![]() |
#1411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny!!dołączam do Was,jako mamuska czerwcowa!termin mam na 28 czerwca,wiec jest to 17 tydzien.a dokladnie bedzie 17 tyg i 5 dni.teraz czekam na wyniki krwi ze szpitala(mieszkam w uk wiec tu troszke inaczej wyglada opieka nad ciezarną) mija juz 2 tygodnie i juz moja cierpliwosc sie konczy,bo boje sie czy wszystko jest ok.poza tym wszystko jest dobrze,2 tyg temu mialam usg,nastepne za 3 tyg.na tym bedzie mozna poznac plec,ale ja chyba nie chce wiedziec ,wole miec niespodzianke.
dołączam wiec do Was i bede sie dzielic z Wami moimi przezyciami. pozdrawiam Wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Wtajemniczenie
|
Takie USG 3d/4d jest płatne? Aile kosztuje?
Zastanawiam się czy się nie wybrać, bo ja mam robione tylko takie zwykłe.... Czy ktos z Was nie idzie na takie USG? zirqsy - witaj ![]() Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-01-20 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
Gosikk moze warto zadz do jakies kliniki gdzie robia to usg i zapytac w jakim tyg najlepiej isc
![]() Malgosia nie wiem czy wszedzie ale jest platne ok 250zl zirqsy witamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | ||||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Marika, mam nadzieję, że wszystko dobrze, trzeba uważać, ja teraz też znacznie częściej się potykam, chyba brzuch mnie przeważa ![]() Gabriella, mnie bardziej się podoba leviroo, ten drugi jest jakiś taki trochę staroświecki, wygląda na ciężki i ma nieobracalne koła, żeby nim skręcić jest pewnie problem, ale za to na pewno sprawdza się lepiej na wszelkiego rodzaju wertepach. Gosikk, nie rozumiem twojego gina, jeśli kobieta ma więcej niż 28 lat i po raz pierwszy rodzi i CHCE cesarkę, to może ją mieć na życzenie, przecież cię nie mogą zmusić do naturalnego porodu, skoro masz prawo chcieć cesarki. Mi ginka d razu powiedziała ( w sierpniu skończę 33 lata) że mogę sobie wybrać jak chcę rodzić i mam się zdecydować. U mnie wprawdzie dochodzi jeszcze wada wzroku (krótkowidz) ale o tym wspomniała dopiero na drugim miejscu. A może sobie pójdziesz jeszcze do innego gina np. na NFZ i zapytasz o opinię na ten temat. Ja chodzę na NFZ cały czas, ale chcę się też zapisać do innego prywatnie na kilka wizyt, tak, żeby sprawdzić, bo z mojej ginki nie jestem zbyt zadowolona. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Anulka, ja na ruchy czekam zawsze wieczorem, w ciągu dnia czasem cos czuję a często nic. No ale przy dwójce to Ty masz pewnie weselej
![]() Zirqsy, witaj ![]() Małgosia, tak 3d/4d jest płatne, a ile to zależy od miasta. U mnie chyba ok 250 zł z tego co słyszałam. Ale pewna nie jestem. Ja się cały czas waham ale mam straszną ochotę więc raczej pójdę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Rozeznanie
|
Sorki, chciałam napisać, Kathi, ja tak jak ty mam 100 dni do porodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witaj zirqsy ![]() Moja psinka mi dzisiaj strasznie dokucza ![]() ![]()
![]() |
#1420 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy to usg cos nowego wnioslo do wiedzy o mojej ciazy gin widzial gosc nosowa to tzn ze dziecko nie ma downa, podal tez nam wage maluszka widzielismy dokladnie kregoslup, i nozki maly mial na maksa wyprostowane mowij nam jakiej dl ma konczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1422 |
Zadomowienie
|
O prawidłowym położeniu narządów ciała dowiedziałam się z usg prenatalnego, na ktore musiałam pójsc ze względu na ciążę podwyzszonego ryzyka. Nie wiedziałam ze z usg 3/4 D tez dowiadujemy się takich rzeczy.
#1423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam jeszcze pytanko, czy wiecie ile kosztuje przyjazd lekarza do porodu "na życzenie"? Pewnie w różnych miastach różnie kosztuje, ale żeby wiedzieć choć orientacyjnie. Mój gin przyjeżdża tylko na życzenie, ale jakoś nie potrafiłam go jeszcze wczoraj zapytać ile za to kasuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
Katrin, na pewno jest ucisk na pęcherz i dlatego chce się sikać ale ja się martwię bo wydaje mi się że sikam za mało. No i jak jest możliwe żebym w ciągu doby przytyła ponad kilogram skoro nic więcej niż normalnie nie jadłam ale za to dużo piłam... Jak nic woda się zatrzymuje wrrrr. No widzisz, ja wczoraj mówiłam gościowi że przecież wiek itp ale on uważa że wiek NIE JEST wskazaniem do cesarki. I że jego zdaniem byc może naturalny poród jest dla mnie bezpieczniejszy. I nie chce o tym decydować. To KTO do cholery ma to zrobić jeśli nie lekarz prowadzący? Zmieniałbym go ale nie wiem jak by w pracy patrzyli, do tej pory miałam ciągłość zwolnienia u jednego gina. Zakładam że inny też by mi dał zwolnienie ale może by to źle wyglądało? No i nie mam pojęcia do kogo startować żeby się zgodził na cc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Zakorzenienie
|
nicola tez jestem ciakwa ile lekarz sobie liczy za przyjazd polozna ok 800zl a lekarz hmm?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Wtajemniczenie
|
anulka - ja chyba też nie będę robiła tego USG 3D/4D... U mnie ginka bardzo dokładnie sprawdza wszystko na normalnym usg i mi opowiada...
![]() Coś mnie bardzo zaczął brzuch na dole po lewej stronie boleć.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
Blondynka, właśnie wyczytałam na stronce gabinetu do którego chcę iść że badanie zaleca się robić między 20 a 30 tygodniem. Czyli byłoby ok
![]() Małgosia, właśnie doczytałam na stronie że to usg kosztuje u mnie 150 zł, czyli jeszcze lepiej ![]() Nicola, z Twoim ginem pewnie się dogadasz, ja ze swoim na pewno nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie najadłam się sałatki jarzynowej, chyba pęknę.... Edytowane przez nicola2002 Czas edycji: 2009-01-20 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zadomowienie
|
Informuj nas na bieżąco...
![]()
#1430 |
Raczkowanie
|
no to się trochę przeliczyłam, bo myślałam, że lekarz może tak ok. 1000 zł, ale skoro położna 800, to lekarz pewnie sporo więcej
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
|
malwa u mnie tez nie ciekawie z pieniazkami... maz tylko pracuje... jednak z kazdej wyplaty (ma co tydzien) odkladamy 10-20 euro i za ta kase kupimy lozeczko i wozeczek... na ciuszki (3 pary bodow i pajacyk) wydalismy narazie 10 euro wiec nie tak duzo... kupujemy stopniowo, pozatym to bedzie pierwszy wnuk wiec dziatkowie i pradziatkowie szaleja z ubrankami... wiec napewno nam to odpada... moja mamuska mi wczoraj mowila co ma na 100% i jak sie okazuje potrzebuje tylko reczniczkow, kosmetykow i bodow z dlugim rekawkiem
![]() Kathi75 tez widze ze masz niezla kolekcje ![]() ![]() mam slicznotka bedzie ![]() ![]() ![]() marika2121 cale szczescie ze nic ci sie nie stalo i dzidzia sie odezwala... to musial byc horror czekajac na ruch ![]() ![]() ![]() ![]() gosikk_s co za gupeczek z tego lekarza.... nie rozumiem czegos takiego... ja na wizycie w szpitalu mialam przeprowadzony wywiad i sami sie mnie pytali jaki porod preferuje... powiedzialam ze sn... ale byly kobbiety ktore wybraly sibie cc i tak im zapisali w karcie... na kolejnej wizycie powiedza im date porodu konkretna... ciesze sie ze w polsce nie rodze bo czuje ze kasy bym musiala wydac na tych durnych lekarzy ![]() ![]() czekoladka21 to bardzo smutne co napisalas... nie sledzilam tego watku ale strasznie mi przykro, chyba nie ma nic gorszego jak stracic swoje dzieciatko, w wypadku malagi az dwojeczke ![]() nicola2002 gratulacje CORECZKI ![]() ![]() anulka anulka mi strasznie dlonie spuchly ![]() ![]() ![]() zirqsy witamy kolejna mamusie ![]()
#1432 |
Wtajemniczenie
|
anulka -
![]() To mój bączek mały daje mi popalić... Wczoraj tak samo. Wieczorem poczułam mocny ból po lewej stronie, podniosłam piżamę, a tam... z lewej strony taka gula, a z prawej płaskawo.... Chyba moje dziecię pupę wypieło, a nogami mi waliło w okolice lewego jajnika.... I tak z 5 min leżało. A my głaskaliśmy tą pupcię ![]() On coś sobie upodobał lewą stronę. ![]() Może tez mnie bolec od siedzenia... w końcu 8 godzin to dużo.... W Krakowie położna bierze 800 zł, a lekarz wiem, że znajoma, kilka lat temu (chyba 5) "płaciła" 1000 zł. A teraz to nie wiem. Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-01-20 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Raczkowanie
|
pakusia
![]() córci bardzo się podobało, ale dopiero w domu jak na spokojnie oglądałyśmy płytkę, to rozpoznawała gdzie główka, nóżki itp. , u lekarza z rozbrajającą szczerościa powiedziała: "ja tu nic nie widzę". hihi Ale już chce iść nastepnym razem Edytowane przez nicola2002 Czas edycji: 2009-01-20 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1435 | |||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [quote=Małgosia ![]() ![]() To mój bączek mały daje mi popalić... Wczoraj tak samo. Wieczorem poczułam mocny ból po lewej stronie, podniosłam piżamę, a tam... z lewej strony taka gula, a z prawej płaskawo.... Chyba moje dziecię pupę wypieło, a nogami mi waliło w okolice lewego jajnika.... I tak z 5 min leżało. A my głaskaliśmy tą pupcię ![]() On coś sobie upodobał lewą stronę. ![]() [5) "quote] Moj Baczek tez wypycha poslady po lewej stronie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Zadomowienie
|
Pakusia nasz Maly jak sie wypycha i go poglaszczemy to sie chowa, nie mamy mozliwosci podotykac go tak dlugo,ale uczucie rzeczywiscie super!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Rozeznanie
|
Gosikk, zastanów się nad tym usg, skoro byłaś na badaniach u najlepszego specjalisty i wyszło wszystko w porządku właściwie po co ci ono? Z tego co czytałam usg nie jest takim badaniem zupełnie nieinwazyjnym, podobno dzidzia coś tam czuje i nie jest jej za przyjemnie, niektóre jakby uciekały i bały sie kiedy się robi to badanie. A z tego co piszesz ty miałaś już tych badań usg bardzo dużo, ja na twoim miejscu bym nie ryzykowała, po co niepotrzebnie maluszka stresować, przecież i tak zobaczysz go niedługo. Ja miałam do tej pory tylko 2 standartowe usg i jedno na życzenie, genetyczne w 15 tygodniu. Lekarz mi proponował jeszcze jedno usg prywatnie, takie właśnie chyba 3d z oglądaniem narządów, ale nie zdecydowałam się, bo powiedział mi podczas tego "normalnego"' że wszystkie narządy są na miejscu, wydaje się że dzidziuś rozwija się prawidłowo( nigdy nie można wykluczyć że cos tam może być nie tak, odpukać). I ja tak postanowiłam, że zrobię to dodatkowe badanie tylko wtedy jakby lekarz miał jakieś minimalne podejrzenie że coś z moją fasolką jest nie tak. Zastanów się nad tym i poczytaj w necie o częstych badaniach usg, czy to 3D/4D jest ci tak naprawdę potrzebne?
![]() A te bóle dziewczynki to rzecz normalna w naszym stanie, ja akurat teraz się najadłam i strasznie mnie boli coś w żebrach pod lewą piersią, zawsze tak mam jak się za dużo najem ![]() Co do tej cesarki ja się zastanawiam, chyba mimo wszystko wolałabym rodzić sn, ale zobaczymy co powie mi okulista i ortopeda, mam się z nimi skonsultować i wtedy zdecyduję. Akurat dla mnie gdyby wiek był jedynym wskazaniem do cc chyba bym wolała poród sn, bo wiadomo, jesteśmy do niego stworzone przez naturę, mniej jest komplikacji i szybciej się dochodzi do siebie. Ja panicznie sie boję tego właśnie co będzie po cc, w końcu to jest operacja, a tu jeszcze trzeba się maleństwem zajmować prawie 24 godz. na dobę. Mi na razie nic nie puchnieoprócz nóg, ale to od tego, że siedzę 8 godzin przy biurku w pracy. Przed wyjściem kozaków nie mogę dosunąć, ale tak miałam też przed ciążą, dłonie w ogóle nie puchną. Ale i tak mamy szczęście, że nie chodzimy w ciąży latem, wtedy to dopiero jest masakra, moja znajoma chodziła do pracy w butach swojej mamy, która nosi 2 rozmiary większe, tak jej nogi puchły. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki i kruszynki
![]() Wy macie problem z puchnieciem,ja natomiast obraczki nie zakladam od dobrych 3m-cy bo zrobila sie za luzna,chyba ze potem zaloze pierscionek bo mniejszy to ja trzyma ![]() zirqsy-witaj,ja tez mieszkam w UK i nie martw sie wynikami-nie pprzychodza bo wszystko jest ok ![]() Do mnie listy przychodza(nie nawidze ich..)jak cos jest nie tak-wlasnie na tej wizycie okazalo sie (po badaniu gin.)ze mam bakterie ale juz sie jej pozbylam ![]() Gosik-Kochnie-teraz rozumiem Twoje obawy a to ze tak bardzo sie tym przejmujesz tez niekorzystnie wplywa na dzieciatko-ten gin powinien to wiedziec!Na Twoim miejscu powiedzialabym mu o tym "dobitniej"poprosila o wizyte i(lub poczekala do nst)i nieodpuscila a jak sie nie da to koniecznie zmien lekarza,bo liczy sie przeciez tez Twoj komfort psychiczny. Tak to prawda u nasCC jest na zyczenie i bardzo duzy procent jego wykonywania w porownaniu z innymi krajami.. A powiedz mi prosze gdzie wybierasz sie na 3/4D?ja bede w PL w marcu(25-27tc)i wtedy mamy zamiar je tez zrobic.Nie moge sie juz doczekac.. ![]() Jezeli chodzi o ruchy to faktycznie od 2tyg widze "gorki"na moim brzuszku i to pulsowanie ale czekam na kopa,lub chociaz kopniaczki ![]() Moj maz mowi zebym byla cierpliwa bo to "grzeczna dziewczynka" ![]() ![]() czekoladko-kochana nie czestuj nas prosze takimi wiadomosciami-bo choc to bardzo przykre co sie stalo to my i tak w niczym nie pomozemy a mnie tez na chwile serduszko stanelo,ja wogole nie moge ogladac widomosci a jak cos dzieje sie z dzieciatkami to rycze jak bobr.. nicola-gratulauje CORCI ![]() Marika i wszystkie dziewczynki-prosze na siebie uwazac ![]() Kathi-to co dzisiaj bal? ![]() Bercia-a Ty Slonko jak sie czujesz?dajesz rade?nie smutaj sie prosze,czas leci jak szalony ani sie obejrzysz jak malz wroci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Wtajemniczenie
|
ciekawe jak anulce anulce się dzieciaki wypinają. pewnie jak się na siebie poobrażają, to jeden tyłek z jednej strony a drugi z drugiej....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:34.