![]() |
#2131 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
Mi Diphergan przepisała moja gin już na pierwszej wizycie. Niestety nie pamiętam ile kosztuje bo wykupuję go z innymi lekami ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2132 | ||||||||
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do opryszczki to ja tez mam ja najczesciej na brodzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-01-04 o 20:27 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Rozeznanie
|
Jak w końcu zrobię zdjęcie mojego brzuszka to tutaj wrzucę
![]() ![]() ![]() Chcę mieć piękny, duży i okrągły brzuszek...ale boje się, że będę miała straszne rozstępy potem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Zadomowienie
|
Aniu Ty tu nie gadaj że masz tłuszcz bo to śliczny brzuszek ciążowy i już
![]() Jusali nie martw się tak bo 3 miesiące szybko zlecą zwłaszcza teraz kiedy tyle rzeczy się zmienia...za 3 miesiące dzidzia będzie spora i Tz na pewno będzie zachwycony brzuszkiem. Ja na mojego Tz jeszcze z 3 tygodnie poczekam i już tylko dni odliczam ![]() ![]() Poza tym dziś sobie uświadomiłam, że nic o dzieciach nie wiem ![]()
#2135 | ||
celebriti
|
Cytat:
![]() ![]() Mam pytanie czy któraś z Was jest moze jeszcze na studiach? dziekuje WSZYSTKIM za miłe powitanie i słowa otuchy.
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2137 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny nie martwcie sie wyprawka - macie jeszcze tyle miesiecy, ze zdazycie sie naczytac o dzidziach, przydatne sa gazety bo sa na biezaco
ja przy pierwszym dziecku wyprawke zaczelam kompletowac dopiero w 6stym miesiacu poza tym w miare uplywu ciazy bedziecie sie dowiadywac czego potrzebuje dzidzia i mozecie sobie powoli wszystko kupowac systematycznie najwazniejszy jest wozek, lozeczko, wanienka, ciuszki, pieluchy itp
#2138 |
Zadomowienie
|
zdjęcie będzie jutro, bo mąż dziś odmawia współpracy...
A tak w ogóle naszło mnie na rozmyślania filozoficzne. Jak dobrze być kobietą i móc zrobić coś zupełnie magicznego, wyprodukować człowieka. Wiem że sama bym tego nie zrobiła, facet jest potrzebny, ale to my jesteśmy w centrum wydarzeń. Niby wiemy o tym jak przychodzą na świat dzieci wiemy od urodzenia i nie ma w tym żadnej magii.... dopóki nie zaczynamy same tego przeżywać. Ale teraz jestem szczerze wdzięczna Bogu, że mogę to wszystko przeżywać, przejść ten banalny- niezwykły cykl życia. Bo to wszystko jest takie zwyczajne, normalne i niezwykłe zarazem. No dobra jakoś mi nie wyszło, w myślach brzmiało dużo lepiej. Może pewnych myśłi nie należy ubierać w słowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
heh jak juz urodzisz ten cud natury to dopiero bedzie niezwykle
![]() moj synek ma juz 5 lat i czesto jak na niego patrze to mysle: "boze jaki to cud natury, pomyslec, ze kiedys byl taki malutki, nosilam go w brzuchu i rosl we mnie, to niesamowite"
#2140 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() P.S.ale naszrajbowalyscie.Nie bylo mnie kilka godzin a tu zaleglosci na dwie strony.Widze,ze ciezaroweczki bardzo aktywne ![]()
![]() |
#2141 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja dzis ide z TZ na wizyte do gin
![]() a w ogole to zaczelam 4 miesiac ![]() ![]()
![]() ![]() Wzorki i wzoreczki, teraz nowe pazurki u Swinecki zapraszam do komentowania ![]() Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2009-01-05 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
Hej Mamuski
![]() Jestem zrozpaczona... ![]() ![]() ![]() Teraz jestem w pracy i wszystko jest oki. Nie wiem co jest ![]() Malaga gratuluję bliźniaków ![]() ![]() Wklej zdjątko bobasków. Ania, Gizmiatko śliczniutkie brzuszki, takie kształtne. U mnie dzisiaj 14 tc i 4 dni. Jutro wybieram sie do przychodni po zwolnienie. Źle sie ostatnio czuję, głowa mnie boli, jestem bardzo ospała, opryszczke mam na ustach ![]()
![]() |
#2143 | ||||||||
Rozeznanie
|
ale naskrobalyscie przez weekend... juz godzinke to nadrabiam
![]() Cytat:
![]() nastawienie zmienisz bardzo szybciutko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ale wiadomosc naprawde ![]() ![]() ze tak powiem 2 w 1 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() faktem jest ze organizm sam dobrze wie co mu jest potrzebne i nam podpowiada co mamy zjesc zeby bylo dobrze ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2144 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ale szybko tworzycie nowe strony
![]() ja w weekend czułam się fatalnie - byłam pewna, ze właśnie sie rozchorowuję, bo wokół wszyscy na lekach ale kazałam mężowi zrobić sobie sok z kilku cytryn i wypijałam taką porcję kilka razy dziennie i powiem Wam, że działa - POLECAM razem z ciepłym mleczkiem z miodem i kocem... w czwartek mam usg dopplerowskie i z jednej strony nie mogę się już doczekać, a z drugiej strasznie się boję, ze coś będzie nie tak... ![]()
![]() |
#2145 | ||
celebriti
|
Cytat:
![]() To zalezy czy liczysz od zaplodnienia czy od ostatniej miesiaczki, przewaznie gin liczy od ostatniej miesiaczki czyli termin porodu wg schematu: ostatni termin miesiaczki + 7 dni. Nastepnie od wyniku odejmij 3 miesiace. Wychodzi teoretyczny t.p. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczyny!!
Dziś po raz pierwszy przytuliłam się do kibelka....nigdy nie byliśmy tak blisko bynajmniej na trzeźwo ![]() Sądziłam, że mdłości będą już powoli mijać a tu niespodzianka i rzyganko z rana! P4W nie bój się wszystko będzie dobrze, grunt to pozytywne nastawienie ![]() Miłego dnia Wszystkim ![]()
#2147 |
Zadomowienie
|
Kasienka moze i masz racje,al juz sama niewiem jak bylam u ginekologa 25 grudnia to powiedziala mi ze to 4 tydzien czyli teraz zbliza się do 6 , a termin ustalila mi na mniej wiecej 25 sierpień, więc juz sama niewiem, Ostatnia miesiączka zaczęła mi się 18 listopada.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Zakorzenienie
|
Hej Hej, dawno tu nie zaglądałam. Ale widzę ze jestem na liście
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Zadomowienie
|
Wojtusia ja też ciągle mam ochotę na zupy , zwłaszcza pomidorową
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Zadomowienie
|
hehehe A ja mam dziś na obiadek kluski leniwe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
BAN stały
|
witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Małgosia skarbie,przerażenie byłoby też jakby to jedno dzieciątko było,więc się nie martw ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny ale jestem szczesliwa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bylismy z TZ na wizycie ![]() ![]() ![]() tak fikala na usg, ze wymieklam, TZ tez. widzielismy oczka i buzke i nawet jest na zdjeciu buzka ![]() dzidzia jest spora usg policzylo na 13 tydz i 2dni a to 12tydzien i 2 dni wg miesiaczki ale sluchajcie co jest najlepsze - mielismy farta i ktos sie wypisal z badan prenatalnych dzis i idziemy dzis na 19.30 i to do swietnego lekarza ![]() juz nie moge sie doczekac - bedzie usg 4d i gin powiedziala, ze napewno lekarz zobaczy plec - szok ![]()
#2155 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! nadrabiam i nadrabiam weekendowe zaległości
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do minidepresji to podobno znak pierwszego trymestru także nic się nie martw, wszystko minie! ![]() Baaardzo mi przykro ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gizmiatko Twój również uroczy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie zaczął dawać w kość jakiś nerw mniej więcej na prawym pośladku, koło kręgopsłupa. Najbardziej boli jak wstaję, za długo leżę czy siedzę. Czytałam, że powiększająca się macica może uciskać nerw kulszowy, ale to kurcze chyba dopiero jak dzidzia jest spota, a nie jak ma 6cm ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Przyczajenie
|
truheart ja mam dokładnie to samo co ty z tym bólem z prawej strony i najgorzej jest jak dłużej posiedzę lub poleżę a potem chce wstać . O i zauważyłam że nieraz przy schodzeniu po schodach mi to dokucza . Więc nie jesteś sama .
Svinecka a ty to masz faktycznie dużą dzidzię. Jak taka duża ta kruszyna w 12 tyg to może chłopaczek będzie. Moja miała 5,8 cm w 12 tyg i 2 dn |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
bocianke nie strasz ja chce coreczke ![]()
![]() |
#2158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Svinecko, jak będziesz dziś wieczorem to może spytasz się swojego co można na to zaradzić? ![]() Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-01-05 o 13:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |||||||
Zakorzenienie
|
czesć dziewczynki
![]() miałam dzisaij iść do pracy - ale zrobiłam sobie jeszcze dzień wolnego ![]() i laptop mi się popsuł ![]() Z mężem dalej nie gadam i nie wiem kto mi go naprawi ![]() Cytat:
![]() trzymaj sie cieplutko ![]() a z tym wizażem to moze spróboj innej przeglądarki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ... smutno mi się zrobiło bo mój TZ nie chce ze mną iśc na usg , a w dodatku teraz z nim nie gadam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę usg 4D ![]() Wklej jakieś foteczki maluszka.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.