|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
BAN stały
|
Dot.: Top 30 lat 90
lizaki hit.. pamiętam.. takie te mordoklejki..... boże ile plomb przz to dzieciaki pogubiły!
i jeszcze bajki na video... jak leżałam chora to brat zawsze przynosił mi z wypozyczalni Papaja albo kota Sylwestra i tak dalej.. w takich seriach były nagrywane... albo komiksy... tytus'a lub kaczora donalda.... |
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Spodniczki lambady,spodniczki bombki,masa cwieków i szal na depeche mode.
Fryzury do nieba,trwałe odnulacje,tapiry i obowiazkowo pasemko blond na grzywce. Marynarki z poduszkami,za duże,za długie i jaskrawe kolory. MATKO, JAK SOBIE WSPOMNE ,LUB ZOBACZE ZDJECIA TO MAM WRAZENIE,ZE JESTEM DUZO STARSZA NIZ MAM OBECNIE LAT ![]() SZAł WIDEOMANIAKOW,GIER NA ATARI I MUZYKI DISCO POLO Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2009-01-08 o 17:28 |
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
U nas w szkole był jeszcze szał na kolorowe pasemka na włosach robione bibułą o ile dobrze pamiętam
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlaśnie nie mogę sobie przypomnieć z jakiego amerykańskiego filmu była modą na pasemko w grzywce.to był serial podobny do DYNASTII
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Z przysmaków to pamietam andruty "princepolo" i kręcone lody z automatu
do dziś je uwielbiam, no i gofry- latem w budce były lody a zimą gofry![]() i takie galaretki trójkątne posypane cukrem babcia mi kupowała.... a parę lat później na straganach sprzedawali takie kolorowe okrągłe słodkie chrupki w wieelkich opakowaniach
|
#66 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chii z resztą też ![]() ja ciut starsza jestem, szał karteczkowy ogarną mój rocznik jakoś w podstawówce [3-4 klasa] miałam mnóstwo z Króla Lwa - zaraz - więc to była 4 klasa ![]() a lizaki były boooskie, uwielbiałam te mleczne, ale owocowe były kwaśne i też smaczne a im bardziej sie ciągnęły tym były lepsze a potem oblepiona cała byłam ja z tamtego czasu nie lubiłam gry - kurcze jak to się nazywało - rzucało się piłką, do siatki zwykle, o ścianę i trzeba było ją potem przeskoczyć .. któraś z dziewczyn się ze mnie śmiała, że wyglądałam jak sikający piesek od tamtej pory nigdy w to już nie grałam
|
|
#67 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
pamiętam robiło sie jeszcze z wełny albo kordonka takie kolorowe bransoletki (nie pamietam jak to fachowo sie nazywało).. ale jedna dziewczynka miała talent i robiła wszystkim hurtowo.... albo ZPT... to był w podstawówce czad.... .. te karmniki na zimę! Adam Słodowy wysiadał przy pomysłowych dzieciakach!
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze mowiac, to ta lista jak dla mnie w ogole nie oddaje klimatu lat 90tych ani nie budzi zbyt wielu wspomnien, z tych 20 pozycji moze bym tam zostawil z 5
?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pamietacie serial Dynastia? Te ich sztuczne fryzury ![]() no Disco Relax... wszyscy to oglądali....i ten teledysk Shazy w piekarni...masakra
|
|
#70 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z różowymi pasemkami. ale u mnie to było jakoś 2 lata przed liceum, a przez to w pierwszej liceum pofarbowałam się na oberżynę
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.e-lama.pl/artykul.php?id=8641
![]() http://www.youtube.com/watch?v=xYzBM...eature=related ale mi radość sprawiłaś tym teledyskiem. strasznie płakałam,kidy się dowiedziała,że la bouche zginęła w katastrofie samolotowej ![]() ale posłuchałam sobie jej piosenek na sylwestra.babka,ktora śpiewa pod jej pseudonimem była zaproszona do katowic. tak się sieszyłam,że na drugi dzien nie mogłam mówić,tak śpiewałam http://www.youtube.com/watch?v=Yt-KM...eature=related w nich kazda nastolatka sie kochała boys bandy-to było coś. new kids on the block Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2009-01-08 o 17:50 |
|
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
Ech, Sailor Moon, to były czasy, jesli ktoś chce powspominać, to ta stronka jest niezła, są tu wszystkie odcinki, coś pięknego
....http://www.kreskowki.fani.pl/#top
|
|
|
|
#75 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) czas spędzało na wyświetlaniu filmów z rzutnika pamiętam ze to było wielkie wydarzenie jak tata wieszał prześcieradło na szafie i później nam czytał te bajki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ulubione zajęcie (nawet nieźle mi szło z tego co pamiętam... i gdzie sie ta sprawność podziała )
|
|||
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
no baaa, w szkole na każdej przerwie się skakało i na podwórku też
ulubione zajęcie (nawet nieźle mi szło z tego co pamiętam... i gdzie sie ta sprawność podziała )[/quote]Wyobrażasz sobie skakać na poziomie uda, pas i pachy? Co niektórzy to nawet szyjkę skakali. U mnie w szkole to nawet chłopcy skakali
|
|
|
|
#77 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a my z moją przyjaciółką o tym tak marzyłyśmy, byłyśmy pewne,że kiedyś pojedziemy na ich koncert, wtargniemy na scenę i przykujemy się do A.J'a kajdankami yhm,yhm..N'sync brzyyydaaaleee, podróba BSB , phi!Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
ojej ja nie zpomnę Yattamana http://pl.youtube.com/watch?v=MdaAIh...eature=related
albo Sally Czarodziejka http://pl.youtube.com/watch?v=zwzUkJ...eature=related Najlepsza była Czarodziejka z Księżyca Ale się rozmarzyłam Spicetki też były super. Brakuje w tym zestawieniu takiej kolorowej żarówiastej sprężynki Pamiętacie?? ![]() Tak nie dawno, a jednak tak dawno ![]() Przypomniały mi się buty, którymi się chodziło, i one się świeciły ![]() Pamiętacie? Guma do skakania, gry w klasy, karty "erotyczne" hehehe
Everything in life is temporary. So if things are going good, enjoy it because it won't last forever. And if things are going bad, don't worry... It can't last forever either... Edytowane przez kesly1 Czas edycji: 2009-01-08 o 18:33 |
|
|
|
#79 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#80 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
sprężynka była boska... szczególnie jak "schodziła" ze schodów.. szał.... albo te piłeczki kolorowe z kauczuku.. (nie pamietam nazwy- cóż starość nie radosć)- odbujały sie i do "nieba" aż leciały! mnie jeszcze brat zmuszał w tamtym okresie do grania w karty o samochodach.... .. byłam wtedy szpecem w pojemnościach, koniach i silnikach...
Edytowane przez edyta1421 Czas edycji: 2009-01-08 o 18:06 |
|
|
|
|
#81 | |||
|
Konto usunięte
|
Piękny wspominkowy wątek.
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiedziałam, że ta nazwa była powszechnie używana. ![]() Echhh... dziewczyny rozczuliłyście mnie.
Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 Czas edycji: 2009-01-08 o 18:36 |
|||
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Lata '90 to cale moje dzieciństwo.
Do "Czarodziejki z ksiezyca" mam sentyment",z kuzynami sie w to bawiliśmy No i jeszcze "Dr. Quinn" i "Z archiwum X" ogladane z rodzicami czy tez brazylijskie telenowele z mamą...Esmeralda,Maria z przedmieścia... No i oczywiście Disco Relax-wtedy disco polo przeżywało czasy swej świetności ![]() Dla mnie to takie magiczne lata były... BMX-y wczesniej wspominane No i coś,czego jeszcze nikt nie napisal: "COCOJAMBO"! "A ja ja cocojambo a ja je" To byly czasy... Chociaż te też są dobre No i jeszcze gumy Donaldy(mam naklejke z pszczołka Mają z tej gumy jeszcze ).Wypady z dziadkiem na rowerach...Wakacje u babci... ![]() Czesto wspominam te lata I to z wielkim sentymentem!
|
|
|
|
#83 |
|
BAN stały
|
bo mordoklejki były i krówki.. i te lizaki hit...
![]() ja jeszcze zatęskniłam za prawdziwymi żelkami misiami.. ale tymi prawdziwymi przywożonymi z niemiec albo z czech.... i wata cukrowa.. wakacyjny wyjazd na odkryty basen nie mógł być bez waty cukrowej na patyku i popcornu... teraz taką watę spotkałam, upchaną w słoiczku.. ale to nie to samo.. nie ten smak... |
|
|
|
#84 |
|
Zadomowienie
|
TELENOWELE !! Zbuntowany anioł, Fiorela czy jak jej tam Luz Maria !!
oooo matko, ha, pamiętam
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze Vibovity i Bobofruity!
|
|
|
|
#86 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
a pamiętacie takie gumy do żucia kulki? Takie kolorowe, po 10 w rządku
Nawet dobre były przez 10 sek, bo potem traciły smak i były twarde.
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez American dream Czas edycji: 2013-05-30 o 13:48 |
|
|
|
#89 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie Nick to taki świński blondynek - za to Brian
pisałam sobie opowiadania, w których zostawałam jego żoną ![]() Ale i tak nic nie pobije N'Sync -- J.C miodzio ![]() Angelo z Kelly family przypominał mi prosiaka. Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam do dziś gzdieś pochowane. Ja namioty z kocy robiłam na balkonie wieszając na sznurkach od prania ![]() ja miałam czaro żółtą z palmą To był szał.Cytat:
A pamiętacie grę w Palanta i Podchody? |
||||
|
|
|
#90 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze ktoś faktycznie zebrał wszystkie cuda lat 90-tych razem
Czytając to znowu poczułam się jakbym miała nascie lat hihi, to były czasy
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

do dziś je uwielbiam, no i gofry- latem w budce były lody a zimą gofry
Chii z resztą też ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)

a my z moją przyjaciółką o tym tak marzyłyśmy, byłyśmy pewne,że kiedyś pojedziemy na ich koncert, wtargniemy na scenę i przykujemy się do A.J'a kajdankami
. Nasza-klasa? Doda? Prison Break? Fotka.pl?