Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-26, 08:58   #3841
marysia_258
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Witajcie śpioszki
Jak tam po weekendzie???? Ja zamiast pracować, to siedzę i czytam zaległości
Powiem Wam, że mnie weekend minął bardzo fajnie. W sobotę byliśmy na obiedzie u teściów Od teściowej dostałam takie piękne własnoręcznie robione na szydełku skarpeteczki no po prostu cudo. Spróbuje w domu zrobić i wkleić zdjęcie.
A wczoraj, że w Kielcach była piękna pogoda wybraliśmy się na wycieczkę
na Św. Krzyż. Dotleniliśmy sie pospacerowaliśmy a później TŻ zaprosił mnie na pizzę
Bardzo mi się jej chciało, ale naszemu maleństwu chyba nie bo mdli mnie po niej do dzisiaj
Z tymi słuchawkami to niezły pomysł Ciekawe czy będzie coś słychać
Dzisiaj wizyta u ginia. Stresuję się jak nie wiem co, ale mam nadzieję że wszystko będzie oki.

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 09:48   #3842
Seona
Zakorzenienie

Dziewczyny tak u Was miło na wątku, że czytam Was chyba częściej niż swój wątek

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
A dzisiaj maleństwo zażyczyło sobie sałatyki owocowej (banan, kiwi i ananas z puszki) oraz surówki z marchewki z jabłkiem Obym dalej miała takie zachcianki jak te
Najlepsze jest to, że dzisiaj zrozumiałam, że nie toleruję mięsa... zjem parę kęsów i mam dość bleeee
Hihhi, masz te same smaki co ja Już wyjadłam Teściowej cały zapas marchewki na zimę Jeszcze trochę i zaczne kicać i zamienię się w królika

Sałatki owocowe i owoce z puszki Potrafię zjeść całą puszkę ananasa lub słoik gruszek w zalewie

Też nie mam ochoty na mięso, żadne wędliny itp. Na śniadanie to tylko owsianka na mleku lub suchary z dżemem i miodem i kakao do picia Na obiad najchętniej ryby. Staram się w pracy jeść kanapkę z wędliną i na kolacje, żeby anemia się nie przyplątała No i mięso chociaż raz w tygodniu jakiegoś kurczaka czy mielone.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
W sprawie tętna dzidziusia, to faktycznie czasami w 10-12 tygodniu trudno jest je wysłuchać za pomocą zwykłego detektora tętna. Maluszek nie jest jeszcze duży, ale nie oznacza to, że nie jest to możliwe. Ja się uparłam na posłuchanie maluszka w 10+ tc i udało mi się przy pomocy koleżanki. Poza tym w brzuchu jest głośno, można wysłuchać wiele rzeczy, w zależności od wieku ciąży - ruchy jelit, własne tętno, szum pępowiny itp itd.

Jeśli chodzi o Duphaston, to jak wiecie zawiera on syntetyczny odpowiednik progesteronu, zazwyczaj podawany jest do około 13- 16 tygodnia ciąży (czasami lekarze w Polsce asekuracyjnie przepisują nieco dłużej). W 16 tc wykształca się pełnowartościowe łożysko i zaczyna w pełni produkować progesteron, który do tej pory był produkowany przez ciałko żółte. Dlatego IMO nie ma sensu brać Duphastonu przez całą ciążę, ma on za zadanie wspomagać produkcję ciałka żółtego, bo zdarza się tak, że jego wydolność słabnie około 11-12 tc.
Ja byłam właśnie w 10 tc i nie było słychać tętna. Boże co ja przeżyłam Lekarka mi mówiła, że to normalne i że to na pewno nie ciąża martwa (bo zaczęłam panikować) i że na usg widać pulsujące serduszko. Ale mnie to nie przekonywało. Na następnej wizycie już biło jak dzwon

To samo mi powiedziała o Duphastonie (bo chciałam zażywać profilaktycznie przez całą ciążę- dłuuuugo się starałam, później przez tydzień krwawiłam i stąd moje przewrażliwienie). Kazła odstawić w 16 tc bo już wtedy jest łożysko i Duphaston jest zbędny. Duphaston tylko do czasu istnienia ciałka żółtego.
Chyba chodzimy do tego samego gina

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 10:07   #3843
ainka11111
Raczkowanie

ja już dziś umieram ze strachu - jutro mam wizytę i bardzo się boję, znów będe miAła wysokie ciśnienie z nerwów. boje się bo mały-a się nie chce poruszyć a czytałam że w drugiej ciąży się szybciej czuje. laski czuły ruchy od 14 tygodnia a ja mam już 17 i nic w pracy też głupio bo roboty dużo a mnie nie ma, koleżanki z biura w prost tego nie mówią ale pewnie mają nerwy bo ich ewentualne urlopy odpadają.....Boże jakie to życie jest trudne (
Stary 2009-01-26, 10:11   #3844
frida110
Zakorzenienie

Ainka zobaczysz będzie dobrze Nie zamartwiaj się. O której masz tą wizytę, żebym wiedziała kiedy zacząć trzymać kciuki
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 10:24   #3845
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Witajcie śpioszki
Powiem Wam, że mnie weekend minął bardzo fajnie. W sobotę byliśmy na obiedzie u teściów Od teściowej dostałam takie piękne własnoręcznie robione na szydełku skarpeteczki no po prostu cudo. Spróbuje w domu zrobić i wkleić zdjęcie.
na Św. Krzyż. Dotleniliśmy sie pospacerowaliśmy a później TŻ zaprosił mnie na pizzę
Bardzo mi się jej chciało, ale naszemu maleństwu chyba nie bo mdli mnie po niej do dzisiaj
Dzisiaj wizyta u ginia. Stresuję się jak nie wiem co, ale mam nadzieję że wszystko będzie oki.
Czekamy na fotki skarpetek , muszą być cudne . Trzymam kciuki za wizytę u gina , zdaj relację po powrocie

Cytat:
Napisane przez ainka11111 Pokaż wiadomość
ja już dziś umieram ze strachu - jutro mam wizytę i bardzo się boję, znów będe miAła wysokie ciśnienie z nerwów. boje się bo mały-a się nie chce poruszyć a czytałam że w drugiej ciąży się szybciej czuje. laski czuły ruchy od 14 tygodnia a ja mam już 17 i nic w pracy też głupio bo roboty dużo a mnie nie ma, koleżanki z biura w prost tego nie mówią ale pewnie mają nerwy bo ich ewentualne urlopy odpadają.....Boże jakie to życie jest trudne (
ainka myśl pozytywnie, nie sugeruj się tak bardzo ciążami innych, poczujesz i Ty swojego maluszka . A co do pracy, rozumiem, że przejmujesz się koleżankami, ale przecież nie robisz niczego celowo. Życzę pozytywnych wieści od gina

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 10:32   #3846
ainka11111
Raczkowanie

dziękuje Wam bardzo za dobre slowo- jutro wizyta okolo południa Boże zeby to już mieć za sobą.tak bym już chciała wrócić do pracy. mam w pracy jeszcze trzy ciężarne koleżanki i wszystkie tak 4-6 miesiąc ( jakby jakaś plaga przezszła) i wszystkie wzorowo chodzą do pracy tylko ja na caly czas na L4 no i rozumiecie tak trochę glupio w oczach pracodawcy niby nikt mi nic nie powiedzial wprost ale ja wiem swoje
Stary 2009-01-26, 10:41   #3847
Ania0104
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja niedawno wstałam ... TŻ pojechał w delegację i znów zostałam sama caly tydzień

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Hm ciekawe z tym tatusiowym forum. też bym mojemu podesłała.
Dziewczyny mnie nie męczą mdłości. wręcz przeciwnie. Żre (inaczej się tego nazwać nie da) ile widzę. A jak sałatkę z ryżem i tuńczykiem zrobię to stoją nad garnkiem aż jej nie zjem. nawet na talerz sobie nie nakładam. I męczą mnie wzdęcia. Powiedzcie mi czy można sobie zaparzyć kminku?

Aniu znalazłam str z biustonoszami w większych rozmiarach tyle że dość drogie są, ale niestety chyba wyjścia nie będzie http://www.bravadodesigns.com/page.asp?ID=2613
dzięki na pewno coś wybiorę
Ceny ... hmm ... kiedyś kupwałam biustonosze z Avokado - tam dopiero mają ceny 300 zł! Jak trafiłam na wyprzedaż to kupiłam za ok 140 - 170 zł - mam 3 sztuki ale bardzo sobie chwalę!
Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Cześć śpioszki Ja już w pracy. Jak Wasze samopoczucie?
Co do nawracającej grzybicy to moja gin zaleciła kupić sobie płyn do higieny intymnej Pliva Fem F. Ale jeszcze go nie stosowałam.
już zapisałam ... będę próbować wszystkiego żeby mi nie wróciła!
Cytat:
Witajcie śpioszki
hehe moja dzidzia też nie lubi pizzy woli marchewkę
trzymam kciuki za wizyte! Daj znać jak maluszek rośnie - bo na pewno wszystko jest ok!
Cytat:
nic się nie bój! Będzie dobrze!
A co do pracy to ja tez mam z tym problem - pracuje z mamą - ona jest ksiegową a ja robie całe papierki, kadry, kasa, itd. Szef oczywiscie nie zatrudni nikogo na moje miejsce i wszystkie obowiązki spadły na moja mamę i widze ze już nie wyrabia - dlatego muszę wrócić do pracy!
A kolezanki mi stukają po głowie - ze głupia jestem że wracam bo mogłabym sobie posiedzieć do lipca w domu
No cóż ....

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 10:51   #3848
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Kurcze aż mnie wystraszylaś tymi kłuciami...mnie też kłuje...praktycznie codziennie...raz zupełnie na dole, a od kilku dni tak na środku brzucha po prawej stronie...ale to kłuje tak przez chwilę i co jakiś czas...jak mówiłam ginowi to powiedział że to normalne bo Dziecko robi sobie miejsce i wszystko się rozciąga i przygotowuje...
Ja miałam takie kłucia, że nie mogłam chodzić, wyprostować się i ogólnie nic. Myślę, że właśnie przy takich dużych bólach wizyta u gin jest konieczna

Cytat:
Ja znam kobitkę, która jest w czwartej ciąży a ruchy poczuła w 19 tc więc nie martw się na pewno wszystko jest ok

Dziewczyny dzisiaj załamki dostałam bo pojawiły mi się pierwsze rozstępy pod piersią takie siwo fioletowe pręgi. Przytyłam 2,5 kg ale na cyckach to czuję jakieś 5 kg więcej buuu. Mam za swoje bo mi się smarować nie chciało kremem od Tż-ta

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 10:54   #3849
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Ja jestem na zwolnieniu własnie głównie ze względu na dojazdy...również przynajmniej godzinę zajmuje mi dotarcie do pracy więc lekarz zadecydował że L4 oprócz dojazdów iu mnie dochodzą spore nerwy jakie mi w pracy różne osoby serwują
Mi tez dojazd zajmowal godzine czasu, a z powrotem to jeszcze gorzej, bo konczylam o 16, pozniej godzine jechalam przez miasto MPK, zeby dojechac do pracy TŻ. on konczy prace ok 17:30, czyli u niego troche jeszcze musialam czekac, no i pozniej samochodem do domu znowu godzina czasu. I z reguly wychodzilo tak ze wracalismy do domu codziennie na 19, a wyjezdzalismy rano przed 7. Strasznie to meczące. Teraz siedze w domciu, a TZ dalej codziennie o 19 wraca.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 10:59   #3850
ainka11111
Raczkowanie

dzięki za pocieszenie p ewnie masz rację megi z tymi ruchami- tylko ja wymarzyłam sobie że tym razem będę miała takiego synka urwisa i będzie kopał już od 13 ))) no i teraz sama się nakręccam

Ania 0104 - więc doskonale mnie rozumiesz bo ja też pracuje w księgowości a obie wiemy jak wygląda zamykanie roku ))
Stary 2009-01-26, 11:06   #3851
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Witajcie śpioszki
moja mama tez juz zaczyna szalec . nizej jej szalenstwo w takim kolorze bo chicala sprawdzic czy"da rade zrobic" no i jak widac efekt kozaczki
Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak u Was miło na wątku, że czytam Was chyba częściej niż swój wątek

Hihhi, masz te same smaki co ja Już wyjadłam Teściowej cały zapas marchewki na zimę Jeszcze trochę i zaczne kicać i zamienię się w królika

Sałatki owocowe i owoce z puszki Potrafię zjeść całą puszkę ananasa lub słoik gruszek w zalewie

Też nie mam ochoty na mięso, żadne wędliny itp. Na śniadanie to tylko owsianka na mleku lub suchary z dżemem i miodem i kakao do picia Na obiad najchętniej ryby. Staram się w pracy jeść kanapkę z wędliną i na kolacje, żeby anemia się nie przyplątała No i mięso chociaż raz w tygodniu jakiegoś kurczaka czy mielone.

Ja byłam właśnie w 10 tc i nie było słychać tętna. Boże co ja przeżyłam Lekarka mi mówiła, że to normalne i że to na pewno nie ciąża martwa (bo zaczęłam panikować) i że na usg widać pulsujące serduszko. Ale mnie to nie przekonywało. Na następnej wizycie już biło jak dzwon

To samo mi powiedziała o Duphastonie (bo chciałam zażywać profilaktycznie przez całą ciążę- dłuuuugo się starałam, później przez tydzień krwawiłam i stąd moje przewrażliwienie). Kazła odstawić w 16 tc bo już wtedy jest łożysko i Duphaston jest zbędny. Duphaston tylko do czasu istnienia ciałka żółtego.
Chyba chodzimy do tego samego gina
ojj ja bylam w 12 tygodniu i tez byly problemy z usłyszeniem diecka ojej co ja sie zamartwialam juz w glowie to dos pzitla na usuniecie ciazy jechalam ale po 5 minut czarnowidzctwa okazalo sie ze słyszachac dropsa uffffffff nikomu tego nie zycze !

no i witam w poniedziałkowy poranek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0111.jpg (34,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0112.jpg (21,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0113.jpg (22,1 KB, 15 załadowań)

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 11:12   #3852
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też dalej nic nie czuję, nie żebym tęskniła za kopniakami w moje biedne narządy , ale mniej bym się denerwowała, czy z dzidzią jest wszystko OK.
W ogóle zamiast odpoczywać i cieszyć się "stanem błogosławionym" ja wpadam już w psychozę

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
...
hehe moja dzidzia też nie lubi pizzy woli marchewkę
trzymam kciuki za wizyte! Daj znać jak maluszek rośnie - bo na pewno wszystko jest ok!

nic się nie bój! Będzie dobrze!
A co do pracy to ja tez mam z tym problem - pracuje z mamą - ona jest ksiegową a ja robie całe papierki, kadry, kasa, itd. Szef oczywiscie nie zatrudni nikogo na moje miejsce i wszystkie obowiązki spadły na moja mamę i widze ze już nie wyrabia - dlatego muszę wrócić do pracy!
A kolezanki mi stukają po głowie - ze głupia jestem że wracam bo mogłabym sobie posiedzieć do lipca w domu
No cóż ....
No co Wy z tą pizzą ze sklepu , ja odkąd znalazłam w poradniku dla mam przepis na pizze dla dzieci, to robię sobie sama w domu
Żadnych niepotrzebnych spulchniaczy itp badziewia.
Mam zrobiony zapas ciasta i zamrożony, a potem tylko rozmrozić, rozwałkować, ponakładać różne dodatki jakie się akurat chce, sosik albo ketchup i gotowe

Ania to masz sprytnego szefa , wie, że wrócisz bo będzie Ci żal mamy. Szkoda bo odpoczęłabyś sobie w domu.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 11:15   #3853
Wojtusia
Zakorzenienie

A myslałyście moze o zakupie takiego urządzenia? To ten detektor do badania tętna dzidziuska.
http://www.allegro.pl/item529291277_...grywaniem.html
Albo jakiegoś podobnego....
Stary 2009-01-26, 11:16   #3854
eleeri
Zakorzenienie

Gizmiątko cudne masz te buciki

No nie Ty tylko dzidzia

Stary 2009-01-26, 11:30   #3855
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
A myslałyście moze o zakupie takiego urządzenia? To ten detektor do badania tętna dzidziuska.
http://www.allegro.pl/item529291277_...grywaniem.html
Albo jakiegoś podobnego....

Szczerze, to za taką kasę wolę kupić coś dla dzidziusia.
Podobno stetoskopem słychać już około 18-20 tc, a jest on dużo tańszy, a i pewności się nie ma, że przez ten detektor będzie coś wcześniej słychać

A około 20 tc to dzidziuś tak kopie, że w odczuwalny sposób daje znać, że żyje

Stary 2009-01-26, 11:31   #3856
Miramej
Zakorzenienie

Gizmiatko, butki słodkie

eleeri, żadnej psychozy! Słyszysz? Bo w doopsko dostaniesz , o tak .

Wojtusia, słyszałam od koleżanki o tych detektorach, oglądałam na allegro, ale stwierdziłam, że nie będę fiksować

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 11:49   #3857
marysia_258
Zadomowienie

Ciekawe jak u mnie będzie z pracą Ja jestem sekretarką, jak mi bardzo brzusio urośnie to nie wiadomo, czy prezesowi będzie to pasowało chyba nie powinno byś źle, spoko gościu z niego.

A co do smaków to ja taż najchętniej żyłabym na owocach i warzywach. Mięso bleeee a wędlina to już zupełnie. Pomidorki ogóreczki, zielona sałata i wszystkie owocki mniam.
Teraz do pracy to pól torebki zajmują mi jabłka mandarynki i kiwi
A najlepsze jest to że mi apetyt wrócił mogę wreszcie spokojnie jeść.
Bardzo ale to bardzo chodzi za mną zupka szczawiowa, chyba muszę sobie ja ugotować i pierożki z serkiem polane musem truskawkowym

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 11:54   #3858
truheart
Zakorzenienie

Dzień dobry! alez spac mi sie chce...kot dał nam popalic w nocy, nie chciał spać, zawidziala mu się zabawa i miauczał jakby go ze skóry obdzierano

Cytat:
Je sli Cie to pocieszy to ja mam jutro usg i tez umieram ze strachu, bo ubzdurałam sobie, że podczas wysiłków przeprowadzkowych coś stało się dzidzi. Także jutro będziemy sie obie denerować-może poczujesz sie raźniej
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Ceny ... hmm ... kiedyś kupwałam biustonosze z Avokado - tam dopiero mają ceny 300 zł! Jak trafiłam na wyprzedaż to kupiłam za ok 140 - 170 zł - mam 3 sztuki ale bardzo sobie chwalę!

No cóż ....
No 300zł za biustonosz to faktycznie nie mało, ale jeśli ma ładnie trzymać cycki to czasem warto zaszaleć
Cfany ten Twój szef a moze poproś mamę żeby przynosiła Ci papierki do domu? ja to odciąży z obowiązków, a Ty będziesz je sobie robić kiedy będziesz miała siłę
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Szczerze, to za taką kasę wolę kupić coś dla dzidziusia.
Podobno stetoskopem słychać już około 18-20 tc, a jest on dużo tańszy, a i pewności się nie ma, że przez ten detektor będzie coś wcześniej słychać

A około 20 tc to dzidziuś tak kopie, że w odczuwalny sposób daje znać, że żyje
Zwykłym lekarskim stetoskopem? to muszę się do teścia uśmiechnąć
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 12:06   #3859
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
dziewcyzny tak mi teraz do głowy przyslzo troche głupie pytanie czy bedzie słychac serce dziecka przez takie słuchawki ktore posiadaja lekarze ? jestem ciekawa czy bdzie słychac i og ktorego tygodnia ? hmm
tez sie z TŻem nad tym ostanio zastanawialismy ale u mnie chyba za wczesnie na to...

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
TŻ jednak nadal nie jest zachwycony i stanęło narazie na: Maja - dla dziewczynki lub Dawid, Paweł lub Rafał dla chłopca. Chociaż nie wierzę, że to się jeszcze nie zmieni.
Maja
uwelbiam tez Julia ale juz jest Julek za duzo

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
moja mama tez juz zaczyna szalec . nizej jej szalenstwo w takim kolorze bo chicala sprawdzic czy"da rade zrobic" no i jak widac efekt kozaczki
cudo... niech mama wiecej zrobi

dziewczyny maz mi sie pochorowal... 39.4 mial dzisiaj... poszlismy do lekarza bo mnie gardlo tez boli i dokturka przepisala mi duomox i nie wiem czy go brac... nie czuje sie w sumie zle ale boje sie ze jak mnie zlapie to wtedy bedzie kiszka a z regoly z gardla blyskawicznie na oskrzela i pluca mi idzie... poradzcie co zrobic
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 12:14   #3860
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość

dziewczyny maz mi sie pochorowal... 39.4 mial dzisiaj... poszlismy do lekarza bo mnie gardlo tez boli i dokturka przepisala mi duomox i nie wiem czy go brac... nie czuje sie w sumie zle ale boje sie ze jak mnie zlapie to wtedy bedzie kiszka a z regoly z gardla blyskawicznie na oskrzela i pluca mi idzie... poradzcie co zrobic
ja też byłam chora, mialam anginę ropną, lekarka tez przepisała mi Duomox, ale nie wzięłam go bo nie miałam gorączki. Brałam rano 1 tabletkę flavamedu na kaszel, mialam antybiotyk o dzialaniu miejscowym tzn .do psikania do gardła Bioparox i 1 tabletke na noc Sudafed na katar. Fakt,że leczenia trwalo troche dluzej,ale balam sie brac ten duomox.....mama zrobila mi tez syrop z cebuli i syrop z cyrtyny, dziennie wypijalam z 3 herbatki z cytryna i miodem, a noc z sokiem malinowym, robilam tez inhalacje na katar bo strasznie mnie glowa bolala, a balam sie zazywac krople do nosa, a inhalacja z rumianku i troche dawalam masci Vicvaporub...aaaa i duzo lezalam pod kocykiem!!

życze szybkiego powrotu do zdrowia!!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 12:23   #3861
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Wojtusia, słyszałam od koleżanki o tych detektorach, oglądałam na allegro, ale stwierdziłam, że nie będę fiksować
No wlasnie, to by sie przydalo ale tylko do 20 tygodnia gdzies, dopóki nie czuc ruchów dziecka, a jak pozniej kopie to wiadomo ze wszystko ok. Czyli chyba sie nie oplaca za bardzo, ale przyznam ze jak dzisiaj to zobaczylam to mnie zinteresowalo.
Stary 2009-01-26, 12:26   #3862
truheart
Zakorzenienie

Widziałyście jakie zamieszanie jest na odchowalni? dziewczyny chciały usuwać zdjęcia dzieci, szefostwo zablokowało funkcję edycji, niektóre wątki przenoszą się na grono
Stary 2009-01-26, 12:27   #3863
truheart
Zakorzenienie

Z reszta właśnie widzę, że u nas też edycji nie ma już
Stary 2009-01-26, 12:33   #3864
Wojtusia
Zakorzenienie

A co to sie wlasnie dzieje? Jak to moze nie byc edycji?
Chyba skocze na techniczne poczytam o tych zmianach...
Stary 2009-01-26, 12:35   #3865
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Witajcie Mamuśki!
Także widziałam co się działo na odchowalni
Myślę, że musimy z tego wyciągnąć wnioski

Przykro, kiedy dziewczyny które znają się już tyle wynoszą się z forum...naprawdę szkoda w końcu to one są autorkami wątku.

Trzeba uważać co się piszę...chociaż nie wiem jak to robić W końcu po kilku tygodniach stajemy się jak rodzina i piszemy o wszystkim.

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 12:43   #3866
truheart
Zakorzenienie

Zawsze możemy sie wymienić mailami na pw i jesli będziemy chciały sie podzielić zdjęciem z naszą twarzą i dzidzią (już po drugiej stronie brzucha) to zamiast na forum możemy to przesłac pw
Od dawna siedzę na innym wątku, gdzie już jakiś czas temu doszłyśmy z dziewczynami do wniosku, że na publicvznym forum czasem nie można napisac wszystkiego i mamy prywatne forum, gdzie piszemy sobie o naszych problemach. Tutaj zostały rozmowy o kosmetykach i innych pierdołach
Stary 2009-01-26, 12:43   #3867
Wojtusia
Zakorzenienie

Ale o co dokladnie poszlo na tej odchowalni, ja tam nie zaglądam, bo nie mam po co jeszcze. Co sie tam działo?
Stary 2009-01-26, 12:53   #3868
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Ale o co dokladnie poszlo na tej odchowalni, ja tam nie zaglądam, bo nie mam po co jeszcze. Co sie tam działo?
Jedna z dziewczyn dostała pw od jakiegoś gościa zafascynowanego jej osobą i historią opisaną na wizażu. Inna sprawa, że dziewczyna ma nick utworzony z imienia i nazwizka, a w avie swoje zdjęcie. W każdym razie przestraszyła się i jakos lawinowo ruszyło usuwanie zdjęć z wątków, czego wg regulaminu robić nie można. Sama dokładnie nie czytałam całej afery. Temat prywatności powraca jak bumerang co jakiś czas. Ale wiele osób zapomina, że nasze wątki może przeczytać każdy i niestety trzeba się w tym liczyć na publicznym forum.
Stary 2009-01-26, 12:57   #3869
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Jedna z dziewczyn dostała pw od jakiegoś gościa zafascynowanego jej osobą i historią opisaną na wizażu. Inna sprawa, że dziewczyna ma nick utworzony z imienia i nazwizka, a w avie swoje zdjęcie. W każdym razie przestraszyła się i jakos lawinowo ruszyło usuwanie zdjęć z wątków, czego wg regulaminu robić nie można. Sama dokładnie nie czytałam całej afery. Temat prywatności powraca jak bumerang co jakiś czas. Ale wiele osób zapomina, że nasze wątki może przeczytać każdy i niestety trzeba się w tym liczyć na publicznym forum.

Zgadzam się w 100%

Ujawniając szczegóły ze swojego życia musimy liczyć się z tym, że czytają to Wszyscy nawet osoby niepowołane...taka jest siła internetu

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 12:58   #3870
Wojtusia
Zakorzenienie

Ahaaa, o to chodziło. My w sumie u nas w wątku nie podawałysmy nigdy nazwisk, ani dokładnych adresów zamieszkania. Uwazam ze takich rzeczy nie umieszcza się w necie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości