|
|
#1891 |
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar VII
|
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
musialam to podreslic jak na pracy w kolchozie doszlam do takich pieniondzuf! ze se normalnie mogiem sajder kupic ![]() Mowie do kumpeli ostanio, bo mam teraz akcje 'O' - odkladam kasiore na nie wiem co, ze zrobie sie koszulke 'buy me drinks - I'm poor'
|
|
|
|
#1893 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj mojaj babcia miala naprawde niesamowity dzień Babci. Wrócilam wczesniej z pracy i poszlismy ze Sławkiem złozyć babci zyczenia i wręczyć prezent. Babcia kiepsko się czuła, narzekała na ból glowy i cisnienie, ale jak usiedliśmy przy herbacie, zaczęliśmy rozmawiac, to się rozpogodziła nieco. Nawet w żartach powiedziała nam, że na Dzień Babci to chcialaby dostać kolejnego prawnuka (od nas). Gwoli wyjasnienia, babcia ma czworo wnucząt - 2 wnukow i 2 wnuczki. Jeden wnuk ma nastoletnią córkę, jedna wnuczka niespelna miesiąc temu urodziła trzecie dziecko (ma już dwie nastolaty). No i babcia tak narzeka, że tylko ja jestem taka niedobra wnuczka, bo od wszystkich wnusiów ma już prawnuki, tylko ode mnie nie. W tym momencie się zawahala i mówi: "A nie, jeszcze i u Tomka się na dziecko nie zapowiada".Po jakims czasie poszlismy do domu. Po półgodzinie wpada babcia - własnie zadzwonił Tomek, dziecka się spodziewają ![]() Takiego Dnia Babci tosmy się nie spodziewali
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
Aggie!
Jak milo! wzruszylam sie. Ja do mojej jutro zadzwonie - eh... |
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Welcome back, Madziku!
|
#1897 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
yy...wolę nalewkę [boziu, gdzie te oldschoolowe czasyyy..?!]serio, nie lubię piwa [no chyba, że może Leffe raz na jakiś czas ]obecna ![]() Cytat:
ja se chyba też niedługo coś nadrukuję, może "RETAIL therapy needed" ![]() Hecate - angole nie mają Dnia Babci/Dziadka szczerze mnie to zszokowało, żadnej kartki nie mogłam wysłać, pf.
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Papuziu -
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już nie mam Babci ani Dziadka... Edytowane przez edytapa68 Czas edycji: 2009-01-22 o 00:59 |
|
|
|
|
#1900 | |||
|
Wiedźma
|
Czy mnie się wydaje, czy nam się Eenax powoli reaktywuje na forum? Hę?
Cytat:
![]() Dziwi mnie nie tyle Twoja frustracja, co fakt, że rzeczywiście jeszcze nic nikomu nie wyrywasz. Cytat:
![]() To mi przypomina mojego kumpla, który tłumaczył nam, że tanie wina są dobre, bo są dobre i tanie. ![]() Cytat:
To taki przyczynek do dyskusji o tym, że marzenia jednak się spełniają. Staram się o tym pamiętać, a takie historie przypominają mi o tym, że zawsze warto marzyć. Gratulacje dla szczęśliwych rodziców, szczęśliwych babć i szczęśliwej cioci. ![]() Edyto, Polly - wedle życzenia jestem.
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath! Buziaczki
Ide spać Ach! Jak pachnę pięknie Wenge - druga łapka Cinema-tak mnie naszło na coś słodkiego, bo jestem sama jak ten zbity pies Ale jutro wracają z nart .Czemu człowiek musi wybierać? Konkluzja jest taka,że czasami dobrze pobyć samemu ze sobą, ale nie za długo... Edytowane przez edytapa68 Czas edycji: 2009-01-22 o 01:55 |
|
|
|
#1902 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
sama powinna się kopnąć spać. I to właśnie zrobi. A człowiek wybierać musi, żeby mieć powód do zadawania sobie pytań o to, czego pragnie bardziej. Miłego dnia Wszystkim.
|
|
#1903 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróciłam zatem do czasów autobusowych Powiem tylko, że wcale nie jest dziwne, że się człowiek tak szybko przyzwyczaja do własnego środka transportu.Cytat:
Albo Bronze Goddes Estee Lauder. Cytat:
Madzik- głowa do góry. Musisz wierzyć, że będzie dobrze U mnie w pracy atmosfera taka, że szkoda gadać- szykują się zwolnienia grupowe... Najwięcej ludzi poleci oczywiście z produkcji, ale i pracowników biurowych nie oszczędzą... |
|||
|
|
|
#1904 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rzeczywiście, miał być robiony wcześniej, ale termin się odkładał (grudzień to u nas masakra, a wcześniej znowu nauczyciele się ze spisami grzebali). Dobrze, że dyrekcja jest za, a nawet bardzo za wszystkimi naszymi działaniami Cytat:
Cytat:
A w domu, myślisz, to kto awantury urządza?
|
|
#1905 |
|
Zadomowienie
|
za mną się tu nikt nie stęsknił, ale ja za Wami i owszem!
i przez podczytywanie Baru zaraz spóźnię się na... środek transportu do szkoły, także tylko mówię MIŁEGO DNIA!!
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
, ale po uprzedniej prowokacji (przez członków rodziny lub hormony )
|
|
#1907 |
|
niecnotliwa dziewica
|
W kwestii inwentaryzacji to ja powiem tyle, ze protokół inwentaryzacji kasy na koniec roku 2008 tworzyłam wczoraj, osobiście i z głowy, bo żadnemu z kierowników na czas się nie chciało...
A poza tym, powiedzcie mi coś, bo zaczynam podejrzewać, ze to ja nienormalna jestem. Rozmawiałam sobie wczoraj z koleżanka, dziewczyna w moim wieku, znamy się dość długo i dość dobrze. I pożaliła mi się z problemu, po usłyszeniu którego odczułam przemożną chęć, żeby nią potrząsnąć. Mocno. Koleżanka ma problemy natury kobiecej. Do lekarza zapisywała się na wizytę prawie dwa miesiące, z wizyty wyszła niezadowolona, niedoinformowana (osobiście podejrzewam, że wstydziła się spytać) i teraz clou: dostała skierowanie na usg ginekologiczne i ona chyba nie pójdzie bo lekarz jest mężczyzną Usiłowałam jej wytłumaczyć, że "lekarz jak anioł - nie ma płci" i chyba bardziej istotne są jego kompetencje jako lekarza niż to, czy jest mężczyzną czy kobietą, ale przyznam szczerze, ze w środku to nie wiedziałam, śmiać się czy płakać.....
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
|
|
#1909 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Tylko mnie chodziło raczej o to, jak w dzisiejszych czasach można robić problem z czegoś takiego - dlatego zaznaczyłam na początku, że to ja się zastanawiam, czy to ja jestem jakaś dziwna, że jest mi obojętne - kobieta, facet czy ufoludek, byle był dobry w swoim fachu.
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gina najlepiej mieć stałego (truizm) - człek się przyzwyczaja i obojętnieje. Koleżanka jak dotąd pewnie nie potrzebowała bardzo regularnych wizyt (nie wiem, ile lat sobie liczy, więc w ciemno piszę). Mam siostrzeńca, który za nic nie pójdzie po wf pod prysznic, choć szkoła daje taką możliwość - bo kabiny są na zasłonki, a nie zamykane. Żadne argumenty nie działają - nawet takie, że nauczyciel pilnuje, żeby koledzy nie robili głupich numerów, a on cuchnie po prostu jak się nie umyje. Znam pana po 50tce, który nie przebada się na okoliczność raka jelita (jest w grupie wysokiego ryzyka), bo mu się nie podoba metoda badania.
|
|
#1911 |
|
niecnotliwa dziewica
|
BigMamo, ja sobie doskonale zdaję sprawę, ze ludzie maja najrozmaitsze... może nie fobie, ale uprzedzenia i upodobania - i dobrze zresztą, inaczej byłoby nudno na świecie
po prostu... jakoś mi się to w jej przypadku wydało dziwne. Aczkolwiek dobrze wiedzieć, ze obie jednak mieścimy się w normie i ktoś patrzący z zewnątrz to potwierdza ![]() A co do wieku, to obie z koleżanką jesteśmy w zbliżonym - 30+, może stąd moje zdziwienie - z pewnością inaczej bym podeszła do tematu, gdyby chodziło o osobę, dla której jest to w ogóle pierwsza styczność z lekarzem tej specjalności.
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Big Mamo, Margot, ludzie są jednak dziwni
O ile z tym prysznicem i nastolatkiem to jeszcze jestem w stanie zrozumieć (bo nastolatki to często nadwrażliwe na punkcie różnym są, a wyglądu itp. to już bardzo), to jednak dorosłego człowieka z lekarzem już ciężko mi pojąć
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem w stanie zrozumieć niechęć do lekarza płci męskiej u osoby wstydliwej. Mnie raczej mężczyzna ginekolog by nie przeszkadzał, jeśli tylko znałby się na rzeczy i byłby w stanie mi pomóc.
Jednak moja mama przed USG piersi panikowała że badanie moze jej robić mężczyzna (gabinet prowadzi małżeństwo). Siedząc tam w kolejce, co chwila któraś z Pań pytała czy ktoś wie które z nich dziś robi USG, bo się wstydzą. Chodzi mi po głowie pewien pomysł. Założenia wątku zbiorczego, informacyjnego, bezofftopowego ![]() Każdy post w tym wątku musiałby zawierać: zdjęcie flakonu, zdjęcie spodu z widoczną naklejką, ewentualnych innych miejsc z kodami np. atomizer czy dolna część flakonu oraz jeśli ktoś posiada kartonika i kodu na nim. Treść postu miałaby zawierać nazwę perfum, pojemność, spisaną informację z naklejki ( czasem zdjęcia mogą być niewyraźne). Taki informacyjny wątek, widzę że w wątkach o podróbkach dziewczyny wklejają zdjęcia pokazujące swoje oryginalne flakony aby rozszyfrować czy na aukcji jest podróbka, jeśli rurka, kolor płynu budzą wątpliwości. Każdy post to osobny zapach w danej pojemności jako że różne pojemności mają różne flakony. Tutaj w zbiorczym wątku łatwo byłoby znaleść flakon, kod, naklejkę, kartonik i szybko porównać ze zdjęciami z aukcji, nie musząc czekać na odpowiedź w wątku o weryfikację. Co Wy na to? Chodził za mną ten pomysł już kilka dni, ale jakoś nawet nie zrobiłam testowych zdjęć, żeby pokazać o co mi chodzi. Jeszcze mam problem z tematem wątku, tak aby wiadomo było o co chodzi.
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2009-01-22 o 11:00 |
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas śnieg znowu pada. I po co, ja się pytam? ![]() Taka zmierzła jestem, bo za zimą nie przepadam ![]() Zapunktowałam u męża osobistego U nas w domu przeglądarka otwiera się na ostatnio oglądanej stronie i dziś otwarła mu się na wizażu. Przeczytał moje peany na cześć teściów i się wzruszył A poza tym zapunktowałam i wczoraj: ten wyhaftowany własnoręcznie obrazek mu podarowałam. Mąż zachwycony jest moim talentem, będzie go wieszał na widoku publicznym ![]() Edit: Obrazek będzie wisiał, nie mój talent (wątpliwy)
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2009-01-22 o 11:09 |
|
|
|
|
#1915 | ||
|
Wtajemniczenie
|
I apropo - Sabb Kelt, całkiem niezły, tylko coś za mało miałam do testowania Cytat:
![]() To racja. Miałam nie być "taka" a jednak unikam jak ognia jazdy autobusem w takie mrozy Tym bardziej, że po przeprowadzce do najbliższych znajomych i rodziny mam drogę z przesiadką Cytat:
![]() Ja nawet wolę faceta ginekologa Co do ufoludków to ja chyba ostatnio byłam u ufoludka właśnie - starsza Pani przyjmowała w domu, za nią na półkach albumy o zwierzętach, a podczas badania kazała mi się oglądać w lusterku Edit Przestało mi łapać Antyradio... nie łapie mi Esca Rock ![]() RMF - ja myślałam, że oni grają pop, ale bejbi bejbi aj łona mejk lowe sialalala i hej hej heloł to chyba nie jest pop? ![]() Próbowałam słuchać radia Katowice, ale szefowa się ciągle śmiała bo tu Karel Gott, tu Denis Roussos ...ech... mam jeszcze Radio Maryja Edytowane przez Yola Czas edycji: 2009-01-22 o 11:16 |
||
|
|
|
#1916 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale o własne zdrowie dbać trzeba (mówi ta, która od długiego czasu nie może się pozbyć wyjątkowo upierdliwego kaszlu).
|
|
#1917 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
stki
Cytat:
zwłaszcza ze przy USG lekarz nawet nie patrzy w stronę pacjentki- to mniej krepujące niż zwykłe badanie gin. Rózne sytuacje w życiu sytuacje i lepiej się leczyc z takich lekarskich fobii... ( np moja kupmelka wylądawała na ostrym dyżurze i lekarz -facet grzebał jej ale w odbycie....Twoja kumpelka by Tego pewnie cie przeżyła....) Sabbath, witaj!
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
Margot - przyznam, że jestem osobą dosyć wstydliwą ( zawsze wybierałam ginekologów kobiety), ale w pewnych sytuacjach podbramkowych ( nagły "przypadek" do leczenia, czy niemożnośc wyboru konkretnej osoby właśnie) płeć lekarza nie ma dla mnie znaczenia. Chodzi o moje zdrowie przecież
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#1919 | ||
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zresztą, kurczę, wiadomo, że badania lekarskie, czegokolwiek by nie dotyczyły, do przyjemności na ogół nie należą, ale w końcu to jest normalna część naszego życia. Abstrahując od tematów gmerologicznych - pisałam kiedyś, ze posiadam absztyfikanta, który od lat mniej więcej trzech atakuje mnie co kilka miesięcy (bezskutecznie) propozycją spotkania w celu jednoznacznym. No, to chyba się znowu z żoną pokłócił, bo od rana dostaję "zachęcające" smsy Nawet się nie pofatygowałam odpisać.
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
Na starość swą zwalam to, że mnie nie dziwi taka postawa, co nie znaczy, że ją akceptuję.
Dla niej widocznie ważniejsze jest to, że mężczyzna ... widocznie nie umie zdroworozsądkowo do tego podejść i już.
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

]
szczerze mnie to zszokowało, żadnej kartki nie mogłam wysłać, pf.

Jezdem w lesie
Nic nie zrobiłam, bo miałam po dziurki w uszach bieżącej roboty. 

A w domu, myślisz, to kto awantury urządza?