|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony Pierścionek cz. XIII :)
Cytat:
Na mnie takie historie w ogóle nie działają, po prostu nie słucham ich, a jednocześnie jak mi coś nie podpasuje to więcej nie idę w dane miejsce i sprawa jasna,w końcu konkurencja jest duża w tej branży i do wyboru do koloru W Warszawie są knajpy, że bardzo sie starają o klienta i nikt mi takich historii nie sprzeda, że coś tam...coś tam |
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ta nasza pizzeria to jedna z lepiej prosperujących w mieście. A w praktyce wygląda to tak, że gdyby szef nie dawał dużych łapówek sanepidowi to już dawno by ją zamknęli...
|
|
|
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Chcesz nas ostrzec ? Ja już powiedziałam, na mnie to nie działa i nie chcę tego słuchać, bo to czcza gadanina, Ty swoje ja swoje, jeśli chcesz bym nie chodziła do restauracji, do ulubionej kebabiarni to ja mówię, że będę chodzić bo lubię A Ty dalej...co mnie tam czeka, a może ja to lubię, hm
|
|
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poemi, ale po co takie gadki? I co z tego, co się tam dzieje, jak jest brudno, co dorzucają do jedzenia, skoro na nikim nie robi to wrażenia. Ja uważam, że jakieś przekręty jedzeniowe dzieją się wszędzie... ale Polska to akurat, wbrew pozorom, bardzo czysty pod tym względem kraj. Pracowałam np. w kawiarni największej sieci kawiarnianej na świecie w Londynie i to co się tam wyprawiało, to dla mnie był szok, a dla wszystkich ludzi, to było całkiem normalne... Więc chyba i tak mamy sie lepiej
|
|
|
|
|
#515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Jak gadam z niektórymi ludźmi to aż w szoku jestem, mówią, że gdzieś tam dostali zimne/surowe/popsute, a na pytanie czy poszli z reklamacją mówią "nie" . Jakby ludzie zwracali uwagę na takie rzeczy to by od razu podskoczyła jakość (bo na sanepid nie ma co liczyć). U nas zdarzyli się klienci którzy zapłacili za pizzę którą kierowca na ich oczach wywalił na chodnik i z powrotem włożył do pudełka .
|
||
|
|
|
#516 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Taką perwersją mi zaleciało ![]() A tak wogóle, to dla mnie te teksty o niemytych pieczarkach, spleśniałych składnikach i ogromnych łapówkach dla sanepidu są mocno przesadzone i dziwię się Poemi, że Ty w to wierzysz... |
|
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no ...to co teraz opisujesz to już jest głupota, ja zawsze zwracam uwagę że coś jest nie tak.......ale i tu mi się przypomniało " nigdy nie kłóć sie z kelnerem bo ci napluje, nasika, itp " Więc sama widzisz, że kłócić się źle, nie kłócić i być frajerem jeszcze gorzej ![]() A co do chodnika ........padam ![]() ![]() Cytat:
Cieszę się Mango, ze Cię rozśmieszyłam ![]() Poemi mielone pieczarki do czego niby ???? Bo ja pizzy takich jak żyję nie doświadczyłam Chyba, że do faszerowanych jajek
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-01-16 o 16:04 |
||
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczerze, to nie wyobrażam sobie pomielonych...przecież po usmażeniu nic by z nich nie zostało...
|
|
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
No i kupiłam żel micelarny Rosaliac La Roche Posay
(musiałam )Mam pytanie do dziewczyn z jasnymi włosami. Ja w tej chwili mam baleyage brąz/siwy (platynowy?) Jakich szamponów używacie żeby jasne pasemka nie żółkły? Kupiłam sobie http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14010 i jakoś nie jestemn zadowolona.Strasznie wysusza włosy i są jakieś dziwne (chyba za długo trzymałam ok.10min, bo kolor też jest dziwny )Edit: jeszcze raz link http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14010 Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2009-01-16 o 23:20 Powód: dopisek |
|
|
|
#521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja bardzo często jem na mieście i nie przypomniam sobie, abym się zatruła, nie chce mi się też wierzyć, że pizza upada na ziemie a klient za nia placi... Tekst z sanepidem wogóle mnie rozwalił, poprostu to jest nierealne... Ktoś widział jak szef dawał łapówkę Przyjmijmy, że Twój szef to całkowity kretyn i dawał ją przy osobach trzecich, to jednak nie chce mi się wierzyć, aby pracownik sanepidu przyjął ją w TAKICH okolicznościach. Tymbardziej, że obecnie panuje straszna nagonka na łapówkarstwo, nigdy nie wiadomo czy ktoś nie zrobi ci zdjęcia czy to nie podpucha itp.Wiadomo, że łapówkarstwo istnieje, ale nie w taki sposób. A wracając do KEBABÓW to z TŻ też mamy jedno takie miejsce, gdzie kebaby są przepysze
|
|
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gosia ja mam jasne, ale ja lubię żółte,takie wiesz miodowe?karmelowe dokładnie więc walczę z odwrotnym procesem, aby nie wybielały się Wybieram się do fryzjera w pierwszym tygodniu lutego, fryzjer polecony na wizażu, az jestem ciekawa jak będzie |
|
|
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ogólnie mamy szacunek do ludzi którzy się nie boją i mówią, że coś jest nie tak. W takim przypadku szef wysyła im gratisową pizzę następnego dnia (i musi być perfekcyjna), a u nas wprowadza rewolucję i większą kontrolę. Dostawcy są raczej w porządku (jedynie jak się klient nie upomni to przywłaszczają sobie darmową colę), a z tym chodnikiem to jednorazowy wypadek (a przynajmniej nie chwalili się). A klienci którzy zapłacili za nią całą cenę to po prostu ofiary . Gdyby się odezwali to dostaliby nową pizzę ze zniżką. Mielone w znaczeniu, że w plasterkach . Wrzucam je do takiej maszyny którą nazywamy "młynek" więc nasze pieczarki są "mielone" . Ser też jest "mielony" chociaż jest po prostu tarty .
|
|
|
|
|
#524 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, to słyszałam, że bardzo dobry jest Podobnież wszystkie fioletowe szampony neutralizują ten żółty odcień, więc może spróbuj innej firmy. A po nim może jakaś maska nawilżająca by się przydała?
Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2009-01-16 o 16:24 |
|
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego weekendu dziewczyny
Może wpadnę wieczorem ale może
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymaj sie, miłego, upojnego weekendu
![]() Ja też zmykam, papapa
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2009-01-16 o 16:45 |
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie gasronomicznym : pracowałam w małej gastronomi typu kebab,nalesniki,pierogi i co tam jeszcze. I moge powiedziec ze 100% przekonaniem ,ze wszytsko bylo swieze i czysciutkie
Surowki ,ktore zostawały wyrzucało się a rano byly robione swieze + dorabianie w ciagu dnia,zeby te od rana nie były zleżałe.Pieczarki dostarczane swieze,przerabiane. Mieso tak samo.Sanepid nigdy do niczego sie nie przyczepił,a wymagania naprawdę są z kosmosu. |
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Z tą pizzą z chodnika to autentyk . Kolesie którzy zapłacili za tą pizze znaleźli się później na imprezie z naszym innym kierowcą i się pochwalili mu swoją przygodą... A potem skonfrontowaliśmy to z kierowcą od chodnika. Potwierdził.Łapówki... Pracownicy którzy zostają na kontroli to osoby zaufane i szef nie ma przed nimi tajemnic (ja o tym wiem bo przyjaźnię się od niedawna z najbardziej zaufanym z zaufanych ) (przy innych też od czasu do czasu coś mu się wymsknie). Kobiety na dzień dobry mówią jaka kwota je interesuje i tyle dostają. To na prawdę inny świat... Szef ma tyle kasy, że stać go było na to żeby przez 3 lata pizzeria funkcjonowała bez procowników... Ostatnio "zatrudnił" trzech. Bo go poprosili. Z resztą sama widzę jak wygląda zaplecze i ono na prawdę nie spełnia standardów... Nawet jeśli chodzi o wyposarzenie.A że szef to kretyn to już inna sprawa . Kiedyś przy klientach bił się ze swoją byłą i krzyczał, że nawet loda nie potrafi porządnie zrobić... Ogólnie nie ma oporów przed wtajemniczaniem nas w... takie różne .A, no i chciałam się czymś pochwalić... Ale może na razie to zachowam dla siebie żeby nie zapeszyć .
|
|
|
|
|
#529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) ale tylko w kupie, tzn w dużym bukiecie. Szczególnie żółte tulipany albo wielgachny bukiet frezji... Frezje mogę wąchać pół dnia i nie mam dość ![]() Dorinko, Butter: nie jesteście same z kebabową obsesją Też jem tylko i wyłącznie w jednym miejscu w Krakowie, w cieście, z kurczaka, ze śrenim sosem. Nie tknę innego eeee no chyba że jest środek nocy (po imprezie) a ja umieram z głodu, a do mojego punktu za daleko ![]() Poemi, nie działaj na moją wyobraźnię i nie sugeruj jakie syfy wsadzają do jedzenia... bo teraz mnie obrzydzi ale jak będę głodna to i tak zjem Co u Ciebie?No dalej chwal się, chwal Przesądna chyba nie jesteś to nie zapeszysz ![]() Twin, koniecznie daj znać, jak przymiarka! I jak tata... ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------------------- A co do pizzy, to raz jak zamawialiśmy z TŻ jakąś na telefon, zamówiliśmy jak zwykle pół pizzy A i pół B. Gość przywiózł, zapłaciliśmy, siadamy, otwieramy pudełko i jakież było nasze zaskoczenie kiedy okazało się że jedna połówka ma w sobie kawałki jabłka plus jakieś inne owoce, dramat Gdyby to była jakakolwiek inna to pewnie bysmy odpuścili, ale z jabłkiem? Co to za pomysł w ogóle Zadzwoniliśmy do tej pizzerii, obiecali nam nową do 20 min (ale ze zwrotem tej starej), zjedliśmy w międzyczasie to dobre pół i dostawcy oddaliśmy już tylko pół, bez jaj
|
|
|
#530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo ja go dopiero pierwszy raz użyłam i te pasemka jasne zrobiły mi sie ciemno popielate.Nie ma tragedii, ale mogło byc lepiej (i były jasniejsze).Następnym razem bedę trzymac krócej. Po umyciu nałożyłam odźywkę do włosów suchych DOVE i jedwab Biosilk na końcówki. Skoro mówisz, że jest chwalony, to jeszcze popróbuję ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już w domku, zdążyłam z treningiem zanim Tżet wróci
![]() A teraz mam pas vibroaction
|
|
|
|
#532 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem, że tego ludzie/klienci nie widzą, ale i dziewczyny w kuchni, a już szczególnie szefowa strasznie tego pilnuje Cytat:
Ja używam i bardzo polecam ten: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=22220 jak dla mnie jest rewelacyjny. Miłego weekendu dziewczny
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam, co dziś naprodukowałyście. Dziś mam bardzo udany dzień
![]() Zrobiłam na uczelni prezentację, wcześniej wyszłam i pojechałam do Działdowa ![]() Przymierzyłam suknię i .... jak na mnie szyta drobniusieńkie dopasowanie do mnie się zrobi i będzie bosko co oznacza, ze suknia zakupiona Tata zachwycony suknią i tym jak w niej wyglądam ale tak jak myślałam wzruszenia będą na ślubie ![]() Zaro myślałam dziś o Tobie o 10 jestem pewna, ze kciuki wizażanek nie zawiodły i wkrótce dowiesz się, że masz pracę
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
A ja troszkę % sobie z przyszła tesciowa wypiłam...i jest bomba
,znacyz bania Nie,żeby duza,ale jest Uuhuuuuuuu...jutro wielki dzień
|
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko, najlepszego na nowej drodze życia!
![]() Twin, pokażesz się, pokażesz, pokażesz? ile taniej udało Ci sie ja kupić?
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Tża
![]() Cytat:
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
wczoraj mnie nie było bo miałam zaliczenie z psychologii rynków finansowych zaliczone na 5 i byłam jeszcze w pracy i dostanę nowe serwisy i zarobię więcej więc
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny! CO słuchać nowego? Coś mnie ominęło?
|
|
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też miałam taki przedmiot gratuluje zaliczenia Kaśka![]() cześć L_V ![]() EDIT: Pokazuje się Wam w mojej sukni. Jakoś zdjęć kiepska, ale samej nie umiałam lepszych zrobić
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2009-01-17 o 13:00 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

Na mnie takie historie w ogóle nie działają, po prostu nie słucham ich, a jednocześnie jak mi coś nie podpasuje to więcej nie idę w dane miejsce i sprawa jasna,w końcu konkurencja jest duża w tej branży i do wyboru do koloru
W Warszawie są knajpy, że bardzo sie starają o klienta i nikt mi takich historii nie sprzeda, że coś tam...coś tam 
. Jakby ludzie zwracali uwagę na takie rzeczy to by od razu podskoczyła jakość (bo na sanepid nie ma co liczyć). U nas zdarzyli się klienci którzy zapłacili za pizzę którą kierowca na ich oczach wywalił na chodnik i z powrotem włożył do pudełka
Taką perwersją mi zaleciało 

" Więc sama widzisz, że kłócić się źle, nie kłócić i być frajerem jeszcze gorzej 
Chyba, że do faszerowanych jajek 
)
, to słyszałam, że bardzo dobry jest