|
|
#841 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wymarzony Pierścionek cz. XIII :)
Cytat:
Tylko u nas, na własny kącik będzie trzeba jeszcze trochę poczekać, ale myślę pozytywnie![]() Mnie TŻ przekonuje do czerwieni, bo ja choć ją lubie, to pewnie poszłabym bardziej zachowawczo w ecru lub ciemny brąz . Wizualnie wolałabym jasną, choć wiadomo brąz bardziej praktyczny... Tylko ja podczas zakupów, średnio racjonalnie myślę... Chcę aby mi się podobało, aby było tak jak sobie wymarzyliśmy, a nie tak z rozsądku...
|
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
A ktoś wie coś na ten temat, że na extra virgin nie powinno się smażyć bo rakotwórcza czy coś?
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ecru i brąz to świetne zestawienie bo dodatkami można zdziałać cuda Jednak dzisiaj na obiad będzie fast-food ale hot-dogi Mąż wczoraj kupił maszynkę do hot dogów, no i cóż trzeba przetestowac sprzęt Madlen extra virgin nie nadaje się, ale zwykła oliwa z oliwek już tak- tu jest wszystko w linku http://serwis-restauratorski.gastron...ticle_4105.php Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-01-21 o 15:53 |
|
|
|
|
#844 |
|
Rozeznanie
|
Etko, po przecenie torebka w Sisleyu 79 zl, a torebka w Benettonie (właściwie torba, bo jest całkiem spora) 109 zł. Kurczę, nowej torebki nie miałam od nie pamiętam kąd, więc jestem strasznie happy
![]() Dorinko, dzięki za linka! Coś mi świtało że na oliwie nie powinno się smażyć w ogóle, a tu proszę
![]() Edytowane przez zara_84 Czas edycji: 2009-01-21 o 15:57 |
|
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- oliwa ta zachowuje swoje własciwości odzywcze w temperaturze do 30 stopni - pali się - gorzeknieje podczas smażenia Oliwe z pierwszego tłoczenia powinno się spozywac tlyko na surowo. Do smażenia możesz użyc np. oliwy z wytłoczyn z oliwek (tzw. sansa) - bardzo dobra |
|
|
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam jeszcze o białej, futrzanej kanapie z Ikei..ale TŻ nie chce ![]() Co do hot-dogów, to ja najbardziej uwielbiam te z Ikei...Ostatnio nawet kupiłam tam w tym sklepiku parówki i te hot-dogowe bułki Mniam. A jaką maszynkę Twój mąż kupił? taką 'turlarkę' do parówek?
|
|
|
|
|
#847 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jako dodatek do takiego wnętrzna super są takie mocno zielone roślinko-kwiatko-drzewka (nie znam się na nich, więc nie wiem jaka nazwa) oraz storczyki, wszystko w ładnym donicach.Dorinko z Twoją firgurą to ja bym mogła codziennie jeść fast-food, jednak mój organizm jest taki, że jak sobie trochę pofolguje to zaraz kg przybywa. I nie mówię o żadnym obrżeraniu się... |
|
|
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to my się dobrałyśmy, ja identycznie z tymi z Ikei ![]() Taka maszynka, gdzie parówki robi się na parze, dwa takie stojaki-kikuty na podgrzewanie i wydrążanie paluchów Fajna, bo oprócz parówki można naładowac sałatkę szwedzką i cebulkę prażoną i niebo w gębie ![]() Prawda, że zieleń też cudnie Biała futrzana to przesada, trochę trąci mi Paris Hilton |
|
|
|
|
#849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czuję się urażona porównaniem ![]() Co do hot-dogów, to faktycznie się dobrałyśmy Ja jeszcze uwielbiam tą smażoną cebulkę
|
||
|
|
|
#850 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Butter fikus, tylko z tego co widzę, jest wiele odmian, mnie najbardziej podobają się te wyglądające jak drzewka |
|
|
|
|
#851 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten internet... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale chyba jest lepszy niż zwykły olej EDIT:Znalazłam fajny art.przed chwilą http://www.we-dwoje.pl/olej;z;pestek...tykul,546.html Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2009-01-21 o 16:22 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ficus Beniamina? To takie najpopularniejsze I ładne przy okazji bardzo
|
|
|
|
|
#853 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do jedzenia, ja też odczuwam skutki tego i owego i folgowac sobie nie mogę , aż mąż jest zszokowany że tak sie zawzięłam Więc teraz jest tak, że powiedziałam A i odpuścić nie mogę ![]() Kocham takie duże kwiaty, drzewka w doniczce czy w donicy raczej Cytat:
Spróbuj koniecznie
|
|||
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też lubię takie duże kwiaty. Podobają mi się jeszcze takie wysokie sansevierie w podłużnej donicy na podłodze
|
|
|
|
|
#855 |
|
Zadomowienie
|
Wy tak o parówkach i od razu mi się coś przypomniało... Jakiś czas temu jechałam z siostrą i jej przyjaciółką do Olsztyna załatwić jedną sprawę. Jechałyśmy w miarę wcześnie, nie było czasu zjeść śniadania, każdy się spieszył. Po drodze zajechaliśmu więc do Orlenu, żeby w biegu coś przekąsić, złapać kawę na wynos...
Dziewczyny wzięły po kanapce, a ja hot doga. Już w samochodzie jedząc go w pewnym momencie zauważyłam, że coś białego (a byłam już w połowie bułki) wystaje z parówki Pociągnęłam i... wyciągnęłam kawał białej, nie wiem co to słonina? Skóra tłusta? W każdym razie z wnętrza parówy coś białego, wstrętnego!!! Coś co się nie zmieliło. Automatycznie odruch wymiotny..Bleeeeeeeee Od tamtej pory poprzysięgłam sobie, że nigdy więcej hot dogów. Ale kebaby ubóstwiam
Edytowane przez DianaM Czas edycji: 2009-01-21 o 17:32 |
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bleeeee
|
|
|
|
|
#857 |
|
Zadomowienie
|
Ojć, nie miałam złych intencji. Zaraz to przeedutuje na jakiś mało widoczny kolorek
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś znalazłam szkło w cieście, a mój tata nakrętkę ze śruby w chlebie ...mniam
|
|
|
|
|
#859 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej dziewczyny
ja tylko na chwile - nawet Was nie nadrabiam bo umieram - maly mnie zarazil, wsystko mnie boli, kreci mi sie w glowie, nie mam sily ide chyba polezec razem z nim trzymajcie sie
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecko, zaraza się szerzy..to co się dzieje u mnie w przedszkolu to jakas masakra..nie widziałam wirusa, który ptrafi w 1 dzień powalić kilka osób.
uważaj na siebie i na Maleństwo i wypoczywaj.
|
#861 |
|
Rozeznanie
|
Sviniecko, bidulko
koniecznie się wybierz do lekarza jutro, wypoczywaj, nie przemeczaj się i dbaj o siebie i dzidziusia Etko, jej, aż taka zaraza? Ale Ty chyba uważasz na siebie? Jakis rutinoskorbin czy cos? Na szczęście ja nie znalazłam nigdy nic obrzydliwego w jedzeniu (może nie zauwazyłam i zjadłam- jeszcze lepiej..) ale słyszałam różne historie... No cóż, nie unikniemy tego niestety, trzeba uważać. Ale to chyba rzadko się jednak zdarzają takie obrzydlistwa, miejmy nadzieję
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
ja w weekend przecierpiałam, ale na razie trzymam sie okej. mam nadzieję, że tak pozostanie
|
#863 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Czesc Kobietki
Padam na nos, grr, ale caly dzien dzielnie dzialalam, wiec z czystym sumieniem walne sie niedlugo spac. Cytat:
. Taki los.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nigdy nie wiadomo gdzie sie przyda ![]() Cytat:
Jak widac masz sile przekonywania ![]() Cytat:
, po tylu latach to czlonek rodziny, ale mam nadzieje, ze nie da sie chorobskom i jeszcze bedzie dlugo zyl Pamietam jak bylam mala to sasiedzi mieli setera irlandzkiego. Wypuszczali go codziennie z klatki a on lecial przed siebie na godzine, albo dwie. Potem sasiedzi go wpuszczali z powrotem. Dopiero duzo lat pozniej zdalam sobie sprawe jakie to bylo niebezpieczne (samochody!), ale nic mu sie nie stalo, a pies byl wybiegany. Cytat:
. Szkoda, ze narazie bazuje na teorii, ale przez ta ilosc ksiazek jak przebrne, to cos tam sie osiadzie mi w lepetynie i mam nadzieje, ze nie popelnie za duzo bledow.Cytat:
Te fotki byly chyba dawno robione, bo piesek wyglada bardzo mlodo. A moze ma takie dobre geny?Cytat:
Oooo, koniecznie Dzięki ![]() Cytat:
![]() Svinecko, zdrowka i dbaj o siebie, synka i dzidzie L_V z ta Twoja praca to niemozliwe jest. Wez CV i pozanos osobiscie do firm, ktore Cie interesuja. W internecie sama kaszana. Sama mowisz, ze masz specyficzna branze to i specyficznie trzeba pracy szukac, bo Cie wykoncza, no. Aaaa w poniedzialek kolezanka chce mnie wyciagnac na sambe !Sama nie wiem... Ciacha juz odstawilam, wplyw Dorinki, choc sama o tym nie wie hehe. A co do parowek, to prawda jest taka, ze to najgorszy syf. Mieli sie wszystko co w rece wpadnie, wlacznie z flakami i wymionami swinskimi,... ale i tak je jem, przynajmiej w Ikei
|
||||||||||
|
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#865 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki dziewczyny
![]() do lekarza nie mam po co isc - chyba ze po to zeby powiedzial to co ostatnio - nic nie moze pani w ciazy brac kompletnie i tyle cape.......lol jakiego pieska?? ja o dzidziusiu pisalam
|
|
#866 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O rety Przepraszam Svinecka. Jakas zakrecona jestem ![]() No oczywiscie, ze o dzidziusiu.. Ja obstawiam dalej syrop z cebuli na wszelkie chorobska, czyli pokroic cebule, zasypac curem i odstawic w cieple miejsce, najlepiej kolo kaloryfera. Po kilku godzinach zlac sok, ktory sie wydzielil i wypic. Moja mama robi to w ilosci hurtowej a ja co wypije to od nowa nastawiam i dzieki temu zawsze swiezy soczek. Najlepszy na grypowe sprawy Etus, a Ty z czego sie wygrzebalas ? Tez cus Cie dopadlo? Czy z remontu, bo jak to drugie to ide spac.
|
|
|
|
|
#867 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Cape
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że będzie się trzymał. Najbardziej mi zależy, żeby był szczęśliwy i żeby nie cierpiał...a na razie tak jest ![]() Setery irlandzkie też są piękne...a angielskie jakie śliczne ![]() Cytat:
Ja osobiście teriera bym nie chciała, ale skoro dla Ciebie to była miłość od pierwszego wejrzenia, to nie mma rady-manchester musi być Na pewno Ci bardzo pomoże wiedza teoretyczna Każdy piesek jest inny, na pewno wychowasz go na porządnego zwierzaka ![]() Cytat:
![]() Geny mam nadzieję ma dobre, mam kontakt z jego mama cały czas Ma 17 lat, też ma chore serce, jest już spokojna...ale ma się w miarę dobrze ![]() To ucz się pilnie Ja żałuję, bo uczyłam się w liceum i zaprzepaściłam...nic już nie pamiętam...
|
||||
|
|
|
#868 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
cape ale ja nie potrafie wypic takich rzeczy
tak samo jak mleka z czosnkiem o mamo pozostane przy herbacie z miodem, miodu tez nie cierpie ale to najlepsze z tego wszystkiego
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
w zeszły czwartek obudziłam się z gardłem tak bolącym, że szok, w piątek doszedł do tego katar..ale przez weekend stanęłam na nogi i od poniedziałku funkcjonuję normalnie. jakoś mnie te zarazy przedszkolne nie ruszają (tfutfu)
|
#870 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
!No wlasnie i to jest niesprawiedliwe, bo kurduple nie dosc, ze szybciej dojrzewaja to jeszcze dluzej zyja. Z reguly. Ostatnio czytalam, ze Goldeny zaczynaja sie starzec w wieku 6 lat Cytat:
. Ale Twoj wyzelek mi sie strasznie podoba Cytat:
.
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

. Wizualnie wolałabym jasną, choć wiadomo brąz bardziej praktyczny...
Chcę aby mi się podobało, aby było tak jak sobie wymarzyliśmy, a nie tak z rozsądku...

bleeeee
koniecznie się wybierz do lekarza jutro, wypoczywaj, nie przemeczaj się i dbaj o siebie i dzidziusia
Nie znam sie, czy 14 lat to jest taki eh ostateczny wiek dla duzych psow? 
hmmm
bo napisałam do niej na n-kl że jej strasznie długo nie było
Przepraszam Svinecka. Jakas zakrecona jestem