Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-04, 19:24   #2131
megi b
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
On jest bez recepty?? i jest bezpieczny dla maleństwa??
ile kosztuje?
bo chętnie bym zakupiła... ciężko mi wysiedzieć w pracy z mdłościami... a przez nie mam brak apetytu i kółko się zamyka...

Mi Diphergan przepisała moja gin już na pierwszej wizycie. Niestety nie pamiętam ile kosztuje bo wykupuję go z innymi lekami ale nie sądzę, że dużo. Mam nadzieję, że ci pomoże No i polecam też wszytko co miętowe

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 20:14   #2132
Ania0104
Zakorzenienie

czesc dziewczynki
Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
jak mowilam sorki za stroj ale jakos dzis nie mam nastroju do zdjec, tym bardziej ze wczoraj bylam na imprezie urodzininowej! na kotrej sie wkurzalam tylko bo kurde w nic sie nie umiałam zmiescic , w zadne eleganckie gacie, bluzki, w efekcie poszlam w workowatych ubraniach sprzed odchudzania czego efektem byl widok stodoły na zdjeciach czyli mnie w roli głownej !
piękny ten Twój brzuszek ... widać ze taki prawdziwy ciążowy! ... bo ój obrośnięty tłuszczykim
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ania, ja Ci zaszkodzę, jak będziesz takie głupoty wypisywać . Jesteś piękną kobietą - widziałam na zdjęciu, ha! Mam dowody .
dzięki Miramejku ... ale tam tapetę miałam kilograamową ... jesli myślimy o tym samym zdjeciu
Cytat:
no ja tez czekam az bedzie troche poteżniejszy, pozatym czekamy do 20 czy tam do 21 na dzien dziadka czy tez babci zeby powiedziec mojego TZ rodzicom ze w ciazy jesteśmy. Moi wiedza bo jak bylam w psiztalu to sie dowiedzieli ! i zaluje bo mama mnie chce zameczyc w sumie obojgu powiedzialabym dopiero w dniu porodu ale brzuch wtedy bym juz nie ukryla chyba ze zza budynku wystawalaby moja głowa
ja to mojemy męzowi najchętniej powiedziałabym w dniu porodu! Jest tak nadopiekunczy i upierdliwy ze mam go po prostu doooosc!!!!!
Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
chyba zrobię sobie zdjęcie i zobaczycie mój brzuchol w 14 tc - padniecie Niektóre laski mają taki w 20 tc ale cóź.
czekamy wiec na foto!!!

Cytat:
no to wstawiaj zdjecie a co do biustonosza to moze kup sobie taki bawełniany bez usztywnien ?ja chyba zainwestuje w taki bo moje cycocry z z małego C czyli duzego B zrobiło sie w DUZE "D"
ja Was chyba bije na glowe z moim F ... nie chce wiedziec jak bede wygladala po porodzie
Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
Fajnie wam, że macie za sobą usg...u mnie problem jest sie dostać prywatnie,a do szpitala najwcześniej na 16.01. Mam mieć do 9 stycznia najpóźniej zrobione i nie wiem co zrobić...
TŻ wczoraj pojechał. Zobaczę go dopiero za 3 miesiące Strasznie płakałam, nawet jemu łzy poleciały. Kazał mi dbać o siebie i o dziecko. Oj, ciężko mi jest, ale pocieszam się tym, że nasze następne spotkanie będzie milusie, bo wtedy weźmiemy ślub
Pozdrawiam was i wasze już nie takie małe fasolki Cmok
przykro mi ze Twoj TZ tak czesto wyjezdza
Cytat:
mamusie!!! BŁAGAM o radę jak chociaż załagodzić jak nie pozbyć się mdłości!!! One mnie wykańczają
mi na mdlosci pomagalo ... rano przed wstaniem zjezenie np herbatnika ... lekkie sniadanie ... male i czeste posilki ... teraz juz mi prawie przeszlo odkad musialam lezec w lozku.
Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Aniu myśle że przesadzasz. Brzuszek ładny, zgrabniutki ale daleko ci do "stodoły"

Oj mam to samo z opryszczką Tylko że mi najczęściej wyskakuje na twarzy w okolicy ust. Wczoraj dopiero kupiłam plastry na opryszczke bo jakoś boje się używać Zoviraxu. A czego ty używasz żeby pozbyć sie tego paskudztwa???

Brzuszek spiczasty ponoć wróży chłopca
dzieki
co do opryszczki to ja tez mam ja najczesciej na brodzie i to zawsze taka duuuza! Tez zawsze uzywalam zowiraxu ale teraz nie rozstaje sie z plasterkami przynajmniej nie roznosi sie na cala twarz i mniej swedzi ... oczywiscie pani gin pozwolila mi ich uzywac, bo gdzies przeczytalam ze w ciazy nie wolno

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2009-01-04 o 20:27
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 20:40   #2133
jusali
Rozeznanie

Jak w końcu zrobię zdjęcie mojego brzuszka to tutaj wrzucę Wygląda nawet ładnie, bo tłuszczyk i dół brzucha tak ładnie sie połączyły i nie ma przejścia Mogę powiedzieć nawet, że wyglądam na 16-17tc gdy pojem Z rana mniejszy jest bębzol, jak na 14-15tc.
Chcę mieć piękny, duży i okrągły brzuszek...ale boje się, że będę miała straszne rozstępy potem Chyba lepiej by było mieć mniejszy...już na piersiach robią się rozstępy przez ich nagły wzrost...ale za to fajnie jest mieć je spore, hi
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 20:42   #2134
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Aniu Ty tu nie gadaj że masz tłuszcz bo to śliczny brzuszek ciążowy i już

Jusali nie martw się tak bo 3 miesiące szybko zlecą zwłaszcza teraz kiedy tyle rzeczy się zmienia...za 3 miesiące dzidzia będzie spora i Tz na pewno będzie zachwycony brzuszkiem. Ja na mojego Tz jeszcze z 3 tygodnie poczekam i już tylko dni odliczam Ale te powroty są cudowne...ech rozmarzyłam się

Poza tym dziś sobie uświadomiłam, że nic o dzieciach nie wiem serio w ogóle nie mam pojęcia o tych ciuszkach, wózkach dla mnie to wszystko to czarna magia ale na szczęście mam jeszcze czas!

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 21:10   #2135
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość

Poza tym dziś sobie uświadomiłam, że nic o dzieciach nie wiem serio w ogóle nie mam pojęcia o tych ciuszkach, wózkach dla mnie to wszystko to czarna magia ale na szczęście mam jeszcze czas!
mam ten sam dylemat! niby to takie oczywiste a ja nawet nie mam pojecia co z wyprawka - wiem ze to zbyt wczesnie jak dla mnie ale juz sie martwie zaczynam powoli przeszukiwać net, boffe jaka ja jestem zielona
Mam pytanie czy któraś z Was jest moze jeszcze na studiach?

dziekuje WSZYSTKIM za miłe powitanie i słowa otuchy.

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 21:19   #2136
AnnGe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
Gratulacje

Teraz Wa dziewczyny zaskocze

Bylam dzis u lekarza na kontroli u tej super gin na 12 mialam
zbadala mnie i zaczela robic usg mojej dzidzi i co sie okazalo ze nie ma jednej dzidzi a sa AZ 2:eek : Myslalam ze tam na zawal padne!!!!! teraz nie wiem co mam robic bo jestem tak rozkojazona ze OH!!!!!!! wsumie to mozliwe bo jestem z blizniat....ale dlaczego ja??? 19 lat i 2 dzieci:eek :

Poprostu Bede mama Blizniat!!!!:ee k:
Wow gratuluję Napewno dasz radę, kobieta zawsze daje radę
Stary 2009-01-04, 21:29   #2137
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziewczyny nie martwcie sie wyprawka - macie jeszcze tyle miesiecy, ze zdazycie sie naczytac o dzidziach, przydatne sa gazety bo sa na biezaco

ja przy pierwszym dziecku wyprawke zaczelam kompletowac dopiero w 6stym miesiacu

poza tym w miare uplywu ciazy bedziecie sie dowiadywac czego potrzebuje dzidzia i mozecie sobie powoli wszystko kupowac systematycznie

najwazniejszy jest wozek, lozeczko, wanienka, ciuszki, pieluchy itp
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-04, 21:42   #2138
musicman
Zadomowienie

zdjęcie będzie jutro, bo mąż dziś odmawia współpracy...

A tak w ogóle naszło mnie na rozmyślania filozoficzne. Jak dobrze być kobietą i móc zrobić coś zupełnie magicznego, wyprodukować człowieka. Wiem że sama bym tego nie zrobiła, facet jest potrzebny, ale to my jesteśmy w centrum wydarzeń. Niby wiemy o tym jak przychodzą na świat dzieci wiemy od urodzenia i nie ma w tym żadnej magii.... dopóki nie zaczynamy same tego przeżywać. Ale teraz jestem szczerze wdzięczna Bogu, że mogę to wszystko przeżywać, przejść ten banalny- niezwykły cykl życia. Bo to wszystko jest takie zwyczajne, normalne i niezwykłe zarazem.
No dobra jakoś mi nie wyszło, w myślach brzmiało dużo lepiej. Może pewnych myśłi nie należy ubierać w słowa
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 22:44   #2139
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

heh jak juz urodzisz ten cud natury to dopiero bedzie niezwykle

moj synek ma juz 5 lat i czesto jak na niego patrze to mysle: "boze jaki to cud natury, pomyslec, ze kiedys byl taki malutki, nosilam go w brzuchu i rosl we mnie, to niesamowite"
Stary 2009-01-04, 23:21   #2140
kasienka190
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Wrociliśmy dziś z gór, więc się melduje Czuje się nie najllepiej,poranne mdłości są nie do zniesienia, no i ten ból podbrzusza...Ale trzeba przeżyć dla dzidziusia Czy to normalne ze dopiero 5 tydzien a ja juz mam takie zachcianki jedzeniowe? Nigdy nie byłam wybredna , a teraz wystarczy że nie podpasuej mi zapach czegoś i już tego nie tknę
Czytam czytam i nie wiem czy to mi sie juz pokielbasilo Mamy ten sam termin porodu a Ty piszesz,ze jestes w 5 tygodniu? O ile sie nie myle to jestesmy w siodmym(ja dokladnie 6 i 3 dni). Posluguje sie tu terminem od ostatniej miesiaczki.A Wy?Czy to ja jestem w bledzie?(Nie-nie odbierajcie mi przyjemnosci dodawania sobie tych dwoch tygodniale jesli taka okrutna prawda to mnie uswiadomcie)

P.S.ale naszrajbowalyscie.Nie bylo mnie kilka godzin a tu zaleglosci na dwie strony.Widze,ze ciezaroweczki bardzo aktywne
Stary 2009-01-05, 07:37   #2141
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a ja dzis ide z TZ na wizyte do gin

a w ogole to zaczelam 4 miesiac dzis 12 tyg i 2 dni

Edytowane przez Svinecka
Czas edycji: 2009-01-05 o 07:38

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-05, 09:03   #2142
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej Mamuski
Jestem zrozpaczona... Wizaż w domu nadal nie działa, tzn. moge czytac wszystko ale nie mogę odpisać... Tesknię za Wami, mam sporo wolnego czasu, chciałabym popisać i nie mogę
Teraz jestem w pracy i wszystko jest oki. Nie wiem co jest

Malaga gratuluję bliźniaków Napewno dasz sobie radę
Wklej zdjątko bobasków.

Ania, Gizmiatko śliczniutkie brzuszki, takie kształtne.

U mnie dzisiaj 14 tc i 4 dni. Jutro wybieram sie do przychodni po zwolnienie.
Źle sie ostatnio czuję, głowa mnie boli, jestem bardzo ospała, opryszczke mam na ustach , i chyba mnie łapie jakieś choróbsko.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 09:05   #2143
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

ale naskrobalyscie przez weekend... juz godzinke to nadrabiam

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Hej Katarzynka, dzieki za odpowiedz balam sie linczu Aktualnie na 3 roku, czekaja mnie 2 sesje w ciazy, studia mam jednolite. Mam nadzieje ze jeszcze kilka dni i zmienie nastawienie, tym bardziej ze moj TŻ jest bardzo szczesliwy
nio to gratulacje
nastawienie zmienisz bardzo szybciutko

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
no to raz kozie śmierć

troche niewyraźne, ale sama robiłam - aktualnie jestem obrażona na męża ... i szybko mi nie przejdzie!
nionio pokazne juz macie te brzuszki... u mnie poza opuchnietym dolem brzucha i spyrka ktora mialam przed ciaza nie widac nic (poza tym ze w gacie sie nie mieszcze)

Cytat:
Gratulacje

Teraz Wa dziewczyny zaskocze

zbadala mnie i zaczela robic usg mojej dzidzi i co sie okazalo ze nie ma jednej dzidzi a sa AZ 2:eek : Myslalam ze tam na zawal padne!!!!! teraz nie wiem co mam robic bo jestem tak rozkojazona ze OH!!!!!!! wsumie to mozliwe bo jestem z blizniat....ale dlaczego ja??? 19 lat i 2 dzieci:eek :

GRATULACJE po prostu podwojne szczescie
ale wiadomosc naprawde - powalajaca
ze tak powiem 2 w 1

Cytat:
jak mowilam sorki za stroj ale jakos dzis nie mam nastroju do zdjec, tym bardziej ze wczoraj bylam na imprezie urodzininowej! na kotrej sie wkurzalam tylko bo kurde w nic sie nie umiałam zmiescic , w zadne eleganckie gacie, bluzki, w efekcie poszlam w workowatych ubraniach sprzed odchudzania czego efektem byl widok stodoły na zdjeciach czyli mnie w roli głownej !
no piekny... ciekawe kiedy u mnie bedzie cos widac

Cytat:
A jak tam z mdłościami?? Bo mi się chyba teraz dopiero zaczynają... z dnia na dzień jest coraz gorzej... i boję sie, że miłość do kibelka zakwitnie...
Cytat:
mamusie!!! BŁAGAM o radę jak chociaż załagodzić jak nie pozbyć się mdłości!!! One mnie wykańczają
mi troche pomoglo czeste podjadanie (mimo ze sie nie ma ochoty) jesc malo a czesto

Cytat:
Mnie przedwczoraj wiezorem wzięły mdłości po kolacji w McDonald's... wiem, że jak się w końcu zwróci zawartość z żołądka to jest o niebo lepiej...Poza tym w ogóle praktycznie nie mam już mdłości
ja z msdonalda zrezygnowalam... ale za to bylam z mezem na pizzy (mialam mega ochote) i... nie zjadlam nawet jednego kawalka do konca bo dzidzi nie spasowalo papu do tego stopnia ze w momencie jedzenie podeszlo mi go gardla... brrr... obylo sie bez wizyty na kibelku ale ani kawalka juz nie zjadlam... jak moglo mu takie dobre jedzonko nie posmakowac??

faktem jest ze organizm sam dobrze wie co mu jest potrzebne i nam podpowiada co mamy zjesc zeby bylo dobrze

Cytat:
Napisane przez kasienka190 Pokaż wiadomość
Czytam czytam i nie wiem czy to mi sie juz pokielbasilo Mamy ten sam termin porodu a Ty piszesz,ze jestes w 5 tygodniu? O ile sie nie myle to jestesmy w siodmym(ja dokladnie 6 i 3 dni). Posluguje sie tu terminem od ostatniej miesiaczki.A Wy?Czy to ja jestem w bledzie?(Nie-nie odbierajcie mi przyjemnosci dodawania sobie tych dwoch tygodniale jesli taka okrutna prawda to mnie uswiadomcie)
ciaze liczy sie od odtatniej miesiaczki czyli liczysz dobrze
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 10:04   #2144
p4w
Zakorzenienie

dziewczyny, ale szybko tworzycie nowe strony

ja w weekend czułam się fatalnie - byłam pewna, ze właśnie sie rozchorowuję, bo wokół wszyscy na lekach

ale kazałam mężowi zrobić sobie sok z kilku cytryn i wypijałam taką porcję kilka razy dziennie i powiem Wam, że działa - POLECAM razem z ciepłym mleczkiem z miodem i kocem...

w czwartek mam usg dopplerowskie i z jednej strony nie mogę się już doczekać, a z drugiej strasznie się boję, ze coś będzie nie tak...

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 10:58   #2145
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:

P.S.ale naszrajbowalyscie.Nie bylo mnie kilka godzin a tu zaleglosci na dwie strony.Widze,ze ciezaroweczki bardzo aktywne
Ja jak byłam pierwszy raz u gin to bylam w 3 tyg a po dwoch tyg juz w 7
To zalezy czy liczysz od zaplodnienia czy od ostatniej miesiaczki, przewaznie gin liczy od ostatniej miesiaczki czyli termin porodu wg schematu: ostatni termin miesiaczki + 7 dni. Nastepnie od wyniku odejmij 3 miesiace. Wychodzi teoretyczny t.p.

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-05, 11:04   #2146
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Dzień dobry Dziewczyny!!

Dziś po raz pierwszy przytuliłam się do kibelka....nigdy nie byliśmy tak blisko bynajmniej na trzeźwo
Sądziłam, że mdłości będą już powoli mijać a tu niespodzianka i rzyganko z rana!
P4W nie bój się wszystko będzie dobrze, grunt to pozytywne nastawienie

Miłego dnia Wszystkim

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 11:22   #2147
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Kasienka moze i masz racje,al juz sama niewiem jak bylam u ginekologa 25 grudnia to powiedziala mi ze to 4 tydzien czyli teraz zbliza się do 6 , a termin ustalila mi na mniej wiecej 25 sierpień, więc juz sama niewiem, Ostatnia miesiączka zaczęła mi się 18 listopada.
WrednaAfrodyta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 11:24   #2148
Wojtusia
Zakorzenienie

Hej Hej, dawno tu nie zaglądałam. Ale widzę ze jestem na liście mój PTP to 27 lipca 2009 Bardzo się z mężem cieszymy. Ja tez jestem jeszcze zielona w wielu rzeczach. Teraz jestem w 11 tyg. Brzuszek juz troszkę widać. A jak zjem duzo to jeszcze wiekszy jest Mdlosci powoli mi mijaja. Zaczely się od 8 tygodnia. Aha co do jedzenia jeszcze to strasznie teraz lubię zupy, ale takie lekkie rosołowe wlasnie. Moglabym codziennie jesc zupe. Ide sobie wlasnie ugotuje jakąś. W czwartek wracam do pracy, nie chce mi sie powiem szzczerze, ale zobacze jak sie bede czula, jesli dobrze, to pochodze jeszcze troche do pracy.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 11:30   #2149
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Wojtusia ja też ciągle mam ochotę na zupy , zwłaszcza pomidorową
Stary 2009-01-05, 11:33   #2150
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Wojtusia ja też ciągle mam ochotę na zupy , zwłaszcza pomidorową
Mniam ale narobiłaś mi smaka a ja czekam na pierogi ruskie z surówką z pekińskiej

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-01-05, 11:35   #2151
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

hehehe A ja mam dziś na obiadek kluski leniwe mniam. Dziwi mnie tylko że nie mam wogule ochoty na mięso , wystarczy że tylko o nim pomyśle a jest mi niedobrze...
Stary 2009-01-05, 11:56   #2152
Malga19
BAN stały

witajcie j Czuje sie cudownie jestem poprstu szczesliwa ale tez przerazona jak to wogole ebdzie Naprwde dzieki dziewczyny ze mnie tak gratulujecie i poddczymujecie na duchu.... dla wszytkich
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 12:11   #2153
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:
witajcie j Czuje sie cudownie jestem poprstu szczesliwa ale tez przerazona jak to wogole ebdzie Naprwde dzieki dziewczyny ze mnie tak gratulujecie i poddczymujecie na duchu.... dla wszytkich

Małgosia skarbie,przerażenie byłoby też jakby to jedno dzieciątko było,więc się nie martw zawsze znajdzie się ktoś do pomocy,a zawsze to nie jedno szczęście tylko dwa szczęścia.Widzisz jaka jesteś szczęściara??

moje maleństwo
jastinada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 12:13   #2154
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziewczyny ale jestem szczesliwa

bylismy z TZ na wizycie nasza dzidzia ma juz 7cm jest piekna
tak fikala na usg, ze wymieklam, TZ tez. widzielismy oczka i buzke i nawet jest na zdjeciu buzka
dzidzia jest spora usg policzylo na 13 tydz i 2dni a to 12tydzien i 2 dni wg miesiaczki

ale sluchajcie co jest najlepsze - mielismy farta i ktos sie wypisal z badan prenatalnych dzis i idziemy dzis na 19.30 i to do swietnego lekarza
juz nie moge sie doczekac - bedzie usg 4d i gin powiedziala, ze napewno lekarz zobaczy plec - szok
Stary 2009-01-05, 12:26   #2155
truheart
Zakorzenienie

Dzień dobry! nadrabiam i nadrabiam weekendowe zaległości
Cytat:
O ile mi wiadomo to nie tylko mnie tak na pomidorowke wzielo

Jeszcze tylko taka moja mala dygresja(lubie to slowo). Czy Wy tez macie takie dziwne odczucia w tym pierwszym trymestrze?Nie chodzi mi o fizyczne odczucia,bardziej o psychiczne.Ja czuje sie troszke jakby..podlamana.Taka jakas mala depresyjka.Bardzo chcialam miec dziecko i jest jak najbardziej chciane i planowane,ale jak juz jestem w ciazy wszystko nagle przestalo mnie cieszyc.Czuje sie zmuszona chodzic do roboty,najchetniej nie wstawalabym z lozka,a przyszlosc wcale nie napawa mnie optymizmem Zle mi z tym bo ja naprawde chce sie cieszyc ta ciaza.Podobno to najpiekniejszy czas w zyciu kobiety.Ja jednak tak tego nie odczuwam Bynajmniej jak na razie

Przepraszam,ze tak marudze,ale ciesze sie,ze moge sie komus wyzalic...Moj tezet wie o tym co czuje i jak najbardziej mnie wspiera,ale chyba tylko kobieta potrafi to zrozumiec....
Nie tylko Ciebie, ja tez mam nieustającego smaka na pomidorówkę z ryżem i na barszczyk czerwony
Co do minidepresji to podobno znak pierwszego trymestru także nic się nie martw, wszystko minie! hormony saleja jak w sokowirówce i to dlatego podobno takie czarne myśli nas nawiedzaja od czasu do czasu.
Cytat:
Napisane przez agagmm23 Pokaż wiadomość
Muszę sie niestety z Wami pożegnać.
Baaardzo mi przykro
Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki, byłam wczoraj z mężem w smyku na rekonesansie "sprzętu" dla dzieci - ubranka ,wózki, śliniaki, butelki. Czuliśmy się jak na zupełnie nieznanym terenie - w sklepie z bronią wiedziałabym tyle samo co tutaj. Fajnie się w książce czytało że trzeba kupić kaftanik, pajacyk - tylko co to jest pajacyk, jak wygląda piżamka i czym się różni od śpiochów. Tych ciuszków jest tyle że ja nie wiem nawet który to kaftanik. Chyba odpalę allegro i sobie pooglądam po nazwach

Edit: po poszukiwaniach nadal nie wiem czym różni się body od piżamki i od pajacyka
Hej, ja mam tak samo ostatnio byłam u mumi24, która ma tp za kilka dni i ona mnie szkoliła co i jak. Dla mnie wszystko to śpiochy
Cytat:
Napisane przez Nightingle Pokaż wiadomość
piżamka - spodenki i bluzeczka
pajacyk - takie ubranko w całości z nogawkami łącznie ze stopkami i długimi rękawkami
śpioszki - podobnie jak pajacyk, ale bez długich rękawków (przeważnie zapinane na ramiączkach) i są zarówno ze stopkami jak i bez
kaftanik - rodzaj bluzeczki zapinanej, bądź wiązanej kopertowo
Body - bluzeczka zapinana w kroku; moze być na ramiączkach, z krótkimi rękawkami lub z długimi rękawkami
Wydrukuję sobię
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
no to raz kozie śmierć

troche niewyraźne, ale sama robiłam - aktualnie jestem obrażona na męża ... i szybko mi nie przejdzie!
Boosko wyglądasz taki kształtny ten brzuszek!
Gizmiatko Twój również uroczy
Cytat:
Napisane przez Malga19;10331270

zbadala mnie i zaczela robic usg mojej dzidzi i co sie okazalo ze nie ma jednej dzidzi a sa [B
AZ 2 [/B]Myslalam ze tam na zawal padne!!!!! teraz nie wiem co mam robic bo jestem tak rozkojazona ze OH!!!!!!! wsumie to mozliwe bo jestem z blizniat....ale dlaczego ja??? 19 lat i 2 dzieci

Gratulacje!!
Cytat:
Fajnie wam, że macie za sobą usg...u mnie problem jest sie dostać prywatnie,a do szpitala najwcześniej na 16.01. Mam mieć do 9 stycznia najpóźniej zrobione i nie wiem co zrobić...
TŻ wczoraj pojechał. Zobaczę go dopiero za 3 miesiące Strasznie płakałam, nawet jemu łzy poleciały. Kazał mi dbać o siebie i o dziecko. Oj, ciężko mi jest, ale pocieszam się tym, że nasze następne spotkanie będzie milusie, bo wtedy weźmiemy ślub
Pozdrawiam was i wasze już nie takie małe fasolki Cmok
A czemu prywatnie masz problem? może nawet jeśli trzeba kawałek dojechac to warto zrobić to wcześniej niż później?
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
w czwartek mam usg dopplerowskie i z jednej strony nie mogę się już doczekać, a z drugiej strasznie się boję, ze coś będzie nie tak...
Wszystko będzie TAK

Mnie zaczął dawać w kość jakiś nerw mniej więcej na prawym pośladku, koło kręgopsłupa. Najbardziej boli jak wstaję, za długo leżę czy siedzę. Czytałam, że powiększająca się macica może uciskać nerw kulszowy, ale to kurcze chyba dopiero jak dzidzia jest spota, a nie jak ma 6cm w każdym razie poruszam się jak emeryt, a żeby usiąść na wc muszę przytrzymac się umywalki
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 12:53   #2156
bocianke82
Przyczajenie

GG do bocianke82

truheart ja mam dokładnie to samo co ty z tym bólem z prawej strony i najgorzej jest jak dłużej posiedzę lub poleżę a potem chce wstać . O i zauważyłam że nieraz przy schodzeniu po schodach mi to dokucza . Więc nie jesteś sama .

Svinecka
a ty to masz faktycznie dużą dzidzię. Jak taka duża ta kruszyna w 12 tyg to może chłopaczek będzie. Moja miała 5,8 cm w 12 tyg i 2 dn
bocianke82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 12:57   #2157
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez bocianke82 Pokaż wiadomość
truheart ja mam dokładnie to samo co ty z tym bólem z prawej strony i najgorzej jest jak dłużej posiedzę lub poleżę a potem chce wstać . O i zauważyłam że nieraz przy schodzeniu po schodach mi to dokucza . Więc nie jesteś sama .

Svinecka a ty to masz faktycznie dużą dzidzię. Jak taka duża ta kruszyna w 12 tyg to może chłopaczek będzie. Moja miała 5,8 cm w 12 tyg i 2 dn
o matko ja mam to samo z tym nerwem - nie sadzilam, ze nie jestem sama, czasami wrecz nie moge chodzic, to takie wrazenie jakby cos mi strzelilo kolo prawego posladka, nie wiem czy to nerw czy to nadwyrezenie kosci ale czasami mam masakre

bocianke nie strasz ja chce coreczke

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-05, 13:10   #2158
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bocianke82 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
o matko ja mam to samo z tym nerwem - nie sadzilam, ze nie jestem sama, czasami wrecz nie moge chodzic, to takie wrazenie jakby cos mi strzelilo kolo prawego posladka, nie wiem czy to nerw czy to nadwyrezenie kosci ale czasami mam masakre
Trochę mi ulżyło dziewczyny, że nie jestem sama bałam się, czy to nie wróży czegoś złego, ale widocznie taka przypadłośc ciążowa i już... najgorsze jest to, że zaczęło mnie to męczyć dzień po wizytcie u gina teraz muszę czekać do 20.01 żeby z nim pogadać o tym, bo przecież przez telefon i tak mi nic nie poradzi..
Svinecko, jak będziesz dziś wieczorem to może spytasz się swojego co można na to zaradzić?

Edytowane przez truheart
Czas edycji: 2009-01-05 o 13:12
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 13:17   #2159
Ania0104
Zakorzenienie

czesć dziewczynki
miałam dzisaij iść do pracy - ale zrobiłam sobie jeszcze dzień wolnego
i laptop mi się popsuł ... teraz kożystam z mamy kompa.
Z mężem dalej nie gadam i nie wiem kto mi go naprawi
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej Mamuski
Jestem zrozpaczona... Wizaż w domu nadal nie działa, tzn. moge czytac wszystko ale nie mogę odpisać... Tesknię za Wami, mam sporo wolnego czasu, chciałabym popisać i nie mogę!
Teraz jestem w pracy i wszystko jest oki. Nie wiem co jest

Ania, Gizmiatko śliczniutkie brzuszki, takie kształtne.

U mnie dzisiaj 14 tc i 4 dni. Jutro wybieram sie do przychodni po zwolnienie.
Źle sie ostatnio czuję, głowa mnie boli, jestem bardzo ospała, opryszczke mam na ustach , i chyba mnie łapie jakieś choróbsko.
no to widze ze nie jestem sama zaopryszczkowana
trzymaj sie cieplutko
a z tym wizażem to moze spróboj innej przeglądarki
Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
ale naskrobalyscie przez weekend... juz godzinke to nadrabiam

nionio pokazne juz macie te brzuszki... u mnie poza opuchnietym dolem brzucha i spyrka ktora mialam przed ciaza nie widac nic (poza tym ze w gacie sie nie mieszcze)

ja z msdonalda zrezygnowalam... ale za to bylam z mezem na pizzy (mialam mega ochote) i... nie zjadlam nawet jednego kawalka do konca bo dzidzi nie spasowalo papu do tego stopnia ze w momencie jedzenie podeszlo mi go gardla... brrr... obylo sie bez wizyty na kibelku ale ani kawalka juz nie zjadlam... jak moglo mu takie dobre jedzonko nie posmakowac??

faktem jest ze organizm sam dobrze wie co mu jest potrzebne i nam podpowiada co mamy zjesc zeby bylo dobrze
mój mąż też sobie ostatnio zamówił pizze - na pół z moją siostrą bo ja od razu wiedziałam ze mi to nie podejdzie ... skusiłam się na pół kawałka i żałowałam baaaardzo! a przecież tak uwielbiałam pizze ... ale co zrobić - dzidzi nie smakuje to nie moge jej jeść
Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny!!

Dziś po raz pierwszy przytuliłam się do kibelka....nigdy nie byliśmy tak blisko bynajmniej na trzeźwo
Sądziłam, że mdłości będą już powoli mijać a tu niespodzianka i rzyganko z rana!
P4W nie bój się wszystko będzie dobrze, grunt to pozytywne nastawienie

Miłego dnia Wszystkim
... ja sie próbowałam aprzyjaźnić z kibelkiem po tym malutkim kawałku pizzy ... ale nawet szczoteczka do zębów nie pomogła
Cytat:
hehehe A ja mam dziś na obiadek kluski leniwe mniam. Dziwi mnie tylko że nie mam wogule ochoty na mięso , wystarczy że tylko o nim pomyśle a jest mi niedobrze...
moze ja sie kiedyś też doczekam ... a czy kluski leniwe to to samo co pierogi leniwe? bo nie jestem pewna ... co do mięsa to ja mogę zjeść szyneczkę i kawałek kurcaka pieczonego - reszta jest bleee
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Mniam ale narobiłaś mi smaka! a ja czekam na pierogi ruskie z surówką z pekińskiej
dziewczyny przestańcie bo ja przez Was z głodu padne!
Cytat:

bylismy z TZ na wizycie - nasza dzidzia ma juz 7cm jest piekna.
tak fikala na usg, ze wymieklam, TZ tez. widzielismy oczka i buzke i nawet jest na zdjeciu buzka
dzidzia jest spora usg policzylo na 13 tydz i 2dni a to 12tydzien i 2 dni wg miesiaczki

ale sluchajcie co jest najlepsze - mielismy farta i ktos sie wypisal z badan prenatalnych dzis i idziemy dzis na 19.30 i to do swietnego lekarza
juz nie moge sie doczekac - bedzie usg 4d i gin powiedziala, ze napewno lekarz zobaczy plec - szok
ale super! - pochwal sie po wizycie!
... smutno mi się zrobiło bo mój TZ nie chce ze mną iśc na usg , a w dodatku teraz z nim nie gadam
Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Boosko wyglądasz taki kształtny ten brzuszek!
Gizmiatko Twój również uroczy

Mnie zaczął dawać w kość jakiś nerw mniej więcej na prawym pośladku, koło kręgopsłupa. Najbardziej boli jak wstaję, za długo leżę czy siedzę. Czytałam, że powiększająca się macica może uciskać nerw kulszowy, ale to kurcze chyba dopiero jak dzidzia jest spota, a nie jak ma 6cm w każdym razie poruszam się jak emeryt, a żeby usiąść na wc muszę przytrzymac się umywalki
cześć Ola dawno Cię nie było ... mam nadzieje ze te bóle szybko Ci przejdą

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 13:18   #2160
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:

bylismy z TZ na wizycie nasza dzidzia ma juz 7cm jest piekna

Zazdroszczę usg 4D też bym chciała już znać płeć.
Wklej jakieś foteczki maluszka.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości