Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-12, 15:57   #571
malwa1234
Raczkowanie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Cytat:
Napisane przez Goo100 Pokaż wiadomość
a mnie zaczely rosnac wlosz na brzuchu!!!! okropne i nieapetyczne
Tez mam ten problem cały brzuch tako owłosiony jak u małpy mam nadzieje ze na piersiach nie wyrosna
Stary 2009-01-12, 16:00   #572
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
a TŻ właśnie dzwonił niby na miasto wychodzi no i że zadzwoni za 4 h haha... a ja myślę że zadzwoni z lotniska w Katowicach bo ma do syna zadzwonić ze wraca
i potem do domku nie mówił kiedy wraca zebym się nie stresowałą podróża a jak tak nic nie wiem to się bardziej denerwuje i czekam jak głupia kurde jakieś motyle ma w brzuchu
pozdrow od nas meza i pozadnie go zgwalc hihihi

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Nie wiem czy wiece, ale Amelie, to są straszne wady genetyczne rączek, takie kikuty lub całkowity ich brak Nie wiem jak rodzice mogą nadawać imię Amelia. Jest np. amelia prawej ręki itp. tzn. kikut prawej ręki Dla mnie coś strasznego Czy obustronne amelie itp.
moja siostrzyczka (11 miesiecy) ma na imie Amelka ja uwazam ze to sliczne imie dla dziewczynki sama jej wybieralam imie z reszta tak samo mojej 6 letniej siostrze Julci to sa (byly) imiona dla moich coreczek, ale stalo sie inaczej

wcale nie kojarze Amelki z kikutem, z reszta nikt z moich krewnych i znajomych tak nie kojarzy imienia

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość

wczoraj zlapal mnie taki bol .. poprostu niedoopisania..

jakby ciagniecie w brzuchu i w plecach.. tak bolalo ze wkoncu zrobilo mi sie czarno przed oczami(ale to wcale nie chwilowe zaciemienie.. tylko dlugie trwalo z 5 min conajmiej) tz musial mnie odprowadzic do lawki.. zebym sobie usiadla.. bo ja nic nie widzialam:O..
posiedzialam troche i przeszlo..
Gdybym tego nie zrobila chyba bym
Wkoncu sie odezwalas myslalam ze sie tam pozabijaliscie dobrze ze sobie wszystko wyjasniliscie

Cytat:
a mnie zaczely rosnac wlosz na brzuchu!!!! okropne i nieapetyczne
oj mnie tak samo u mnie jasne jak u swinki pozatym takie geste ze sie moj tz smieje ze zarosne zachwile i bedzie mnie szukal

Cytat:
Napisane przez Karola_82 Pokaż wiadomość
wczoraj robilam gofry z bita smietana i konfotura wisniowa, pychota a dzis mam ochote na nalesniki z serem i cynamonem, obowiazkowo odpiekane na masle

Cytat:
no ja tez mam duzo tego sluzu..
infekcji chyba nie mam.. bo zadnego pieczenia swedzenia nie mam.. takze chyba okej..
chcialam isc do ginekologa to polozna powiedziala ze nie ma takiej otrzeby skoro sie nic nie dzieje..
a ja mowie ze chcialabym zbadac czy nie mam infekcji czy wszystko okej z szyjka..
a ona..''cos sie dzieje?'' ja mowie ze nie.. ale ze sie boje i chce sie zbadac..a ona jesli sie nic nie dzieje nie ma takiej potrzeby
i taka z nimi gadka..
Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Wy tam macie faktycznie z tą służbą zdrowia A niby CO ma się dziać żeby lekarz obejrzał... przecież sama nie ocenisz stanu swojej szyjki. Ja w tej chwili mam już mniej śluzu niż na początku ale to chyba indywidualne
no sluzba zdrowia bardzo fajna cisnienie, mocz i krew u mnie w szpitalu jak robilam usg w tamtym tygodniu to powiedziala polozna ze wszystko ladnie peknie wyglada wiec wiecej nie bedzie potrzebnych na cale szczescie chodze jeszcze prywatnie i nie umre na zawal

Cytat:
Dziewczyznki cos nacisnelam na klawiatorze i wsyzstko mi sie poprzestawialo. Jak wciskam Z to pojawia sie Y i odwrotnie. Pogubilam znaki interpunkcyjne i polskie litery. Pomozcie
tez tak mam czasem nie wiem co sie moze dziac

Cytat:
Napisane przez milenka1983 Pokaż wiadomość
Witam Was
My tez Was bardzo serdecznie witamy

Cytat:
no wlasnie.. ale czytalam na watku.. ''anglia'' ze ..i jedna z wizazanek napisala ze poszla do gina.. bo dostala jakiejs infekcji i mowi ze ma infekcje jakas ze swedzi piecze wytrzymac nie moze(tez w ciazy)..a lekarz.. nie uzyl nawet slowa ''pochwa'' tylko zastapim je ''oo tam na dole'';] dal jej masc kazal sie smarowac 2 tyg. po 2 razy dziennie i nawet tam nie zajrzaj...kurde przeciez ginekolog po to jest zeby tam zajrzec.. ja nie wiem co za kraj..
co prawda to prawda chyba tylko polozne mowia normalnie o pipce lekarze sie czerwienia i wogole

************************* **

A ja mamuski dzisiaj po pierwszych zajeciach w szkole rodzenia Bardzo mi sie podobaly i mojemy tz tez.... chciaz na tych pierwszych zajeciach wiecej teoretyki, ale duzo rzeczy sie mozna dowiedziec nauczylam sie jak cwiczyc miesnie pecherza moczowego poprawiac krazenie nozek (ktore dziala roaniez na lepsze krazenie na brzuszku)... potrzebne rzeczy o spaniu i wstawaniu z lozka ogolnie mielismy spotkanie z fizykoterapeutka, dietetyczka, polozna i facetka z ubezpieczenia ....
ogolnie jest 6 zajec.... nastepne mam za 2 miesiace i wtedy zaczynam juz praktyczne... ktore beda sie powtarzac co tydzien.... jedno bedzie odnosnie porodu (techniki oddychania, relaksu i wybor pozycji rodzenia) , nastepne odnosnie karmienia piersia, techniki reagowania na stres i bole.... a pozniej dwa spotkania odnosnie pielegnacji dzidziusia

ja jestem zadowolona ....

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 16:01   #573
milenka1983
Przyczajenie

GG do milenka1983

Cytat:
no wlasnie.. ale czytalam na watku.. ''anglia'' ze ..i jedna z wizazanek napisala ze poszla do gina.. bo dostala jakiejs infekcji i mowi ze ma infekcje jakas ze swedzi piecze wytrzymac nie moze(tez w ciazy)..a lekarz.. nie uzyl nawet slowa ''pochwa'' tylko zastapim je ''oo tam na dole'';] dal jej masc kazal sie smarowac 2 tyg. po 2 razy dziennie i nawet tam nie zajrzaj...kurde przeciez ginekolog po to jest zeby tam zajrzec.. ja nie wiem co za kraj..

KATASTROFFFAAA NIC TYLKO TAKICH LEKARZY!!!

Pukasz
i wtedy rozbiegane
cztery dłonie
pędza ci na spotkanie
Porzucamy starania
o cztery ściany
dach nad głową
Rodzice debiutanci
niezgrabnie drepczemy
na progu
milenka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 16:02   #574
malwa1234
Raczkowanie

Cytat:
Wyczytalam ze wlosy rosna na chopca. Czy jakas mamusia dziewuszki tez tak ma? Moze ja synka bede miala?
Widocznie to prawda ja mam miec synka a moj brzuch wyglada strasznie az sie wstydze na usg
Stary 2009-01-12, 16:10   #575
milenka1983
Przyczajenie

GG do milenka1983

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Witaj! Zapraszamy Podaj swoje namiary do Kathi75 Wpiszę Cię na listę Ale fajnie coraz nas więcej

Cytat:
Milenka, witaj
Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość

My tez Was bardzo serdecznie witamy

Dziękuję Wam serdecznie

Pukasz
i wtedy rozbiegane
cztery dłonie
pędza ci na spotkanie
Porzucamy starania
o cztery ściany
dach nad głową
Rodzice debiutanci
niezgrabnie drepczemy
na progu

Edytowane przez milenka1983
Czas edycji: 2009-01-12 o 16:11
Stary 2009-01-12, 16:11   #576
malwa1234
Raczkowanie

Cytat:
tak nastepne wizyty mam tylko badanie krwi, moczu i cisnienie.. i rozmowy z lekarzem
jesli cos jest nie tak.. to zapewne usg ale tak to same anc
Ja bym za wszelka cene walczyła o to usg przy lkazdej wizycie przeciem raz w miesiacu lekarz musi zmierzyc dzidzie i powiedziec ile wazy i czy prawidłowo sie rozwija bo podczas samej rozmowy to nic sie nie dowiesz o synku.
Stary 2009-01-12, 16:13   #577
malwa1234
Raczkowanie

witaj Milenka a wiesz juz moze czy syn czy corka?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-12, 16:14   #578
poiglot91
Zakorzenienie

milenka no.. naprawde
juz tyle razy ich nawyzywalam w duchu.. ze nie wylicze hehe

pakusia to jednak poszlas fajnie!
a jak czesto masz zajecia?

malwa tu tak ciaza jest prowadzona.. ja tego nie zmienie.. codziennie rodzi tu wiele kobiet.. dzieci sa zdrowe.. i maja sie dobrze
takze sadze ze wiedza co robia
Stary 2009-01-12, 16:21   #579
milenka1983
Przyczajenie

GG do milenka1983

Cytat:
Napisane przez malwa1234 Pokaż wiadomość
witaj Milenka a wiesz juz moze czy syn czy corka?
Witam Niestety jeszcze nie wiemy czy będzie córcia czy synuś. Jeszcze musimy się uzbroić w cierpliwość... w połowie lutego bede miec usg 3d i wtedy (mam nadzieje) Maluszek pokaże się mam w całości .
Jeszcze przed ciążą doszliśmy z TZ do wniosku, że nieważne co się urodzi byle by zdrowe było
No, ale wiadomo... marzenia inna sprawa

Pukasz
i wtedy rozbiegane
cztery dłonie
pędza ci na spotkanie
Porzucamy starania
o cztery ściany
dach nad głową
Rodzice debiutanci
niezgrabnie drepczemy
na progu
Stary 2009-01-12, 16:22   #580
malwa1234
Raczkowanie

Cytat:
milenka no.. naprawde
juz tyle razy ich nawyzywalam w duchu.. ze nie wylicze hehe

pakusia to jednak poszlas fajnie!
a jak czesto masz zajecia?

malwa tu tak ciaza jest prowadzona.. ja tego nie zmienie.. codziennie rodzi tu wiele kobiet.. dzieci sa zdrowe.. i maja sie dobrze
takze sadze ze wiedza co robia
Wiadomo lekarz to lekarz wie co robi ale ja bym była niespokojna gdybym nie miała robionego usg zawsze to lepiej jak sie zobaczy na własne oczy ze dzidzia sie rusza i wogole no ale trudno nie zawsze jest tak jak chcemy,najwazniejsze aby dzidzius był zdrowy i prawidłowo sie rozwijał
Stary 2009-01-12, 16:24   #581
malwa1234
Raczkowanie

Cytat:
Witam Niestety jeszcze nie wiemy czy będzie córcia czy synuś. Jeszcze musimy się uzbroić w cierpliwość... w połowie lutego bede miec usg 3d i wtedy (mam nadzieje) Maluszek pokaże się mam w całości .
Jeszcze przed ciążą doszliśmy z TZ do wniosku, że nieważne co się urodzi byle by zdrowe było
No, ale wiadomo... marzenia inna sprawa
Ja liczyłam na to ze w 16tyg juz sie dowiem ale niestety tak nie było.#dni przed wyjazdem do Belgii poszłam na badanie w Polsce do mojego gina to był koniec 19-go tyg i mi powiedział ze synek tak jak chcielismy ale jakby była corka to tez byłoby fajnie bo mi pierwsze jest obojetne
Stary 2009-01-12, 16:24   #582
gabriellao0
Zakorzenienie

A może brzusie "zarastają aby dzidziom cieplej było"? Bo tak jak kojarzę koleżanki które miały wielkie brzuchy wiosna-lato to nie miały kłaczków a widzę, że jesienno-zimowe brzusie "zarastają"
Włoski też mam, one rosną do pewnego momentu i stop. Ani nie robią sie dłuższe ani gęstsze ani nie ciemnieją. Bynajmniej mi.

Cytat:
Rany
Gabi, woow pięknie umięśniony brzuszek miałaś Rany, ile ja lat pracowałam na kaloryferek, zero efektów Nie mam żadnej tendencji do budowania mięśni... a jak schudnę to brzuch się zapada i wszystkie żebra sterczą, nic poza tym...Fakt że u mnie odzywa się była anoreksja chociaż teraz i tak nie jest tak źle. Marudzę bo marudzę ale nie próbuję się odchudzać czy głodzić, trudno katowaniem zajmę się później Widywałam gorsze przypadki ciężarnych, głodzących się żeby tylko nie przytyć, ze mną jeszcze nie jest źle
...
No wiesz ja zaczęłam pływać mając lat 5-7??? Wyrobienie mięśni (i to nawet zbyt dużych jak na kobietę która chce tylko "ładnie" wyglądać) trwa u mnie bardzo krótko. Także u mnie np. siłownia odpada. Nigdy też nie miałam anoreksji i innych takich, a to jak wiadomo niszczy cały organizm. Mięśnie również
Pamiętaj jednak, że kobieta powinna mieć ciut tłuszczyku bo wtedy jest taka apetyczna!
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 16:24   #583
poiglot91
Zakorzenienie

dzidzius naszczescie moj jest ruchliwy.. i od kad zaczelam czuc ruchy (od 17 tyg) to ruszal sie zawsze dzien w ddzien.. nigdy nie bylo dnia zebym nic nie czula dlatego jestem spokojna.. jak nie bede go czula to pojade do lekaarza
Stary 2009-01-12, 16:38   #584
malwa1234
Raczkowanie

Cytat:
dzidzius naszczescie moj jest ruchliwy.. i od kad zaczelam czuc ruchy (od 17 tyg) to ruszal sie zawsze dzien w ddzien.. nigdy nie bylo dnia zebym nic nie czula dlatego jestem spokojna.. jak nie bede go czula to pojade do lekaarza
Ja jeszcze nie czuje a na usg widziałam jak dzidzius ucieka szybciutko jak szczurek moze lada dzien to nastapi?przeciez to juz 20-ty tydzien
Stary 2009-01-12, 16:39   #585
milenka1983
Przyczajenie

GG do milenka1983

Właśnie miałam Was pytać... Od kiedy i w jaki sposób czułyście pierwsze ruchy Maluszka????
To moja pierwsza ciąża i w sumie to nawet nie wiem czego moge sie "spodziewać':rolleyes : Może to co odczuwam to są właśnie jego ruchy??? Ale, qrcze... trudne są do opisania

Pukasz
i wtedy rozbiegane
cztery dłonie
pędza ci na spotkanie
Porzucamy starania
o cztery ściany
dach nad głową
Rodzice debiutanci
niezgrabnie drepczemy
na progu
Stary 2009-01-12, 16:42   #586
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie miałam Was pytać... Od kiedy i w jaki sposób czułyście pierwsze ruchy Maluszka????
To moja pierwsza ciąża i w sumie to nawet nie wiem czego moge sie "spodziewać':rolleyes : Może to co odczuwam to są właśnie jego ruchy??? Ale, qrcze... trudne są do opisania
ja w 17...
tez sie balam ze pomyle te ruchy z jakimis..''skurczami'' czy cyzms
albo przeocze.. ale od razu wiedzialam ze to ,to !
uczucie wspaniale i jednoczesnie trudne do opisania..tak jakby ktos cie pukal w brzuszek tyle ze od wewnetrzen jstrony...
i tak jakby ktos puszczal banki mydlane w brzuszku
Ja od razu tez je widzialam ''tak podskoczyl mi brzuszek kilka razy''
Stary 2009-01-12, 16:43   #587
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja czuje ruchy ale rzadko

te banki tez czuje smieszne uczycie ciekawe co one znacza?

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2009-01-12 o 16:45
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 16:47   #588
Goo100
Raczkowanie

Cytat:
Powiem Ci ze jak poczujesz pierwsze ruchy to bedziesz wiedziala ze to to. To jest uczucie ktorego nie da sie pomylic. Ja nigdy nie czulam babelkow jak to niektore dziewczynz opisuja. Na poczatku to bylo takie puk puk od srodka. A teraz widze jak sie cos przesowa pod skora na brzuchu. To jest super
Goo100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 16:51   #589
milenka1983
Przyczajenie

GG do milenka1983

Cytat:
ja w 17...
tez sie balam ze pomyle te ruchy z jakimis..''skurczami'' czy cyzms
albo przeocze.. ale od razu wiedzialam ze to ,to !
uczucie wspaniale i jednoczesnie trudne do opisania..tak jakby ktos cie pukal w brzuszek tyle ze od wewnetrzen jstrony...
i tak jakby ktos puszczal banki mydlane w brzuszku
Ja od razu tez je widzialam ''tak podskoczyl mi brzuszek kilka razy''
Własnie tego się obawiam Że nie bede wiedziała, że to "to"... ale właśnie ponoć przyszłe mamy wiedzą na 100% ze to ten moment, kiedy Dzidziuś "zapuka" po raz pierwszy. Więc chyba do mnie jeszcze nie pukał , bo na 100% nie jestem pewna...

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja czuje ruchy ale rzadko

te banki tez czuje smieszne uczycie ciekawe co one znacza?
To chyba znaczy że Twój Maluszek daje Ci na razie odetchnąć

Pukasz
i wtedy rozbiegane
cztery dłonie
pędza ci na spotkanie
Porzucamy starania
o cztery ściany
dach nad głową
Rodzice debiutanci
niezgrabnie drepczemy
na progu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-12, 16:53   #590
milenka1983
Przyczajenie

GG do milenka1983

Cytat:
Powiem Ci ze jak poczujesz pierwsze ruchy to bedziesz wiedziala ze to to. To jest uczucie ktorego nie da sie pomylic. Ja nigdy nie czulam babelkow jak to niektore dziewczynz opisuja. Na poczatku to bylo takie puk puk od srodka. A teraz widze jak sie cos przesowa pod skora na brzuchu. To jest super
Już nie moge sie doczekać

Pukasz
i wtedy rozbiegane
cztery dłonie
pędza ci na spotkanie
Porzucamy starania
o cztery ściany
dach nad głową
Rodzice debiutanci
niezgrabnie drepczemy
na progu
Stary 2009-01-12, 17:03   #591
poiglot91
Zakorzenienie

hihi jiuz niedlugo
Stary 2009-01-12, 17:45   #592
Małgosia:)
Wtajemniczenie

a ja nie od początku wiedziałam że to to... najpierw mnie to smyrało tak delikatnie od środka. Później raz (w czasie kąpieli) poczułam takiego delikatnego pstryczka. Ale nie byłam pewna czy to to, za kilka dni, wieczorem znów pstryczki - kilka w ciągu kilkunastu minut... nadal nie byłam pewna. Jak zaczął mnie regularnie kilka razy dziennie podkopywać to wiedziałam, że i te, i poprzednie i te to dzidziuś. Oczywiście teraz są mocniejsze, ale TŻ jeszcze nie czuje

Jak byłąm na usg w piątek, to najpierw Antoś spał, a później jak się obudził, widziałam jak sobie "Pływa", a potem jak żabka odbija się od mojego brzucha i skacze... i czułąm w brzuchu, jak się "przelewał" i jak kopał. Śmieszne uczucie, widzieć na monitorze i czuć zarazem.

Zaraz Wam wkleje co jeszcze dokupiłam.. i to by było na tyle w styczniu.

W lutym poświęcam kasę na siebie i potrzebne rzeczy okołoporodowe i szpitalne...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 17:50   #593
milenka1983
Przyczajenie

GG do milenka1983

jak tylko coś poczuje to dam znać : ehem::e hem:

Pukasz
i wtedy rozbiegane
cztery dłonie
pędza ci na spotkanie
Porzucamy starania
o cztery ściany
dach nad głową
Rodzice debiutanci
niezgrabnie drepczemy
na progu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-12, 17:54   #594
poiglot91
Zakorzenienie

juz niedlugo poczujesz
Stary 2009-01-12, 17:58   #595
boszenka69
Zakorzenienie

Hej Mamusie
Ja prosto z pracy... Ale jutro mam wolne i sobie z Wami posiedze caly dzionek

Apropos brzuszka... ja tez mam strasznie owlosiony! Mam wiecej wlosow na brzuchu od TZa!!! Juz teraz modle sie o to, zeby po ciazy zniknelo to choler stwo.

Dziewczynki czy Was tez tak potwornie meczy zgaga? Bo ja nie moge juz wytrzymac. Biore rennie i pomaga tylko na chwile Przed ciaza nigdy nie mialam, a teraz mam zgage przez wielkie "Z".
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 18:00   #596
Małgosia:)
Wtajemniczenie

ok wklejam

http://www.allegro.pl/item523459526_...ilotka_38.html

Czapeczka - druk niebieski

http://www.allegro.pl/item519064925_..._kolor_62.html

Koszulka - rozmiar 62, kolor: żółty

http://www.allegro.pl/item519064921_..._kolor_56.html

Kolor: seledynowy

http://www.allegro.pl/item517519918_..._76x76_cm.html

ananasowy z żyrafką....

i tyle
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 18:00   #597
gosikk_s
Zakorzenienie

Poiglot, rany żeby ginekolog był wstydliwy to ja pierwszy raz słyszę... i żeby pochwy nie obejrzał tylko w ciemno przepisywał leki. Jezuuuu co za kraj... a ile u Was kosztuje prywatna wizyta u gina? Bo ja bym nie przeżyła tam ciąży, chodziłabym prywatnie to pewne. A że kobiety przy takim, jak dla mnie braku opieki rodzą zdrowe dzieci to chyba cud. Zresztą, z tego co wiem to Polki przeważnie do kraju na badania jeżdżą a Angielki pewnie mają to w nosie, takie wychowanie.

Maugoszatka, a nie za blisko? Długo zamierzacie w nim mieszkać? Pomoc pomocą ale ja bym nie mogła mieszkać z rodzicami w jednym bloku, moja mama nie wychodziłaby od nas

Pakusia, no dokładnie, też bym chodziła prywatnie do gina, ja jestem chora jak przez 2 tygodnie usg nie mam No ale ponieważ mniej więcej co tyle coś mi się dzieje to akurat biegam Pobiję rekordy w ilości usg...

Gabi, to fakt że anoreksja niszczy tkankę mięśniową, ja teraz żebym się skichała nie wyrobię nowych. Ładnych parę lat ćwiczyłam w domu, ostatnimi czasy nawet chodziłam na siłownię, uparłam się że się umięśnię ale skąd byłam coraz słabsza i nic poza tym, zrezygnowałam po kilku miesiącach. A koleżanka ma tak jak Ty, wystarczy że parę razy poćwiczy i mięśnie na brzuchu ma jak kaloryferek, mogę tylko zazdrościć A jeśli chodzi o tłuszczyk, to mam go aż nadto na biodrach i udach i nie wydaje mi się ani trochę apetyczny...

Boszenka, ani razu jeszcze nie miałam zgagi i jak na razie nie mam żadnego włosa na brzuchu. Tfu tfu oby tak dalej...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm

Edytowane przez gosikk_s
Czas edycji: 2009-01-12 o 18:03
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 18:01   #598
poiglot91
Zakorzenienie

ja mam rzadko zgage.. naszczescie..

gosik wizyta u polskiego ginekologa.. jednego z najgorszych..(bo wyczytalam na forum troche o nim)a mialam sie tak wybrac...

kosztuje 50 funtow..
nie liczac oczywiscie usg itp.. sama wizyta

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-01-12 o 18:03
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 18:06   #599
boszenka69
Zakorzenienie

No to i tak niezle. Ja za wizyty prywatne u gina place 60 euro plus 80 euro za USG. Czyli spory wydatek :/ A Wy dziewczyny w PL chodzicie prywatnie do ginow? Bo zastanawiam sie czy od razu po powrocie do kraju isc do szpitala, w ktorym chce rodzic czy najpierw wybrac prywatnego gina?
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 18:12   #600
poiglot91
Zakorzenienie

cxzy ja wiem boszenko wychodzi mniej wiecej tyle samo funt stoji nieco wyzej niz eruo a sama wizyta 50 funtow to dla mnie duzo..
Usg okolo 50-60 funtow..
W polsce za takie pienidze mialabym kilka wizyt

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości