|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV
Cytat:
Mi na pierwszym teście taka wyszła. Poleciałam do apteki po drugi test, zrobiłam go na drugi dzień z rana, wyszła nadal blada kreseczka, ale wyraźniejsza niż poprzedniego dnia. 3 dni po pierwszym teście "sikanym" robiłam betę, która wskazała na 3 tydzień od zapłodnienia. Machaj nastepny teścik i chwal się tu szybko! |
|
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Celka, ale mnie teraz nastraszyłaś.. Jakbym nawet była to te wszystkie leki i zastrzyki mogły żle wpłynąć na dzidzie
Nie wiem już sama co robić. Mam coraz większą tą wysypkę. Prosze napisz jak u Ciebie występowała ta pokrzywka i w jakich miejscach ją dostałaś??
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciiiiiiiiiiiii nie zapeszamy....kochana jak się pogarsza to szybko to dermatologa !!!!!!!!!! nieleczona pokrzywka przerzuca się na organy wewnętrzne! mozna się udusić - tak powiedział nam lekarz kiedy moja siostra to miała- że jeszcze 3 godziny i zaczęłaby się dusić. moim zdaniem musisz szybko do lekarza!
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi troszkę też chce się spać, ale kawkę niedługo zaaplikuje i mam nadzieję że będzie lepiej ![]() Trzymam kciuki aby się zdecydowali na zakup ![]() Mi też czasami wychodzi jakaś wysypka w dodatku strasznie swędząca... MUszę iść do dermatologa, ale jakoś nigdy mi nie jest po drodze... A czy np. herbata z pokrzywy może wzmagać jakąś wysypkę?
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:ziewam :![]() ![]() nie mam pojęcia czy herbata z pokrzywy może wzmagać wysypkę. może masz po prostu przesuszoną skórę z powodu zimna? ja tak mam w zimę, często skóra mnie swędzi bo jest bardzo sucha od zimna. a na co się piję taką pokrzywową herbatkę? ja pijędużo rumianku. kiedyś przeczytałam artykuł o rumianku i to jest niezwykła roślinka- ma tyle pozytywnych właściwości!
|
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też dziś jakaś senna jestem, chyba muszę drugą kawkę wypić
|
|
#1687 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
czytam i czytam cały czas, ale nie wiem co pisać, jakoś tak nieswojo mi jest i smutno, że nie jestem w ciąży, że wyjazd mojego męża się zbliża ehh
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
Z przesuszenia to napewno nie jest, to jest takie skupisko krostek i im bardziej je drapie tym bardziej one się robią czerwone i coraz bardziej swędzące... Jak nie dotykam to jest ok, ale jak przejadę po tym ręką (nie drapiąc) albo po prostu materiał jakoś się przesunie to już od razu się uaktywniają... Muszę iść z tym do dermatologa, koniecznie.
Herbata z pokrzywy jest na oczyszczenie organizmu z toksyn, a ja ją piję szczególnie po to, aby poprawiła mi się konsycja włosów. No i cery przy okazji. O rumianku nic nie wyczytałam, ale narazie będe pić ytlko pokrzywę, bo co za dużo to niezdrowo
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe jak tam mój mąż w pracy hehehe pewnie gorzej niż ja....![]() Cytat:
Patka, już poczytałam o pokrzywie....nawet już wiem jak to będzie po holendersku, zamierzam poszukać i kupić! a tutaj o rumianku POLECAM "Rumianek jest cudownym ziołem działającym rozluźniająco na system nerwowy, jak i dobrodziejstwem dla układu pokarmowego. Doskonały dla niemowląt i dzieci, używany był setki lat temu. Rumianek dzięki swoim właściwościom leczniczym korzystnie wpływa na mięśnie całego organizmu, umożliwiając ich rozluźnienie. Cierpiącym na zaburzenia układu pokarmowego zaleca się picie herbatki rumiankowej, która łagodzi napięcia jamy brzusznej, pomaga w łagodzeniu kolki u niemowląt, rozładowywuje gazy, uśmierza ból brzucha. Poprzez regulowanie pracy jelit, rumianek pomaga w leczeniu zarówno rozwolnienia, jak i zatwardzenia. Rumianek znany jest od lat z łagodzenia wszelakich dolegliwości związanych z układem trawiennym, szczególnie jeśli chodzi o bóle żołądka związane z nerwowością, napięciem i stresem. Rumianek wpływa korzystnie na poprawę apetytu oraz przyspiesza trawienie. Zauważono, że olejki lotne zawarte w rumianku pomagają w zapobieganiu wrzodów, oraz przyspieszają proces gojenia się wrzodów już istniejących. Dlatego też rumianek można stosować wewnętrznie, jak i zewnętrznie. Właściwość olejków lotnych kreuje rumianek jako wspaniały, naturalny środek domowy na zapalenie żołądka, wrzody, oraz żylaki na nogach. Rumianek jest wysoce antyseptyczny, działający przeciwko bakteriom, między innymi dobry środek na pleśniawki (Candida albicans). Herbatka rumiankowa pomaga w obniżeniu gorączki i może być podawana w czasie grypy, przeziębienia, bólu gardła i kaszlu. Antyseptyczne olejki, znajdujące się w rumianku, łagodzą zapalenia pecherza moczowego. Rumianek pomaga w łagodzeniu mdłości w czasie ciąży, relaksuje spazmy macicy, łagodzi bóle miesiączkowe, redukuje objawy menopauzy, przynosi ulgę w czasie: zapalenia sutka, przedmiesiączkowego bólu głowy, migreny. Rumianek pomaga w przywracaniu miesiączki po długotrwałych stanch napięcia nerwowego. Herbatka z rumianku może być pita w czasie porodu, aby zrelaksować napięcie i zmniejszyć bóle skurczowe macicy. Jako ogólny środek przeciwbólowy, rumianek może być stosowany na bóle głowy, migreny, bóle zęba, bóle ucha, bóle mięśni podczas grypy, nerwobóle, bóle reumatyczne. Ostatnie badania dowiodły, że rumianek działa jako naturalny lek przeciwhistaminowy. Dlatego może być stosowany przy astmie, gorączce siennej, egzemie. Użyty zewnętrznie jest wspaniałym antyseptycznym lekiem na gojenie się ran, wrzodów, owrzodzeń, oparzeń. Parowe inhalacje pomagają łagodzić astmę, goraczkę sienną, katar, zapalenie zatok. Rumianek w postaci kremu rumiankowego jest używany na bolące sutki, w infekcjach dróg płciowych. Nasiadówki rumiankowe łagodzą hemoroidy i zapalenia pęcherza moczowego. Herbatka rumiankowa służy również do przemywania oczu, jest polecana przy takich skórnych chorobach jak egzema i grzybica."
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-01-14 o 10:52 |
||
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak byś sięzachowywała po wiadrze kawy ![]() ![]() Mój małż nigdy nie odczuwa zmian pogody - dla niego to dziwne jesli mówię, że źle sięczuję, bo niskie cieśnienie jest ![]() W sumie takiemu to dobrze Powiem Wam, że w sumie w tamtym cyklu nie nastawialiśmy się z małżem, że się uda - tylko raz były przytulanki bez zabezpieczenia ![]() Wczoraj uzgodnilismy, że staramy się w 100 % po @ Kupiłam testy owulacyjne, więc może to nam pomoże w jakimś stopniu
|
|
#1692 |
|
Zadomowienie
|
to ja chyba tez zaczne pic rumianek
jeszcze z 10 dni do planowanej @ tempke mialam wczoraj 36.8 dzisiaj skoczyla na36.9 mhm.. ja chce dzidziusia..;p
|
#1693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to trzymam kciuki za staranka Cytat:
pij pij- rumianek magiczne ziele a tempka ladna ładna
|
|
|
#1694 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczynki jesteście kochane
|
#1695 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki. No a te mdłości obiecujące. Cytat:
Tylko nie wiem, czy zyrtec można w trakcie ewentualnej ciąży. Cytat:
Cytat:
jak sie tak chciało, to teraz się męczcie ![]() Hi hi Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ten rumianek to z opisu wynika, ze jakieś cudo natury ![]() Skoro pomaga na żołądek i wszystko inne i mozna pić w ciąży, to sobie dziś kupię. Malinku, N@sty pisała kiedyś o zmianie danych. Tak mi się przynajmniej wydaje. Kobra, ja to bym Twojego męża jeszcze po głowie zdzieliła. Przepraszam, ze nie pocieszam, ale uważam, ze największą głupota jest wsiadanie za kierownice nawet po jednym piwku. A reszta mam nadzieję, że się ułoży. Ide się położyć, bo coś mnie nadal muli. Zjadłam suchą kromke chleba, zeby nie mieć pusto w żołądku, ale nic nie dało. Mam herbate imbirową, ale ona tak cuchnie, ze pomimo zamkniętego pudełka, zawiniętego w woreczek, jak otwieram szafkę, to można paść. Więc pewnie teraz od samego smrodu umre.
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prze chwilą wróciłam z krażenia po mieście w poszukiwaniu dermatologa. Oczywiście dzisiaj żaden nie przyjmuje prywatnie no i nawet państwowo.. Idzie się załamać.. Wczoraj w szpitalu lekarz powiedział, że nie widzi u mnie zmian w jamie ustnej i po zastrzyku kiedy zaczęło znikać wypuścił mnie do domu. Jakieś dwa lata temu miałam coś podobnego i dermatolog w razie gdyby po lekach jakie mi przepisał nie znikało dał mi skieroiwanie do szpitala. Na szczęście nie było mi potrzebne..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Cie nie strasze, to moze byc od wszystkiego. |
|
|
|
|
#1699 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry!
dziewuszki, przeczytalam na szybko co slychac u Was. Napisze pozniej cos wiecej ale co do rumianku sie zgadzam. Jak bylam mala i tylko zachorowalam dostawalam do picia rumianek lub lipe. Teraz tez mam rumianek w szafce i codziennie wieczorkiem sobie pije bo lubie ![]() kaaamila1 mam nadzieje, ze szybko znajdzie sie przyczyna Twojego uczulenia. Dosiek, wysypiaj sie ile wlezie. Koniecznie. KALWI23 maz wroci zanim sie obejzysz i zaczniecie staranka z sukcesem! sciskam!
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
Celka ja również mam w podobnych miejscach. Tylko, że jeszcze pojawiają mi się na twarzy, pieresiach, plecach i brzuchu. Na nogach mam mało, prawie nic.
Jak się podrapię czy dotknę to się pojawiają, ale wczoraj lekarz powiedział, że to normalne przy pokrzywie.
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
No faktycznie ten rumianek to cudo
ale narazie piję samą pokrzywę co by za dużo nie było nagle dla organizmu takich dobroci ![]() A ten zyrtec to nie jest na opryszczkę?? W każdym bądź razie raczej to kupię, chociaż jak nie drapię to jest dobrze, gorzej jak zacznę drapać... wtedy już do samych kości
|
|
#1702 |
|
Raczkowanie
|
Kolejny zrobie w sobote zeby mezusiowi pokazac te dwie krechy bo wczorajszy był po tajniacku robiony.
Mdlosci moga wystepowac wczesnie a to za sprawa wzrastajacego progresteronu ktory moze jej wywołac.To przez burze hormonalna. Dzis jest 1 dzien po terminie @ a tempka 37,3
|
#1703 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Hm... Nie kojarzę. Tak to jest, jak się o zmianę danych pisze w postach. Często można przegapić i dlatego lepiej jest pisać na priv.
|
|
#1704 |
|
Rozeznanie
|
juz zaparzam
dziewczyny znowy mnie przeziebienie bierze przeciez to skandal. rozloze sie na dni plodne. to samo bylo w zeszlym miesiacu. bylam tez chora w listopadzie. juz nie wiem, co mam robic. ubieram sie rozsadnie. na cebulke. czapke nosze. nawet actimele pije. juz nie mam sily
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wcześniej nie chorowałam, sporadycznie złapało mnie coś. Ostatnio to już przegięcie
|
|
|
|
#1706 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co - jak tak nas czytam to zaczynam uważać, że jesteśmy szalone
ale nieważne najważniejsze, że jesteśmy grupą wsparcia i każda pomaga innej jak może co do herbatki imbiorowej ja kupiłam taką miodowo - imbirową, bo kropka mówiła,że dobrze posłodzić łyżeczką miodu i ta nieśmierdzi - czuć ją miodem mocno, a moje mdłości łagodziła
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
fleurdelacour a może łykaj rutinoscorbin? Ja teraz w zimę jak jest naprawdę zimno to 2 tabletki rano i 2 na wieczór (choć o tych na wieczór to często zapominam) i jak narazie nie choruję. A zawsze już byłam w tych okresach zimowych chora. Także polecam łykać rutinoscorbin
|
|
#1708 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko taka uwaga co do mdłości i imbiru
jak mi przeszły mndłości po herbatce to zaczęło mi się odbijać (tak nie fajnie) wszsytkim co zjem więc już nie wiem co lepsze, ale mam nadzieję, że też niebawem to ustąpi
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
mi to sie dzis nawet snilo, ze mialam drugiego dzidziusia i jak oba karmilam piersia naraz
Juz mi odbija. Chyba ze duzo mysle o kolezance co wlasnie zaszla w ciaze. I chyba sie stresuje ze bede musiala przejac jej obowiazki (albo pracowac za nia jak pojdzie na zwolnienie) itd...Ja zaczynam mierzyc temp. Tylko cos te testy owu nie dotarly do mnie jeszcze. No ale mam kilka dni jeszcze. W kazdym razie temp chyba bedzie normalna w tym cyklu bo dzis jest 36,4. W ostatnim to mialam jakos 36,1 a po owu 36,5(?). Chyba za mocno sie nastawiam i boje sie ze pozniej sie rozczaruje. Takie wahania. W pierwszym cyklu bylam pewna ze wyjdzie, w drugim, ze nie wyjdzie. Teraz znowu jestem pewna ze wyjdzie hehe
|
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już nic nie planuję, na nic się nie nastawiam. Tylko ciekawe, co będzie za 3 tygodnie, gdy będzie zbliżał się termin @
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.

Nie wiem już sama co robić. Mam coraz większą tą wysypkę. 

ciiiiiiiiiiiii nie zapeszamy....
i mam nadzieję że będzie lepiej
:ziewam :
28TC

w rezultacie dziś oboje jesteśmy niewyspani....eeehhh
oj biedna. wygląda to na jakąś reakcję alergiczną...? moja siostra tak miała, gdy była mała i lekarz powiedział, że to uczuleniowe ale nigdy nie dowiedzieliśmy się na co. sytuacja zdarzyła się tylko raz i nigdy więcej.
więc już nie wiem co lepsze, ale mam nadzieję, że też niebawem to ustąpi