się na tym czytać
|
|||||
|
|
|
#745 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
choc mnie jazda na nartach przeraza, nie wyobrazam sobie jak bym wtedy zmarzla jedyne co z przyjetych jako zimowe sporty lubie to jazda na lyzwach co nie oznacza, ze jakos wybitnie potrafie no i grzane wino- to tez przyjemny element zimowych wieczorow
|
|
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do marznięcia, to przecież można się ciepło ubrać, żeby nie marznąć. Poza tym jak jesteś w ruchu, to żaden mróz nie jest straszny. Trochę gorzej jest na wyciągu ![]() Najniższa temperatura przy jakiej jeździłam to -26 stopni
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Irko
|
|
|
|
#748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od początku nie byłam pewna czy będę go nosić, zbyt dużo złych wspomnień związanych z czasem jego testowania. Niekiedy powącham go z korka, ładny, ale nie mogę się przemóc aby nosić, jednak oddawać na razie nie będę. Cytat:
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Ivanno
![]() Przyznam, że były to warunki ekstremalne (nie pamiętam 2 albo 3 lata temu). Dzięki nim za to można było pojeździć na Jaworzynie bez dzikich tłumów ludzi Większość wystraszyła się mrozu i nie było kolejek do gondoli ![]() Gałki oczne bez gogli zamarzały, a na rzęsach zbierał się szron ![]() Ale fajnie wtedy było
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

.... Muminek w kapeluszu 

Czuję się tam bardziej u siebie niż w tej swojej śląskiej wsi.)
a ja myślałam żeś stateczna kobieta