|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze Panny Młode 2010 cz. III
A ja się dzisiaj tylko przywitam i spadam spać.
Niestety nie czytałam zaległości, bo najpierw był Mój Ukochany
|
|
|
|
#4442 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja właśnie też ide nynki.. Jutro znów na uczelnię na rano :/ Buźki i miłych snów
|
|
|
|
#4443 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gdybym miała się sugerować obrazem rodziny wyniesionym z domu to powinnam wpaść w wieku 24 lat kilka miesięcy przed planowanym ślubem Na razie nie ma mowy o powielaniu wzróców późnego rodzicielstwa, bo zdaje mi sie, ze w okresie kiedy płodzili nas rodzice to raczej królowało wczesne rodzicielstwo i baby boom jak ludzie po domach siedzieli w stanie wojennym. Ok, kwestia przyzwyczajenia, ale ja nie chce, żeby mojemu dziecku czegos brakowało i żeby było mu smutno, że nie stac mnie na jakies zajęcia pozalekcyjne a inne dzieci chodzą i moje byłoby wykluczone z tego tytułu, że ja biede klepię.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powinien byc w szkołach przedmiot o nazwie odpowiedzialne rodzicielstwo+wolontariat w domu dziecka.Cytat:
![]() Cytat:
MOje dziecko będzie chodzic na angielski, bo tak jak pisała Elitka, chcę, zeby miało równe szanse. Lain co do szanownej pani profesor (gdzies mi umknął Twój post) - ja Wam sie dziewczyny wypowiem po egzaminie, bo mam analize mikrostrukturalna rodziny, więc taki wywód zapodam, że zobaczycie Na razie nic z tego nie umiem, więc nie będę fikać. Jedynie dodam na koniec: nie dla robienia dzieci i karmienia miłością. W dziecko trzeba inwestować, o ile mnie pamięc nie myli do 18 r.ż. utrzymanie dziecka kosztuje 100 tys albo milion zł (wiadomo kto sie kłania Lain ) nie pamiętam która kwota to była, ale i tak kazda Was zwali z nóg jak sądzę![]() Moje dziecko będzie miało mamę i tate pracujacych, kochających i dbających, zeby mu nieczego nie zabrakło. Tzn. dwoje o ile będe mogła tyle udźwignąć ![]() Widzę, że większośc prezentuje tu zdrowe, sensowne i przed wszystkim odpowiedzialne podejście do rodzicielstwa, więc moja wiara, ze może cos się w tym dziecioróbnym narodzie zmieni nie upada ![]() Dziś dzień pulpetów 14 stycznie dniem pulpetaPyszne wyszły, do tego zrobiłam jeszcze sos bolognese i jutro tz sobie weźmie do pracy i podgrzeje w mikrofali ![]() Poza tym obejrzelismy film fajny(Bangkok dangerous z Nicholaem Cage'em, polecam) i wypilismy pyszniutkie winko, nie wiem jak to sie stało, ale się nie upiłam. Fakt, ze jak tz puścił film to zaczęłam śpiewać "Mamma mia", ale powiedzmy, ze to jakich odchył a nie %
|
|||||||||
|
|
|
#4444 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jeszcze odnosnie dzieci dodam przykład naszych dobrych strasznie fajnych znajomych - najepierw chcieli dziecko od razu po ślubie a ślub był niedawno, ale jakos nie zrobili. Aha - on pracuje, mieszkanko im sie buduje, ogólnie sa ustawieni, ale sobie tez uświadoomili koszty związane w sama ciążą - opieka lekarza przez 9 miesięcy, ciągłe bieganie n abadania (inna kolezanka wydała 600 zł jak dzidziek byłjeszcze groszkiem - teraz juz nawet nie pytam, bo bym pewnie z krzesła spadła), poza tym uznali, ze warto miec stałą pracę i ona szuka, żeby się gdzies zahaczyć i dopiero iśc na macierzyński a ta opieka medyczna oczywiście stąd, że beirze pod uwage firmy, które pracownikom taka opieke fundują. Mam nadzieję, że jej sie uda cos znaleźć, bo instynkt to oni obydowoje mają. W sumie nie wiem po co im dziecko jak mogliby sie wyszaleć, ale oni chcą bejba i nawet auto juz maja kombi
A pieska tez mają - hmmm moze ten piesek był najpierw zamist dziecka tak jak pisała lain?Zapytam![]() Ide spać, bo jutro wstaje rano, żeby umyc wlosy, bo teraz mi sie nie chce
|
|
|
|
#4446 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a juz najwieksza szkoda jak dziecko przejawia jakis talent, a rodzicow nie stac na to zeby go rozwijac. moj TZ cale zycie bedzie mial poczucie, ze mial talent, godzinami jezdzil na rowerze, chcial jezdzic na zawody. mial tez kolege, ktoremu szlo gorzej. tylko, ze rodzice kolegi mieli pieniadze na zapewnienie mu sprzetu, a rodzice TZa niestety nie. i kolega teraz jezdzi zawodowo w CCC Polsat, a TZ co najwyzej rekreacyjnie po pracy posmiga albo na maraton pojedzie. i ten rower cale zycie bedzie za nim sie ciagnal. i taki bezsens straconej szansy. wiec jak moje dziecko bedzie mialo talent to gry na fortepianie to posle go do szkoly muzycznej i kupie fortepian. jak bedzie chcialo uprawiac jakis sport to kupie sprzet i bede wspierac na zawodach. itd. dlatego na dziecko zdecydujemy sie wtedy jak juz w miare wyjdziemy na prosta zeby moc dziecku zapewnic wszystko to czego bedzie potrzebowalo. Cytat:
zgadzam sie. sama wiem na wlasnej skorze jak wyglada jezyk angielski w publicznej podstawowce/gimnazjum, sama wiem ile sie po nim umie. ja na poziomie CAE to moze bylam po liceum gdzie akurat mialam klase z poszerzonym angielskim i przez 3 lata po 6 godzin tygodniowo tluklismy ten angielski + coroczne obozy jezykowe (trzeba zaznaczyc, ze akurat trafilam na swietna nauczycielke, choc nie wszystkie w tym LO byly tak dobre i pewno po lekcjach innych tyle bym nie wyniosla). i wcale nie uwazam, ze jakos specjalnie wymiatam. wiec co maja inni, ktorzy jezyk angielski maja w normalnej liczbie godzin z reszta umowmy sie, ze niekoniecznie ludzie uczacy w publicznych szkolach rzeczywiscie umieja uczyc. Cytat:
masz na twojej medialnej specjalizacji taki przedmiot? wow ja wlasnie dzis siedzialam i sobie szukalam na co by sie zapisac w przyszlym semestrze ale chyba nasza ulubione pania prof. sobie odpuszcze (choc pewno byloby bardzo ciekawie, jak z reszta na kazdym jej wykladzie )a i z tego co ja pamietam to jednak byla to suma krazaca wokol 100 tys. ![]() TZ poszedl spac to ja chyba tez pojde. trzeba sie wyspac poki moge, bo w weekend tak fajnie nie bedzie
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-01-15 o 00:37 |
||||
|
|
|
#4447 |
|
Wtajemniczenie
|
DZiewczyny ale miałam nockę.. Nic się nie wyspałam totalnie bo prawie nic nie spalam.. Może tak naprawdę to z półtorej gozinki i normalnie padam.. I najgorsze jest to że w ogóle nie wiem czemu mnie taka bezsennośc dopadła bo zmęczona byłam straszliwie.. :/ Okropnie się czuję...
|
|
|
|
#4448 |
|
Rozeznanie
|
Ja spałam 3,5 godziny i póki co jestem całkiem rześka. Ale to pewnie dlatego, że mam dzisiaj głupi egzamin i trochę się stresuję, bo głupio tak by mieć poprawkę na V roku
![]() ![]()
|
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() a ja ostatnio jakos tak mam, ze spie jak zabita i dzis gdyby nie budzik to pewno spalabym spokojnie do poludnia, chociaz przespalam prawie 9 godzin
|
|
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry,
mozecie tak duzo nie pisac przegladnełam troszke i tez sie musze wypowiedziec na temat dzieci, stała praca to chyba podstawa to ze jest zapotrzebowanie na ksiegowe to nie znaczy ze od razu cie jozia przyjma na stałe do pracy iec dziecko tylko dlatego zeby miec bo ma sie taka potrzebe to dla mnie niezrozumiałe, ja jestem pedagogiem nie mieszkam w duzym miescie o prace nie jest łatwo udało mi sie ze po stazu mnie przyjeli ale w grudniu panikowałam bo nie wiedziałąm czy mi przedłuza umowe niby sie udało ale co bedzie w tym grudniu? jesli by sie nie udało ( czego wogole nie biore pod uwage ) to mimo tego ze bede miec 29 lat to nie bede chciec dziecka, a jeszcze co do jezyka angielskiego to mysle ze tego czego naucza w szkole to troche mało jakis kurs jak najbardziej by sie przydał, no ale jak juz tu ktos pisał kazdy robi jak uwaza najlepiej,
|
|
|
|
#4451 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja nie napisałam, że rodzice mają dawać na pieluchy do wnuka!!! Tylko chodziło mi o to, że czasami przywożą sami z siebie jako prezent. MNo ale z twojego podejscia wynika, ze jak Ci rodzice przywiozą taką pakę pieluch to nie weźmiesz, bo przecież jesteś w stanie sama wszystko zapewnić dziecku. Moja mama ma 42 lata i też dużo lat do emerytury i się strasznie cieszy jak jej siostra podrzuci maleństwo. I nie jest to codziennie tylko np. raz na tydzień, albo i żadziej. Cytat:
|
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi przynajmniej o to chodzilo i tak tez zrozumialam jej wypowiedz.
|
|
|
|
|
#4453 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
) miesiac przed ślubem idziemy wybierać menu (ma się składać z 5 dań gorących) plus wiadomo przystawki itp, a chyba w czwartek przed samym weselem przyjeżdzamy z ostateczną iloścą gości i wpłącamy pieniązki, a jak ktoś nie przyjdzie no to oczywiscie my i tak pokrywamy koszty, bo bedzie przygotowane wszystko.. i to chyba na tyle, więcej nie pamietam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a na nasze wesele bedziemy zapraszać tylko tych znajomych z którymi utrzymujemy kontakt, spotykamy się i w ogóle a jest takich sporo wiec mam nadzieję że dopiszą... nie dopiszą NA PEWNO ![]() a tak w ogóle to cześć
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez tak to odebrałam i podobnie mysle
|
|
|
|
#4455 |
|
Wtajemniczenie
|
NO MACIE RACJĘ DZIEWCZYNY
TROCHĘ MNIE PONIOSŁO TROCHĘ TO ODEBRAŁAM, ŻE MOJE DZIERI BEDĄ MIAŁY TAKI CIĘŻKI LOS, BO CHCĘ MIEĆ JE ZA WCZEŚNIE![]() A WIECIE CO MOJA MAMA W MOIM WIEKU MIAŁA NAS 3 NA POCZATKU NIE BYŁO IM ŁATWO. ALE Z CZASEM DOROBILI SIE 2 DOMÓW MAJĄ WŁASNĄ FIRMĘ I TO, ŻE NA POCZATKU NEI BYŁO ŁATWO NIE ZNACZY ŻE KLEPALIŚMY BIEDĘ. WIEM, ŻE TO BYŁY INNE CZASY, ALE SIĘ UDAŁO. aO TAKICH PATOLOGIACH TO NIE MÓWĘ, CO FAKTYCZNIE URODZĄ SOBIE DZIECKO, ŻEBY DOSTAC BECIKOWE I PÓŹNIEJ ZASIŁKI WSZYTSKIE MOŻLIWE BRAĆ. BO TEZ MI SIE TAKIE COS NIE PODOBA. I STRASZNIE MI ZAL TYCH DZIECI.
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
obca7 jest wiele takich przypadkow ze na poczatku nie jest łatwo i jak widac twoja rodzina jest takim przykładem ale to nie znaczy ze samemu tez mamy tak robic i myslec ze skoro komus sie udało to nam napewno tez sie uda i wszystko bedzie ok,
dobra dziewczyni ja spadam do pracy |
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
co do dzieci to ja bym chciałą tak 1 w wieku 28 lat
czyli 5 lat po ślubie mój TZ będzie miał wtedy 31
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oki, ja zmykam na uczelnie
|
|
|
|
|
#4459 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
al;e się dziewczyny rozpisałyście jak mnie nie było
![]() Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
My w sumie to nigdy nie pijemy, TŻ zawsze kierowca, a ja ostatnio na weselu wypiłam 1 kieliszek za drowie Par Młodej, bo winka nie było..Cytat:
gorzej było u TŻta w domku, bo ich też jest 5 i często na chleb brakowało, dlatego TŻ chce mieć tylko 2 dzieci żeby zapewnić im jak najwięcej rzeczy...Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też kiedyś chciałam dzieci od razu po slubie, ale widząc teraz jaka jest sytuacja to jednak zaczekamy 2-3 lata.. z drugiej strony naszła mnie chęć na zwiedzenie troszkę świata a nie siedzenie na tej wsi... bo widząc moją mamę która w wiekeu 20 lat wyszla za mąz, terroryzowna przez teściową, która nie była ani nad morzem polskim ani w górach, to mi jest tak przykro i ja nie chcę tak zyc.. instynkt macierzyński to mam już jakiś czas, ale jednak zaczekamy. |
|||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko mieć świadomość, że niektórym sie udaje i posiadanie dziecka to nie koniec świata Każdy będzie miał swoje maleństwo kiedy będzie chciał i kiedy będzie mógł mieć i tym optymistycznym akcenten kończę swoje wywody na temat dzieci
|
|
#4461 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajna piosenka
![]() http://pl.youtube.com/watch?v=MMfvdKL8nfs nasza piosenka to "chce tu zostać", mamy do niej sentyment, ale myslę żeby cos jeszcze poszukać.. bo to jednka jest u nas oklepane, a ta piosenka może przecież byc też później... a co do mieszkania to siostra w poznanu znalazła za 185 tys 40-metrowe 2-pokojowe mieszkanko..już wyremontowane, więc z ceną trafili fajnie, a dopóki są we dwójkę, bo dzieci chcą mieć za 3-4 lata to im wystarczy.. |
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
o rany wstaję a wy znowu o tych dzieciach....
![]() kurcze muszę się uczyć bo wieczorem kolokwium nie mam przez to nastroju.. ale przynajmniej się wyspałam a jutro przyjeżdża do mnie mój tżdziewczyny wybaczyłybyście zdradę swojemu tżtowi??? bo wyobraźcie sobie że hmmm nie chcę tu pisać konkretami i imionami.. jedna osoba z mojego bardzo bliskiego kręgu ma dziewczynę i ta osoba zdradzą tą dziewczynę na potęgę, są ze sobą pół roku i ta dziewczyna się dowiedziała że jej tż ją zdradza i.... NIC! zero reakcji, jakiejś reprymendy, po prostu żyją sobie dalej.. on jej nie szanuje a ta patrzy na niego jak na jakieś bóstwo! Can't ja też mam sentyment do tej piosenki Chcę tu zostać , ale właśnie to że jest taka oklepana i wszyscy ją zawsze na początek mają to chyba poszukam czegoś innego... ale pomysłów brak... mam skopiowaną listę z neta z piosenkami ale trzebaby je przesłuchac.. no i się dogadac z tżtem czy ma się zamiar uczyć walca wiedeńskiego czy nie bo jak nie to będzie jakiś wolny przytulak, a jak ma ochotę to można zaszaleć
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2009-01-15 o 11:00 |
|
|
|
#4463 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, nie wybaczyłabym . Bo jak raz zdradzi to prędzej czy później znowu tak zrobi.
A jakbym wybaczyła to wiem, że sprawdzałabym go, martwiła się czy mnie nie zdradza popadłabym w paranoję.
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
tym bardziej że już po pół roku znajomości sobie ją zdradza... znaczy się zdradzać zaczął już dawno... ja z tżtem sobie przysięgliśmy że nie będziemy się wtrącać w czyjeś życie choćby nie wiem co i nic nie powiemy tej dziewczynie ale skoro już się dowiedziała sama i nic z tym nie zamierza robić to to już dla mnie jest niepojęte.... ja też bym nie wybaczyła.. nie miałabym już potem zaufania do takiego człowieka... no a napewno by dostał jakąś reprymendę.. a on nawet się nie przyznał łobuz jeden i dalej do tej drugiej sobie bezkarnie jeździ a ta własciwa dziewczyna myśli że skoro się zapytała czy to prawda że on ją zdradza a on się nie przyznał to na pewno jej nie zdradza...
głupio mi jej nawet patrzeć w oczy... i dlatego że jest taka naiwna i dlatego że ja wiem prawdę...
|
#4465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to zalezy o wielu rzeczy... na pewno bym bardzo cierpiała jakby TŻ mnie zdradził, i gdyby to był pomiedzy nimi związek emocjonalny, a nie pojedyńcza zdrada i trwałby dłużej to na pewno by,m nie wybaczyła.. zdrada emocjonalna jest dla mnie gorsza od zdrady fizycznej.. nie potrafię jednoglosnie odpowiedziec na to pytanie, bo nigdy nie byłam w takie sytuacji (mam nadzieje że nie będę), ale za bardzo kocham swojego TŻta żeby taka pojedyńcza zdrada mogła zniszczyć nasza miłośc.. chociaż uważam że osoba która kocha to nie zdradza...i na pewno bym się dokładnie zastanaowiła bo wiadomo że jak raz zdradzi to może dalej zdradzac.. nie mam pojęcia co bym zrobiła.. Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2009-01-15 o 11:25 |
|
|
|
|
#4466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie macie racje ciężko gdybać co by było gdyby było.... ja nie wiem jak mam się zachować w tej sytuacji... związana jakby więzami rodzinnymi jestem z tym mężczyzną (dorosły facet 26 lat), ma jednocześnie dwie dziewczyny a więc nie jest to jednorazowy wybryk ale z tą drugą juz ze 2 miesiące się spotykają... myślałam że sam się opanuje i się zdecyduje na którąś i będzie ok ale widze że nie ma zamiaru bo mimo tego że dziewczyna się dowiedziała to on się wyparł tego, zapewnia że będzie z nią, a dalej się spotyka z tamtą drugą.... nie chcę się wtrącać bo niestety akurat ta zła osoba czyli on jest i będzie rodziną czy tego chcę czy nie, ale najchętniej dałabym nauczkę... i jemu że jest takim palantem i jej że jest taka naiwna, głupia i mimo tego że koleś jej obrabia dupe za każdym razem wśród znajomych itp to ona nawet nie kiwnęła palcem żeby go jakoś ukarac, nie wiem.. cokolwiek zrobić... a ona się cieszy że dalej jest z nią i na pewno się pobiorą... laska ma takie parcie na ślub że byście padły- już wybrała sobie pierścionek zaręczynowy, zaciągneła kolesia do jubilera, a on ma ją daleko gdzies.. na kilometr wszyscy widzą że jest beznadziejnie a ta się uparła że ona bedzie jego żoną niezależnie od wszystkiego... para dziwaków...
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Oj matko aż się boję spoglądać na dalsze posty... czytajac to co tancerka napisała.. czytam czytam i myśle matko czy to TZ tancerki...
zaczyna mnie dopadać wtórny analfabetyzm chyba Co do wybaczania zdrady hmmm mnie mój TZ na samym samiuśkim początku naszego bycia razem przez pierwszy tydzień mówił tak: chcę żebyśmy byli razem i będziemy ale póki co nie trzymajmy się za ręce bo jeszcze gdzieś z tyłu mojej głowy siedzi ta poprzednia (pisze tak zeby nie pisac z imienia)..CHodziło mu o to, ze w sumie z dnia na dzien zerwal z nia aby byc ze mna wiec musialam mu dac lekki bufor emocjonalny... niby wciaz powtarzal zakochalem sie w Tobie CIebie kocham.. ale widzialam jak strasznie gryzly go wyrzuty sumienia Poki sie nie uporal z sytuacja nie napieralam.. Moze pomyslicie ze to nie na temat.. ale to nie jest tak do konca.. On mi to tlumaczyl tym ze no byl z nia.. i w sumie jakos tak czuje caly czas ja gdzies tam w sercu... i poki mu nie przejdzie no to wiecie.. opanowanie psokoj i zero wiekszych emocji Mowil mi potem ze nie chcial brac ode mnie nr gg bo wiedzial ze zaczalby ze mna flirtowac .. czyli zdradzac ją ... Teraz za to jak jestesmy razem to co dosc smieszne nie oddalamy sie od siebie na odleglosc wieksza niz wyciągnięte ręce, nawet prowadzac samochod .. trzymamy sięza łąpki... trzymajac ręce na pulsie (czyli na drazku zmiany biegów) Wiem skadinąd, że jest wobec mnie lojalny dokłądnie w taki sam sposob...co mnie rozwala najbardziej spytal mnie kiedys czy nie mialabym nic przeciwko gdyby on umowil sie na kawe z kolezanka ze studiow Tak mnie zamurowal sam fakt pytania, ze az go ochrzanilam ze sie spytal ![]() Wiem ze to moze wydac sie idylliczne i idealistyczne.. ale ja wiem, ze moj facet mnie nie zdradzi
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2009-01-15 o 12:45 |
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Niektórym chyba dobrzem gdy jest im źle i cierpią. Nie wiem... Ja kiedyś się zastanawiałam, czy chciałabym by mnie uświadomiono, gdyby każdy wiedział o zdradzie mojego mężczyzny, a ja bym byla nieuświadomiona. Ciężko było stwierdzić, gdy się czegoś nie przeżywa. Teraz po wielu innych doświadczeniach wiem, ze chciałabym, by mnie ktoś uświadomił, że Tż mnie oszukuje i to obojętnie w jakiej kwestii, czy to wysokości wypłaty, czy zdrady.
Ale też nie wiem, co będzie, gdyby się coś takiego stało.
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam jutro zaliczenie z psychologii rynków finansowych
muszę się uczyć, ale będę do Was zaglądać
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.

), oplacajac mieszkanie, wyzywienie, odziez, rzeczy dla dziecka.
Na razie nie ma mowy o powielaniu wzróców późnego rodzicielstwa, bo zdaje mi sie, ze w okresie kiedy płodzili nas rodzice to raczej królowało wczesne rodzicielstwo i baby boom jak ludzie po domach siedzieli w stanie wojennym. Ok, kwestia przyzwyczajenia, ale ja nie chce, żeby mojemu dziecku czegos brakowało i żeby było mu smutno, że nie stac mnie na jakies zajęcia pozalekcyjne a inne dzieci chodzą i moje byłoby wykluczone z tego tytułu, że ja biede klepię.
Na razie nic z tego nie umiem, więc nie będę fikać. Jedynie dodam na koniec: nie dla robienia dzieci i karmienia miłością. W dziecko trzeba inwestować, o ile mnie pamięc nie myli do 18 r.ż. utrzymanie dziecka kosztuje 100 tys albo milion zł (wiadomo kto sie kłania Lain

muszę się uczyć, ale będę do Was zaglądać