|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |||
|
kosmitka
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fakt, że dziecko odsunęło pomysł na studia na późniejszy termin (lub żadny ). Zmieniają się jednak priorytety.Dzięki za podpowiedź .Powróciłam z weekendu z 3miasta, chciałam poszaleć na wyprzedażach, ale nie ma nic ciekawego. Portfel się cieszy .Miłego wieczoru.
Edytowane przez anciaahk Czas edycji: 2009-01-11 o 20:18 |
|||
|
|
|
#1562 |
|
Zadomowienie
|
Witam Dziewczeta
Dolaczam sie do watku od tygodna staramy sie z moim narzeczonym o malenstwo 24 stycznia mam dostac okres zobaczymy co z tego bedzie ale mam andzieje ze zobacze wynik pozytywny testu kiedy moge najszybciej zrobic test?:P albo badanie z krwi kiedy?
|
#1563 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
moje jabłuszka były dobre ale Twój przepis brzmi przepysznie. Następnym razem na pewno spróbuję. Dobrze, że mój mężuś przepada za nowościami kulinarnymi także w przyszłym tygodniu będą jabłuszka pieczone w cieście Jeszcze mam w planach wypróbować ananasy i banany pieczone w kokosie. Cytat:
Cytat:
Wynik będzie najpewniejszy w dniu spodziewanego okresu. |
||||
|
|
|
#1564 |
|
Rozeznanie
|
Ja zawsze polecam zrobić test w dniu spodziewanej miesiączki. Często jest tak, że test zrobiony przed terminem @ wychdodz pozytywny, a tu nagle okres...czyli dochodzi do naturalnego poronienia.
Zrób test 24stycznia z porannego moczu (test ciążowy), jest wtedy największe stężenie hormonów, a badanie krwi...chyba też 24 -jeśli @ nie przyjedzie rzecz jasna
|
|
|
|
#1565 |
|
Raczkowanie
|
[quote=gooha3;10397374]Przykro mi sie zrobiło i musze się komus wygadać.
W sumie to powinnam się cieszyc bo kolejna kleżanka ze studiów spodziewa się dzidziusia. Przed godziną dzwoniła do mnie z tą nowiną. Mi tak bardzo żal mojego ;( Dziwny jest ten los. Ktoś się nie spodziewa i nie chce to ma ![]() Moje pragnienie jest tak duże że co dzień tylko mysle o dziecku. Powoli to zaczyna iść w złym kierunku. Planowałam jechac na konsultacje na studia w przyszłym tygodniu, a tu okazało się że wtedy bedzie najlepszy czas na dzidziusia i już mam ochote przekładac studia. Mam indywidualny tryb studiowania i odemnie zalezy kiedy tam pojade. Z jednej strony chce dzidziusia a z drugiej nie chce zeby to było tak z "premedytacją" zaplanowane, że to musi teraz być. Czy Wy też tak macie?? Nie chce planowania typu : " trzeba teraz się kochac, a teraz nie ..." Mineło juz troche czasu od poronienia, myślałam że już wszystko ok. Dzis znowu się rozkleiłam ;( 4 bliskie mi osoby spodziewają sie dziecka a ja niepotrafie cieszyc sie ich szczesciem bo się rozklejam. To nie tak miało być Miałyśmy razem omawiać wpólne problemy. Ja teraz nie chce ich słuchac jak dyskutują o swoich dolegliwościach. Nawet nie mam z kim pogadać. Siedze sama w domu nad książkami i pracą mgr a w głowie pustka nic się nie chce, cholernie smutno i przykro. Nie chce mi się kończyć tych studiów, nie mam już siły !!! ![]() ... Bardzo mi przykro ![]() Nie przeżylam tego co Ty, ale domyślam się jak się czujesz. Też ciężko mi słuchać znajomych o tym jak karmią, jak maluchy rosną lub jakie mają odczucia w ciąży ( jakoś wszyscy są teraz w okresie rozrodczym). Uciekam do domu siedzę i nic nie mogę zrobić, choć naprawdę mam ważne sprawy do pozałatwiania ciągle myślę o dziecku. I jak pomyślę to właściwie to nie jest dobry czas na dziecko (podobno nigdy nie jest) i też nigdy nie chciałam "robić" dziecko na zawołanie, na termin (wyliczać dni itd) ale mam stracha, że jeżali teraz się nie uda to potem może być problem, bo będę musiała znowu brać hormony (żeby mi nie urosły kolejne torbiele, które już miałam operowane)... Już raz leczyłam depresję... była ona spowodowana zbyt silnym instynktem macierzyńskim. Walczę z sobą, żeby znowu się nie wpakować w dołek z którego cięzko wyjść. Uważaj na siebie. Pozdrawiam.
|
#1566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektórzy mówią, że po dziecku bóle miesiączkowe łagodnieją Cytat:
Stąd moje zastanowienie ![]() Teraz pozostaje mi czekać... Zastanawiam się czy robić test znowu za kilka dni czy betę ![]() Właśnie dziewczyny - jak to jest z tym badaniem z krwi - czy w każdym laboratorium robią betę ? Bo ja trochę zielona jestem w tym temacie A i ile orientacyjnie to kosztuje ?
|
|
#1567 |
|
Zadomowienie
|
no to zrobie tak jak radzicie w dniu spodziewanej @.. ale nie moge sie doczekac..jeszcze 2 tygodniu do dnia w ktorym zrobie test.. maskara nie wytrzymam tego ;p
3mam za was wszystkie kciuki * i za siebie oczywiscie![]()
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
U mnie dalej brak miesiączki. Jutro robie test i zobaczymy co będzie.. Dalej czuje napięcie w podbrzuszu, mam wzdęcia i dzisiaj podczas pobytu na uczelni w bufecie poczułam zapach jakiegoś mięsa i zrobiło mi się słabo. Wystraszyłam się i wyszłam.. Temperatura spadła mi do 36,8 stopni.. miss.hot myślę, że jeżeli przez następne dwa dni nie dostaniesz miesiączki to powtórz test. A nóż będzie pozytywny
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1569 |
|
Raczkowanie
|
Agusia to ty teraz powinnas baraszkowac z mezusiem skoro za dwa tyg @
"Niektórzy mówią, że po dziecku bóle miesiączkowe łagodnieją Nic z tych rzeczy.U mnie jak i u moich dwoch starszych siostr po dziecku zrobilo sie przy @ piekło.Bol jak jasna chol***.Z tym ze one po urodzeniu nie brały antykow.Ja tak.Najstarsza sisi przy @ prawie zawsze pierwszego dnia wymiotuje z bolu. Po narodzinach i tak pewnie przejdziesz na jakies antyki(jesli zdecydujesz oczywiscie)Wtedy sie uspokoi z bolem.Narodziny nie maja nic wspolnego z bolesnoscia.Jam jest prawdziwy przyklad ![]() Bylismy na wosp-ie i padam z nog.Ja zanim poznalam T co roku kwestowalam z puszeczka.Swietna sprawa ![]() Lece juz spac bo juz mi sie oczka kleja. A dzis pełnia wiec wykorzystajcie ja laseczki(te mogace i nie meczace sie z @ )
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1571 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, ja zamierzam rozpocząć starania we wrześniu, zaraz jak tylko podpiszę umowę na okres nieokreślony, urodziłam córcię na studiach, byłam bardzo szczęśliwa ale było mi trochę żal jak moje koleżanki szły do pracy a ja w pieluchach w dodatku sama bo mąż co 2 tyg na jeden dzień w domu. Na szczęście udało mi się znaleźć pracę i moja pociecha ma 4 lata, więc czas na rodzeństwo dla niej, czekam do września bo po co mam rezygnować z bardzo fajnej pracy dla dziecka jak mogę mieć jedno i drugie i spokojnie sobie na wychowawczym czekać...po studiach to była straszna nerwówka, bez doświadczenia...a już z dzieckiem. Ale na szczęście wszystko się ułozyło
|
|
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
Dzis moj 3dc, wiec caly cykl przede mna. Wlasnie zamowilam na Allegro 10 testow owulacyjnych i 6 ciazowych ![]() Musze sie przekonac czy moje cykle sa owulacyjne po ciazy (nadal karmie piersia - niby tylko raz dziennie, ale jednak). Z przesylka wyszlo lacznie 30zl. Ostatnim razem w aptece zostawilam prawie tyle, jak zakupilam tylko 2 testy ciazowe.
|
|
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
AKCJA MIKOŁAJOWA !!! Mikołaju nasz kochany, na fasolki dziś czekamy. Więc gdy śnieżny pada puszek, niech nam wpadnie też okruszek! Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów, proszę o pisanie do mnie na pirv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek. Pozdrawiam malin30 Niech zimowy dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 34 staraczki: KALWI23 - (Magda, 25 lat, Cieszyn) staranka zawieszone kees26 - (Karolina, 28 lat, Poznań) staranka zawieszone PatkaM84 - (Patrycja, 24 lata, Szczecin) staranka zawieszone Equita - (Maja, 29 lat, Austria) staranka zawieszone Eleonorka947 - (Aneta, 26 lat, Warszawa) cykl 2, last @ 5.10 kitka888 - (Małgosia, 22 lata, Gdańsk) cykl 1, last @ 14.10 gusiec - (Agnieszka, 26 lat, Buenos Aires) cykl 15, last @ 19.10 amarylis29 - (Marta, 29 lat, Poznań) cykl 3, last @ 24.10 Novida - (Agnieszka, 30 lat, Dublin) cykl 2, last @ 25.10 dana260 - (Marzena, 31 lat, Warszawa), cykl 1, last @ 8.11 aliisanka - (Ala, 27 lat, Wrocław), cykl 4, last @ 14.11 "N@sty" - (Ania, 25 lat, Manchester) cykl 9, last @ 18.11 DDosiek - (Dorota, 24 lata, Biała Podlaska) cykl 2, last @ 6.12 Sylwiaaa88 - (Sylwia, 20 lat, Włocławek) cykl 3, last @ 6.12 kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 1, last @ 8.12 Sweet_jelly - (Malwina, 22 lata, Kujawsko-pomorskie) cykl 1, last @ 12.12 miss.hot - (Monia, 26 lat, Lublin) cykl 1, last @ 13.12 kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) cykl 1, last @ 14.12 precious_81 - (Justyna, lat 27) cykl 2, last. @ 16.12 dominikaaK - (Dominika, 21 lat, Łódź) cykl 5, last @ 17.12 basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) cykl 3, last @ 18.12 nina_k - (Maria, 29 lat, centrum) cykl 1, last @ 20.12 dramaturgia prostactwa - (Natalia, 22 lata, Chrzanów) cykl 1, last @ 20.12 ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) cykl 3, last @ 21.12 yolanda9 - (Jola, 27 lat, Pomorze) cykl 5, last @ 23.12 Milibili - (Magda, 22 lata, Śląsk) cykl 2, last @ 30.12 Nika1980 - (Dominika, 28 lat, Rotterdam) cykl 1(5), last @ 3.01 fleurdelacour - (Pola, 29 lat, UK) cykl 6, last @ 3.01 sweetpinky - (Martyna, 24 lata, Radom) cykl 4, last @ 5.01 memka87 - (Magdalena, 21 lat, UK) cykl 2, last @ 5.01 dra - (Daria, 22 lata, Wlkp.) cykl 9, last @ 6.01 malin30- (Magda, 32 lata, Słupsk) cykl 2, last @ 7.01 anciaahk - (Ania, 28 lat, Mazury) cykl 3, last @ 7.01 celka2000 - (Celina, 28 lat, Dolnośląskie) cykl 3, last @ 9.01 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) *kaalinaa* – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 29 czerwca 2009) Ania0104 – gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin – 13 lipca 2009) erysipelothrix – gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach (termin – 15 lipca 2009) Gizmiatko – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 lipca 2009) BASIA3333 – gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach (termin – 7 września 2009) czekoladka21 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu Ainka11111 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach Cassandra 23 – gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach aaassssiiiikkkk – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu maugoszatka – gratulujemy! dwie kreseczki po 6 cyklach Karola_82 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach gosiaczekdm – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach magdzia50 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu adaikaka – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach IwonkaAnna83 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach Foka29 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu Na liście występuje kolor biały: PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*] Nika1980 - Aniołek [*] agagmm23 - Aniołek [*]
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę o aktualizację listy->
Sweet_Jelly, @10.01.2009 cykl okazał się być 30 dniowy-w sobotę zaczął mi się @.Więc nie jest tak źle jak na 1 cykl bez tabletek.Słyszałam że dziewczynom o wydłużał się o więcej dni ..u mnie tylko o2.
|
#1576 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie przejmuj sie tak, choć nastawienie w pierwszym miesiącu jest największe. Potem juz trochę spada, co w sumie ułatwia sprawę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
To może leć na betę, ona jest najpewniejsza. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widziałąm Twoje zdjęcia na ciążowych fotkach(przeszukuje cały wątek w celu odnalezienia jak najwcześniej wystających brzuszków - bo juz by się chciało pochwalić), śliczna z Ciebie kobieta. Dobrej nocki. Odezwe sie jutro jak się wyśpię.
|
|
#1577 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że moje @ są w miarę do wytrzymania ![]() Cytat:
Cytat:
A najlepsze jak kupiła w aptece ostatnio 2 testy ciążowe i 5 owulacyjnych - ciążowe 14,95 zł/szt, a owulacyjne 22.50. Potem te owulacyjne widziałam w aptece internetowej po 16,50, a najlepsze jak małż mi wczoraj testy ciążowe kupował w innej aptece za te same zapłacił 7,95 szt czyli 100% przebitki mają ![]() Już po nic nie pójdę do tamtej apteki Cytat:
Póki co poczekam do środy i powtórzę test, a potem najwyżej beta
|
|
#1578 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale fakt , najlepiej zrobić w dniu spodziewanej @ z rana z powodu stężenia hormonów. Cytat:
Cytat:
a jaką masz temperaturkę w pierwszej fazie cyklu, bo jeśli bardzo niską to 36,8 również może być ciążowe. no nic...czekamy Cytat:
![]() Dziewczynki , idę sprzątać. nasze mieszkanko jest na sprzedaż i teraz ciągle ktoś przychodzi je oglądać, więc musi być ładnie i porządek... odezwę się jak siądę z kawusią po sprzątaniu tymczasem miłego poniedziałku!
|
|
|
#1579 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
w tym tygodniu ma przyjść @, a że jak przestałam myśleć, że jestem w ciąży (ta babska psycha) to objawy na @ zaczęły być wyraźne więc czekam a jak pójdzie już sobie to do dzieła, ale staram się jakoś wyluzować, bo potem tylko smutek i rozczarowanie, że nie. co z tego, że chcielibyśmy już - będzie jak będzie (byleby jak najszybciej
|
|
#1580 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry dziewczynki!
Troche mnie nie bylo. Swieta w Polsce, pozniej tydzien na nartach na Slowacji. Wrocilismy w ubiegla srode do domu. Musialam sie troche otrzasnac, wrocic do pracy i znowu przestawic na Finlandie. Dosiek, Kochana, nie mialam okazji pogratulowac! Sciskam mocno! Moja IUI nie udala sie, ale i tak czulam, ze nic z tego, raz, ze statystyki mowia same za siebie i pierwsza sie nie udaje a dwa jakos po prostu wiedzialam, ze nic z tego nie wyjdzie. No i mam. Nie wiem co teraz robic. W glowie pustka. milego poniedzialku Kochane!
|
#1581 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
, bo mimo, że temp spadła to nadal jest wysoka...zreszta na innym wątku Wizażanka, która miała w drugiej fazie cyklu temperatury na poziomie 36.6 też jest w ciąży Wszystko zależy od tego jakie temperatury są w pierwszej fazie i jeśli są niskie to wcale nie jest powiedziane, że w ciązy mają być w okolicach 37 stopni....Cytat:
Cytat:
![]() Miłego dnia Dziewczyny!! |
||||
|
|
|
#1582 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oby szybko zleciały te dni.
|
|||
|
|
|
#1583 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki i nawzajem - też trzymam
oby - a potem do dzieła
|
|
#1584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w ten słoneczny poranek.Włąściwie prawie południe
![]() Cytat:
To może czas na druga IUI? Te ju bywaja bardziej prawdopodobne. Tylko wiadomo, koszt się ponosi ... Eh,, żeby te starania były w końcu finansowane prze NFZ chociaż w części. przecież podobno mamy politykę prorodzinną. Zmykam na śniadanko. a potem powoli do pracy. oj , tak się nie chce... Ale zajade so carefoura. Ponoć sa duże obniżki. Tylko ciekawe co maja w tych promocjach..
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobitki! Jestem w pracy, oczywiście temat ciążowy nie był poruszany. Poczekam do czwartku, bo wtedy mamy imieniny koleżanki, a ja oczywiście podziękuję za wino i na pewno zaczną się pytania.
DDosiek, najlepsze ciasto francuskie mają w Lidlu.
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cześć Araczku nasz kochany!!!!!!!
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
DDosiek, czy ja mogę wreszcie przenieść Cię na dolną listę zafasolkowanych?
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczorajszy dzień przeleżałam z mężem w łóżku tylko robiliśmy przerwy na jedzenie, siusiu i mizianka ![]() lubię takie dni ![]() a dziś musiałam podjechać na chwilkę do pracy i mogę teraz dalej się byczyć ![]() tempka podczas @ wahała się między 36.3 i 36.4 a dziś wzrosła do 36.5 (dziś jest mój 8 dzień cyklu)
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
to będę musiała go poszukać. Gotowe ciasto francuskie do super sprawa..Przychodzą goście a ty rozkładasz ciacho..wsypujesz owoce, posypujesz je kisielem i po kwadransie masz pyszną struclę
.............. Wczoraj był u nas szwagier ze szwagierką -brat mojego męża z żoną..Mąż powiedział mi wieczorem że jego brat jak mnie zobaczył to zapytał się czy w ciąży nie jestem??? ![]() A oni nie wiedzą o naszych staraniach! po prostu utyłam przez święta ,oni nas przez święta nie widzieli i tak mu do głowy przyszło... Trochę szkoda że nie jestem!
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam niestety tak samo też przez święta przytyłam, teraz przy wzroście 162 cm ważę 67 kg i też się każdy pyta czy jestem w ciąży, mimo iż dużego brzucha nie mam, ehhh....cały czas sobie powtarzam, że po ciąży wezmę się za siebie i doprowadzę do stanu jak ważyłam 50 kg bo teraz nie chcę się odchudzać jak się staramy.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.

Twoja tez

.

od tygodna staramy sie z moim narzeczonym o malenstwo

A i ile orientacyjnie to kosztuje ?

, bo mimo, że temp spadła to nadal jest wysoka...zreszta na innym wątku Wizażanka, która miała w drugiej fazie cyklu temperatury na poziomie 36.6 też jest w ciąży