Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-23, 15:09   #3721
ainka11111
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

ja nie pracowałam juz przed ciążą bo mój mąż powiedział że jak nie chcę to nie muszę, ale teraz to chyba juz bym sobie mogła popracować troszkę, lecz kto mnie teraz zatrudni?
ja wybrała dla dzidziusia Fabian lub Iga ale mąż nie bardzo to akceptuje wiec pewnie jeszcze coś wymyślimy razem, Dominika dla córy też mi sie bardzo podoba.[/quote]

Dominika to moj ukochana kuzynka - czlowiek o anielskim usposobieniu piękne imię. Ja wybierając imię nie chcialabym skrzywdzić dziecka to raz a po drugie nie chciałabym żeby to było jakieś super popularne imię
moja córka w przedszkolu w swojej grupie ma trzy Julie dwie Natalki i dwie Zuzie, Wiktorie - Marta bo tak ma na imię moja córka jest tylko jedna i jestem z tego dumna
Stary 2009-01-23, 15:11   #3722
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
co sadzicie o imieniu Sonia dla dziewczynki?? tylko szczerze!
wiem, ze wielu osobom sie to imie nie podoba...ale jest takie slodkie
do ani np mozna tak nieladnie sie zwrocic anka - a do soni jak sie mowi sonka to nadal brzmi to slodko
Co się przejmujesz co myślą inni .
W moim bloku miaszkała kobieta która miała sukę Sarę, po jakimś czasie sąsiadce urodziła się dziewczynka i dali jej na imię Sara
A propos klatkę wcześniej mieszkała jamniczka Sonia

Mi się podoba Tamara ale chłop się krzywi, że niby ruskie (chociaż to imię hebrajskie)
podoba się mi też Laura, oczywiście jemu się nie podoba
jedynie jesteśmy zgodni, co do Mateusza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 15:16   #3723
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez ainka11111 Pokaż wiadomość
ja też chcialam pracować tak do 7 może a tu już od 7tc mam L4 więc już nic nie planuje

SONIA to bardzo ładne imię, mam po sąsiedzku małą Sonie i jest świetna
ja jak będę miała syna to SZYMON a do córki nie mam imienia, będę szukać jak się okaże że to jednak nie Szymuś

jeśli idzie o sposób rodzenia to najbardziej by mi pasował poród naturalny ze znieczuleniem jeśli oczywiści łożysko się podniesie i nie będę musiala mieć CC.
znalazłam już sobie nawet prywatną klinikę w Bielsku i z tego co czytałam na forach to koszt takiego porodu z pobytem to ok 500-600 zł. do dyspozycji lekarz położnik, anestezjolog i jakiś lekarz od noworodków gdyby się co dzialo ale CC

Na pewno nie chce rodzić w szpitalu w moim mieście, nie po pierwszym porodzie jak mało się nie przekręcilam na zakażenie bo mi całego łożyska nie wyciągli przy porodzie i gniło sobie w środku, a później miesiąc po porodzie czyszczenie na żywca bo byłam karmiąca (( NIGDY WIĘCEJ I BOŻE DOPOMÓŻ ZEBYM TAM NIE TRAFIŁA RODZIĆ

oj to wspolczuje

ja tez nie mam milych wspomnien z porodu dlatego chcialam cc

EDIT: lece dalej lezec bo normalnie masakra - dzis jest chyba najgorszy dzien, nos caly zatkany a gardlo pluca i wezly tak mnie bola ze koniec

Edytowane przez Svinecka
Czas edycji: 2009-01-23 o 15:18
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 15:39   #3724
ainka11111
Raczkowanie

svinecka - to leż wygrzewaj się i zdowiej
Stary 2009-01-23, 15:49   #3725
Karolinak82
Zakorzenienie

Co do imion...to dla chłopca wybrał Tż...i ma być Maksymilian...mój Tata troszkę się sprzeciwia, bo rodzice mają działeczkę gdzie spędzają całe lato i jeden sąsiad ma psa Maksa...no i dziadek się przejął że będzie do wnuka mówił jak sąsiad do psa
Co do córki to mi strasznie podoba się imię Stella...ale wiele osób mówi "bym nie krzywdziła dziecka", nie wiem skąd takie zdanie...ale póki co wybrałam jeszcze drugie imię Zuzia...Zobaczymy czy będę na tyle odważna by dać niespotykane imię czy jednak typowe
A co Wy myślicie o Stelli?

Stella jest imieniem pochodzenia łacińskiego, oznacza gwiazdę.
Stary 2009-01-23, 15:57   #3726
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Co do imion...to dla chłopca wybrał Tż...i ma być Maksymilian...mój Tata troszkę się sprzeciwia, bo rodzice mają działeczkę gdzie spędzają całe lato i jeden sąsiad ma psa Maksa...no i dziadek się przejął że będzie do wnuka mówił jak sąsiad do psa
Co do córki to mi strasznie podoba się imię Stella...ale wiele osób mówi "bym nie krzywdziła dziecka", nie wiem skąd takie zdanie...ale póki co wybrałam jeszcze drugie imię Zuzia...Zobaczymy czy będę na tyle odważna by dać niespotykane imię czy jednak typowe

Mi osobiscie Stella kojarzy sie z firmą produkującą woreczki sniadaniowe, papier aluminiowy itp. Nie wiem czy w twoim regionie tez jest znana ta firma czy tylko w lubelskim.

Imię samo w sobie ładne, ale u nas przynajmniej w moim regionie by sie nie przyjelo.

svinecka też to przechodziłam jakis tydzien temu, wspolczuje.... trzymaj się i zjadaj czosnek
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 16:05   #3727
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
...

Mi się podoba
Był kiedyś serial, o ile się nie mylę Stellina

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 16:08   #3728
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Mi osobiscie Stella kojarzy sie z firmą produkującą woreczki sniadaniowe, papier aluminiowy itp. Nie wiem czy w twoim regionie tez jest znana ta firma czy tylko w lubelskim.

Imię samo w sobie ładne, ale u nas przynajmniej w moim regionie by sie nie przyjelo.

svinecka też to przechodziłam jakis tydzien temu, wspolczuje.... trzymaj się i zjadaj czosnek

U mnie na szczęście nie jest znana ta firma Tak naprawdę nie mam żadnych śmiesznych czy dziwnych skojarzeń...po prostu bardzo mi się podoba
Stary 2009-01-23, 16:23   #3729
Malga19
BAN stały

Witajcie

jak sie miewacie??? i wasze dzidzie?? dziekuje za dobre slowa kierowane do mnie... Pomogly torszke napewno

JA trzymam sie jakos musze!!!! pisze do was wsumie nie wiem po co.... jakas czarna rozpacz...

Tylko nie miejcie mi zazle tego posta..
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 16:43   #3730
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
Witajcie

jak sie miewacie??? i wasze dzidzie?? dziekuje za dobre slowa kierowane do mnie... Pomogly torszke napewno

JA trzymam sie jakos musze!!!! pisze do was wsumie nie wiem po co.... jakas czarna rozpacz...

Witaj Malga,
trzymaj się, trzymaj, bo musisz. Musicie z Pawłem wspierac się wzajemnie, w tych chwilach. Jednak czas leczy rany, a że dośc szybko płynie to niedługo poczujecie się silniejsi. Na pewno niedługo będziecie cieszyc się znowu Twoim rosnącym brzuszkiem i dolegliwościami.

A postami nas nie denerwujesz, odzywaj się jak najczęsciej, jeżeli Ci to pomaga.
Stary 2009-01-23, 16:54   #3731
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

Cześć Malgo...miło Cię widzieć... trzymaj się ciepło kochana...mam nadzieję, że już niedługo lepiej się poczujesz a na pewno wszystko się ułoży...przede wszystkim myśl pozytywnie a już niedługo będziesz się cieszyć brzucholkiem Musisz być tylko silna...dla siebie i Pawła w którym na pewno masz wsparcie
Ściskam Cię mocno i trzymam kciuki za przyszłość
Stary 2009-01-23, 19:45   #3732
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

No więc po wizycie. Widziałam głowke, raczki, lekarz mowi"patrz jak podskakuje" serduszko biło 140, a dzidzia ma 5.5 cm. Lekarz powiedzial,że fajnie rosnie, aa i odnosnie mojego tylozgiecia -juz nie ma!! tylko nie wolno mi spac na plecach, bo znowu moze sie zrobic....nastepna wizyta za 3 tygodnie czyli w 16tc

Cytat:
Witajcie

Malga kochanie wiem,że żadne slowa pocieszenia nic tu nie dają, pamietaj,że na cierpienie potrzeba czasu.
Specjalnie dla ciebie wysylam fluidki szczescia ,żeby nie bylo ci juz smutno
:mag ia:: magia:
Trzymaj sie kochana i pamietaj czasem o nas!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 19:51   #3733
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
nie rozumiem pojecia nagly przypadek... u mnie u gina wszystkie sa naglymi przypadkami... bez kolejki moga wejsc panie po odbior badan... kazda sie przyzwyczaila ze swoje trzeba odsiedziec... wiadomo do lekarza nikt nie przychodzi tak po prostu pogadac...

tak czy siak uwazam ze czekac zadna z nas nie powinna
jeśli kolejna wizytę przypadającą na dany okres ciąży porównujesz np. do przypadku gdy kobiecie odkleiła się kosmówka, krwawi i w efekcie może stracić dziecko to po prostu ręce mi więdną i brak mi słów
Przecież nie chodzi o to żeby się spierać która z nas czeka mniej, a która więcej, choć ja akurat wspominałam,że jestem zagorzałą przeciwniczką takiego traktowania, ale poniekąd współczując wam,że wy tak musicie wyczekiwać napomknęłam o tym. To czy każdy musi swoje odsiedzieć to już tzw. osobista wycieczka i wolny wybór.
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 20:03   #3734
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Ja dzisiaj tez swoja kolejke musialam odczekac bite 2.5 godziny!!!
Tylko ze do tego lekarza jest tyle pacjentek ze inaczej sie nie da, przyjezdzaja babki co maja nawet 200km do niego! i tez siedza i czekaja!

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-01-23, 20:08   #3735
Malga19
BAN stały

UnholyOne ,czekoladka21,karolinak82- dziekuje bardzoooo bardzo mi pomagacie.. A w Pawle mam naprwde duzeee oparcie
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-23, 23:27   #3736
Rybens
Przyczajenie

GG do Rybens

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Witamy kolejną mamusie i maluszka
Prosimy o pozostale dane: Imię, wiek, miejscowość oraz imiona. Ania doda Cie do listy
a wiec mam na imie Marta i mam 23 lata Kartuzy a dzidzia to Kornelia Bądź Filip jeszcze raz pozdrawiam
Rybens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 09:38   #3737
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

co tu tak cichoooo?????wstawać śpiochy!!!!!

nikogo nie ma to lece na Siódme niebo......

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-01-24, 09:59   #3738
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Dzień dobry mamusie moje kochane

Jestem przeszczęśliwa, bo z każdym dniem czuję się coraz lepiej Jedynymi dolegliwościami jakie mi pozostały to zmęczenie, sennosc i już średni apetyt
Ostatnio przez 2 dni troszkę w nocy męczyła mnie zgaga ale już dzisiaj jej nie było
Jak dotykam brzuszek to już czuję swoją macicę co napawa mnie ogromnym szczęsciem zwłaszcza, że ta nieznośna oponka tłuszczyku powoli zanika na poczet brzuszka w maleństwem w środku

Wczoraj się pomierzyłam, a dzisiaj zamierzam pobuszować na allegro za jakimiś spodenkami ciążowymi
Przypomnijcie mi kochane od kogo brałyście te spodnie z których byłyście zadowolone?? Bo trochę boję sie kupować ciuchy przez allegro zwłaszcza, że się już kilka razy nacięłam na marną jakość

Życzę Wam kochane milutkiego dnia i całego weekendu który ja niestety spędzę w pracy

Cytat:
Napisane przez zioła Pokaż wiadomość
To chyba spore maleństwo Moje w 6 tygodniu mialo 53mm
Wiem co czujesz, ja miałam się zgłosić za 2 tygodnie, ale z powodu natłoku do mojego lekarza wizyta przypadła mi równo za miesiąc I teraz wariuję,ale wierzę że wszystko będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez gosiek1500 Pokaż wiadomość
Adaikaka moja kruszynka w 8tyg miała 1,52cm,
he he... no właśnie jak mi powiedział, że to jakiś 6 tydzień to w gabinecie byłam zaaferowana tym, ze w ogóle moje maleństwo zobaczyłam, ale jak wróciłam do domu to się zaczęłam zastanawiać... Od ostatniej @ skończyłam już 9 tydzień, owulację miałam jeskieś 2 tygodnie po @ (ale mi się wydaje, że była wcześniej) więc wg wyliczeń dzidziol powinien mieć jakieś 7 tygodni...
A że test wyszedł mi pozytywny już na 3 dni przed planową @ czyli w jakimś 11 dniu od owulacji to musiał się zagnieździć wcześniej... No nic... zobaczymy jak rośnie bo może się mój lekarz pomylił... A jak to naprawdę 6 tydzień to jestem prze szczęśliwa, że maleństwo tak ładnie rośnie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
kochane jetsteście

Wujek się znalazł ... jest cały i zdrowy ... na szczęście nie stało sie to najgorsze! Ale teraz trzeba coś zrobić, żeby to się nie powtórzyło - nazbierało mu się troche kłopotów i pewnie nie wytrzymał!
ANia cieszę sie, że w wujkiem się wyjasniło i że jest dobrze

Cytat:
Napisane przez aniuszka6 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, jestem w 9 tygodniu ciązy i jedynymi obiawami jest sen, i czeste oddawanie moczu, zgaga, mdlosci bardzo , bardzo zadko, wymioty tylko raz 3 tygodnie temu, czy myslicie ze wszystko ok? wiem ze brak mdlosci nie oznacza braku ciazy ale sie niepokoje
Powiem Ci tak ciesz się, że Cię bardzo dolegliwości nie męczą bo możesz normalnie funkcjonować A z maleństwem na pewno jest wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dla tych które nie wiedzą jak zrobić np. tak jak ja mam w podpisie. Też do niedawna nie wiedziałam ale Truheart mi pomogła
Tak mi to wytłumaczyła

1. W swoim profilu wchodzisz w "edytuj podpis"
2. piszesz co chcesz - np. ciaza czy coś tam
3. zaznaczasz ten podpis myszką (podświetlasz) i klikasz na taką kulę ziemską w opcjach obok czcionki, rozmiaru, itd..
4. wyskakuje pole gdzie kopiujesz link do swojego babystrology i wciszkasz ok.
Ja też skorzystałam z dobrej rady Dzieki wielkie

Cytat:
Witajcie

Hej Malguś
Pisz do nas jak najczęsciej Wierzę, że sobie z tym wszystkim poradzicie i w efekcie wszystko ułoży się dobrze
Stary 2009-01-24, 10:16   #3739
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
nie moge tak lezec bo wtedy mam wrazenie ze bardziej sie rozkladam hmm

nie wiem co robic zeby lepiej sie poczuc

moze sie przemoge i zrobie sobie ten syrop z cebuli...hmm tylko jak ja to przelkne
polecam sok z cytryny z miodem mi pomoglo

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
jeśli kolejna wizytę przypadającą na dany okres ciąży porównujesz np. do przypadku gdy kobiecie odkleiła się kosmówka, krwawi i w efekcie może stracić dziecko to po prostu ręce mi więdną i brak mi słów
Przecież nie chodzi o to żeby się spierać która z nas czeka mniej, a która więcej, choć ja akurat wspominałam,że jestem zagorzałą przeciwniczką takiego traktowania, ale poniekąd współczując wam,że wy tak musicie wyczekiwać napomknęłam o tym. To czy każdy musi swoje odsiedzieć to już tzw. osobista wycieczka i wolny wybór.
wiesz takie przypadki dla mnie to czarna rozpacz i jesli mnie by cos takiego spotkalo jak odklejenie sie kosmowki lub krwawienie to na pewno nie poszla bym do mojego gina ktory przyjmuje 3 razy w tyg i jeszcze trzeba czekac tylko od razu bym do szpitala pojechala...
tak jest z z moim lekarzem.
a w takich naglych przypadkach mam nadzieje ze kazda z nas by zareagowala szybciej niz stac i czekac w kolejce bo gra toczy sie o zycie...

zwyczajnie sie nie rozumiemy... zdarza sie...

w kazdym badz razie nie mysl sobie ze jak wpadnie do poczekalni kobieta ktora jest przerazona mowi ze to nagly przypadek to ja jej nie ustapie... jestem zmierzla ale to by bylo nieludzkie
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 10:46   #3740
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
wiesz takie przypadki dla mnie to czarna rozpacz i jesli mnie by cos takiego spotkalo jak odklejenie sie kosmowki lub krwawienie to na pewno nie poszla bym do mojego gina ktory przyjmuje 3 razy w tyg i jeszcze trzeba czekac tylko od razu bym do szpitala pojechala...
tak jest z z moim lekarzem.

zwyczajnie sie nie rozumiemy... zdarza sie...
No właśnie, nie rozumiemy się.
Mój gin pracuje w szpitalu w którym chciałabym rodzić, dlatego jeśli nie byłoby go na dyżurze pojechałabym do gabinetu gdzie prowadzi prywatna praktykę,i właśnie wszystkie jego pacjentki w ten sposób robią jeśli przydarzy się coś niepokojącego.

Milego dnia dla wszystkich.
Wczoraj wybrałam się do kościółka na ślub znajomych i na przyjęcie. Zmęczona byłam okropnie, biorąc pod uwagę moj zalecony leżący tryb ciąży, a wczorajszą wyprawę, po prostu musiałam odespać, zmęczenie mnie pokonało
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 11:26   #3741
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Pustki dzisiaj. Czy u Was też jest taka dołująca pogoda? Brrr...

Rzeczywiście niefajnie z niektórymi wizytami, znaczy się z czekaniem na nie. Ja chodzę do gina z NFZ i jestem bardzo zadowolona. Umawiam się na godzinę, są poślizgi około 10-15 minut, ale rozumiem to, bo gin nikogo nie pogania, nie bagatelizuje, jedna kobieta chce wiedzieć więcej, inna nie. Ciężarówki, które były już na pierwszej wizycie nie mają żadnego problemu z umówieniem się na następną, po prostu gin mówi "Następna wizyta 'tego i tego dnia'", idzie się do położnej i ona zapisuje na termin, który wskazał gin.

Co gotujecie dziś na obiad? Rzućcie pomysłem .

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 12:15   #3742
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
35 sztuk mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) ------- t.p. 01.07.09 - Zuzia/Stella lub Maksymilian
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał
edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - ??? lub ???
Cassandra23 (Beata, 25l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - ??? lub Bartosz
agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ???
ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ???
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ---------- t.p. 08.07.09 - Bianka lub Beniamin
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ----------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
bocianke82 (Ania, 27l, śląskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
claudietta (Kamila, 23l, Włochy) ------------ t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
Truheart (Ola, 27l, Łódź) --------------------- t.p. 13.07.09 - Ninka lub Adaś
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) --------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------- t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ---------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ???
paulina860130 (Paulina, 22l, slaskie) ---- t.p. 17.07.09 - ??? lub ???
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) --------------- t.p. 18.07.09 - Emilia lub Marcel
Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) ---------- t.p. 19.07.09 - Emilia lub ???
Finka09 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 20.07.09 - ??? lub ???
dotkadotka (Dorotka, 32l, Wrocław) -------- t.p. 21.07.09 - ??? lub ???
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) --------- t.p. 22.07.09 - Wiktoria lub Andrzej
katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) -------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) ------ t.p. 24.07.09 - ??? lub ???
majka versace (Beata, 30l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ???
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ----------------- t.p. 26.07.09 - Alexandra lub Antonio
Monika.P21 (Monika, ?? l, ...) -------------- t.p. 26.07.09 - ??? lub ???
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan
Wojtusia (???, ?? l, ...) ---------------------- t.p. 27.07.09 - ??? lub ???
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) ----------------- t.p. 28.07.09 - Emilia lub Julius

kinusia86 (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ---- t.p. .07.09 - ??? lub ???
BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------ t.p. .07.09 - ??? lub ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 12:15   #3743
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
27 sztuk mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) ----------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert
frida110 (Aśka, ?? l, ...) --------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
gosiek1500 (Gosia, 32l, Szanghaj) -------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
Nikula5 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
Irethh (Magda, 21l, Poznań) ----------------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) ----------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
Nikka1221 (Małgosia, 24l, Niemcy) -------- t.p. 05.08.09 - ??? lub ???
sailors (Mirela, 19l, pomorskie) ------------- t.p. 08.08.09 - Zosia lub Pawełek
Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) -------------- t.p. 08.08.09 - ??? lub ???
olka222 (Olka, 25l, Bydgosz) --------------- t.p. 10.08.09 - Marysia lub Jakub
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ------- t.p. 12.08.09 - Zuzia lub Antoś
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ------------ t.p. 13.08.09 - Aurelia lub Daniel
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) --------- t.p. 16.08.09 - ??? lub ???
Kasiunia66 (Kasia, 25l, mazowieckie) ----- t.p. 17.08.09 - ??? lub ???
IwonkaAnna83 (???, ?? l, ...) -------------- t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------- t.p. 19.08.09 - Oliwia lub Piotruś
Rybens (Marta, 23l, Kartuzy) ---------------- t.p. 19.08.09 - Kornelia lub Filip
zioła (???, ?? l, ...) ---------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? lub ???
WrednaAfrodyta (???, 20l, ...) ----------- t.p. 25.08.09 - Bianka lub Aleksander
kasienka190 (Kasia, 24l, UK) -------------- t.p. 25.08.09 - ??? lub Aleksander
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ------------ t.p. 25.08.09 - Antonina lub Jakub
groszkolino (???, ?? l, ...) ------------------ t.p. 26.08.09 - ??? lub Jakub/Mikołaj
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ------------ t.p. 27.08.09 - Łucja lub ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) -------------- t.p. 28.08.09 - ??? lub ???
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------- t.p. 28.08.09 - Nadia lub Dawid
Martacin (Marta, ?? l, ...) -------------------- t.p. 29.08.09 - ??? lub ???

lui (???, ?? l, Irlandia) -------------------- t.p. .08.09 - ??? lub ???

--------------------------------------------
Nasze Aniołki, które wróciły do nieba [*]

gooha3 [*]
mountain [*]
serafia11 [*]
agagmm23 [*]
Malga19 [*] [*]

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-24, 12:22   #3744
majka versace
Zadomowienie

Witam mamusie

Nareszcie doczekałam sie wekendu i moge troszke posiedziec na wizażu. Musze przyznać że 4 dni pracy są dla mnie jak najbardziej ok nawet bez zmieniania zbytnio przyzwyczajeń ale ostatni (piąty) dzień to ja już nie mam sił... Pracuje bo musze ale ledwo na nogach jestem...może to przez te dojazdy...wkońcu prawie godzine w jedną strone jeżdże.

Pozatym to czuje się dobrze. Wczoraj moje maleństwo przypomniało mi o swoim istnieniu po tym jak na śniadanie zjadłam płatki na mleku (już dawno nie jadłam i miałam ochote)... nawet nie dokończyłam jak leciałam do WC i płatki tylko mi "śmignęły" Już myślałam że te przygody należą do przeszłości ale jednak się myliłam.
Wczoraj też rozpoczęłam walke ze wzdętym brzuchem. Nie mam brzuszka ciążowego (co z jedenj strony mnie cieszy bo mi łatwiej w pracy; a z drugiej martwi bo sie zastanawiam czy z dzidzią wszystko ok), ale ciągle miałam brzuch jak balon z jedzenia. Więc postanowiłam ograniczyć do minimum ten paskudny angielski biały chleb od którego sie puchnie! Wczoraj na kolacje jadłam kanapki na waflach ryżowych i dziś obudziłam się już z dużo mniejszym bebzolem.

U nas pogoda jest ładna jak na styczeń. Jakieś 5 stopni i słoneczko Aż chce sie żyć!

A jak wasze samopoczucia dzisiaj? Postaram sie dziś i jutro udzielać na wątku żeby nikt nie pomyślał że mi nie zależy...

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 12:41   #3745
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry dziewczynki

u nas pogoda do bani cały czas pada

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Pustki dzisiaj. Czy u Was też jest taka dołująca pogoda? Brrr...

Rzeczywiście niefajnie z niektórymi wizytami, znaczy się z czekaniem na nie. Ja chodzę do gina z NFZ i jestem bardzo zadowolona. Umawiam się na godzinę, są poślizgi około 10-15 minut, ale rozumiem to, bo gin nikogo nie pogania, nie bagatelizuje, jedna kobieta chce wiedzieć więcej, inna nie. Ciężarówki, które były już na pierwszej wizycie nie mają żadnego problemu z umówieniem się na następną, po prostu gin mówi "Następna wizyta 'tego i tego dnia'", idzie się do położnej i ona zapisuje na termin, który wskazał gin.

Co gotujecie dziś na obiad? Rzućcie pomysłem .
u mnie u gina jest tak samo ... chodze prywatnie, ale pani gin zawsze mówi kiedy następna wizyta i od razu mnie zapisuje

ehhh no własnie ... co na obiad??? Mam filety z kurczaka - moze coś wymyśle

witaj majka

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-24, 12:43   #3746
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
35 sztuk mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) ------- t.p. 01.07.09 - Zuzia/Stella lub Maksymilian
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał
edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - ??? lub ???
Cassandra23 (Beata, 25l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - ??? lub Bartosz
agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ???
ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ???
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ---------- t.p. 08.07.09 - Bianka lub Beniamin
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ----------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
bocianke82 (Ania, 27l, śląskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
claudietta (Kamila, 23l, Włochy) ------------ t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
Truheart (Ola, 27l, Łódź) --------------------- t.p. 13.07.09 - Ninka lub Adaś
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) --------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------- t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ---------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ???
paulina860130 (Paulina, 22l, slaskie) ---- t.p. 17.07.09 - ??? lub ???
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) --------------- t.p. 18.07.09 - Emilia lub Marcel
Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) ---------- t.p. 19.07.09 - Emilia lub ???
Finka09 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 20.07.09 - ??? lub ???
dotkadotka (Dorotka, 32l, Wrocław) -------- t.p. 21.07.09 - ??? lub ???
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) --------- t.p. 22.07.09 - Wiktoria lub Andrzej
katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) -------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) ------ t.p. 24.07.09 - ??? lub ???
majka versace (Beata, 30l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ???
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ----------------- t.p. 26.07.09 - Alexandra lub Antonio
Monika.P21 (Monika, ?? l, ...) -------------- t.p. 26.07.09 - ??? lub ???
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan
Wojtusia (???, ?? l, ...) ---------------------- t.p. 27.07.09 - ??? lub ???
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) ----------------- t.p. 28.07.09 - Emilia lub Julius

kinusia86 (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ---- t.p. .07.09 - ??? lub ???
BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------ t.p. .07.09 - ??? lub ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-24, 12:44   #3747
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
27 sztuk mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) ----------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert
frida110 (Aśka, ?? l, ...) --------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
gosiek1500 (Gosia, 32l, Szanghaj) -------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
Nikula5 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
Irethh (Magda, 21l, Poznań) ----------------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) ----------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
Nikka1221 (Małgosia, 24l, Niemcy) -------- t.p. 05.08.09 - ??? lub ???
sailors (Mirela, 19l, pomorskie) ------------- t.p. 08.08.09 - Zosia lub Pawełek
Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) -------------- t.p. 08.08.09 - ??? lub ???
olka222 (Olka, 25l, Bydgosz) --------------- t.p. 10.08.09 - Marysia lub Jakub
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ------- t.p. 12.08.09 - Zuzia lub Antoś
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ------------ t.p. 13.08.09 - Aurelia lub Daniel
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) --------- t.p. 16.08.09 - ??? lub ???
Kasiunia66 (Kasia, 25l, mazowieckie) ----- t.p. 17.08.09 - ??? lub ???
IwonkaAnna83 (???, ?? l, ...) -------------- t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------- t.p. 19.08.09 - Oliwia lub Piotruś
Rybens (Marta, 23l, Kartuzy) ---------------- t.p. 19.08.09 - Kornelia lub Filip
zioła (???, ?? l, ...) ---------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? lub ???
WrednaAfrodyta (???, 20l, ...) ----------- t.p. 25.08.09 - Bianka lub Aleksander
kasienka190 (Kasia, 24l, UK) -------------- t.p. 25.08.09 - ??? lub Aleksander
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ------------ t.p. 25.08.09 - Antonina lub Jakub
groszkolino (???, ?? l, ...) ------------------ t.p. 26.08.09 - ??? lub Jakub/Mikołaj
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ------------ t.p. 27.08.09 - Łucja lub ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) -------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ???
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------- t.p. 28.08.09 - Nadia lub Dawid
Martacin (Marta, ?? l, ...) -------------------- t.p. 29.08.09 - ??? lub ???

lui (???, ?? l, Irlandia) -------------------- t.p. .08.09 - ??? lub ???

--------------------------------------------
Nasze Aniołki, które wróciły do nieba [*]

gooha3 [*]
mountain [*]
serafia11 [*]
agagmm23 [*]
Malga19 [*] [*]

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-24, 12:54   #3748
majka versace
Zadomowienie

Witaj Aniu

A ja będe dziś wreszcie robić moje ukochane ruskie pierogi Już 2 miesiące za mną chodzą i wreszcie dziś namówiłam koleżanke że mi zrobi ciasto bo moje to zawsze jakieś gumiaste i twarde wychodzi... Już sie nie moge doczekać.. Cały dzień chyba będe jadła, mniam....

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 13:08   #3749
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Witaj Aniu

A ja będe dziś wreszcie robić moje ukochane ruskie pierogi Już 2 miesiące za mną chodzą i wreszcie dziś namówiłam koleżanke że mi zrobi ciasto bo moje to zawsze jakieś gumiaste i twarde wychodzi... Już sie nie moge doczekać.. Cały dzień chyba będe jadła, mniam....
Też bym zjadła

A ja nie wiem co się dzieje co równiutkie 2 godziny jestem głodna czyżby apetyt postanowił wrócić?? teraz będę musiała znowu nad sobą panować żeby się nie przejadać... Ładne kwiatki
Stary 2009-01-24, 13:32   #3750
Wojtusia
Zakorzenienie

adaikaka co 2 godziny to i ja jestem głodna i musze cos zjesc kiedys moglam dluzej wytrzymac bez jedzenia, a teraz absolutnie
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości