![]() |
#1381 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Ja zwariuje, właśnie tez zaraz pomyślałam o czymś słodkim, i zjadłam batonika, i rusza się malec, ale mnie nastraszył, a u gina będe dopiero w poniedziałek więc wtedy mnie zbada z każdej strony. Na szczęście żadnych bóli nie odczówam, i nie mam twardego brzuszka. Ani nie powiem o tym zdarzeniu mojemu Tż-owi bo by mnie chyba zatłukł, bo wie że ja to sierota jestem do kwadratu. Dziękuje że mnie pocieszyłyście i doradziłyście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie
po chorobę (mówię o sobie a nie o tych co mają chęć wywalić nawet 5000 zł na wózek) mi wózek za 3000 zł? Stać mnie na taki, ale po co? Dzidzi wolę kupić rzeczy przydatne i takie które ona doceni! A nie że ja sie nimi pochwalę! Albo jak już to odłożyć jej na jakąś lokatę, niech ma coś swojego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem czy któraś zagląda na wątek lipcowo-sierpniowy, ale jest tam wizażanka Malga ,która była w ciąży bliźniaczej, wlasnie była juz nie jest, bo wczoraj okazało sie ,że serduszka jej dziewczynek przestały bić! Dzisiaj ma zabieg! To jest straszne , a jeszcze niedawno umieszczala zdjecia swojego brzucholka......
![]()
#1385 |
Raczkowanie
|
Witajcie mamusie,
właśnie przytuptałam do pracy, ale zanim się do niej wezmę napiszę Wam o wczorajszym usg 4d. Dziękuję bardzo za kciuki i dobre myśli - BARDZO POMOGŁY! Z dzidzią wszystko w porządku no i żeby przywrócić nieco równowagę będzie CÓRECZKA! Cieszymy się ogromnie! !! Ale po kolei, wybraliśmy się na to usg całą rodzinką, ja , tż i córcia Nicola, bo bardzo chciała zobaczyć. Już na wstepie powiedziałam ginowi, że przyszliśmy tu na kino familijne, on się zaczął śmiać. Najpierw badanie podwozia, a potem przyszła rodzinka i oglądaliśmy kino. Wszystko byłoby widać super, gdyby malutka chciała pokazywać ![]() ![]() Generalnie jestem bardzo zadowolona (ufff...), lekarz też był bardzo miły miło całej widowni, a przede wszystkim cieszę się, że z maluszkiem wszystko w porządku. usg 4D to dla mnie bardzo fajna sprawa, mimo iż nie zobaczyłam całej buźki, tylko profilami i kawałkami to cała reszta była widoczna bardzo wyraźnie, uważam, że naprawdę warto. Jeszcze raz dzięki wielkie za dobre myśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Zakorzenienie
|
Marika, no to cieszę się że malutkie się rusza
![]() Czekoladka, to straszne ![]() Nicola, gratuluję córci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Raczkowanie
|
Dzięki Gosikk
![]() Edytowane przez nicola2002 Czas edycji: 2009-01-20 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1388 | ||
Zadomowienie
|
Witam mamuski
![]() ![]() Cytat:
Jak super, ze jestes zadowolona. My sie wybieramy za tydzien na to Usg bo moj prowadzacy nie ma. Juz sie nie mozemy doczekac ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1389 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1390 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, ja mam wrażenie że zaczyna mi się woda zatrzymywać. Dużo piję, niby ciągle chce mi się sikać ale dosłownie po odrobinie. No i mam wahania wagi, dziś o ponad kilogram więcej niż wczoraj a wcale dużo nie jadłam tylko piłam. Co zrobić żeby nie puchnąć? Bo ja się boję że będę cała opuchnięta i zgromadzę ze 20 litrów wody...
![]() Superzabula, no właśnie a mój gin jak się pytałam mówił że jeśli koniecznie chcę to dopiero w III trymestrze, czyli tak od 28 tygodnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Zakorzenienie
|
Nicola 2002 Gratuluje corci
![]() ANULKA ANULKA NIE MUSISZ PUCHNAC ALE PYTA LEKARZ ZEBY WIEDZIEC CZY ZATRZYMUJE CI SIE WODA W ORGANIZMIE Zeby nie puchnac pic nie wiecej niz 3 litry napojow dziennie -zero soli - jak najwiecej ryzu z marchewka A JA MAM DZIS STUDNOWKE ![]() ![]() Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2009-01-20 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Raczkowanie
|
Dzięki Kathi
![]() A co to za studniówka? Taka prawdziwa czy 100 dni do porodu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Zakorzenienie
|
Kathi, to o ryżu z marchewką nie słyszałam. Znaczy z gotowaną? Muszę zacząć stosować bo jak nic mi się ta woda zatrzymuje, przecież nie przytyłam w ciągu doby o ponad kilogram, mało realne. Ale opiłam się wczoraj jak bąk, to fakt...Matko ale nie za wcześnie na puchnięcie? Mój gin się nigdy nie pyta a ja dopiero wczoraj po wizycie zaczęłam się zastanawiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1394 |
Zadomowienie
|
A u mnie w pracy takie nudy, nic się nie dzieje, to dobrze, bo tylko sobie siedzę i buszuje po allegro. Dostałam awizo wczoraj, mam do odebrania na poczcie kasiutke za L4, cieawe ile.
gosikk_s - właśnie mój Tż był u mnie w pracy i dostałam małe kazanie, za ten upadek, że mam uważać jak chodzę, ale pocałował brzusio i powiedział że dzidzia ma być silna i wybaczyć mamusi. I sam czekał az mały się ruszy. Ja z wizytą muszę wytrzymać do poniedziałku bo na ten dzień mam wyznaczony termin, chyba że coś niepokojącego będzie się działo to śmignę na izbę przyjęć. Kathi75 - no ja też bym się nie mogła oprzeć, a jeszcze wczoraj widziałam dla takiego noworodka śliczniutką sukieniusię z welurku, taka różowa za jedyne 19,90zł. Ja jak sie dowiedziałam że jestem w ciąży to kupiłam prześliczne body i skarpetunie tyle że różowe, więc raczej się nie przydadzą teraz hi. hi. czekoladka21 - to przykre, ale niestety tak bywa. Ja sama pierwsze tygodnie żyłam w strachu, czy moja dzidzia sobie poradzi. nicola2002 - to super że kino familijne wypaliło, i że okazała się druga córcia ![]() ![]() anulka anulka - oj będę uważała, będę, bo to maleństwo to teraz priorytet w moim życiu. Ale jakoś mam pretensje samado siebie, jak mogło do tego dojść, nie niefortunny wypadek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Wtajemniczenie
|
A ja jestem dopiero w 20 tyg. i już zaczynam puchnąć. Dłonie mi puchną. Nie zawsze, ale czasem mam tak, że nie mogę obrączki ruszyć ( a mam o rozmiar za dużą) a czasem normalnie. A piję raczej tyle samo.
A mój pierścionek zaręczynowy to już od miesiąca w szufladzie czeka... nie wcisnę go ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1396 |
Zakorzenienie
|
Tak tak mam 100 dni do porodu ech trzeba bedzie zaczac odliczac i sie przgotowywac powoli
![]() Ja puchlam przy synu i to bardzo spalam z nogami do gory bo lekarz tak kazal ze wzgledu na opuchniete nogi tak spac , wiec zamiast poducha pod glowe byla pod nogi ![]() Moczylam tez w zimnej wodzie troche ulge prynosily a ryz z marchewka lub jablkiem tez lekarz kazal mi jesc jak czulam ze juz opuchlam i to po dwa dni pod rzad ![]() Na szczescie tym razem nie mam z tym problemu |
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Wtajemniczenie
|
tak sobie Was czytałam i tu post że Malga straciła swoje dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() nicola gratuluję Ci córci ![]() Kathi gratuluję studniówki ![]() Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-01-20 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Zakorzenienie
|
Marika, to dobrze że TŻ jest taki troskliwy, no i że nie robi wymówek
![]() Małgosia, to ja jestem niewiele dalej, dziś zaczynam 24. Wczoraj zauważyłam właśnie że obrączka ciaśniej siedzi, wcześniej była luźna. No i dziewczyny w pracy zwróciły mi uwagę że jakby uda mi spuchły. Kurcze, ja różnie piję, wczoraj akurat duuużo a zwróciłam niewiele ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Wtajemniczenie
|
gosiks - może to tylko chwilowe... Zjedz ryż z marchewką. A możesz sobie ugotować czy w pracy teraz siedzisz?
No u mnie problem taki, że ja przede wszystkim musze dużo pic..... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1400 |
Zakorzenienie
|
Kathi, bardzo lubię ryż z jabłkami, muszę sobie zacząć robić
![]() ![]() Esti, czytam właśnie posty tej dziewczyny, nigdy nie wchodziłam na tamten wątek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ad. 2 ile ty już masz ubranek dla małej ![]() Cytat:
![]() ![]() PS. doczytałam, że maluszek już się rusza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() gratulacje ![]() aż z ciekawości muszę zobaczyć kiedy mi by wypadała ![]() Cytat:
![]() ![]() Jestem już po śniadanku, idę się troszeńkę ogarnąć, wstawić pranie i zrobić jakiś obiadek. A i przypomniał mi się mój dzisiejszy sen ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Wtajemniczenie
|
Ja znowu muszę dużo pić ze względu na nerki... i bądź tu człowieku mądry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1404 |
Zakorzenienie
|
Kathi nie mam zdjec ani filmu bo nie bylo nic widac
![]() Nicola super ze jestes z USG zadowolona ![]() Malaga strasznie mi przykro ![]() ![]() Ja jakos nie planuje oszczedzac na zakupach dla dzidzi My jakos nie planujemy wydatkow.Mamy juz wozki kupione troszke ciuszkow wiec mysle ze moze jeszcze z 1000-1500zl wydamy ![]() ![]() ![]() Ja uwazam ze 2000-2500zl za wozek to nie jest duzo bo przeciez Nim pojedzimy 2 lata a firmowy wozek jest pozniej latwo sprzedac.My kupilismy 2 wozki jeden co Tż bardzo sie podobal a drugi mi ![]() A trzymanie takich drobnych sum na lokacie to sie mija z celem bo sa straszne grosze nawet jak masz 50-100 tys i odciagna podatek to zostaja grosiki Każdy kupuje na co go stac ![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2009-01-20 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Zakorzenienie
|
Blondynka, jak tam Twoja sukienka, szyje się? Kiedy przymiarka bo już sama się denerwuję...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1407 |
Raczkowanie
|
Superzabula, Marika, Esti, Malutka - dziękuję kochane
![]() ![]() Marika, nie martw się, najważniejsze, że nie upadłaś na brzusio, ale nawet wtedy pęcherz, w którym jest dzidziuś dobrze go chroni i amortyzuje. Znam kogoś, kto koncertowo wywinął orła w 8 mc..., spadła mi noga z krawężnika, ale nic się nie stało, u Ciebie też na pewno nie, nie denerwuj się, daj brzuszkowi całuska i wszystko będzie ok |
![]() ![]() |
![]() |
#1408 |
Raczkowanie
|
Blondynka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak szyje sie w sob ja odbieram ![]() ![]() ![]() dzisiaj mnie tak boli glowa ze az na wymioty mi sie zbiera ![]() a wracajac do usg 3/4d to nie wiem czy 28 tc nie jest zbyt pozno mi gin mowil ze do 24/25 tc ale nie wiem ile w tym prawdy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
Zadomowienie
|
Czasem mam dni prawie bez ruchów...co za stres
![]() Dzisiaj mam taki dzień... od rana cisza, dopiero teraz poczułam kilka kopniaków w pęcherz, aż mi ulżyło ![]() Zawsze jak przykładam rękę do brzucha z góry czy z boku, to zaraz (czasem za kilka minut) mam odzew, a dzisiaj nic...myśle co to, a zapomniałam, ze bąble czasem się przecież mogą też ułożyć na dole i jak poczułam tego kopniaka w pęcherz to przyłożyłam tam rękę i poczułam...dyskotekę ![]() ![]() Co za dzień...nie chce mi się nic, aż sobie zrobiłam małą kawkę. Moze w koncu rusze z kanapy! ![]() Kathi to co? Impreza dzisiaj? ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.