|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dieta - MŻ-WR kontynuacja IV
Dzieńdobry kochane
Doniu, Basiu- Oj widzę że maleństwa Wam się pochorowały ![]() to szybkiego powrotu do zdrówka życzę. Mój TŻ też chory ale to duży chłopak to da sobie radę ... Ja wczoraj skusilam sie na głowe czekoladowego mikolaja kurcze niech ktoś pozjada te słodycze u mnie w domu!!!! Nie ma któras ochoty???? |
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie Kasiu powiem Ci, że aż dziw bo mnie nawet nie ciągnie teraz do słodyczy, szok, a przez ostatnie dwa slodycze mogłam je przez cały dzień jeść, zamiast sniadania, obiadu itd... naprawde, bylo az tak zle... i jedno jest pewne na pewno sie nie przejadlam...
a glowa mikolajak to chyba nie tak zle... nie tak duzo, Mikołaj pusty jest więc wiesz raz na jakis czas mozna bez problemu...a co do dzieciaków... no to ja też ciągle chora... od 4 tygodni goniła mnie choroba, w zeszły poniedziałek juz bylo tak zle,ze do pracy nie poszlam, caly tydzien na chorobowym bylam, w poniedzialek (ten) tez sie za dobrze nie czulam,ale nie chcialam juz ciagnac zwolnienia, bo od razu po swietach i wolnym poszlam na chorobowe... nadal jestem chora... a Łucje w momencie scielo z nog, ciekawe co lekarz powie... na 12 ida z wizyta do pani doktor |
|
|
|
#3543 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aż tu po pewnych głupich dietach 58 - schudłam wtedy anowu i po wakacjach we Włoszech w 4 klasie ważyłam 61 - szokas dla mnie był bo przeszło 60. Znowu schudłam do 54 i potem było jojo, nad ktorym nie dało sie zapanowac + 11 kg od stycznia do wrzesnia. Aaaaa.... A teraz się kurcze boje, bo w pracy nie mam czasu jesc i siedze głodna i zaraz znowu mnie jakies jojo dopadnie ![]() Cytat:
|
|
#3544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana mysle,ze lepiej sie nie glodzic, bo mowisz ze glodna, i ze boisz sie jojo... jesc co 2,5-3 godziny... jakis owoc, kanapeczka, salatka, baton zawsze mozna jakis owsiany kupic... itd itp... ale jesc czesto,to jojo nie dopadnie
|
|
|
|
#3546 | |||
|
Zakorzenienie
|
Duzo zdrowka dla Lucji
![]() Gdzie Ty pracujesz Basiu ?? I duzo zdrowka dla Twojego dziecka Te herbatki podobno sa dobre, moja znajoma je pije i sobie chwali ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie dokladnie tak jest Zachowuje sie, jakby umieral, a ma tylko kaszel albo katarek, nie wspomne co sie dzieje jak ma goraczke Ja mialam w domu cala szafe zapchana slodyczami ( do nie tak dawna nie wyobrazalam sobie dnia bez nich ) i wyciagam na stol jak ktos przyjdzie, zeby jak najwiecej zjedli. Po moja starsza corke przychodzi sasiad i zaprowadza ja do przedszkola i wtedy jemu tez zapycham kieszenie slodkosciami, a on je uwielbia W taki sposob pozbywam sie slodyczy Cytat:
°°°°°°°°°°°°°°°°° " Wygrywa tylko ten, kto ma jasno okreslony cel i pragnienie aby go osiagnac... " Napoleon Hill
|
|||
|
|
|
#3547 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zła jestem bo nie uda mi się schudnąć nwet 2 kg nie mówiać o 6
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie pracuje? w biurze firmy czeskiej, ktora zajmuej sie sprzedaza big-bagow, zawiesi, lin, włókien i takich pierdółek... haki itd...
dzisiaj dla odmiany mam w cholere roboty, a i tak co jakis czas zerkam na wizaz,bo robota jest monotonna i trzeba sie jakos rozerwac w miedzyczasie... Licja: nic nie ma od razu... a skakanie wagi to normalna sprawa, unormuje sie to z czasem Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2009-01-15 o 10:55 |
|
|
|
#3549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I stąd sie to całe niejedzenia bierze ![]() Cytat:
![]() Mam przykre doświadczenia. Pilnuję sie jak mogę, ale to koszmarne uczucie, kiedy twoja waga rośnie, rooooośnie, roooośnie - jesz w sumie niewiele i tyjesz i zapanowac sie nad tym nie da Alez ja mam ostatnio lenia. A moja szefowa ma dzisiaj zły humor... Tylko czekam jak oberwe za cos
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
no jak mozna rano nie miec czasu? to trza wstac 15min wczesniej, a jesli nie ma takiej opcji to po prostu przyszykowac sobie dzien wczesniej co neico... takie jest moje zdanie i nie jest to dla mnie zadne wytlumaczneie... dzien wczesniej mozna kupic czy to buleczki, zabrac do pracy albo juz gotowe, albo zabrac rzeczy na kanapki do pracy itd... albo inne jedzonko naszykowac, owoc tez mozna dzien wczesniej, salatki itd
|
|
|
|
#3551 |
|
Wtajemniczenie
|
Basienko a jak tam Twoja dietka? co jadasz?
Bierzesz cały czas tabletki na choróbsko? ja mam nadzieję że słodycze przestaną mnie prześladować Co do TŻ mam nadzieję że się szybciutko wykuruje.... jest w parcy wieć nadzieja tylko w tym ze pobrał tabletki. |
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie dietka dopiero od poniedzialku ruszyla,tzn nie dieta a moje zasady i tyle... wczesniej byla dieta slodyczowa, zarlam je i zarlam...
|
|
|
|
#3553 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
basieńko ja nadal namietnie podziwiam zdjęcia w wątku z Twojego podpisu, ze aż tyle można zgubić mając silną wolę Edytowane przez nefretari Czas edycji: 2009-01-15 o 13:17 |
|
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
nefretari... to jeszcze nic, ja mam zamiar zrzucic jeszcze tak do 61-62kg... mniej wiecej, zobaczymy jak to bedzie
wiec mam nadzieje,ze ta roznice tez bedzie widaca co do pizzy to raz na jakis czas nie zaszkodzi,takie jest moje zdanie tylko nei na noc sie obzerac,a najlepiej np w czasie obiadu...
|
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() zdrowka dla wszystkich chorujacych i tych malych i tych wiekszych a testy to eh szkoda gadac.sprawdzilam humanistyczny to ym jak bedzie blisko 30 to bedzie swieto a dzisiejszy to jakas porazka.takie banalne bledy porobilam ze szok.poierwszy raz w zyciu bedzie tak malo punktow heh ![]() ale nei ma co sie przejmowac bo nawet ocen z tego nei bedzie wiec luzik w ramach relaksu ide na spacer po sklepach z kumpelom[idzie kupic buty i moze ja wreszcie jakas bluze cvzy sweter upatrze bo jakos nie moge znalesc jak zwykle]a jutro jeszcze 4 kartkowki ci nauczyciele powariowali normalniemilego popoludnia
|
#3556 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Kochane
Brenda swietny prezent dla Tzta ![]() kiepsko sie czuje, chyba sie od kumpeli wspollokatorki zarazilam,bo ona biedna od weekendu lezy i zdycha, a mnie dzis na uczelni zaczelo bolec gardlo, czuje sie oslabiona i tak jakby mnie mialo cos rozlozyc ![]() dzis znowu szybko uwinelam sie na laborkach z chemii, wiec wyszlam przed 17, a nie o 19 robilysmy dzis fluorowcowanie 2,4,6-tribromoaniliny znowu cala smierdze laboratorium ![]() a z dietka to dzis nie za fajnie, bo 1 dzien okresu i rano mnie nosilo niezle z jedzeniem, ale od 13 wlasciwie zjadlam juz tylko surowke przed chwila i stracilam apetyt, wiec postaram sie nie objesc, bo i tak za duzo tego bylo... Basiu kurcze zmotywuj mnie zebym sie zaczela trzymac Twoich zasad!
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Monia motywuje Cie... abra kadabra hokus pokus
daj znać czy coś pomogło? hehehe |
|
|
|
#3558 |
|
Rozeznanie
|
ej no moje piękne zdrowiejcie!! szkoda sił na chorowanie! i maluchom też dużo zdrowia życzę
![]() u mnie dziś dietka dobrze ale tak strasznie nawalał mnie brzuch że ledwo wysiedziałam w pracy i nic jeszcze nie ćwiczyłama w weekend do szkoły...co tam moge wziąć do jedzenie??
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
no o przeziebienie teraz nie trudno wiec dziewczyny kiwi cytrynki i jogurciki wcianac
a do szkoly mozna wziasc co sie chce orzeszki jogurciki wiesniaczki kanapeczki zawijaski salatki do wyboru do kolorukurcze bylam z kumpelom u lekarza.naczekalysmy sie pol godziny poszlysmy zjesc budyn do neij[bo 10 numerkow przed nami bylo] po godzinie wrocilysmy i bylo jeszcze 5 numerkow wreszcie sie doczekalysmy[miala 26nr przyjmowala od 15 a weszla ok 19 20]i pani doktor powiedziala ze nei ma tej ktora zlecila badania i ze ma sobie przyjsc za tydzien jak bedzie tamta strasznie mnei cos takiego denerwuje bo ostatnio tez czekalam 3 godziny i mnie baba splawila z wynikami jakby nie mogla poprostu powiedziec ze wszystko jest ok albo ze cos tak zle
|
#3560 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki Basiu
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez sobota i niedziela w szkole, wcale mi sie nie chce, nienawidze ogolnie tej szkoly... tam gdzie licencjata robilam - no coz uwielbialam... a tej nienawidze i nie lubie tu chodzic... denerwuja mnie wykladowcy, wiele zachowan itd... jedynie dobrze,ze dwie super dziewczyny sie trafily nowe... no i kilka z licencjata
ja sie klade, dobranoc |
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczyny!
Widzę, że w nasze szeregi powróciła Basia i nas motywuje. Bardzo dobrze, przyda się ![]() Mnie już zmotywowała. W lodówce mam same zdrowe rzeczy. Rano zrobię obiad z fileta z kurczaka i mieszanki gotowanych strączkowych, najwięcej to tam jest soczewicy i fasoli. Babcia zrobiła mi dzisiaj (bo ją poprosiłam jak wróciłam z pracy i padłam do łóżka) sałatkę z kapusty pekinskiej. Jutro też ją włączę do obiadu. Na kolacje zjadłam tylko serek homo ale jestem po treningu na rowerach, takim bardziej jeszcze intensywnym i nie zjadłabym już nic do tego. Zawsze jak mam typowo tlenowy trening wracam głodna a jak jest mocniejszy to odbiera mi apetyt.
|
#3563 |
|
Wtajemniczenie
|
eh troche nadziergalyscie dziewczynki
![]() u mnie z dietka nie najlepiej ehhh no trudno zobaczymy co waga pokaze w niedziele ![]() a ja wlasnie na dzis skonczylam sie uczyc i klade sie spacku ![]() Brenda swietny prezent.... napewno spodobal sie Tż-owi ![]() Basiu, Doniu życze Waszym pociechom duzo zdrówka, aha i dla Kasi tż tez ![]() a ja cwiczyc wcale nie cwicze jakos nie moge sie zmobilizowac kurcze moze jak juz bede po sesji... to dobranoc
|
#3564 |
|
Rozeznanie
|
ja po takim mega wycisku też nic nie zjem - wręcz mi niedobrze i gardło mam ściśnięte
Basiu ja swojej chyba też nie zdąże polubić bo to roczna podyplomówka...i pół roku już za mną...najgorsze to to pisanie pracy na koniec bo już musze wybrać promotora a na samą myśl mi się odechciewa...a profesorowie różni...jedno tacy że załamka nic tylko poduszke na ławkę i w kimke a inni tacy że słucha się z prawdziwą przyjemnością ![]() ale wstawanie rano i siedzenie w tym zimnie ( super wiejąca klimatyzacja ) i tak jakoś dużo mnei kosztuje - chyba jestem już za stara na chodzenie do szkoły ;(
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
no widze, ze ja jestem a tu nikogo nie ma
wrócilam od Tż-ta, prezent mu sie podobał, tylko chciał jeszcze zebym u niego spała film "zmierzch" był fany, mnie się osobiscicie podobał.. no ale dziś sobie pozwoliłam za dużo na jedzonko :/ ehhhh
|
|
|
|
#3566 |
|
Rozeznanie
|
Brendo raz na jakiś czas można sobie wybaczyć...prezencik był super to musiał się spodobać
![]() no i nie jesteś sama bo jestem...troszkę pocwiczyłam a teraz oglądam gotowe
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie mialam 3 ostatnich odcinkow i nie wiem jak sie skonczylo![]() teraz wciągneło mnie "zycie na fali" jak cwicze to ogladam
|
|
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() a ja sie dzisiaj zwazylam i jest jeszcze pol kg mniej ale teraz rodzice wyjezdzaja wiec od pn biore sie ostro za siebie za niecale 3 tyg ruszam po sukienke to chociaz jesczze ze 2 kg zeby spadly ![]() milego dniia ) |
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Bredna a co wy tak wczesnie zaczeliscie wczoraj balowanie? Ja myslalam,ze TŻ gdzies do pracy czy cos pozniej idzie,albo gdzies.... i dlatego tak wczesnie sie spotykacie by wogole sie spotkac... hihihi
|
|
|
|
#3570 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie kochane
Jak dobrze że dziś piąteczek wczaraj basenik zaliczony |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:53.

raz na jakis czas mozna bez problemu...
Ehhh jak ja bym chciała mieć już te 55kg
jestem baardzo niecierpliwa ale w odchudzniu niestety trzeba wytrwać i trzymać się postanowień. Bardzo się zawzięłam i jestem na diecie z mamą tylko,że ona ma do zrzucenia z 1-2kg a ja 6
Dlaczego tak łatwo jest utyć a tak ciężko schudnąć?! Dzisiaj jakas nienajedzona jestem...rano owsianka,potem salatka owocowa,kurczak i surowka i teraz znow udko z kurczaka ale z inną surówką
heh w kazdym badz razie dawno temu.
ale ja sie na tym nie znam
a pogoda u mnie okropna!! cieplo jest ale tak pada i wieje ze masakrejszyn
a na obiadek robie fasolke po bretonsku dietetycznie co nie
odebralam soczewki i okulary[podobno wygladam fajniej niz w poprzednich
]

a dzisiejszy to jakas porazka.takie banalne bledy porobilam ze szok.