|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skutki uboczne diety - miałyscie?
Cytat:
a terapii psycho to czemu Pani nie brakuje?
|
|
|
|
#512 |
|
Przyczajenie
|
no ja jak narazie to po tabletkach dostawałam, ale nie wiem jak będzie teraz bo dostałam teraz Yasmin(jestem w połowoie opakowania), a wcześniej brałam Diane i Syndi i to była totalna masakra!!! Nie mogłam uporać się psychicznie z faktek że nagle tak dużo po nich przytyłam (w ciągu 2 miesięcy 10 kilo) że odstawiłam i nie wrócił sam... więc znów musiałam zacząć je brać...
|
|
|
|
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
matko współczuje wam szczerze...ja własnie ostatnio miałam jak na mnie to dosyć obfitą a teraz dostałam baaaardzo skąpej i właśnie martwię sie że to może mieć związek z dietą ...ale chyba gdyby miało jej nie byc to by nie było wcale
|
|
#514 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
oczywiście bardzo długo utrzymywałam że to nie przez diete zatrzymał mi się okres, a było mi o tyle łatwiej bo ginekolog podejrzewa u mnie PCO i że stąd zaburzenia hormonalne, tylko że ja nie mam innych objawów towarzyszących tej chorobie, a jak pyta :"Pani Natalio, ale czy Pani napewno dużo nie chydła?" to ja oczywiście :"Nie, no może 2-3 kilo", tylko że w pewnym momencie ważyłam 48 kilo przy 170 cm.
|
|
|
|
|
|
#515 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#516 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#517 |
|
Raczkowanie
|
wiem co czujesz bo często tez tak mam ,,,a przy jakiej najniższej wadze miałas jeszcze okres? ile kcal przyjomwałas średnio dzinnie jeśli mozna wiedziec
|
|
#518 |
|
Przyczajenie
|
jak doszłam do 50 kilo to już mi się zatrzymał a później ciężko było przestać bo pokusa zobaczenia na wadze 4 na przodzie była zbyt wielka... starałam się nie przekraczać 1000 kcal ale myśle że to było między 600-800, a do tego zaczełam jeździć na rowerku stacjonarnym.
|
|
|
|
|
#519 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#520 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Terapii mi nie brakuje, ale sama nie wiem czemu, jakoś mi lżej z myślą że daję radę sama. Pojutrze znowu ide do gin, kolejne hormonki, może w końcu sie uda![]() \ps. Wiosenko a masz juz właściwa wagę ?? Czy nadal brakuje kg, bo jesli tak, to nawet jak byś jadła po 4 tys kcal to cięzko będzie o okres, odpowiednia waga to podstawa Sloneczko nie martw się na zapas, okres wróci na pewno
|
|
|
#522 |
|
Zadomowienie
|
Mam takie zapytanie. Czy okres może się rozregulować czy zaniknąć tylko przy drastycznych metodach odchudzających czy przy takim stopniowym też? Od jakiś 2-3 tygodni codziennie ćwiczę. Nie są to może wielce wymęczające ćwiczenia, raczej brzuszki, przysiady i inne takie gimnastyczne. Staram się też mniej jeść. Stosuję dopomagacze w formie herbatek i tabletek (Linea). Czy to może mieć coś wspólnego z moim opóźnianiem się okresu?
|
|
|
#523 |
|
Raczkowanie
|
Skutki uboczne diety...
-wypadajace wlosy i slabe rozdwajajace sie paznokcie to standard wiec nawet o tym pisac nie bede -bulimia -utrata jakiejkolwiek samoakceptacji -i tutaj chyba pobije rekord... brak okresu od dwoch lat pomijajac male plamienia wywolane krotkotrwale np luteina... -anemia itd itp... |
|
|
|
|
#524 |
|
Raczkowanie
|
xxx
blame it upon a rush of blood to the head. Edytowane przez missoni Czas edycji: 2012-01-04 o 04:39 |
|
|
|
|
#525 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
lovecassie, co u Ciebie?
|
|
|
#527 |
|
Raczkowanie
|
ja juz osiągnęłam to co chciałam ale ciagle mam NAPADY!!! i to oogromne...dziś znowu...nie mogę juz serio
|
|
#528 |
|
Raczkowanie
|
na chwilę obecną widzę małą poprawę
nie panikuję już, jeżeli mama nałoży mi pół ziemniaka więcej, w ogóle trochę inaczej podchodzę do kwestii jedzenia. staram się, żeby nie było w centrum mojego życia, ale to jeszcze dłuuuga droga. mam często takie dni, że nie mogę w ogóle na nie patrzeć, ale staram się jeść, głównie dla mamy, bo dopiero teraz zaczynam zauważać jak ją samą moja choroba wyniszczyła. ogólnie: nie jest super, ale chyba najgorszy okres mam już za sobą. mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze ![]() i żeby nie robić offtopu: okresu nadal nie mam, no i włosy niestety sypią się garściami, aż się boję ich myć :P ciągłe uczucie zimna, w domu siedze tylko przy grzejniku. Edytowane przez lovecassie Czas edycji: 2009-01-25 o 11:30 |
|
|
|
|
#529 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie...apropo uczucia zimna...czy mozecie mi powiedziec z czym to jest zwiazane?
|
|
|
|
|
#530 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam pytanie może ktos odpowie ...czy po lekach przyjmowanych na przywrócenie okresu tyłyście????
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Duphaston jakieś 3 lata temu po operacji, okres wrócił, nie przytyłam. 2. Cyclo-progynova- brałam 2 miesiące, co prawda waga wzrosła, ale nie sądzę że od tabletek, w tym czasie miałam dużą niedowagę , więc to raczej normalny wzrost, nie spowodowany tabletkami. okres wystapil tylko raz ![]() 3. Luteina- fatalnie się po niej czułam, nudności, bóle głowy ,a waga poleciała w dół o 1kg, nie miałam prawie w ogóle apetytu - okres nie wrócił. 4. microgynom 30 - też nie przytyłam, jedynie zatrzymanie wody, ale chwilowe, po okresie wsztystko wróciło do normy.
|
|
|
#532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i zauwazylam ze od kiedy zwiekszylam ilosc spozywanych kcal czuje sie duuuzo lepiej i nie jest mi juz tak starsznie zimno, chodz nadal siedze ubrana 'na cebulke'
|
|
|
#533 |
|
Zadomowienie
|
<brawo> za odpowiedz
|
|
|
#534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#536 |
|
Raczkowanie
|
scarsss
Zimne dłonie, stopy czy nos to może być za niskie ciśnienie ja tak mam i przeważnie mi zimno.. więc to jeszcze może być to |
|
|
|
|
#537 |
|
Raczkowanie
|
Ja się muszę przyznać, że jak pierwszy raz zaczęłam się odchudzać, nie miałam o tym BLADEGO pojęcia, dlatego moja dieta była bardzo radykalna, bo myślałam, że tak trzeba. Przez dwa miesiące zamiast okresu miałam tylko plamienia, w 3 miesiącu nie było okresu. Potem trochę przytyłam i miesiączka wróciła. Pani doktor powiedziała mi wtedy, że to normalne przy schudnięciu i że okres wróci. Boję się jak ognia zaniku miesiączki teraz, wiem już jak ma mniej więcej wyglądać zdrowa dieta, ale mimo tego często pytam o coś na dietetyce, czy na pewno postępuję OK. Dlatego dziewczyny przestrzegam, ja akurat miałam szczęście, ale nie zawsze się je ma, dlatego w razie czego zawsze proście kogoś o ocenę Waszego toku odchudzania w miarę możliwości, wiem że to czasem b. trudne
|
|
#538 |
|
Raczkowanie
|
no własnie, to , co kiedyś pisałAM - szkoda zycia i młodości...- I któraś sie oburzyła.Ze łatwo mówić. Nie , nie łątwo.Ale Dziewczyny- ja doprowadziłam sie do stanu, w którym, primo- terapeutka jedna, druga mówi - szpital i jeść ( zmieniłam, ja już jestem stara baba
i chyba umiem wyczuć ,czy psycholog ma pojęcie ...a ta pierwszanie nie miała, działałą po omacku...strata czasu i kasy zanik jajników, endokrynolog w szpitalu kaze podpisac papier , ze wiem, o zagrozeniu zycia....waga 37,5 wzrost 163, zmiany w piersiach( a juz miałąm wycinane torbiele)i jedno - niech pani się ratuje. A Pani mieszka sama, mimo wsparcia i uczucia ze strony faceta , z którym była kupę lat- bimba, bo nie widzi..Naprawdę ,piszę to teraz , a jakby jakas ona pisała- dla mnie jestem taką ot dziewczyną zwykła, kobietą...szczupła i już.A usłyszałam,ze jadę na rezerwach organizmu i w każdej chwili mogę , po prsotu stanąć bo paliwko się skończy. NIe warto!!!Ja się madrze, ale mam za sobą ciężką tragedię ( strata Dziecka) , i wszytko mi od lat wisi trochę.Ale gdybym miAŁA córke, siostrę , Chryste, wysłaąłbym wszedzie zrobiła wszystko,żeby pomóc. Dlatego -nie niszcie sie, bo pewne rzeczy nie wrócą, naprawdę...
|
|
|
|
|
#539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak u Ciebie jest po tym microgynomie 30 ? występuje już regularnie czy znów zanikł ? bo właśnie wybieram się do gin, i nie wiem czy tego może nie zaproponować...
|
|
|
#540 |
|
Raczkowanie
|
ja chyba mam, lecz nie wiem czy to skutek akurat diety- okres mi zanika...
"Miłość jest tylko złudzeniem. Opowieścią, którą wymysla się dla siebie o innej osobie. I cały czas się wie, ze nie jest ona prawdziwa. Oczywiście wie sie o tym i dlatego cały czas dba się o to, aby nie zniszczyć tego złudzenia." Virginia Woolf |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

psychologiczna równiez zaprzestałam, ale jej mi akurat nie brakuje 
i teraz znowu nie ma
?? długo już tak ??

oczywiście bardzo długo utrzymywałam że to nie przez diete zatrzymał mi się okres, a było mi o tyle łatwiej bo ginekolog podejrzewa u mnie PCO i że stąd zaburzenia hormonalne, tylko że ja nie mam innych objawów towarzyszących tej chorobie, a jak pyta :"Pani Natalio, ale czy Pani napewno dużo nie chydła?" to ja oczywiście :"Nie, no może 2-3 kilo", tylko że w pewnym momencie ważyłam 48 kilo przy 170 cm.