Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-14, 20:39   #2911
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez claudietta Pokaż wiadomość
Witajcie
Przez przypadek natknelam sie na Wasz watek to pomyslalam ze napisze,zwlaszcza ze termin mam na lipiec,jesli dobrze wszstko wyliczylam to na 9 dokladnieJesli moge to chetnie sie przylacze do waszego grona.
Witaj

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Szczęściary z tych które mogą sobie pozwolić na zakupy przez internet, ja mam problemy nawet w zwykłym sklepie z dopasowaniem spodni dla siebie. Będę musiała się wybrać na przechadzkę po sklepach, a wcale mi się nie chce.
Witaj w klubie

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 20:46   #2912
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
A może to "Dziennik ciężarowca"?
Słyszałam o tej książce i to b. dobre opinie, więc może to jednak inna
Moja miała tytuł " Już prawie jestem tatą. Poradnik przyszłych ojców- sztuka przetrwania.

Któraś z was pisał o fajnej koszulce dla przyszłych tatusiów. Gdzie taką kupiłyście? A teraz zmykam piec pączki :P
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 21:06   #2913
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Moja miała tytuł " Już prawie jestem tatą. Poradnik przyszłych ojców- sztuka przetrwania.

Któraś z was pisał o fajnej koszulce dla przyszłych tatusiów. Gdzie taką kupiłyście? A teraz zmykam piec pączki :P

MMMM pączki, pychotka. Mogłabym jeśc non stop

O tej książce nie słyszałam, ale ten Dziennik Ciężarowca to polecam. Kupiłam bratu pod choinkę (też z zoną spodziewa się maluszka) i mówił, że b. fajna. A kupiłam mu w wersji audio (w empiku i na allegro są), więc sobie słuchał. To dobry pomysł, bo wiemy jak to czasami nasi Tż garną się do czytania tego typu książek

Różne koszulki widziałam na allegro.
Stary 2009-01-14, 21:06   #2914
dotkadotka
Raczkowanie

Witam!
Jestem Dorotka.
Chciałam się przyłączyć do mam lipcowo-sierpniowych. Mam teemin na 21 lipca . Najprawdopodobniej bedzie to chłopak. Już jednego syneczka mam nazywa się Adaś i a marcu bedzie miał 2 latka.

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie.
dotkadotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 21:08   #2915
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez dotkadotka Pokaż wiadomość
Witam!
Jestem Dorotka.
Chciałam się przyłączyć do mam lipcowo-sierpniowych. Mam teemin na 21 lipca . Najprawdopodobniej bedzie to chłopak. Już jednego syneczka mam nazywa się Adaś i a marcu bedzie miał 2 latka.

Witamy, witamy. Czuj się jak u siebie

Kolejna mamusia wakacyjna. Chyba niedługo pobijemy rekord liczby mamuś na jednym wątku, tak nas przybywa
Stary 2009-01-14, 21:19   #2916
katarzynka00
Zakorzenienie

Witam nasze nowe koleżanki Ale nas już dużo, tylko si e udzielać mamuśki :P
Aniu, ja daaaawno temu po moim kropelkowaniu też miałam po jakimś czasie akcje.Zadzwoniłam do położnej, a ona mi powiedziała, że w miejscu gdzie krwawiłam zrobił się krwiaczek, który teraz się najprawdopodobniej zabliźnił i wydalił.
U mnie to były jakby wodniste upławy delikatnie brązowe w ilości całej wkładki.Nie wiem czy cię uspokoiłam, ale trzymaj rękę na pulsie
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 21:29   #2917
Karolinak82
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki oj dzisiaj forumowe szaleństwo...pierwsza godzina na czytanie

Witamy wszystkie nowe Mamusie

syla39
gratulacje:ju pi:

Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
O, właśnie czuję jak maleńki kopie,hi
Wczoraj przez jakieś pół godziny leżałam i trzymałamręke na brzuchu. Cały czas miałam pukanie, łaskotanie, itd...normalnie nie było czuć, ale pod ręką bardzo fajnie się czuło. Czasami tak o czuję, gdy siedzę, a jak leżę to na dłoni czuję
Kurcze ale szybko poczułaś kopniaki...zazdroszczę:ro lleyes: ale to aż nieprawdopodobne...moja przyjaciółka pierwszy raz poczuła Dzidziolka w 16 tygodniu i wszyscy się dziwili że tak szybko...w sumie niby między 16 a 20 powinny pojawić się pierwsze wyczuwalne ruchy...ja jestem w 17 tygodniu i jeszcze nic...

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
przeziebienie mnie chce tez wzias na calego ale trzymam sie twardo... sok z cytryny z miodem 2 razy dziennie. 2 razy dzienne rutino i raz lipa... czy cos jeszcze moge zrobic??
Mój gin podał mi listę "środków homeopatycznych" które można spokojnie brać...ale dopiero od 2 trymestru...jeśli ktoś chętny to podam całą listę jaką mi robił

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
widze ze połowa mam lipcowo-sierpniowych będzie jeździła tym wózkiem
hehe mamy takie same typy Ja tez juz zdecydowałam że dla dziewczynki czerwony strasznie mi sie podoba! No i czarny - mój TZ chce tylko czarny, ale mi się tez wydaje jakiś taki smutny
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
eee to ja jednak zostaje przy leviroo - nie dosc, ze najtanszy to mi sie zaden z tych tak nie podoba jak leviroo

i odpisala mi dziewczyna, ktora go kupila - ta z wizazu - mowi, ze jest super i lekki i bardzo latwo sie sklada i rozklada moze robic to sama bez zadnych problemow

Dziewczyny a nie wiecie jak wygląda z "bujaniem" tego wózka? Ciekawa jestem czy jest tak elastyczny że gdyby Maleństwo płakało to można pobujać wózkiem? Niektóre te wózki są tak sztywne że nie da rady z bujaniem...

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Mi tez lekarka polecila elevit. ale to pewnie dlatego ze mają jakies zyski z tego. dala mi nawet probke darmową. kupilam sobie ten elevit bo nie wiedzialam jaki inny preparat kupic. Tylko te tabletki są strasznie duze i ciezko mi sie je lyka. albo moze mi tylko wydaje sie ze one są takie duze. Jak ze 2 apapy razem wziete
A ten prenatal do duzy jest? znaczy tabletki same...
Sprawdziłam Prenatal...długość 2,4cm...ale nie są zbyt grube więc spokojnie można przełknąć...mój gin mówił że wszystkie te witaminki są spore...
A witaminki z DHA słyszałam że najlepiej brać w 3 trymestrze...

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy też miewacie bóle krzyża?
Wczoraj troszkę się pozginałam (odkurzałam i myłam podłogi) i na wieczór starsznie rozbolały mnie plecy najgorzej było jak już leżałam w łóżku i próbowałam zmienić pozycję. TŻ musiał w nocy masować bo bolało.
Moje plecy niestety też mnie bolą...z jednej strony to pozostałość po wypadku sprzed 2 lat...ostatnio pytałam gina o to...mówił że mogą pomóc lekkie ćwiczenia na kręgosłup a najlepiej basen...niestety w ciąży bóle pleców to normalne...

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
He he moja babcia co jakis czas wyciągnie z portfela pare groszy i mi wciśnie
Mam coś prawnuczkowi kupić Dziadek to już się nie może doczkać, nawet zaoferował, że jak bedzie potrzeba to posiędzą z dzieckiem
Moi rodzice już zapowiedzieli że latem wpadają w sobotę po wnuka, zabierają go na działkę i oddadzą w niedzielę

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Karolinak82 - polecam Ci Wax polski, jestem z niego bardzo zadowolona, stosowałam jeszcze przed ciążą ale wiem od znajomych, że pomogl im tez gdy mialy ten problem po 'zaciazeniu'
Jaki dokładnie Wax?

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczynki

Leże i się próbuje nie denerwować ... wierze że moja fasolka ma się dobrze i wszystko jest ok!

Zjadłam właśnie pierożki - pyyycha były!
Ania Trzymaj się dzielnie..wszystko na pewno będzie dobrze...najważniejsza jest wiara a My trzymamy kciuki!!!
Stary 2009-01-14, 21:49   #2918
kamilka
Zadomowienie

UnholyOne poszukam tej książki...
Pączki wyszły mniami...
Dotka witamy
Stary 2009-01-14, 21:52   #2919
musicman
Zadomowienie

Cytat:

O tej książce nie słyszałam, ale ten Dziennik Ciężarowca to polecam. Kupiłam bratu pod choinkę (też z zoną spodziewa się maluszka) i mówił, że b. fajna. A kupiłam mu w wersji audio (w empiku i na allegro są), więc sobie słuchał. To dobry pomysł, bo wiemy jak to czasami nasi Tż garną się do czytania tego typu książek

ja czytałam dziennik ciężarowca jako blog w necie - nie wiem czy to to samo? Podaję linkę

http://dziennikciezarowca.blox.pl/html
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 22:05   #2920
kamilka
Zadomowienie

dzięki za link.
powiedzcie mi czy spotkałyście się gdzieś z biustonoszami dla karmiących ale takich z większymi miseczkami i równocześnie dużym obwodem? Przed ciążą nosiłam rozm 70E a jak patrzyłam na allegro i znajomy sklep z bielizną to nic takiego nie znalazłam
Stary 2009-01-14, 22:24   #2921
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Karolinak82: Moc Natury Wax firmy L'biotica najlepiej poszukaj w aptekach lub w necie, ja zamawiam z allegro z apteki pAssiflory zlokalizowanej w Łodzi.

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 22:28   #2922
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ale napisalyscie - nawet nie mam mocy Was dzis nadrobic bo jestem po awanturze z TZ i troche sie nadenerwowalam i nie mam juz na nic sily
a dopiero wrocilam do domu

witam nowe mamusie

Karolinka wozek jest na amortyzatorach wiec teoretycznie powinien sie bujac

aczkolwiek w ogole nie biore tego pod uwage czy sie buja czy nie bo mam zamiar nie uczyc dziecka nawyku bujania - potem jest masakra
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 22:31   #2923
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Karolinak82: Moc Natury Wax firmy L'biotica najlepiej poszukaj w aptekach lub w necie, ja zamawiam z allegro z apteki pAssiflory zlokalizowanej w Łodzi.

Dziękuję bardzo, zaraz poszukam i na pewno wypróbuję
Stary 2009-01-14, 22:35   #2924
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
ale napisalyscie - nawet nie mam mocy Was dzis nadrobic bo jestem po awanturze z TZ i troche sie nadenerwowalam i nie mam juz na nic sily
a dopiero wrocilam do domu

witam nowe mamusie

aczkolwiek w ogole nie biore tego pod uwage czy sie buja czy nie bo mam zamiar nie uczyc dziecka nawyku bujania - potem jest masakra
Dziękuję za info Czasami bujanie się przydaje..chociaż też słyszałam że lepiej nie uczyć tego
A niektóre wózki są tak sztywne że aż szkoda tych dzieciaczków które muszą w nich jeździć

Co do Tżeta...to nawet się nie przejmuj...jak Ty się denerwujesz to Maluszek też jest niespokojny... lepiej odciąć się od humorów naszych "ciężarnych" połówek...w końcu się pogodzicie a szkoda Twoich nerwów i spokoju...wypij herbatkę i połóż się do łózka...na spokojnie
Stary 2009-01-14, 22:38   #2925
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dziękuję za info Czasami bujanie się przydaje..chociaż też słyszałam że lepiej nie uczyć tego
A niektóre wózki są tak sztywne że aż szkoda tych dzieciaczków które muszą w nich jeździć

Co do Tżeta...to nawet się nie przejmuj...jak Ty się denerwujesz to Maluszek też jest niespokojny... lepiej odciąć się od humorów naszych "ciężarnych" połówek...w końcu się pogodzicie a szkoda Twoich nerwów i spokoju...wypij herbatkę i połóż się do łózka...na spokojnie
mam zamiar tak zrobic

ale czy on nie rozumie, ze nawet jesli ja jestem bardziej nerwowa niz zwykle to on nie powinien do takich sytuacji doprowadzac chociazby dla dobra wlasnego dziecka? ehh na chwile obecna mam wszystkiego dosc i nie chce widziec TZ w ogole bo denerwuje mnie i nie daje rady juz

ide spac powoli
Stary 2009-01-14, 22:49   #2926
Malga19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez claudietta Pokaż wiadomość
Witajcie
Przez przypadek natknelam sie na Wasz watek to pomyslalam ze napisze,zwlaszcza ze termin mam na lipiec,jesli dobrze wszstko wyliczylam to na 9 dokladnieJesli moge to chetnie sie przylacze do waszego grona.
[quote=dotkadotka;10489192]Witam!
Jestem Dorotka.
Chciałam się przyłączyć do mam lipcowo-sierpniowych. Mam teemin na 21 lipca .

Witam nowe mamusie

Cytat:
mam zamiar tak zrobic

ale czy on nie rozumie, ze nawet jesli ja jestem bardziej nerwowa niz zwykle to on nie powinien do takich sytuacji doprowadzac chociazby dla dobra wlasnego dziecka? ehh na chwile obecna mam wszystkiego dosc i nie chce widziec TZ w ogole bo denerwuje mnie i nie daje rady juz

ide spac powoli
Nie martw sie TZ ja dzis calyd zien mam przez niego przesrany....
Niby wrocil do domu ale dorazu siadl na kompa a pozniej poszedkl sie mys a teraz lezy w lozku....EHHH Jaki on jest debil ja mam w sobie 2 jego dzieci a tu widze ze 3 juz mam....Jego...
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 22:49   #2927
mariolasl
Zakorzenienie

Witam nowe mamusie!

syla39 swietna wiadomosc, gratuluje!

Piekne zdjecia brzuszkow, moj jest mniej wiecej tej samej wielkosci (12tc) i mam nadzieje, ze nie bede tak "rosnac" caly czas, bo bede miala mnostwo kilogramow do zrzucenia po ciazy

U mnie wszystko ok, troche chorowalam (kaszel, katar itp), dzis wrocilam do normalnosci Apetytu nie mam, chociaz nie wymiotuje, to nie moge zniesc zapachu miesa, gotuje wiec wegetarianskie posilki
Na slodycze nie mam absolutnie ochoty, jedynie na warzywa i owoce, ewentualnie makaron i ryz. Slucham wiec wlasnego ciala.
co do wozka, to jeszcze sie nei zdecydowalam, musze jeszcze raz wybrac sie do sklepu i przetestowac. Zobaczylam, czym jezdza mamy u mnie i raczej nie widzialam duzych pompowanych kol, musze wiec przeprowadzic maly zwiad, co sobie chwala, a co nie.
Stary 2009-01-14, 22:50   #2928
musicman
Zadomowienie

słuchajcie jak to jest z pępkiem , czytałam że pod koniec ciąży będzie wypukły i tak się zastanawiam jakie to uczucie? Czy tę zmianę się czuje czy w ogóle nie? Dziwne to jakieś
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 23:00   #2929
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
mam zamiar tak zrobic

ide spac powoli

No tacy już Oni są...myślą że sa najważniejsi...a nasze zadanie...olać to...ale tak delikatnie Czasami dla Własnego dobra i dobra Maluszka musimy wszystko wpuszczać jednym uchem a drugim wypuszczać... Taki to wyjątkowy czas...Dzidzia najważniejsza
Najśmieszniejsze jest to że Tżeci mają czasem większe humory od naszych...i to z jakiej racji??? Z drugiej strony nie rozumieją naszych humorów... jak ja tłumaczę mojemu Tżetowi że mam zły humor...bo po prostu mam...nie wiem dlaczego, przez hormony...to on chyba i tak do końca tego nie rozumie...no bo i skąd...nigdy tego nie poczuje...Mój chociaż daje mi wtedy spokój...co mi się oczywiście też nie podoba...

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-01-14 o 23:16
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 23:51   #2930
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

Siedzę sobie przed netem i tak sprawdzam wszelakie wymyślne kalkulatorki i kalendarzyki sugerujące jakiej płci dzieciątko siedzi w brzuszku. uważam to za ściemę, ale mam ubaw
http://jolmys.webpark.pl/

http://www.urbia.de/services/eisprung/ - tu należy wpisac dzien ostatniej miesiączki, liczbę dni cyklu i dziewczyny, które mniej więcej pamietają, w które dni się przytulały mogę sprawdzic, co przewiduje kalendarz, a raczej kogo
Miłej zabawy!
Wyszła mi dziewczynka ale z pytajnikiem , a w tym drugim to już w ogóle nie wiem o co chodzi. Z j. niemieckim miałam do czynienia w podstawówce, więc to będzie ponad 15 lat temu.

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
...
A teraz zmykam piec pączki :P
Ale mi narobiłaś smaka na pączki , takie domowej roboty są najlepsze. Mmm, jeszcze takie z lukrem i nadzieniem z róży. Skąd tu o tej porze wziąć pączki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 08:48   #2931
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
słuchajcie jak to jest z pępkiem , czytałam że pod koniec ciąży będzie wypukły i tak się zastanawiam jakie to uczucie? Czy tę zmianę się czuje czy w ogóle nie? Dziwne to jakieś
wcale nie jest powiedziane, ze bedziesz miec wypukly pepek, kazdy ma inaczej - ja mialam ogromny brzuch ale pepek mi nie wyszedl na wierzch - zrobil sie rowny z brzuchem - tak jak bym nie miala pepka wcale
uczucie to nie jest zadne - nie odczuwa sie zadnej roznicy

Cytat:
No tacy już Oni są...myślą że sa najważniejsi...a nasze zadanie...olać to...ale tak delikatnie Czasami dla Własnego dobra i dobra Maluszka musimy wszystko wpuszczać jednym uchem a drugim wypuszczać... Taki to wyjątkowy czas...Dzidzia najważniejsza
Najśmieszniejsze jest to że Tżeci mają czasem większe humory od naszych...i to z jakiej racji??? Z drugiej strony nie rozumieją naszych humorów... jak ja tłumaczę mojemu Tżetowi że mam zły humor...bo po prostu mam...nie wiem dlaczego, przez hormony...to on chyba i tak do końca tego nie rozumie...no bo i skąd...nigdy tego nie poczuje...Mój chociaż daje mi wtedy spokój...co mi się oczywiście też nie podoba...
ehh a ja mu mowie, ze moge sie denerwowac bo mi szaleja hormony i mam tez duzo stresow a on powinien to zrozumiec - ale nie rozumie
Stary 2009-01-15, 08:51   #2932
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzieńdoberek
czyżbym pierwsza była
A jednak druga hehe

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Wyszła mi dziewczynka ale z pytajnikiem , a w tym drugim to już w ogóle nie wiem o co chodzi. Z j. niemieckim miałam do czynienia w podstawówce, więc to będzie ponad 15 lat temu.

Ale mi narobiłaś smaka na pączki , takie domowej roboty są najlepsze. Mmm, jeszcze takie z lukrem i nadzieniem z róży. Skąd tu o tej porze wziąć pączki

To przeslij mi datę ostatniej miesiączki i liczbę dni ile trwał średnio Twój cykl. Wpiszę i wytłumaczę co i jak
Stary 2009-01-15, 08:54   #2933
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a mozesz mi tez?

moja miesiaczka byla 11.10.2008

cykl 30dni

poczelam moje dziecie 26go pazdziernika
Stary 2009-01-15, 09:10   #2934
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
a mozesz mi tez?

cykl 30dni

Proszę bardzo

http://www.urbia.de/services/eisprun...nder+erstellen

23-26.10 większe prawdopodobieństwo poczęcia dziewczynki (w zależności od liczby serduszek- im więcej tym większe)
27-28.10 większe prawdopodobieństwo poczęcia chłopca.

jeżeli przytulałaś się 26, a plemniczki dotarły później do jajeczka to równie dobrze może byc synuś

jednak bierzcie to z przymrużeniem oka

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-01-15 o 09:30
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 09:21   #2935
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

czesc mamuski
ale u mnie znowu sie zrobilo pieknie na dworze... temp kolo zera a pruszy sniezek od wczoraj cudo

Cytat:
Witam!
Jestem Dorotka.
witamy witamy

Cytat:

Mój gin podał mi listę "środków homeopatycznych" które można spokojnie brać...ale dopiero od 2 trymestru...jeśli ktoś chętny to podam całą listę jaką mi robił
pojde za tydzien do ginka i jak mi nic nie doradzi to zglosze sie do Ciebie
a za tydzien zaczne 3 mesiac wiec juz troszke bezpieczniej

Cytat:

ja tez sie ze swoim scielam wczoraj... jakis dziwny dzien byl
teraz pewnie u wszystkich juz jest lepiej

wozek ma sie bujac zeby na wertepach dziecko nie czulo tak??
Ja obiecuje sobie ze na rekach bede malo nosic... jak to wyjdzie to sie okaze

Cytat:
a mozesz mi tez?

cykl 30dni

ale czad chlopak mi wyszedl
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 09:25   #2936
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cześć laseczki. Część z Was znam, część słabo, ale Was dzielnie podczytuję

Ja dzisiaj zaczynam 20 tydzień, a termin mam na 11 czerwca. Co prawda jestem w mamusiach majowo czerwcowych, ale bliżej mi do lipca niż maja

Ania - jeżeli masz nawet sluz o zabarwieniu krwiom to skontaktuj się zlekarzem. jeżeli nie jest to świeża (czerwona) krew, tylko taka już brunatna, to nie ma powodów do niepokoju.

Zrobiłyście mi strasznego smaka na spagetti...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 09:26   #2937
Finka09
Przyczajenie

Witam Dziewczyny

Wczoraj bylismy na badaniu przeziornosci,wszystko z dzidzia jest jak najbardzie wporzadku,ma wszystko na swoim miejscu.Serduszko bije 154/min, i malenstwo ma 6,7cm od glowki do pupki Prosilam ginekologa zeby zajrzal miedzy nozki,ale nie dalo rady bo dzidzia sie caly czas wiercila,a w ostatecznosci sie do nas pupa odwrocila.Ginekolog powiedzial mi ze brzusio mi narazie nie rosnie,bo lozysko mam nisko,przez co moge miec plamienia (mam sie tym nie przejmowac) ale jak tu sie nie przejmowac????!, i dopiero z czasem sie uniesie. Ma ktoras z was ten sam problem?

Pozdrawiam Wakacyjne Mamuski
Finka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 09:36   #2938
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Zrobiłyście mi strasznego smaka na spagetti...
Mi też i dzisiaj robię właśnie spagetti na obiadek
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 09:51   #2939
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

Mój TŻ chyba by nie chcial czytać takiej książki

Cytat:

Sprawdziłam Prenatal...długość 2,4cm...ale nie są zbyt grube więc spokojnie można przełknąć...mój gin mówił że wszystkie te witaminki są spore...
A witaminki z DHA słyszałam że najlepiej brać w 3 trymestrze...
O to ja poproszę liste tych homeopatycznych. mnie juz prawie tydzien tez meczy przeziebienie. gardło katar no i kaszel doszedl. ratuje sie soczkiem z malin, miodem i czosnkiem. oczywiscie osobno nie razem

elevit ma ok 2 cm dlugości, ale jakies takie grubaśne są jak mam je łyknąć to długo się przymierzam

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
Nigdy nie zastanawialam sie jakie to moze być uczucie...
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 09:52   #2940
Miramej
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Witam!
Jestem Dorotka.

Witaj dotka , rozgość się

Cytat:
A ja myślałam, że to Elevit jest wielki , ale ma "tylko" 1,9 cm

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Apetytu nie mam, chociaz nie wymiotuje, to nie moge zniesc zapachu miesa, gotuje wiec wegetarianskie posilki Na slodycze nie mam absolutnie ochoty, jedynie na warzywa i owoce, ewentualnie makaron i ryz. Slucham wiec wlasnego ciala.
A ja mam apetyt na wszystko (mięso, słodycze itp.), mdłości ani trochę, ale brzuszka nie widać, kilogramów też nie przybywa. Mam nadzieję, że po prostu tak mam i to się jakoś unormuje, bo czuję się jak dziwoląg

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Cześć laseczki. Część z Was znam, część słabo, ale Was dzielnie podczytuję

Ja dzisiaj zaczynam 20 tydzień, a termin mam na 11 czerwca. Co prawda jestem w mamusiach majowo czerwcowych, ale bliżej mi do lipca niż maja
Cześć Małgosiu

Cytat:
Napisane przez Finka09 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny

Wczoraj bylismy na badaniu przeziornosci,wszystko z dzidzia jest jak najbardzie wporzadku,ma wszystko na swoim miejscu.Serduszko bije 154/min, i malenstwo ma 6,7cm od glowki do pupki Prosilam ginekologa zeby zajrzal miedzy nozki,ale nie dalo rady bo dzidzia sie caly czas wiercila,a w ostatecznosci sie do nas pupa odwrocila.Ginekolog powiedzial mi ze brzusio mi narazie nie rosnie,bo lozysko mam nisko,przez co moge miec plamienia (mam sie tym nie przejmowac) ale jak tu sie nie przejmowac????!, i dopiero z czasem sie uniesie. Ma ktoras z was ten sam problem?

Pozdrawiam Wakacyjne Mamuski
Finka, gratuluję wspaniałych wyników USG . Z łożyskiem nie pomogę, bo nic mi nie wiadomo na ten temat, ale wydaje mi się, że spokojniej można podejść do plamień, jeśli wiadomo od razu, co może być przyczyną. Zresztą, może nie będziesz plamiła?

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-01-15 o 09:54
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości