|
|
#2911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Któraś z was pisał o fajnej koszulce dla przyszłych tatusiów. Gdzie taką kupiłyście? A teraz zmykam piec pączki :P |
|
|
|
|
#2913 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
MMMM pączki, pychotka. Mogłabym jeśc non stop ![]() O tej książce nie słyszałam, ale ten Dziennik Ciężarowca to polecam. Kupiłam bratu pod choinkę (też z zoną spodziewa się maluszka) i mówił, że b. fajna. A kupiłam mu w wersji audio (w empiku i na allegro są), więc sobie słuchał. To dobry pomysł, bo wiemy jak to czasami nasi Tż garną się do czytania tego typu książek ![]() Różne koszulki widziałam na allegro.
|
|
#2914 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Jestem Dorotka. Chciałam się przyłączyć do mam lipcowo-sierpniowych. Mam teemin na 21 lipca . Najprawdopodobniej bedzie to chłopak. Już jednego syneczka mam nazywa się Adaś i a marcu bedzie miał 2 latka. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie. |
|
|
|
#2915 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Kolejna mamusia wakacyjna. Chyba niedługo pobijemy rekord liczby mamuś na jednym wątku, tak nas przybywa
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nasze nowe koleżanki
Ale nas już dużo, tylko si e udzielać mamuśki :PAniu, ja daaaawno temu po moim kropelkowaniu też miałam po jakimś czasie akcje.Zadzwoniłam do położnej, a ona mi powiedziała, że w miejscu gdzie krwawiłam zrobił się krwiaczek, który teraz się najprawdopodobniej zabliźnił i wydalił. U mnie to były jakby wodniste upławy delikatnie brązowe w ilości całej wkładki.Nie wiem czy cię uspokoiłam, ale trzymaj rękę na pulsie |
|
|
|
#2917 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki
oj dzisiaj forumowe szaleństwo...pierwsza godzina na czytanie![]() Witamy wszystkie nowe Mamusie syla39 gratulacje Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny a nie wiecie jak wygląda z "bujaniem" tego wózka? Ciekawa jestem czy jest tak elastyczny że gdyby Maleństwo płakało to można pobujać wózkiem? Niektóre te wózki są tak sztywne że nie da rady z bujaniem... Cytat:
A witaminki z DHA słyszałam że najlepiej brać w 3 trymestrze... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a My trzymamy kciuki!!!
|
|
#2918 |
|
Zadomowienie
|
UnholyOne poszukam tej książki...
Pączki wyszły mniami... Dotka witamy |
|
|
|
#2919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://dziennikciezarowca.blox.pl/html |
|
|
|
|
#2920 |
|
Zadomowienie
|
dzięki za link.
powiedzcie mi czy spotkałyście się gdzieś z biustonoszami dla karmiących ale takich z większymi miseczkami i równocześnie dużym obwodem? Przed ciążą nosiłam rozm 70E a jak patrzyłam na allegro i znajomy sklep z bielizną to nic takiego nie znalazłam |
|
|
|
#2921 | |
|
celebriti
|
Karolinak82: Moc Natury Wax firmy L'biotica
najlepiej poszukaj w aptekach lub w necie, ja zamawiam z allegro z apteki pAssiflory zlokalizowanej w Łodzi.
|
|
|
#2922 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ale napisalyscie - nawet nie mam mocy Was dzis nadrobic bo jestem po awanturze z TZ i troche sie nadenerwowalam i nie mam juz na nic sily
![]() a dopiero wrocilam do domu witam nowe mamusie Karolinka wozek jest na amortyzatorach wiec teoretycznie powinien sie bujac aczkolwiek w ogole nie biore tego pod uwage czy sie buja czy nie bo mam zamiar nie uczyc dziecka nawyku bujania - potem jest masakra
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo, zaraz poszukam i na pewno wypróbuję ![]()
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami bujanie się przydaje..chociaż też słyszałam że lepiej nie uczyć tego A niektóre wózki są tak sztywne że aż szkoda tych dzieciaczków które muszą w nich jeździć ![]() Co do Tżeta...to nawet się nie przejmuj...jak Ty się denerwujesz to Maluszek też jest niespokojny... lepiej odciąć się od humorów naszych "ciężarnych" połówek...w końcu się pogodzicie a szkoda Twoich nerwów i spokoju...wypij herbatkę i połóż się do łózka...na spokojnie
|
|
#2925 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale czy on nie rozumie, ze nawet jesli ja jestem bardziej nerwowa niz zwykle to on nie powinien do takich sytuacji doprowadzac chociazby dla dobra wlasnego dziecka? ehh na chwile obecna mam wszystkiego dosc i nie chce widziec TZ w ogole bo denerwuje mnie i nie daje rady juz ide spac powoli
|
|
|
#2926 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Jestem Dorotka. Chciałam się przyłączyć do mam lipcowo-sierpniowych. Mam teemin na 21 lipca . Witam nowe mamusie ![]() ![]() Cytat:
Niby wrocil do domu ale dorazu siadl na kompa a pozniej poszedkl sie mys a teraz lezy w lozku....EHHH Jaki on jest debil ja mam w sobie 2 jego dzieci a tu widze ze 3 juz mam....Jego...
|
||
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie!
syla39 swietna wiadomosc, gratuluje! Piekne zdjecia brzuszkow, moj jest mniej wiecej tej samej wielkosci (12tc ) i mam nadzieje, ze nie bede tak "rosnac" caly czas, bo bede miala mnostwo kilogramow do zrzucenia po ciazy![]() U mnie wszystko ok, troche chorowalam (kaszel, katar itp), dzis wrocilam do normalnosci Apetytu nie mam, chociaz nie wymiotuje, to nie moge zniesc zapachu miesa, gotuje wiec wegetarianskie posilki![]() Na slodycze nie mam absolutnie ochoty, jedynie na warzywa i owoce, ewentualnie makaron i ryz. Slucham wiec wlasnego ciala. ![]() co do wozka, to jeszcze sie nei zdecydowalam, musze jeszcze raz wybrac sie do sklepu i przetestowac. Zobaczylam, czym jezdza mamy u mnie i raczej nie widzialam duzych pompowanych kol, musze wiec przeprowadzic maly zwiad, co sobie chwala, a co nie.
|
#2928 |
|
Zadomowienie
|
słuchajcie jak to jest z pępkiem , czytałam że pod koniec ciąży będzie wypukły i tak się zastanawiam jakie to uczucie? Czy tę zmianę się czuje czy w ogóle nie? Dziwne to jakieś
|
|
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tacy już Oni są...myślą że sa najważniejsi...a nasze zadanie...olać to...ale tak delikatnie Czasami dla Własnego dobra i dobra Maluszka musimy wszystko wpuszczać jednym uchem a drugim wypuszczać... Taki to wyjątkowy czas...Dzidzia najważniejsza![]() Najśmieszniejsze jest to że Tżeci mają czasem większe humory od naszych...i to z jakiej racji??? Z drugiej strony nie rozumieją naszych humorów... jak ja tłumaczę mojemu Tżetowi że mam zły humor...bo po prostu mam...nie wiem dlaczego, przez hormony...to on chyba i tak do końca tego nie rozumie...no bo i skąd...nigdy tego nie poczuje...Mój chociaż daje mi wtedy spokój...co mi się oczywiście też nie podoba...
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-01-14 o 23:16 |
|
|
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a w tym drugim to już w ogóle nie wiem o co chodzi. Z j. niemieckim miałam do czynienia w podstawówce, więc to będzie ponad 15 lat temu. ![]() Ale mi narobiłaś smaka na pączki , takie domowej roboty są najlepsze. Mmm, jeszcze takie z lukrem i nadzieniem z róży. Skąd tu o tej porze wziąć pączki
|
|
|
#2931 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
uczucie to nie jest zadne - nie odczuwa sie zadnej roznicy Cytat:
|
|
|
#2932 | |
|
Ola-Unhola
|
Dzieńdoberek
![]() czyżbym pierwsza była ![]() A jednak druga hehe Cytat:
To przeslij mi datę ostatniej miesiączki i liczbę dni ile trwał średnio Twój cykl. Wpiszę i wytłumaczę co i jak
|
|
#2933 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a mozesz mi tez?
moja miesiaczka byla 11.10.2008 cykl 30dni poczelam moje dziecie 26go pazdziernika
|
|
#2934 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() http://www.urbia.de/services/eisprun...nder+erstellen 23-26.10 większe prawdopodobieństwo poczęcia dziewczynki (w zależności od liczby serduszek- im więcej tym większe) 27-28.10 większe prawdopodobieństwo poczęcia chłopca. jeżeli przytulałaś się 26, a plemniczki dotarły później do jajeczka to równie dobrze może byc synuś ![]() jednak bierzcie to z przymrużeniem oka
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-01-15 o 09:30 |
|
|
|
|
#2935 | ||||
|
Rozeznanie
|
czesc mamuski
ale u mnie znowu sie zrobilo pieknie na dworze... temp kolo zera a pruszy sniezek od wczoraj cudoCytat:
Cytat:
![]() a za tydzien zaczne 3 mesiac wiec juz troszke bezpieczniej Cytat:
teraz pewnie u wszystkich juz jest lepiej ![]() wozek ma sie bujac zeby na wertepach dziecko nie czulo tak?? Ja obiecuje sobie ze na rekach bede malo nosic... jak to wyjdzie to sie okaze ![]() Cytat:
chlopak mi wyszedl
|
|
|
#2936 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć laseczki. Część z Was znam, część słabo, ale Was dzielnie podczytuję
Ja dzisiaj zaczynam 20 tydzień, a termin mam na 11 czerwca. Co prawda jestem w mamusiach majowo czerwcowych, ale bliżej mi do lipca niż maja ![]() Ania - jeżeli masz nawet sluz o zabarwieniu krwiom to skontaktuj się zlekarzem. jeżeli nie jest to świeża (czerwona) krew, tylko taka już brunatna, to nie ma powodów do niepokoju. Zrobiłyście mi strasznego smaka na spagetti... |
|
|
|
#2937 |
|
Przyczajenie
|
Witam Dziewczyny
![]() Wczoraj bylismy na badaniu przeziornosci,wszystko z dzidzia jest jak najbardzie wporzadku,ma wszystko na swoim miejscu.Serduszko bije 154/min, i malenstwo ma 6,7cm od glowki do pupki Prosilam ginekologa zeby zajrzal miedzy nozki,ale nie dalo rady bo dzidzia sie caly czas wiercila,a w ostatecznosci sie do nas pupa odwrocila.Ginekolog powiedzial mi ze brzusio mi narazie nie rosnie,bo lozysko mam nisko,przez co moge miec plamienia (mam sie tym nie przejmowac) ale jak tu sie nie przejmowac????!, i dopiero z czasem sie uniesie. Ma ktoras z was ten sam problem?Pozdrawiam Wakacyjne Mamuski ![]() ![]()
|
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() elevit ma ok 2 cm dlugości, ale jakies takie grubaśne są jak mam je łyknąć to długo się przymierzam ![]() Nigdy nie zastanawialam sie jakie to moze być uczucie... |
||
|
|
|
#2940 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, ale ma "tylko" 1,9 cm ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Z łożyskiem nie pomogę, bo nic mi nie wiadomo na ten temat, ale wydaje mi się, że spokojniej można podejść do plamień, jeśli wiadomo od razu, co może być przyczyną. Zresztą, może nie będziesz plamiła?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-01-15 o 09:54 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

Ja tez juz zdecydowałam że dla dziewczynki czerwony 
najgorzej było jak już leżałam w łóżku i próbowałam zmienić pozycję. TŻ musiał w nocy masować bo bolało.
NIE LUBIĘ TROLLI

, a w tym drugim to już w ogóle nie wiem o co chodzi. Z j. niemieckim miałam do czynienia w podstawówce, więc to będzie ponad 15 lat temu.
, takie domowej roboty są najlepsze. Mmm, jeszcze takie z lukrem i nadzieniem z róży. Skąd tu o tej porze wziąć pączki

chlopak mi wyszedl
, ale ma "tylko" 1,9 cm