Nasze wspomnienia z dzieciństwa lat 80. i 90. oraz co "Gimby nie znajo" - zbiorczy. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-08, 17:25   #61
edyta1421
BAN stały

Dot.: Top 30 lat 90

lizaki hit.. pamiętam.. takie te mordoklejki..... boże ile plomb przz to dzieciaki pogubiły!

i jeszcze bajki na video... jak leżałam chora to brat zawsze przynosił mi z wypozyczalni Papaja albo kota Sylwestra i tak dalej.. w takich seriach były nagrywane...

albo komiksy... tytus'a lub kaczora donalda....
edyta1421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 17:25   #62
TmargoT
Zakorzenienie

Spodniczki lambady,spodniczki bombki,masa cwieków i szal na depeche mode.

Fryzury do nieba,trwałe odnulacje,tapiry i obowiazkowo pasemko blond na grzywce.
Marynarki z poduszkami,za duże,za długie i jaskrawe kolory.

MATKO, JAK SOBIE WSPOMNE ,LUB ZOBACZE ZDJECIA TO MAM WRAZENIE,ZE JESTEM DUZO STARSZA NIZ MAM OBECNIE LAT
SZAł WIDEOMANIAKOW,GIER NA ATARI I MUZYKI DISCO POLO

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2009-01-08 o 17:28
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 17:28   #63
Kumka23
Raczkowanie

U nas w szkole był jeszcze szał na kolorowe pasemka na włosach robione bibułą o ile dobrze pamiętam
Kumka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 17:30   #64
TmargoT
Zakorzenienie

ja wlaśnie nie mogę sobie przypomnieć z jakiego amerykańskiego filmu była modą na pasemko w grzywce.to był serial podobny do DYNASTII
Stary 2009-01-08, 17:30   #65
Chii1986
Zakorzenienie

Z przysmaków to pamietam andruty "princepolo" i kręcone lody z automatu do dziś je uwielbiam, no i gofry- latem w budce były lody a zimą gofry
i takie galaretki trójkątne posypane cukrem babcia mi kupowała....

a parę lat później na straganach sprzedawali takie kolorowe okrągłe słodkie chrupki w wieelkich opakowaniach
Stary 2009-01-08, 17:30   #66
AgattkaM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez soko88 Pokaż wiadomość
aaaa!!

pamietam pamietam

napoje w woreczkach! pamiętam jak po jednej z wywiadówek mama powiedziała mi że pani wychowawczyni nie chce żebyśmy je kupowali bo nikt ich nie wypija na przerwie i dopijamy na lekcji, no bo przecież nie płożysz zaczętego na biurku

czarodziejka z księżyca i zabawy na podwórku wybieranie która ma jaki kolor

karteczki do segregatora.. nie wiem czy pamiętacie czy to tylko u mnie był taki szał na to w przedszkolu - takie zwykle małe karteczki z kolorowymi obrazkami postaciami z bajek cała masa z króla lwa

o spice girls miałam cały zeszyt artykułów i zdjęć! do dziś mam ich KASETĘ !

a pamiętacie lizaki hit? takie ciągnące sie na papierowym patyczku?;>
i tazo z chipsów?

kiedyś było tak fajnie
eee, to Ty siksa jesteś Chii z resztą też żarcik
ja ciut starsza jestem, szał karteczkowy ogarną mój rocznik jakoś w podstawówce [3-4 klasa] miałam mnóstwo z Króla Lwa - zaraz - więc to była 4 klasa

a lizaki były boooskie, uwielbiałam te mleczne, ale owocowe były kwaśne i też smaczne a im bardziej sie ciągnęły tym były lepsze a potem oblepiona cała byłam

ja z tamtego czasu nie lubiłam gry - kurcze jak to się nazywało - rzucało się piłką, do siatki zwykle, o ścianę i trzeba było ją potem przeskoczyć .. któraś z dziewczyn się ze mnie śmiała, że wyglądałam jak sikający piesek od tamtej pory nigdy w to już nie grałam

on Tygrys, ja Maleństwo
AgattkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 17:31   #67
edyta1421
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kumka23 Pokaż wiadomość
U nas w szkole był jeszcze szał na kolorowe pasemka na włosach robione bibułą o ile dobrze pamiętam

pamiętam robiło sie jeszcze z wełny albo kordonka takie kolorowe bransoletki (nie pamietam jak to fachowo sie nazywało).. ale jedna dziewczynka miała talent i robiła wszystkim hurtowo....

albo ZPT... to był w podstawówce czad.... .. te karmniki na zimę! Adam Słodowy wysiadał przy pomysłowych dzieciakach!
Stary 2009-01-08, 17:31   #68
Wyrak
Zakorzenienie

Szczerze mowiac, to ta lista jak dla mnie w ogole nie oddaje klimatu lat 90tych ani nie budzi zbyt wielu wspomnien, z tych 20 pozycji moze bym tam zostawil z 5 ?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 17:34   #69
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgattkaM Pokaż wiadomość
eee, to Ty siksa jesteś Chii z resztą też żarcik
ja ciut starsza jestem, szał karteczkowy ogarną mój rocznik jakoś w podstawówce [3-4 klasa] miałam mnóstwo z Króla Lwa - zaraz - więc to była 4 klasa

a lizaki były boooskie, uwielbiałam te mleczne, ale owocowe były kwaśne i też smaczne a im bardziej sie ciągnęły tym były lepsze a potem oblepiona cała byłam

ja z tamtego czasu nie lubiłam gry - kurcze jak to się nazywało - rzucało się piłką, do siatki zwykle, o ścianę i trzeba było ją potem przeskoczyć .. któraś z dziewczyn się ze mnie śmiała, że wyglądałam jak sikający piesek od tamtej pory nigdy w to już nie grałam
ja tylko w gumę umiałam grać a jak się kręciło skakaną (dwie osoby kręciły) to nie umiałam skakać

a pamietacie serial Dynastia? Te ich sztuczne fryzury
no Disco Relax... wszyscy to oglądali....i ten teledysk Shazy w piekarni...masakra
Stary 2009-01-08, 17:35   #70
edyta1421
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Chii1986 Pokaż wiadomość
ja tylko w gumę umiałam grać a jak się kręciło skakaną (dwie osoby kręciły) to nie umiałam skakać

a pamietacie serial Dynastia? Te ich sztuczne fryzury
no Disco Relax... wszyscy to oglądali....i ten teledysk Shazy w piekarni...masakra
"bierz co chcesz.. nawet deszcz..."
Stary 2009-01-08, 17:35   #71
AgattkaM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edyta1421 Pokaż wiadomość
pamiętam robiło sie jeszcze z wełny albo kordonka takie kolorowe bransoletki (nie pamietam jak to fachowo sie nazywało).. ale jedna dziewczynka miała talent i robiła wszystkim hurtowo....

albo ZPT... to był w podstawówce czad.... .. te karmniki na zimę! Adam Słodowy wysiadał przy pomysłowych dzieciakach!
supełki ale to co innego. farbowało się włosy bibułą. ja miałam całe fioletowe z różowymi pasemkami. ale u mnie to było jakoś 2 lata przed liceum, a przez to w pierwszej liceum pofarbowałam się na oberżynę

on Tygrys, ja Maleństwo
Stary 2009-01-08, 17:35   #72
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Szczerze mowiac, to ta lista jak dla mnie w ogole nie oddaje klimatu lat 90tych ani nie budzi zbyt wielu wspomnien, z tych 20 pozycji moze bym tam zostawil z 5 ?
nie nie mów,że nie stęskniłes się do muzyki disco polo
Stary 2009-01-08, 17:40   #73
TmargoT
Zakorzenienie

http://www.e-lama.pl/artykul.php?id=8641
http://www.youtube.com/watch?v=xYzBM...eature=related
ale mi radość sprawiłaś tym teledyskiem.
strasznie płakałam,kidy się dowiedziała,że la bouche zginęła w katastrofie samolotowej
ale posłuchałam sobie jej piosenek na sylwestra.babka,ktora śpiewa pod jej pseudonimem była zaproszona do katowic.
tak się sieszyłam,że na drugi dzien nie mogłam mówić,tak śpiewałam

http://www.youtube.com/watch?v=Yt-KM...eature=related
w nich kazda nastolatka sie kochała
boys bandy-to było coś.
new kids on the block http://www.youtube.com/watch?v=GQ5eZSa7URA

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2009-01-08 o 17:50
Stary 2009-01-08, 17:43   #74
katalinka17
Zadomowienie

Ech, Sailor Moon, to były czasy, jesli ktoś chce powspominać, to ta stronka jest niezła, są tu wszystkie odcinki, coś pięknego....http://www.kreskowki.fani.pl/#top

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 17:52   #75
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
bajki na all są http://www.allegro.pl/item522461394_..._16_sztuk.html

ja też mam nadal rzutnik czeka aż moj synek będzie deko większy
właśnie moi rodzice ostatnio wspominali jak to fajnie kiedyś się z dziećmi (czyli mną i moją siostrą ) czas spędzało na wyświetlaniu filmów z rzutnika
pamiętam ze to było wielkie wydarzenie jak tata wieszał prześcieradło na szafie i później nam czytał te bajki

Cytat:

no i z racji tego,że siostra w tych czasach była zbuntowaną nastolatką- słuchała właśnie grunge i metalu to podkradałam jej bravo (pamietacie te fotostory???)
fotostory w kawałkach, 2 tygodnie czekanie na następną część to był dramat

Cytat:
aaaa przypomniało mi się coś Czy też skakałyście w gumę? Pamiętam jak z koleżankami urządzałyśmy sobie turnieje. Można było skakac w trzy osoby (dwie stoją w gumie trzecia skacze) lub w tzw. trójkąt
A miałyście spódniczkę lambadę?
no baaa, w szkole na każdej przerwie się skakało i na podwórku też ulubione zajęcie (nawet nieźle mi szło z tego co pamiętam... i gdzie sie ta sprawność podziała )

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 17:55   #76
Kumka23
Raczkowanie

no baaa, w szkole na każdej przerwie się skakało i na podwórku też ulubione zajęcie (nawet nieźle mi szło z tego co pamiętam... i gdzie sie ta sprawność podziała )[/quote]

Wyobrażasz sobie skakać na poziomie uda, pas i pachy? Co niektórzy to nawet szyjkę skakali. U mnie w szkole to nawet chłopcy skakali
Stary 2009-01-08, 17:56   #77
perelka-20
Wtajemniczenie

GG do perelka-20

Cytat:
Napisane przez pzs1 Pokaż wiadomość
Strasznie fajnie tak powspominać.

Co do Backstreet Boys. Uwielbiałam ich, do dziś mam ich stare płyty. Moimi ulubieńcami byli A.J. i Howie. I tu mogę się pochwalić bo nawet byłam na ich koncercie jak występowali w Warszawie.

Jakiś czas później w Warszawie był koncert Bravo Hits Show czy coś takiego. Byłyśmy na nim z koleżankami ale przez tatę jednej z nich, który się nami opiekował byłyśmy daleko od sceny. Generalnie to była niespodzianka dla jednej z dziewczyn bo wyśtępowało tam Kelly Family a ona kochałą się w Angelo. W pewnym momencie zgasły światła i wyłoniły się sylwetki 5 osobników płci męskiej. I prowadzący zapowiada że grupa pięknych, młodych, utalentowanych chłopców z USA, których odkrył Lou Pearlman. No to my z koleżanką w ekstazie, że na pewno to Backstreet Boys, po prostu skakałyśmy z radości. Nagle uslyszałyśmy" A teraz przed Wami......... N'sync". Wyobraźcie sobie nasze miny i rozczarowanie
Matko! Koncert BSB łaaaaaał.. a my z moją przyjaciółką o tym tak marzyłyśmy, byłyśmy pewne,że kiedyś pojedziemy na ich koncert, wtargniemy na scenę i przykujemy się do A.J'a kajdankami

yhm,yhm..N'sync brzyyydaaaleee, podróba BSB , phi!

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Pokaż wiadomość
Karteczek i notesikow to mialam tyle, ze sie w duzy, koszu na smieci nie miescily Ale to byl szal
A jak wszystkie dzieci dostaly od bogatych chrzestnych rowery gorskie, to ja dostalam wigry 3 i wszyscy ze mnie brechtali jak tym jezdzilam po osiedlu
Ale to byly czasym tak bym chetnie wrocila do tego
KARTECZKI DO KOSZA!!??

Cytat:
ja bym padła jak nic

ja z tamtego czasu najbardziej pamietam .. ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA !! tak tak, pachnące pomarańczami, smak wyrobów czekoladopodobnych, które nazywane były czekoladą ostry mróz i śnieg. duuuużo śniegu, przepiękny krajobraz i nocne zjeżdżanie na sankach z górki na terenie szkoły .. ahh, to były czasy
Oj tak, mi do tej porze pomarańcze kojarzą się ze świętami, no i gdzie się podział śnieg na święta?? Może chociaż dzieciaki na ferie będą mieć..

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
No wiesz, facet kochający się w BSB, Kelly family czy uwielbiający Spejsetki, do tego zbierający karteczki i oglądający czarodziejkę z księżyca i beverly hills...ekhem..w tamtych czasach to by nie przeszło

Whatever works for you!
perelka-20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 17:57   #78
kesly1
Zakorzenienie

ojej ja nie zpomnę Yattamana http://pl.youtube.com/watch?v=MdaAIh...eature=related
albo Sally Czarodziejka http://pl.youtube.com/watch?v=zwzUkJ...eature=related
Najlepsza była Czarodziejka z Księżyca
Ale się rozmarzyłam

Spicetki też były super.
Brakuje w tym zestawieniu takiej kolorowej żarówiastej sprężynki Pamiętacie??
Tak nie dawno, a jednak tak dawno

Przypomniały mi się buty, którymi się chodziło, i one się świeciły Pamiętacie?
Guma do skakania, gry w klasy, karty "erotyczne" hehehe
It can't last forever either...

Edytowane przez kesly1
Czas edycji: 2009-01-08 o 18:33
kesly1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 18:00   #79
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Wyobrażasz sobie skakać na poziomie uda, pas i pachy? Co niektórzy to nawet szyjkę skakali. U mnie w szkole to nawet chłopcy skakali
z tego co pamiętam to do pasa spokojnie skakałam, teraz nie do pomyślenia

Cytat:
Napisane przez kesly1 Pokaż wiadomość

Spicetki też były super.
ja mam jeszcze ze 4 takie sprężynki gdzieś w domu

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 18:03   #80
edyta1421
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kesly1 Pokaż wiadomość
ojej ja nie zpomnę Yattamana http://pl.youtube.com/watch?v=MdaAIh...eature=related
albo Sally Czarodziejka http://pl.youtube.com/watch?v=zwzUkJ...eature=related
Najlepsza była Czarodziejka z Księżyca
Ale się rozmarzyłam

Spicetki też były super.

sprężynka była boska... szczególnie jak "schodziła" ze schodów.. szał....

albo te piłeczki kolorowe z kauczuku.. (nie pamietam nazwy- cóż starość nie radosć)- odbujały sie i do "nieba" aż leciały!

mnie jeszcze brat zmuszał w tamtym okresie do grania w karty o samochodach.... .. byłam wtedy szpecem w pojemnościach, koniach i silnikach...

Edytowane przez edyta1421
Czas edycji: 2009-01-08 o 18:06
Stary 2009-01-08, 18:19   #81
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Piękny wspominkowy wątek.

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Tacy byliśmy jeszcze wczoraj...

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem, jakie zestawienie zrobi za 10 lat nasze pokolenie pomilenijne... . Nasza-klasa? Doda? Prison Break? Fotka.pl?
Dobre pytanie.

Cytat:
ja z tamtego czasu najbardziej pamietam .. ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA !! tak tak, pachnące pomarańczami, smak wyrobów czekoladopodobnych, które nazywane były czekoladą ostry mróz i śnieg. duuuużo śniegu, przepiękny krajobraz i nocne zjeżdżanie na sankach z górki na terenie szkoły .. ahh, to były czasy
Tutaj poruszyłaś głęboką nutę, zwłaszcza że TE właśnie święta kojarzą mi się z kimś bardzo bliskim.

Cytat:
Napisane przez edyta1421 Pokaż wiadomość
pamiętam.. takie te mordoklejki..... boże ile plomb przz to dzieciaki pogubiły!
Nie mogę...
Nie wiedziałam, że ta nazwa była powszechnie używana.

Echhh... dziewczyny rozczuliłyście mnie.

Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Czas edycji: 2009-01-08 o 18:36
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 18:20   #82
American dream
Raczkowanie

Lata '90 to cale moje dzieciństwo.
Do "Czarodziejki z ksiezyca" mam sentyment",z kuzynami sie w to bawiliśmy No i jeszcze "Dr. Quinn" i "Z archiwum X" ogladane z rodzicami czy tez brazylijskie telenowele z mamą...Esmeralda,Maria z przedmieścia... No i oczywiście Disco Relax-wtedy disco polo przeżywało czasy swej świetności
Dla mnie to takie magiczne lata były...
BMX-y wczesniej wspominane
No i coś,czego jeszcze nikt nie napisal: "COCOJAMBO"! "A ja ja cocojambo a ja je" To byly czasy... Chociaż te też są dobre
No i jeszcze gumy Donaldy(mam naklejke z pszczołka Mają z tej gumy jeszcze).
Wypady z dziadkiem na rowerach...Wakacje u babci...
Czesto wspominam te lata I to z wielkim sentymentem!
American dream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 18:28   #83
edyta1421
BAN stały

bo mordoklejki były i krówki.. i te lizaki hit...

ja jeszcze zatęskniłam za prawdziwymi żelkami misiami.. ale tymi prawdziwymi przywożonymi z niemiec albo z czech.... i wata cukrowa.. wakacyjny wyjazd na odkryty basen nie mógł być bez waty cukrowej na patyku i popcornu... teraz taką watę spotkałam, upchaną w słoiczku.. ale to nie to samo.. nie ten smak...
Stary 2009-01-08, 18:30   #84
AgattkaM
Zadomowienie

TELENOWELE !! Zbuntowany anioł, Fiorela czy jak jej tam Luz Maria !! oooo matko, ha, pamiętam

on Tygrys, ja Maleństwo
Stary 2009-01-08, 18:31   #85
American dream
Raczkowanie

Jeszcze Vibovity i Bobofruity!
Stary 2009-01-08, 18:34   #86
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Cytat:
TELENOWELE !! Zbuntowany anioł, Fiorela czy jak jej tam Luz Maria !! oooo matko, ha, pamiętam
Ja pamiętam Niewolnicę Isaurę.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 18:37   #87
Kumka23
Raczkowanie

a pamiętacie takie gumy do żucia kulki? Takie kolorowe, po 10 w rządku Nawet dobre były przez 10 sek, bo potem traciły smak i były twarde.
Stary 2009-01-08, 18:38   #88
American dream
Raczkowanie

.

Edytowane przez American dream
Czas edycji: 2013-05-30 o 13:48
Stary 2009-01-08, 18:40   #89
Lemirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Mnie też się Nick nie podobał. Ja się kochałam w Brianie
Dla mnie Nick to taki świński blondynek - za to Brian pisałam sobie opowiadania, w których zostawałam jego żoną

Ale i tak nic nie pobije N'Sync -- J.C miodzio

Angelo z Kelly family przypominał mi prosiaka.

Cytat:
Napisane przez dotaa Pokaż wiadomość
Wiem, że to głupie, ale jeszcze niedawno wspominałam to koleżance. U nas na podwórku śpiewało się " antyreklamę" Kukuruku: Kukuruku jest chrupiące, bo kosztuje dwa tysiące. Nasz prezydent je spróbował i na aidsa zachorował.
W tamtym czasie nawet nie zdawaliśmy sobie sprawy co oznacza AIDS.
U mnie też była taka wersja.

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymały te karteczki w albumach na zdjęcia Pamiętam, że największe wzięcie miały karteczki (nie wiem jak to nazwać) takie mocno kolorowe. Za taką jedną można było dostać z 10 zwykłych
Wiem o jakie Ci chodzi o takie błyszczące? Jak się kupowało notesik to pierwsza była taka błyszcząca a kolejne już normalne. Były różne serie - pin up girls, czarownice, pieski, kotki, samochody. Różne różniste.

Cytat:

Kawaii,Mangazyn itp... też to kupowałam i jeśli rysuję np. na wykładzie z nudów to zawsze "na mangowo"

i zabawę w budowanie namiotów z kocy też pamietam zawsze się porywało mamie klamerki i budowało te namioty
Kawaii mam do dziś gzdieś pochowane. Ja namioty z kocy robiłam na balkonie wieszając na sznurkach od prania

Cytat:
A miałyście spódniczkę lambadę?
ja miałam czaro żółtą z palmą To był szał.

Cytat:
e
U mnie to sie nazywało osioł bo ta co przegrywała zbierała literki ( O S I O Ł) i która uzbierała pierwsza była osłem. U mnie najczęściej grało się w przejściach między blokami, ale starsze osoby się denerwowały że to obijanie o ścianę jest głośne.

A pamiętacie grę w Palanta i Podchody?
Lemirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 18:44   #90
Ashmira
Rozeznanie

Kurcze ktoś faktycznie zebrał wszystkie cuda lat 90-tych razem Czytając to znowu poczułam się jakbym miała nascie lat hihi, to były czasy

06.07.2013
Ashmira jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości