|
|
#1051 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
esti1984
brzusio rewelacja! czy ty na pewno jesteś w ciąży ) hehe.. ![]() ![]() katrin1 wypróbuję ten kisiel (bo uwielbiam go!) jestem dobrej myśli.. na 14.00 jestem zarejestrowana do 3 lekarza.. zobaczymy co ten powie.. bo jak mi nie da jakiegoś leku to go uduszą gołymi rękoma!! dzidzia po każdym moim kaszlnięciu jest baardzo ruchliwa i ją tam ładnie musi wstrząsać..wrr.. wstrętne choróbska! |
|
|
|
#1052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja czuje kopniaki ponizej pepka... Bo jak sie dzidzia tylko rusza czy przesuwa to czuje ja w calym brzuszku. Ale kopniaki to tylko w dolnej czesci, ponizej pepka. Nie czuje kopniakow powyzej i po bokach. No nic... nie bede sie martwic na zapas. Za dwa tygodnie mam usg to sie okaze.
|
|
#1053 |
|
Wtajemniczenie
|
sashka ...
![]() ![]() ![]() te w paseczki..... Cudne! |
|
|
|
#1054 |
|
Wtajemniczenie
|
Svinecka odwiedzę Wam za chwilkę
![]() Nicola ja tam się nie martwię. Jestem pewna że dziewuszka widzieliśmy jajniki i płeć też nawet osoby co z reguły nie wiedzą jak patrzeć na zdjęcia z usg ciekawe czy i tym razem córcia tak się ułoży że będziemy mieli taką fotkę![]() Małgosiu fajny wózio tylko dla mnie za duży paula w pierwszej ciąży miałam większy brzucho a teraz nie wiem czemu wolniej roście a dzidzia rośnie prawidłowo i to najważniejsze na pieczenie nic nie polecę bo nie mam takich problemów malutka to faktycznie wózek musi być w miarę wąski :/ pokazuj brzusio ![]() paula podoba mi się Twój typ, tylko właśnie drogi. A podobny do coneco i leviroo Katrin rok to chyba żadne dziecko nie jeździło ja słyszę właśnie wszędzie że w gondoli od 3-6 miesięcy max. Ale to zależy od pory roku bo jak już ciepło to fajnie w spacerówce a jak 3 miesięczne dziecko i zima to lepiej opatulić w gondolceWażne jest to czy rozkłada się na leżąco nosidełko to to samo co fotelik. Jak macie samochód to przydatna funkcja żeby fotelik montował się na stelażu. Bo jak jedziecie na zakupy a dziecko śpi w foteliku to bierzesz tylko stelaż i wpinasz. manolita gratuluję sashka jak możesz dwukrotnie Cię wzywałam![]() ładnie 8 kg. Ja nadal 4 kg ale pewnie i mnie czeka nagły wzrost wagi chociaż z Julką cała ciąża to 8 kg![]() ciuszki piękne ![]() Katrin nie wiem ile ma gondola ale spytam koleżankę która w środę kupowała ten wózek ze mną kochana a piankowe koła są tylko z przodu i są obrotowe z możliwością zablokowania. Tylnie są pompowane. Uwierz mi że żadnego wózka nie prowadziło mi się wygodniej A nie wiedziałam że leviroo ma największą gondolę to u mnie odpada
|
|
|
|
#1055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Siedzę tak tu z Wami a obiad czeka. I Julkę muszę położyć. Odezwę się za jakiś czas |
|
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Manolita, gratuluję synka
Sashka, hoho to ładnie Ci przybyło Ja czuję Juniora tylko w podbrzuszu, nigdy wyżej. Byłabym szczęśliwa jakby to było ułożenie miednicowe
|
|
|
|
#1057 |
|
Zadomowienie
|
Hej mateczki i dzieciaczki
![]() ciezko was nadrobic jak sie np 1 dzien nie przeczyta wszystkiego ![]() widze ze dominuja na naszym watki chlopaki moja Majka jest w miejszosci z kolezankami![]() co do wozkow mnie najbardzioej podoba sie Quinny Buzz 4 w sumie jestem na niego zdecydowana, ale jak tak podsylacie linki z tanszymi odpowiednikami (Coneco V4 i Liveroo) to zaczynam sie wahac czy warto dac 2500 zl za wozem, moze 1100 zl wystarczy, hmm, tylko mam problem bo TZ nie chce slyszec o innym jak Quinny, juz sie na niego napalil, no ale w koncu matka tez ma cos do powiedzenia w sprawie wozka, a wlasciwie wiecej od tatusia, wiec sprawa nie jest jeszcze zamknieta
Moje dwa M&Msy: Maja 15.05.2009 Mikołaj 18.12.2011 Dieta (znowu): 178 cm / 64kg Cel pt. "wakacje w sexy ciele" do 1.06 - 9 kg (55kg) Edytowane przez Karola_82 Czas edycji: 2009-01-16 o 13:18 |
|
|
|
#1058 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mi dzisiaj szybko dzień mija
Jeszcze 2 i pół godzinki i do domu.Zapowiedziałam mojemu męzowi, żę życzymy sobie żęby nas dzisiaj gdzieś na miasto zabrał na jakieś dobre Papu.... już nawet powiedziałam gdzie chce iśc. I chyba pojedziemy
|
|
|
|
#1059 |
|
Rozeznanie
|
Fionka wlasnie jaka ze mnie gapa... dobrze ze Katrin mi przypomniala
Ja tez teraz mam chrype i kaszel. I tesciowa wczoraj mi wlasnie mowila, zebym wcinala kisiel. Ale taki goracy ( ja mam az troche jezyk poparzony przez to ). Ja od wczoraj mam juz 6 kubkow zjadle i widze poprawe. Esti widzialam jak mnie wzywalas. W pierwszym poscie Cie za to nawet wycalowalam Nie widzialas????![]() To troche mnie uspokoilas Bo mi moja dzidzia daje niezle popalic. W ogole po pecherzu. Dzidzius uwielbia mnie kopac po pecherzu Malgosia ja tez widzialam ciuszki dla Antosia, ktore zamowilas
ur. 30.04.2009 68kg................jest 52kg Edytowane przez sashka20 Czas edycji: 2009-01-16 o 13:46 Powód: pomylka imionek:) |
|
|
|
#1060 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1061 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogole sie nie spodziewalam ze az 6 kg Ale mi to nie przeszkadza Troche mnie tylko zmartwilo, ze przybralam tyle w tak krotkim czasie. Oczywiscie moj gin to mial banana na buzi jak spojrzal w karte ile mi doszlo kg I powiedzial: "No teraz to wygladasz jak kobietka w ciazy, brzuszek urosl i kilogramki doszly. Moge byc spokojny" hehe. Myslalam ze padne...Cisnienie mam takie same jak ostatnim razem 100/60. I mowil, ze mam sobie takie kropelki bez recepty kupic w aptece jakis cardiol kofeina czy cos Sa bezpieczne dla dzidzi.
|
|
#1062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1063 |
|
Rozeznanie
|
Ja ciągle w tych wózkach szperam, a co powiecie na coneco toledo? Jest cięższy od V4, ale też fajny i spacerówka się rozkłada chyba całkiem na płasko z tego co tam piszą. Ma wszystkie koła pompowane.
http://www.allegro.pl/item524112027_..._i_kurier.html |
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1065 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ale i tak nie czuje sie jakos duza i grubasna. Moze to przez ten moj wzrost. Moj gin sam wczoraj mowil co to jest 8 kilo na moj wzrost. A w ciuchy przedciazowe to sie mieszcze tzn. w spodnie to tylko juz w dwie pary A w sweterki i bluzki to w sumie tez bez problemu. Sa w cyckach bardziej obcisniete![]() Wiecie co???? Nie bede brala tych kropli na to cisnienie. Zamiast jednej kawki, bede pila dwie. Niby te krople sa bezpieczne dla dzidzi, ale to zawsze lek. Moja mama tez mowila ze lepiej miec za niskie cisnienie niz za wysokie.
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I słusznie, lepiej nie bierz kropli. Takie ciśnienie mieści się w normie a lepiej żeby po lekach nie podskoczyło.
|
|
|
|
|
#1067 |
|
Raczkowanie
|
witam was wszystkie
ostatnio napisałam ze wybieram się dziś na USG 3D ale chyba nikt tego nie zauważył Chciałam się wam pochwalić ze z dzidzia wszytko dobrze i ze będziemy mieli dodaje zdjęcia naszej córci
|
#1068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I mam pytanie czy na usg 3D czy 4D trzeba przynosić swoją płytkę czy to już jest w cenie?
|
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
acha... i wcale nie jest taka lekka... |
|
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1071 |
|
Raczkowanie
|
Manolita, gratuluję synusia!
Didi, gratuluję córci! ja czekam do poniedziałku na potwierdzenie swojej córeczki, no ciekawe.... |
|
|
|
#1072 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo w biodrowki to wejde, ale tylko w te dwie pary, ktore przed ciaza mi z tylka spadaly Musze sobie jeszcze jedne spodnie ciazowe kupic. Didi gratuluje coreczki
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale oczywiście też ich nie zasunę...Pora wreszcie włożyć ciążówki, zaczęłam właśnie 6 miesiąc więc już się przemogę... Do tej pory uparcie chodziłam w normalnych
|
|
|
|
|
#1074 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Esti brzuszek slicznie malutki
|
||||
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Laski wrocilam z wynikami i mam tak
![]() anemie ( za malo erytrocytow) to podgonie zelazem jakiegos wirusa( za duzo bialych krwinek) ale niewiele wiec to moze byc tak sobie bo w ciazy jestem Zapowiadajaca sie cukrzyce ciazowa ( zbyt wysoki cukier na czczo ale tez niewiele ponad gorny granice ) zegnajcie slodycze , owoce , rarytaski , witaj gotowane miecho i dietka do tego duuuzo ruchu trzy sie za siebie wziac no i juz mi gin zapowiedzial ze jak przyjde to dostane sprzecior do mierzenia cukru i mam sie kluc 7 razy dziennie tak na mily poczatek PIEKNIE piiip PIEKNIE Przy synu podejzewali mi cukrzyce ciazowa dlatego gin panike mi tu sieje mimo ze wzrost i spadek jest piekny to ten poczatkowy cukier do dupy ![]() DIDI czy Twoja circia sie spowiada normalnie rewelacja zdjecia
|
|
|
|
#1076 |
|
Zadomowienie
|
A tak w ogole to bylam dzis z moim Tz na zakupach i on wpadl w szal
Niektore sa na troszke wiekszego brzdaca, ale mowi ze nie mogl sie oprzec
|
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo wygodniejsze byly niz normalne. A w domu to i tak pomykam w dresikach. Jedynie jak wychodze to zakladam ciazowe albo te w, ktore sie mieszcze. Ale powiem ze, mam schiza jak mam ubrane normalne spodnie. Mam obsesje, ze sciskam mojego dzidziusia i ze mu krzywde robie. Przed chwila ogladalam moje zdjecia takie z przed ciazy.... Boze jak ja wygladalam . Tak jakos dziwnie.... bez tego brzuszka, bez cyckow, bez tyleczka Normalnie nie poznaje siebie jak patrze na tez zdjecia hehe. Mam do was pytanie babeczki??? Jak wy oddajecie mocz na badanka do laboratorium???? Wiem ze glupie i niedorzeczne pytanie Ale wczoraj polozna mi mowila, zebym przed siusiu do pojemnika sie podmyla i wlozyla do piczesy tampon lub gazik. Bo tak to moje wyniki moczu beda zawsze zle wygladac. I ze te bakterie, leukocyty, nablonki sa z piczki![]() Ja przed zrobieniem siusiu do tego pojemniczka to wiadomo podmyc sie podmyje, ale tamponu lub gazika sobie nie wkladalam. Nawet nie wiedzialam ze tak trzeba robic. A wy jak robicie????
|
|
#1079 |
|
Zadomowienie
|
Ja przed badaniem to jednynie sie podmywam, niczym sie w srodku nie wycieram
Moj gin mi powiedzial, ze w ciazy normalne ze niektore parametry nie sa idealne
|
|
|
|
#1080 |
|
Zadomowienie
|
ja bede miec badanie obiazenia glukoza w poniedzialek 26.01, juz sie boje, nie z powodu wynikow, tylko slyszalam ze ta glukoza jest nie do wypicia, gin mowil zebym zaopatrzyla sie w cytrynke lub limonke
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

) hehe.. 

ja czuje kopniaki ponizej pepka... Bo jak sie dzidzia tylko rusza czy przesuwa to czuje ja w calym brzuszku. Ale kopniaki to tylko w dolnej czesci, ponizej pepka. Nie czuje kopniakow powyzej i po bokach. No nic... nie bede sie martwic na zapas. Za dwa tygodnie mam usg to sie okaze.

nawet osoby co z reguły nie wiedzą jak patrzeć na zdjęcia z usg
dwukrotnie Cię wzywałam
ale pewnie i mnie czeka nagły wzrost wagi chociaż z Julką cała ciąża to 8 kg
to u mnie odpada

W ogole sie nie spodziewalam ze az 6 kg