![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Shih Tzu cz. II
Czesc! Jestem tu nowa, i miło mi was poznac;]
Co możecie powiedziec na temat zatwardzenia u psa? Niestety moja mała męczy się z tym już drugi tydzień. Podawałam jej oliwę z oliwek, mleko i różne produkty. Wszystko na nic;( |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
Witamy Yvonna
![]() Spróbuj zamiast oleju słonecznikowego trochę tranu albo wątróbki lekko uduszonej. Jeśli to nie pomoże to może czopek glicerynowy by pomógł. |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
Gunia dzieki,pod koniec stycznia idziemy na 3 szczepienie i sprawdzic uszka bo mala miala swierzbowca.Chyba dostanie jeszcze raz kropelki zeby go calkowicie zlikwidowac to wtedy opowiem o tych scianach,moze mi da jakies tabletki albo pobierze jej krew i sie okaze co jej brakuje.Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
BAN stały
|
Gunia, tez tak mysle
![]() No coz tacy ludzie tez sa, nic na to nie poradzimy. A skoro ma takie a nie inne zdanie i nie da sie nic powiedziec to mozemy jej kafeterie zaproponowac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
Yvonna, teraz doczytałam, że Twój piesek nie załatwiał się 2 tygodnie więc nie czekaj tylko albo czopek, a jak nic nie da to do weta. Może to kwestia karmy, ale 2 tygodnie to zdecydowanie za dużo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja przez 4 miesiące wychodziłam na trawkę co dwie godziny, począwszy od 6 rano do 22-23 wieczorem. I tak dzień za dniem. Uparta byłam jak chol..ra. Aż mój mąż zaczął mnie podziwiać, że jestem taka zdyscyplinowana. Uparłam się, że nauczę Felcię a później jeszcze Franusia. I nauczyłam. Teraz wychodzimy co 4 a nawet co 6 godzin. Franek jak był malutki bardzo często sisiał. I też tu na forum żaliłam się na niego ale postanowiłam, że to ja rządzę w domu i moje zasady a nie jakiś mały brzdąc. Robił na trawkę bo mu się chciało to kucał. Czasem nawet nie zdąży to na piasku przysiądzie przed trawką. Taki problem czeka każdego, kto chce mieć pieska w domu. Trzeba go nauczyć, że nie sisia się w domu. I trzeba koniecznie być w tym działaniu systematycznym bo jeśli raz ci się nie będzie chciało wyjśc to piesek zgłupieje. Pogubi się, czy ma w końcu robić na trawkę czy w domu? Będzie więc robił i tu i tu. Cytat:
Z pieskiem jak z małym dzieckiem, które wszystko zciąga ze stołu, regału itp. Żeby nie zrobiło sobie krzywdy niebezpiecznym domowymi narzędziami to chowamy je tak, aby nie mogło dosięgnąć. Tak samo z papierem toaletowym i innymi rzeczami, które zjada a nie powinien. Ja nie mam takiego problemu i nigdy nie miałam bo odpowiednio się przygotowałam na przyjście pieska do mojego domu - niczym kobieta na narodziny dziecka (choć sama nie mam jeszcze dzieci). Cytat:
Moje dostają rozwolnienia po marchewce i jabłku. Czasem jak dostaną mandarynkę to też. Ale wcale nie w małej ilości. Mąż je rozpieszcza. Spróbuj, to się przekonasz czy na twoją małą też podziała.
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Jabłuszko też jej podawałam
![]() A jeżeli chodzi o karmę to wątpie, że to z tego powodu. Z dwa miesiące temu byłam u weta i przepisał mi dla niej specjalną, bo też chorowała. ![]() Edytowane przez yvonna7 Czas edycji: 2009-01-22 o 16:46 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
ludzie, ja mam dylemat. bardzo chciałabym mieć Shih Tzu. mamę już namówiłam, teraz mi został do namówienia tata. chciałabym się zapytać czy ktoś z Was zna jakąś dobrą hodowlę Shih Tzu w Poznaniu.? pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
BAN stały
|
Czesć dziewczynki - nie było mnie pare dni (odwiedzałam rodziców ) !!
Nie przeczytałam jeszcze wszystkich postów bom jeszcze zmeczona - postaram sie to wszystko nadrobić . Powiem jedynie : " NIE DAJCIE WCIĄGAĆ SIĘ ZNOWU W TE DURNOWATE ZADYMY !!! KUWETA -- jeste taka specjalna dla piesków , na plastikowa oprawkę dzięki której piesek nie wytarga podkładu !! Świetna żecz !! |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
Hej Monika
![]() Kłótnia już przycichła, wiem, że dałam się znów podejść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Zadzwoń od oddziału ZK w Poznaniu to podadzą ci auktualne mioty.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
BAN stały
|
gunia23 -- ja też kiedyś wdawałam sie w takie jałowe rozmowy , ale skończyłam to bo za bardzo emocjonalnie do tego podchodziłam i bardzo sie denerwowałam !!
byłam nie obecna bo odwiedzałam moich rodziców !! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Jutro idę kupić kuwetę, na mojego psiaka nic nie działa obojętnie czy go chwale czy krzyczę on i tak się cieszy, aż sama zaczynam się śmiać. Może nie chce załatwiać się bo jest tak zimno a on jeszcze mały. Mam nadzieje że kuweta przypadnie mu do gustu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jesli maly jest juz po wszystkich szczepieniach to moze zainwestuj w jakies ubranko? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
Gosixa Twojemu pieskowi może się mylić czy go chwalisz czy krzyczysz bo może popełniasz błąd gdzieś. Psy doskonale wyczuwają intencję właściciela i wiedzą, że gdy czasami się za coś je karci, a robi się to tylko głosem, a nie całą postawą to nie traktują go poważnie.
Dobrze gdy jak go chwalisz dasz mu od razu smakołyk i pogłaszczesz uśmiechając się. Staraj się być całą sobą "wyluzowana" tak by pies czuł, że jesteś zadowolona. Gdy natomiast go karcisz oprócz uniesionego głosu musisz spowodować, że ton będzie stanowczy. Możesz pogrozić mu palcem, ale broń Boże nie głaszcz go i nie kucaj do niego. Ważna jest także postawa : plecy wyprostowane, wzrok skierowany na niego. Ignoruj jego cieszenie się jeśli zacznie to robić. Ignoracja właściela zaraz po skarceniu jest dla psa najgorszą udręką ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
BAN stały
|
Cytat:
Przy nauce czego kolwiek BARDZO wazny jest ton głosu : CHWALISZ - niski , piskliwy głos ( jak często do dziecka sie szczebiocze) + głaskanko , przytulanie itp. GANISZ- głos gruby , stanowczy , nie dotykamy pieska , nawet nie spogladamy na niego ( mamy tz. FOCH ) Ważne jest tez aby uzywać tych samych słów w nagrodach i karaniach , np. FE FE (jesli coś źle zrobi) , GRZECZNY PIES (jak zrobi cos ładnie) . Nagrody przy uczeniu czego kolwiek też powinny być uzywane zawsze te same i tylko do tego celu !! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Gunia z tą ignorancją masz racje bo wcześniej jak był tak bardzo rozpieszczony, to jak nie zwracaliśmy na niego uwagi jak był niegrzeczny to bardzo się źle z tym czuł i uspakajał się. Jutro popróbuje z tą twoją radą. W końcu te pieski uwielbiają być w centrum uwagi. Znalazłam sposób tez na to, że jak przychodzi do mieszkania ktoś w odwiedziny np. znajomi, rodzina piesek dostaje szału, czym więcej ludzi tym lepiej a najlepiej jak wszyscy interesują się tylko nim, jak już zaczyna przesadzać z zaczepianiem, co robi się bardzo uciążliwe to zamykam go samego na chwile w 2 pokoju, uspakaja się i dopiero go wypuszczam wtedy jest juz grzeczny, na to sikanie trzeba też jakiś sposób wymyślić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny;(
Ech, ja wiem, że źle, źle,źle robię, ale po prostu nie potrafię się powstrzymac. Jak coś jem np. czekolada, baton, ciastka cokolwiek, daję pieskowi. Jest przy mnie i prosi. Wiem, że nie powinnam, bo od tego tylko pies choruję, a zwłaszcza teraz, ale nie potrafię się opanowac. Te jej oczka.;p Za niedługo na prawdę będzie z nią źle,bo ona nie może zbytnio słodyczy. Poradzicie coś?;( |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
Yvonna, jeśli Twój piesek ma w tej chwili ma problem z załatwieniem to BROŃ BOŻE nie karm go słodyczami, które przez dużą ilość cukrów i złych tłuszczy będą go jeszcze bardziej zatykać!!!!
Co do zdrowych psów jest taka zasada, że nie dajemy psom czekolady, winogron, ziemniaków i cebuli (tej ostatniej w dużej ilości). Czekolada w dużej ilości zjedzona na raz przez psa jest dla niego śmiertelna (jest jakaś norma na kilogram masy psa, ale nie mogę teraz sobie przypomnieć). Ziemniaki natomiast nie są śmiertelne, ale za to psy mają kłopot z ich trawieniem i po prostu mają po nich niestrawność. Winogorna i rodzynki też odpadają. Dobrym rozwiązaniem jest czekolada dla psów, która jest dostępna w sklepach zoologicznych (dawałam ją swoim psom, oczywiście nie wszytsko naraz) gdyż nie zawiera tyle cukru, a przede wszytskim miazgi kakaowej. Gosixa, gdy przychodzą znajomi to nie zamykaj pieska tylko poproś wszystkich żeby nie kucali, nie głaskali, po prostu weszli ale na psa nie zwracali uwagi. Za którymś razem piesek przyzwyczai się do sytuacji i będzie grzeczniejszy bo będzie wiedział, że swym szałem nic nie uzyska. Edytowane przez gunia 23 Czas edycji: 2009-01-23 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
co zrobić, żeby nie ,,przebiałkować" psa? ja mojego chyba włąsnie przebiałkowałam....
![]() zaczynają jej się robić maleńkie strupki, ciągle je liże....
#142 |
Rozeznanie
|
Gosia, a czym karmisz swojego pieska?
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy..... moze minie....
![]() |
#146 |
BAN stały
|
Puszeczek nie znam - przeczytaj ich skład !!
Ale raczej na 100% musisz nabiał odstawić i karmić pieseczka jedzonkiem które nie ma wskładzie mięska robiowego . Może ugotuj mu warzywka i ryz na ozorach !! I co najmniej przez 2-3 tygodnie stosuj taka dietę !! |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
ech;/ no to mam nauczkę.. będę pamiętac.. nawet dzisiaj jak jadłam na sucho nesquiki to dałam jej "kilkanaście".. co ja robię?!!
dziękuję dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
Gonia, a może piesek ma uczulenie na białko. Spróbuj podwać mu karmę dla alergików. Albo gotuj ryż i dodawaj jagnięciny bądź wołowiny plus warzywa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
Dodam, że Animonda produkuje puszki dla psów z problemami pokarmowymi np Animonda Integra Sensitive jagnięcina + ryż. Spróbuj to dawać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za rady
![]() czy moge jakoś domowym sposobem jeszce pieskowi pomóc, żeby tak się nie drapał i lizał? Czy wapno można dawac pieskowi? sorki, bo być może to głupie pytanie.....
21 lat z WIZAŻEM ![]() ![]() Edytowane przez Gonia Czas edycji: 2009-01-23 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.